KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó - TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 26/2008 (2008.08.25.)
"Megnyerően az antennákról " - a beküldött képek száma egyre nő. Jó néhány doboz képet küldtek már be a pályázatra. Még mindig várunk képeket egészen - szeptember végéig.
A vakáció ideje alatt mindenhol a világban sok kép készült, ezeknek rendszerezéséhez idő kell. Kattintson a kapcsolatokra fent, vagy a képek közül az egyikre lent, hogy lássanak a beküldöttekből egy csokorra való gyűjteményt.
Engagingly about Antennas - VII DIPOL Holiday Photo Contest 2008
Engagingly about Antennas - VII DIPOL Holiday Photo Contest 2008
Engagingly about Antennas - VII DIPOL Holiday Photo Contest 2008
Az antenna iránti szerelemből - Filip Wyporski

A briliáns TERRA MMH-3000 fejállomás már elérhető. A digitális moduláris fejállomás TERRA MMH-3000 SMATV-ben és kisebb CATV hálózatokban egy kompakt fejállomás megoldás DVB-S vételére és a DVB-T programok analóg újraelosztásához, pl. szállodákban, panziókban, társas házakban, lakótelepeken. A csonka oldalsávos modulátoroknak köszönhetően, ezek megengedik a szomszédos csatornák hasznosítását.
Az alapegység beszerelhető egy szabványos 19 collos rackbe, vagy önállóan rögzítve a szerelvény tartóra a falra. Az egység a tápegységet is magában foglalja, RF erősítőt és az intelligens adatbuszt. Ez tartalmazhat akár 8 egyéni modult - digitális műholdvevő, vagy földi vevőkészüléket és RF modulátorokat.
Főbb jellemzők:
 • a kódolt műsorok vételének lehetősége egyéni kártyával
 • PC vezérlés és programozás
 • hozzáférés a rendszernaplóhoz (események)
 • SMS riasztás lehetősége (PC GSM terminálon keresztül)
 • a beállított paraméterek grafikus ábrázolása
 • VSB modulátorok
 • felhasználói kézikönyv részletezett (összeépítés, programozás, diagnosztika) angol, litván és lengyel nyelven
 • 2 év garancia
 • versenyképes ár
Modular Headend TERRA MMH-3000
Földfelszíni digitális adások HD vétele. A HD televíziók növekvő népszerűsége, a földfelszíni televízió adások magas definíciójú sugárzása egyre nagyobb érdeklődést vált ki a programok iránt. A digitális DVB-T HD vevőkészülék a T-501 MPEG-4 A99078 lehetőséget biztosít a magas definíciójú MPEG-4 tömörítésű DVB-T adások vételére.
A jelenleg vehető programok, amelyek vétele a készülékkel lehetséges Budapest és Kab-hegy körzetében.
vevőkészülékek oldala a katalógusban.
ULTIMAX - digitális felvevők igényes vevőknek - rendszervezérlő egység. ULTIMAX DVR-eket teljes egészében a számítógépes hálózaton keresztül tudják vezérelni. A Kliensprogramon, vagy internetes böngésző segítségével, a távoli felhasználóknak a hozzáférési szintjük szerint hozzáférésük lehetséges a funkciókhoz (a rendszer ügyintézője által megadottak alapján). A funkciók élő ellenőrzést tartalmaznak, lejátszást és PTZ irányítást egy egérrel.
Mindazonáltal a PTZ kameráknak az irányítása, amelyeket egy botkormány segítségével hajtunk végre, sokkal kényelmesebb. ULTIMAX DVR-k gyártója dedikált rendszerirányítást mutatott be a DS-1003 M77920 segítségével. A billentyűzet alaprajza egyforma az ULTIMAX DVR-k első elemével. A botkormány megenged navigálni az OSD menün keresztül.
A külső vezérlőegység használata képessé teszi az üzemeltetőt arra, hogy az eszközöket a DVR készülékeket testi hozzáférés nélkül irányítsa. Egy másik előnye van a telepített vezérlőegységnek, hogy 1200 méterig képes a DVR-ket, vagy a PTZ kamerát irányítani. Nagyobb távolságoknál a videójel továbbítása igényel aktív videó adókat és ehhez használhatók pl. M1678 és M16741 (lent látható a diagram). Bővebben a vezérlő egységgel kapcsolatos információk megtalálhatók a katalógus oldalán.
Network DVR: ULTIMAX-516 (H.264, 16 channels)Active Video/Audio/Data Transmitter: ADT-1Speed Dome Camera: T2-SB36CCTV 19Active Video/Audio/Data Receiver: ADR-1 System Control Unit DS-1003
Alkalmazás DS-1003 M 77920 ULTIMAX DVR irányításához (5 xx, vagy 7 xx sorozat) és PTZ kamera
Az analóg CCTV rendszerek korszerűsítése - hibrid videófelügyelet IP-továbbítással Növelte az CCTV IP rendszerek funkcionalitását (korlátlan távolságok, hozzáférés az eszközökhöz, a haladó szoftver támogatja az operátorokat), hogy egyre több IP megoldás létezik. A létező analóg rendszerek elavultak lehetnek az IP video/audio/control adatátvitellel szemben, amik egy hibrid szerkezetet alakítanak.
A videó szerverek át tudják alakítani a videó/audió /vezérlő jeleket az analóg kamerákból tömörített streamokká (videó és audió) a digitális felügyeleti rendszerekben (javarészt PTZ). Az ajánlatunkban találhatók videószerverek ACTi, PiXORD, a H.264 tömörítésen alapszanak - ULTINET berendezések. A videószerverek lehetőséget adnak az IP-megoldások megvalósítására és kiterjeszthetők a rendszerek azáltal, hogy következő IP-kamerákat adjuk hozzá.
MPEG-4 Video Server: ACTi ACD-2100
Video Server: ACTi SED-2140T
ACD-2100 ACTi K2113
SED-2140T ACTi K2114
Video Server: Pixord P1401
Video Server: ULTINET-701 (H.264)
PiXORD P1401 K2131
ULTINET-701 H.264 K2140
CCTV az óvodákban - internetes elérés segítségével. Sok óvoda szeretné lehetővé tenni a szülőknek, hogy gyermekeik az óvodában való tartózkodásuk ideje alatt nézhessék a gyerekeiket. A szülők azt is szeretnék tudni, hogy a gyerekeik mit csinálnak ott. Az ilyen telepítések különösen egyszerűen kivitelezhető a létező számítógép hálózat esetében, ami egy routeren alapszik. A hálózati kamera, csatlakozhat a következő IP eszközökhöz, amelyek a routerhez kábellel csatlakoznak.
A telepítés még egyszerűbbé válik, amikor a routernek van egy drótnélküli hozzáférési pontja. Egy drótnélküli kamera is felhasználható, pl. P400W K1132-t, amely nem igényel kábelezést. Ennél elegendő a kamera és a hozzáférési pont beállítása.
Egyetlen számítógéppel rendelkező kicsi óvodában közvetlenül csatlakoztatható az internethez az ADSL-en keresztül, vagy kábelmodem az ISP mellett és szükség van egy routerre is pl. N2990, vagy a drótnélküli routerre, pl. N2950 (a drótnélküli kamerához).
A routernek a számítógép előtt kell kapcsolódnia - a kábel az ISP-ből a router WAN portjába, a számítógép a LAN portjai közül az egyikhez (vezetékes megoldásnál). Az IP kamerának csatlakoznia kell egy másik LAN porthoz. Nagyobb számú kamera esetében használhatók további switchek, pl. 5 portos N29915, vagy 8 portos N29918. A rendszer vésgső befejezéséhez a telepítőnek be kell állítania a hálózati eszközöket és a kamerákat.
Szülői felügyelet
MPEG-4 IP Camera: Pixord P405Router TP-Link TL-R860 (8 LAN / 1 WAN ports)
Egy egyszerű és olcsó CCTV rendszer az óvodában
"Halszem" megapixel objektív - egy áttörés a CCTV működésében. Eddig a képérzékelők alacsony felbontása gördített akadályt, hogy széles látószögű lencsével felügyeljünk nagyobb területeket. A megoldás a PTZ kamerák használata volt.
Egy új megközelítés lehetséges volt ebben a témában, az olyan megapixel kameráknak a megjelenése, amik képessé tették az üzemeltetőt arra, hogy többszörösére nagyítsa egy kép töredékeit, miközben még mindig biztosítja a részletek pontosságát. Széles látószögű lencsével lehetségessé vált, hogy a kamera bepásztázhat egy nagy területet is, miközben az egész színhely teljes áttekintését biztosítja, (egy négyzet, udvar, útkereszteződés, egy utca része, stb.), ennek bármilyen érdekes részletét, a kihagyás kockázata nélkül a PTZ kamera esetében.
A modern CCTV berendezés új funkcionalitása japán vállalattól jól illusztrálja a halszem optika alkalmazását a Tokina M2236 a megapixel kamerákkal. A lencse gyújtótávolsága 1.4 mm, amely megfordítja a vízszintes látószöget 185o-ra. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a kamera saját magát is megnézheti!

Megapixel Lens: Tokina 1.4 mm F1.4
Megapixel objektív "halszem optika" a Tokina cégtől
M2236
Multimédiás ház drótnélküli hálózat alapján - 802.11 n szabvány. Az 802.11n szabvány adatátviteli sebességet tesz lehetővé 300 Mbps-ig, ami tökéletesen alkalmazkodik, az otthoni multimédiás szükségletek továbbításához. A 802.11n az eszközök kompatibilisek a régebbi 802.11 b és 802.11 g berendezésekkel. A Draft 2.00 további lépésekre ösztönözte az egyre inkább népszerű drótnélküli hálózatot építő technológiát. Gyártók a vevőket megnyugtatták, hogy a módosítások a végső szabványnál nem lesznek lényegesek és a Draft 2.0 együtt fog működni a végső változattal.

A TP-Link minden eszköze dolgozik az "n" szabványban és kompatibilis a Draft 2.0-vel

Az ajánlat tartalmaz:
 • N3221 - USB kártya TL-WN821N
 • N3231 - PCMCIA kártya TL-WN910N
 • N3251 - Access point TL-WR841N beépített routerrel és 4-portos switchel
 • N3261 - miniPCI card TL-WN861N
 • N3271 - PCI card TL-WN851N
Wireless PCMCIA Adapter: TP-Link TL-WN910N (802.11n - draft 2.0 - 300Mbps)Wireless-N 802.11n Draft 2.0 PCI Adapter: TP-Link TL-WN851N, (300Mbps)Access Point 802.11n (draft 2.0): TP-Link TL-WR941N <br />(300Mbps, built-in router and 4-port switch)Wireless 802.11n Draft 2.0 USB Adapter: TP-Link TL-WN821N (300Mbps)Wireless 802.11n Draft 2.0 Mini-PCI Adapter: TP-Link TL-WN861N (300Mbps)
Egy megbízható multimédiás otthon hálózatot építő platform - 802.11 n felvázolja TP-Link 2.0 eszközét
"Biztonság" - hogyan biztosítsuk a drótnélküli hálózatot? Amikor beszereljük a drótnélküli eszközöket nélkülözhetetlen beállítani azokat a nagy biztonságot adó szintre a hálózatban.
Az alapvető biztonsági rendelkezések tartalmazzák:
 • SSID elrejtése
 • MAC címszűrő
 • IP címszűrő
 • jelszó védelem(inkább WPA2 protokoll)
A népszerű hozzáférési pontban TP-Link TL-WR542 G N2950 beépített routerrel és 4 portos switchel rendelkezik, amiket a védelem egésze érint, internet böngészőn keresztül tudják beállítani miután bejelentkezett az eszközbe és beállította azokat Wireless és Security menus.
Többet a konfigurálással kapcsolatosan a TL-WR542G-nek megtalálja a Könyvtár LAN és WLAN szekciók kiválasztása a cikkben "Hogyan konfiguráljuk a routert"
Az eljárás hasonló a TP-Link TL-WR 340GD N2951 esetében (egy másik AP beépített routerrel és 4 portos kapcsolóval). Lent bemutatunk néhány screenshotot a menükből.
MAC címszűrő ablak
IP címszűrő ablak
Wireless beállítás menü
Korábbi számainkban írtuk:

Antenna system measurements. BER is the parameter indicating possibility and quality of reception of digital broadcasts (e.g. with QPSK modulation, used for DVB (Digital Video Broadcasting)....
- archív 2007.11.19

Home and business Wi-Fi networks - applications of TP-Link family When we want to use wireless Internet connection we need device supporting WISP mode...
- Könyvtár

Monitoring of dispersed locations - how to lower cabling costs. It is possible to halve the cost using twisted-pair cable. Even gel-filled UTP cable will cost less then 150 Euro. Thanks to TR-4 transformers the video signals can be transmitted up to 300 m..
- archív 2007.09.10.

Írások, cikkek különböző témákról: .
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI