KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó - TV-SAT, CCTV, WLAN
2013/32. szám (2013. okt. 7.)
m-Egészségügy - egészségügyi szolgáltatások a felhőben. Az idei év augusztusában a Verizon engedélyt kapott az amerikai Food and Drug Administration-től, hogy elvégezze a "Konvergált Egészségügyi Menedzsment" projektet. A megoldás figyelemmel kíséri az emberi test alapvető paramétereit biometrikus eszközökkel, melyek a 4G-LTE vezeték nélküli hálózaton keresztül továbbítják az adatokat a vállalat HIPAA-kész felhőjébe (kompatibilis az Egészségbiztosítási Hordozhatósági és Elszámoltathatósági törvénnyel). Így, a klinikai dolgozóknak hozzáférést kell biztosítani a beteg naprakész adataihoz annak érdekében, hogy kezelhessék betegeiket az otthonukban, vagy bárhol. A világ minden tájáról terveznek, vagy próbálkoznak a cégek hasonló engedélyt szerezni a helyi önkormányzatoktól. A mobil adatátvitel folyamatos technológiai fejlesztése inspirációt vált ki az új mobiltelefonok és infrastruktúra terén.
Az m-Egészségügy (mobil egészségügy) egy felhő adatbázis, az M2M technológia és a fejlett biometrikus rendszerek kombinációja, kis szerkezetekkel megvalósítva, melyek néha észrevehetetlenek a betegek számára. A beteg egészségi állapotának adatait rendszeresen gyűjtik és elküldik egy általános adatbázisba, mely az orvosok által elérhető. Természetesen, ez az adatbázis nem lehet ellenőrizhető rendszeresen. Segítik a megfelelő alkalmazások automatikus elindítását, melyek riasztást indítanak rendellenességek, vagy bizonyos események esetén.
Vérnyomásmérő mobiltelefonnal társítva
(Forrás: www.chinapost.com.tw)
Az Egyesült Államokban, ahol a Verizon a szolgáltatást bevezetné, az orvosi ellátás általában üzleti elveken alapszik. A forgalom mintegy 1800000000000 $ évente, ebből csak 49%-át finanszírozzák a szövetségi, vagy a tartományi kormányok, míg 51%-a a biztosítótársaságok, vagy közvetlenül a betegek forrásaiból származik. Az m-egészségügyi rendszer nagyon sok pénzt képes megmenteni.
A helyzet egészen más más országokban. Az m-egészségügy még csak remény a kevésbé fejlett országokban, egy ugrás kell a civilizáció folyamatában, ahol az egészségügyi ellátás nagyon korlátozott. Afrikára összpontosítva, az orvoshoz való hozzáférés a legtöbb ember számára gyakran szinte lehetetlen, míg a hozzáférés mobiltelefonhoz viszonylag könnyű. Csak Nigériában 87%-a fér hozzá a GSM hálózathoz. A mobil telefónia dinamikus fejlődése Afrikában összehasonlíthatatlan a többi kontinenssel. Az m-egészségügyi rendszerek lehetőségeit érzékelik más kormányok is. Ázsia néhány országában is támogatják a kialakuló rendszert abban a reményben, hogy csökkenteni tudják az állami egészségügyi ellátás költségeit.

Sok milliárd ember egészségének globális ellenőrzése nem csak egyéni és állami juttatásokat hozhat, hanem segíthet nyomon követni a betegségek terjedését, a járványok irányítását, a vírusok elleni korszerű módszerek fejlesztését. Ez a jövő. A támogatás elején a szív- és cukorbetegeknek lett ajánlva.

A hírlevél már tizenöt éve létezik. A Heti Hírmondó első számát a műszaki osztály mérnökei szerkesztették, ami pontosan 15 évvel ezelőtt jelent meg. Jelenleg a hírlevél eléri a több mint 10.000 e-mail előfizetőt és sok ember olvassa közvetlenül is a honlapunkon. Gyakran nyomtatva, műszaki főiskolák termeiben is kerül elhelyezésre. Olvasható cseh, angol, német, magyar, lengyel, portugál, román, szlovák nyelven. A szerzők célja a legérdekesebb hírek biztosítása az elektronikai és a távközlési ágazatból, a globális kereskedelmi vásárokról és kiállításokról, ami csak a speciális magazinokban és a tematikus weboldalakon található meg.

Például a 2001. július 9-ei számból:
A weboldalunk statisztikai mutatója gyors felhasználó növekedést mutat a www.google.com kereső által. Nem meglepő, elegendő egyszer használni, hogy felmérje ezen eszköz sebességét és hatékonyságát.

Mérnökeink figyelik az olvasók igényeit, mint pl. a CCTV, SMATV, vezeték nélküli és optikai rendszerek tervezési folyamatai, valamint a telepítés és a berendezések működése. A legújabb megoldásokat mutatják be, saját tapasztalatból is, nagyon sok információval.

Köszönjük a 15 évet:)
A Facebook-on is rajta vagyunk (elsősorban a magyar felhasználók számára).
Hogyan lehet javítani a mobil szélessávú jelet? Egy befektető Romániában küzdött a gyenge jel problémájával, ahol egy fogyasztásmérő volt felszerelve egy póznára (a méréseket el kellett küldeni a közüzemi vállalathoz GSM hálózaton keresztül (GPRS)). A hegyvidéki területek körüli helyek sokszor nem teszik lehetővé stabilan az adatok továbbítását, csak megfelelő antenna és modem használatával.
GSM antenna 20 elemes ATK 20/850-960 MHz + 10m kábel + SMA dugasz
20 elemes GSM antenna
ATK 20/850-960MHz 10m kábellel
A7027
A probléma megoldódott az irányított ATK 20/850-960MHz A7027 antenna alkalmazásával, amely a GSM modemhez csatlakozik és irányul a GSM szolgáltató adójához (BTS). Meg kell jegyezni, hogy a hegyvidéki területek esetében az antenna bázisállomás felé irányítása nem mindig a legjobb megoldás. Néha jobb eredményt kapunk, ha nagy tárgyakról verődik vissza a jel.
Az ATK A7027 antenna a GSM modemhez csatlakoztatva, a fogyasztásmérő adatát továbbítva
A száloptikai kábelek ideálisak az épületen belüli alkalmazásokhoz.A fizikai tulajdonságok miatt, minden típusú optikai szálnak van egy egyedi minimális hajlítási sugara, amely alatt az optikai csillapítás drámaian növekszik, csökkentve a lehetséges átviteli tartományt.
Lapos beltéri kábel: ULTIMODE ILB-4SM-A (4xG.657A1, korlátozott hajlítási sugár)
Beltéri kábel: ULTIMODE ILB-2SM-A (2xG.657A1, korlátozott hajlítási sugár)
ULTIMODE ILB-4SM-A
L7104
ULTIMODE ILB-2SM-A
L7102
Az optikai kábelek a már meglévő csövekben való alkalmazása (szemben az optikai kábel tálcával) tovább védi az optikai szálakat a mechanikai sérülésektől a telepítési szakaszban, miközben továbbra is biztosítja a magas rugalmasságot.
A DIPOL bemutatta a téglalap keresztmetszetű köpennyel rendelkező optikai kábeleket, beépített FRP rudakkal megerősítve, amelyek természetes módon korlátozzák a hajlítási képességet egy síkban, a biztonságos hajlítási sugár tartományban. Ez megakadályozza, hogy megcsavarodjon és hurkot képezzen a kábel, ami általában mikrorepedéseket eredményez. Az egymódusú változat G.657A szálakat használ, melynek minimális hajlítási sugara 40 mm.
Egy lapos FTTH kábel szerkezete:
1. Egymódusú G.657A szálak
2. FRP rúd
3. LSZH köpeny (UV-álló)
A csökkentett hajlítási sugarú kábelek könnyűek, kompaktak és nagyon erősek, hosszanti feszülés és zúzás esetében is.
Digitális fejállomás egy Zakopane-i szállodában, Lengyelországban. Az egyik Zakopane-i hotel tulajdonosa úgy döntött, hogy felkészíti a létesítmény TV-rendszerét a jelek elosztására 53 televízióhoz. Az egész rendszer alapja egy fejállomás, amely minden vendég számára hozzáférést biztosít csatornák széles skálájához, melyek további STB nélkül foghatók a szoba televízióin. A program magában foglal húsz DVB-T csatornát, öt műholdas csatornát és négy magán csatornát, amit a szálloda vehet igénybe információs és reklám célokra. Minden csatorna DVB-T multiplex formában kerül elosztásra. A telepítési és konfigurációs feladatokat a Zakopane-i Apollo cég vállalta el.
A hotel rendszer egy TERRA MMH-3000 fejállomásból, egy sor dupla mdx420 R82518 DVB-T modulátorból és két Alcad ZG-401 csatornaerősítőből áll, amely felerősíti a modulátor jeleit. A fejállomás és az egyéb alkatrészek egy Signal RACK szekrénybe kerültek.
A TERRA MMH-3000 fejállomás, az R82518 DVB-T modulátorok és az Alcad erősítők a RACK szekrényben
Az UC-380 R81700 alapegység el van látva egy TRX-360 R81709 DVB-T modulátorral, amely akár 6 transport stream-et multiplexel és amelyhez három MPEG2 TS kimenetű DVB-S/S2 vevőkészülék csatlakozik. Ez a konfiguráció akár 8 csatorna befogadására alkalmas 3 transzponderről. Ebben az esetben ez 5 csatorna. A személyes információk és a kereskedelmi csatornák egy kettős mdx420 R82518 DVB-T modulátorral kerül a rendszerbe. A jelek származhatnak kamerából, multimédiás lejátszóból, számítógépből, DVD lejátszóból, stb.
Hogyan válasszunk ki egy éjjel/nappali kamerát? Az éjjel/nappali kamerák nagyon jó képet produkálnak mind a nappali és éjszakai körülmények között. Látható fény nélkül, az IR fényvetők világítanak és a kamera átkapcsolódik B/W módba. A kamerák ellentétben az emberi szemmel, "látják" az infravörös sugárzást, amit hatékonyan tudnak használni a tiszta képek létrehozásához. Megfelelő megvilágítással a látható tartományban az IR megvilágító ki van kapcsolva, de a természetes fény is tartalmaz infravörös spektrumot. Ez problémákat okoz a fehéregyensúlyban - a kép nem tükrözi a valós színeket, például a fekete területek gyakran sötétkékek, stb. Az ilyen kamerákat gyakran kudarcként kezelik a szerelők. Ezért színes módban a spektrum infravörös részét ki kell szűrni.

Az éjjel/nappali kamerák infravörös spektrum kezelésének figyelembevételével két kategóriába sorolhatók:
  • Az ICR kamerákat nevezik a valódi éjjel/nappali kameráknak - fel vannak szerelve mechanikus kapcsolású IR szűrővel. A szűrő nappali üzemmódban blokkolja az infravörös spektrumot, éjszakai módban pedig fordítva, nem blokkol semmit.
Kamera BOX u-cam 110 420 TVL, Sony Super HAD CCD, 0.8 lx
Sunell IRC59/21AKDN - magas minőségű kamera mechanikus IR szűrővel
  • Az éjjel/nappali kamerák IR szűrő nélkül általában fel vannak szerelve infravörös reflektorral is. A fehér-egyensúly és a színvisszaadás korrigálható a beágyazott szoftverekkel (további elektronikus képfeldolgozás).
Kompakt kamera n-cam 210 420 TVL, Sony Super HAD II, 0.01 lx, 6mm, IR 30m
n-cam 250 M11249 kompakt kamera, mechanikus infravörös szűrő nélkül
Kamerák egy csoportja véglegesen beépített IR szűrővel rendelkezik. Összehasonlítva az IR szűrő nélküli kamerákkal, nincs szükség további elektronikus képfeldolgozásra, ill. lehetetlenné teszi az IR reflektorok használatát. A kamerák érzékenysége általában fokozott, de mindig szükség van egy megfelelő szintű megvilágításra a látható tartományban.
Analóg és IP CCTV rendszerek integrációja. Az analóg biztonsági kamerákhoz való DVR-ek csökkenő ára miatt, gazdaságtalan vásárolni egy speciális videó szervert, hogy beintegrálhassuk a kamerákat egy IP CCTV hálózatba. A 4-, 8- és 16-csatornás ULTIMAX DVR egyszerre rögzíti a videót (és hangot) és digitális videó szerverként (DVS) is működik. Egy kereskedelmi szoftverrel, vagy egy NUUO NVR használatával irányítható, RTSP protokoll segítségével. A legolcsóbb hibrid videó megfigyelő rendszer kezelhető az ingyenes VMS szoftverrel, ami úgy vezérel egy Ultimax DVR-t, mint egy eszközt az IP-hálózaton.
Megapixel IP Kamera Sunell SN-IPC54/40EDN (5MP, box)2MP IP kamera Sunell SN-IPC54/14EDN (box, ONVIF, CMOS, 1080p) Gigabit PoE switch TP-LINK TL-SG1008P 8 portos (4xPoE)CCTV hálózati DVR: Ultimax 1304 (4ch-25fps-H.264-HDMI)BOX kamera u-cam 650 (nappal/éjszaka, D-WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, ICR, 0,03 lx)Mennyezeti dóm kamera cam 650 (nappal/éjjel, 650 TVL, D-WDR, Sony Effio-E, 0.01 lx, 2.8-12mm) Hálózati videó felvevő: NUUO NVR Titan NT-8040(R) (max 64 csatorna)
Az ULTIMAX M72304 DVR digitalizált videót nyújt NUUO NVR Titan NT-8040(R) K4804
Az ULTIMAX DVR-ek kis CCTV rendszerek önálló fő egységeiként vagy nagyobb rendszerek elemeként használható. A rendkívül sokoldalú és rugalmas DVR-ek, beleértve a nagyon speciális beállításokat, a világ minden táján használhatók, bankok, banki rendszerek (ATM-ek), távközlési infrastruktúrák, közlekedési infrastruktúrák, gyárak, raktárak, kereskedelmi és középületek, egyéb cégek megfigyelésére.
Új termékek a DIPOL kínálatában:
Megapixeles objektív: ClearHD 3.3-10.5mm (DC, F1.4, 5MP, IR )
Beltéri kábel: ULTIMODE ILB-2SM-A (2xG.657A1, korlátozott hajlítási sugár)
Univerzális távirányító RCU-650
5MP objektív ClearHD 3.3-10.5mm
DC, F1.4, IR korrigált
M2284
ULTIMODE ILB-2SM-A
Két G.657A1 szál
L7102
Távirányító
Ferguson RCU-650
A99650
Érdemes elolvasni
Hogyan válasszunk konzolt a TV-hez? A televízió helyzete határozza meg a felhasználó(k) kényelmét, beleértve az egészségre és a biztonságra mért lehetséges hatását. A kiválasztás a megfelelő állványon, a szükséges teherbíráson, a képernyő méretén és a rögzítési szabványon alapszik... bővebben
A nem megfelelő TV tartó kiválasztásának hatásai:
csökkentett beállítási tartomány vagy hiányos lefedettség
Kamerák táplálása sodrott kábelek segítségével (folyt.) (...) sodrott kábeleket használnak nem csak a videó, hanem a tápfeszültség átvitelére is. A kis átmérőjű sodrott érpárú kábel (0,5 mm) - ami nagy feszültség csökkenést eredményez a kábelhossz növekedésével - súlyosan korlátozza ennek az egyszerű és olcsó megoldásnak a lehetőségeit... bővebben
A 40 VDC M1830 tápegység alkalmazása 12 VDC M1831 stabilizátorral
sodrott kábelen keresztüli kamera táplálásra nagy távolságokra
Száloptikai SMATV rendszer. Az optikai szál előnye, hogy képes a jeleket sokkal nagyobb távolságokra továbbítani, mint a koaxiális kábelek esetében. A száloptikai rendszerek érzéketlenek feszültségre és villámra. A rézzel szemben a szálak szigetelők és közömbösek a rádióhullámokkal, még nagy intenzitás esetében is... bővebben
Hibrid SMATV rendszer optikai és réz kábelekkel
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI