KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó - TV-SAT, CCTV, WLAN
2013/33. szám (2013. okt. 14)
A Chromecast lecseréli a kábel- és műholdas TV-t? A közelmúltban, az USA-ban csökkent a kábel- és műholdas TV előfizetők száma. A hagyományos média felhasználóinak csökkenése, az online szolgáltatások egyre növekvő népszerűsége az oka. Az támogatott eszközök lehetővé teszik a különböző tartalmak megjelenitését a televízió képernyőjén. Jelenleg a legnépszerűbb ilyen típusú eszköz az USA-ban a Google által készített Chromecast. Támogatja a YouTube és a Netflix szolgáltatást. Ebben a hónapban a felhasználók hozzáférhetnek a Hulu Plus szolgáltatáshoz is. Míg az információ inkább az amerikai lakosokat izgatja, az OTT TV (Over-The-Top Television) fejlesztése ebben az országban minden bizonnyal nagy hatással van a televíziós szolgáltatókra a világon, többek között az európai országokban.
A Google Chromecast egy hüvelykujj méretű eszköz, amely, ha be van dugva a televízió egy HDMI portjába, akkor csatlakozik a helyi Wi-Fi hálózathoz és fogadja a mobil eszközök parancsait - tablet, okostelefon, vagy laptop. A Chromecast kombinálva egy megfelelő internetes szolgáltatással, a HDMI-n keresztül tartalom osztható meg a TV-képernyőn. A mobil készülék lesz a kereső és a távirányító, így létrehozva egy "Smart TV" platformot. A Google termék ára viszonylag alacsony, 35 USD. A készülék együttműködik a legtöbb népszerű operációs rendszerrel, melyeket jelenleg használnak a mobil eszközök és asztali számítógépek. Kivétel a Linux operációs rendszer.
A Google Chromecast bemutatása
A Hulu Plus a támogatott szolgáltatások skáláját egyesitette ezelőtt, de a felhasználók nem voltak megelégedve a megoldással, ahol a hang csak a mobil eszközön keresztül volt elérhető. Jelenleg a funkció javításra került és minden Google Chromecast birtokos teljes minőségi hozzáférés kap az aktuális TV-műsorokhoz és elismert filmekhez 8$ havi előfizetéssel.
Nem kétséges, hogy az emberek akarják az Internet TV-t. A szeptemberi tanulmány szerint, melyet a GfK végzett, az amerikaiak 51%-a, a 13 és 54 éves kor közöttiek nézik a tévéműsorokat vagy a filmeket streaming technológiával legalább egyszer egy héten, 5%-a használ erre a célra tablet-et, és 4%-a okostelefont. David Tice, a GfK's Media and Entertainment csapat alelnöke azt mondta, hogy: "A szinergiák a fogyasztók és a csatlakoztatott eszközök között radikálisan átalakítják a videófilmeket". A GfK felismerte, hogy a streaming videó a fogyasztók számára egyre több beleszólást ad abba amit nézni szeretnének, igy ez lehetőséget teremt a VoD megoldások fejlesztésére és népszerűsítésére. Azok az eszközök, mint például a Chromecast, tökéletesen illik ebbe a tendenciába, amely egy ideális megoldás az ügyfelek számára, akik nem akarják követni a TV ütemtervet.
A 12. DIPOL nyári fotópályázat eredményei. Köszönjük minden résztvevőnek, hogy részt vett az éves versenyen. Ebben az évben a művek száma rekordot döntött (253 fénykép). Így a zsűrinek nagyon nehéz feladata volt díjak kiosztása. Az alábbiakban tesszük közzé a nyerteseket:

1. helyezett: "Hármas rendszer" Karolina Dus-tól. Ms. Karolina nyereménye egy PROTECT 802 kamera.

2. helyezett: Nincs cím, Marek Jozkow-tól. Nyereménye egy Access Point TP-Link TL-WA701ND.

3. helyezett: "Ultravision" Pawel Czarnecki-től. A szerző nyereménye egy Access Point TP-Link TL-WA701ND.

Különdíjak: "A fal és az árnyék között" - Magdalena Nurzynska, "Viszaszámlálás!" - Adam Sowa, "A jel védelmezője II" - Tomasz Okoniewski, "Még egy kicsit balra" - Michal Gawryluk, "Hotbird" - Rafał Modelski, "Szimbiózis" - Kazimierz Jankowski, "Egy tál Przemysl-ben" - Andrzej Krasnicki, "Mindenhol ott vagyunk..." - Piotr Lis.
A különdíjasok egy DIPOL Mágikus bögrét kapnak.

Köszönet mindazoknak, akik beküldték műveiket. Kérjük, vegyen részt a verseny következő kiadásaiban is.
1. helyezett
Hármas rendszer
2. helyezett
3. helyezett
Ultravision
Leírás a 12. DIPOL Summer Holiday Contest 2013-ról: "Megnyerően az antennákról"
Optikai szálak IP CCTV rendszerekben. A sodrott érpárú kábelek használata IP CCTV rendszerekben korlátozzák az átviteli távolságot, jelismétlés nélkül 100 m-en. Sok esetben ez jelentős korlátozással jár, amely szükségessé teszi a kiegészítő berendezések alkalmazását. Határozottan jobb választás az optikai átviteli eszköz, amely egyre népszerűbb a digitális és az analóg videómegfigyelő rendszerekben.
Egy példa-alkalmazás látható az optikai szálak alkalmazására, egy IP CCTV rendszerben az alábbi ábrán. Egy nagy gyár 3 fajta kamerát szereltetett: belső dóm, kültéri fix és nagy sebességű PTZ kamerák. Az egyes kamerákat minden csoportban úgy helyezték el, hogy ne haladják meg a 100-es távolságot a kamera és a hálózati kapcsoló között.
IP kamera, kültéri Sunell SN-IPR54/12DN/V (2MP)Nagy sebességű IP kamera FULL HD (2MPix) Sony Exmor Sunell SN-IPS54/80DN/Z20/W ONVIFWeb Smart Switch: TP-LINK TL-SL2210WEB 8+2G 1xSFP RACK Web Smart Switch: TP-LINK TL-SL2210WEB 8+2G 1xSFP RACK IP kamera, kültéri Sunell SN-IPR54/12DN/V (2MP)SFP Modul: ULTIMODE SFP-023G (két multimódusú szál 2 km-ig)SFP Modul: ULTIMODE SFP-023G (két multimódusú szál 2 km-ig)IP kamera, kültéri Sunell SN-IPR54/12DN/V (2MP)Nagy sebességű IP kamera FULL HD (2MPix) Sony Exmor Sunell SN-IPS54/80DN/Z20/W ONVIFSFP Modul: ULTIMODE SFP-023G (két multimódusú szál 2 km-ig)SFP Modul: ULTIMODE SFP-023G (két multimódusú szál 2 km-ig)Managed Switch: TP-LINK TL-SG3424 (24xGbE 4xSFP)2MP IP dóm kamera: Sunell SN-IPV54/12UDN (Aptina 1080p CMOS, ONVIF, OUTDOOR vandálbiztos)2MP IP dóm kamera: Sunell SN-IPV54/12UDN (Aptina 1080p CMOS, ONVIF, OUTDOOR vandálbiztos)2MP IP dóm kamera: Sunell SN-IPV54/12UDN (Aptina 1080p CMOS, ONVIF, OUTDOOR vandálbiztos)
IP CCTV rendszer univerzális multimódusú kábellel
Piros vonal - UTP kábel, 100 m-ig
Kék vonal - MM kábel 2 km-ig
A hálózat csomópontjai TP-Link N29949 hálózati switchek, SFP modulnyílásokkal ellátva. A szerver szobában egy 8 csatornás NVR Hikvision K2208 és egy TP-Link N29957 switch fogja össze a teljes hálózatot.
A két alhálózat a szerver szobában van összekötve multimódusú optikai kábeleken keresztül. Az ULTIMODE L1405 SFP modul biztosítja az adatátviteli sebességet akár 1 Gbps-ig. A földben, a távközlési infrastruktúra miatt (vezeték feszítő zsinórral), univerzális kábeleket használtak, melyeket lehet használni az épületen kívül (zselés, aramid szálakkal) és az épületeken belül is (LSZH köpeny). A nagy átviteltől eltekintve, az optikai kábel teljes galvanikus leválasztást biztosít az alhálózatok között, amely jelentősen csökkenti a légköri kisülések okozta sérülést.
Hogyan vezéreljünk elektronikus eszközöket szekrényekben, fiókokban elrejtve? Sokan hajlamosak elrejteni elektronikus eszközeiket a modern szekrényekbe vagy fiókokba, ami egy elegáns megoldás, de magával hoz egy csomó használhatósági kérdés - nehéz vagy lehetetlen a készülékek vezérelése távirányítóval. A probléma megoldható a Signal IRB-600U R94130 IR bender alkalmazásával.
IR távirányító bender Signal IRB-600U (3-utas)
A Signal IRB-600U R94130 IR bender alkalmazása 3 IR adóval
A Signal IRB-600U R94130 IR hajlítható érzékelője fogadja az IR parancsokat bármilyen távirányítóról és három IR adóra küldi azokat. Mindegyiküket különböző eszközök elé lehetséges helyezni (pl. ablakon/üvegszekrényben, vitrin stb. eszközök házában, belülről). Így minden céleszköz megkaphatja a felhasználó parancsait problémák nélkül, amelyek helyileg az ablak/ajtó mögött találhatók (nincs reakció, rövidebb tartomány, szükséges a pontos irányítás, stb).
Kültéri vandál biztos kamera - a legjobb választás. A vandál biztos kamerák használata csökkenti a károsodás kockázatát, és elengedhetetlen sok alkalmazásnál. Azonban sok dóm kamera gyenge védelmet biztosít a nehéz időjárási körülmények ellen (különösen a páratartalom, hőmérséklet, csapadék hatása ellen), pl. köd esetén az infravörös fény visszaverődhet.
Az új v-cam 480 M10764 kamerát úgy tervezték, hogy leküzdje ezeket a problémákat. A kameratest ötvözi az egyszerűséget és a funkcionalitást a kedvezőtlen időjárási körülmények ellen. Az objektív és az IR megvilágító fizikailag elkülönül, így a kamera nem rendelkezik visszaverődési problémákkal. A vezérlők jól védettek speciális tömítésekkel.
A kamera lelke egy Sony chip, amely kombinálja a Super HAD CCD II képérzékelőt és az Effio-E (CXD4140GG) digitális jelfeldolgozó processzort. 650TVL videót biztosít színes módban, jó színvisszaadással és magas jel/zaj viszonnyal. A kamera paramétereit a csatlakozó kábelen elhelyezett OSD kezelővel lehet beállítani.
Vandálbiztos kamera: v-cam 480 (nappal/éjjel, D-WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, 0.01 lx, 2.8-12 mm, OSD, IR 30m-ig)
Kültéri vandál biztos kamera v-cam 480 M10764
Mobil CCTV - videó megfigyelés okostelefonokon. A videómegfigyelő rendszerek hozzáférése mobil eszközökön egyre inkább alapvető követelménye a befektetőknek, gyakran ugyanolyan fontos, mint a kamerák képminősége.
A PC-n futó fejlett felügyeleti szoftver mellett, az ULTIMAX DVR-ek felajánlanak egy ingyenes alkalmazást, a CCTV mobile-t, amelyet Android és iOS rendszerű okostelefonokra és tabletekre terveztek.
A CCTV mobile alkalmazás sok funkciót kínál,
miközben egyszerű és intuitív
Az ellenőrző ablak a CCTV mobil alkalmazában
A program lehetővé teszi több eszköz hozzáadását - mindegyik fix IP-címmel és DDNS-el. A különböző DVR-ek képeit egy képernyőn lehet megtekinteni. A konfigurációs lehetőségek közé tartozik a képminőség, átviteli sebesség és a video stream frame rate beállitása. A CCTV Mobile képes a videó beállítások gyors kiválasztására, így a felhasználó egyszerűen beállíthatja őket az internetes kapcsolat sebességéhez. A felhasználó is rögzítheti a videót, screenshot-ot készithet, PTZ kamerákat vezérelhet és visszajátszhatja a videó archívumokat.
A CCTV mobil alkalmazás Android készülékekhez elérhető az FTP szerverünkön.
PoE eszközök táplálása.A TL-SF1008P N29930 az Ethernet (PoE) porton keresztül táplált hálózati eszközökhöz ajánlott. Az asztali eszköz lehetővé teszi a zökkenőmentes adatátvitelt 10/100 Mbps-os Ethernet hálózatokban. A nyolc RJ45-ös port támogatja az auto-negotiation funkciót és négyen biztosít Power over Ethernet-et (PoE funkció). A switch automatikusan felismeri az IEEE 802.3af szabvánnal kompatibilis PD készülékeket és biztosítja számukra a tápellátást. Ez a funkció lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy bővítse a hálózati lefedettséget ott is, ahol nincs hálózati vezeték/aljzat, igy alkalmazhatja hozzáférési pontokhoz, IP kamerákhoz, IP telefonokhoz, stb. A kapcsoló kiemelt funkciója segít megvédeni a rendszer fő funkcióit túlterhelés esetén. A maximális fogyasztás (az összes PoE eszközzel) nem haladhatja meg a 53 W-ot (egy port max. 15,4 W).
PoE Switch TP-LINK TL-SF1008P 8x10/100Mb/s (4xPoE)
Egy kisebb PoE rendszer TP-Link N29930 switch-el
A TERRA multiswitchek új sorozata SAT Kurier Awards 2013 díjat nyert. A TERRA multiswitchek a "Közösségi Telepítés Legjobb Egysége" elismerést kapták a SatKrak 2013 vásáron. A zsűri értékelte ezeknek az SMATV összetevőknek a fő előnyeit: alacsony illesztési veszteség, nagy szigetelés az utak között, extrém EMI árnyékolás az öntött ház által, a nyereség és a szintezés ellenőrzés innovatív módja, professzionális megjelenés.
A TERRA multiswitchek a "Közösségi Telepítés Legjobb Egysége"
elismerést kapták a SatKrak 2013 vásáron
Bővebben az SatKrak 2013 cikkben: DIPOL a SAT KRAK-on, 2013. október 3-4..
Új termékek a DIPOL kínálatában:
Multimódosú patch kábel: ULTIMODE PC-315D (2xSC-2xLC, duplex, OM3, 1.5m)
Kompakt kültéri kamera Sunell IRC59/21AKDN (nappal/éjjel, D-WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, ICR, 0.01 lx, 2.8-12mm, OSD, IR 50m)
Vandálbiztos kamera Sunell IRC59/30ALDN (nappal/éjjel, D-WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, ICR, 0.01 lx, 2.8-12mm, OSD, IR 30m)
Patch kábel ULTIMODE PC-315D
2xSC-2xLC, duplex OM3
L3315
Sunell kompakt kamera
IRC59/21AKDN
M11289
Sunell vandálbiztos kamera
IRC59/30ALDN
M10782
Érdemes elolvasni
Multiswitch SMATV rendszer 1215 aljzattal Varsóban. Az alábbiakban bemutatjuk az egyik varsói lakóingatlan SMATV rendszerének fő összetevőit. A rendszer felelős két műhold, a Hotbird és az Astra (13.0E, 19.2E) jeleinek és a földi TV adások (DVB-T) jeleinek elosztásáért. Az SMATV rendszer a TERRA megoldásokon és eszközökön alapul. A telepítési és konfigurációs feladatokat az ALSAT - SYSTEMY RTV-SAT végezte... bővebben
A csomópont felosztja a buszt három szegmensre (2x R70523) és az R70874 multiswitch 24 lajzatot lát el
Optikai szál az épületben - könnyebb, mint gondolná. Évekig a kábelezési rendszerek felépítése - iroda-és lakóépületekben - a réz technológián alapult. Most, a gazdasági és technikai okok (elsősorban a sokkal jobb átviteli képesség) miatt, az optikai megoldások kezdik helyettesíteni a réz vezetékeket. Számos uniós országban a száloptika használatát az új épületekben kötelező és törvény szabályozza. Ugyanakkor az üvegszálas optikai rendszer még mindig ismeretlen terület számos telepítő cég számára... bővebben
Az L7824 elosztó kábel alkalmazása egy sokemeletes épületben
DDNS Hikvision DVR-ben. A DVR egy speciális IP-címmel csatlakozik az internetre, például: 62.121.130.38. Viszont nehéz lehet egy ilyen számsorra emlékezni, így ezeket lefordítják emberbarát számítógép host nevekre (Domain Name System (DNS)). A DVR megkapja a host nevet - egy sokkal "természetessebb" megszólítást. A DDNS Dynamic DNS-t jelent, amely lehetővé teszi a fix domain nevek használatát, dinamikus IP-címek kiosztásának esetében. Ez a funkció akkor szükséges, ha a szolgáltató nem tud fix IP címeket adni, vagy ez a lehetőség túl drága... bővebben
DDNS konfiguráció ablak az M72104, M72108 és M72116 DVR-ben
Patch kábel (elkészítés rendelésre)
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI