KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó - TV-SAT, CCTV, WLAN
2014/12. szám (2014. március 24.)
CeBIT 2014 - vonat mozdony nélkül. Hannoverben az idei CeBIT-re, március 10. és 14. között került sor. A CeBIT az ICT-ágazat legfontosabb eseményei közé tartozik, képviselői a számítógép ipar és informatika minden területéről kerülnek ki. Az idei rendezvény mottója az adat biztonsága volt - Datability. A partner az Egyesült Királyság volt 150 vállalata által képviselve. A vásáron 3400 kiállító vett részt.
A Samsung standja volt az egyik legnagyobb a vásáron, tele volt fogyasztói elektronikával: a legújabb Samsung Galaxy S5 okostelefon, tablet és Chromebook 2 számítógépek. A dél-koreai vállalat bevezette a fejlett munkakörnyezetet a hordozható készülékekhez - Samsung KNOX™ - az üzleti felhasználókat célozva. A KNOX™ lehetővé teszi a mobil eszköz memóriájának szétválasztását kizárólag vállalati célokra, a többi személyes mellett. Egy ilyen telefon alkalmas szakmai és privát használatra, garantálva az üzleti adatok különleges védelmét.
A Samsung bemutatta új platformját – Felhő Nyomtatás - nyomtatás mobil eszközökről.
A Felhő Nyomtatás egy mobil alkalmazásból és NFC interfésszel felszerelt nyomtatóból áll.

A 3D-s nyomtatók kötelezően voltak. Képesek voltak kész, használható 3D-s műanyag tárgyakat nyomtatni. A kiállító a 3D-s elemek tervezésének és nyomtatásának egyszerűségét mutatta be. A látogatók kapcsolatot létesíthettek a hardverek, anyagok és speciális szoftverek gyártóival.
3D-s nyomtató akcióban - quadrocopter keret
Az idei CeBIT Innovációs Díját a látnoki termékekért (20000 euró), a Sven Köhler csapatának fejlesztése kapta, egy érintőképernyőért, amely azonosítja a felhasználót ujjlenyomat alapján. Ez a technika megszünteti az ujjlenyomat olvasókat, továbbra is biztosítva a legmagasabb biztonsági szintet. A felhasználó kezdeményezhet például banki átutalásokat, melyet biometrikusan hitelesíthet.
A Fiberio integrálja az ujjlenyomat olvasót közvetlenül az érintőképernyőbe.
Az azonosítás egy szempillantás alatt lezajlik.

A közönséget nagyon érdekelte az analitikus eszközök támogatása a német labdarúgó válogatottért, a SAP rendszerek alapján. Az új SAP megoldás lehetővé teszi a labdarúgó mérkőzések felvételeinek szerzett adatok automatikus feldolgozását a memóriában. Ez az alkalmazás elemzi pl. az egyes játékosok mozgási vonalát, tetteit és a labda repülési útvonalát. A német csapat által használt szoftver már az idei világbajnokságon meg fog jelenni. Az SAP analitikai eszközök támogatják többek között a Forma-1-et és vitorlás csapatokat is.
A német labdarúgó csapatot segíti a legújabb technológia az 2014-es világbajnokságon.
Az SAP szoftver elemzi pl. az egyes játékosok mozgási vonalát, tetteit és a labda repülési útvonalát.

A látogatók 92 százaléka szakember volt az ICT-szektorban. A látogatók csupán 25%-a érkezett külföldről. Véleményünk szerint nem voltak teljesen új technológiák és termékek. Friss, nagy ötletek nélkül úgy tűnt, hogy a vásár csak a korábbi évek lendületével tartható fenn. A vásárra vezető utak és kiállítótermek nem voltak zsúfoltak. A marketing tevékenység is mérsékelt volt. A szervezők és kiállítók úgy döntöttek, hogy pénzt takarítanak meg.
Melyik optikai szálat válasszuk épületekben? Bár az optikai szálakat már széles körben használják a telekommunikációs területeken sok éve, az ára és az egyre növekvő népszerűsége az oka az "utolsó mérföldként" való alkalmazása. Bárki, aki építeni, vagy felújítani szeretne egy irodát vagy középületet, többlakásos egységet, vagy akár egy családi házat, figyelembe kell vennie a száloptikai kábelek kivitelezési lehetőségeit.
Optikai kábel G.657A szálakkal és köpennyel, korlátozott hajlítási sugárral.
DIPOL kínálatában szerepel ULTIMODE ILB 2SÁM-A L7102 lapos kábel két G.657A1 szállal
és ULTIMODE ILB-4SM-A L7104 lapos kábel négy szállal.

Ezeket az optikai kábeleket szobákban történő telepítésekhez készítették. Könnyen vezethetők a falak mentén és sokkal hajlíthatóbbak, mint a népszerű G.652D szálak. A kábelek G.657.A szálakkal csökkentett ív/tekercs csillapítással rendelkeznek. Emellett a különleges téglalap keresztmetszetű köpeny konstrukciója és a beépített FRP erősítő rudak természetesen korlátozzák a hajlítási képességet egy síkban, a biztonságos hajlítási sugár tartományban.
Bár lehetséges, hogy megfelel a jelenlegi szolgáltatások követelményeinek és minőségének kizárólag a réz kábelezés, de gondolni kell a (közeli) jövőre. Az IP-hálózatok fejlesztése és növekedési sebessége óriási, exponenciálisan növekszik. Néhány év múlva, a hálózati szolgáltatások közvetlenül az optikai szálak segítségével lesz a standard, a végső eszközökig. Azok, akik ma fektetnek be az üvegszálas kábelezésbe azok lesznek előnyben. Érdemes megjegyezni, hogy pl. egy 2-szálas beltéri kábel ára mintegy 50%-a az 5-ös kategóriájú UTP réz csavart érpárnak.
Csatornakonvertálás régi közösségi antennarendszerekben. Tíz vagy több év elteltével az alacsony minőségű koaxiális kábelek elveszítik a kezdeti (szintén nem túl magas) paramétereit. Az árnyékolás hatékonysága csökken és csillapítás növekszik, különösen a magasabb frekvenciákon. Ez súlyosan akadályozza a digitális televízió vételét.
A csatornaátalakító lehetővé teszi a DVB-T multiplexek áthelyezését más, alacsonyabb csatornákra. Ez megszünteti a túl nagy csillapításhoz kapcsolódó problémákat a régi kábeleknél, a magas csatornákon. A csatornaátalakítók stabilizálják a kimeneti jel szintjét, függetlenül a bemeneti jel ingadozásaitól.
Az ARNDEX cég egy antennarendszert telepített a DVB-T csatornák vételére, két CT-311 R81715 csatornakonverter használatával és egy HA-126 R82303 szélessávú erősítővel. A CT-311 R81715 csatornakonvertert modulként lehet beszerelni egy MMH-3000 TERRA fejállomásba (az alapegység UC-380 R81700). A konverter használatával megváltoztathatjuk az eredeti analóg TV/DVB-T vagy DVB-C RF csatornát annak érdekében, hogy optimális csatorna tervet biztosítsunk az előfizetői hálózathoz, vagy - a régebbi kábelezés miatt, ami nem képes működni az (egész) UHF sávban - elmozdítsuk az eredeti csatornát egy alacsonyabb helyre. A CT-311 R81715 modul egy kettős konverziós technológiával készül, AGC-vel rendelkezik a bemeneten, biztosítja a magas szelektivitást (két kapcsolható IF SAW szűrő), MER> 31 dB, maximális kimenő jelszint 90 dBuV.
IP kamerák tápellátása - 2. rész: PoE. A Sunell IP kamerák és a K1810-as Signal IP kamera megtáplálható a PoE IEEE 802.3af szabvány szerint. A szabvány esetében, a maximális energiafogyasztás nem haladhatja meg a 15,4 W-ot (a legalacsonyabb feszültség 44 V, az áram pedig 0,35 A) és a készülék az adatátviteli kábelen keresztül lehet megtáplálva. A tápfeszültség két pár, a 10/100 Mbps-os Ethernet hálózatokban adatátvitelre nem használt vezetékhez csatlakozik (4/5 (+) és 7/8 (-) - B típus), vagy az azonos, adatokat továbbító párokra (A típus - 1/2, 3/6 párok). A megtáplált eszköz bármilyen típusú lehet, a vezetékek kiválasztása a tápegységtől függően történik. Mielőtt feszültség alá kerül, a készülék ellenőrzi a kapcsolatot – a PoE típusát és a táplált eszköz teljesítményigényét. A PoE technológia csökkenti a kábelek számát és felhasználható akár 100 méteres távokra is.
A tápfeszültséget a PoE vonalra biztosítani lehet egy megfelelő tápegységgel, pl. egy M1890 PSA16U-480-al, vagy egy megfelelő hálózati switch-el pl. TP-LINK TL-SF1008P 8x10/100 Mbps (4xPoE) N29930. Sok esetben, az utóbbi megoldás nagyban leegyszerűsíti a rendszer telepítését és csökkenti annak költségeit. A PoE switch egyesíti a hálózati kapcsoló funkciót és négy PoE tápegységet.
PoE tápegység PSA16U-480
PoE Switch TP-LINK TL-SF1008P 8x10/100Mb/s (4xPoE)
Kompakt IP kamera: Sunell SN-IPR54/14AKDN (2MP/FullHD, Sony Exmor, ONVIF)
PoE tápegység
PSA16U-480
M1890
PoE switch
TP-LINK TL-SF1008P
N29930
Sunell IP kamera
SN-IPR54/14AKDN
K1681
A megtáplált eszköz kompatibilis kell legyen a PoE szabvánnyal, többek között, kell egy feszültség-átalakító, amely csökkenti a feszültséget. Az IEEE 802.3af szabvány biztosítja, hogy a vezetékek ne melegedjenek fel túlzottan, a távvezeték és a berendezés sokáig hatékonyan működjön. A CCTV kamerák teljesítményigénye, még IR megvilágítókkal is, általában a PoE szabványok értéke alatt van.
Hogyan lehet létrehozni egy IP videó felügyeleti rendszert számítógép nélkül? A K2716 IP NVR rögzítheti a videó stream-et akár 2 MP felbontású (1920 x 1080 - Full HD) IP kamerákról. Ez az önálló NVR VGA és HDMI kimenettel közvetlenül csatlakoztatható egy monitorhoz, élő megfigyelés és archívumok lejátszása miatt, anélkül, hogy szükség lenne egy számítógépre. A beépített két USB port használható USB egér és memória eszközök csatlakoztatására, a felvett anyag bizonyos részeinek külső adathordozóra történő lementésére. A mellékelt infravörös távirányító lehetővé teszi az NVR kezelését és a képek bekapcsolását a kamerákból, több méter távolságból.
Az ideális monitor, amely használható a K2716 IP NVR-hez, az AGNEOVO SC-19 M3021 Anti-Burn-in™ technológiával. A technológia kiküszöböli a beégési hatást, amikor a monitoron ugyanazon kép elemei láthatóak hosszú időn keresztül, melyet a TFT LCD mátrix folyadékkristályainak néhány nem kívánt polarizációja okoz. Az Anti-Burn-in™ AG Neovo technológia meghosszabbítja minden AG Neovo megjelenítő életét és lehetővé teszi a működést 24/7 módban.
LCD fali monitortartó: Signal LDA05-221 (1719IP NVR: Signal 2716 (16 csatorna)Switch TP-LINK TL-SG3424P JetStream 24x10/100/1000 Mb/s (PoE) 4xSFP 100/1000 Mb/sKompakt IP kamera: Sunell SN-IPR54/14AKDN (2MP/FullHD, Sony Exmor, ONVIF)
IP videó felügyeleti rendszer Sunell kamerák és Signal NVR alapján
A távoli hozzáférés lehetséges a rendszerhez IE böngésző használatával vagy dedikált szoftverrel, ami a legtöbb operációs rendszeren fut. Továbbá a DMSS szoftver lehetővé teszi az okostelefonok felhasználói számára, az Android, Blacberry, iPhone, Symbian, Windows Mobile telefonjaikon vagy tableteken a kamerákból származó képeket felügyelni.
RACK szekrények gyors beállítása. Egy RACK szekrény kiegészítőinek kiválasztásánál a felhasználónak figyelni kell, hogy azok megfeleljenek az adott modellhez. Egyes kiegészítőknek külön, csak a konkrét szekrény modellekhez való méretük, vagy a szerelési módszerük miatt (pl. ventilátor).
A DIPOL e-Boltja egy egyszerű eszközt biztosít, a kompatibilis kiegészítők kiválasztásához. Miután kiválasztotta a RACK szekrényt, például az R912018-at, a felhasználó kattinthat az "Tartozékok hozzáadása" fülre az oldal jobb felső sarkában.
RACK szerelőkészlet 4x csavar + alátét + anya
A "Tartozékok hozzáadása" gomb a termék oldalán
Az új ablak tartalmazza a kompatibilis tartozékok listáját:
RACK szerelőkészlet 4x csavar + alátét + anya
Egy egyszerű konfigurációs eszköz rack szekrényekhez
A felhasználó kap egy listát a kiválasztott RACK szekrénnyel kompatibilis kiegészítőkről, megnézheti a leírásukat, és hozzáadhatja a Kosárhoz vagy a Kedvencekhez.
Új termékek a DIPOL-nál
Egymódusú pigtail: PG-52S2 (SC/APC, G.657.A2, 1m)
A PG-52S2, 1xSC/APC, G.657.A2 L35522 egymódusú pigtail egy darab optikai kábel, melynek hossza 1 méter, az egyik végén SC/APC csatlakozóval.
PoE Puffer tápegység: POE084824B (54VDC, 8x0.3A)
A POE084832 (54VDC, 8x0.3A) M1858 tápegységet PoE IEEE-802.3af (48 VDC) kompatibilis IP kameráknak szánták. A 8 kimenet védett biztosítékok vagy PTC-k által (választható). A feszültséget a kameráknak minimum 3-as kategóriájú UTP/FTP kábellel kell eljuttatni, a 4/5(+) és a 7/8(-) párokkal, azzal a feltétellel, hogy az IP-hálózat az adatátvitelhez csak az 1/2 és a 3/6 párokat használja (10 Mbps vagy 100 Mbps Ethernet hálózatoknál).
Kompact IP Kamera: Sunell SN-IPR54/14APDN (2MP/FullHD, Sony Exmor, ONVIF)
A Sunell SN-IPR54/14APDN (ONVIF) K1685 2 megapixeles kamera egy 1920x1080 pixel felbontású Sony Exmor 1/2.8"-os képérzékelővel van felszerelve. Így a kép minden része sokkal részletesebb, gazdagabb az analóg kamerákhoz képest. Emellett a kép minden egyes része hatékonyan kinagyítható, az élő megfigyelésnél (anélkül, hogy hatással lenne a teljes kép felvételére) és a felvett anyagnál egyaránt.
Könyvtári hírek
Videó megfigyelő rendszer egy hotelben. A befektető az új, 51 szobás hotelben, Maly Rzym-ben (Kicsi Róma), amely egy történelmi városban, Sandomierz-ben épült, a DIPOL Sandomierz telepített egy modern videó felügyeleti rendszert.
A CCTV rendszer telepítésénél gondosan ki lettek választva a helyek, melyeket ellenőrizni kell a megfelelő kamerákkal és a megfelelő DVR-ekkel és merevlemezekkel. A létesítmény és a potenciális veszélyek elemzése után a cég összesen 33db n-cam és v-cam kamerát telepített.
Élő videó megfigyelés böngészőn keresztül


Érdemes elolvasni
Nagy LAN és CCTV rendszerek villámvédelme. A kiterjedt rendszerek hosszú külső réz vonalakkal, villám okozta túlfeszültségnek vannak kitéve. A veszélyes feszültség leválasztható külön berendezések csatlakoztatásával vonalanként mindkét oldalon, például a J2838 NetProtector 4p PoE-val (sodrott kábelhez) és az M17014 OPV-4-el (koaxiális kábelezéshez)... bővebben
Gazdasági Minisztérium - a "leginnovatívabb termék"
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI