KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
Nr 3/2008 (2008.01.21.)
Inteligens szoftver a CCTV további fejlődésének a feltétele. Olcsóbb és olcsóbb videófelügyeleti berendezésekre való tekintettel (kamerák, DVR-ek, stb.), a biztonsági rendszerekben tett fejlődésnek a gátja a videótechnológia alapján a közvetített információk óriási mennyiségűre duzzadtak, amiket elemezni is kell a felügyelő központban. Ez növekvő hálózati kapacitást és folytonosan növekvő számokat követel a személyzettől. Így az adatelemzés automatizálásának a fontossága előtérbe került, ennek lehetséges megoldása az IVS (Intelligent Video Software megjelenése folytán).
A számítástechnikai programozók nehéz munkájának eredményeként a sok automatikus eljárásból röviden bemutatunk néhányat :

 • zavarokkal szembeni ellenállóképesség (a fényváltozások, különféle időjárási viszonyok változása, árnyékok, visszatükröződések , stb), - Advanced Motion Detection,
 • a sérült tárgyak észlelése - Losing Detection,
 • haladó tárgyak mozgása - Motion Tracking,
 • személyek felismerése - Facial Detection,
 • rendszám azonosítása - Vehicle Identification,
 • a látómezőben lévő személy, vagy tárgy tartózkodási idejének elemzése - Object Persistence,
 • tűz észlelése - Fire Detection,
 • emberek számlálása -People Counting,
 • forgalomáramlás - Traffic Flow,
 • cselekvések elemzése (pl. dulakodás) - Action Alalysis,
 • tömegek elemzése (megfigyelés állapotának kiértékelése sportrendezvényen stb.) - Flow Control,
 • annak az időnek az elemzése, amikor az emberek vásárolnak, miközben megfigyelnek egy tárgyat, (kiállítások, kirakatok , stb). - Attention Control.
Más CCTV biztonsági rendszerekbe történő ellenőrzés integrációja, pl. biometrikus hozzáférés-szabályozás.
(Liu Yi - China Public Security International cikke alapján)
Valószínüleg a rendszer legnépszerűbb IVS alkalmazásának egyike az, amelyik rendszámot ismer fel.
Moduláris multiswitch telepítések Egy ötlet SMATV rendszerek telepítésénél biztosítani a rugalmas felosztást független modulokba, amelyek feldolgoznak több különböző fajta jeleket. A rajzok lent illusztrálják egy földi és két műholdas jel elosztását (két műholdról). A földi vétel tetelepítéséhez felhasználható a ZG sorozat csatornaerősítői. A műholdas vételhez pedig a multiswitch MS-553/554, vagy MSR-5xx és QUATRO konverterek. A műholdak kiválasztását a DiSEqC kapcsolóval tudja elvégezni a lakásban. Minden lakásnak a három útvonal irányából csatlakoznia kell az ágakhoz(modulok). Ez így helyes,mert előfordulhat, hogy sok felhasználó akar egyszerre hozzáférni legalább két független műholdas jelhez (két vevőkészülékkel rendelkező tulajdonosok, vagy népszerűen PVR-k). A gyakorlatban a házban lévő minden lakásban három kábel-levezetésnek kell lennie. A második rajz mutatja a moduláris megoldás rugalmasságát - ha néhány felhasználónak nincs szüksége második műholdra, a multiswitchen kihagyják, csak megjegyzik, idővel szükség lehet rá.

A moduláris üzembehelyezés maximális rugalmasságot biztosít, megengedi kiválasztani a jeleket a lakás különböző részeire és csak azt jelet beállítani, amit a lakók, felhasználók szükségleteik szerint egyénileg megrendeltek. Az különösen figyelemre méltó, amikor az embereknek különböző követelményeik vannak. A költségek arányosan megosztottak lehetnek az igazi költségeknek megfelelően az elvárt igényeket figyelembe véve.
Cascadable Multiswitch: Terra MS-553 (5-input, 4-output)Multiswitch: Terra MS-554 (5-in, 4-out)8-way Tap: Signal O-8-20dB (5-1000MHz)8-way Tap: Signal O-8-18dB (5-1000 MHz)75-ohm terminating resistor in F plug
A felhasználók hozzáférése a földi adásokhoz, az Astra és Hotbird műholdas programokhoz.


Cascadable Multiswitch: Terra MS-553 (5-input, 4-output)Multiswitch: Terra MS-554 (5-in, 4-out)8-way Tap: Signal O-8-20dB (5-1000MHz)8-way Tap: Signal O-8-18dB (5-1000 MHz)75-ohm terminating resistor in F plug
A felhasználó nézni tudja a földi TV-t és csatlakoztatni tud még két független jelet a Hotbird-ről


Aktív jelátvívők felhasználásaEgy CCTV rendszer telepítésénél gyakran kényelmes megoldás vékony kábeleket használni, néha még 150m fölött is. Az ilyen megoldásoknál a UTP/FTP csavart kábelek és video jelátalakítók felhasználása kerül előtérbe. Aktív jelátalakító - TRN-1/400(adó) M1668 és TRO-4/400 (vevő) M1670, egy négyérpáros kábellel a jelátvívők és tápegység segítségével ez a távolság akár 1600 m is lehet.
Az M1670 vevő négy vonallal rendelkezik.
CCTV jelátvitel csavart kábellel(pdf) - eszközleírások, rajzok.
Color Day/Night Camera: Sunell SN-587C/A/10 SWD (w/o lens, mechanically switching IR filter)UTP Video Transmitter: TRN-1/400Color CCTV Monitor: QUANZ ZM-CR321NP (21UTP Video Receiver: TRO-4/400Digital Video Recorder: CPD-501 (4 channels, LAN)
CCTV kamerák képeinek továbbítása nagyobb távolságra UTP/FTP kábeleken. keresztül
USB vezérlőegység a CCTV IP részéreAz K9153 vezérlőegységnél egy perifériát az IP kamera részére a pásztázás irányítására a dőlés-zoom állítására használnak. Az eszköz NVR (Network Video Recorder) szoftverrel kapcsolódik az USB porton keresztül egy számítógépbe becsatlakoztatva - mert irányítva van az IP kamera, felügyelet és rögzítés is történik.
Az eszköz az analóg vezérlőegységek egyik hasonló megfelelője. 12 programozható kulccsal van ellátva, ami irányíthatja bármilyen PTZ kamera funkcióját, (pl. száguld, ZOOM, forgatás, vagy visszatérés a korábban meghatározott pozícióba). Az USB interfész csatlakozás miatt ez egy Plug &Play eszköz - Windows program automatikusan felismeri és a megfelelő drivert hozzárendeli.
Miután a program fel lett telepítve, amit a gyártó mellékelt, az üzemeltető a botkormánnyal tudja irányítani a rendszert. Az K9153 vezérlésű egységgel együtt tud működni. Az Alnet Netstation K3204, K3208, K3212, K3216, K3232, NUUO K3108, ACTi NVR 32 K3032, ACTi (NVR 16) és Pixord (P6032) kamerákra alkalmas szabad szoftver. Továbbá a magas minőségnek és pontosságnak köszönhetően az eszközt haladók botkormányként használhatják professzionálisan játszó számítógép-játékosok is.
USB Control Unit (PTZ)
Az USB vezérlő pulpitus K9153
Kamerák a tömegközlekedésben. A kamerák és a helyi videófelvételek sokat javíthatnának a városi szállítás biztonsági szintjében. Általában egy arra kijelölt autóban beszerelnek két vagy három kamerát (az autó hosszától függően). A közeli elérhetőségek biztonsági kockázata miatt a vandálbiztos kivitelű modellre van szükség, amely elegendő bizonyítékot ad az esetek rekonstruálására és mint a képen látható egy ilyen kedvelt vandálbiztos típus az M10744.
Vandálbiztos domkamera egy Birminghamben lévő buszban
Adatrögzítők hálózatban - kétféle felbontás. Adatrögzítők alkalmazása LAN interfészekkel távoli felügyeletet tud biztosítani még analóg CCTV rendszerekben is. Ez sokkal könnyebbé teszi a felügyeletet és a rendszer hatékonyságát növeli. Az adott helyen fizikai jelenlét nélkül, az üzemeltető / vezető személy fel tudja becsülni a fenyegetést és megfelelő döntést tud hozni. Az ott levő helyi hálózatokban nincs is probléma a videójel továbbításával. Az internet kapcsolódás ügyében a kapcsolathoz nagyobb kapacitás vagy a közvetített videójel minőségét megfelelően csökkenteni kell. Hatásos ilyenkor videótömörítést is használni.
A KPD adatrögzítők sorozat a hálózati működésben különösen felkészültek. A KPD-604 PL M8504 (4 csatornás), KPD-608 PL M85078 (8 csatornás) és a KPD 616 PL M8616 (16 csatornás) képessé teszi a felhasználót arra, hogy meghatározzon két különböző felbontást. Az első helyi felvételnél beállítják, hogy a felvett anyag jó minőségű legyen, míg a második, kisebb felbontással, a kapcsolat kapacitásának megfelelően beállítják. A KPD sorozat egy fontos jellemzője az MPEG4 tömörítés használata a jelfeldolgozásban. Ez a képek jobb minőségét biztosítja a népszerű adatrögzítőkben, CPD, mint ahol a hálózatban MJPEG tömörítést használnak.
Vajjon az MJPEG, vagy az MPEG-4 a CCTV IP kamerákban?
CCTV IP felügyelet és VLAN hálózatok.. Az IP CCTV biztonsági rendszert és magas hálózati hatékonyság könnyebben fenntartható VLAN (Virtual Local Area Networkben). A VLAN-t logikailag kiutalják számítógép hálózatba, egy nagyobb kapacítású hálózatról. Ez egy olyan rendszerből álló csoport, amelyek kommunikálni tudnak, mintha a helyszínre való tekintet nélkül ugyanahhoz az Ethernet hálózathoz csatlakoznának. Ilyen hálózatokat ott használnak, ahol a kezelhető / konfigurálható kapcsolókat megfelelő portokat és blokkkommunikációt a csoportokban közöttük csoportosítani lehet. A VLAN hálózatok több ilyen kapcsolón alapulhatnak.
MPEG-4 IP Camera: ACTI CAM-5321 (Day/Night)MPEG-4 IP Camera: ACTI CAM-5321 (Day/Night)MPEG-4 IP Camera: ACTI CAM-5321 (Day/Night)MPEG-4 IP Camera: ACTI CAM-5321 (Day/Night)
IP-kamerák, a rögzítő szerver és az üzemeltető számítógépe egy VLAN-ba csoportosítják és az eszközök többi része - egy második VLAN-ba. A rendszeres felhasználók nem tudnak a CCTV erőforrásokhoz hozzáférni.
RF konnektorok - csillapítás és maximális frekvencia. Egy konnektor maximális üzemi frekvenciáját meghatározza a szerkezeti felépítése és szakszerűsége (anyagok, pontossága, az alapvető szempontok, előírások teljesítése). A táblázat lent mutatja a határfrekvenciákat különféle konnektoroknál, amelyeket antennarendszerekben használnak.
A RF konnektor egy másik fontos paramétere a csillapítás. Az illesztési veszteségi hibát leszámítva (VSWR jellemző) ez tartalmazza a csillapításokat a dielektrikum és a belső vezetőér. Általában a csillapítási együttható többek között ezred és több század lehet egy decibelnél.
VSWR-hoz hasonlóan a csillapításokat bizonyos frekvenciákon részletezik / frekvenciák vagy az adott fajta karakterisztikájában. Például, BNC konnektor 3 GHz-es jelnél 0.2 dB-t csillapít. Mikrohullámú csatlakozóknál a csillapítási veszteség pl. SMA, a funkcionális 0,06*SQRT(f[GHz]), a tesztfrekvencia 6 GHz. 4 GHz-nél ez a csillapítás 0,06*2 = 0,12 dB.

csatlakozó


maximális üzemi frekvencia[GHz]

Norma

UHF

1

MIL-C-39012

FME

2.50

MIL-C-39012

SSMB

3.00

MIL-C-39012

BNC

4.00

MIL-C-39012/1/5

SMB/SMS

4.00

MIL-C-39012/67/72

MCX

6.00

MIL-C-39012

MMCX

6.00

MIL-C-39012

7/16

7.50

MIL-C-39012

SMC

10.00

MIL-C-39012/73/78

TNC

11.00

MIL-C-39012/26/34

N

11.00

MIL-C-39012/1/5

SMA

18.00

MIL-C-39012/79/83

LAN hálózatok vezetéknélküli kapcsolata az internettel. Sok esetben különféle LAN-okat (pl. irodában és raktárakban, több lakásban,üzletben, stb.) internetes kapcsolódással kellene csoportosítani ezeket egy hálózatba. Egy kényelmes megoldást nyújt a hozzáférési pontok használata (AP-k) WDS üzemmódban. Ez az üzemmód kiküszöböli annak a lehetőségét, hogy vezetéknélküli ügyfélkártyák és AP-k használják az AP-t kliens üzemmódban, ami javítja a hálózat biztonságát.

A WA-2204C N2647 maximálisan nyolc WDS pontot tud támogatni. Felhasználható routerként pl. a TL-R 860 N2990, ez lehetővé teszi a hozzáférést az internethez, de más egyéni felhasználóknak nem engedi, akiket az internet címszűrővel kapcsolatban a MAC címen keresztül nem azonosítottak be, és védi a hálózatot a tűzfallal.
Router TP-Link TL-R860 (8 LAN / 1 WAN ports)Access Point: WA2204C (AP/APC 54Mbps)Access Point: WA2204C (AP/APC 54Mbps)Access Point: WA2204C (AP/APC 54Mbps)Access Point: WA2204C (AP/APC 54Mbps)
We have written about:

MIG-29 - 3,5" service LCD monitor - useful device for CCTV installer. Service monitor MIG-29 M3104 is a very handy device for anyone installing and configuring CCTV systems...
- archive DWR of Oct. 12, 2007

Size of an object on monitor screen. According to EN 50132-7 norm, the size of the representation of an object, e.g. human figure should be strictly connected with the aim of the operator - identification, recognition, detection or general observation...
- archive DWR of Nov. 26, 2007

The principles of designing terrestrial TV installation. The diagram below shows example installation in a building. The table contains signal levels for three chosen outlets of the installation...
- archive DWR of Oct. 29, 2007

Korábbi számaink
Kameraházak Marathon - megfelel a CE, IP, RoHS certifikációinak
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI