KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
Nr 4/2008 (2008.01.28)
A biztonságnak ára van - nagy sportesemények. Miközben milliók figyelmét hívják fel az egész világon a különböző sporteseményekre, egy óriási kihívás ez az ilyen tömegösszejövetelek védelmének biztosítása. A terrorista támadások magas kockázata miatt a szervezők nagy felelősséget vesznek a hátukra a versenyzők és nézők mindegyikének a biztonságáért.
Jól ismert a tragédia az 1972-es Münchenben rendezett olimpiai játékokokon, amely a legrosszabb forgatókönyve és emlékeztetője az olimpiai történelmének. Egy palesztin terroristákból álló csoport berontott az olimpiai faluba és túszokat ejtett. A rendőrség sikertelen beavatkozása révén az eredmény, megöltek 11 versenyzőt Izraelből, 5 terroristát és egy német rendőrt.
A Los Angelesben rendezett olimpiai játékok biztonsági feladatokra előirányzott költsége 1984-ben 79 millió USD volt. 6,829 versenyzővel és 5,720,000 eladott jeggyel ez egy nézőre 11,627 USD-t egy sportolóra 14 USD kiadást jelentett.
A következő olimpiai játékokon egyetlen versenyzőnek és egyetlen nézőnek a védelmi költségei a következők voltak:
 • Seul 1988 - 13.312 USD és 34 USD,
 • Barcelona 1992 - 7.072 USD és 22 USD,
 • Atlanta 1996 - 10.486 és 13 USD,
 • Sydney 2000 - 16.062 USD és 34 USD,
 • Athen 2004 - 142.857 USD és 283 USD ( Wall Street Journal újság 2004.08.22.)
Egy fordulópont volt a költségek növekedésének az arányában a Világkereskedelmi Központ elleni támadás 2001-ben - ez látható a 2004-es óriási növekedésben (Athén).
A Pekingben 2008-ban rendezendő Olympián a biztonságra fordítandó költségeket még nem tudják, de ez valószínűleg verni fogja az eddigi rekordot. Pekingben egyedül közel 260,000 CCTV kamerát fognak felszerelni. (forrás: a China Public Security International). Biztonsággal való törődésből a szervezők legjobb biztonsági szakértőkkel működnek együtt az USA-ból és Izraelből.
Az olimpiai játékokra vonatkozó biztonsági keretet Londonban úgy tervezik, hogy a 400 millió USD-t fogja elérni. Londonban levő kamerák számát 500,000-ig kívánják növelni. (forrás: BusinessWeek, Aug. 15, 2005), amelyet elég nehéz elképzelni, miközben annak a hálózatára gondolunk, hogy mennyi felügyelő központot kell összehangolni és a személyzet száma sem közömbös.

A sportlétesítmények ellenőrzése most már egy követelmény. A képen - CCTV kamerák San Siróban Milan.
Alcad kábeltévé központ - SMATV rendszerek és kábeltévé üzemeltetőknek. DVB-S vevőkészülékek (QPSK/PAL transmodulátorként ismert, pontosabban QPSK-VSB-AM), megengedi a vételét a műholdas digitális csatornáknak VSB-AM modulációval, így elérhető az általánosságban is használt televíziók számára, QPSK modulációval MPEG-2 tömörítéssel, verziók PAL B/G (CCIRnek), PAL I (UK), és PAL D/K rendszerek).
Ezt a megoldást valójában 200 csatlakozóhely, vagy esetleg több kivezetéshez használhatják fel, de nagyon alkalmas kisebb antennarendszerekhez is, motelek, szállodák , stb. az elérhető műholdas csatornák száma sem korlátozott és a rendszer fő előnye az egyéni műholdas vevőkészülékektől való függetlenség.
A TP-569 R912128 vevőkészülékbe beépíthető a CAM (Conditional Access Module lehetősége). Ez támogat bármilyen kódolási rendszert, ami jelenleg szabványos.
A belső modulátor, ami VSB-AM modulációt használ, lehetővé teszi a szomszédos 83 dB maximális szomszédelnyomást biztosítani.

Rajz a TP panelekkel való felhasználásról
Multiswitches rendszerek kábelezése.
A SMATV rendszerek, amelyeket multiswitchekkel építettek meg, sok kábelből állnak - a csőben, vagy kábelcsatornában több koaxiális kábel halad egymás mellett, amiknek különböző funkciójuk van és különböző jeleket szállítanak. Nagyobb épületekben a kábelek hossza több tízméter is lehet. Ez az áthallás nagy kockázatával járhat a kábelek között. Az ilyen hatások növelik BER-t amely jelvesztéshez, adatvesztéshez és más egyébhez vezethet. Ez elkerülhető, ha a telepítők a kábelezésnél a legkisebb A osztályú kábelt használják fel. A DIPOL ajánlatában egy speciális kábelfajtát ajánl TRISET , amely ezeknek a követelményeknek eleget tesz. Annak a kockázata, hogy ismeretlen paraméterű, olcsóbb kábeleket használnak fel megbosszulhatja magát - a vevőkészülékek instabil működése és a sok bosszúság, nem beszélve az esetleges átkábelezések plusz költségei.
A 75 ohmos TRISET-113 PE zselés E1017 koaxiális kábel felhasználható antennaszereléseknél és multiswitches rendszerek telepítésénél.
A TRISET kábelcsalád összetétele:
 • E1015 TRISET-113 előfizetői multiswitches csatlakozó rendszerek kivitelezésénél ajánlott.
 • A klasszikus kábelek közözött az egyik legbiztonságosabb, amelyet bizonyít a 2007-ben kapott díj is - a "Év Terméke" SatKrak Vásáron. Jellemzője a kis csillapítás és a jó árnyékolóhatás, a rugalmasság, amely különösen a csatlakozók bekötésénél jelent könnyebbséget.
 • E1017 TRISET-113 PE zselés felhasználható antennaszereléseknél az LNB konverter bekötéséhez, házhálózatokban multiswitch kábelezésnél, külső köpenye (polietilén PE) A kábel köpenye alatt zselés védőbevonat van, amely a tartósságot biztosítja, maga a köpeny pedig UV védett.
 • E1025 TRISET-11 PE ŻEL felhasználása előfizetői hálózatokban (kábeltévé rendszerekben) A kábelt a TRISET-113 jellemzőivel összehasonlítva kisebb a csillapítása és ugyanakkor az árnyékolási fedettsége A+. A kábel anyaga PE és köpenye alatt zselétöltet van, amely megengedi a kábelt akár a földben is elhelyezni, csak a mechanikai védelemről kell gondoskodni.
 • E1027 TRISET-11 HF és E1019 TRISET-113 HF (Halogénmentes). A kábel halogénmentes technológiai kivitelezésű, amely alkalmas arra, hogy iskolákban csináljunk kábelezéseket, kórházakban, stb és ott, ahol a tűzvédelmi szabályok ilyen kábelezést írnak elő.
Csatlakozók felhasználása multiswitcheknél. A csatlakozók használata a multiswitch rendszerek telepítésénél nagyon nagy jelentőséggel bír a jelminőség és a rendszer megbízhatósága szempontjából, annak ellenére, hogy ennek költsége csak töredéke a többi berendezésnek - végül, de nem utolsósorban - az üzembehelyezési munka ideje alatt munkatöbbletet is jelenthetnek. A helytelenül megválasztott, vagy rossz minőségű csatlakozók a jelszinteket is felboríthatja a rendszerben pedig belső zavarokat okozhat - polarizáció váltásánál. Így a megfelelő minőségű csatlakozó kiválasztása elengedhetetlen.
Minden RF csatlakozó fontos paramétere a VSWR. A műholdas sávban ennek nem kellene magasabbnak lennie 1.5 dB-nél. Egy másik kulcsfontosságú paraméternek, különösen nagy jelentősége van a multiswitch rendszerekben, a fedettségi mutatónak, amely a jelminőségében kap szerepet . A márkás csatlakozóknál ez az érték 70 dB-nél magasabb. Mivel a professzionális célok érdekében általában crimpelhető csatlakozókat használnak - ez gyorsabb munkát eredményez, jobban védett, pontosabb és stabilabb kivitelezést biztosít.
A DIPOL ajánlatában a Platinum F csatlakozója professzionális minőségűek, amelyek alkalmasak belső és külső alkalmazásra. Fedettségi mutatója 100 dB fölött van. Az eszköz, amivel a crimp sajtolását elvégezhetjük TR-255 E80077. Gyakori a multiswitchek kaszkádos összekapcsolásánál a "gyors" F csatlakozó toldók használatának F dugasz - F dugasz E8242.

Professional F-connector: Platinum (on TRISET-113)
F-male to quick F-male adapter
A crimpelt csatlakozó a TRISET-113 E80274 kábelen
F dugasz - F dugasz gyorstoldó E8242
Műholdas programok vétele kempingekben. A műholdas adások vétele utazók részére szinte természetes, megszokott dolog, így Európa bármely pontján élvezheti ki-ki anyanyelvén a kedvelt műsorait, kismértékben otthon is érezhetik magukat. Ez a szabadságon lévő turistáknak és teherautósofőröknek TIR komoly jelentőséggel bír a hazai információk vételében. Ezért szívesen veszik ezt a mobil antennát A9535, amely gyorsan és könnyen telepíthető. Szállítása kis mérete és dobozolása miatt nagyon praktikus.
A tesztek ideje alatt, amelyet Krakkóban erősen felhős és esős időben hajtottunk végre a Hotbird 13oE o a BER 10-3érték volt korrekció előtt. Az ilyen érték mellet is az MPEG-2 adásokat kielégítően vette.

Mobile Sat Dish: Camping 35 (offset)
Könnyű szállítási lehetőség az A9535 antennánál
PoE tápfeladó CCTV IP készülékekhez. Egyre több IP hálózat berendezései használják fel a PoE tápfeladót. Az elektromos tápfeszültség továbbítása az adatokkal együtt a szabványos UTP kábelek felhasználásával távoli eszközökhöz a legolcsóbb megoldás, amely megengedi Uninterrupted Power Supply könnyű megvalósítását (UPS). PoE-val rendelkező IP CCTV eszközök eleget tesznek IEEE 802.3-nak (48 V megtáplálás) és használni tudjuk a PSA16U-480 M1890 tápegységet. Ez ellátja a rendszert, csak egy UTP/FTP kábelezés szükséges, amely adatokat közvetít és tápfeszültséget szállít.
Amikor egy IP-eszköz nem rendelkezik PoE képességgel, ott előtérbe kerül az N9205 PoE adapter használatának lehetősége. Az ilyen eszköz felhasználásánál a feszültségnek fontos szerepe van a üzemeltetésnél ( ezt a tényt a szállítónak szavatolnia kell) Az adapter és UTP kábelezés nem továbbíthatnak többet 400 mA-nál, ami határa a maximális tápfeszültség elérésének, amit az IP eszközök fogyasztanak - nagyobb távolságban a 12 V-os tápfeszültség leeshet és bizonytalanná teszi az eszközök működését..
PoE Power Supply PSA16U-480
PoE Adapter (with leads)
PoE tápfeladó PSA16U-480 M1890
PoE adapter LAN hálózatoknál N9205
Készülékek kiválasztása CCTV IP hálózatokhoz. CCTV IP (Internet Protocol CCTV vagy CCTV IP) a tipikus hálózati protokollok használatával IT hálózati infrastruktúrában a zárt láncú televízió megvalósítása. Magas kapacitáskövetelmények miatt - a videó és hang továbbítása - a hálózatnak különösen hatékony adatátviteleket kell biztosítania a nagyfelbontású videójel továbbításában. Az adatok megfelelő továbbításához nélkülözhetetlen használni QoS-t (Qualityt Service) - amely dedikálja a hálózatban a videósávot.
Az erőforrások lefoglalása a még különálló hálózatról, nem az egyetlen igény a hatékony IP CCTV rendszerre. A rendszer működése főleg a hálózati összetevőknek a hatékonyságától függ, a kábelezéstől és a hálózati beállításoktól LAN. Az eszközök teljes kompatibilitásának a biztosítása miatt, ajánlatos részletes leírást beszerezni a gyártótól a várható továbbítási arányokkal a projekt kivitelezéséhez.
A legtöbb fontos paraméter tartalmazza a maximális csomag mennyiséget másodikon - pps (Packets Per Second) a maximális adatátvitelt ( (kb/s, Mb/s, Gb/s, kB/s, MB/s).
Mindkét paramétert részletezni kell minden eszköznél (mindre vagy a saját portokra). A paramétereknek a kamerák szükségleteivel kiegyensúlyozottaknak kell lennie - csak így lehet megvalósítani nagyon hatékony IP CCTV rendszert.

Az ACTi kamerák két hálózati illesztővel vannak ellátva - LAN és WAN - független rögzített paraméterekkel
A KPD adatrögzítő sorozat - hálózatban dolgozik.A digitális adatrögzítő fő előnye a sima hálózati működés. A MPEG-4 tömörítésnek köszönhetően a videótovábbítás nem igényel annyira széles sávot, mint általában a legtöbb modell.
Egyidejűleg akár tíz is lehet a bejelentkezett felhasználók száma. A távoli elérést használhatja IE vagy a kliensprogram. A gyártó sok ügyfélből álló szabad szoftver csomagot ad - megenged több felvevőkészüléket vezetni a családból.
A jellemzőket leszámítva, amiket fent felsoroltunk, a felvevő egy kulcsfontosságú funkciót birtokol. Ez képes meghatározni két különböző képminőséget, ami alkalmas helyi felvételre, (általában magasabb definíció) és az, ami elegendő az elosztáshoz az Interneten keresztül. A funkció nagyon lényeges, amikor a vonalsebesség viszonylag alacsony - a minőségre koncentráló tudatos választás megengedi simán közvetíteni a képeket, míg a helyi jó minőségű felvételek biztosítják a megfelelő azonosítást és az archív adatok elemzési képességét.
KPD adatrögzítők
MPEG-4 DVR: KPD-604PL - 4 channels
KPD608 M8504 DVR-el rendelkező szétszórt helyszínek távoli ellenőrzése és Multiclient szoftver
Video / VGA konverter. A 15-AD01 M1688 videokonverter (CVBS) vagy a S-VHS jel VGA-val szabványos. Ez lehetővé teszi CCTV kamerákat csatlakoztatni, SAT vevőkészülékeket, DVD-lejátszókat, VCRs vagy bármilyen másik forráshoz, amelyek videójelet adnak egy VGA monitornak. A közvetlen kapcsolat miatt a VGA jelútvonalon keresztül a számítógépet és monitort általában tudják működtetni. További szoftvert nem igényelnek. Használtható CRT vagy LCD monitorokhoz. Az átalakítót a hozzátartozó távszabályzóval is működtetni lehet.
A jel kiválasztását végrehajtja a Source kapcsoló, amit az eszköz felső részére tettek. A vezérlőpult szintén el van látva más kapcsolókkal is: POWER, MENU és UP, a gombok hosszában. A fényesség, kontraszt és telítettségbeállítások elérhetőek a menüben. Annak egészét, az információ forrását, fajtáját, vagy ami a paraméterbeállításokban bekövetkező változásokat érinti , az ernyőn látható (OSD). A kimenő jel frekvenciáját 60 Hz-re vagy 75 Hz-re lehet beállítani és a következő felbontások érhetők el: (640 x 480, 800 x 600, 1024 x 768).
VIDEO / VGA Converter 15-AD01
Az átalakító fő alkalmazása egy kiválasztott videóeszközből való videó gyors és megbízható ellenőrzése, amíg a számítógép más tevékenységeket hajt végre. Az átalakító egy külső eszköz, ami önállóan működik és beszerelhető a számítógép (grafikus kártya) és a monitor közé.
Router konfigurálása. A router egy másik hálózattal egy számítógép-hálózatot csatlakoztat a belső hálózat (LAN) ISP (WAN külső hálózatával), egy hidat képez az információáramlásban. A router megfelelő beállítása nélkül nem lehetséges hozzáférni a második hálózathoz. Tipikus megoldás azon alapul, hogy felváltja a számítógépet, ami a router által működik a külső hálózatban, (lényegében egy szakosodott számítógép, ami végrehajtja a router feladatait, és továbbítja a jeleket) és létrehozza a belső hálózatot.
Ebben a számítógép konfigurálási ügyben:
 • elfoglalja a NIC minden beállítását (működés a külső hálózatban),
 • megváltoztatja a címkinevezés útját dinamikus (DHCP),
 • csatlakoztatja a számítógépet (NIC) a router LAN portjába
Restarting után(restarting) a számítógép egy Internet böngészőt használ, ott van lehetőség a router IP-címének az elérésére. Naplóvezetés után- (a jelszavakat a router felhasználó kézikönyvében találhatják) erre szükség van a: routerkonfigurációnál :
 • WAN port - ott kell lennie a korábban belépett lenti paraméterekbe (vagy az alapértelmezett beállítások opció aktíválva - DHCP kliens),
 • LAN portok - a DHCP-kiszolgáló igényel:
  • beállítja a tartalom kezdeti címeit
  • beállítja a tartalom végcímét,
  • beállítja a subnetworkot
Erre emlékezni kell és a LAN belső címének különböznie kell a WAN porténál. Például WAN 192.168.1.1 IP-címével a LAN hálózat megcímezett 192.168.(not 1).1 lehet. A DHCP-kiszolgáló ilyen beállításával a helyi számítógépek automatikusan szerezhetik meg az IP-címeiket. Ez nagyon kényelmes megoldás.
Miközben tervezi, hogy hozzáférési pontot használ, erre szükség van:

 • megfelelő csatornát választani,
 • beállítani SSID-t,
 • adattitkosítást és titkosító kulcsokat beállítani
Nélkülözhetetlen megváltoztatni az alapértelmezett jelszavakat az ügyintézőpanelben. Az interneten vannak olyan aktív programok, amelyek megpróbálnak bejelentkezni azoknak a felhasználóknak a routerjeibe, akik elfelejtették megtenni ezt.
Switch TP-Link TL-SF1008D (8 ports)
A TL-WR542G N2950 router mintaalkalmazása - LAN az internethez való hozzáféréssel
We have written about:

Lenses for megapixel cameras. The market offers a number of cameras with megapixel image sensors. High resolution of the image sensor means also adequate requirements for the lenses. Low quality of the important component of such a camera would spoil the overall quality of the set....
- archive DWR of Aug. 20, 2007

AI lens - how is it built and how does it work? Most of currently manufactured CCTV lenses use DC Iris or Video Iris control. The lenses are comparatively cheap due to clever drive system. In general, the iris my be driven by a small motor (much more expensive solution used in still cameras), or by electromagnetic actuator....
- archive DWR of Sept. 10, 2007

Quality of digital video recorders - speed and resolution of recording. There is a big difference between a 400 fps/CIF DVR and that 400 fps/ D1...
- archive DWR of Oct. 1, 2007

Korábbi számaink
Kameraház Marathon CE, RoHs és IP cerifikációkkal rendelkezik
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI