KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 21/2009 (2009. május 25.)
IFSEC 2009 - a világ biztonságtechnikai vására. A biztonsági ipar területén a legtekintélyesebb eseménynek tekinthető - az International Fire &Security Exhibition és Conference (IFSEC) Birminghamben - amelyet 2009. május 11 -13 között rendeztek meg. Az IFSEC 2009 új irányzatokat mutatott be a globális biztonsági piacon és ezt az elosztók közelről is meg tudták megfigyelni, ki tudták értékelni a szakma jelentősebb vállalatait és az új termékeik vonzerejét. A vásáron a bemutatott új termékek kapcsán sok elosztó már be is tervezte kínálatába azokat az év második felére.

Vajon az ez évi IFSEC hozott néhány áttörést a termékekben? Tapasztalható-e a biztonság területén bármilyen új fejlődés? Mi lehet a piac ereje?

A termékek tekintetében a fő tendencia a képelemző technikáknak az előtérbe kerülése volt. A rendszereket a kamerák használatára alapozták a riasztás és a hozzáférés szabályozást a telepítések számára. A digitális technológia könnyen lehetővé teszi integrálni a kamerákat a biometrikus rendszerekbe, vészhelyzeti központokkal, radarokkal, stb.

IFSEC 2009 - world security fair
A megapixel kamerák és a H.264 tömörítés - ez egy olyan szabvány, amelyet a standok mindegyikénél megtekinthettünk. Az új kiadású CCD érzékelők voltak már találhatók a megapixel kamerákban. Egy megapixel kamerát CCD érzékelővel a legkisebb vandálbiztos domban az ACTi standján láthattuk - a vállalat a DIPOL által is képviselve van Európában.
A képelemzés a legjobb eredményeket képes biztosítani nagy felbontású képekkel, így az érdeklődés a megapixel kamerák iránt erősen megnőtt. Ebben az évben az új termékek a megapixel kamerák voltak, amelyek CCD érzékelőkkel kerültek forgalomba és ezek érzékenyebbek a CMOS eszközökkel összehasonlítva.

Az IP-kamerák népszerűségének a területén lévő áttörés lehet a szabványoknak az elfogadása, amiket az ONVIF (Open Network Video Interface Forum,) fejlesztett ki, egy fórum az IP kamerák protokolljainak a szabványosítására. Egy szabvány lehetővé tenné a kamerák tömeggyártását, így a hardverek és szoftverek árai alacsonyabbak lehetnek. A szoftvergyártók koncentrálni tudnak a képelemzés fejlesztésére, a fáradságos munka helyett új saját protokollok kidolgozásával foglalkozhatnak. Ez az év ott úgy tűnik, hogy a fórum ajánlásai szélesebb körűvé válnak, nemrég a vezető gyártók megalkották és megerősítették az első termékekkel, hogy a piacon elfogadják a Forum ajánlásait a követelményekkel összhangban ( pl. a Sony - SNC-RH 124 P).

A megoldások számának megjelenése jelzi azt, hogy igazán a megvalósításokat vonja össze az asszociált képpel az elemzés, amely az ANPR (Automatic Number Plate Recognition) rendszer lesz.


IFSEC 2009 - world security fair
IFSEC 2009 - world security fair
IFSEC 2009 - world security fair
Az ANPR (Automatic Number Plate Recognition) rendszerek, amelyek be vannak építve a radarrendszerekbe, a képelemzéssel kombinált megoldások érdekes megvalósításai - a fő áramlat lett most a CCTV területén
Az iparnak a válasza a terrorizmus növekvő fenyegetésére a felügyeleti rendszerek lesznek, amelyek nagy területeket ellenőriznek és tipikus CCTV megoldásokat használnak, amelyeket támogatja a hőkép és a radarrendszerek. A határok védelme, kikötők, katonai bázisok megbízható eszközöket követelnek, hogy észleljenek bármilyen potenciális behatolást, úgyhogy a rendszerek egyesülnek a videóval, infravörös és mikrohullámú berendezésekkel.

A biztonsági ipar nincs annyira nagy válságban, mint más területek (információtechnológia, telekommunikáció), mindazonáltal az emberek érzékelni tudják a vezetők egy jelentős kicserélődését. Angliában jelentősebb a disztribúciós vállalatok látszólagos hiánya - a válságnak és viszonylag magas piaci telítettségnek eredményeképpen. Az európai vállalatok még mindig folyamatosan vesztik el jelentőségüket, ugyanakkor Ázsiában a vállalatok megmutatják technológiai uralmukat.

Fotóriport az IFSEC 2009 vásárról
Árbocerősítő - egy jó gyógyszer az alacsony jelre. Rossz vételi körülmények esetében (50 dB antennajel alatti szintnél) sokkal jobb árbocerősítőt használni, mint antenna diplexert és lakáserősítőt, mert a jelet már nem gyengíti az elosztó kábel, amely csökkentené a C / N arányt. Az árbocerősítőket kisebb telepítéseknél használják. A kültéri erősítőknek általában sávos bemenetük van, az erősítés állítható lehetőségével, ugyanakkor tápfeszültséget is továbbíthat az előerősítő részére. Az árbocerősítők tipikus paraméterei: erősítés - 30 dB, zajtényező - 8 dB körül, maximális kimeneti jelszint - 110 dBuV. Általában csak egy kimenettel rendelkeznek és tápfeszültség ellátásuk koaxiális kábelen keresztül történik.
A piacon jelenleg is sok különbözőféle árbocerősítő van jelen. Fontos figyelni a zajtényezőre, amelynek kimondottan jelentős hatása van a kimenő jel jelminőségére, (az erősítők első erősítő fokozata). A jó árbocerősítők zajszintjének nem szabad magasabbnak lennie 6 dB-nél. Fontos az árbocerősítő teljes körű védelme, amely védelmet biztosít a külső zavarokkal szemben is.
A fenti feltételeket teljesíti az Alcad cég árbocerősítője, pl. AM-417 és az AMS erősítője, pl. AWS-1018M.
UHF TV Antenna: DIPOL 19/21-60 (19-element)VHF TV Antenna: DIPOL 7/6-12 (7-element)Outdoor Antenna Amplifier AM-417 (BI/BIII-UHF-UHF; 12V) ALCADFM Antenna: Dipol 1RUZ PM B (omnidirectional H+V)Power Supply AL-105 12V/0.1A (F) for antenna amplifiers - ALCAD4-way TV / FM Splitter - Signal R-4Subscriber Pass-through Outlet(8 dB) BM-200 - ALCADSubscriber Terminal Outlet (4 dB) BM-100 - ALCAD
Az árbocerősítő alkalmazási sémája
CCTV rendszerek családi házakban - hogyan válasszuk ki a berendezést? Avégből, hogy megfelelően megvalósítsák a házára szolgáló videó felügyeleti rendszert és megtervezzék azt, több fontos tényezőre kell figyelemmel lennie.

1. Felépítés. Először is a rendszernek felügyelnie kell a bejáratot és a behajtási útvonalat. Egy jó kialakítás során a kamerák beállítását úgy kell kialakítani, hogy figyeljék a területet a ház körül is, különösen azt a terület, ahol a garázs, fészer, stb. található. Általában már 3-4 kamera kielégítő eredményt képes nyújtani.

2. Kábelezés. Ez a telepítés egyik nagyon fontos része. Kisebb rendszerekben különleges CCTV kábeleket használunk (koaxiális kábel plusz két tápfeszültség dróttal). A legjobb választás ilyen esetben a CAMSET M6050. Egy alternatív megoldás az UTP 5e kábel alkalmazása a NETSET E1408. Ez a megoldás impedancia transzformátort igényel a felhasználás során.

3. Tápfeszültség ellátás. A megfelelő tápegység a stabil működés fontos feltétele. Minden kamerát célszerű egyetlen eszközről meghajtani. Egy megfelelő minőségű tápegység a ZS 12/5x0.5A WZ250 M18285, vagy ZS 2500 12-14V/2.5A M1828. A tápegységek független áramkörrel rendelkeznek és mindegyik kamera védelemmel bír.

4. Kamerák. A kicsi CCTV rendszerekben a legjobb választás a kisebb kamerák használata (plug&play). Ezeket a kicsi méret jellemzi, a szép kivitelezés és a jó stabilitás - amelyek teljesen verhetetlenné teszi őket ezekben az alkalmazásokban. A népszerű modellek V-CAM 315 M11277, VF-515 M11279 (az igényesebb vevőknek) és Cam-665 Roto M11252.

5. Előzetes bemutatás és felvétel. A felügyeleti rendszer szíve a digitális videó rögzítő (DVR). Az eszköz felveszi a képet a kamerákból merevlemez meghajtóra (pl. Seagate 1TB M89260) és lehetővé teszi áttekinteni a felvett anyagot, ha szükségessé válik. A DVR-k árai folyamatosan csökkenőben vannak, az otthonokban a számuk fokozatosan nő. A DVR-k H.264 , vagy MPEG-4 tömörítést használnak és hálózati interfésszel rendelkeznek. Ezek a következők:
 • Az ULTIMAX-304 M73040 - a H.264 tömörítés lehetővé teszi a lemezterület és a hálózati működés sokkal hatékonyabb kihasználását;
 • CPD 560 M85039 - stabil és könnyen kezelhető DVR MPEG-4 tömörítéssel, nagyon jutányos áron.
A kimenő videó elosztható a meglévő antennatelepítésen belül. A videó a DVR-ből csatlakozik egy RF modulátorhoz, pl. TERRA MT-21P R871721. ADSL szolgáltatás és ADSL router használata esetén (TP-Link TD-W8910G N2901), távolról a felhasználó az interneten keresztül irányíthatja a videót és állíthatja be a DVR-t. Hogyan telepíthető a DDNS, megtudható a cikkből amely elérhető a Könyvtárban.
Outdoor Color CCTV Camera with Lens: n-cam 115 IROutdoor Color CCTV Camera with Lens: n-cam 115 IROutdoor Color CCTV Camera with Lens: n-cam 115 IROutdoor Color CCTV Camera Cam-665 Roto + IRBuffer Power Supply ZBP-13.8V/3A AWZ 300 (in metal housing)ADSL (Annex A) Router with 4-port Switch: TP-Link TD-8840 Network DVR: ULTIMAX-304 (H.264, 4 channels)TV Modulator: Terra MT-27P (B/G, D/K: ch. 1-69 &S9-S17, with AC/DC adapter)
CCTV rendszer családi házban
Vezeték nélküli felügyeleti rendszer PiXORD kamerákkal. A PiXORD P400W K1132 hálózati drótnélküli kameráit olyan helyekre tervezték, ahol nincs kiépítve vezetékes LAN hálózat. A videó adatok hozzáférési lehetősége a felügyelő központban az access pointok segítségével lehetséges TP-LINK TL-WA501G N2940 AP üzemmódban. A PiXORD P400W kamerák a TP-LINK TL-WA501G N2940-hez 2,4GHz-en csatlakozhatnak b/g szabványban és infrastructure módban. A kapcsolatok biztosítottak azáltal, hogy 64- vagy 128 bites WEP algoritmusokat használnak. Miután az AP csatlakozott a LAN-hoz, a videót megnézhetik bármilyen számítógépen a hálózatban. Ha a távolság egy kamera és a hozzáférési pont között túl hosszú, a probléma megoldható azzal, hogy egy másik TP-LINK TL-WA501G N2940-et használ a beszerelt kamera és az első AP között Repeater módban beállítva.
Továbbá az ilyen sokféle kapcsolatot növelheti azzal, hogy megfelelően elhelyezett szobaantennákat használ. A kamerák és a hozzáférési pontok a bevetési helytől függően a felhasználható szobai panelantennák a következők lehetnek ATK-P1/2,4GHz A71290 / A71291, vagy szobai körsugárzó antenna TP-LINK TL-ANT 2408C A72714.
Wireless Network Camera: Pixord P400W (MJPEG/MPEG4)Access Point: TP-Link TL-WA501G <br />(AP/APC/WDS 2.4GHz, eXtended Range)
Egy CCTV rendszerben lévő drótnélküli hálózati kamerák alkalmazása
Olaszországban lévő kereskedelmi üzletlánc ellenőrzése. Oscar Cerami olyan boltoknak a lánca, amelyek főleg porcelán cikkeket árulnak. A tulajdonosok egy olyan videó felügyeleti rendszer kiépítése mellett döntöttek, amelyek befednének minden kereskedelmi helyszínüket. Nagyon jó választék kínálkozott, azonban a prioritás a képek nagy felbontására vonatkozott. A követelményekkel tökéletesen találkoztak az ACTi IP kamerái az ACM-4200, az 1.3Mpx felbontású belső térben használható színes kamerák. Nemrég a modellt 12 V-ra is tovább fejlesztették és az ACM-4201 K1514 PoE opcióval rendelkezik. Ezek a jellemzők a kamerákat könnyebben telepíthetőbbé teszik. A nagyobb távolságok a felügyelő központ és a boltokban levő kamerák között nem volt probléma, a továbbítás a kiépített IP hálózaton történt. A "Video" szoftver képessé teszi a felügyelő személyzetet arra, hogy egyidejűleg a képeket három monitoron nézhessék és ez mobil eszközökön is lehetségessé vált - 3 G hálózaton keresztül. Hasonló funkcionalitást ajánl az ULTISYSTEM K3232 szoftver.

ACTi kamerák
A megapixel IP felügyeleti rendszer elosztásának a felépítése
MIG-29 - 3.5" szerviz LCD monitor - CCTV telepítésekre szolgáló eszköz. A MIG-29 M3104 szervizmonitor egy nagyon jól használható kézi műszer a CCTV rendszerek beállítására. A kicsi méreteknek és a mobil alkalmazás lehetőségének köszönhetően könnyen és gyorsan csatlakoztatható a CCTV kamerához, vagy a DVR-hez (amelyet végül a hálózaton keresztül kell irányítani) és a fontos működési paraméterek beállíthatók segítségével. A MIG-29 M3104 szervizmonitor OSD menüvel különösen hasznos a kamerák esetében. A készlet BNC/BNC mérőkábelt tartalmaz, hálózati csatlakozó kábelt és különleges hordozható táskát a karra rögzíthetően. A monitor közvetlenül 12VDC-ről működtethető (tipikusan a CCTV telepítések többségénél), vagy a nyolc alkáli AA elemből álló készlettel (tartalmazza), amit bele kell helyezni a műszer tokjában lévő tartóba. Az utóbbi megoldásnál számításba veszik a monitornak és a kamera beállításának a független meghajtását.
3.5
A szervizmonitor M3104 - egy nélkülözhetetlen eszköz az OSD kamerák beállítására - a menü közvetlenül megnézhető az ernyőn
3.5
A karon hordozható monitor M3104 egy helyszínen történő telepítésnél tökéletes megoldás jelent.
A drótnélküli CCTV IP rendszer - a "rejtett csomó" problémája. Ez a probléma elsősorban a drótnélküli hálózatokban kerül felszínre, amikor egy ügyfél az AP tartományon belül van, de a másik ügyfélállomás a hatókörzetén kívül. A helyzet a továbbítási csatornához való hozzáférés irányításával problémákat hoz létre, amikor csomók X és y egyidejűleg elkezd adatokat küldeni az AP-nek. Ebben az esetben az ügyfélállomás nem kap a másik küldőtől jeleket, nem tudja megakadályozni az ütközés során a CSMA/CA algoritmus használatát. Végül az állomások olyan csomagokat küldenek, amelyek ugyanakkor kaphatják meg az alapállomást és ilyen ütközések jöhetnek létre a továbbítás ismétlésével. Ez az oka a fokozott megterhelésnek és a lecsökkent átviteleknek is.
Ez olyan problémákat okoz, amit el kell fogadni a drótnélküli kapcsolatok kialakításának esetében, hogy CCTV IP rendszerekben használják videó adatátvitel céljára. Ezért gyakran használják a ponttól sok pontig topológiát, a bázis állomásoknál használt körsugárzó antennával, kiküszöbölve ezzel a fő okát a jelenségnek és az instabil videó továbbításnak. Nem az egyedüli lehetőség a probléma egyszerű megoldására, ez a speciális telepítéstől függ, de mindig jól átgondolt drótnélküli hálózati tervet igényel. Lehetséges RTS/CTS algoritmusok használata, amelyekhez különlegesen választottak antennákat, Mesh technológiai megoldásokat és hozzáférési pontokat két rádió interfésszel.
Ipari létesítmények videó felügyelete ULTIAIR eszközök felhasználásával. Sok ipari környezetet és létesítményt jellemez az erős környezeti hatások és a légszennyezés. Ezek a feltételek egyáltalán nem kedvezőek a drótnélküli adatátvitelnél, különösen az IP video streamok esetében.
Az egyenletes továbbítás ilyen területeken csak garantáltan professzionális berendezés használatával, stabil paraméterekkel és légmentesen záródó házakkal lehetséges. A tökéletes választás az ULTIAIR hozzáférési pontok családja. Az eszközök beszerelése IP66 osztályú házba történt.
Lent felsoroljuk a példában szereplő CCTV IP rendszernek az összetevőit, amelyek vezeték nélküli használatra alkalmasak:
 • Kamerapontok
  • Kültéri megapixel kamera ACTi ACM-1231 IP 1.3 Mpix K1511 - az ACM-1231 megapixel kamera az ACTi-tól nagyon magas képminőséget ajánl (felbontás: 1280 x 1024) még alacsony megvilágításnál is. Az alkalmazott CMOS érzékelő és IR megvilágító még teljes sötétségben is lehetővé teszi a működést (0 lx).
  • Az MPEG-4 kódoló megvalósításával megenged 1.3 Mpixeles felbontású képeket felvenni és továbbítani azokat magas sávszélesség és lemezterületi követelmények igénye nélkül - egy ULTIAIR hozzáférési pont még 5 ilyen kamerából is videót továbbíthat!
 • Drótnélküli továbbítás
  • A felügyelő központ el van látva ULTIAIR 417SB N2330 AP-val. 90 fokos vízszintes sugárnyalábbal, a hozzáférési pont sok kameraponttól kaphat adatstreameket.
  • A kamerapontok rendelkeznek ULTIAIR 319KC N2310 AP-val.
 • Szoftver
  • A felügyelő központ ULTISYSTEM szoftvert használ, amely élő ellenőrzést és a kamerákból való videó felvételt enged meg. Az ULTISYSTEM egy haladó hálózati alkalmazás, a videó felügyeleti rendszerek irányítására. Ez kompatibilis a vezető gyártók CCTV eszközeinek többségével.
  • ULTISYSTEM szoftver képes 35.000 felügyelő rendszert irányítani.
Wireless Access Point: ULTIAIR 417SBOutdoor Megapixel IP Camera: ACTi ACM-1231Wireless Access Point: ULTIAIR 319KCOutdoor Megapixel IP Camera: ACTi ACM-1231Outdoor Megapixel IP Camera: ACTi ACM-1231Wireless Access Point: ULTIAIR 319KCOutdoor Megapixel IP Camera: ACTi ACM-1231Outdoor Megapixel IP Camera: ACTi ACM-1231Wireless Access Point: ULTIAIR 319KCOutdoor Megapixel IP Camera: ACTi ACM-1231
Egy példa az IP videó felügyeleti rendszerre az ipari környezetben
Korábbi számainkban írtuk:

Nedvességnek ellenálló kábel - TRISET-11 PE Total Cu. A TRISET családnak egy új tagja van - TRISET-11 PE Total Cu E1029. A belső vezető ér, a fólia és a fonat rézből készül, amelyik lehetővé teszi a nedves környezetben is használni a koaxiális kábelt - a korrózió kockázata nincs a víz jelenléte miatt, a tipikus alumínium kábellel összehasonlítva. A kábelt védi a PE (polietilén) köpeny...
- archív 2007. december 3.

ULTISYSTEM iskolák számára. Éjszaka a CCTV rendszerek az iskolákban gyakran üzemeltetők nélkül működnek- a képeket a külső kamerákból nem tudják elemezni valós időben...
- archív 2008. november 24.

Moduláris fejállomás TERRA MMH-3000. Mi is az a fejállomás? Egy fejállomás egy készlet professzionális műholdas (és gyakran már DVB-T) vevőkészülék, amelyek el vannak látva RF modulátorokkal. A modulok közül mindegyik fogad különböző programokat. Ez lehetővé teszi a digitális műhold elosztását és földi programokat az üzemelő televíziókon változatlan analóg formátumban nézni...
- Könyvtár

Írások, cikkek különböző témákról.

DVB-T információk
ULTIAIR - efficient and secure wireless data transmission
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI