KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
Nr 24/2009 (2009.06.15.)
A nagyon kockázatos területek ellenőrzése - katonai bázisok, repülőterek, nukleáris erőművek. A terrorizmus okozta fenyegetések hatásos ellenőrzést követelnek nagy területektől. A technika, amely normál felügyeleti kamerákat használ, ezekre a célokra teljesen alkalmatlanok, amikor a megfigyelt terület ködben vagy esőcseppekkel fátyolozott, vagy ráadásul még éjszaka is van - a megkülönböztethető kicsi részletek jelentősen csökkentett képessége miatt. Így a hatékony felügyelő rendszerek radarokból állnak, hő- és videó kamerákból.
A Radar Vision rendszer, amelyet a CBC Europe Ltd. fejlesztett ki, fejlett radartechnológiát és C-AllView Dual hő- és optikai kamerákat épített be, amelyik lehetővé teszi egy teljes tartomány hatékony ellenőrzését naponta 24 órán keresztül és minden időjárási körülmény közepette, egy nyolcszáz méteres sugarú körön belül.
A Samsung Techwin kifejlesztett egy SGR-1 Security Guard Robotot. Az eszköz kereső és követő modulokból áll. Az első egy nagy felbontóképességű kamerából és hőkamerából tevődik össze, amelyik a keresés eredményeképpen a betolakodásról információt küld a második modulnak, miközben még továbbra is felügyeli a teljes területet. A követő modul nagy felbontóképességű kamerával van ellátva, infravörös megvilágítóval és lézeres célbeállító szerkezettel. Ráadásul, lehetséges fegyvereket is felszerelni hozzá, amelyik lehetőséget ad az üzemeltetőnek arra, hogy ne csak a helyzetet figyelje meg, hanem reagáljon is a birtokháborítóra, vagy az ellenségre.
A használatát kezdetben a koreai Demilitarizált Zónában (DMZ-ben) vezették be, az SGR-1 robotot hasonlóan tudják használni olyan területeken, ahol gyakran váratlan behatolások történnek és erőszakos események következnek be.Tekintse meg az SGR-1 tevékenységéről készült bemutatót videóról.
A CCTV-nek, a radarnak és a hőképek technológiájának integrációja lehetővé teszi nagy területek hatékony ellenőrzését
Először gondolkodj, mielőtt cselekszel - egy mese a harkályról. Egy tündérmese egy tömör történet, ami egy erkölcsi leckét illusztrál, - nézzünk meg ennek egy multimédiás verzióját!
Fotópályázat "Megnyerően az Antennákról" - nézzünk az ég felé a nyári szabadság ideje alatt! A fotópályázat témája egy kihívás egyúttal, ami először is úgy tűnik nehéz megfogalmazni azt, hogy valami fent van és érdekes is lehet. Mi is érdekelhet bennünket egyáltalán az antennákban? Csak reménykedni tudunk abban, hogy a versenytársak "magas" szintre emelik a feladatot, eltekintve az esztétikai látványtól, megköveteli a lendületet a képzelőerőnek, a morzsáját az értelemnek és néha a kockázatát a bizonyos hatósági rendelkezéseknek. Reméljük azt, hogy a téma egyszerű megfogalmazása - hogyan csináljunk antennákat, érdekesek lesznek mindenki számára - biztatni fogja a versenytársakat, hogy használják ki rejtett tartalékaikat az ötleteikben is az eddig szunnyadó tehetségek.
3 díj kerül kiosztásra:A beérkező pályaműveket Pawel Zechenter fotóművész fogja értékelni Krakkóból.
Ezt a különleges díjat műszaki részlegünk fogja odaítélni (a fő ismertető jegye annak kifejezése, hogy adott az eset témájában műszaki ötleteket is szállítana,).

Engagingly about Antennas - VIII DIPOL Holiday Photo Contest 2009
Engagingly about Antennas - VIII DIPOL Holiday Photo Contest 2009
Engagingly about Antennas - VIII DIPOL Holiday Photo Contest 2009
Antenna a vadonban
Beata Szulińska
Szent Antal közelében
Henryk Grymuza
A kőszikla
Milan Simek
Multiswitch telepítések és a kábel TV - 2. rész Az előző számban leírtuk, hogyan alkalmazzuk a modern multiswitch rendszerek műholdas és földi jeleinek elosztását a kábel TV kapcsolata esetén. Az előfizető megkaphatja egyetlen kábelen a műholdas és kábel TV jelét is.
Mindazonáltal, az új telepítések tervezésénél ajánlott, hogy a szolgáltatás során kettő független kábelt vezessenek az antennaaljzatba. Ez a megoldás rugalmasabbá teszi a nyújtott szolgáltatást, a SAT és CATV jeleinek nem kell kombináltan megjelenniük a multiswitchekben és elérhetőekké válnak az R694140 aljzat különálló csatlakozóiban.

A legrugalmasabb multiswitch-üzembehelyezések a sok emeletes épületekben a 9-es kábelrendszeren alapulnak. Minden szinten van egy osztó, amely jeleket szolgáltat multiswitchekbe. Ez lehetőséget biztosít a tényleges igények szerint formálni a hálózatot - a gyakorlatban biztosítani tudják a korlátlan számú fali aljzat biztosítását is.
Példaként: - A fejlesztő követelményei alapján mindegyik lakás rendelkezik egy műholdas kábellel. Azonban egy év elmúltával a lakók új típusú iker(twin) PVR vevőkészüléket vásárolnak és szükségük van egy újabb jelforrásra a készülékhez. A megoldás roppant egyszerű - azokon a szinteken, ahol nekünk több kábelre van szükségünk, kicseréljük a multiswitcheket egy nagyobb kapacitásúra - a rendszer többi része rendszerint nem igényel változtatást és nem változtatja meg a rendszerfunkciókat sem .


Professzionális multiswitch rendszerek
SAT/TV TAP: Terra SS-510SAT/TV TAP: Terra SS-510SAT/TV TAP: Terra SS-510SAT/TV TAP: Terra SS-5108-way Tap: Signal O-8 (5-1000 MHz)Subscriber Terminal Outlet:Signal RTV-SAT-R (return path)9/16 Multiswitch: Terra MSR-916 (active terrestrial path)9/12 Multiswitch: Terra MSR-912 (active terrestrial path)
Kábel TV egy 9- kábeles multiswitch rendszerben
Dugaszolóaljzatok a multiswitch rendszerek számára. A Multiswitch rendszerek egyetlen végponti előfizetői csatlakozást igényelnek. A fő paraméterek, amelyek az aljzatok minőségéről döntenek azok a következők:
  • csillapítás
  • visszirányú csillapítás
Egy másik fontos kérdés annak a módja, hogyan csatlakoztatja a kábelt a dugaszolóaljzathoz. Ez akkor jobb, amikor a belső vezető drótot és a kábel árnyékoló rézszövetét egymástól függetlenül csavarozhatjuk.
Subscriber Terminal Outlet:Signal RTV-SAT-R (return path)
Előfizetői végponti aljzat: Signal RTV-SAT-R (visszirányú csatorna)- R694140.
A belső drótot az egyik csavarral, az árnyékoló szövetet pedig egy másik csavarral rögzíthetjük.

Egy jó felépítésű hálózathoz a televízió jelek és a digitális adatok elosztására kombinált aljzatokat használnak fel, mivel egyre több és több eszköz csatlakozik a helyi hálózathoz a televízió jelek vétele és az internet hozzáférés számára. Ezeket a típusokat, amiket konkrétan felhasználásra is ajánlunk a következő multimédiás aljzatok lennének:

 

Megnevezés

Felhasználás

Alapvető paraméterek

 Végkonnektor Signal RTV-SAT

R694100

Szobákban, ahol szükség van a jelek elosztására RTV-SAT.

Csatlakozó csillapítása kb. 3 dB

Kimenetek: 1x RTV. 1x SAT

Végkonnektor Signal RTV-SAT + visszirányú csatorna

R694140

Szobákban, ahol tudnia kell a következőket:

2 SAT jel és hozzáférés a visszatérési csatornához.

Csatlakozó csillapítása kb. 3 dB

Kimenetek: 1x RTV. 2x SAT

Végkonnektor multimédiás Signal RTV-SAT/ RJ-45/ RJ-11

R694043

Szobákban, tudnia kell biztosítani: RTV-SAT jel. hozzáférés az internethez és telelefonhoz.

A csatlakozó csillapítása kb. 3 dB

Kimenetek: 1x RTV. 1x SAT. 1x LAN. 1x telefon

Firmware és szoftver - ULTIMAX. Az ULTIMAX a digitális adatrögzítők 3. generációjához tartozik. Ezek három csoportba sorolhatók, amelyeket a fő processzor teljesítménye és a kiegészítő berendezések határoznak meg.
A legfejlettebb sorozat a 7xx, majd a 5xx és 3XX sorozatok következnek - a rögzítők a legújabb H.264 tömörítéssel dolgoznak.
A 7xx sorozatú modellek 16 és 8-csatornás, míg az 5xx és 3XX sorozat 4-csatornás. A sorozat zászlóshajója a 7xx M77160 felvevő, amely a képet 4CIF 25 fps, 16 csatornára tudja menteni.
A gyártó folyamatosan frissíti a szoftvereket.
Most a legújabb változat a firmware és kliens hálózati program (ver 4.01).Továbbá a Download szakaszban elérhető a szűrő beállítása a telepítés után, amely lehetővé teszi a videó lejátszást Windows Media Playerrel.
Szintén elérhető egy másik lejátszó az archívum visszajátszás számára, pl. videó file átalakítása AVI formátumba, miközben különböző sebességnél böngészi a videót a keretszámot is beleértve, elemzi a kereteket és bmp-ben vagy jpg formátumban ment.
Az archívum átvihető a hálózaton keresztül, vagy támogatja bármilyen kompatibilis adattároló eszközre való felvitelt (flash tároló, merevlemez meghajtó, DVD felvevő, stb.), amely csatlakozik az USB porthoz vagy a SATA interfészhez.
Egy marokszámítógép képpel, amit az ULTIMAX DVR-ből továbbítottak
Megapixel videófelügyeleti rendszer egy üzemanyagtöltő állomásnál. A Shell Kalundborg Dániában nemrég modern ellenőrző rendszert alakított ki, amely ACTi IP kamerákon alapult.
A megoldás felülmúlja az analóg rendszer 550 TVL felbontású kameráját. Tény, hogy a képek a megapixel kamerákból távolabbi zoomot tesznek lehetővé, amely az IP rendszerből fakad és előnyt jelent a csökkenő kamerák számában is.
Az állomás felügyelete öt külső kamerával történik ACM-1231 K1511 és két beltéri kamerával ACM-4201 K1514. Így, a képeket mindegyik felügyelt pontról 1.3Mpx-es felbontással veszik fel - a kútoszlopoknál, pénztárnál és a boltnál.
A képek nagy felbontásából eredően lehetőséget biztosít leolvasni az autók rendszámait, az anyagi javakat a pénztárgépnél levő bankjegyek számát és könnyebbé teszi az emberek azonosítását a boltban.
Outdoor Megapixel IP Camera: ACTi ACM-1231Megapixel IP Camera: ACTi ACM-4201
ACTi megapixel videófelügyeleti rendszer Shell benzinkútnál
Kölcsönös zavarok drótnélküli hálózatok között. Az engedély nélküli sávok felhasználóinak a száma fokozatosan növekszik, ezáltal nagyobb a valószínűsége a zavarok bekövetkeztének azon eszközök között, amiket használnak. A vezeték nélküliek esetében megkülönböztethetjük a tartomány két fajtáját.
Felhasználható tartomány - a kapcsolat maximális tartománya (garantáltan stabil kapcsolat), míg interferenciás tartomány arról a maximális távolságra mondjuk, amely fölött az eszközt zavarhatják más eszközök.

Amikor néhány bázis állomás megakadályozza a hálózatunk működését, vagy zavart okoz tegyük meg a következő lépéseket, hogy csökkentsük ezt a jelenséget:
  • a csatorna megváltoztatása;
  • a polarizáció megváltoztatása ortogonálisan egyet benne;
  • a sáv megváltoztatása (ha lehetséges);
  • az irányantennák alkalmazása.
GSM Indoor Omnidirectional Antenna<br />(for GSM repeaters)
Kölcsönös zavarok a bázis állomások között. A "B" állomás zavarja az "A" és "C" állomások egyikét, valamint az "E" és "D" állomások interferálódnak egymással.
A berendezések kiválasztása az EIRP értékének figyelembevételével. Megengedi a törvény, hogy magas nyereségű antennákat használjunk?
A jogszabály nem nyújt arról információtl, hogy van-e határértékeke a nyereségnek, amelynél már nem megengedett a túllépés, tehát annál a személynél, akinél az antenna nyereség 15 dBi, míg a másiknál a telepítés után az antenna nyereség 10 dBi esetleg már megszegi a törvényt.
A válasz a kérdésekre közvetlenül a szabályzásokból következik Effective Isotropic Radiated Power (EIRP maximális szintjével kapcsolatban). Ez a vonatkozó rendelkezések értelmében a megengedhető legnagyobb kisugárzott teljesítmény EIRP.
Sok országban különleges engedély nélkül a maximális EIRP = 100 mW, pl. 20 dBm a 2.4 GHz-es sávban és 1 W (30 dBm) az 5.47 - 5.725 GHz sávban. Az EIRP-nek ugyanazt a szintjét teljesítheti sok eszköz:


  • EIRP[dB] = adó kimenő teljesítmény [dBm] - (veszteség csatlakozókból [dB] + kábel vesztesége [dB]) + ant. nyereség [dBi] <= 20 dBm (2.4 GHz-re)
  • EIRP[dB] = adó kimenő teljesítmény [dBm] - (veszteség csatlakozókból [dB] + kábel vesztesége [dB]) + ant. nyereség [dBi] <= 30 dBm (5 GHz-re)
Ez így most tiszta, hogy EIRP határértéke elérheti az adó megfelelő kimenő teljesítményét, a fajtájának, a kábel hosszának és az antennanyereség megfelelő használatának a kiválasztásával. Meg kell jegyezni, hogy sokkal jobb az a megoldás, hogy kisebb teljesítményű adóval sugározni, de az antenna legyen nagyobb nyereségű, mint a nagyobb teljesítményű adó kisebb antennanyereséggel.
Miért?
Abból a szempontból, hogy az egyensúly meg legyen, semmilyen módon nem lehet megkapni a kívánt szintű kisugárzott teljesítményt, mivel a bázisállomás nem csak adó, hanem ugyanakkor vevő is. Amikor a vevő az ügyféltől kapja a jelet, nem téma a teljesítmény, ami adó módban érdekes, az egyetlen fontos paraméter a vételi módban ami "számít" a vevőkészülék érzékenysége és az antenna nyeresége.
Úgyhogy az antenna nyeresége mindkettő esetében fontos tényező, tehát az adásnál és a vételnél egyaránt. Annak az ügyfélnek, aki egy nagyon erős antennával rendelkezik és a bázisállomás közelében van, egy erős jelet kap az antennáról, de ezzel egy időben, a továbbításnál interferenciát okozhatnak más hálózatok is a távolból. Amellett a vevőkészülék látja azokat a hálózatokat amire ez utal, mellékzajt okoznak (a magasabb zaj, az ami nagyobb számú hibát és az alacsonyabb továbbítást fokozza,), vagy megosztja a továbbítási csatornát velük - amelyik szintén hatással van az alacsonyabb sebességre.
Az állomások a kisebb nyereségű antennákkal majd csak a bázis állomással lesznek kapcsolatban, csak "látni" fogja és ezáltal a fent jelzett problémák nem fognak előállni.
Hatékony adatátvitel ULTIAIR eszközökkel. A legfontosabb paraméter az IP adat továbbítás számára a maximális adatok mennyisége és a kapcsolatok késedelme ideje. A legjobb eredmények akkor lehetségesek, amikor az eszközöknek magas a számított teljesítményük és érzékeny rádiómoduljaik vannak.
Az ULTIAIR eszközök RouterBoard alaplappal vannak ellátva, amelyik biztosítja, hogy a megfelelően számított teljesítmény hatékonyan szolgálja a szükséges továbbítást.

A SparkLan 123AG drótnélküli kártya és RouterBoard alaplap alkalmazásával lehetőséget biztosít távolsági kapcsolatokat létrehozni mindegyik irányban 24Mb/s átmenő teljesítménnyel.
Az adatátviteli arányok 23 Mb/s fölötti kapcsolatát az Nstreme Dual használatával tudja megvalósítani. Ez a kapcsolat két vezeték nélküli csatornát alkalmaz.
Ezért a célért ajánljuk, hogy használja az ULTIAIR 423KN N2320-at. Rendelkezik két drótnélküli modullal és lehetővé teszi a kapcsolatokat 40 Mb/s átmenő teljesítménnyel létrehozni mindegyik irányban.
Wireless Access Point: ULTIAIR 423KNWireless Access Point: ULTIAIR 423KN
Nstreme Dual kapcsolat, amely ULTIAIR eszközök segítségével valósul meg.
Lenny Kravitz in Krakow. The performance of the star playing music that combines elements of rock, pop, and funky will be held on the stage placed on a river boat at Vistula bend during Wianki event on June 20, 2009. The concert of this artist and many other attractions you can see online through our camera directed onto Vistula embankment.
Korábbi számainkban írtuk:

Csatlakozók felhasználása multiswitcheknél. A csatlakozók használata a multiswitch rendszerek telepítésénél nagyon nagy jelentőséggel bír a jelminőség és a rendszer megbízhatósága szempontjából, annak ellenére, hogy ennek költsége csak töredéke a többi berendezésnek - végül, de nem utolsósorban - az üzembehelyezési munka ideje alatt munkatöbbletet is jelenthetnek...
- archív 2008. január 28.

Aktív jelátvívők felhasználása Egy CCTV rendszer telepítésénél gyakran kényelmes megoldás vékony kábeleket használni, néha még 150m fölött is....
- archív 2008. január 21.

Túlexponált képek CCTV kamerákból. A képek túlexponálása gyakran egy ismétlődő probléma a CCTV rendszerek gyakorlati kivitelezésénél. Csak a jó minőségű kamerák a WDR (Wide Dynamic Range) érzékelőkkel rendelkezők működnek jól azokban a körülményekben, ahol váratlan erős fény irányul egyenesen a kamera objektívjére...
- archív 2009. május 18.

Írások, cikkek különböző témákról.

DVB-T információk
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI