KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 4/2010 (2010. január 25.)
A harmadik dimenzió a Panasonic szerint. A jelentősebb gyártók a 3D elkészítésében és a kép megjelenítésében egymást igyekeznek felülmúlni. A Panasonic ajánlatában a technológia fejlesztése során: a video rögzítésénél (3D videokamera), 3D tartalmat is lejátszik (Blu-ray DMP-BDT 350 Disc player, piaci indítását 2010. október 6-ra tervezik), a 3D képek bemutatója (Viera TV-k 3D támogatással). A Panasonic Corporation a tervek szerint a DirecTV-vel együtt az amerikai műholdas műsor platformján már júniusban 3D közvetítést szándékozik elindítani.

A Panasonic a 3D technológiában kifejlesztette a legérdekesebb megoldást - Full HD 3D Plasma Home Theater System (3D FHD). A rendszer a Viera plazmatelevíziónak az összetevői (az elérhető képernyőátlók 50", 54", 58", 65"... 152" - bemutatták a CES-en Las Vegasban ), Blu-ruy DMP-BDT 350 Disc player és aktív 3D szemüveg. Az optikai lemez tartalmazza a 1080p video-t - külön a bal és jobb szem számára. A lejátszó egy nagy teljesítményű processzorral van ellátva, amely kitömöríti azokat a tárolt képeket, amelyet a plazma TV-ben 600 Hz frissítési frekvenciával váltakozva mutatnak be (a NeoPDP-nél a panelek a Panasonic-nál lett kifejlesztve).

Ahhoz, hogy megfelelően láthassa az előkészített 3D tartalmat, a nézőnek használnia szükséges az említett Active Shutters Glasses (aktív szemüveget), amelyet drótnélküli Bluetooth technológia segítségével szinkronizálnak a TV-vel. A szemüveg a tipikus lencse helyett egy olyan folyadékkristályos maszkot tartalmaz, amely váltakozva takarja a bal és jobb szemet, teszi ezt észrevétlenül, nem látható frekvencián - 120 vagy 200 Hz. Ennek a technológiának az alkalmazása révén sikerült elkerülni, hogy a kép ne vibráljon és a látványt háromdimenziós nézetben kaphassuk meg 1080p Full HD felbontásban.

Panasonic 3D FHD rendszer szemléletes bemutatása
Forrás: www.panasonic.co.uk
Society of Motion Picture and Television Engineers (SMPTE) Társaság, a 3D Blun-ruy Disc szabványosításán dolgozik 2009 óta és megalkotta ajánlásait, hogy a végső specifikációk során az 1920x1080 pixeles képfelbontást venné át 60 fr/s képváltással. A részletes leírás különleges kódolót is fog tartalmazni - Multiview Video Coding (MVC) lényege az ITU-T H.264 Advanced Video Coding (AVC) kiterjesztése, amelyet jelenleg a Blu-ruy technológiában használnak. Az MPEG 4-MVC kódoló lehetővé teszi további késleltetési információval felvenni egy optimalizált videostreamet a bal és jobb szem képei között (metaadat). A metaadat növelni fogja a teljes adatstreamet (a normál 2D Blu-ruy-al összehasonlítva) mindössze csak 50%-al
Egy mennyország a WLAN telepítők számára - hol van ez? Egy szép táj - egy folyó, amely a karszthegyek között folyik. Viszonylag könnyű drótnélküli kapcsolatokat létrehozni ott - nincs szükség magas árbocokat építeni a dombok csúcsait használhatják arra, hogy oda szereljék fel az antennákat, (sajnos a tápegység problémájával meg kell küzdeni).
Egyformán befedik a jellel a kicsi falvakat, amelyeket helyileg telepítettek - akadályok nincsenek az antennák között a házak tetőin és a bázis állomások a dombokon vannak.
Hol van a Wi-Fi mennyországa? - ennek a hírlevélnek a végén megtalálhatja a választ.


Egy mennyország a WLAN telepítők számára - hol van ez? - Ennek a hírlevélnek a végén megtalálhatja a választ.
Televízió, internet, telefon - optikai átvitel a visszirányú csatornán Egy fontos igény a modern kábel TV hálózatok számára az a képesség, hogy internet és telefon hozzáférési szolgáltatásokat indítsanak el. Egy ilyen lehetőséget nyújt a Terra berendezése. Az optikai adók a Terra MOS-211A R81720 és a MOS-21 B R81720B lehetővé teszik az elektromos jeleket átalakítani optikai sugarakká, amiket aztán száloptikai kábeleken keresztül továbbíthatnak. Az optikai csomók OD-200 R81723, vagy az OD-200P R81722 megkapja az optikai információt és konvertálja azt elektromos alakba.

Az internet vagy a telefon esetében (pl. VoIP) a visszatérési csatorna az átvivő rendszer egyik nélkülözhetetlen részét képezi, amely lehetővé teszi az adatok küldését az előfizetőtől az üzemeltetőnek. A visszatérési leágazás optikai adója a PO 01-2F R81731-et a további beépítendő modul fogadóban helyezik el. Ha a kábelüzemeltető először csak TV csatornákkal akarja elindítani szolgáltatását, akkor ilyen modulokat vehetnek és később is beszerelhetik azokat.
A visszatérési csatornát további beépülő modulok is alakíthatják. Lehetőség van a választásra az 5-30MHz, 5-55 MHz, vagy 5-65 MHz sávokban. A beépülő modulok megfelelő elválasztást biztosítanak a visszatérés és haladó leágazások között.
Amikor a visszatérési leágazást nem használják a beépülő modul kapcsolatnál a PL 01-00 R81742-t kell helyette beilleszteni. Továbbá a beépülő modul belépési blokkoló szűrője PH 01-20 R81729 lehetővé teszi a felesleges az alacsony-frekvenciát kiküszöbölni (<15 MHz) interferencia.
Az elosztási pontok közül mindegyik megenged használni egy vagy két kimenetet. Amikor a csomó csak egy kimenetét kell csak használni, a PL 02-00 R81744 beépülő modul-kapcsolatot kell alkalmazni, másképpen egyet a beépülő modul osztóknak: PS 01-03 R81753, PS 01-06 R81754, PS 01-10 R81755, PS 01-14 R81756, PS 01-18 R81757.
Visszatérési csatorna arra is használható, hogy felügyelje a csomó munkáját. Ezért a célért az optikai vevőkészüléknek az üzemeltető oldalán ROS121M R81721 kell lennie. Ráadásul egy PC, amelyben telepítve van a CMH Master R81706 alkalmazási szoftver.

Base Unit UC-380 (for Modular Headend MMH-3000)Base Unit UC-380 (for Modular Headend MMH-3000)Optical Transmitter TERRA MOS-211BDual return path optical receiver TERRA ROS-121MPlug-in return path optical transmitter TERRA PO 01-2FOptical Node TERRA OD-200Plug-in return path optical transmitter TERRA PO 01-2FOptical Node TERRA OD-200Plug-in return path optical transmitter TERRA PO 01-2FPlug-in return path optical transmitter TERRA PO 01-2FOptical Node TERRA OD-200Optical Node TERRA OD-200
A fejállomásból a jel elosztása optikai eszközök használatával és az optikai csomók távoli ellenőrzésének a lehetőségével
Egy gazdaságos megoldás a kicsi szállodák és panziók számára - műholdas TV. A vendégházak és a kicsi szállodák tulajdonosai, amelyek gyakran növelni akarják ajánlatuk vonzerejét, további műholdas csatornákat szeretnének venni a televízión és az elérhető földi adókról.
Egy költség-hatékony megoldás tud lenni a kicsi épületek számára a tipikus műholdas vevőkészülékek és RF modulátorok alkalmazása. A műholdas vevőkészülékek számának és modulátoroknak a további programok számaként ugyanannyinak kell lennie.
Ez nem egy professzionális megoldás, de az ár és annak könnyű kivitelezhetősége miatt jobban szereti a felhasználók egy eléggé nagy csoportja. Alacsonyabb költségű és a telepítés nyilvánvaló előnye a rugalmassága. Probléma nincs hozzáadni még egy másik műholdas vevőkészüléket és modulátort, ezzel növelve a programok számát, vagy megváltoztatni a csatornacsomagot a vendégek preferenciájától függően. Ha a vevőkészülékek száma (csatornák) meghaladja a 8-at, célszerűnek látszik inkább egy multiswitchet alkalmazni a műholdas jelek vételére.

QUAD LNB: Inverto 0.3 dBUHF TV antenna: DIPOL 19/21-69 DIGITALDVB-S Receiver: FERGUSON FK-6900 CR4-way TV / FM Splitter - Signal R-42-Way TV/FM Splitter R-2 SignalOffset Satellite Dish: 90cm, galv. paint. A-EBuilding Amplifier: Terra HA-023TV Modulator: Terra MT-29P (multi-standard, ch.1-69 &S9-S17)
Alacsony költségű fejállomás kicsi szállodák és vendégházak számára
Egy nagyon fontos kérdés az olyan műholdas vevőkészülékek alkalmazása, amelyik folyamatosan sokáig tud működni. Egy jó választás az ismert Ferguson FK-6900 CR A99239 multi-CAM olvasóval rendelkező vevőkészülék. Hasonlóan fontos része az alkalmazott modulátorok minősége. Az ideális modell erre a célra a Terra R871729, 100dBuV-os maximális kimenő jelszinttel. A modulátorok magas RF kimenő szintje pótolja azt a veszteséget, amelyet a terítési hálózat passzív elemei okoznak. Egy házerősítő pl. Terra HA-023 R82290 a földi csatornák megfelelő szintjét fogja biztosítani minden fali aljzaton.
Videó felügyelet egy autójavító műhelyben. Egy garázstulajdonos az éjszakai lopás után döntött úgy, hogy üzembe helyez egy videó felügyelő rendszert. Ebből a célból 3 területet jelölt meg, ahol a képeknek magas minőségűeknek kell lenniük. A videó felügyeleti rendszer célja az emberek és autók felügyelete a területen nappal és éjjel.

A legérzékenyebbnek tűnő területeken a telepítő vállalat Sunell M11206 nappal/éjjel kamerákat használt Tokina objektívvel. A területet megvilágítására éjszakára fehér fényű lámpákat alkalmaztak, amelyeket szenzoros mozgásérzékelők vezérelnek. Ennek a megoldásnak köszönhetően a felvett videó még éjjel is színes képeket szolgáltat. Azok a területek, amelyek kevésbé sebezhetők a jogosulatlan személyek jelenlétével, ott a VF-515 M11278 kamerák beépített IR megvilágítókkal lettek felszerelve. A videót a kamerákból a KPD-676Z M8708 DVR veszi fel 500 GB HDD M89255 diskre. A jel a DVR-ből az RF modulátorhoz csatlakozik MT-27P R871727, amely lehetővé teszi az elosztást a szomszédos lakó épület antennarendszerén belül.
Day/Night Color Camera: SN-468C/W (mechanically switching IR filter, w/o lens) Day/Night Color Camera: SN-468C/W (mechanically switching IR filter, w/o lens) Day/Night Color Camera: SN-468C/W (mechanically switching IR filter, w/o lens) Outdoor Color CCTV Camera: VF-515 IR/B<br /> (with 4-9 mm varifocal lens and IR illuminator)Outdoor Color CCTV Camera: VF-515 IR/B<br /> (with 4-9 mm varifocal lens and IR illuminator)Outdoor Color CCTV Camera: VF-515 IR/B<br /> (with 4-9 mm varifocal lens and IR illuminator)Digital Video Recorder: KPD-676Z (8-channel)
Videó felügyelet egy autójavító műhelyben.
A rendszer teljesítette a befektető elvárásait. Ez fontos, mivel a Sunell M11206 kameráknak nagyon jó paramétereik vannak (érzékenység: B/W 0.008 lx, színes 3 lx / F1.2; felbontás: 540 TVL) és stabil működést biztosít változó megvilágítású feltételek esetén is. Miközben felkapcsolják a fehér fényű lámpákat, azonnal színes üzemmódba kapcsol a B/W módból, ezáltal biztosítja a rendszer folytonos és stabil működését.
A rendszer képei, amelyet a garázs területén valósítottak meg
Pénztár videofelügyelete. A POS Video Text Inserter FG-4 M1720 és RS-232 RS-485 átalakítóhoz a SNIF-42 M1721 (sniffer) összeköti az eladási helyet a terminállal (pénztárgép) CCTV kamerákkal fedi le a tranzakciók folyamatát a video kimeneten. Ez lehetővé teszi az eladásokkal kapcsolatos teljes információt menteni - felveszik a DVR-re. Bármennyi véletlen (vagy szándékos) hibák az archív felvételeken bármikor megtalálhatók lesznek.
Egyesítés a videó felügyelet POS adataival, amivel lehetséges ellenőrizni a terméket, amit a vevőnek adtak el és összehasonlítható azzal a nyugtával, amit kapott. Ez lehetővé teszi bizonyítani a tranzakció helyességét. Nagyon könnyű hozzáadni ezt a jellemzőt egy már létező videó ellenőrzési rendszerhez. A SNIF-42-nek a POS nyomtató és a terminal/PC között kell elhelyezkednie és egy sodrot érpárú dróttal csatlakozni az FG-4-hez. A SNIF-42 csatlakozik a számítógép és POS nyomtató közé az adatok az RS-232 portról az RS-485 standarhoz konvertálódnak. A standard alkalmas az FG-4 szöveg továbbítására, amely a CCTV kamerával együttműködik (ajánlott a POS-nak). A FG-4 BNC kimenete kombinált információt nyújt (videó + szöveg) és azt koaxiális kábelen keresztül továbbítja a DVR-hez.

RS-232 to RS-485 Converter SNIF-42POS Video Text Inserter FG-4Network DVR: ULTIMAX-204 (H.264, 4 channels)Compact Color Camera: V-CAM 315 IR
Séma egy kamerapont egyesítéséről a POS adatokkal
CCTV IP megoldások út menti építmények számára. A kereskedelmi létesítmények, amelyek a városoktól távolabb lettek telepítve általában tankoló állomásokból állnak, de boltok, éttermek és gépjárműparkolók, gyakran vannak kitéve bűnözőknek és erőszakos cselekményeknek. A nagy terület miatt, különösen a gépjárműparkolók esetében a CCTV ellenőrzés, amelyet videó továbbítására használnának kábelekkel nehéz lenne megvalósítani. Ennek a problémának a megoldása az olyan IP videofelügyeleti rendszer lehet, amely vezeték nélkül használja az alkalmazott ULTIAIR eszközöket és azon keresztül, amelyek IP kamerákra vannak alapozva és ULTISYSTEM szoftver vezérli.
Lent - egy példa út menti területen lévő CCTV IP rendszerre:
Outdoor Megapixel IP Camera: ACTi ACM-1231Wireless Access Point: ULTIAIR 319KCOutdoor Megapixel IP Camera: ACTi ACM-1231Wireless Access Point: ULTIAIR 319KCOutdoor Megapixel IP Camera: ACTi ACM-1231Wireless Access Point: ULTIAIR 319KCWireless Access Point: ULTIAIR 417SB
IP videofelügyelet benzintankoló állomásnál
A rajzon fent a digitális videót három K1511 kamerából veszik és továbbítják a drótnélküli ULTIAIR 319KC N2310 eszközökkel az ellenőrző központba (felügyeleti pontra) az ULTIAIR 417SB N2330 berendezéshez. A továbbítási sebességek gondoskodnak az ULTIAIR -nél az eszközök megfelelő, problémamentes ellenőrzéshez, hogy közben felveszik a videót miközben használják ULTISYSTEM szoftvert.
A telepítés elemei közül mindegyiket lent felsoroljuk:
 • Kültéri Megapixel IP kamera ACTi ACM-1231 - K1511
 • Wireless Access Point ULTIAIR 319KC - N2310
 • Wireless Access Point ULTIAIR 417SB - N2330
 • ULTISYSTEM szoftvercsomag (4 csatornás) - K3204
HDMI Switcher-Splitter 2x4. A Signal-HD HDMI Switcher-Splitter 2 x 4 (H3324) képessé teszi a felhasználót arra, hogy akár 4 modern TV készüléket is csatlakoztasson a HDMI bemenetekkel 2 nagy felbontású jelforráshoz. A gomb megnyomásával lehetővé teszi kiválasztani az aktuális HDMI jelforrást.
A felerősített kimenő jeleket továbbíthatják HDMI 1.3 kábelen akár 15 m-ig. Ez a termék ideális a HD televíziók és más berendezések boltokban, szupermarketekben lévő ajánlatainak bemutatására, stb., ami pedig a konferenciatermeket illeti lehetőség van számítógépekről a jelek elosztására az alkalmazott kijelzőkön történő megjelenítésére.

Megkülönböztető jellemzők:
 • Könnyű telepítés,
 • HDMI jel elosztása 4 monitor/TV,számára,
 • Csatlakozási lehetőség 2 eszköz bekapcsolására,
 • HDMI 1.3b nyújtott támogatás,
 • HDCP-nek nyújtott támogatás,
 • Támogatja a DTS Digital, Dolby Digital, DTS-HD, Dolby True HD,
 • Támogatja a,12 bites Deep Colort (minden csatorna - 36 bites),
 • Továbbítási sebesség mindegyik csatornában: 2.25 Gb/s/225MHz (minden csatorna - 6.75 Gb/s),
 • 1080p, maximális felbontás 1920 x 1200,
 • Aranyozott csatlakozók
A Signal-HD HDMI Switcher-Splitter 2 x 4 (H 3324) lehetővé teszi a jelek elosztását két HDMI jelforrásból négy HD-t támogató tévékészülék, vagy a monitor számára.
Kína - a Lijiang folyó menti terület és környéke. A Lijiang folyó, a Gyöngy folyó egyik mellékfolyója és Guangxi tartományon folyik keresztül, Délkelet-Kínában. A hegyek jellemzői között említhetjük meg az erdősített mészkőhegyeket, amely egyike a leghíresebbeknek a kínai tájképképek közül. Guilin és Yangshuo városok között egy tutajos utazást lehet tenni, fantasztikus látványban lehet részünk és egy másik érdekesség a hagyományos halászat megfigyelése, amihez kormoránokat használnak fel, közben hentergő ázsiai bivalyokat láthatunk, amelyek moszatokat esznek. Guilin szomszédságában van a világ egyik leghíresebb mészkőbarlangja, sok függő és álló cseppkővel.
A kormoránok felkészülnek a hagyományos halászatra - a nyakukat összekötözik, így azok nem tudják lenyelni a megfogott halat és a halásznak adják; mészkőbarlangok Gulin közelében
Korábbi számainkban írtuk:

ULTIMAX - a városi tanács üléseinek felvétele és a Sandomierzben levő városháza videó ellenőrzése. A befektető az olyan megoldás iránt érdeklődött, amely biztosítja a kép és hang felvételét a városi tanács üléseiről és ugyanakkor felügyeletet is biztosít az épület számára. A rendszernek magas minőségű képet és hangot kellett biztosítania, mindezeket egy jutányos áron.
A városi hatóság kérésére, a DIPOL Sandomierzben lévő képviselői bemutatták a 3. Generációs DVR-t az ULTIMAX -ot, amelyet elismerésként Arany Éremmel tüntettek ki az Intertelecom 2008 Kiállításon...
Egy screenshot a Városi Tanács üléséről Sandomierzben.
A kép és hangfelvételek minősége lehetőséget adott áttekinteni a tanácsülés teljes lefolyását.
Mobil DVR-k fejlesztése. Az emberek biztonsága és az árucikkek az okai, hogy a szállító vállalatok egyre inkább alkalmazzák a mobil digitális videókat. A műszaki fejlesztések révén lehetőség van fekete dobozokként használni azokat, amelyek felveszik nem csak a videót, hanem sokféle paramétert is, de megmutatja a vezető tevékenységét és a jármű helyzetét...


Multiswitchek professzionális telepítések számára. Műszaki paramétereiknek jelentősen jobbaknak kell lennie a hasonló eszközöknél a piacon, megbízhatóság szempontjából, széles tartománya legyen a modelleknek, amelyek alkalmasak a befektetők követelményeit kielégíteni, 24 hónapos jótállás, a gyors szolgáltatás elérhetősége - az ismertetőjelek alapján tartalmazzon a berendezést olyan jellemzőket, amely azt a professzionális csoportba sorolja. A TERRA multiswitchek teljesítik ezeket a követelményeket a telepítők véleménye és a "SatKurier" szerkesztősége alapján, a legjobb termék a piacon...


DVB-T információk
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI