KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 6/2010 (2010. február 8.)
"Always On, Always Connected." Az irányelv "Mindig, minden csatlakoztatva." a Broadcom Corporation egy új megközelítése az összekapcsolt multimédiás fogyasztási eszközök kezeléséhez, kommunikációknak, irányításnak és automatizálásnak az otthonokban/épületekben. A Broadcom az elektronikus eszközök új generációját ajánlja az összetevőknek - két processzor, amelyet a 40nm-es technológiával gyártottak és hozzá a menedzsmentszoftvert - "Broadcom MediaxChange(TM)".
A processzorok közül az első - BCM11211 - támogatja a kommunikációs protokollokat, második a - BCM11181 - támogatja a multimédiás funkciókat. A processzorok a RISC architektúrán alapulnak (Reduced Instruction Set Computers), amelyik nagy teljesítményt garantál és képes a DSP oprációk végrehajtására (Digital Signal Processing). Ez a hatásos megoldás lehetőséget ad a felhasználónak arra, hogy grafikus interfészeket, webböngészőket és multimédiás erőforrásokat futtasson. A BCM11211 processzor más eszközökkel is megenged drótnélküli kapcsolódást létesíteni (Bluetooth, Wi-Fi, GPS).
Ennek a készletnek az összetevői lehetővé teszik megtervezni a következő berendezéseknek a menedzselését: digitális videó, videó, ami a rendszert felügyeli STB (Set-Top Box) beállítások, VoIP (Voice over IP), nagy felbontóképességű videokonferencia, internet böngészés.
A következő nemzedékeként jelentették be a Persona(TM) Internet Protocol (IP) kommunikációs platformon.
A Broadcom piaci pozíciója a világ vezetője a integrált áramkörök területén a SoC architektúrának (egy-chipes rendszer) és az új termékek potenciálja szolgáltatja a termékek várható sikerét.

Modern eszközök, amelyek elosztják vagy lejátsszák a multimédiás tartalmakat (TV-k, számítógépek, DVR-k, STB-k, audio/video lejátszók, telefonok) összekapcsolva és csatlakoztatva kell lennie az internettel (szöveg, audió és videó) elérhetőség a Weben és univerzális formátumban, pl. sok háztartási eszközön tudják lejátszani (TV, PC, MP3 lejátszó, telefon, stb).
Egy kibővítése az otthoni felszereléseknek az automatizálás és az energiarendszer irányítása számára, szellőzés, betörésriasztás, videoellenőrzés és más rendszerek növekvő fontosságának az integrációja és összekapcsolása a weben keresztül történő elérhetősége.
Ezek közül a követelmények közül mindegyiknél létrehozza a multimédiák megfelelő problémamentes cseréjének szükségességét, az integrált menedzsmentet, az internetes kapcsolódást - a multimédiás eszközöknek és otthoni rendszereknek az esetében, létrehoznak egy "okos" vagy "intelligens" otthont.

Megvalósítani a Broadcom Corp. ötletét "Always Ont, Always Connected" javasol egy eszközt, amely integrálja a multimédiák haladó jellemzőit, a kommunikációk és irányító központ számára
Forrrás: www.broadcom.com
TV torony egy szállodai tetőn. Általában a televíziótornyokat különálló szerkezetekként építik, gyakran a városközpontoktól távolabb. Ezek nem alkalmasak közvetlenül kereskedelmi használatra.
A kevés kivételek egyike ez a torony, amely a képeken látható, egy szálloda tetejére lett építve. A föld abban a városban, ahol ezt telepítették, rendkívül drága és sokemeletes épületek nincsenek ott - tehát a TV toronynak nem kell nagyon magasnak lennie.
Hol található a torony?
TV torony egy szállodai tetőn - hol található? Hírlevelünk végén megtalálhatja a választ.
Hogyan vehetünk műholdas programokat a fizetős TV platformról az otthon használt egyetlen smart kártyával? Az előfizető, aki több vevőkészüléken szeretné venni a digitális platform csatornáit, más opciókat választani:

 • egyetlen smart kártya használatánál - átfűzéssel lehetséges alkalmazni műholdvevőt, RF modulátort, infratoldót;
 • sok smart kártyát szükséges vásárolni (általában előfizetéses) és műholdvevőt a TV-k számának megfelelően az otthonban;
 • ebben az esetben: Cyfra+ (Poland), Digital+/Astra (Spain), Canal Digitaal (Holland), CanalSat (France), Meo (Portugal) - csak egy memóriakártyát kell venni (és előfizetést) de több műholdvevőt a TV-k számának megfelelően, továbbá - Clone+ és drótnélküli kártyákat a Clone+ kommunikációhoz.
Az első esetben az előfizetőnek csak egy előfizetése van. A felhasználója meg tud nézni bármilyen csatornát bármelyik televízión, de a többi televíziók az otthonban csak ugyanazt a műholdas csatornát mutathatják be. Ez az opció egy műholdvevőt igényel, amelyik el van látva beépített RF modulátorral, vagy egy külsőhöz van csatlakoztatva. Ahhoz, hogy képesek legyenek irányítani a műholdvevőt a TV-vel bármelyik szobából, a felhasználójának szüksége van egy infratoldóra. Az adóját a műholdas vevőkészülékhez közel helyezik el és az IR vevőket - mindegyiket egy TV-vel rendelkező helyiségben. Hátránya viszont az, hogy ugyanazt a csatornát minden vevőkészüléken csak kizárólag SD minőségben lehet venni.Full Band LNB: Golden Interstar GI-201 (0.3 dB) Full Band LNB: Golden Interstar GI-201 (0.3 dB) Second LNB mount (for FAMAVAL dishes with rectangular arms)DiSEqC 2.0 / Tone Burst Switch: Golden Interstar GI 211 (2/1)TV/Sat Combiner (Diplexer) DC-009 TerraDVB-S Receiver: FERGUSON FK-7900 UCIFM Antenna: Dipol 1RUZ PM B (omnidirectional H+V)VHF TV Antenna: DIPOL 7/6-12 (7-element)UHF TV Antenna: DIPOL 44/21-69 Tri Digital2-Way TV/FM Splitter R-2 SignalTV Modulator TERRA MT473-Way TV/FM Splitter R-3 SignalCompression Antenna Socket PCT-IECF-9<br />(for TRISET-113)TV Modulator: Signal Digital Classic (ch.21-69, K - 6.5 MHz)Compression F Connector: PCT TRS-9 NT<br />(for TRISET-113) Elegant Satellite Dish: 80cm, offset, A-E, galvanized &paintedSubscriber terminal outlet: Satel GAR-BG-DK-SAT (surface type)Compression F Connector: PCT TRS-9 NT<br />(for TRISET-113) Wireless Remote Control Extension 2079T/RWireless Remote Control Extension 2079T/RWireless Remote Control Receiver 2079TWireless Remote Control Receiver 2079TAntenna Triplexer - ZA 4M
Minden TV készüléken nézhet minden földfelszíni és minden műholdas programot, de mindenütt ugyanazt a műsort
A következő számunkban be fogunk mutatni még két másik megoldást.
SMATV rendszer, amely multiswitcheken alapszik - 5/9-kábelezés vagy kaszkád architektúra? Sok tervező és telepítő néz szembe a SMATV telepítések hálózattopológiájának a kiválasztása során, a földi és műholdas televízió adások elosztására vonatkozóan. Több opció is van erre vonatkozóan és a fő tényező ilyen esetben az, amely meghatározza a választást, az előfizetői aljzatok száma és fizikális elhelyezése.
Sok tervező jobban szereti a kaszkád multiswitcheket a sok emeletes épületekben az egyszerűségük és a hálózat ezen fajtájának a megvalósításának a könnyedsége miatt. Ennek a megoldásnak a fő hátránya a korlátozott számú előfizetői aljzat - mindegyik lépcső szinten gyorsan csökken az S/N arány és növeli a hálózati zavarok kockázatát (egy eszköz bezavarása megakadályozhatja a hálózat sok felhasználójának a vételét).

Az 5/9-es kábelrendszerek mentesek ettől a hátránytól.
Egy példa egy hálózatra, amely 9-es kábelelosztási rendszeren alapszik, amelyet támogatnak az MSV multiswitchek a TERRÁ-tól és ez lent látható. A rendszer törzse a 9-es kábelezési vonal, amelyik táplálja (a leágazókon keresztül) a multiswitcheket a szinteken. A kaszkád rendszerekhez hasonlóan, egy multiswitch felelős azért, hogy egy szinten elossza a jeleket, de azzal a különbséggel, hogy az nem befolyásolja a hálózat többi részét (a zavaró multiswitchet is beleértve). A multiswitchek cseréje nagyobb számú kimenettel rendelkező modellel, sehogy sem befolyásolja a hálózat működését.

SMATV hálózat 80 aljzattal MSV multiswitchekre alapozva a TERRÁ-tól. Egy screenshot a tervből, amit a SatNet 2.0 tervezői program segítségével készítettek. A zöld helyek az aljzatokon a jelszinteket jelenti, amelyek összeegyeztethetőek a műholdas és a földi TV elosztás hálózat építésére vonatkozó szabályokkal.
5/9-kábelezési rendszereknek sok előnyük van a TERRA multiswitchekre alapozva:
 • a kiterjesztett tartomány a berendezésnek korlátlan tervezési lehetőségeket nyújt,
 • a legnagyobb megvalósítások körülbelül 1000 aljzatot is tartalmazhatnak
 • a központosított tápfeszültség ellátás - egy 230 VAC tápegység elegendő meghajtani a RF berendezéseket akár 200 előfizető számára is,
 • a telepítés magas rugalmassága - a dupla tuneres - vevőkészülékek korszakában a multiswitch cseréje egy nagyobb számú kimenettel rendelkező modellre nem probléma - ez nem látható az előfizetőknél, akik más multiswitchekhez csatlakoztak és nem követeli meg a hálózat újratervezését,
 • csökkentett hajlam "single points of failure".
5-kábel (egy műholdas és földi TV) és 9-kábel (két műhold és földi TV vételére) SMATV rendszer MSV multiswitchek alapján a legsokoldalúbb és legrugalmasabb megoldások a műholdas és földi adások elosztására nagyon sok előfizetőnek.

A témával kapcsolatos további információk:
- cikkek: "SMATV rendszerek tervezése SatNet szoftverrel a TERRÁ-tól"
- free software tervezési program: SatNet2.0
- bemutató: SatNet konzultáció - 2.5 MB.
Mennyivel jobb egy 550 TVL-es kamera, mint egy 450 TVL-es eszköz? Egy videoellenőrzési rendszer tervezésénél az alapvető problémák közül az egyik a megfelelő képminőség. Egy CCTV kamera minőségét két fő tényező határozza meg: a képérzékelő fajtája és a felbontása, amit vonalakban mérnek, (TVL). A legnépszerűbb kamera a piacon általában 1/3" Sony CCD érzékelőt 450 TVL vagy 550 TVL videofelbontást alkalmaz.
Demonstráltuk a képminőség különbségét a kamerák között a TVL különböző számával az u-cam 552 M11227 kamera és u-cam 442 M11223 kamera segítségével. Mindkét kamera el van látva Sony 1/3" Super HAD CCD II érzékelőkkel, ezenkívül az u-cam 442 M11223 a 450 TVL verzióban és az u-cam 552 M11227 az 550 TVL verzióban működik. A kamerák tesztelése M2311 TOKINA objektívvel, ugyanabban a beállításban és környezetben történt.

Kép az u-cam 552 kamerából M11227 (550 TVL)
Kép az u-cam 442 kamerából M11223 (450TVL)
10x nagyítás,
u-cam 552 M11227 (550TVL)
10x nagyítás,
u-cam 442 M11223 (450TVL)
A különbséget a képekben az 550 TVL és 450 TVL kamera között a legkönnyebben a 10x nagyításnál veszik észre. A kép az 550 TVL kamera bemutatásánál sokkal több részlet tűnik elő, a tárgyak élei élesebbek. Amikor a kameránál az 550 TVL felbontást választjuk fontos, hogy megfelelő DVR-t használjunk, a felvétel 4 CIF felbontással ábrázol és megtartja a magas képminőséget. Egy példa egy ilyen DVR-re az ULTIMAX 204 M72040.
Egy teljes kép az analóg kamerából két mezőből áll. Egy mező alatt az érzékelő mátrixát vízszintesen letapogatják a páratlan vonalakon (1, 3, 5 ...), fentről lefelé; a következő mezőben a keresést még a vonalakon is végrehajtják ugyanazon az úton (2, 4, 6 ...), és így tovább. A teljes keret a két letapogatás összege - páratlan és páros vonalak. Annak a száma, hogy letapogassa a rendelkezésre álló vonalakat a TV normához alkalmazkodik (PAL: 625/560 - total/visible). Általános keretaránynál (PAL - 25 fps) a mező letapogatása 50-szer történik meg másodpercenként. Az érzékelő felbontását vízszintesen mérik és ez függ a fizikai felépítéstől és az elektromos paraméterektől.
Hogyan építhetünk intelligens CCTV rendszert - Event handler. Az ACTi kamerák megengednek létrehozni egy modern CCTV rendszert, amelyeket jellemez a magas képminőség és az intelligens válaszok a különféle helyzetekben. Az interfész az események és válaszok között van az Event Handler. Amikor valami történik a kamerapontnál: valaki arra megy, egy ajtó kinyílik, tűz keletkezik, vagy a megvilágításban változás következik be - ezek az események (vagy kiváltó okok). Mindegyik eseményre, a felhasználó kijelölhet bármilyen szabályt, amely megváltoztathatja a videofelügyeleti rendszer működési paramétereit, amely a kívánt választ megadhatja. Példaként a mozgás az észlelési területen növelheti a kamera felbontást és a keretarányt. Vagy a kapcsoló éjszakai módba tud átváltani feltöltve képeket egy FTP szerverre és a kontrasztszintet növelni. Egy érdekes megoldás az a képesség, hogy irányítsák egy másik kamera paramétereit. Például egy esemény, ami aktiválja a kamera riasztóbemenetét 1. okozhatja azt a kamera 2. (PTZ) meg fogja változtatni a felügyelt területet és a korábban programozott pozícióba megy.
Az ilyen haladó megoldások szintén sok problémát okozhatnak a beállítási pontoknál. Segítséget nyújthat egy rövid film bemutatása, hogyan telepítsék az ACM 8511 K1217 kamerát megfelelően, amelyben videoclipeket töltenek fel egy FTP szerverre és közvetlen a kamera beállítási pozicióit. Megnézéséhez kattintson IDE .
Event Handler - haladó telepítés
ACM 8511 Z K1217 kamera

4 betörés egy év alatt - jó ok a földalatti garázs ellenőrzésére. A földalatti garázsok a tolvajok számára könnyen hozzáférhetőek. Az általános zárak a kapukon nem biztosítanak elegendő biztonsági szintet. Egy másik probléma, hogy a folyosókon általában szegényes a megvilágítás. A lakásszövetkezetek egyik garázsában Krakkóban egy év alatt 4 betörés volt. Nagyjából egy tucat garázsboxot minden alkalommal kiraboltak. Vandalizmus tettei jól láthatók voltak és támadások is történtek.
Avégből, hogy a biztonságot növeljék a földalatti garázsban, a lakó közösség tagjai úgy döntöttek, hogy beszereltetnek egy videofelügyeleti rendszert.
A megrendelő követelménye a felvett anyaghoz való távoli hozzáférés volt és a felismerési lehetősége az elkövetőnek, valamint az autórendszám.
A telepítő vállalat egy olyan CCTV rendszert épített, amelyben ULTIMAX 516 M75160 DVR volt 4 CIF felbontással biztosítja a képek felvételét 12 fps mindegyik csatornán. A képek ilyen felbontással számításba veszik az arcok felismerését és több jármű rendszámát a felügyelt területen belül.
Network DVR: ULTIMAX-516 (H.264, 16 channels)Vandal Proof CCTV Camera: V-CAM 515 + IRVandal Proof CCTV Camera: V-CAM 515 + IRVandal Proof CCTV Camera: V-CAM 515 + IRVandal Proof CCTV Camera: V-CAM 515 + IROutdoor Color CCTV Camera: VF-515 IR/B<br /> (with 4-9 mm varifocal lens and IR illuminator)Vandal Proof CCTV Camera: V-CAM 515 + IR
CCTV telepítési rajz
Az épület külső részén a bejáratoknál és a folyosókon a garázsban vandál biztos kamerák lettek telepítve V-CAM 515 M10751. Az odavezető bejáratoknál színes kamerákat alkalmaztak 4-9 mm lencsékkel - VF-515 IR/B M11278. A kamerák közül mindegyik, ami be volt szerelve a létesítményben, el voltak látva IR megvilágítókkal, úgyhogy a képek tiszták, még a gyenge megvilágítással rendelkező helyeken is.
A DVR-t egy biztonságos, fűtött szobában helyezték el az épületben. A helyi ISP hozzáférést biztosított az internethez egy külső IP-címmel, úgyhogy a felhasználók távolról is az élő videóhoz és a felvételekhez hozzáfértek
A DVR-t és kamerákat is általában a helyi elektromos hálózatról táplálják meg. Mindazonáltal, a DVR-t és a kamerákat, amelyek a DVR-rel felügyelik a szobához vezető bejárati utat, további UPS védelemmel is el van látva - az AC tápegység szünetmentes és folyamatos áramellátást biztosít.
A videót a kamerákból, amiket az épületen kívülre tettek folyamatosan felveszik. A képeket a folyosókról az éjszaka folyamán folyamatosan felveszik, de nappal a felvétel csak akkor indul, amikor mozgásészlelés történik.
Elrettenteni egy potenciális betolakodót, tanácsos tájékoztatást adni a már működő CCTV rendszerről, hogy a terület kamerával megfigyelve.
Az ULTIMAX Client szoftvernek köszönhetően a garázs mindegyik felhasználójánál lehetőség van arra, hogy a felvételeket megnézhesse a videó kamerákból, amelyek megmutatják a boxukat is. Ez a hozzáférési jogok egyéni beállításai miatt lehetséges a rendszerben. A videó a kamerákból, amelyeket az épületen kívül szereltek fel a rendőrség és önkormányzati rendőrség számára szintén elérhető

A lakók elégedettek a rendszerrel. Eddig a hatékonyságát megerősíti a tény, hogy a rendszer indítása óta (4 hónappal ezelőtt) betörés vagy vandalizmus nem történt.
Vezeték nélküli továbbítás gyorsabb, mint a Fast Ethernet. Az eszközök, amelyek támogatják a wireless-n szabványt meghódítja a piacot otthoni hálózat kialakításánál. A népszerű N Lite eszközök TP-Linktől lehetővé teszi továbbítani az adatokat 150 Mb/s-ig, csak egy továbbítási útvonalat használva (egyetlen antennát használnak).
Az otthoni hálózatok előnyei, amelyek TP-Link N Lite berendezésen alapulnak:
 • Lehetőség a legmagasabb sebességgel a fájlokat továbbítani, ami különösen fontos a multimédiás tartalom tekintetében. A továbbítási sebesség 3x magasabb mint a 802.11g esetében (54 MB/s) és 15x magasabb mint a 802.11b esetében (11 MB/s);
 • Kompatibilitás a régebbi szabványokkal - bármennyi b/g eszköz tud csatlakozni a hálózathoz a saját sebességénél;
 • A hálózat egyszerű konfigurációja QSS miatt (Quick Secure Setup), lehetővé tesz drótnélküli eszközöket hozzáadni a 802.11 n hálózathoz, megnyomva a QSS gombot.
Wireless USB Adapter: TP-Link TL-WN722N (802.11n, 150Mb/s)Access Point: TP-Link TL-WR740N (w. router, 4p-switch, 150Mb/s 802.11n) Wireless USB Adapter: TP-Link TL-WN721N (802.11n, 150Mb/s)ADSL Annex A Router: TP-Link TD-8816
Egy otthoni hálózat, amely TP-Link N-Lite eszközökön alapszik
Hálózati alkalmazások:
ADSL Annex A Router: TP-Link TD-8816
Az eszköz az ADSL technológián keresztül hozzáférési lehetőséget biztosít az internethez. Az adatot a router osztja el beépített Access Pointtal. TL-WR740N N3252.
TP-Link TD-8816
N2906
Access Point: TP-Link TL-WR740N (w. router, 4p-switch, 150Mb/s 802.11n)
A számítógépek csatlakozhatnak a routerhez négy Ethernet porton keresztül, vagy drót nélkül (802.11n szabvány) 150 Mb/s továbbítási sebességgel.
TP-Link TL-WR740N
N3252
Wireless USB Adapter: TP-Link TL-WN722N (802.11n, 150Mb/s)
Wireless USB kártya megenged csatlakoztatni bármilyen PC-t a drótnélküli hálózathoz. Ennek a kártyának a legnagyobb előnye a külső, levehető antenna, amely lehetővé teszi a nagyobb távolságra történő továbbítást is.
TP-Link TL-WN722N
N2922
Wireless USB Adapter: TP-Link TL-WN721N (802.11n, 150Mb/s)
Egy másik wireless-n USB kártya lehetővé tesz csatlakoztatni bármilyen PC-t a drótnélküli hálózathoz.
TP-Link TL-WN721N
N2924
Kyoto - Japán. Kyoto Honshu szigetén helyezkedik el és i.sz. 794-ben alapították. Kilenc évszázadon keresztül volt Japán fővárosa. 1500-nál több buddhista templom és körülbelül 200 Shinto szenthely található ott.
A város teljesen meg lett semmisítve az 1467-77 években az Onin háborúban. Ennek a háborúnak az eredményeként a népesség 900 ezerről 40 ezerre esett vissza. Felélesztése később kezdődött el a 16. század közepén.
Kyoto maradt hivatalosan Japán fővárosa, amíg 1868-ban a Meiji Restauráció során a sógunátust felszámolták, a császár és a kormány Edoba költözött. Megváltoztatta nevét Tokyo Edo ( "Keleti Főváros"), Kyoto röviden ismertebb saikyo ( "nyugati tőke").
A második világháború végén az Egyesült Államok atombomba ledobását tervezte Kyotora, de végül a várost törölték a célpontról.

Torii kapukon vezet az út Fushimi Inari Taisha belső szent helyére. Gésák a Geisha kerületben - Gion. Arany Pavillon (Kinkaku-ji vagy Rokuon-ji) napfényben.

Korábbi számainkban írtuk:

Modern felügyeleti rendszer diákotthonokban. Maisel SudParis egy olyan nonprofit szervezet, amelyiknek a fő küldetése szállást biztosítani két tekintélyes francia egyetem diákjainak: "Telecom SudParis" és "Telecom Ecole de Management" (korábbi INT). A kampusz, amely Evryben helyezkedik el, hat épülettel rendelkezik egyágyas szobákkal, stúdiók, lakások, közös életterek, mint például a konyhák, ebédlők, mosodák, találkozó helyek...
A diákotthon IP felügyeleti rendszerének sémája
Tápfeszültség problémák CCTV felvevőknél. A DVR üzemeletetése egyfázisról történik 3-TN-S , ahol az elektromos hálózatba kötésnél a szabvány szerint (IEC 60364): fázis (L) - semleges, 0 (N) - védő föld (PE). Ha a helyi elektromos hálózatnak nincs PE (védő földelés), vezeték bekötése (általában zöld-sárga), amelynél csatlakozik a csatlakozó aljzat védőföldeléséhez a megfelelő megoldás a DVR házának külön földelése. Bármilyen változtatást az elektromos hálózatban csak engedéllyel rendelkező villanyszerelő végezhet, nem csak az áramütés veszélye miatt, hanem azért, mert minden védőföldelési áramkör műszaki követelményeket teljesít, amelyek nélkülözhetetlenek a hatásos védelemhez, (műszeres földelési ellenállás mérése)...

Hogyan használjuk arra a drótnélküli kapcsolatot, hogy kiterjesszük a hálózatot. Az internet hozzáférés bármilyen irodában, boltban, vagy szállodában nélkülözhetetlen manapság. Ezt könnyen szétoszthatjuk sok felhasználó között drótnélküli eszközök segítségével. A diagram lent bemutat egy példát, amikor a kapcsolatot az ISP szolgáltatja (kábel TV, DSL vagy másik üzemeltető) Ethernet interfészen keresztül (például, kábelmodemen RJ-45 foglalat, Ethernet kábel, stb .)...


Írások, cikkek különböző témákról.

DVB-T információk


 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI