KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 7/2010 (2010. február 15.)
A kínai mobiltévé üzemeltetőjének a célja - 10 millió felhasználó 2010-ben. Ez év januárjában a China Broadcasting Corporation (CBC) már 280 kínai várost lát el mobil tévé szolgáltatással a CMMB-n (China Multimedia Mobile Broadcasting). A közvetítés az új technológiával már az olimpiai játékok alatt 2008-ban megkezdődött Pekingben.
Múlt év végén a CBC-nek hozzávetőleg 3.5 millió előfizetője volt, ez év végére várhatóan 10 millió előfizetője lesz. A következő öt év folyamán a CBC előfizetők számának el kell, hogy érjék a 100 milliót.
A CMMB infrastruktúrára alapozva, további szolgáltatásokat terveznek elindítani, az elektronikus fizetést és a navigációt is beleértve. CBC már navigációs szolgáltatást ajánl 10 jelentős kínai városban. Mobil hozzáférés a tévéhez már havi 2 dollár előfizetéstől lehetséges, de lehetőség van a kiválasztott csomagokat a kampányok akalmával akár három évre is szabadon előfizetni.
A Samsung SCH-B540 - hibrid S-DMB mobiltelefon (koreai műholdas-földi mobil tévérendszer)
A CMMB megfelel a DVB-SH-nak, amelyik a digitális televíziótovábbítás egyik hibrid szabványa a műholdról a mobil vevőkészülékek számára, a földi adók használatával befedjék a város térségeit.
Az IP protokollra alapozott rendszer lehetővé teszi a multicast és unicast továbbítást. Továbbá ez lehetővé teszi az átviteli költségek több mint 100-szoros csökkentését, mint a szokásos média streamingon alapuló földi GSM-bázisállomások esetében. Óriási előnye ennek a módszernek, hogy a közvetlen jelet a műholdas lefedettségből fakadóan az egész területen a szabadban elérhetjük.
A CMMB használja az S sávot (2635 - 2660 MHz) a műholdas továbbításra és az UHF sávot (470 - 862 MHz) a földi továbbításra. Az előző esetben a 25 MHz szélességű sáv 25 tévécsatornát, 30 rádiócsatornát és további adattovábbítási csatorna elhelyezését tette lehetővé. Az UHF csatornák sávszélessége 2 vagy 8 MHz, az adat stream méretétől függően. A továbbítások a videót QCIF (176 × 144) vagy QVGA (320 x 240) felbontásban szolgáltatják.
A visszirányú csatornát a hagyományos módon valósítják meg a GSM telefon rendszer használatához hasonlóan. A mobiltévé Kínában sugárzott verziója elérhető a DMB-T/H szabvány alapján (Digital Multimedia Broadcast-Terrestrial/Handheld).

CeBIT 2010 - "Connected Worlds". Ez évben a globális információtechnológiai és telekommunikációs szakkiállítást Hannoverben rendezik meg március 2-6. Körülbelül 4300 kiállító 69 országból és mintegy 400000 látogató vett részt a tavalyi eseményen. A szakkiállítások általában a piaci tendenciákat tükrözik vissza: a jólét időszakában fellendülés tapasztalható, egy ilyen válságban, ami most elénk tárul eltávolítja az ipar érdeklődését, hogy új termékeket mutassanak be és kevesebb kereskedő jön megnézni, hogy milyen újdonságok vannak.
Ez évben az uralkodó téma lesz a CeBIT kiállításon "Connected Worlds".
Ezalatt a fogalom alatt, megkülönböztethetők a legbiztatóbb technológiai területek és azok alkalmazásaik:

 • a telekommunikáció és informatika használata (otthoni hálózat építése);
 • Broadband World - modern alkalmazások az üzletek, az állami szektor és társadalom számára a szélessávú internetes hozzáférés alapján;
 • Webciety@CeBIT - új koncepciók a weboldalak számára;
 • Destination ITS (Intelligent Transport Systems) - vitás kérdések, amelyek a navigációval, forgalomszabályozással, biztonsággal, telemetriával kapcsolatosak;
 • RFID - logisztikai rendszerek az azonosítási és hozzáférés-szabályozási-rendszerek RF technológiára alapozva;
 • TeleHealth - a kommunikációs módszerek használata a távdiagnosztikára és egészségügyi ellenőrzésre.
A válság véget fog érni ebben az évben?
A választ 2010. március 8-án riportunkban találhatják meg a Heti Hírmondóban.
Hogyan vehetjük a műholdas fizetős tévé platformról a programokat az otthonokban egy smart kártya használatával? A Mediaguard digitális platform csatornáinak a vételéhez több tévén (akár 8), a Cyfra+ (Lengyelország), Digital+/Astra (Spanyolország), Canal Digitaal (hollandiai), CanalSat (Franciaország), Meo (Portugália) előfizetői egyetlen smart kártya használatával (és előfizetéssel) de annyi műholdas készülék számára, amennyi a tévé készülékek száma, mindegyik rendelkezik vezeték nélküli Clone+ kártyával (A9911). A smart kártyát nem próbálják semmilyen vevőkészülékbe tenni, csak a központi egységbe - Clone+ Wireless Smart Card Splitter (A9910) - amelyik elkülöníti az előfizetési jogok hozzáférését a Clone+ kliens kártyák számára.
Példa gyakorlati alkalmazásra: kettő Quatro LNB (A98257) csatlakozik az R70808 multiswitchez (nyolc koaxiális kábelen keresztül TRISET-113 E1015). A diagramban lent a multiswitch bemenetei csatlakoznak a második LNB-hez (egy másik műholdra) nem látható (azokat fizikálisan a második sorba teszik, az első mögé). Lehetőség van dupla tuneres PVR vevőkészüléket használni két TRISET-113 E1015 kábel beszerelésével a multiswitchből az R694140 aljzatba. Ez lehetővé tesz egyidejűleg egy programot nézni és egy másikat pedig felvenni. A mintatelepítés három egyéni vevőkészüléknek és egy dupla tuneres vevőkészüléknek osztja szét a jeleket..

A felhasznált kábelek:
 • Triset-113 E1015 - TV/műholdas kábel belső térben történő használatra,
 • Triset-113 PE E1017 - TV/műholdas kábel külső térben történő alkalmazásra,
 • CAMSET solo M6000 - koaxiális kábel a CCTV kamera és az RF modulátor között.
Aluminum Offset Satellite Dish: 90cm (A - E adjustment)Universal QUATRO LNB: Inverto Red Extended 0.3dBCompression F Connector: PCT TRS-9 NT<br />(for TRISET-113) Double Mount (for 2 LNBs)FM Antenna: Dipol 1RUZ PM B (omnidirectional H+V)VHF TV Antenna: DIPOL 7/6-12 (7-element)UHF TV Antenna: DIPOL 44/21-69 Tri DigitalAntenna Triplexer - ZA 4MOutdoor Color CCTV Camera: n-cam 210 + IRProfessional Compression BNC Connector PCT<br />(for CAMSET cables)TV Modulator: Signal Digital Classic (ch.21-69, K - 6.5 MHz)Compression Antenna Socket PCT-IECF-9<br />(for TRISET-113)2-Way TV/FM Splitter R-2 Signal9/8 Multiswitch: Terra MSR-908 (active terrestrial path)Subscriber Terminal Outlet:Signal RTV-SAT-R (return path)Wireless Smart Card Splitter: Clone+ (Mediaguard)Additional Wireless Client Card for Clone+Additional Wireless Client Card for Clone+Additional Wireless Client Card for Clone+Additional Wireless Client Card for Clone+
Minden TV készüléken a felhasználók választani tudnak a földi TV, vagy a fizetős TV platformról bármennyi programot, továbbá - képet az analóg CCTV kamerából nézni.
Mobil vétele a műholdas TV-nek - már nemcsak FTA csatornák. Azok számára akik időnként szeretnék kedvenc műholdas csatornáikat is nézni, de nemcsak otthon, hanem bárhol, most már nézhetik, az általunk ajánlott Opticum X550 A99436 vevőkészülékkel. A vevőkészüléket általában külső áramforrásból táplálják meg (12, VDC kimenet), az első olyan műholdas vevőkészülék a piacon, amelyik DC áramellátása (például autóakkumulátor - szivargyújtó csatlakozón keresztül, stb. lehetséges) és egy smart kártya a Conditional Access Module használatával a kódolt műsorok is elérhetők (Common Interface).

Az Opticum HD X550 abszolut újdonság a piacon. Az ára és potenciális márkája az ami vonzóvá teszi a műholdas vevőkészülékek közül. Ez képessé teszi a felhasználót arra, hogy vegye a digitális műholdakat HD-ben és SD formátumokban és beprogramozhassa azokat. Az USB2.0 interfész lehetővé teszi a programokat egy külső tárolóeszközre felvenni (PVR funkció), pl. A99400 merevlemezre.
DVB-S/DVB-S2 Receiver: OPTICUM HD X550
Az Opticum X550 A99436 vevőkészüléket az elegáns külső és a kompakt méret jellemzi.
Vacouverben a Kanadában zajló Téli Olimpiai játékok ideje alatt bizonyára mobil műholdas vevőkészülékeket használnak a teherautó sofőrök, kamionosok amíg hétvégeken a határállomásokon vámkezelésre, vagy pihenőidejükben a parkoló helyeken várakoznak (tachográf miatt is).
Természetesen a felhasználónak a vételhez parabola tükörre és LNB fejre is szüksége van. Az SD csatornák vételére, a kódoltakat is beleértve elegendő beállítani az A9535 mobil tükröt. A tükröt jellemzi a könnyű telepítés és a praktikus csomagolás. A HD csatornák vétele vonatkozásában a felhasználónak egy sokkal nagyobb parabola tükröt kell használnia.

Lehetséges lecserélni a mennyezeti kamera objektívét? A mennyezeti kamerákat általában beépített objektívekkel kínálják, többnyire 3.6 mm gyújtótávolsággal. A gyakorlati alkalmazásoknál előfordul, hogy a telepítésnél más objektívre lenne szükség különböző gyújtótávolságokkal. Mielőtt megveszi a szükséges lencsét, ismernie kell a lencse fajtáját.
A CCTV kamerák két fajta lencsével vannak ellátva - Ccsel/C foglalattal vagy CS-M 13 mm menetátmérővel. A CS objektíveket főleg boxkamerák számára (a kamerákat általában objektívek nélkül árulják), de jó minőségű mennyezeti kamerákban is használják, pl. V-CAM 515 + IR M10751. CS-M objektíveket használnak elsősorban panelkamerákban, úgyhogy uralkodó szerepük van a mennyezeti kamerák csoportjában (példa: V-CAM 412 M10744).
Objektívek CS/C foglalattal
CCTV Lens: JENSEN 2.5 mm F2.0
CCTV Lens: 8.0mm
CCTV Lens: 12mm Tayama
2.5 mm F2.0
M2002
8 mm F2.0
M2007
12 mm F2.0
M2012
Objektívek CS-M foglalattal
CCTV Lens: JENSEN MTV 2.5mm F2.0CCTV Lens: JENSEN MTV 2.5mm F2.0
CCTV Lens: JENSEN MTV 8.0mm F2.0CCTV Lens: JENSEN MTV 6mm F2.0
CCTV Lens: JENSEN MTV 12mm F2.0CCTV Lens: JENSEN MTV 12mm F2.0
2.5 mm F2.0
M20025
8 mm F2.0
M20061
12 mm F2.0
M2013
Gyorscsatlakozó adapter DC 2.1/5.5 tápfeszültség és professzionális kompressziós BNC csatlakozókhoz. Az S-55 gyorscsatlakozó adapter (E3511) és BNC csatlakozók E8282 nélkülözhetetlen tartozéka a CCTV rendszerek professzionális telepítésénél. A gyorscsatlakozó adapter biztosítja az elektromos kábel könnyű és stabil kapcsolatát bármilyen CCTV kamerához. A dugasz felszereléséhez a telepítőnek meg kell tisztítania a drótot a szigetelésétől, hogy a szorító hüvelybe tolja azokat és megszorítsa a két csavart egy csavarhúzóval.
A BNC csatlakozók a CCTV rendszerek kivitelezésénél sok problémának az okozói lehetnek már az üzembehelyezés szakaszában. Ez a bizonytalan kapcsolat miatt adódhat elő. A helyzet rosszabb a külső telepítések esetében, ahol különböző időjárási hatások érhetik (hőmérséklet változása és esetleg nedvesség behatolása) gyorsítja a korrózió sebességét. Ez a videóellenőrzés minőségét, vagy az egyenletes szinteket leronthatja a csatorna beállításánál. A kompressziós BNC csatlakozók a videokamerás megfigyelőrendszerekben nagy áttörést eredményeztek. A telepítő, aki használja a konnektorokat a legmagasabb szakszerűséget mutathatja be és ezáltal biztosítja a megbízható kapcsolatokat és jelátvitelt.

Megkülönböztető jellemzői a kompressziós BNC csatlakozóknak:
 • széles működési sáv - akár 2 GHz-ig (!),
 • A csatlakozási, szétkapcsolási műveletek nem befolyásolják a kapcsolatminőséget (ráadásul mérőberendezésben is tudják használni),
 • vízmentes kábelvégek,
 • korrózióval szembeni ellenállás - a gyártmány vastartalmú anyagot nem tartalmaz és minőségi dielektrikummal rendelkezik,
 • nagyon alacsony veszteség a teljes működési sávban (CCTV alkalmazások - alapsávú videó <0.1 dB),
 • tökéletes illesztés a továbbítási vonalon az egész működési sávon belül (CCTV alkalmazások - alapsávú videó - VSWR<1.03),
 • egyszerű és gyors összeépítés: hosszanti kompresszió,
 • megfelelően elvégezve a tömörítés nagyon ellenálló a töréssel szemben,
 • a PCT-AIO-CT E80077 kompressziós eszköz segítségével lehetséges a művelet, amely alkalmas az F csatlakozók crimpelésére is.
Egy Tajvanban lévő kórház videokamerás megfigyelőrendszerének korszerűsítése. Tíz évvel ezelőtt nyílt meg a Zhu-a Gong kórház Tajvanban és úgy döntöttek, hogy lecserélik a meglévő analóg CCTV rendszert egy modern IP CCTV rendszerre. A fő célja növelni a páciensek és a látogatók biztonságát. A régebbi rendszer nem biztosított megfelelő videóminőséget. Nagyon nehéz volt felismerni az emberek arcvonásait a felvett anyagból.
Védi a páciensek magánéleti jogait, az IP kamerákat csak az ápolási szolgáltatóközpontban szerelték be és a betegszobák előszobáiban. A nyolc folyosón 32 ACM-1311 K1117 kamerát szereltek be. Ez a modell még teljes sötétségben is képeket szolgáltat beépített IR reflektora segítségével. Az egész rendszert az Enterprise NVR szoftver integrálja. Ez lehetővé teszi más folyosók megfigyelését is további megapixel IP kamerák beépítésével.
A rendszer felépítése
Screenshotok az NVR szoftverről
Haladó felügyelet a török Ziraat Bank fiókhálózatában. Ziraat Bank egy olyan pénzintézet, amelynek egységei és ATM-ei szétszórtan helyezkednek el Törökország 81 tartományában, - 2000 fölötti helyszínen. A vevők magas szintű készpénzes forgalma és nagy száma miatt, a mindennapos tranzakciók miatt a megbízható videokamerás felügyeleti rendszertől elvárták, hogy megvédje a vevőket, az alkalmazottakat és minden helyszínen a bank értékeit.

A rendszernek bizonyos követelményeknek kellett megfelelnie. Mindenekelőtt a végtelenül összetett infrastruktúrából kifolyólag megkövetelték a berendezések megbízhatóságát és a stabil működést. A privát hálózat, amelyet a kapcsolatokra használt a bank a fiókok között és más helyszínekre nem terhelhetik túl a hálózatot felügyeleti adatokkal. A többi rendszerkövetelmények központosított irányítást tartalmaztak, távoli elérést (szoftveren keresztül, webböngészővel) élő videóra és archívumba, távoli biztonsági mentésre és a felhasználói jogok hierarchiáját biztosítva.
Ziraat Bank székháza Törökországban
A követelményeket teljesítették az ULTIMAX DVR-k. Több mint 2000 fölötti 500-as (M75040, M75080, M75160) és 700-as (M77080, M77160) sorozatú DVR lett beszerelve a telephelyekre és ATM kioszkokba egész Törökországban. Az 4-, 8-, és 16 csatornás verziókat alkalmaztak, miközben a felügyelt területek sajátosságait is figyelembe vették.
Az eszközök a képeket maximális felbontásban veszik fel 4CIF 25fps-al, amelyik azt is jelenti, hogy a felvett videó sima és számításba veszi a részletek pontos megfigyelését a kamera beállításának megfelelően a területen (tranzakciók, a dokumentumok átvétele). Digitális zoom segítségével a biztonsági személyzet gyorsan azonosíthatja az esetleges erőszakos eseményeket, fenyegetéseket.
A hozzátartozó szoftver számításba veszi a távoli menedzsmentet a rendszer egésze fölött, az élő ellenőrzést a felvételt is beleértve és a felvételek archiválását. Az adatokat H.264 tömörítéssel továbbítják, amely jelenleg a leghatékonyabb a piacon. A DVR beállítások exportja és a távoli konfiguráció lehetővé teszi egy ilyen nagy hálózat könnyű karbantartását.

A videót bármelyik csatornáról internet böngészőn keresztül is felügyelhetik, amelyik képessé teszi az egyént a megfelelő hozzáférési jogokkal, hogy hozzáférjen a videóadatokhoz bármilyen számítógépről a világban.
Az ULTIMAX DVR-ket úgy tervezték, hogy futtathatók legyenek az interneten. A biztonságos rendszer és a jelszóvédelem a biztonság legmagasabb szintjét garantálja, amelyik rendkívüli fontos a pénzintézeteknél, mint a Ziraat Banknál is.

A Ziraat Bank biztonsági osztálya nagyon határozottan kiértékelte a videokamerás megfigyelőrendszert. A beszerelt rendszer megfelelt a vevő minden követelményének.
Könnyebb üzembehelyezés köszönhetően a szabványos megoldásoknak - RACK szekrények. A mindennapok gyakorlatában a 19" RACK szabványú eszközök számára és ajánlottan RACK szekrényeket használnak már évek óta telekommunikációban, IT rendszerekben, színpadtechnikai berendezésekben, laboratóriumokban, stb.
Esztétikai és funkcionális RACK szekrényeket terveznek minden fajta eszköznek, hogy beleférjen a szabványos 19" (482,6 mm) házakba. Az "U" egység 1.75 (44.45 mm) lehetővé teszik szabványosítani a szerelvények beépítési magasságát a 19" Rack szekrénybe. Bármilyen RACK szekrénynél megadják a befogadó képességet "U" egységekben.

A RACK szekrények alkalmasak arra, hogy minden fajta eszközt beépítsenek, amelyek kompatibilisek a 19" szabvánnyal. Ideális, fejállomások, switchek, szerverek, optikai eszközök beszerelésére. A szekrény olyan eszközök beépítésére is lehetőséget ad, amelyek nem a szabványos 19" Rack szekrénybe tervezték, például multiswitchek, RF erősítők, modulátorok, DVR-k. Mindazonáltal, a telepítőknek az eszközök részletes leírásának megfelelő üzemi hőmérsékletet kell biztosítaniuk (rendszerint további szellőzőpolccal).
Egy szabványos függőleges tartósínnek a méretei a RACK szekrényben
(Forrás: Wikipedia)
19
19
19
19" RACK szekrény 9U
450mm, függeszthető
R912020
19" RACK szekrény 12U
450mm, függeszthető
R912021
19" RACK szekrény 12U
600mm, függeszthető
R912022
Megnevezés19" RACK szekrény 9U 450mm
függeszthető
19" R12ACK szekrény 12U 450mm
függeszthető
19" RACK szekrény 12U 600mm
függeszthető
Kód
R912020R912021R912022
Szélesség belül ["]191919
Magasság belül [U]91212
Külső méret [mm]600600600
Külső magasság [mm]500645645
Külső mélység [mm]450450600
Súly [kg]243032
Szín
Fekete
RAL9004
Fekete RAL9004 Fekete RAL9004
Oldalak:szemközti ajtó:Üveg
ÜvegÜveg
bal/jobb ajtó:Acél, zár
Acél, zárAcél, zár
hátul:Tiszta acélTiszta acélTiszta acél
Nyílás a ventilátor számára [mm]120x120120x120120x120

 

Néhány eszköz a házban, amely megfelel a 19" RACK szabványnak:
 • Gigabit Switch TP-Link TL-SG1016 (16 portos) N29936,
 • VIDEOtranszformátor TR-16 M16716,
 • Alapegység UC-380 (fejállomás modulátorai számára MMH-3000) R81700,
 • DVR ULTIMAX-716 H.264 M77160 (16 csatornás),
 • DVR ULTIMAX-708 H.264 M77080 (8 csatornás),
 • DVR ULTIMAX-516 H.264 M75160 (16 csatornás),
 • DVR ULTIMAX-508 H.264 M75080 (8 csatornás),
 • DVR ULTIMAX-504 H.264 M75040 (4 csatornás),
 • DVR ULTIMAX-316 H.264 M73160 (16 csatornás),
 • DVR ULTIMAX-308 H.264 M73080 (8 csatornás),
 • DVR ULTIMAX-304 H.264 M73040 (4 csatornás).
Ha arról gondolkodik - hogy otthon kommunikációs berendezéseket telepítene... - DIPOL az építőipari kiállításon és vásáron, Rzeszow, Lengyelország, 2010.03.12-14.
A vásáron Rzeszow-ban bemutatjuk a kommunikációs és távközlési berendezéseket az épületekben.
Szélesebb körű fogalmáról bővebben itt olvashatnak róla.
Korábbi számainkban írtuk:

SMATV rendszerek professzionális tervezésére alkalmas szoftver - SatNet 2.0.2 A hálózat terve és a tervezés egy ív papír és egy ceruza fáradságos használatával lehetséges, azonban ebben sok a kockázati tényező. A TERRA szabad szoftvere - SatNet 2.0.2 - lehetővé teszi a tervek elkészítését azokra a berendezésekre alapozva, amelyeket a vállalat gyártott. A program lehetővé teszi grafikus alakban...


Lakótelepekre szolgáló CCTV felügyeleti rendszerek. Az ULTIMAX DVR-k optimális megoldásokat nyújtanak erre a célra. Egy tipikus rendszer több összetevőből is áll, amit a DVR-kel néhány épületben sok összekötött kamerával telepítettek. Egy alrendszerekben való nagyobb rendszer felosztását könnyebbé teszi, hogy beszereljék a szükséges kábeleket. A jeleket a helyi felvevőkről továbbíthatják a Felügyelő Központnak vezetékes hálózaton keresztül, vagy ULTIAIR hozzáférési pontokon keresztül...


Gyorsabb internet - ULTIMODE média konverterek. ULTIMODE Ethernet médiakonverterek lehetővé teszik az elektromos jelek átalakítását (Ethernet adat stream) és a tipikus STP/UTP kábelen érkező jeleket modulált fényjelekkel száloptika-kábeleken keresztül továbbítani.
Az ULTIMODE médiakonverterek teljesen kompatibilisek az IEEE 802.3 és IEEE 802.3 szabványokkal. Azoknak MDI/MDIX automatikus felismerési jellemzővel rendelkeznek, beállítják a leggyorsabb kapcsolati sebességet, módot és megtalálják azokat automatikusan. A "Store and forward" továbbítás előtti adattárolás üzemmódja lehetővé teszi igazolni a megkapott adatokat, amelyek ellenőrzőszám funkciót használnak...

DVB-T információk


 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI