KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 9/2010 (2010. március 1.)
Drótnélküli HDMI. A Gefen vállalat bevezetett egy új eszközt a piacon, amelyik lehetővé teszi a tömörítetlen drótnélküli HDMI 1.3 audió/videó jeleket akár 1080 p/ 60 Hz felbontással továbbítani 8 csatornás digitális hanggal. Az eszköz egyik fontos jellemzője a 60 GHz sáv alkalmazása, amely egy széles spektrumú tömörítetlen jel továbbítását teszi lehetővé és kiküszöböl bármilyen interferenciás zavart a létező hozzáférési pontokban, GSM, stb. egy hátránya van ez pedig a kicsi hatótávolság - kevesebb 10 m-nél (falak vagy mennyezetek nélkül). Megér ez 999 dollárt ?

A legnagyobb vállalatok, amelyek televíziókat is gyártanak, (Hitachi, Panasonic, Toshiba) saját drótnélkülijüket fejlesztik, ahol chipek segítségével a 60 GHz-es sávban 1.5 Gb/s sebességgel továbbítják az adatokat (ilyen sebességnél egy teljes cd átvitele 5 másodpercet vesz igénybe). Az LG bemutatta TV készülékét, amely a beépített vevőkészülékkel számításba vesz négy HD tartalmú forrást a drótnélküli kapcsolatban.
A HDMI interfész lehetővé teszi a tömörítetlen digitális adatok a nagyfelbontású digitális videó és audió továbbítását egyetlen ajánlott kábelen. Ez megengedi kapcsolatba hozni a kompatibilis DVD vagy Blu-ray lejátszók/írókat, játékkonzolokat, számítógépeket, monitorokat, televíziókat. Az interfész az analóg utódja (pl. S-Video, SCART, VGA) és a digitális (DVI) interfészeknek, amelyeket a régebbi berendezésben használtak.
A háztartásokban a multimédiás eszközök száma egyre növekszik, ami növeli a kapcsolatok igényét. A legnagyobb átvitel száloptikai kábelek használatával lehetségesek, de ez még mindig egy kábeles kapcsolat. Sok esetben a legkényelmesebb megoldást a drótnélküli technológia alkalmazása jelenti.
Téli műholdas vételi problémák. A hó, ami a parabolatükrön és a műholdas fejen összegyűlik, akadályozhatja, esetleg teljesen megszüntetheti a műholdas vételt. Az ilyen eset látható a balra lévő fotón, a jelszint 50 százalék alá csökkent. Ha ez a probléma gyakran történik meg, különösen hegyes területeken, jó az északi országok tapasztalataiból tanulni és egy különleges takarót célszerű az LNB-n használni.
A plexiüveg fedél, amelyet az északi országokban használnak a hó ellen és ez hatásos védelemnek bizonyul
Otthoni antennarendszer kialakítása, amely magában foglalja a TV-SAT, LAN/WLAN és CCTV-t. A rajz egy kicsi, sokcélú rendszer felhasználását mutatja be:
 • földi rádió (FM) és tévéprogramok,
 • 2 műholró vett műholdas adások (8 aljzat),
 • 4 analóg CCTV kamera a kiválasztott területeket felügyeli és felveszi a videót DVR-re,
 • otthoni LAN/WLAN használata a drót nélkül csatlakozatatott internethez (asztali PC-k és laptopok, netbookok stb.).
UHF TV Antenna: DIPOL 44/21-69 Tri DigitVHF TV Antenna: DIPOL 7/6-12 (7-element)FM Antenna: Dipol 1RUZ PM B (omnidirectional H+V)Second LNB mount (for FAMAVAL dishes with rectangular arms)Universal QUATRO LNB: Inverto Red Extended 0.3dBCompression F Connector: PCT TRS-9 NT<br />(for TRISET-113) Aluminum Offset Satellite Dish: 100cmAntenna Triplexer - ZA 4MCompression Antenna Socket PCT-IECF-9<br />(for TRISET-113)TV Modulator: Signal Digital Classic (ch.21-69, K - 6.5 MHz)9/8 Multiswitch: Signal MP-0908<br />(active terrestrial TV)TV/SAT Wall Plate: Signal R-TV-SAT (terminal)Quick adapter to DC 2.1/5.5 power connector: S-55 Professional Compression BNC Connector PCT<br />(for CAMSET cables)Network DVR: ULTIMAX-204 (H.264, 4 channels)Wireless Router: TP-Link TL-WR542G - eXtended Range<br />(with 4-port switch)8-pin Modular Plug (on solid wire) [1pc.]Access Point with eXtended Range: TP-Link TL-WA500G<br />(AP/APC/WDS 2.4GHz, PoE)WLAN Wi-Fi Antenna: ATK-16/2.4GHz (14,5 dB, 7m cable &SMA/RP plug)Ceiling Color Camera CAM 502 (4-9 mm)Ceiling Color Camera CAM 502 (4-9 mm)Outdoor Color CCTV Camera: n-cam 210 + IROutdoor Color CCTV Camera: n-cam 210 + IRCompression Antenna Plug PCT-IECM-9<br />(for TRISET-113)
Otthoni TV-SAT, LAN/WLAN és CCTV telepítés sémája
A használt kábelek:
 • fekete: E1015 TRISET-113 - 75 ohm koaxiális kábel
 • piros: E1408 NETSET - UTP kábel
 • zöld: M6050 CAMSET 50 - 75 ohm koaxilás kábel tápfeszültség vezetékkel
A földi antennák kiválasztásánál a helyi körülményeket figyelembe kell venni.
Néhány speciális példát bemutatunk a cikkben Földi TV antennák kiválasztása.
A műholdas és földi csatornákat elosztja az R6944808 multiswitch. A R95176 erősítő biztosítja a földi tévéjelek megfelelő szintjét.
A CCTV rendszerben kettőt a belső térben (M10737) és kettőt kívül alkalmaznak a (M11240) kamerákból. Biztosítja a területek ellenőrzését az épület előtt (bejárati kapu, behajtás), az épület mögött (hátsó bejárat, kert), és az épületben (bejáratok a lépcsőházba és a nappali szobába). Az ilyen elrendezés gondoskodik az ellenőrzés lehetőségéről és felvételt készit bármilyen eseményről a tulajdon körül és az épületben, valamint az érzékenyebb helyekről (betörés esetében , stb).
Az otthoni LAN/WLAN drót nélkül csatlakozik az internethez az N2941 hozzáférési ponton keresztül együttműködve az A712427 kültéri antennával. Több számítógép kapcsolata (benne laptopok, stb.) a külső IP-cím használatával lehetséges, köszönhetőeen a routernek a a beépített access pointtal (N2950). A rendszer képessé teszi a felhasználókat arra, hogy más hálózati eszközöket is csatlakoztassanak: nyomató szerver, NAS, TV DLNA funkcióval, stb.
Ezeket a rendszereket integrálni lehet egymással:
 • használják a TV-t a CCTV kamerák képeinek nézésére
 • használja a számítógépeket:
  • képeket néz a kamerákból,
  • visszajátszás a CCTV felvételekből,
  • archív anyagok megnézése,
  • irányítja az egész rendszert,
  • a felvett anyag megnézése a bekövetkezett események miatt (felvételek, amelyeket a riasztók indítottak el pl. ajtó kinytásával az érzékelőt indította, mozgás észlelés, stb.),
 • hozzáférést biztosít a CCTV képekhez interneten keresztül (jogosult felhasználók számára).
Hogyan növelhetjük a műholdas jel szintjét? A műholdas jelek túl alacsony szintjeinek problémája az egyéni telepítéseknél meglehetősen ritka - megfelelő méret és a tükör beállítása és az LNB pontos beállítása - általában teljesen kielégítő eredményeket érhetünk el. A probléma inkább a hosszú kábeleknél jelentkezik a SMATV rendszerekben (100 m, vagy több), ahol a passzív elemek tovább csökkenthetik a jelszinteket.

A legtöbb multiswitch, amely a piacon elérhető, közöttük a TERRA és a SIGNAL multiswitchek, az aktív műholdas útvonalán a maximális kimeneti jelszint 95dBuV. Mindazonáltal, egy ilyen hosszú kábel esetében, a szintek nem lehetnek elegendőek. Ezt a problémát megoldhatja az R85101, vagy R904075 erősítő alkalmazásával, amelyet közvetlenül csatlakoztat a multiswitch kimenetéhez.
Sat Line Amplifier: Terra SA-001 (20 dB)
SAT/TV Apartment Amplifier for Multiswitch Systems: ALCAD AI-414
Sat vonalerősítő
TERRA SA-001
R85101
SAT/TV antennaerősítő
ALCAD AI-414
R904075
A satos vonalerősítő a TERRA SA-001 R85101 ideális multiswitch-rendszerekhez - amelynek megtáplálása (az előfizetői aljzatokon keresztül) a műholdas vevőkészülékből történik. Az erősítése 20 dB, a maximális kimeneti jelszint pedig 104 dBuV. A kicsi méretnek köszönhetően lehetséges a multiswitcheken több ilyen erősítőt is alkalmazni, vagy ugyanabban boxban, vagy szekrényben, stb.
A lakáserősítő az ALCAD Al-414 R904075 fel tudja a műholdas jeleket erősíteni akár 25 dB-ig 12 dB-es szabályzási lehetőséggel. Ráadásul, az eszköz földi TV/FM erősítő is (erősítés beállítás -3 dB-től 12 dB-ig) 4 kimenete van és 4 aljzatot képes ellátni (csak egy műholdas vevőkészüléket tudnak használni, azonban a kimenetek közül bármelyikhez csatlakozatható; a földi jeleket függetlenül használhatják mind a 4 aljzaton.) Az erősítő 230 VAC áramellátást igényel.
Vegyék azonban észre, hogy az erősítők egyike sem javítja a jelminőséget (pl. BER), csak jelszinteket emeli fel. Általában a műholdas jeleknél az alacsonyabb S/N arány jellemzőbb a földi jeleknél. Az útvonal mindegyik aktív összetevőjénél (erősítő) mellékzajok mutakoznak, úgyhogy a műholdas rendszer esetében az alapvető szabályok tartalmazzák a tükör megfelelő méretét, valamint a felhasználható LNB-t és annak pontos beállítására vonatkozó utasítást.
Kábeltisztító HT-332 - kések beállítása - szerelési bemutató A HT-332 E8003 kábeltisztítót az RG58, RG59, RG6, TRISET, Tri-Lan és más kábelek végeinek tisztítására használhatják. Ez egy nagyon hasznos eszköz a telepítők számára, akik sok dugót csatlakoztatnak koaxiális kábelekhez.
A kábeltisztító két pengével rendelkezik és állítható távolsággal (a tartozék csavarkulcs segítségével). A levágandó köpeny hosszát beállíthatják 4, 6, 8, vagy 12 mm-re. A videó megmutatja, hogy hogyan lehet ezeket a távolságokat beállítani.
Insulation Stripper HT-332 - blades adjustment
19" RACK adapter ULTIMODE médiakonverterek számára. Az ULTIMODE L5215 adaptert 14 ULTIMODE médiakonverter tárolására és tápfeszültség ellátására tervezték. A ház teljesen kompatibilis a 19" RACK szabvánnyal. Dupla áramellátás miatt (redundancia) és mesterséges szellőztetés miatt (ventilátor), az adapter a médiakonverterek bajmentes folyamatos munkáját biztosítja.
A 14 nyílás lehetővé teszi felszerelni bármilyen ULTIMODE médiakonvertert, amelyik nagyon fontos, hogy ezáltal megkönnyíti az FTTH felépítését és irányítását (Fiber to the Home), FTTB (Fiber to the Building), vagy az FTTC (Fiber to the Curb) hálózat.


Megkülönböztető jellemzők:
 • alkalmas 19" RACK szerelésére,
 • 14 nyílás médiakonverterek számára
 • két tápegységgel van ellátva (redundáns),
 • önkonfigurálás,
 • mesterséges szellőztetés (ventilátorok).
16-port Gigabit Ethernet Switch: TP-Link TL-SG1016 (1919Ethernet Media Converter M-203G (for two single-mode fibers up to 20 km)Ethernet Media Converter ULTIMODE M-207G 1Gbps<br />(one single-mode fiber up to 20 km)Ethernet Media Converter M-023G (1 Gb/s, for two multimode fibers up to 2 km) Ethernet Media Converter M-203G (for two single-mode fibers up to 20 km)Ethernet Media Converter M-023G (1 Gb/s, for two multimode fibers up to 2 km) Ethernet Media Converter ULTIMODE M-207G 1Gbps<br />(one single-mode fiber up to 20 km)
Az ULTIMODE médiakonverterek 19" rack adapterben való elhelyezése mintaalkalmazásban
A redundáns áramellátások az alkalmazások számára megbízható megoldásokat kínál a folyamatos működésnél. A tápegységet cserélni lehet a működés megszakítása nélkül a médiakonverterek munkamegosztása révén. Az áramellátásban jelentkező meghibásodást LED jelzi, amely a panelen helyezkedik el és egy hallható riasztó hangot ad. Mindegyik nyílás egyéni tápellátással rendelkezik, tehát bármelyik médiakonvertert a rendszer többi részének működési zavara nélkül cserélhetjük.
Wireless CCTV rendszerek - jól bevált gyakorlati irányelvek (2. rész). Hírlevelünk előző kiadásában a drótnélküli kapcsolat sávszélességének a problémájával foglalkoztunk. Ez hasonlóan fontos tényező a kapcsolat lehetséges hosszával.

Egy drótnélküli kapcsolat hatótávolsága függ:
1. Azok a tényezők, amelyek a használt eszközökkel kapcsolatosak:
 • kimenő teljesítmény (a gyártó dönti el),
 • kábelcsillapítás (a kábeltől és a hosszától függ),
 • az antennák nyeresége (a gyártó megadja),
 • az eszközök érzékenysége (a gyártó megadja).
2. Külső tényezők:
 • gyengülés az antennák között (meg tudják becsülni az FSL modellre alapozva)
 • zavarok más eszközökről (nem lehet előre megmondani - be kell építeni egy egységet, amely kompenzálja a zavarokat a biztonság érdekében),
 • fizikai korlátok hatásai (falak, padlók, fák, stb.)
Az engedély nélküli sávok esetében a maximálisan sugározott teljesítményt a törvény szabályozza. Az EU-ban, EIRP-nek a maximális értéke, amelyet különleges engedély nélkül sugározhatnak, 100 mW (20 dBm) a 2.4 GHz-es sávban és 1 W (30 dBm) 5.47 - 5.725 GHz sávban. A 2.4 GHz-es sáv 13 csatornából áll, amelyben három teljesen független csatorna van egymástól függetlenül. Ez azt jelenti, hogy három WLAN hálózat működhet egy konkrét területen. Az 5 GHz sáv esetében 12 független csatorna és ugyanannyi a maximálisan lehetséges számú drótnélküli kapcsolat lehetséges egy adott területen. Mivel a gyakorlatban az egymásra hatás más antennákról a működési tartományukban 3-szor nagyobb távolságban észlelhetők és ez fontos, hogy nekik csak a kívánt irányban szabad jeleket továbbítaniuk. A városiasabb területeken a legtöbb rádiócsatorna foglalt. Ilyen környezetekben, a helyközi kapcsolatokban sokkal megbízhatóbbak, ha ezután a pont-multipoint topológiát vesszük figyelembe. A különbség az antennák használatában más. A korábbi esetekben az antennáknak nagyon keskeny volt a nyílás szögeik, tehát a jeleket, amelyek más irányokból származtak nagyon rosszul vették. A szektor, vagy a körsugárzó antennák esetében, a jelek sok irányból származnak, amelyek csökkentik az elérhető átviteli kapacitást. A kapcsolat legjobb feltételének a megoldása a kölcsönös láthatóság az antennák között.
Wireless Access Point: ULTIAIR 419KC
Wireless Access Point: ULTIAIR 417SB
ULTIAIR N2300
AP 19 dBi antennával
ULTIAIR N2330
AP 17 dBi szektor antennával
Nagy CCTV rendszer a Massasoit Community Collegében. Massasoit Főiskola az Egyesült Államok keleti partjánál található, a legnagyobbak közül az egyik iskola a Massachusettsi főiskola rendszerében. Az igény miatt, hogy több mint 7000 diák biztonságát és 300 nevelőjét megvédjék, döntést hoztak egy haladó videokamerás megfigyelőrendszer kiépítését illetően.
A Massasoit Community College könyvtára
A telepítő vállalatnak több kihívással kellett szembenéznie. A hálózat - a tény, hogy a rendszernek be kellett fednie a főiskolát, két oldalról, a 100 hektár területű Brockton Campust és a Bostontól délre lévő Blue Hills területén lévő 18 hektár területű Canton komplexumot.

A befektető követelményei tartalmazták a felvett videó magas minőségét is, amelyik lehetővé teszi az emberi arcokat azonosítani és a gépkocsik rendszámát (az épületeken kívül). Ugyanakkor a felügyelt létesítmény természete miatt, a felvételeket egy hónapon keresztül legalább tárolnia kell.
A legújabb megoldásokat alkalmazták, amelyeket a haladó ellenőrző rendszerekben használnak. A rendszer helyi csomói (épületek) el vannak látva HIKVISION DVR-ekkel. A kamerahelyek számától függően, a 8 csatornás M76080, M78080 vagy 16 csatornás M76160, M78160 rögzítőket használják. Mindegyikük D1-es felbontásban veszi a videót. A legtöbb haladó verzió megenged D1 felbontásban felvenni a videót 25 fps-nál (mindegyik csatorna).

A haladó modellek lehetővé teszik a videokamerás megfigyelőrendszer adatokat 8 SATA HDD-én, mindegyik 2 TB-os kapacitással tárolni (teljes kapacitás: 16 TB). A lemezterület optimális használatát biztosítja az a lehetőség, hogy a mozgásészlelés indítja el egy adott csatorna felvételét a kamera beállítási területén. A videó AVC (H.264) használatával tömörített algoritmusok, amelyik lehetővé tesz lemezterületet megmenteni és csökkenteni hálózati sávszélességet adatátvitel számára. Mindegyik DVR intenetes kapcsolatban van.
A megapixel IP kamerákat is alkalmaznak (K1140, K1440, K1441) PoE meghajtással (M1890 keresztül) - a meglévő kiterjedt Ethernet infrastruktúra előnyeit felhasználva.
A külső kamerák olyan analóg PTZ eszközök, amelyek (M1222) csatlakoznak az egyik DVR-hez és IP kamerákhoz (K1223). A kamerák fűtött házkban kerültek beépítésre, amely szavatolja a megbízható üzemelést a helyi éghajlati körülményekben is.
System Control Unit DS-1003 Network DVR: HIKVISION DS-8116HFI-S H.264 (16-ch.)IP Speed Dome Day/Night Camera: IPS-330 (MPEG-4)Ceiling Color Camera CAM - 422Network DVR: HIKVISION DS-8108HDI-S H.264 (8-ch.)Day/Night Speed Dome Camera TPOWER-S2Ceiling Color Camera CAM - 422Ceiling Color Camera CAM - 422Network DVR: HIKVISION DS-8116HDI-S H.264 (16-ch.)Day/Night Speed Dome Camera TPOWER-S2H.264 IP Camera: ULTICAM DS-2CD892PFPoE Power Supply PSA16U-480IP Camera ULTICAM DS-852MF-E (2.0 Mpix)Network DVR: HIKVISION DS-8108HFI-S H.264 (8-ch.)
A videokamerás megfigyelőrendszer blokksémája
Minden videóadat elérhető a biztonsági központban. A videó streamokat az IP kamerákból a szerverekre veszik fel. A helyi rendőröknek szintén hozzáférésük van az adatokhoz.
A kiterjedt ellenőrző rendszer minden panasz nélkül működik. A főiskolai hatóságokat a befektetés kielégítette.
Több számítógép és egy nyomtató - nyomtató szerver TP-Link TL-PS310U. Multifunction Peripheral (MFP) &Storage Server TP-LINK TL-PS310U N3312 arra tervezték, hogy az otthoni, vagy a hivatali hálózaton keresztül megossza az USB eszközöket, (SOHO alkalmazások). Ez lehetővé tesz egy nyomtatót, vagy másik USB eszközt használni sok felhasználó által

A TL-PS310U együttműködik:
 • nyomtató
 • MFP (többfunkciós nyomtató/periferikus)
 • szkenner
 • külső merevlemez
 • memória kártya (további kártyaolvasót használ)
 • flash meghajtó
 • hangszórók
 • webkamera
A szerver a nyomtatók sok modelljével együttműködik, szkennerek, többfunkciós perifériák, kártyaolvasók , stb. a kompatibilis eszközök teljes listája elérhető itt.
További USB HUB alkalmazásával a felhasználó egyidejűleg tud csatlakozni a TP-Link TL-PS310U N3312 négy USB eszközig.

Felhasználási séma:
Alap felhasználás TP-LINK TL-PS310U N3312
Haladó alkalmazás TP-LINK TL-PS310U N3312
Korábbi számainkban írtuk:

RJ-45 dugasz bekötési rajzok Az RJ-45 csatlakozók helytelen telepítése sok zavaró ok forrása lehet. A rajzok lent az Ethernet kábeleken mutatják be a drótok megfelelő kapcsolatait.
Két alapvető szabály van a 100 Base-T hálózatok számára:...
128 aljzatos multiswitch rendszer tervezése. Multiswitch rendszer több mint 100 aljzattal egy jelentős kihívás mindkét fél számára a tervezőnek és a telepítőknek egyaránt. A megfelelő működés érdekében szükséges gondosan megtervezni a rendszert és csak magas minőségi összetevőket használni, köztük olyan kábeleket, amelyek biztosítják az előírt minőségi osztályú paramétereket is. Ezek közül az ismertetőjelek közül mindegyikkel könnyen találkozik az, aki azokat a megoldásokat használja, amiket a TERRA javasol. Ez a vállalat az, amelyik mindenféle berendezést biztosítani tud hozzá és még a multiswitch rendszerek tervezésére alkalmas szoftvert is kidolgozta...

Hatékony vezeték nélküli átvitel az 5 GHz-es sávban az ULTIAIR eszközökkel. Annak lehetősége, hogy egy alapállomást megvalósítsunk és sok felhasználót csatlakoztassunk, megköveteli a befektetőktől, hogy professzionális berendezést alkalmazzon. A berendezést jellemeznie kell a magas hatékonyságnak, számításba kell vennie a csomagok mennyiségi összetételének problémamentes és folyamatos továbbítását.ULTIAIR family...

DVB-T információk
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI