KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 10/2010 (2010. március 8.)
Vége lenne a krízisnek? - CeBIT 2010. A világ legnagyobb információtechnológiai szakkiállítását rendezték meg Hannoverben 2010. március 2-6-ig, amelyen 4157 vállalat vett részt 68 országból. Összehasonlításképpen 2009-ben 4292 és 2008-ban 5800 résztvevővel rendezték meg a szakkiállítást.
Több mint 100 vállalat a tavalyi távollét után visszajött a vásárra közöttük az AMD, Sony Ericsson, a Motorola, Siemens. Közel 300 vállalat először jött a kiállításra - közöttük a Google és az Amazon. A statisztika úgy tűnik, hogy meglehetősen optimista, a kiállítók számának visszaesése ebben az évben mindössze 3%-t tett ki, utoljára ez valamivel magasabb volt, mint 25%.

Sajnos a jelenlétek megtévesztőek is lehetnek. 4 nagy kiállítóterem zárva volt, sok standnak nem volt kereskedelmi karaktere - a kiállítók csak a támogatások miatt vettek részt az eseményen. Sok teret az foglalt el, hogy a kiállítás művészi teljesítményeit hangsúlyozták ki, (International Forum Design). A válság az európai termelésben a legutóbbi években volt nyilvánvaló, a mostani vásár egy másik tendenciát is megerősített - sok gyártónak Európa már nem az elsőrendű piacot jelenti.
A szabványok elfogadásának bürokratikus akadályai miatt, sok technológiát még mindig nem használhatunk a kontinensünkön. Ez jelentkezik például a mobil tévénél, de jelentősek a lemaradások a HD televíziók és a száloptikai technológia esetében.
Ebből az okból kifolyólag a Samsung - vezetője új technológiáknak sok új terméket mutatott be a CES-en Las Vegasban - nem volt azonban standja a CeBIT-en. Más vállalatok csak a német kapcsolatok, vagy európai leányvállalatai által voltak képviselve.

Vége lenne a krízisnek?
igen,
de mások
még kissé szkeptikusak.
A következő számunkban
riportban fogunk beszámolni
a műszaki újdonságokról
a CeBIT 2010-ről


Quo vadis Europe?
A világ legmagasabb tornyát építik egy szeizmikusan aktív régióban. A tragédiák megtörténte után a földrengések, amelyek Haitiben és Chilében voltak, az épületszerkezetek biztonsága iránti kétségek felerősödtek. Ebben a helyzetben jelentős kihívásnak kell tekinteni a torony építését, amelyet lent bemutatunk a képen. A tornyot 2012-ben fogják megnyitni és magassága 634 méteres lesz. Ez figyelemreméltó mivel jelenleg a világ legmagasabb tornya 610 m magas és Guangzhouban található (Kína). Az új tornyot szeizmikus tevékenység tekintetében világ legveszélyesebb régiójának egyikében építik fel.
Hol található ez a legmagasabb torony? - Hírlevelünk végén megtalálhatja a választ.

A város "alacsony" épületei a háttér kontrasztja, a Sky Tree torony hatást gyakorol rá. - Hol építik?
Hírlevelünk végén megtalálhatja a választ.
Multimédiás megoldás színházakra, hangversenytermekbe, klubokba és kocsmákba. Sok létesítménynél, ahol koncerteket rendeznek nagyon érdekes lehet, hogy mi történik a színpadon. Ez magában foglalja a műszaki területeket és a vendégek elhelyezését is, ahol az események közvetlen láthatósága nem biztosított.
Az egyik krakkói jazz klub tulajdonosa két videojel elosztását kérte (az egyik egy analóg kamera, amely felügyeli a színhelyet és a videolejátszóról) Egy további feltétel volt arra, hogy könnyű kapcsolhatóság legyen a két jel között, a televízióknál használt távirányítók használata nélkül.


A megvalósított rendszer fő összetevői az analóg kamerák Sunnel SN-586 M11208 Tokina M2311 objektívvel és az A99391 multimédiás lejátszó, amelyet a színpad fölött helyeztek el. Mindkét jelforrást a TERRA MT-41 R871741 modulátorokhoz juttatjuk el, amelyeket a magas maximális kimeneti szint jellemez (körülbelül 90 dBuV). A modulátorok kimenetei kapcsolatban állnak az E2022 Signal kapcsolóval. A kimenő jelet szétosztják három TV készülék számára a Signal R60103 osztón keresztül. Minden kábelezés TRISET-113 E1015 kábellel történt. Könnyen lehetséges a jelforrásokat kapcsolni az E2022 kapcsolóval. A nagy HD televíziót a színpad melléhelyezték el. A megszakítások alatt és között más felvett hangversenyek felvételeit játszák le, a két tévéhez hasonlóan, amelyek más szobákban vannak elhelyezve és az előadások élő közvetítései láthatók szintén.
CCTV Lens: Tokina 3-8.2 mm F0.98 (IR, DC A/I)Color Day/Night Camera: SN-586C/B WDR Pixim (w/o lens, mechanically switching IR filter)Flat panel wall mount: DP101B (32-60 inches, tilt) TV Modulator TERRA MT41Multimedia Player: Ferguson Ariva HDplayer 110TV Modulator TERRA MT413-Way TV/FM Splitter R-3 SignalDVB-T/Cable TV Signal SwitchHDMI-HDMI Cable (5m, flat, 30AWG)
Multimédiás megoldás, amelyet Krakkóban az egyik klubban valósítottak meg
A Signal kapcsoló az E2022 lehetővé teszi a felhasználónak, hogy kézzel válasszon két jelforrásból egy RF jelet a TV készülék számára. A bemenetek közötti jó szigetelésnek (>50 dB) és a jó szűrésnek köszönhetően nem jelentkezett interferenciás probléma, még akkor sem, ha ugyanazokat a csatornákat használták jelforrásként. Ebben az esetben kiküszöbölhető, hogy külön csatornákat kapcsoljanak a TV készülékekben.
A másik tipikus alkalmazása a földi és kábeltévénél történő alkalmazás. A kapcsoló lehetővé teszi két jelforrás elosztását minden zavar nélkül (ez történik a DVB-T adók és a kábeltévé hálózatok esetében, amikor ugyanazokat a csatornákat használják).

Ferguson Ariva HD 110 lejátszó A99391 minden modern házimozi központja tud lenni. A médialejátszó lehetővé teszi, hogy full HD-s, MKV H.264 fájlokat, HD felvételeket kamerákból, nagy felbontású digitális képeket - nézzenek meg a csatlakoztatott HD TV készülék képernyőjén. Ráadásul, ez képessé teszi a felhasználót arra, hogy digitális zenei fájlokat játsszon le a legmagasabb minőségben, valamint Free Lossless Audio Codec formátumban (.flac). Különféle adatátviteli protokolloknak nyújtott támogatással az eszköz megengedi lejátszani az internetről letöltött fájlokat az otthoni számítógép-hálózatról, USB-ről és NAS merevlemezről, USB és flash meghajtókról (MS/MMC/SD/SDHC), digitális videokamerákból és a külső DVD meghajtókról.
Az információ kódolva van a modell számában az ULTIMODE optikai eszközöknél. Az ULTIMODE az optikai adatátviteli eszközök professzionális családja. Ez olyan eszközökből áll, amelyek alapsávú analóg CCTV jeleket alakítanak át, (videokonverterek), vagy Fast Ethernet és Giga Ethernet jeleket (médiaátalakítók) optikai jelekre.

Az ULTIMODE család főbb jellemzői:

 • együttműködés az ajánlott optikai kábel típussal (egymódusú, vagy multimódusú),
 • továbbítási típus (duplex, vagy szimplex),
 • továbbítási sebesség (10/100 MB/s vagy 1 Gb/s),
 • hullámhossz (I - 850 nm, II - 1310 nm, III - 1550 nm),
 • maximális hatótávolság (0.55; 2; 20; 40 kilométer).
Az információk kódolva vannak az ULTIMODE típusok elnevezésében:

 

     M  - médiakonverter     40  - maximális hatótávolság ( kilométerben)
      - hullámhossz/továbbítás típusa (3 - 1310 nm. 5 - 1550 nm. 7 - WDM továbbítás)
     M  - továbbítási sebesség (M- 10/100 Mb/s. G - 10/100/1000 Mb/s)
      V  - videokonverter     20  - maximális hatótávolság ( kilometerben)
      4  - videobemenetek száma DAO  - további jelek továbbítása (D - adat. A - audio. O - alarm)

Az ULTIMODE multimódusú média- és a videokonverterek magában foglalják az adatok 2 km-ig, az egymódusúak 40 km-ig történő továbbítását.
Hogyan szereljük fel az RJ45 moduláris dugaszt az UTP sodrott érpárú kábelekre? Ez nem egy bonyolult dolog, de a kiegészítő tartozék eszközökkel és az oktató videofilm segítségével bárki meg tudja csinálni gyorsan és professzionálisan.

Főszerepben:
 • RJ-45 8-pines moduláris dugasz J2008 - a sodrott érpárú kábelek végére számítógépes hálózatokban,
 • A NETSET UTP cat 5e E1408 - legmagasabb minőségű sodrott érpárú kábelt professzionális adatátviteli rendszerek számára tervezték belső hálózatok kialakítására (építmények vezetékelésére, LAN-ok).,
 • Crimpelő szerszám HT-210N J9210 (RJ45 csatlakozók számára),
 • Kábelteszter (RJ45, RJ-11) N7055, - kábelfolytonosság, rövidzáras áramkörök és helytelen kapcsolatok vizsgálatára. Az eszközt az UTP/FTP-kábeleknél történő vizsgálatokra használják, amelyeknek végén RJ-45 csatlakozók találhatók, vagy telefonkábeleknél, amelyeken RJ-11 telefondugaszok találhatók.
RJ45 plug on UTP cable - Installing
Hogyan szereljük fel az RJ45 moduláris dugaszt az UTP kábelre?
Drótnélküli CCTV rendszerek - jól bevált gyakorlati irányelvek (3. rész). Az előző számunkban a sávszélességgel foglalkoztunk és annak a tartományára gyakorolt hatásával. Ahhoz, hogy a kérdést megválaszoljuk két paraméterre szükségünk van, tehát mennyi a csatlakoztatott kamerák száma egyetlen drótnélküli kapcsolathoz.
Gyakorlatban a szám 5-15-ig változik (1.5 kilométeres kapcsolatnál). Ez a rádióberendezés fajtájától, valamint a kamera típusától, annak felbontásától és a használt kompressziótól függ.
Például a szükséges sávszélesség IP-kamera számára MJPEG kompresszióval magasabb lehet mint 6 MB/s, de MPEG-4 kompresszióval hozzávetőleg 2 MB/s. elegendő. A megapixel kamera sávszélességigénye akár a 15 MB/s-ot is elérheti, addig egy egyszerű VGA kamera VHS képminőséggel csak 1 MB/s-t igényel. Így lehetetlen egyértelműen meghatározni a sávszélességkövetelményeket - mindegyik a különböző esetektől függenek.

A berendezéssel a problémákat lehetséges elkerülni, ajánlott alaposan kipróbált eszközöket használni. A jól működő felügyelő rendszerek, amelyek az ilyen berendezésen alapultak, pl. videofelügyelet Myslenicében, Lengyelország, gyorsmozgású domkamerák ACTi K1215 tökéletesen együttműködik az ULTIAIR elérési ontokkal, vagy itt van a megapixel videofelügyeleti rendszer Tvrdosinban, Szlovákiában , amely ULTICAM kamerákra és ULTIAIR elérési pontokra van alapozva.

Végezetül - a drótnélküli megoldások határozottan olcsóbbak, mint a vezetékes megoldások és az üzembehelyezés sokkal gyorsabban megy. Mindazonáltal, fontos figyelembe venni bizonyos korlátozásokat, olyan problémákat, amelyekkel a tervben, a beállításnál és a működésnél szembesülhetünk.
Tvrdosin in Slovakia - the sign of a new trend in video surveillance
ULTAIR eszközök képezik a gerincét a
megapixel videofelügyeletnek Tvrdosinban, Szlovákiában
ULTIAIR az Access Pointok egy professzionális családja, amelyet hatékony nagyobb távolságú külső működésre terveztek. Az adó-vevő integrációja révén és antenna egyben az IP 66 osztályú időjárásellenálló háza teljes védelmet szavatol még a rossz időjárási feltételek és a maró környezetekben is (ipar). Az ULTIAIR eszközök tökéletesek a városi ellenőrzést megalkotó hatásos rendszerek számára. Az ULTIAIR család lehetővé teszi a rendszerek gerinceinek a kiépítését a drótnélküli hozzáférés hálózatai számára.
Az ULTIAIR eszközöket jellemzi a rövid késedelmi idő és magas átmenő teljesítmény. Az engedély nélküli 5 GHz-es sávban működnek - különleges engedélyekre nincs szükség. Az ULTIAIR eszközök bázis vagy ügyfélállomásokként működhetnek, amelyben a megbízható Mikrotik rendszert alkalmazzák.
IP Speed Dome Day/Night Camera: ACTi CAM-6621 (MPEG-4)
Wireless Access Point: ULTIAIR 423KN
IP gyors domkamera
ACTi K1215
AP két rádióval
ULTIAIR N2320
CCTV felügyelet családi házakban. Még a leghaladóbb riasztórendszer is egy központi egységből és érzékelő hálózatból áll, nem tud versenyezni a modern videóellenőrző rendszernek a funkcionalitásával, amely az embereket és a tulajdonokat védi.
A Krakkóhoz közeli területen található házak közül az egyiknek a tulajdonosa megbízást adott egy videoellenőrző rendszer üzembehelyezésére a tulajdonuk védelmére. A kamerákat be kellett szerelni a garázsnál (különálló épület) a lakó épületen és az épület belsejében.
A felügyelő rendszer alapjaként a telepítő a HIKVISION/ULTIMAX DS-7316HI-S-t digitális videofelvevőt alkalmazta (M74160).
A 16 csatornás DVR lehetővé tesz 4CIF felbontással és 2 fps sebességgel felvételeket készíteni. A keretek számát és a felbontást külön beállíthatják mindegyik kameránál. A legmagasabb felbontást a képek felvételére csak a bejárati területnél használják, amelyik lehetővé teszi a gépkocsi rendszámok és az emberi arc azonosítását. A képeket a másik kamerából 2CIF felbontással (704 x 288) 12fps.-el veszik fel.

Outdoor Color CCTV Camera: VF-515 IR/B<br /> (with 4-9 mm varifocal lens and IR illuminator)Outdoor Color CCTV Camera Cam-665 Roto + IROutdoor Color CCTV Camera: VF-515 IR/B<br /> (with 4-9 mm varifocal lens and IR illuminator)Outdoor Color CCTV Camera: VF-515 IR/B<br /> (with 4-9 mm varifocal lens and IR illuminator)Outdoor Color CCTV Camera Cam-665 Roto + IROutdoor Color CCTV Camera Cam-665 Roto + IROutdoor Color CCTV Camera: n-cam 075<br />(with lens and IR lamp)Vandal Proof CCTV Camera: V-CAM 412 Vandal Proof CCTV Camera: V-CAM 412 Network DVR: HIKVISION DS-7316HI-S H.264 (16-ch.)
A CCTV ellenőrző rendszer alaprajzának kialakítása magánterületen
A külső kamerák varifokális lencsékkel VF-515 IR/B M11278 (4-9 mm) és beépített IR megvilágítókkal rendelkeznek. Nagyon jól használható az 1/3" SONY Super HAD érzékelő 520TVL-es felbontással. A szolgáltatott képek optimális nézetet, minőséget és bőséges részletességet biztosít. A kamerákat külső működésre tervezték, hogy minden időjárási körülményben üzemelhessenek. Ráadásul ezeket a jó ár értékarány jellemzi.
A garázsban a körülmények miatt a helyiség fűtetlen és rosszul megvilágított, ahol a kültéri színes kamera IR megvilágítóval működik - n-cam 075 (M11230).
A kapunál és a kapubejáratnál a V-CAM 412 M10744 kamera vandálbiztos házban került elhelyezésre. A képek felvételére csak a megfigyelt területen mozgásészlelés után kerül sor.

A házon belül a telepítő Cam-665 Roto IR megvilágítókkal rendelkező színes kamerákat alkalmazott M11252, mennyezetre szerelhető kupolás házakban.
A DWR egyszerű grafikus menüje lehetővé teszi gyorsan beállítani a rögzítés időbeosztását (folytonos/eseményre történő indítás).

A felvevő csatlakozik az internethez. A bejelentkezés után a lakók meg tudják nézni az otthonukat amikor munka közben vagy vakáción vannak. A hozzáférés a weblapon keresztül lehetséges, vagy a letöltött ügyfélszoftvert használatával - iVMS.
A jövőben a DWR riasztó bemenetei és kimenetei kapcsolódhatnak a fűtés ellenőrző rendszereihez, légkondicionáló és más berendezésekhez, egy "intelligens otthon" elemeit szolgáltatva.
A tulajdonos elégedett volt a megvalósított rendszerrel.

Drótnélküli CCTV IP rendszer egy parkolóhelyen. A videóellenőrző rendszerek kiépítése során a gépjárműparkolókban a telepítőknek először a továbbítási vonalak problémáját kell megoldani. Általában a legjobb megoldás egy drótnélküli átviteli rendszer kialakítása.
Egy példa a gépjárműparkolók professzionális CCTV felügyeletére:
 • Az ACTi ACM-1231 K1511 - rögzített kamerája felügyeli a keritésen keresztül törvénytelenül belépőket a parkolóhelyre. A felhasznált megapixel kamerák széles látószögű objektívek, amelyeknek felhasználásával sikerült már a tervezésnél jelentősen csökkenteni a kamerák számát;
 • ACTi CAM-6630 K1216 - a gyors domkamerák a gépjárműparkoló központi részén helyezkednek el, amely lehetővé teszi az üzemeltetőnek koncentrálni bármilyen eseményre, ami a parkolóhelyen bekövetkezik;
 • NUUO szoftver -felvétel és képelemzésre alkalmas. Azzal a képességgel, hogy egy tárgy eltűnik és riasztást eszközöl, ez a CCTV IP rendszerekre a legalkalmasabb felügyeleti menedzsmentszoftver;
 • ULTIAIR 419KC N2300 + ULTIAIR 319KC N2310 - eszközök a drótnélküli adatátvitelt biztosítják.
Wireless Access Point: ULTIAIR 319KCWireless Access Point: ULTIAIR 319KCOutdoor Megapixel IP Camera: ACTi ACM-1231Outdoor Megapixel IP Camera: ACTi ACM-1231Wireless Access Point: ULTIAIR 319KCIP Speed Dome Day/Night Camera: ACTi CAM-6621 (MPEG-4)Wireless Access Point: ULTIAIR 319KCWireless Access Point: ULTIAIR 419KCWireless Access Point: ULTIAIR 319KCOutdoor Megapixel IP Camera: ACTi ACM-1231Outdoor Megapixel IP Camera: ACTi ACM-1231
Egy példa az IP felügyelet parkolóhelyre történő kialakítására
"Tokyo Sky Tree" - Japán. A torony, amelyet a fővárosban építettek elsősorban a mobil megoldásokat szolgálja. A Tokióban épült felhőkarcolók kissé túlzottak, azonban a toronyban elhelyezett adók kiemelkedően hatással lesznek az egész belvárosra. Ez egy előkészület a digitális műsorszórás irányába is, amely céltudatos Japánban (2011 júliusában a jelenlegi analóg műsorszórást digitális továbbításra fogják átkapcsolni).
A tervezők a torony megfelelő védelmére összpontosítottak a földrengések erősségét és gyakoriságát illetően, amit valószínűleg helyesen is gondoltak - mivel a legutóbbi földrengésből kifolyólag, ami ez év februárban volt, a 7-es erősségű a Richter-skálán mérve, az egyetlen károsodás egy szétrepedt vízvezeték volt.

Korábbi számainkban írtuk:

Divatos és modern Monako tartók. Monako sorozat nagyon sokféle tartót tartalmaz az LCD monitorok és plazma TV készülékek felszerelésére a falra, vagy a mennyezetre. A szerelvények alkalmazása jelentősen növeli a kényelmet és teret a lakásban, a szoba térnövelő hatásával.

A teljes Monako tartók és polcok kínálata
Kompakt IP kamera - PiXORD P428 - felhasználásával könnyű az ellenőrzése, az építkezési területeknek, tároló udvaroknak, raktáraknak és parkolóhelyeknekA PiXORD P428 (K1136) IP kamera külső rögzített kameraként egész évben történő használatra terveztek. A kamera modult (levehető lencsével) helyezték a vízhatlan IP66-ba, amelynek alumíniumháza 230VAC/12 VDC adapterrel rendelkezik - fűtővel és ventilátorral. Az utóbbi elemek még extrém időjárási viszonyok közepette is megbízható működést biztosítanak - automatikusan kapcsolnak és a megfelelő belső hőmérsékletet fenntartják...

Hogyan vehetünk műholdas programokat a fizetős TV platformról az otthon használt egyetlen smart kártyával? Az előfizető, aki több vevőkészüléken szeretné venni a digitális platform csatornáit, más opciókat választani:...

Írások, cikkek különböző témákról

DVB-T információk
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI