KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 12/2010 (2010. március 22.)
CCTV piac - most és a jövőben. Az elmúlt években sok gyártónak és befektetőnek szembe kellett nézniük a válságokkal, így a hatékonyságra fektették a hangsúlyt. Mindazonáltal ez nem jelentett stagnálást a biztonsági rendszerek területén különösen CCTV vonatkozásában. Éppen ellenkezőleg - a helyzet kényszerítette arra az ipart, hogy az árakat csökkentse a minőségi előírások fenntartása mellett és ezzel egyetemben gyorsítsák meg az elmaradt fejlesztéseket.

Modern felügyeleti központ
A CCTV ipar éves forgalmát 13 milliárd dollárra becsülik, (forrás: www.officialwire.com). A legújabb kereskedések az előrejelzések az elkövetkezendő években 20 százalékos éves növekedéssel számolnak. A főbb piacokat még mindig továbbra is Európa és Észak-Amerika adja. A vállalatok szeretnék a nyereség jelentős részét már most megjósolni a változó biztonsági rendszerek tervezése során.
Az első tényező a csökkenés az árakban a hálózati (IP) kameráknál és a CCTV hálózatok más alapvető elemeinek az internet protokollon. Az előző évek tendenciái folytatódni fognak a közeljövőben is.
A fő okai, hogy a hálózati kamerák az analóg eszközökkel összehasonlítva sokkal magasabb felbontással rendelkeznek. Az 5 megapixeles felbontás már szabvánnyá is válik. Az első prototípusai a CCTV IP kameráknak 16 Mpx vagy még nagyobbak 21 Mpx.
Mindazonáltal az analóg rendszerek még mindig meghatározzák a piac körülbelül 80 százalékát. A következő évben az IP alapú megoldásoknál elvárható a 25 százalékos növekedés és 2012-ben mindkét technológiában a piaci részesedés kiegyenlítődik.
A létező finomítási megoldásokon felül teret kell nyitni az újításoknak. A tervezők a fejlődő független operációs rendszer egy intelligens IP video megfigyelőrendszer-platform algoritmusait használják az azonosítást kockázati képelemzés alapján, az emberek viselkedését és a területen lévő mozgásokat is beleértve.
Az uralkodó tendencia az, hogy minimalizálni kell az üzemeltetők szerepét. A video megfigyelőrendszer központjainak berendezései egyre inkább kifinomultabbak és olyan hatásos képelemzési rendszerek vannak bennük, amelyek sok feladatot átvehetnek azokból, amelyeket korábban személyzet hajtott végre.
Így az Intelligent Video Software növekvő fontossága (IVS) lehetővé teszi:

 • Advanced Motion Detection - zavarokkal szembeni ellenállás, mint például a változó fényviszonyok, vagy időjárás, árnyékok, stb.,
 • Haladó tárgy észlelése,
 • Motion Tracking - mozgó tárgyak követése
 • Facial Detection - emberek felismerése,
 • Vehicle Identification - rendszámok felismerése
 • Object Persistence Detection - személyek/tárgyak elemzése, amelyek sokáig maradnak a nézet területén
 • Tűz észlelése,
 • Emberek megszámolása,
 • Forgalomáramlás elemzése,
 • Action Analysis - dulakodások, stb,,
 • Flow Control - az emeberek tömegei (stadionok, stb),
 • Attention Research - azoknak az időszakoknak a mérései, amelyeket az emberek eltöltenek egy megfigyelt tárgy során, (kiállításoknál, kirakatoknál, stb).
Az emberek intelligens észlelése (forrás: NICTA)
Az arckifejezés felismerése
Összefoglalva a videó ellenőrző rendszerek egyre inkább az IP hálózatokon és az intelligens szoftveren fognak alapulni. A fejlesztésük összefüggésben áll azzal, hogy növelik az új processzorok teljesítményét és növelik a modern adathordozók tárolókapacitását, hatékony tömörítéseket terveznek és a száloptikás technológiát előtérbe helyezik.

A globalizáció korszakában egy antennafantázia. A szériában gyártott árucikkek uralják a piacot és a helyben gyártott termékeket háttérbe szorítják. Hasonló az építészet, ugyanazok az autók, televíziók, ruhák - egyre inkább nehezebbé válik, hogy megkülönböztessük New Yorkot Sanghajtól.
Mindazonáltal, az egyedülálló jellegzetességeknek nyugodtabb helyei is vannak. A szegénység és az áru beszerzése az ami arra kényszerítik őket, hogy a tévéantennákat is beleértve különféle cikkeket egyedül gyártsanak. Néhány egzotikusnak tűnő és érdekes megoldást bemutatunk a képeken.
Hol van az ország, ahol az ilyen antenna fantáziája megszületett? - Hírlevelünk végén megtalálhatják a választ.

Hol van az ország, ahol az ilyen antenna fantáziája megszületett? - Hírlevelünk végén megtalálhatják a választ.
Sok lakásos épületek számára SMATV rendszer 60-1000 aljzattal. A rendszer ellátja mindegyik aljzatot minden elérhető földi adással és műholdas programokkal két műholdról (pl. Astra 19.2 E és HotBird 13 E). Az antennák (a nagy nyereségű UHF antennát is beleértve A2670) és a triplexer is a tetőre vannak szerelve. A csatornaerősítőket és a berendezéseket az épületben helyezik el. Az erősítők lehetővé teszik kiegyenlíteni a földi jelek bemeneti jelszintjeit, amelyik nagyon fontos a nagy elosztási hálózatok építése során.
Az elosztási hálózatban a TERRA multiswitchek MSV sorozata és a műholdas leágazók különböző csillapítású leágazási szintekkel rendelkeznek.
A rendszer legnagyobb előnye a rugalmasság. Köszönhetően a széles sávval rendelkező TERRA multiswitcheknek, a tervezőnek gyakorlatilag korlátlan lehetőségeik vannak, hogy létrehozzák a hálózatot és kiválaszthatják a megfelelő berendezést. A rendszer bővíthető és lehetővé tesz a jövőben új funkciókat is megvalósítani.

A rajz lentebb látható, ahol a földi és a műholdas jelek kerültek elosztásra 224 előfizetői aljzatra. Az egyéni MSV-932 R70732 multiswitchek kisebb számú kimenettel válthatják fel a modelleket. Az elérhető MSV multiswitchek 4, 8, 12, 16, 24, vagy 32 kivezetéssel rendelkeznek. Mindegyik bővítményt két alhálózatba tudják osztani. A multiswitch rendszerek tervezése során fontos figyelembe venni a dupla hangolós PVR-eket - mindegyikük két független jelvonalat igényelnek.

Egy nagyon lényeges kérdés a megfelelő kábel kiválasztása. Egy kézzel - a kábelt könnyen kell tudni a hosszú kábelcsatornákba fektetni, a másik oldalról pedig - fontosak, hogy a legjobb fizikai paramétereket nyújtsa, a csillapításnál, impedanciaillesztésnél és az árnyékolási hatékonyságnál. Az utolsó paraméter a multiswitch telepítéseknél nagyon kritikus, hiszen az 5, vagy 9-es kábelkötegek párhuzamosan futnak egymással és különböző vivő jeleket továbbítanak ( polarizáció/sávok kombinációi). Ahhoz, hogy elkerülhetők legyenek a zavaró problémák, amelyek a transzponderekből származhatnak, a kábeleknek legalább 85 dB-es árnyékolási hatékonyságot kell biztosítaniuk. Már a tervezésnél célszerű az előfizetői telepítéseknél a TRISET-113 E1015 92 százalékos szövet fedettségű és körülbelül 100 dB árnyékolási hatékonyságú kábelt alkalmazni (A+/A++ osztály).

Tap multiswitch system in apartment building<br />(for two satellites)

Tap multiswitch system in apartment building<br />(for two satellites)
Telepítési séma
Egy kép a SatNet hasznosságáról
A rendszer a TERRA MSV sorozatú multiswitchekre és műholdas leágazókra van alapozva.
Mindegyik aljzaton minden elérhető földi adás és műholdas programmal két műholdról elérhető (pl. Astra 19.2 E és HotBird 13E).

A TERRA MSV sorozatú multiswitchekre alapozott SMATV rendszerek előnyei:
 • magas skálázhatóság és telepítési rugalmasság
 • korlátlan tervezési lehetőségek
 • lehetőség meghajtani az egész terítési hálózatot, vagy a multiswitchet (egy SA sorozatú erősítőnek a tápfeszültségével 8-10 multiswitchet)
 • a dupla sorban lévő kimenetek csökkentik az eszközök méreteit,
 • a szabványos elrendezésű kimenetek lehetővé tesznek több eszközt csatlakoztatni az F gyors csatlakozók segítségével
 • a paraméterek, amelyeket a gyártó adott meg - a TERRA vállalat - a szavatolja az értékeket (pl. a szigetelés a bemenetek között), amelyik biztosítja a berendezés ismételhetőségét; az aktuális paraméterek sokkal jobbak.
SatNet program lehetővé teszi a rendszer gyakorlati megvalósítását megtervezni.

A helyes összetevők kiválasztásánál, az adatoknak a tervezés során magában kell foglalnia:

 • hálózati topológia,
 • műholdas jelek szintjei,
 • földi jelek szintjei,
 • kábelek csillapításai.
Az üzembe helyezés mindegyik elemének ellenőrző pontjai vannak (kapcsolatok a hálózat többi részével, beleértve a kábeleket is). Ráklikkelve a program felhasználója részletes jellemzőket láthat (különböző frekvenciákon a jelszintek). Ha a jelek találkoznak az adoptált ismertetőjelekkel, zöld színűek, azoknál, ahol néhány jelszint túl alacsony - kékben, ha túl magas - pirosban. A rajzon lent látható, hogy a pontok közül mindegyik zöldben van - a projekt megfelel az elvárásoknak.

A tervet, amelyet a SatNet programmal készítettünk egy fájlba tudják menteni. Az elmentett fájlt letölthetik itt . Bárki telepíteni tudja a SatNet programot és be tudja tölteni ezt a fájlt, hogy tesztelje a hasznosságát - és módosíthatja az eredeti példát (pl. ennek a kiterjesztését).
Bit Error Ratio (BER) - mérések. A digitális tévé képminősége egyedül a jel minőségétől függ, az analóg tévével ellentétben, ahol - a jelszint csökkenésével - a zaj láthatóbbá válik. A képinformáció, ami egy digitális jelből származik változatlan mindaddig, ameddig a dekóder a hibákat azonosítani tudja és végre tudja hajtani a javító eljárásokat.
A BER az a paraméter, amely meghatározza a vétel teljes lehetőségét és a digitálisan továbbított programok minőségét.
A BER értéke aránylik az 1*10-9 mint egy bit a milliárd hibához. A FEC miatt (Forward Error Correction, a BER értéke, amely elegendő a megfelelő vételhez, változó. A gyakorlatban a vételi lehetőség (küszöb) 1*10-3 BER-nél kezdődik, amíg az értékek 1*10-9 és csökken ideális vételt biztosít.

A BER értéket általában tudományos vagy exponenciális jelölésben mutatják be, pl.:

 • 1E-3 (vagy 1*10-3) - aránylik az egy hibás bit az ezer vett bithez,
 • 1E-9 (vagy 1*10-9) - aránylik az egy hibás bit a millárd vett bithez,
Fontos felismerni, hogy melyik BER értéket mérik:
 • aBER - korrekció után,
 • bBER - korrekció előtt.
*aBER - Viterbi Bit-Error-Rate után, ami VBER-ként is ismerünk, Post-Viterbi BER vagy BER Reed-Salomon korrekció előtt - ez általában körülbelül egy milliószor kisebb, mint a bBER azt gyakorlatilag antennarendszerek telepítésénél használják. A *bBER a Bit-Error-Rate a Viterbi korrekció előtt, amit CBER-ként is ismernek (Channel Bit-Error-Rate) vagy Pre-Viterbi BER.
Az általában elfogadott szabványok szerint azt mondják, hogy a megkapott digitális jeleket jellemeznie kellene a *bBERnek, ha alacsonyabb 1E-4 (kevesebb 1/10000-nél). Ezt a küszöböt QEF (Quasi Error Free) nevezik.
Jelminőségi méréseket hajthatunk végre pl. a Rover Scout ST2+ R10830 (DVB-S, DVB-S2, DVB-T, DVB-H, DVB-C számára) használatával.

Összefüggések a C/N, BER, és a képminőség között
C/N [dB]BERminőség
5.010-3nincs vétel
8.010-4nem megfelelő
10.510-5megfelelő
11.710-6
12.310-7nagyon jó
12.810-8tökéletes
13.210-9ideális
Drótnélküli megapixeles video megfigyelőrendszer irodában. A PIXORD elindította a megapixel kamerák új sorozatait: P606 K1530, P606W K1531, P600E K1532 - lehetővé teszi magas minőségű CCTV IP rendszerek létrehozását elfogadható árakkal.
A kamerák új sorozatát jellemzi a nagy felbontás - 2.0 Mpx, amely sok részletet mutat meg a képeken. A nagy felbontás a nagy mennyiségű adattal van kapcsolatba hozva. Mindazonáltal a Pixord kamerák a H.264 tömörítést használják, amely jelentősen csökkenti a felvétel során a lemezterületi igényeket. Egy másik újdonsága az a képesség, hogy különböző felbontással képes három független video streamot, tömörítést, vagy keretarányt létrehozni.

A különbségek néhány funkcióban:

 • K1530 és K1531 kamerák el vannak látva IR LED-el, amely még teljes sötétségben is felügyeletet biztosít a helyiségekben
 • K1531 kamera el van látva WiFi 802.11b/g adapterrel, amely lehetővé teszi a drótnélküli kapcsolatot a hálózatban,
 • K1532 kamera el van látva az objektív cseréjének lehetőségével, CS szerelvénnyel és mechanikus IR vágó szűrővel - egy másik házban elhelyezve a kamera kültérben is használható
A PiXORD kamerák egy fontos előnye az új szoftver, amelyet a GVD vállalat szolgáltat. A szoftver akár 16 csatornával is lehetővé teszi a CCTV IP rendszer teljes menedzsmentjének, pl. az élő ellenőrzést, az adat felvételét, a video irányítását.
Megapixel network camera: PIXORD P606 (2.0 Mpx, H.264, IR)
Wireless megapixel network camera: PIXORD P606W<br /> (2.0 Mpx, H.264, IR)
Megapixel network camera: PIXORD P600E (2.0 Mpx, H.264, PoE)
PIXORD P606
2.0 Mpx H.264
K1530
PIXORD P606W
2.0 Mpx H.264 drótnélküli
K1531
PIXORD P600E
2.0 Mpix, H.264 PoE, SD fogadóval
K1532
Megapixel network camera: PIXORD P606 (2.0 Mpx, H.264, IR)Megapixel network camera: PIXORD P606 (2.0 Mpx, H.264, IR)Wireless megapixel network camera: PIXORD P606W<br /> (2.0 Mpx, H.264, IR) Wireless megapixel network camera: PIXORD P606W<br /> (2.0 Mpx, H.264, IR) Wireless megapixel network camera: PIXORD P606W<br /> (2.0 Mpx, H.264, IR) Megapixel network camera: PIXORD P600E (2.0 Mpx, H.264, PoE)Megapixel network camera: PIXORD P600E (2.0 Mpx, H.264, PoE)
Egy séma irodai felügyeleti rendszerre, amely PIXORD kamerákra van alapozva.
iVMS4000 - új kliens hálózatok nagy felügyeleti rendszerek számára.A szétszórt helyszínek esetében (gáz/benzinkutak, áruházláncok, stb.), a videokamerás megfigyelőrendszer fontos jellemzője a csatornák könnyű konfigurációja a távellenőrzési központban. Az iVMS4000 szoftver maximális rugalmasságot nyújt ebben a tekintetben. Ez van a hálózati kliensek esetében is, amelyet a Hikvision-nel való együttműködésre ajánlanak - a 7300 sorozatú ULTIMAX DVR-k - M74040, M74080, M74160, 8100HD-I sorozat - M76080, M76160 és 8100HF-I sorozatok - M78080, M78160.
Élő ablak nézete a felügyeletről
Lejátszási ablak
Az alkalmazás főbb jellemzői:
 • akár 64 csatorna egyidejű ellenőrzésének a lehetősége (egyetlen monitoron),
 • teljes beállítása a csatlakoztatott DVR-knek,
 • további opciók nem érhetők el a főmenüből, mint például szövegek képek, változó bitráta, egyéni azonosítók beállítása
 • könnyű megkeresése a felvételeknek az idővonalon, akár 4 csatorna egyidejű lejátszása (mindegyik csatorna különböző DVR-ből származhat),
 • lehetőség az archív fájlok lejátszására (felvételek) távolról vagy helyben megnézi azokat,
 • az internetkapcsolat teljes konfigurációja,
 • elsődleges vagy másodlagos streamok választása.
Az iVMS4000 szoftver távoli hozzáférést biztosíthat 50 DVR-hez is. A program lehetővé teszi felhasználói fiókokat létrehozni különböző hozzáférési jogokkal, teljes menedzsmentből (ügyintéző) több korlátozott beállítási funkcióba és területre a vendég számára engedményezések. A szoftver kompatibilis a Windows Vistával és Windows 7-el és támogatja a régebbi Ultimax modelleket: M71040, M72040, 300, 500 és 700 sorozatból, miként az Ulticam IP kamerákat is: K1140, K1440, K1441.

.
GSM/DCS/UMTS Antenna: TRANS-DATA KYZ8.2/9.5
.
.
.
3G Repeater Signal 3G-500
.
Antenna és telekommunikációs rendszerek lakótelepeken és az otthonokban. Ez az a terület, amelyet a DIPOL fel fog tárni és közben bemutatja a termékeit az Intertelecom 2010 vásáron és kiállításon. Alapvetően a házakban üzemelő berendezések antennákkal is rendelkeznek és különböző telekommunikációs létesítményeket: rádióra és tévére szolgáló antenna rendszert, telefont és számítógépes hálózatot, kapubeléptetési rendszert/ kaputelefont, CCTV ellenőrzést, riasztórendszert üzemeltetnek. A DIPOL ezen a téren nagy tapasztalattal rendelkezik, amelyet bizonyít, hogy sok sok éve van ezen a piacon, saját kábelezési rendszert fejlesztett ki (SignalNet), jó minőségű berendezéseket értékesít, tréningeket szervez a telepítőknek.


Antenna és telekommunikációs rendszerek a házakban és a lakótelepi otthonokban - DIPOL Intertelecom 2010 Lodzban, Lengyelország.
DIPOL at INTERTELECOM in Lodz, Poland, April 13-15, 2010
DIPOL at INTERTELECOM in Lodz, Poland, April 13-15, 2010
DIPOL at INTERTELECOM in Lodz, Poland, April 13-15, 2010
A tervező irodákkal közösen fejlesztettünk és a telepítő cégekkel pedig előkészítettünk olyan plattformokat, amelyeket a gyakorlatban is kipróbáltunk, hogy az alkalmas legyen használatra sok otthonban.
Több új termék, amelyet be fogunk mutatni a vásáron:
Ukrajna. Ukrajna, 604 ezer km2 -es területével a második legnagyobb európai ország (Oroszország után). Majdnem 46 millió emberrel és nagyon biztató piaci potenciállal rendelkezik. Mindazonáltal jelenleg a nyersanyagok és alacsony feldolgozottságú fémtermékek exportjai nyújtják jövedelmük körülbelül 70 százalékát, sokan gondolják, hogy az ország ipara még mindig fejletlen. A vezető külföldi befektetők Ukrajnában az Egyesült Államok, Ciprus, Egyesült Királyság, Hollandia és Oroszország.

A törökök harcok hagyatéka, (a vár Chocimben), szép Orthodox egyházak, örmény egyházak (katedrális Lvovban).
Ukrajna egzotikus arca - látogatókat vonz


- Ki építette ezt az erődöt? - 1621-ben a török szultán II.Osman idejött, hogy megtámadja Kamieniecet.
- Ez Allah munkája - a méltóságai válaszoltak.
- Úgyhogy ezt csak Allah képes elfoglalni - mondta a szultán. Elkedvetlenítette ez és felhagyott szándékával.

Az oka az ostrom sikertelenségének többek között az volt, hogy az erőd, amelyik a védőket erősen támogatta - a folyó által kialakított egy olyan kanyont, amely tökéletesen védte az erődöt és a várost is - részletek az ábrán láthatók itt.
Korábbi számainkban írtuk:

Pénztár videofelügyelete. A POS Video Text Inserter FG-4 M1720 és RS-232 RS-485 átalakítóhoz a SNIF-42 M1721 (sniffer) összeköti az eladási helyet a terminállal (pénztárgép) CCTV kamerákkal fedi le a tranzakciók folyamatát a video kimeneten. Ez lehetővé teszi az eladásokkal kapcsolatos teljes információt menteni - felveszik a DVR-re. Bármennyi véletlen (vagy szándékos) hibák az archív felvételeken bármikor megtalálhatók lesznek...

Multimédiás otthon, alapozva a jövő központú 802.11n szabványra. Az 802.11n szabvány egészen 300Mbps adatátviteli sebességeket tesz lehetővé, amelyik tökéletesen alkalmazkodik az otthoni multimédiás továbbítások szükségletei számára. A zene drótnélküli átvitele, vagy a videó egy laptopba vezeték nélkül sokkal kisebb időt vesz igénybe, mint ugyanazt huzalozott "Fast Ethernet" kapcsolat használatának segítségével.
A 802.11n eszközök kompatibilisek a régebbi a 802.11 b és 802.11g szabványú berendezésekkel, annyira, hogy a 802.11n router a 802.11b-vel együttműködik és a 802.11 g vezeték nélküli kártyákkal . A TP-Link minden eszköze használja az "n" szabványt és alkalmazkodik a Draft 2.0-vel...

Intelligens analóg kamera - mozgásészlelés és magánéletzónák Az intelligens, magas minőségű analóg kamera az SN-FXP 3200 MIR M10790 lehetővé teszi, 4 mozgás észlelést és 8 magánéletzóna kialakítását.
A magánéletzónák mint a vécék nélkülözhetetlenek ilyen esetben egy börtöncellában, fürdőkben, uszodákban, változó feladatú szobákban , stb., míg a mozgásészlelési zónák megkönnyíthetik pl. a működést a gépjárműparkolókban történő felhasználás során...


Írások, cikkek különböző témákról

DVB-T információk
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI