KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 16/2010 (2010. április 19.)
A globális televíziózás kezdete - a Google belép a piacba. Az adások az indiai krikettversenyről forduló pontot jelentettek a televíziós közvetítésekben. Az indiai Premier League (IPL) játékok nagyon tekintélyes eseménynek számítanak, 2008-ban Sony Entertainment Television (SET) több mint 1 milliárd dollárt fizetett a műsorszórási jogokért (csak Indiában, 10 éven keresztül). A ligajátékosok jövedelmei összehasonlíthatóak az NBA-val és jelentősen nagyobbak annál, amit az európai labdarúgásban kapnak (futball).
Az év elején a Google - a YouTube tulajdonosa - két éves szerződést kötött, hogy sugározza az indiai Premier League versenyeit (IPL) . média stream formában. A Youtube infrastruktúrát használva, ez év márciusában elindította az adásokat, amelyek 45 napra előre be vannak ütemezve és ezalatt ügyelve arra, hogy melyiket adják élőben a 60 mérkőzés közül.
Az adások március 12-én kezdődtek el, az első hét folyamán körülbelül 8 millió néző láthatta; április 11-én már 35 millió nézője volt, aki belépett a csatornába. Úgyhogy a közvetítés közérdeklődést keltett fel, egy hónap alatt több mint 85,000 komment jelent meg. Jelenleg az első helyet foglalják el, ami a videó csipszeket illeti a számok tekintetében és nézték Indiában a YouTube-n.
Az élő közvetítések a YouTube-on semmi újat nem jelentenek, de ennek a projektnek a hatalmas mérete egy óriási mérföldkő, ami a televíziós közvetítés rendszereiben bekövetkező változásokra mutat. A Google belebonyolódása széles skálán mozog. Abból a célból, hogy javítsák a feltételeket a továbbítás számára, tavaly a Google elindította a Global Cache-t programot, amelyet azért terveztek, hogy a weblapok betöltésének sebességét javítsák. A Google szerverek, amelyeket a nagy üzemeltetőknek és csomóknak a helyi hálózataiba illesztettek, a különböző hálózatok között váltanak forgalmat, előkészítik a Regional Data Centernek, hogy a felhasználók letöltsék a YouTube-ról származó tartalmat, vagy a Google Mapset. A becslések az mutatják, hogy akár 20 százalékkal sikerült javítani az adatgyűjtés-sebességét. Tavaly 36 ilyen központot hoztak létre.
Az interneten rendelkezésre álló információ alapján, a konzorcium amelyet a Google, Sony, Intel és Logitech alapított, megfelelő berendezést kell gyártania, amely lehetővé teszi a vételt aTV készülékeken a sugárzott média streamok segítségével. A csoporton belül, az Intel a felelős azért, hogy kifejlessze a félvezető-chipeket, amelyek lehetővé teszik aztán a beépítését a set-top-boxokba, interfészekbe és a Sony televíziókba. A Google fog gondoskodni a tartalomszolgáltatásról és a média streamoknak és a Logitech irányítási rendszernek nyújtott támogatásról az STB és a beépített interfészek számára. A YouTube hozzáadja a jelenlegi potenciálját, amelyet 400 millió találatra becsülnek naponta és több mint 1 milliárd letöltés és az is tény, hogy egy perc alatt a YouTube szervereire felléphet 24 órában és ezzel komolyan kell számolniuk a versenytársaknak, a jelenlegi szolgáltatók.

Live IPL streaming
Az antennák felszerelése nem mindig ad lehetőséget a rugalmasságra és a képzeletre. Ha a befektető azt tervezte, hogy antennákat fel kell szerelni, az álláspont nagyon egyszerű - csak fel csavarozni az antennákat és a tükröket. Ha nem, akkor előadódnak helyzetek, amikor a kreativitásnak le kell győznie a problémákat, mindazonáltal nem kell nagy képzeleterő a furcsa eredmények eléréséhez, amiket a lenti képeken bemutatunk.
Felkérjük, hogy vegyen részt a "Megnyerően az antennákról" pályázaton. A munkákat június 1-től küldhetik be, természetesen a képeket az év bármelyik időszakában készíthetik - keressen egy érdekes témát éppen most!

Az antenna iránti szerelem
Filip Wyporski
"Vételi irány...!"
Marek Raszka
"Mit is jelent a verseny?"
Przemyslaw Idasiak
SMATV rendszer egy öt emeletes épületben. A befektető előírásainak megfelelően egy SMATV rendszert kellett megtervezni és telepíteni (DVB-T és SAT TV) egy öt emeletes lakóházban. Mindegyik emeleten 8 előfizetői aljzatnak kell lennie.
A befektető a TERRA berendezést választotta, az eszközök széles tartománya és megbízhatósága miatt, az ajánlat komplexitásából kifolyólag, amely tartalmazza a szaktanácsadói szolgáltatást és a szoftver támogatást.

A rendszer a TERRA MSV-908 multiswitchekre van alapozva (R70858). Az eszközök a nagyon alacsony MER érték miatt (Modulation Error Ratio), megfelelően elosztja a digitális földi TV és SAT TV jeleit és tartalmazza a HD sugárzású adásokat is.
Egy komoly probléma adódott a 230 VAC csatlakozások hozzáférésének hiánya miatt a folyosókon. Mindazonáltal ezt is sikerült megoldani a TERRA MSV sorozat használatával, amely biztosítja a megfelelő áramellátást egyetlen konnektorból is a hálózaton, az SA-901 R70901 erősítőn keresztül (a H vonalon). Ez az érték alkalmas arra, hogy az SA-901 erősítő aktuális kapacitása folytán 2A az energiafogyasztást biztosítsa egyéni multiswitchek számára, amelyeknek áramfelvétele 100 mA. Az erősítő alkalmas arra, hogy akár 20 ilyen eszközt is meghajtson. Mindazonáltal a feszültségesések hosszabb koaxiális kábeleken jelentősen befolyásolhatják a ténylegesen kapcsolódó multiswitchek számát és azt korlátozhatják.

A rendszer tervezése a SatNet tervező program segítségével történt. A telepített rendszernek 40 előfizetői aljzata van.
A tervezést a TERRA SatNetet, programmal végezték el. A tervezés ideje alatt lehetséges volt elemezni az egész hálózat viselkedését és megváltoztani mindegyik aktív eszköz beállítását. A SatNet tervező program használatával ez körülbelül 30 percet vesz igénybe.

A szabad szoftverprogram letölthető DIPOL ftp server.
SatNet utility leírása

Az IR megvilágítók egy új generációja - Redbeam. Az irányítható infravörös megvilágítók, amelyeket CCTV telepítéseknél használnak, nem alkalmasak a kamerák széles látószögű lencsékkel történő használatánál. Ennek a problémának a megoldására használják a nagy látószögű (circular) mennyezetmegvilágítókat.
A Redbeam megvilágítókat kicsi és nagyobb belső terű szobák megvilágítására használhatják. A megvilágítás intenzitása automatikusan változik és alkalmazkodik a környezeti megvilágításokhoz. Teljes sötétségben a maximális teljesítményt biztosítják.
A nagy látószögű IR megvilágítók további előnye, amelyeket a mennyezetekre szerelnek fel, nem exponálnak túl közeli tárgyakat közvetlenül a kamera előtt. Nem hoznak létre árnyékzónákat a kivilágított tárgyak mögött. Problémák nélkül egy szobában lehetnek a különféle kamerák telepítve, hogy a teljes tér teljes pásztázását ezáltal megoldják. A Redbeam mennyezet megvilágítók két teljesítmény verzióban érhető el - egészen 60 m2 M1642 vagy 120 m2 M1643 területig.
IR illuminator: Redbeam IRD60 (180 degrees)
IR illuminator: Redbeam IRD120 (180 degrees)
IRD60 60 m2
M1642
Egy irodahelyiség
60 m2 területtel
éjjel, megvilágítva
IRD120 M1643

IRD60 120 m2
M1643
CCTV felügyelet a Sarmata szállodában. Sarmata Hotel Sandomierzben, Lengyelországban, a kevés létesítmények közül az egyik a tizenkilencedik századi vidéki kastély, amely egyedülálló légkörrel rendelkezik.
A majorság történelme és stilizált belsői összetettek, szálloda, étterem és borozó, kényelmet és gazdag esztétikát szolgáltatnak. A vendégeknek a szobákban szabad hozzáférésük van sokféle tévécsatornához és az internethez (LAN és WiFi).

A biztonságáról gondoskodni a vendégeknek, a tulajdonuk és a szállodai létesítmények vonatkozásában, a tulajdonos úgy döntött, hogy beszereltet egy CCTV rendszert. Egyúttal megoldja a szállodai környezet, különösen a gépjárműparkoló védelmét a nappal/éjszakai megapixel kamerák segítségével ULTICAM IP 2.0 Mpx DS-852MF-E K1441. Ezek a kamerák a minőség jelentős elvesztése nélküli jelentős képnagyítási lehetőséget biztosítanak, használva a PTZ kamerák kézi irányítását. Az IP-technológia segít a továbbítási problémákat is megoldani, amelyek kapcsolatosak a rendszerelemek szétszórt jellegével.
A komplexum fő részét a gazdaságos analóg kamerákkal felügyelik Sunell M10748 és a videó felvételt a Hikvision/ULTIMAX DVR végzi el - M76080.
Az analóg és IP kamerák integrációja lehetséges az ULTISYSTEM szoftver használatával, amely lehetővé teszi, hogy egy rendszerben egyesítse a kamerákat és a Hikvision/ULTIMAX DVR-eket.
A befektető teljesen elégedett volt a megvalósított rendszer funkcionalitásával.

Egy screenshot a Sarmata szállodában levő CCTV rendszer monitoráról - ULTISYSTEM szoftver
Több helyszín ellenőrzése - Burger King éttermek Angliában. A nagy hálózatok az árucikkek, szolgáltatások és technológiák általános értékesítése manapság franchise megállapodás alapján történik. Az egységek, amelyek a hálózatot képezik, törvényesek és pénzügyileg különálló vállalatok, mindazonáltal az ilyen hálózatok menedzsmentjének néhány szempontja mindegyiküknek hasonlóak.
Pénztárgépek egy étteremben, amelyek videó ellenőrzéssel vannak ellátva
Egy példa a videokamerás megfigyelőrendszerre, amelyet nemrég szereltek be Burger King éttermekbe Nagy-Britanniában. Egy prioritási kérése volt a Burger King éttermek tulajdonosainak, hogy mindegyiket valós időben láthassa az étterem hálózati ellenőrzési rendszerében és az archívumba gyorsan be tudjon lépni. Éjjel az épületek üresek, az ellenőrző rendszereknek a riasztóeseményeket észlelniük és értesíteniük kell a személyzetet a menedzsmentközpontban.
A magja a rendszereknek a Hikvision DVR-k. Egy étterem méretétől függően, 8- vagy 16 csatornás DVR-t használnak. 7 különböző modell érhető el a piacon, amelyek felhasználásukban különböznek egymástól.
A 8100 HDI sorozat - M76080, M76160 és 8100 HFI sorozat - M78080, M78160 különösen professzionális alkalmazásokhoz ajánlják. Minden Hikvision DVR-nek megvan a lehetősége, hogy az internethez csatlakozzon. Az átfogó felvevő funkciókon felül a DVR-k végrehajtják a videószerverek feladatát is.


A Hikvision DVR-k kiválasztását sok fontos tényező döntötte el, többek között a hálózat stabil működése és magas megbízhatósága. A felvevők a nap huszonnégy órájában működnek, 7 napon keresztül magas hőmérsékleten. A képek, amelyeket nappal vettek fel, lehetővé teszi a biztonsági személyzetnek, hogy az emberi arcokat és gyanús viselkedésű személyeket elfogja, amelyek különösen fontosak a zsúfolt nyilvános helyeken. Egy fontos jellemzője az alkalmazottak számára annak a lehetősége, hogy a privát zónákat beállítsák a kamerák nézetének a területén. Éjjel a DVR-k elemzik a képeket a kamerákból - a mozgásészlelési eredmények a riasztó kimeneteknél a kimenő jeleket aktiválja és az ellenőrzésben lévő felügyelő személyzetet értesíti az eseményről.

A Burger King éttermi lánc a sok hálózatok közül az egyik, amelyik közös felügyeleti központra alapult. Ez a megoldás sokkal gazdaságosabb, mint az, hogy egyéni biztonsági személyzete legyen mindegyiknek külön-külön. Ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy a feladatokat szakértőkre kell bizni.
A TP-LINK AP egy alternatív szoftver A TP-Link TL-WR1043ND tartalmazza az Access Pointot (802.11n/b/g-ot), széles sávú routert (xDSL, vagy kábelmodem számára) és 4 portos Gigabit Ethernet (GbE) switchet, amely lehetővé teszi a drótnélküli adatátvitelt egészen 300 MB/s-ig.
A fő alkalmazási terület a kicsi és közepes méretű üzletek, családi házak és lakások. A TP-Link TL-WR1043N N3253 egy külső szélessávú szolgáltatás alapján biztosítja a kiépített vezetékes és drótnélküli hálózaton az adattovábbítás gyors és kényelmes útját. A hálózat, amely számos számítógépből áll, tűzfal is védi.
Az eszköz nagy előnye, hogy külső USB meghajtót csatlakoztathat. Ezzel az opcióval, mindegyik számítógép a helyi hálózaton egy hálózati meghajtót működtethet (NAS). Egy további előnye az a képesség, hogy felhasználóknak beállíthatók az engedélyek, ( "teljes hozzáférés" vagy "csak olvasás").

TP-LINK TL-WR1043N N3253 a legújabb Atheros AP83 archiektúrán alapszik. A következő elemek találhatók benne:
 • Bootloader: U-boot;
 • Processor: Atheros AR9132 rev. 2 400 MHz;
 • Flash: 8 MB;
 • RAM: 32 MB;
 • WLAN: Atheros AR9103 802.11b/g/n (integrálva) 3T3R;
 • Ethernet chipset: RTL8366RB 10/100/1000 Mbps;
 • 1x USB 2.0;
 • 1x RS232c (TTL);
 • Gombok: reset, QSS.
Alternatív szoftver (Kamikaze OpenWRT) jelentősen növeli az eszköz funkcionalitását. A szoftver feltöltése után a felhasználó a következő további jellemzőkhöz tud hozzáférni:
 • VLAN;
 • Wi-Fi (ath9k driver);
 • tools to configure wireless interface;
 • "USB" LED (lights up ater connecting a device);
 • "WLAN" LED (blinks during data transmission);
 • support for ext2/ext3/vfat/ntfs;
 • support for USB 2.0 and usb_storage;
 • possibility of switching on/off Wi-Fi after pressing QSS (pressing time up to 3 s);
 • auto-mounting of storage media (/tmp/nas);
 • NTP-client, DynDNS, vsftpd (ftp), samba3 (smb);
 • pre-installed bittorrent client;
 • presentation of the contents of the media via http;
 • support for samba via www (UTF-8).
Access Point TP-Link TL-WR1043N (w. router &GbE switch, 802.11n, 300Mbps)
A TP-Link acces point a TL-WR1043N N3253 (300 MB/s 802.11n) beépített routerrel és Gigabit switchel.
Az "Éjszakai informatikai" streaming "Night informatika" az új technológiák iránt elkötelezettek számára az éves események egyike. A tervezett vitafórum panelek a konferenciákon.
Ebben az évben a 2.0 Mpx H.264 PoE kamerának köszönhetően - a Pixord P600 K1532 - az eseményt élőben nézhetik az interneten. A kmerák a képeket egy szervernek küldik. A MediaSerwer szoftvere lehetővé teszi átküldeni a videó streamot akár 100 címzettnek is.

Bővebben a Noc Informatyka4 (csak lengyelül).

Online fedettség elérhető április 23, 19:30-tól.
Online fedettség (elérhető április 23, 19:30-tól)
DIPOL a Securex kiállítás és vásáron Poznanban, Lengyelországban, 2010. április 26-29. Már ott érezheti magát - nézze meg a DIPOl virtuális standját.
Sokféle CCTV eszközt, szoftvereket és továbbítási eszközöket fogunk bemutatni, amelyek az ULTIMONITORING koncepcióra vannak alapozva. Be fogjuk mutatni az infravörös megvilágítók egy új generációját - Redbeam - amely jelölve lett a Securex 2010 díjra.
DIPOL at Securex trade fair in Poznan, Poland, April 26-29, 2010
Korábbi számainkban írtuk:

Otthoni antennarendszer kialakítása, amely magában foglalja a TV-SAT, LAN/WLAN és CCTV-t. A rajz egy kicsi, sokcélú rendszer felhasználását mutatja be:
 • földi rádió (FM) és tévéprogramok,
 • 2 műholró vett műholdas adások (8 aljzat),
 • 4 analóg CCTV kamera a kiválasztott területeket felügyeli és felveszi a videót DVR-re,
 • otthoni LAN/WLAN használata a drót nélkül csatlakoztatott internethez (asztali PC-k és laptopok, netbookok stb.).
A legolcsóbb combo vevőkészülék a piacon - Opticum HD TS 9600. A DIPOL cég egy új két tuneres combo Opticum TS9600 A99438 DVB vevőkészülékkel bővítette kínálatát. Ez a készülék lehetővé teszi mindkettő, a digitális műholdas adás (DVB-S/S2) és a földi DVB-T jeleinek vételét. A vevőkészüléknek a Conax rendszerben két kártyaolvasója és kettő CAM modul fogadója van...

Power over Ethernet (PoE) adapter. A PoE adapter N9206 lehetővé teszi a LAN eszközök megtáplálását tipikus továbbítási kábeleken keresztül (FTP/UTP , stb.) - 1. ábra
Ez a megoldás nagyon hasznos az Access Pointok esetében, ahol az AP-t éppen az antennával együtt tudják egy hermetikus dobozba tenni (csökkentve a csillapítást az RF kábelen) és a meghajtás a kábelen keresztül a házon belül történik...

Írások, cikkek különböző témákról

DVB-T információk
DIPOL at Securex trade fair in Poznan, Poland, April 26-29, 2010
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI