KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 18/2010 (2010. május 4.)
Az Intel egy áttörést ért el az okos otthoni e piacon? Régebben mint egy éve az Intel bemutatta az Intel Home Dashboard Concept-et. A berendezést elsősorban építési energiaellátó menedzsmentek használják, de egy 32 bites mikroprocesszor alkalmazásával (Intel(R) Atom(TM) M Z530) egy teljes funkcionalítású számítógépes rendszert alkotott - egy otthoni menedzsmentközpontot hozott létre.
A Home Dashboard Conceptió egy olyan központi egység alapja, amely különféle perifériákkal kommunikálhat, a ZigBee protokollt használja. A perifériás eszközök bemenő adatokat szolgáltatnak (hőmérséklet, páratartalom, stb.) és különféle otthoni eszközöket vezérelnek. A központi egység memóriája az otthoni rendszerek irányításával kapcsolatos programokat tárolhatja, tekintetbe veszi a bemenő adatokat, amik a külső tényezőktől függenek. Az időjárás előrejelzés szolgáltatás kombinációja és a külső érzékelők lehetővé teszik az optimális szobahőmérsékletet fenntartani.
A Home Dashboard Concept a WiFi-t használja az internet csatlakozáshoz, amelyik lehetővé teszi bizonyos információk folyamatos frissítését, ami fontos az otthonok tulajdonosainak szempontjából, (menetrendek, forgalomtorlódás, időjárás figyelmeztetések, stb.), hasonlóan, mint a külső menedzsmentnek. Szintén lehetséges a videokamerás megfigyelőrendszert és riasztórendszereket irányítani. Application Programming Interface (API) megengedi az alkalmazásokra szolgáló rendszer bővítését a képességeinek a különböző felhasználók számára történő további fejlesztéséért.
Az Intel részvétele az okos otthoni vezérlő rendszerekben áttöréssé válhat ezeknek a rendszereknek az implementációjában, a mikroprocesszor képessége miatt az óriás fejlesztési költségek, csökkentik majd a berendezés költségeit és támogatja a szabványokkal kapcsolatos procedúrákat. Bár több ezer megoldás elérhető jelenleg a piacon, de nem nyernek népszerűséget a kompatibilitás hiánya miatt más eszközökkel és a magas árral szemben.
A műszerfal - egy kis teljesítményű beágyazott számítógépes panel - az ipari formatervezés legújabb irányzatai szerint készítették és intuitív. Meg lehet tekinteni egy bemutatóban, amit az Intel marketing menedzsere készített.
A rendszereket építő menedzsmentnek (BMS) sok funkciója van. Felügyeletet, irányítást, optimalizálást és beleértve a feladatokat is integrálja:
 • ICT infrastruktúra,
 • a belső és külső világítás szabályzása, a területen tartózkodó felhasználók jelenlétének függvényében, a külső megvilágítás intenzitása, stb.,
 • fűtés vezérlése egyénileg a szobákban,
 • szellőzés, légkondicionálás és szűrés a levegőminőségi paramétereknek megfelelően, pl. a széndioxid-tartalom és páratartalom alapján,
 • liftek és mozgólépcsők,
 • video felügyeleti és riasztó rendszerek,
 • tűzvédelmi rendszerek,
 • hozzáférés szabályzó rendszerek,
 • UPS,
 • időjárás riasztó rendszer,
 • elektromos készülékek és audió-videó berendezések irányítása,
 • kipufogó füst, tűzoltó rendszerek irányítása és felügyelete
A rendszerek, amelyek egymástól függetlenül működnek, nagy mennyiségű energiát fogyasztanak és költséges karbantartást igényelnek. Becslések szerint, amelyeket önálló intézmények és épületek tulajdonosai fektettek be az ilyen rendszerekbe az energiamegtakarítások 30%-ról beszélnek. A megtakarításokon felül, amelyek az elektromos energia csökkenő összegéből tevődik össze, a víz, gáz rendszer sokkal megbízhatóbbá vált, mintha azt ember működtette volna. A kiszolgáló személyzetet minimalizálhatják vagy több épületről gondoskodhatnak a későbbiekben.
Antennák a vízen. Az antennákat általában az épületek tetejére szerelik, de vannak olyan helyzetek, ahol az egyetlen megoldásnak a tó vagy a folyó felett történő elhelyezés látszik és itt kell szerelni a földi antennát, vagy a parabolatükröt.
Például egy épület esetében, amelyik sűrű erdőben helyezkedik el egy közeli tó vagy a folyó az egyetlen szabad terület lehetséges, ami rendelkezésre áll a megfelelő vétel céljára. Jellemzően ilyen telepítéseket végeznek kempingeknél, jachtkikötőkben, stb.
Felkérjük, hogy vegyen részt a "Megnyerően az antennákról"pályázaton. A munkákat június 1-től küldhetik be, természetesen a képeket az év bármelyik időszakában készíthetik - keressen egy érdekes témát éppen most!
Tükrök vakáción
K. Przybysz
Megoldás
J. Sarnowski
"Rajzfilmek, vacsora és alvás"
P. Skonieczny
Egy szállodai televízió antennarendszer korszerűsítése - SMATV alapozva a TERRA fejállomásra. A tavasz a vendéglátó helyeken és a szállodákban a szabadságolási időszak intenzív előkészületének az ideje. Sok befektető arra gondol, hogy a műholdas adások segítségével gazdagíthatja a földi csatornákat, felhasználva a kábelezést, amelyet a földi televízió elosztására használtak.
A legjobb megoldásnak tűnik egy fejállomás alkalmazása, amelyik képes működni bármelyik már meglévő, megfelelően tervezett és megvalósított televízió antennaelosztó rendszerrel, nincs probléma azzal sem, ha ez egy csillagpontos telepítésű, vagy egy vegyes felépítésű rendszer.

Egy ismert szálloda tulajdonosa eldöntötte, hogy a már meglévő televízió antennarendszerét kibővíti 24 műholdas csatornával, amelyik - hat földi programmal együtt - adna 30 programot mindegyik szállodai szobában. A magas minőség és az elfogadható ár miatt, a választás a - TERRA MMH-3000 fejállomásra esett.

A 24 műholdas csatorna számára a TERRA MMH-3000 fejállomás professzionális berendezéseinek az elrendezése. Mindegyik RDC-313 modul egy transzponderről veszi számításba a programok vételét és küldi a streamot a DM-313 panelekhez (hasonlóanlóan lehetővé teszik az átmenő kapcsolatot.).
Az alapegység UC-380 R81700 8 egyéni modult tartalmaz a digitális műholdas vétel befogadására, vagy a digitális földi vevőkészülékek számára VSB/DSB modulátorokkal.
Az RD-313C R81710 vevőkészülék az alapmodul, amelyet az MMH-3000 fejállomás használ, beszerelve az alapegységben UC-380 R81700. A PAL szabványú transzmodulátornak és a (VSB) RF modulációnak az adás minden használatban lévő televízión vehető. Egy eszköz veszi a programot és MPEG-2 streamot szolgáltat a vevőtranszponderről. Más programok vétele ugyanarról a transzponderről az olcsóbb MPEG-2/PAL transzmodulátorok alkalmazásával lehetséges - DM-313 R81712, használva az RD-313C MPEG-2 TS kimenetét.
Az RD-313 C-nek CI nyílása lehetővé teszi - a megfelelő CA modul beépítése után - a kódolt programok vételét. A használt különböző kártyák alkalmasak az elérhető csatornák vételére a transzpondernek. A piacon nem mindegyik versenyképes berendezés rendelkezik ezzel a megoldással.

 

Megnevezés

Base unit
UD-380

QPSK CI Receiver RDC-313

MPEG-2 TS Decoder/VSB Modulator
DM-313

Kód
R81700R81710R81712
Mennyiség [db.]31212
Érthetően a rendszer ( A9658 ) parabola antennát és két quatro LNB fejet használ (A98257).
Áramellátás nagy CCTV rendszerekben. Az áramellátása a különböző kameráknak 12VDC fűtéssel általában eléggé megterheli a tápegységeket. Az áram, amely a kamera/fűtőberendezés az 1 A-t felülmúlhatja és a feszültségesés a hosszú kábeleken a kamerák meghibásodását is okozhatja. A piacon a rendelkezésre álló tápegységek terhelhetősége 2.5A. Több kamera alkalmazásánál pl. 16 kamera használatánál, már több ilyen eszközt kell alkalmazni. A legjobb módszer ebben az esetben egy CCTV rendszerben a központi áramellátás (egyszerűbb üzembe helyezés és könnyebb az UPS megvalósítási módja), úgyhogy a nagyobb rendszerekben a legújabb tápegységet ajánljuk - DRA-120 M1835.
Előnye a magas hatékonyság (a kapcsoló üzemű mód miatt) a jelenlegi összeállításban 30 A., amely lehetővé teszi a fűtés, továbbá IR megvilágítók alkalmazását is a 16 kamera csatlakozatásán kívül, valamint rövidzárlat és túlterhelés ellen védelmet biztosít.
Figyelem! Minden tápegységet ugyanarra a kimenő feszültségre kell állítani!


Outdoor Camera Housing: Marathon MH-805/12Camera Bracket: Marathon MH-605 (for outdoor housings) Color Day/Night Camera: SN-468C (without lens)Day/Night Lens: TOKINA 2.7-12 mm F1.3 DCIR illuminator: Redbeam IR80Power Supply DC12V/10A: DRA120-12FPA (switch mode)Outdoor Camera Housing: Marathon MH-805/12IR illuminator: Redbeam IR80
Application diagram
Egy építési terület ellenőrzése az interneten keresztül. A befektető az előállt helyzet miatt külföldön kívánta felügyelni a weboldalt az interneten keresztül. Gazdaságossági okokból kifolyólag úgy döntött, hogy analóg kamerákat és videószervereket használ.
Speed Dome Camera: C4399/FCB-EX1010PColor CCTV Camera: u-cam 442Video Server: ULTINET-701 (H.264)Video Server: ULTINET-701 (H.264)
Transmission of video from the construction site via the Internet
A tökéletes megoldás az ULTINET K2140 videószerver alkalmazása volt. Az eszköz az analóg videót konvertálja audió adatcsomagokba és azt könnyen továbbíthatják az interneten. A H.264 tömörítésű algoritmust használja, amely kulcsfontosságú a kis sávszélességű kapcsolatok esetében. A videószervernek egy beépített web szervere van, amelyik azt jelenti , hogy lehetséges közvetlenül a honlapon beletekinteni a videóba, további szoftver felhasználása nélkül.
A sok fontos jellemzője a digitális videószervereknél (DVS) a legérdekesebbek között tartalmazza: képessége a PAL minőségű 25 fram/sec továbbításnak, kétirányú audiotovábbítás, a megvalósított RS-232 és 485 interfész, több mint 80 PTZ protokoll fölötti alkalmazás, képesség képparaméterek meghatározására (bitráta, felbontás).
Az eszközök széles hőmérsékleti tartományban működhetnek (-10...+55oC). Egy eszközre akár 15 felhasználó is csatlakozhat, ugyanakkor lehetővé teszi a kép különböző paramétereivel két streamot definiálni .
Az ULTINET K2140 videószerver minden analóg CCTV kamerával együttműködhet. A haladóbb rendszerek esetében ez be lehet építve Ultisystemmel. A felhasználók az egyszerű üzembe helyezést, a könnyű beállítást és a megbízhatóságot dicsérik az eszközben.
CDMA járműveken? Használja a körsugárzó CDMA antennát a TRANS-DATA CDMA DZ10.2. A probléma, ami egy hajó fedélzetén megtörténhet, hogy pl. a jachton, stb. gyakorlatilag nincs lehetősége az irányantennának az adatátvitelre (azokat mindig a CDMA bázisállomásra kell irányítani). A megoldás a körsugárzó antenna használatával lehetséges, anélkül, hogy megváltoztatnánk az irányt. TRANS-DATA CDMA DZ10.2 A742020 egy külső körsugárzó antenna, amivel lehetséges a CDMA jeleket fogadni és továbbítani különféle környezetekben. 10.2 dBi nyeresége az egész CDMA sávban (400-480 MHz), ez a CDMA modemek és routerek számára egy tökéletes külső antenna és járműveken (halászhajók, jachtok, kompok, bárkák, hajók). Az antenna olyan anyagokból készült, amelyek ellenállóak az időjárási viszontagságokkal és a külső környezeti feltételekkel szemben, amely tartalmazhat tengeri sót is.
Hozzáférés a CDMA hálózathoz lehetséges az internet böngészőn (pl. ellenőrzi az időjárást, aktuális eseményeket) és VoIP kapcsolaton keresztül (telefon funkció).

CDMA Antenna: TRANS-DATA CDMA DZ10.2
TRANS-DATA CDMA DZ10.2
A742020
Főbb jellemzők:
 • Külső körsugárzó CDMA antenna,
 • Sáv: 400-480 MHz (a teljes CDMA sáv),
 • Nyereség: 10.2 dBi,
 • VSWR: <1.5,
 • Függőleges/vízszintes sugárzási szögek: 10o/360o,
 • Széllel kapcsolatos ellenállósága: 150 km/h,
 • Rögzítés két U bilinccsel.
DVD polcok. A DVD polcokat a DVD-lejátszók/felvevők és más otthon használatos eszközök tárolására tervezték, pl. műholdvevő, set-top-box, stb.
Az üvegpolcok 8 mm vastag edzett üvegből készülnek. A tartója alumíniumból készült - ez nagyon könnyű és nagyon stabil. A kábelek csatlakozási rendszere lehetővé teszi a kábeleket a fedett takaró részekben történő elhelyezésre.

Polcok kínálata
Monako típusú LCD tartók kínálata
Korábbi számainkban írtuk:

Modulátorok - a választás kritériumai. Hogyan válasszuk ki a szükségleteinknek megfelelő modulátort a leggazdaságosabb módon?
Hasonlítsunk össze három modellt a különböző árszint, paraméterek és funkciók alapján.
Hogyan szereljük fel az RJ45 moduláris dugaszt az UTP sodrott érpárú kábelekre? Ez nem egy bonyolult dolog, de a kiegészítő tartozék eszközökkel és az oktató videofilm segítségével bárki meg tudja csinálni gyorsan és professzionálisan...
RJ45 plug on UTP cable - Installing
Az információ kódolva van a modell számában az ULTIMODE optikai eszközöknél. Az ULTIMODE az optikai adatátviteli eszközök professzionális családja. Ez olyan eszközökből áll, amelyek alapsávú analóg CCTV jeleket alakítanak át, (videokonverterek), vagy Fast Ethernet és Giga Ethernet jeleket (médiaátalakítók) optikai jelekre...


Írások, cikkek különböző témákról

DVB-T információk
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI