KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No 19/2010 (2010. május 10.)
Birmingham meghatározza a "Biztonsági ipart". Az IFSEC 2010 globális éves eseménye a biztonsági iparnak Birminghamben, május 10-13-án. Az IFSEC nevezetes és nagyon szervezett esemény. A gyártók hét területen mutatják be megoldásaikat és a kulcsfontosságú technológiákat a vásár szervezői segítségével. Az IFSEC természeténél fogva befolyást gyakorol a biztonsági ipar teljes szerkezetére:


 • Access Control,
 • CCTV
 • Counter Terror & Physical Security,
 • Fire Solutions,
 • Intruder Alarms,
 • Integrated Security/ IP & Network Solutions,
 • Security Solutions.
- Access Control - kapubeléptető rendszerek, intelligens adatkártya technológia, biometrikus rendszerek és intelligens épület menedzsmentrendszerek,
- CCTV - videokamerás megfigyelőrendszer, központi vezérlőtermek, automatikus rendszámtábla-felismerés (ANPR), IP-kamerák, távoli felügyelet, hőképek, videóanalitika,
- Counter Terror & Physical Security - termékek, szolgáltatások és technológiák csökkentik a nemzeti infrastruktúra sebezhetőségét; peremsáv védelem, blokkoló rendszerek, széfek és más fizikai biztonsági megoldások,
- Fire Solutions - tűzjelző rendszerek, tűzbiztonsággal kapcsolatos rendelkezések; -- Intruder Alarms - riasztórendszerek és az összetevőik: érzékelők, detektorok, vezérlőpultok, stb,
- Integrated Security - IP & Network Solutions - a biztonsági megoldások teljes és átfogó tartománya, egyesíti a biztonság minden szempontját, ami egy integrált biztonsági rendszerben tartalmazza a CCTV-t, elérés vezérlést és a behatolási riasztást,
- Security Solutions - a szolgáltatásokat és termékeket a végfelhasználók számára ajánlják - az integrált rendszerek biztosítják a kommunikációt a fő menedzsmentrendszerek számára,
- tréningek a biztonsági szolgálat részére.

IFSEC Birminghamben - globális és véleményformáló
Arany érem a DIPOL és a Redbeam reflektorok számára. A Securex szakkiállítás (Poznan, Lengyelország 2010 április 26-29 között volt megrendezve) jelentős kiállítás az európai eseménynaptárak szerint is. Két évenként tartják és az érmeket egy szakértőkből álló zsűri ítéli oda, amely kiértékeli a bemutatott műszaki tartalmat és jellemzőket.
Ebben az évben a DIPOL vállalatot és a Redbeam Az IR reflektorok sorozatát jutalmazták az aranyéremmel.

A Redbeam megvilágítók nagyon megnövelik a felügyeleti képességeket azáltal, hogy alacsony megvilágítású területeken is javítják a feltételeket videokamerás megfigyelőrendszerek számára. A felépítésük a mikroelektronika területén használatos megoldásokon alapszik - LED sorok. A megkülönböztető jellemzőjük, hogy sokkal magasabb fényáramot tartalmaznak, mint a hasonló hagyományos LED alapú megoldások és alacsonyabb energiafogyasztás, nyolcszor nagyobb élettartam és az a képesség, hogy optikai lencsékkel kialakítható a fénynyaláb (lehetővé téve a 180/360 fokos mennyezeti változatokat).
A kedvező árak rövid időn belül a Redbeam megvilágítók a kedvezőtlen és gyér megvilágítású megfigyelő rendszerekben vezető szerepet fognak betölteni..

Redbeam IR megvilágítók
Redbeam - IR illuminators
Bevetésben a Redbeam megvilágítók - kérjük nézze meg a filmet
Antennaemlékmű Plemeur-Bodouban. A Szovjetunió első mesterséges holdjának az indítására 1957-ben került sor, ezután az amerikaiak felvállaltak egy kiterjedt űrprogramot. A leglátványosabb eredménye volt ennek az Apollo 11 leszállása 1969-ben a Holdon.
Az ehhez vezető úton siker és az első lépések a Holdon, de lenyűgöző lépés volt (az aktuális szempontból nézve) a technológia területén is. Közülük az egyik az első interkontinentális televíziós közvetítés volt. Ez 1962. július 11-én történt meg és a tévé jeleinek továbbítását juttatta el a Telstar műholdon keresztül az U.S.-ból Franciaországba.
Telstart a NASA által indították el Cape Canaveralből 1962. július 10-én és állították pályára. A pálya csak 20 percig volt alkalmas a tengerentúli továbbításra a Föld körül. A Telstar közvetítette az első távolsági telefon-hívást is, az első kép és az indítási napon a műholdon keresztül - ez a zászló volt a rúdon, amely szembenézett a bázis állomással a Maine-i Andoverben.

Az Andover földi állomást az AT&T Bell Laboratories építette. Franciaországban, a jeleket vették és sugározták Plemeur-Bodouban. A műholdak geostacionárius pályán keringenek és a helyszínen akkor, óriási tölcsér alakú antennákat használtak. Egy óriási tölcsér antenna Andoverben történelmi magasságú volt és súlya 340 tonnát nyomott, a párja Franciaországban - 34 m magas, 54 méter hosszú, 280 tonna súlyú volt. A továbbítási frekvenciák az utóbbinál - 6.69 GHz uplink, 4.12 GHz downlink. 2000. szeptember 29-én, a tölcsér antennát Plemeur-Bodouban emlékműnek nyilvánították.

Felkérjük, hogy vegyen részt a "Megnyerően az antennákról"pályázaton . A munkákat június 1-től küldhetik be, természetesen a képeket az év bármelyik időszakában készíthetik - keressen egy érdekes témát éppen most!
A radar- és tölcsérantenna belülről - Plemeur Bodou, Franciaország
(Fotók Boleslaw Zjawinski)
Az RF és IP szolgáltatások integrációja a Signal TV-FM-SAT/RJ-45/RJ-11 aljzatában Az interaktív szolgáltatások növekvő népszerűsége, a DLNA technológia fejlődésével, olyan médialejátszók kerültek forgalomba, amelyek anyagokat tölthetnek le a lejátszáshoz a LAN hálózatról - mindez egyúttal új vezeték építési megoldásokat igényel.
Egy jó praktikus kivitelezéssel a koaxiális kábel mellett, legalább egy UTP kábelt is csatlakoztathatunk a kombinált fali aljzathoz.

Universal QUATRO LNB: Inverto Red Extended 0.3dBOffset Satellite Dish: 90cm, galv. paint. A-EUHF/VHF TV Antenna: DIPOL Dual 39/6-12/21-69WLAN Wi-Fi Panel Antenna: ATK-P1/2.4GHz (8 dB, 3m cable &SMA/RP plug)Coaxial Cable (75 ohm): TRISET-113 1.13/4.8/6.8 [1m]Coaxial Cable 50 ohm: Tri-Lan 240 [1m]9/4 Multiswitch: Signal MP-0904 (active terrestrial TV)Access Point: TP-Link TL-WR543G - eXtended Range <br />(router &4-p switch, WISP, 2.4GHz)Coaxial Cable (75 ohm): TRISET-113 1.13/4.8/6.8 [1m]CAT 5e UTP Cable: NETSET UTP 5e [1m]<br />(for indoor applications)Subscriber Terminal Outlet: Signal TV-FM-SAT/RJ-45/RJ-11
Egy egyszerű TV/SAT hálózat diagramja, amely integrálja az Ethernetet hálózatot az internetes elérést a drót nélküli szolgáltatással. A teljes IP-hálózat UTP kábelt használ E1408 és minden aljzat R694043.
A fenti rendszer lehetővé teszi:
 • a földi tévécsatornákat és a független műholdas jeleket osztja szét két műholdról - R6944804 multiswitch használatával;
 • elosztja az internetes hozzáférést (drót nélküli szolgáltatás);
 • további szolgáltatások használata a műholdas platformokon (sok honlap érhető már el a TV képernyőn);
 • hozzáférés a multimédiákhoz, a számítógépeken, a médialejátszókon, NAS, stb.
 • a műholdas kódolt jelek dekódolása és szétosztása.
A Signal TV-FM SAT/RJ-45/RJ-11 aljzatok ( R694043 ) mindkét telepítésnél alkalmazhatók. A LAN hálózatok számára magas minőségű CAT 5e UTP kábelt ajánlunk - NETSET E1408 - a minőség 15 éves garanciájával.
Szupermarketeknél lévő gépjárműparkolók felügyelete - drótnélküli analóg továbbítás. Az újonnan megnyitott szupermarketnél sok akadályozó tényező van a gépjárműparkolókban, amelyet CCTV rendszer fedi be ezt a területet. A vevők a hozzáférést az archivált videó felvételnél, megkérhetik az üzemeltetőnél, hogy lejátszásával megismerjék a bűnelkövetők gépkocsi rendszámait.
Gazdasági okokból kifolyólag, a tulajdonosok analóg drótnélküli továbbítást választottak, amely egy kisebb rendszerre alkalmas és könnyű üzembe helyezést jelent. A befektető igénye az volt, hogy 7 kamerapontokat építsenek ki Sunell SN-586C/B WDR M11208 kamerákkal és TOKINA M2311 objektívekkel, beépítve Marathon M5406 kültéri házba. A jeleket a kamerából a HIKVISION/ULTIMAX DS-8108HDI-S H.264 DVR-be M76080 továbbítják drótnélküli A/V átvivő rendszeren CamSAT TCO5807h M1559, amely az 5.8 GHz sávban működik. A TCO5807h drótnélküli átviteli rendszert az analóg hang és videó jelek továbbítására tervezték 2 km-ig. Ez egy teljesen drótnélküli rendszer, amelyet elsősorban az analóg CCTV-ben ajánlanak alkalmazásra. A készlet adóból (Tx) és vevőkészülékből áll (Rx) az engedély nélküli ISM sávban működik (5725 MHz - 5875 MHz). A videó és hang drótnélküli továbbítását kivéve a professzionális CCTV rendszerekbe a készletet bárhol használhatják megbízhatóan, a nagy hatósugarú AV kapcsolatokra.
Outdoor Camera Housing: Marathon MH-806/12Wireless A/V Transmission System: TCO5807h 5.8GHz (outdoor, 2km)Wireless A/V Transmission System: TCO5807h 5.8GHz (outdoor, 2km)
Analóg CCTV rendszer diagramja, amely drótnélküli videótovábbítást használ
Drótnélküli felügyeleti rendszer, amely az üzembe helyezést követően egy hét múlva egy ütközés után a cserbenhagyót elfogják.
A hadsereg a Hikvisiont választotta. A brazíliai hadsereg úgy döntött, hogy videó ellenőrző rendszert szereltet be a hadsereg keleti katonai parancsnokságába, helyileg a Duque de Caxias palotába Rio de Janeiróban.
A keleti katonai parancsnokság felelős több tartomány biztonságáért, amely tartalmazza többek között Rio de Janeirót, Minas Geraist és Espirito Santót.

A brazil hadsereg központi parancsnoksága Rio de Janeiróban.
Az igények a rendszerre vonatkozóan nagyon magasak voltak. A 24 órás folyamatos működésen felül a fix és mozgatható 360 fokos PTZ kamerák által észlelt eseményeket is rögzíteni kellett. A tendert a Hikvision nyerte, amely a legmegbízhatóbb és legjobb megoldásokat ajánlotta.

A legújabb Hikvision 2 Mpx kamerák az 1/3 CMOS érzékelőt tartalmazzák és a H.264 tömörítést alkalmazzák. A kamerák az SD memóriakártyák számára fogadó nyílásokkal rendelkeznek. Ez az egyszerű megoldás még a LAN meghibásodásának esetében is megakadályozza a veszteséget videó felvételből. Egy nagyon segítőkész eszköz a felügyelő személyzet számára a hardver mozgásészlelés, amely tartalmazza a terület és érzékenységszint definícióját. A rendszert 36 zoomos forgatható kamerával is felszerelték, amely szintén a H.264 tömörítést használja.
A kiépített rendszer, amely a H.264 tömörítésű termékeken alapszik, jelentősen csökkenti azt a hálózatot, amelyet a sávszélesség miatt a videó streamok továbbítása céljából igényeltek volna. Az irányítást és videórögzítési funkciókat saját szoftver irányítja, amely sok új innovatív megoldást tartalmaz.

Ismertnek kell lennie a kormányzati szervezetek, mint például a hadsereg, vagy a rendőrök számára, mivel ezeket a megoldásokat a külföldi gyártók nagyon ritkán alkalmazzák. Jellemzően politikai és gazdasági okok miatt az ilyen tendereket a nemzeti szállítók szokták nyerni. Mindazonáltal ebben az esetben a megoldások minősége és műszaki szintjei nem adtak lehetőséget a helyi versenytársaknak. A Hikvision gondoskodik azokról a páratlan megoldásokról, amelyek teret nyitnak számukra Dél-Amerikában más piacokon is.
A Hikvision termékek jól ismertek és értékelik az európai piacon. A nemrég bemutatott Hikvision/Ultimax DVR biztosítja annak a legmagasabb minőségét, hogy a videót analóg kamerákból vegye fel. Hasonlóan ajánljuk az Ulticam sorozat magas minőségű IP kameráit: K1140, K1440, K1441. Egyszerűbb alkalmazások céljára ajánljuk az Ultimax 104 M71040 és Ultimax 204 M72040 DVR-t. Professzionális felügyelő központok számára konzolokat ajánlunk a DS-1003KI M77920.
Otthoni Gigabit LAN és nagy gyorsaságú WLAN - TP-LINK eszközök. Új funkciók az otthonok és irodák LAN és WLAN hálózatainak a videó streamok továbbítására a több sávszélesség igénye miatt, mint amit a hagyományos Fast Ethernet biztosított. Ajánlott ráadásul már modern LAN-okat építeni, amikor a külső kapcsolatoknak alacsony a kapacitásuk, mert a LAN paraméterek nagyon fontosak, hogy áthelyezhessék az audió-videó-fájlokat a helyi szerverekről a lejátszó eszközökre (számítógépek, televíziók, stb.) és a CCTV képeket a kamerákból a DVR-be, vagy a rögzítő szerverekre.

A hálózat a TL-WR1043ND N3253 alapján lehetséges összeállítani, amelyik tartalmazza az Access Pointot (802.11n/b/g-ot), széles sávú routert (xDSL, vagy kábelmodem számára) és 4 portos Gigabit Ethernet (GbE) switchet.
A TP-LINK TL-WR1043ND N3253 biztosít egy gyors és kényelmes módot arra, hogy egy külső széles sávú szolgáltatás alapján épít egy vezetékes és drótnélküli hálózatot. A hálózat sok számítógépből áll, továbbá védi a beépített tűzfal is.
Az eszköz nagy előnye annak lehetősége, hogy csatlakoztathat egy külső USB meghajtót. Ezzel az opcióval mindegyik számítógép a helyi hálózaton egy hálózati meghajtót használhat (NAS). Egy további előnye az a képessége, hogy felhasználók számára külön engedélyek állíthatók be, ( "teljes hozzáférés" vagy "csak olvasás").

A TL-WR1043ND N3253 egy fontos jellemzője az IEEE802.11n standard támogatása, amely lehetővé teszi az adatok továbbítását 300 MB/s. sebességgel.

Wireless IP Camera: TP-LINK TL-SC3130G LAN Adapter: PCI NIC TP-Link TG-3269 10/100/1000 MbpsADSL Annex A Router: TP-Link TD-8816Wireless 802.11n USB Adapter: TP-Link TL-WN821N (300Mbps)Wireless Print Server: TP-Link TL-WPS510UAccess Point TP-Link TL-WR1043N (w. router &GbE switch, 802.11n, 300Mbps)
A TP-LINK eszköz lehetővé teszi:
 • Internet hozzáférés TP-LINK TD-8816 N2906,
 • a képek bemutatása a drótnélküli TP-LINK TL-SC3130G K1150 kamerából bármilyen a helyi hálózaton és az interneten, számítógépen keresztül
 • nagyon gyors adattovábbítás (TL-WR1043ND N3253 és TG-3269 10/100/1000 MB/s n 2997 kártya használatával GbE szabvány),
 • drótnélküli továbbítás használja a 802.11-et n szabványt,
 • dokumentumok nyomtatása drótnélküli nyomtatókiszolgálóval TP-LINK TL-WPS510U N3310,
 • NAS szerver - a hálózati meghajtó ment bármilyen fájlokat külső merevlemezre - az üzembe helyezés azon alapszik, hogy csatlakoztat egy USB meghajtót a TL-WR1043ND N3253 eszközhöz.
Korábbi számainkban írtuk:

SMATV rendszer, amely multiswitcheken alapszik - 5/9-kábelezés vagy kaszkád architektúra? Sok tervező és telepítő néz szembe a SMATV telepítések hálózattopológiájának a kiválasztása során, a földi és műholdas televízió adások elosztására vonatkozóan. Több opció is van erre vonatkozóan és a fő tényező ilyen esetben az, amely meghatározza a választást, az előfizetői aljzatok száma és fizikális elhelyezése...
SMATV hálózat 80 aljzattal MSV multiswitchekre alapozva a TERRÁ-tól. Egy screenshot a tervből, amit a SatNet 2.0 tervezői program segítségével készítettek. A zöld helyek az aljzatokon a jelszinteket jelenti, amelyek összeegyeztethetőek a műholdas és a földi TV elosztás hálózat építésére vonatkozó szabályokkal.
Mely erősítők alkalmasak a DVB-T számára? A jeleket felerősíteni a nagyobb antennarendszerekben csatornaerősítőket igényelnek - ez a DVB-T telepítések esetében is így van. A DVB-T jel spektruma különbözik egy analóg csatorna spektrumától, amelyet a következő ábrákon láthatunk. Jól látható a kihívás, hogy növelni kell a DVB-T jel erősítési szintjét...

Kompressziós csatlakozók RG-6 kábelek számára. A PCT csatlakozók kínálata egy új tétellel bővült - F kompressziós csatlakozó E80330 népszerű RG-6 kábel részére (E1230_100).
Az F csatlakozó dugasz egy megbízható konstrukció, nagyon jó paraméterekkel (visszatérési csillapítás -28 dB, illesztési veszteség, -0.2 dB - 3 GHz-ig, RFI árnyékolási hatékonysága körülbelül -80 dB)...


DVB-T információk
F Compression Connector PCT TRS-6-NT<br />(for RG-6 cable)
E80330 csatlakozó E1230_100 (RG-6) kábelhez
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI