KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 21/2010 (2010. május 24.)
Kompatibilitás és intelligencia - IFSEC 2010. Az International Fire és Security Exhibition és Conference (IFSEC) Birminghamben rendezték meg május 10-13 között. Ez a világ vezető globális biztonságtechnikai eseménye ebben az évben az ISC-el Las Vegasban és Secutech-ben Taipeiben együtt.
Sok látogató volt
A CCTV ipar csak egyik területe a biztonsági piacnak, de a népszerűsége, hatékonysága és a fejlesztés kilátásai miatt - ebben a mezőben tett fejlődés egyik jelentős meghatározója.
Elkerülhetetlen az átmenet videokamerás megfigyelőrendszerben a H.264 tömörítéssel rendelkező IP-technológia alkalmazása és a megapixel kamerák használata. Ugyanakkor ismert, hogy az analóg megoldások alapként meg fognak maradni a kisebb rendszerekben és egy időre ki fogja szolgálni azokat két fő előnyükből kifolyólag: az alacsonyabb ár és a könnyebb üzembe helyezés miatt.
Ez a diagnózis nem új, ez már több év óta jól ismert volt.
Tehát a kérdés az maradt, hogy ez évben az IFSEC kiállítás néhány a videó felügyelet területén új irányzatokkal végződött-e. A válasz erre - igen. A fejlesztéseknek új és biztató irányzatai vannak: a hangsúly a berendezések és a szoftverek kompatibilitásának és a képelemzés területén az intelligens algoritmusok fejlesztésére összpontosul.
A kaotikus fejlesztés évei után, amelyben a gyártók a saját maguk kreálta szabályokat fogadtak el a CCTV rendszerekben a videó továbbítására, 2008 tavaszán az Axis, Bosch és Sony vállalatok a kezdetben létrehozott Open Network Video Interface Forumot (ONVIF) hívták segítségül és összehangolt, célzott erőfeszítésekkel elfogadtak egy közös szabványt.
Az elmúlt év folyamán, az ötlet elfogadást nyert. Ebben az évben szemtanúi vagyunk a verseny egy fajtájának - ki lesz az első, aki az ONVIF teljes skálájának megfelelő berendezéseit szállítani tudja.
Példa egy ilyen vállalatra, amelyik nagyon fejlett az ONVIF megvalósításában, a Sony, de más gyártók is ebben az évben bejelentik, hogy őszre készen állnak a kompatibilis készülékek befejezésével. Ez biztosítani fogja a lehetőséget, hogy kölcsönösen kompatibilis berendezéseket használjanak, amelyeket támogat az a szoftver, amit az ONVIF szabályok szerint fejlesztettek ki. A vevőknek a berendezést könnyebb lesz kiválasztani (szélesebb tartomány és alacsonyabb ár) jobb és olcsóbb szoftverrel fognak rendelkezni. Ez érték, amely megmutatja, hogy az a berendezés, amely nem elégíti ki az ONVIF követelményeit szinte eladhatatlan lesz és ezeket modern telepítéseknél nem fogják beépíteni.

A CCTV rendszerek növekvő népszerűsége kihívásokat is jelentenek az üzemeltetők számára, hogy vigyázzanak és megfelelően reagáljanak a fenyegetésekre, amelyek megjelennek a továbbított képekben. Fontos pillére a problémák megoldására a CCTV szoftverek gyors fejlesztése, amely támogatja az emberek automatikusan végrehajtható megfelelő eljárásainak munkáját. Ez nagyon fontos, amely észreveszi, hogy a képek sok olyan tárgyat mutatnak be, amelyek adatainak az elemzése az IT szakértőkre nagy feladatokat róhat.

Intelligens megoldásokban a vevők érdeklődésének a bizonyítéka az év díja a CCTV rendszerek számára a (kizárólag objektív és lencse) BriefCam VS Online szoftver (BriefCam vállalattól). A szoftver böngészhet és másodpercek alatt dolgozza át a videófilmfelvétel sok óráját az elemzések eredményeképpen gondoskodik egy egy perces filmben összefoglalni minden fontos eseményt. Egy másik termék a CCTV rendszer területén, amelyet az esküdtszék is elismert, egy arra vonatkozó megoldás, hogy videokamerás megfigyelőrendszert épített a már meglévő elektromos vezetékezés alapján - Duevi EzyDriveCAM

Egy választási lehetőség az egyszerű és fejlett telepítések számára
A standoknak nagyon sok látogatójuk volt, azonban nem csak a legújabb technológiával kapcsolatban ...
Többet az IFSEC 2010-ről riportunkban
Egy kikötő a parabolaantennák eladóinak. Nem minden arab ország engedi meg a parabolaantennák beszerelését engedély nélkül . De mit tesznek annak érdekében, egy igazi műholdas fellendülés esetén - a piac nagyon széles, hiszen majdnem mindenki azt akarja, hogy műholdas tévéje legyen. Gyakran a televízió vételének egyetlen módja (a földi tévé messze van az adóktól, távoli kicsi falukban szinte hozzáférhetetlen), másfelől a parabolaantennák hozzáférést nyújtanak a tucatműsorok sugárzására a több helyi tévéprogram helyett.
Felkérjük, hogy vegyen részt a "Megnyerően az antennákról"pályázaton. A munkákat június 1-től küldhetik be, természetesen a képeket az év bármelyik időszakában készíthetik - keressen egy érdekes témát éppen most!

Morokkó - J. Wiszniewski
Kairó architektúrája - B. Sieja
Széles sávú LNB - mi van benne? Mivel a széles sávú konverter a teljes frekvencia tartományban dolgozik és ráadásul a GHz-es frekvencián, ezért a tervezésnél különleges elrendezést igényel a belső felépítése során. Ilyen magas frekvencián a panelen nem lehetnek hosszú sorok. Általában a hosszabb soroknak a kivitelezése microstrip, paritásos elemek formájában történik, ahol kialakításra kerülnek a szűrők is. Ez megakadályozza a jelek visszaverődését és a hullámalakok torzítását. A polarizáció által létrejövő változásnál a két nagyfrekvenciás erősítő egyaránt részesül a különböző polaritású jelekből. A sávot a heterodin kapcsoló változtatja meg. Kívülről a polarizáció váltást a tápfeszültség megváltoztatásával hajtjuk végre. A 11-14 V tartomány a V polaritást jelöli meg célként, míg a 16-18 V - a H polaritást. A továbbiakban a 22 kHz jel nélkül a konverter a 10.7-11.7 GHz sávban működik és a 22 kHz jel megléténél - a felsőrész a 11.7-12.7 GHz-es sáv. Az LNB szerepe a működésében az erősítése a 10.7-12.75GHz-es eredeti jeleknek, amelyek át lettek konvertálva a SAT IF sávra (950-2150 MHz).

Műholdas LNB-k
Egy széles sávú LNB blokksémája
TERRA MMH-3000 fejállomás a Hotel Copernicusban Krakkóban. A Hotel Copernicus a Kanonicza utcában található, amely Krakkó legöregebb utcája a lengyel királyok történelmi Wawel királyi kastélya közelében. Egyike a legexkluzívabb és nyugalmat biztosító hagyományos szállodáknak ebben a történelmi városban. Ez a hely egy híres és merész, modern tervet egyesítő hagyományos épület. Medieval a pincék helyet biztosítanak egy uszodának és egy szaunának. Lengyelországban az egyetlen szálloda, amely a Relaish et Chateaux-hoz csatlakozik - a kizárólagos francia szállodai szövetséghez.
Hotel Copernicus Krakkóban
Talán ez az, amiért a Copernicus sok kiemelkedő vendéget üdvözölt, beleértve His Royal Highness Charles-t, Wales hercegét feleségével, Laurával, Reem Al-Faisal szaúdi hercegnővel, Condoleezza Rice-szal és a bíborosokkal George W. Bush amerikai elnököt, John Paul II pápa kíséretéből hogy nevezzünk meg néhányat.
Úgy döntöttek, hogy fejleszteni kívánják a már létező tévérendszert és a szálloda tulajdonosának ki kellet választania a megfelelő fejállomást. A bizonyított megbízhatóság és a rugalmas konfigurációs opciók miatt a
TERRA MMH-3000 fejállomást választották.

Az egész SMATV rendszer 3 alapegységet ölel fel UC-380 R81700 huszonhárom RDC-313 R81710 QPSK CI vevőkészüléket és DM-313 R81712 MPEG-2 TS dekódoló/VSB modulátort. Ez lehetővé teszi elosztani a 23 programot és venni azokat a Hotbird 13 E és Astra 19.2E -ről, amit a szállodai vendégek preferenciái szerint a tulajdonos kiválaszt.
A digitális moduláris fejállomás a TERRA MMH-3000 egy a DVB-S és SMATV-ban lévő analóg újraelosztással és a kicsi CATV hálózatokkal kapcsolatosan a DVB-T programok vételére alkalmas kompakt fejállomás megoldás, pl. szállodákban, panziókban, lakóparkokban, lakótelepeken. A csonka oldalsávnak köszönhetően összeköthetők azokkal a modulátorokkal, amelyek lehetővé teszik a szomszédos csatornák hasznosítását. Az alapegységet beszerelhetik egy szabványos 19" rackbe vagy önállóan a falra, rögzítve egy tartószerkezetre. Az egység tartalmazza a tápegységet, az RF erősítőt és az intelligens adatbuszt. Akár 8 egyéni modult is tartalmazhat - digitális műholdra vagy földi vevőkészülékeket és RF modulátorokat.
A fejállomás főbb jellemzői:


  • sok kódolt program vétele egyetlen kártyával
  • PC-vel vezérelhető és programozható
  • menedzselés interneten keresztül
  • Master - Slave technologia
  • a rendszernapló elérhetősége (események)
  • lehetőség SMS riasztásokra (PC GSM terminálon keresztül)
  • a beállított paraméterek grafikus ábrázolása
  • VSB modulátorok
  • részletes felhasználói kézikönyv (összeállítás, programozás, diagnosztika) angol, litván és lengyel
  • 2 év garancia
Tulajdonok éjszakai videokamerás megfigyelőrendszere. A vagyontárgyak tulajdonosa egy betörési kísérlet után úgy döntött, hogy ezek után egy riasztó és ellenőrző rendszerbe invesztált be.
A CCTV rendszer esetében az optimális választás a 2.0 Mpixeles IP kamerára esett, amely az ULTICAM DS-852MF-E K1441 és Tokina lencsével lett felszerelve M2302. A tulajdonos főleg éjszakai jó minőségű képeket igényelt és azt, hogy miért volt szükséges alkalmazni az erőteljesebb IR reflektort a Redbeam IR40 M1640. A spot reflektor a kamerához közel lett beszerelve, amely lehetővé tette a tökéletes éjszakai látást 30 m távolságig.
A szabad felhasználású IVMS4000 szoftver, amelyben megtalálható az ULTICAM kamera, lehetővé teszi a felhasználó számára a monitoron való megtekintését a felvett videónak. A szoftver a befektető otthoni médiaszerverére lett telepítve, amelyet többek között arra használnak, hogy fotókat, videókat és biztonsági adatok mentéseit tárolja az otthoni számítógépekről.

Outdoor Camera Housing: Marathon MH-806/12IR illuminator: Redbeam IR40
A felügyeleti rendszer vázlata
Az ULTICAM DS-852MF-E K1441 kamerából származó kép összehasonlítása, amely együtt működik a Redbeam reflektorral, egy másik nappal/éjjel kamerával mechanikus meghajtású IR szűrő nélkül (nincs lehetőség IR megvilágító használatára)
A Redbeam reflektoroknak a Securex 2010 arany érmét ajándékozták. A Redbeam sorozat nagy előnye a különlegesen tervezett LED sor alkalmazása (a hagyományos dióda helyett), amelyik az optikai lencsével együtt a kívánt működési szöget és a távolságot biztosítja. A Redbeam mennyezet-reflektorok valójában az egész szobát megvilágítják, amíg a helyi reflektorok sugárzási szögét több fajta optikai lencse alakíthatja ki.
Szétszórt területen elhelyezkedő fűszerraktárak távoli felügyelete. Belchatowban lévő kicsi fűszerraktárak hálózatának a tulajdonosa az irodájában kívánta a bolt egészének videó felügyeletét megoldani. Az iroda a városon kívül helyezkedett el. Ráadásul a befektető magas minőséget szeretett volna kapni, versenyképes áron.
A piacon pillanatnyilag a rendelkezésre álló legjobb megoldás volt az ULTIMAX 204 M72040 DVR-k felhasználása a hozzátartozó IVMS 4000 szoftverrel távfelügyeleti célokra. A szoftver lehetővé teszi 50 DVR irányítását mindegyiken 16 csatornával és egyidejűleg be tud mutatni 64 csatornát.
Mindegyik bolt három CAM 508 M10738 kamerával van ellátva, amelyekbe SONY Super HAD CCD II érzékelők vannak beépítve 2.8-12 varifokális objektívvel, amely nagyon alkalmas a beállítás során az optimális terület felügyeletére. A boltokon kívüli kamerák VF-515 M11279 SONY Super HAD érzékelővel és 4 mm - 9mm-ig terjedő állítható varifokális objektívvel rendelkeznek.

Color CCTV Camera: CAM 508 (2.8-12 mm)Color CCTV Camera: CAM 508 (2.8-12 mm)Color CCTV Camera: CAM 508 (2.8-12 mm)Outdoor Color Camera: VF-515 IRNetwork DVR: ULTIMAX-204 (H.264, 4 channels)Network DVR: ULTIMAX-204 (H.264, 4 channels)Network DVR: ULTIMAX-204 (H.264, 4 channels)
Blokkséma a felügyeleti rendszer elosztásáról
A megoldás az ULTIMAX DVR és IVMS 4000 ügyfélszoftveren alapult, amely teljes mértékben kielégítette a befektetőt. A szoftver kompatibilis minden ULTIMAX/HIKVISION DVR-el és lehetővé teszi a videokamerás felügyeleti rendszer további kibővítését.

Videó tömörítés a CCTV rendszerekben. A kompressziós módszerek fejlesztése lehetővé tette kielégítő eredmények elérését (részletes képek) a figyelemre méltóan alacsonyabb adatrátával. A leggyakoribb fajta tömörítés az IP kamerákban az MJPEG és MPEG-4 MJPEG csatlakozik a tömörített JPEG keretekhez - a képek felvételénél/küldésénél használják kis sebességnél és képes standard, vagy magas minőségű képeket szolgáltatni (pl. megapixel kamerákból). A másik népszerű szabvány az MPEG-4, amelyet több változatban valósítottak meg: Sp (Simple Profile), SH (Short Header), ASP (Advanced Simple Profile). Ez egy interfram tömörítés, ahol a kimenő adat legnagyobb része az egymást követő keretek között képvisel különbségeket a dinamikus környezetekre alkalmazva.

Tömörítés alapján a H.264 kódoló a leghatásosabb, amelyet a jó minőségű kép elfoglalt sávszélesség aránya, vagy így a tömörített adatok által elfoglalt memória jellemzi. A H.264 az MPEG-4 pontosan leírt szabványának a része az ISO 14496-10, amelyben elsősorban a kódolás a képek és a kép különböző méretű blokkokba való helyezésénél használja.

A kompressziós módszerek összehasonlítása (sávszélesség, keretarány)
Tartozékok Mikrotik eszközök számára. Nemrég RouterBoard 411 N934112 és RouterBoard 433 (433AH) N93434. új beltéri házakat mutattunk be. A védőborítás lehetővé teszi beszerelni az alaplapokat és közben mechanikus védelmet ad nekik. A házak megkülönböztető jellemzője annak a lehetősége, hogy szobaantennákat szerelhessünk be, amelyek el vannak látva SMA, (SMA R/P) csatlakozókkal. Ez a lehetőség megenged elkerülni, hogy lyukakat fúrjunk az antennák számára, amelyek rendelkeznek SMA csatlakozókkal (ez szükséges az N93411 és N93433 házak esetében - megfelelő egyetlen N csatlakozó számára). Az új alumínium védőborítás egy másik előnye a falra történő szerelés lehetősége.

Aluminum Housing RB411 (indoor)
Az alumínium ház nézete N93412
(benne: RouterBoard 411 N24113 )
Lentebb új házak a RouterBoard kártyák számára:
Aluminum Housing RB411 (indoor)
Aluminum Housing RB433 (indoor)
Alumínium ház RB411
(beltéri)
N93412
Alumínium ház RB433
(beltéri)
N93434
Egyéb összetevőjű MikroTik rendszerek számára:
RouterBoard 411U (MikroTik license level 4)
RouterBoard 411U (MikroTik license level 4)
RouterBoard 411
(MikroTik license level 3)
N24113
RouterBoard 411U
(MikroTik license level 4)
N24114
RouterBoard 450g (MikroTik license level 5)
RouterBoard 450g
(MikroTik license level 5)
N24505
RouterBoard 433 (MikroTik license level 4)
RouterBoard 433AH (MikroTik license level 5)
RouterBoard 433
(MikroTik license level 4)
N24334
RouterBoard 433AH
(MikroTik license level 5)
N24335
Indoor Housing RB133c/411 (for RouterBoard 133c/411)
Indoor Housing RB433 (for RouterBoard 333/433)
Beltéri ház RB133c/411
(RouterBoard 133c/411)
N93411
Beltéri ház RB433
(RouterBoard 333/433)
N93433
Versatile Outdoor Housing<br />(for WLAN devices)
Univerzális kültéri ház
(WLAN eszközök számára)
N93400
uF Socket to N-female Cable
uF Socket to SMA RP Socket Cable
uF aljzat N-aljzathoz
kábel
E83270
uF aljzat SMA RP aljzathoz
kábel
E83275
PoE Adapter (230VAC / 24VDC, 0.75A)
PoE Adapter
(230VAC / 24VDC, 0.75A)
N93310
Korábbi számainkban írtuk:

A TP-LINK TL-WR543G használatának két módja. A TP-LINK TL-WR543G N2955 hozzáférése az internethez vezetékes és drótnélküli módban is lehetséges.
A TL-WR543G Wireless AP Client Router (N 2955) szélessávú routert (xDSL szolgáltatás vagy kábelmodem számára), 4 portos FastEthernet switchet és Acces Pointot integrál. Beépített NAT és DHCP szervere van, ami támogatja a statikus IP címek elosztását. Hasonlóan támogatja a Virtual Servert és a DMZ gazda port indítja el az eseményeket, a távoli menedzsment és a naplózás számára - úgy hogy az adminisztrátor boldogulhasson
és felügyelje a hálózatot valós időben.

Wireless USB Adapter: TP-Link TL-WN321G (2.4GHz 54Mbps)Wireless PCI Adapter (eXtended Range): TL-WN551GADSL (Annex A) Router with 4-port Switch: TP-Link TD-8840TAccess Point: TP-Link TL-WR543G - eXtended Range <br />(router &4-p switch, WISP, 2.4GHz)PCI Network Interface Card: TP-Link TF-3239DL 10/100MbpsAccess Point: TP-Link TL-WR543G - eXtended Range <br />(router &4-p switch, WISP, 2.4GHz)Switch TP-Link TL-SF1005D (5 ports)
TP-Link TL-WR 543G berendezések Wireless Internet Service Providers (WISP) módban
ULTIAIR - eszközök a drótnélküli CCTV IP részére. Az ULTIAIR család kiépítéséhez a rendszerek gerincei közül mindkettőt megengedi és drótnélküli hozzáférési hálózat építésére van lehetőség. Az eszközök egyedülálló sokoldalúsága az alkalmazott Linux szoftveren alapszik, ami különböző alkalmazásokat enged meg az egyszerű helyközi kapcsolatokból a nélkülözhetetlen kiterjedtségű IP-videófelügyeleti rendszerekbe, az adatátvitel nagyon kifinomult rendszereibe. Az ULTIAIR eszközök a hatékony városi felügyeleti rendszerek megalkotásában játszhatnak szerepet...

ULTIMAX DVR-k intelligens házakban. A beépített riasztóbemenetnek és a relés kimeneteknek köszönhetően az ULTIMAX a DVR-k egy intelligens része tud lenni az építési rendszernek...


Írások, cikkek különböző témákrólDVB-T információk

2010. május 25-től 10 fizetős conaxban kódolt csatornával bővül a MinDigTV programcsomagja bővebben a szolgáltatásról és annak elérési lehetőségéről.


 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI