KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 23/2010 (2010. június 7.)
Az internet egy új korszaka. Az internet a jelenlegi formájában már kimerítette a lehetőségeit. Az adatátviteli hálózat körülbelül 4 milliárd címes kapacitásával nem felel meg a kor követelményeinek. Két fő kihívása van, amely szembenéz az internettel, a címtartomány növekedése és a multimédiás továbbítások javulása.
A címek számának a növekedését szavatolni fogja egy új IPv6 protokoll megvalósítása, mindazonáltal ennek végrehajtása nem a legkedvezőbb ütemű. 2010. január 1-jén, 2.9 milliárd címet használtak. 200 millió új cím egy év alatt azt jelenti, hogy ebben a növekedési ütemben a tartalékok néhány éven belül elfogynak.
Az a lépés, hogy az internetet használják a multimédiás továbbítások számára, sokkal gyorsabb ütemű. A HTML5 egy új nyelv a webes alkalmazások számára és a multimédiás alkalmazásoknak jobb támogatást tud nyújtani, most a haladó formájú megvalósítása előtérbe került. Alkalmazása a YouTube Google révén egy jelentős lépés, hogy széles népszerűséget biztosítson.
Egy látványos lépés volt a multimédiás internet felé egy új nyitott videó formátum megjelenése - WebM - 2010. május 19-én. Ezeknek az eszközöknek szabad hozzáférésük van a gyártók, fejlesztők, és fogyasztók videó formátumaihoz. A WebM egy új nyílt forráskódú projekt, amelyet a Google szponzorált. A támogató szervezetek és vállalatok között, amelyek elkötelezettjei az új formátumnak megtalálhatók a következők: Mozilla, Opera, Adobe, Open Handset Alliance (Android), Skype, AMD, nVidia, Logitech, a Texas Instruments, Freescale Semiconductor, a Broadcom. Ahogy ezt a projektet a Google irányítja és támogatja a legnagyobb szoftveres és hardveres lejátszók gyártóinak a sikere majdnem garantált.
Mindazonáltal ez érték, amely ellenkezést váltott ki az új formátummal szemben az Apple-től és hallgattak a Microsoft részéről is. A Google erős eltökéltsége megvalósítani az új formátumokat, amely kapcsolatban áll a vállalat vezető projektjével - Google TV (TM). Sajnos néhány kérdést, amely a videótovábbítással kapcsolatos, csak az IPv6 indításával fognak megoldani, a legfontosabb közöttük a Quality Service problémája (QoS). A WebM projektnek a véglegesítésére való tekintet nélkül, amelyet a Google vezetett be és végül remélhetjük, hogy látni fogjuk az audió video továbbítások szabványosítását, ezáltal elkerülhetők az interneten jelentkező kódolások problémás megkeresése.

Google-nek nem kell profitot termelnie a WebM-en, a vállalat megalapozta azt már a szolgáltatások eladásával. Modern hardver és szoftvermegoldások javítani fogják azt a képességét, hogy nagyobb számú felhasználó érje el a szolgáltatásokat.
A képen - a kamera és az autó bemutatja a képeket a Street View funkció számára.

Az audio/videóformátum adja a választás módját, hogy multimédiás fájlokat továbbítsanak, (audió/videó adattömörítés biztosítása, a tartalom tárolása, az audió és videó szinkronizálása). Egy autónak is nevezhetnénk azt, ami a multimédiát viszi az internet országútján.

WebM - az új videó formátum alapozva van:


  • Matroska (multimédiás konténer - egy olyan állományformátum, amely korlátlan számú videó, audió, kép és felirat megtartására képes egyetlen fájl segítségével),
  • VP8 - egy jogdíjmentes videó kódoló,
  • Vorbis - egy jogdíjmentes audió kódoló.
A Matroska Multimedia Container - a fejlesztők felvetésére megalkotott modern, független platform az audió/videó formátumra - egy alternatíva arra vonatkozóan, hogy létrehozták a konténereket hasonlóan mint például az AVI, ASF, MOV, RM, MP4, MPG.
A videó kódoló - jelenleg a legnépszerűbb és leghatásosabb (a képminőség aránya az állományméretéhez képest) a H.264. A WebM formátum hasznosítja a VP8 kódolást, amit 2010 februárjában szerzett meg a Google azáltal, hogy megvásárolta az On2 Technologiest. Az új kódoló népszerűsége jelentős változásokat idézhet elő a tévétechnológia minden területén a CCTV-t is beleértve. Audió kódoló - vezető pozícióban van az MP3, de WebM használ a Vorbis.

A YouTube lehetségessé tette azt, hogy WebM béta szabványban nézhetők filmek. A videók közül mindegyik 720 p minőségben, vagy jobban nézhetők és a feltöltött YouTube-n elérhető a webm formátum a HTML5-re alapozva. Azért hogy videókat nézhessenek az új formátumban, a felhasználónak le kell telepítenie először az Opera legújabb verzióját, a Firefox vagy Chrome (sajnos, még mindig béta változatokban érhetők el) és belép a //youtube.com/html5 weboldalba - ez nem igényel semmilyen letölthető modulokat, mint például Multimedia Flash Playert.

Indul a "Megnyerően az antennákról" pályázat. Felkérjük Önöket, hogy vegyenek részt és küldjék be képeiket a "Megnyerően az antennákról" pályázatra.
Az anyagokat 2010. szeptember 30-ig küldhetik be. A verseny nyerteseit és az eredményeket 2010. október 4-én fogjuk bemutatni a DIPOL Heti Hírmondójában.
A munkákat a jól ismert fényképész Krakkóból, Mr. Pawel Zechenter fogja elbírálni.
Díja az első helyezettnek a DVB-S/T Ferguson Ariva HD combo vevőkészülék A99381.
Lent - az első képek, amelyeket most küldtek be pályázóink.

Engagingly about Antennas - 9th DIPOL's Summer Holiday Contest
Engagingly about Antennas - 9th DIPOL's Summer Holiday Contest
Engagingly about Antennas - 9th DIPOL's Summer Holiday Contest
Galambok a térben
Piotr Adamczyk
Fedélzet
Krzysztof Maj
Magányosság
Maciej Klimowicz
A korábbi számunkban tett felhívással összhangban legújabb számunkban , közöljük a Kaméleon bögrével" megajándékozott tulajdonost, aki a versenytársakat megelőzve június 1-én már az elsők között küldte el munkáját - Krzysztof Maj.
A TERRA multiswitchek megmentik a helyzetet. Telepítők Wroclaw-ban vállalták egy rendszer kiépítését, a földi és műholdas TV adások jeleinek elosztását egy lakótelepben, amely több családi házból álló épületegyüttest jelentett. Egy bonyolult topológia előírásnak kellet megfelelni és emiatt a fejlesztő a követelményeknek megfelelően csak első osztályú eszközöket vehetett számításba.
A házak helyszíne lent látható. A teljes SMATV rendszernek jeleket kellett biztosítani 320 aljzatba a következő felosztásban:
  • 6 épület - 48 aljzat
  • 1 épület - 32 aljzat
Azoknak az épületeknek az alaprajza, amelyek koaxiális kábelekkel csatlakoznak.
Az előzetes elemzések és a berendezés kiválasztása után, a telepítő a SatNet2.2 programot használta a tervezéshez, hogy befejezzék a projektet. Ez lehetővé tette, hogy a jelszinteket minden aljzaton azonosra állítsák be.
A SatNet2.2 program lehetővé teszi a telepítési terv elkészítését. Felhasználása szabad, ezáltal a tervezésnél sok időt takaríthatunk meg. A zöld szín az aljzatoknál azt jelenti, hogy a szintek megfelelnek a megfelelő szabványoknak.
A projekt megfelelő megvalósításának az alapja az volt, hogy az egész telepítést 4 alhálózatba osztották el. A három alhálózat közül mindkét épület tartalmazott 96 aljzatot és a negyedik alhálózat egy épület esetében (32 aljzatot). Az antennákat az épület tetejére helyezték a település központjában. Az épületben helyezték el az SA-501 R70501 erősítőt 5 bemenetes multiswitchel és a HA-126 R82303 házerősítőt, amely növeli a földi tévé jelszintjét. A telepítési hálózat mindegyik épületben a pincében indult el, a hely természetesen alkalmas volt arra, hogy kettő MSV-524 R70724 multiswitchet építsenek be és elosszák a jeleket csillagpontosan. A tervezés során szükséges volt további erősítők bevonására is a legészakibb épületnél (SA-511 R70511 ) mivel biztosítani kellett a műholdas jelek megfelelő szintjeit is minden aljzaton.

Itt van azoknak berendezéseknek a listája, amelyeket ennél a telepítésnél használtak fel:
 
 
Megnevezés/modellSA-501SA-511MSV-524MSV-532SS-504SS-510
Kód
R70501R70511R70724R70732R70515R70516
Mennyiség
1112163
A szabad felhasználású szoftverprogram elérhető DIPOL ftp server.
TERRA SatNet tervező program a SMATV rendszerek tervezésére.

ACTi - egy videokamerás felügyeleti rendszer Svájcban. HANTAG Handels AG vállalatot 1994-ben alapították a Peter és Stefan Tanno testvérek. A vállalat főleg elosztóként működik - Michelin, Continental és Goodyear gumiabroncsok vonatkozásában. A vállalat gyors bővülésével egyetemben, szükségessé vált egy hatékony felügyeleti rendszer kiépítése, amely valójában felügyeli a készletet a székhelyet és az irodákat.
ACM-4201 K1514 kamera a HANTAG Handels AG egyik árubemutató termében
Két külső megapixel kamera IR megvilágítókkal (ACM-1231 K1511 ) lehetővé teszi a gumiabroncs udvar és az emberek mozgásának a felügyeletét. Három megapixel IP kamera ACM-5611 K1512 lett beszerelve az árufeltöltő helyre, ahol felügyelik a teherautókat. A megapixel felbontás nappali és éjszakai funkcióban is lehetővé teszi a gépkocsik rendszámait leolvasni.
A szobákat az épületben belülről ACM IP kamerák felügyelik.

A videó ellenőrző rendszer teljes architektúrája
A teljes videokamerás megfigyelőrendszer a már kiépített LAN rendszerbe integrálódott be. A felügyelet, helyi és távoli menedzsmentje a kamerák irányítását és felügyeletét a NUUO K3108 szoftver segítségével oldotta meg (engedély 8 csatornára).
Egy hordozható CCTV rendszer. A tavasz és a nyár azon évszakok, amikor sokféle kültéri eseményt tartanak. Az ilyen események során gyakrabban fordulnak elő különféle incidensek és állnak elő veszélyes helyzetek, mint egy épületen belül rendezett esemény során és kell a rendőrségi biztosítást is előtérbe helyezni.
A biztonsági problémák megoldására a külső eseményeknél létezik egy hordozható CCTV rendszer. A készlet üzembe helyezése nagyon egyszerű és a CAMSAT vállalatnak hála a drótnélküli továbbításra történő felszereléssel. A készlet ideális kiegészítés egy városi ellenőrző rendszerbe, ami biztosítja az események kellő felügyeletét.

Wireless A/V Transmission System: TCO5807h 5.8GHz (outdoor, 2km)Outdoor Camera Housing: Marathon MH-806/12Wireless A/V Transmission System: TCO5807h 5.8GHz (outdoor, 2km)Speed Dome Camera: C4399/FCB-EX1010PWireless A/V Transmission System: TCO5807h 5.8GHz (outdoor, 2km)Outdoor Camera Housing: Marathon MH-806/12Wireless A/V Transmission System: TCO5807h 5.8GHz (outdoor, 2km)Wireless A/V Transmission System: TCO5807h 5.8GHz (outdoor, 2km)Wireless A/V Transmission System: TCO5807h 5.8GHz (outdoor, 2km)Professional CCTV Monitor: SAMSUNG SMT-1922P (19Network DVR: HIKVISION/ULTIMAX DS-8108HFI-S H.264 (8-ch.)
Egy készlet mobil CCTV rendszerre szolgáló eszköz
A mobil CCTV rendszerek számára a DIPOL olyan analóg kamerákat ajánl, amelyeket a Sunell 586C/B M11208 ellátott Wide Dynamickel, (Pixim) képérzékelőkkel és mechanikus kapcsolójú IR szűrővel rendelkezik. Nagyon jól működnek együtt a Tokina 2.7-12 mm M2315 objektívekkel és bele tudják építeni a Marathon házakba.
A videokamerás megfigyelőrendszer kulcspontja egy gyors mozgású PTZ kamera pl. C4399 /FCB-EX1010P M12291. Élő ellenőrzés és videó felvétel történhet az ULTIMAX/HikVision DVR segítségével - M78080. Videojeleket a kamerákból drót nélkül továbbítják, CAMSAT M1559. A gyors mozgású PTZ kamera funkcióit drótnélküli CAMSAT telemetrikus adat modulon keresztül irányítják.

ULTICAM IP kamerák a skandináv kereskedelmi hálózatban. A Kiwi Mini Pris diszkontáruházakban Dániában DS-852MF-E K1441 megapixel biztonsági kamerákat szereltek be, amelyek ULTICAM néven ismertek Európában. A Kiwi Mini Pris diszkont szupermarketek lánca, amelyek koncessziós megállapodásokon alapulnak, több mint 500 kiskereskedelmi üzlete van Dániában és Norvégiában.
A befektető előírta, hogy IP-hálózati kamerákat használhatnak fel és gondoskodni kell az interneten történő hozzáférhetőségről. A nagy felbontású képeknek maximális védelmet kell biztosítania a bolti lopások és eltulajdonítások ellen.

A DS-852MF-E K1441 kamera a H.264 tömörítést alkalmazza. A hardveres tömörítést Texas Instruments DaVinci processzor végzi el, amely két digitális videstreamot is szolgáltat. A HD720p felbontás (1280x720) további kombinációkkal, mint például e-PTZ kamerával egy professzionális felügyeleti rendszer fontos funkcionális elemét képezi.
A diszkontáruházak Pris Mini Kiwi lánca a legnagyobb kereskedelmi hálózatok egyike Dániában és Norvégiában
A rendszer integrátora - Checkpoint Systems Inc. - egy vállalat, amely a nagy boltokra és szupermarket láncokra van specializálódva a vonatkozó biztonsági megoldások céljából.
A vállalat olyan eszközöket választott, amelyek találkoznak az ügyfeleik igényeivel. A kamerákat olyan helyekre építették be, amelyek fokozottan sebezhetők a bolti lopással szemben, többek között az alkoholt értékesítő és kicsi tételekkel rendelkező polcok között. Minden pénztárt felügyelnek, hogy ezáltal is biztosítsák a személyzet biztonságát és a potenciális csalókat elrettentsék. Egy másik követelmény a tárolók és értékesítési területek fölött a videokamerás megfigyelőrendszer biztosítása volt. Éjjel a területek üresek, tehát a felvételt a mozgásészlelés indítja el.
Mindegyik áruházvezető hozzáfér a képekhez a saját naplóvezetése által tárolt helyen, miközben egy webböngészőt vagy az iVMS4000 ügyfélszoftvert használja.

Nem lehetett a kamerák versenyképes árait sem figyelmen kívül hagyni - egy bolt, amelynek területe változó 300 és 1000 négyzetméter között, 12-20 ilyen kamerát igényel.
VoIP 19 mérföld a parttól! Az NMT működésének a vége óta (analóg mobiltelefon rendszer, amely az első generációs mobiltelefonok családja volt), a halászok, akik a halászhajók fedélzetén dolgoznak, elvesztették a kontinenssel való telefonkapcsolatok lehetőségét. A GSM fedettsége viszonylag kicsi és a kommunikáció csak a part közvetlen szomszédságában lehetséges.
Megoldásként egy műholdas telefon beszerelése kínálkozna, de a költsége túl magas a legtöbb hajótulajdonosnak.

A problémát az RCS vállalat oldotta meg (egy lengyel ICT vállalat) a TRANS-DATA CDMA DZ10.2 A742020 antenna használatával. Az antenna alkalmazása nagyon megnövelte a CDMA szolgáltatás használható területét (450 MHz), amely lehetővé teszi az internetes hozzáférést.
Az antenna egy CDMA routerhez csatlakozik VoIP átjáróval . A tesztek megmutatták, hogy még 19 mérföld távolságról is lehetséges megvalósítani sima kétirányú hangkommunikációt a parttól (35 kilométer).

Az első teszteket a Wolin szigeten végezték el, ahol rendkívül gyenge CDMA jelfeltételek vannak. Az antenna telepítése után a hálózati kapcsolat paraméterei annyira jók voltak, hogy lehetséges volt telefonbeszélgetéseket folytatni, amelyek a VoIPot használták.
Jelenleg a RCS Mariusz Rynski vállalat több hajóra szerel be TRANS-DATA CDMA DZ10.2 A742020 antennákat és gondoskodik a távoli vendégházak és üzletek interneten történő elérésében. Ezt a megoldást alkalmazták Kolobrzegben, Jastarnia és kisebb városokban és falvakban, ahol eddig internetes szolgáltatás nélkül voltak.

A742020 antenna
a hajó fedélzetén Jastarniában
A742020 antenna
a hajón Kolobrzegben
A742020 antenna
Wolin szigeten
Korábbi számainkban írtuk:

Tudna egy másik ilyen kamerát találni - 550 TVL, SONY Super HAD II CCD, 2.8-12 mm objektív. Magas minőségű SONY Super HAD II érzékelő, 550 TVL, 0.01 lx, egy nagyon vonzó ár - és mindezt a CAM 508 kamera (M10738) teszi a piacon. A kamera állítható gyújtótávolsággal és koreai beépített objektívvel kerül forgalomba 2.8-12 mm, ami nagyon alkalmas a kép optimális mezőjére való beállításra...

Gyorscsatlakozó adapter DC 2.1/5.5 tápfeszültség és professzionális kompressziós BNC csatlakozókhoz. Az S-55 gyors csatlakozó adapter (E3511) és BNC csatlakozók E8282 nélkülözhetetlen tartozéka a CCTV rendszerek professzionális telepítésénél. A gyors csatlakozó adapter biztosítja az elektromos kábel könnyű és stabil kapcsolatát bármilyen CCTV kamerához. A dugasz felszereléséhez a telepítőnek meg kell tisztítania a drótot a szigetelésétől, hogy a szorító hüvelybe tolja azokat és megszorítsa a két csavart egy csavarhúzóval...
BNC connector Platinum and S-55 quick adapter on CAMSET CCTV cable - Installing
A legnagyobb teljesítményű drótnélküli USB adapter - a TP-LINK TL-WN422G High-Power. A TP-LINK TL-WN422G kártya N2921 az USB interfésznek köszönhetően gyors és könnyű vezeték nélküli kapcsolatot tesz lehetővé a különféle számítógépekkel és WiFi hálózatokkal. Ez különösen hasznos a laptopok esetében. Az integrált SMA R/P csatlakozója a hozzátartozó antennával együttműködik. Ez hatásosabb megoldás, mint a tipikus belső antenna, amit más eszközökben használnak, ez magasabb érzékenységet és kimenő teljesítményt biztosít (nagyobb tartomány és továbbítási sebesség)...

Írások, cikkek különböző témákról

DVB-T információk

2010. május 25-től 10 fizetős conaxban kódolt csatornával bővült a MinDigTV programcsomagja bővebben a szolgáltatásról és annak elérési lehetőségéről.
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI