KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 26/2010 (2010. augusztus 23.)
"Egy csodálatos új világ." Vennél egy laptopot és ráadásul azt a legolcsóbban szeretnéd megvenni? - Előhívod az okostelefonodból a képét és egy szempillantás után a legolcsóbb árról már egy üzenet fog érkezni. Felkeresel egy várost, ahol még nem jártál - és nincs szükséged idegenvezetőre - azonnal használhatod az okostelefont, egy képet látsz, amelyen egy emlékmű, egy történelmi épület van és rögtön láthatod róla az összes információt, vagy itt van példaként egy étterem. Nem érted, hogy mi lehet a menü az étteremben? - Egy másik fotó azonnal meg fogja oldani ezt a problémát is.
Mindez a Google Gogglesnek köszönhetően lehetséges - alkalmazása a mobil eszközök számára a kereső információ alapján csatlakozik bizonyos képekhez. Google programozói kifejlesztettek egy kiváló algoritmust a tárgyak felismerésére, amely megkönnyíti a keresést a tárgyak, a könyvek, emlékművek, műalkotások, boltok és éttermek (az épületek homlokzatainak a fényképei alapján), különféle termékek között (vonalkódok és címkék alapján).

Az alkalmazás egy különleges algoritmust valósít meg, hogy felismerje a különféle tárgyak fő jellemzőit, amely a képet egyedülálló módon térképezi fel és megkülönbözteti a különleges jellemzőek alapján. A tárggyal kapcsolatos információt egy nagy adatbázissal rendelkező távoli szervernek küldi el. A megtalált tágy után, amelyek a keresett ismertetőjelekkel megegyeznek visszajuttatja az információt a kereső számára.
Más eszközök szöveget tartalmaznak a felismerése után a Google szolgáltatása révén azt lefordítja. A csapat aktuális munkáját arra is koncentrálják, hogy másfajta tárgyakat is ismerjenek fel, bútort vagy ruházatot és állatokat.
Az alkalmazás egy digitális fényképezőgép használatán és internetkapcsolaton felül a tájékozódást is segíti, mivel egy GPS készüléket is tartalmaz, amelyet az okostelefonban helyeztek el. Ez lehetővé teszi a Google Map jellemzőit (ami a helyi ismereteket tartalmazza) a keresőmodul segítségével amely tárgyakkal kapcsolatos élő információt mutatja, amelyek a fényképezőgép lencséjén láthatók.

Az életet kényelmesebbé tevő alkalmazások az új technológia felhasználásával a biztonsági kérdéseket beleértve is óriási távlatokat nyit. Az adatbázis ráadásul képeket tartalmazhat a körözött, vagy veszélyes személyekről, amelyek segíthetik azok elfogását és amiben a videokamerás megfigyelő rendszerek is adatokat szolgáltathatnak.
Mindazonáltal, van egy veszélye is ennek, hogy a gyűjtött képek és azonosítási adatok számításba fogják venni az állampolgárok felügyeletét a példátlan adatok alapján. Ebben a tekintetben nekünk a személyiségi jogokat megfogalmazó kérdésekre is kellene gondolnunk, nehogy a ló másik oldalára essünk.
A Goggles egy rövid bemutatója, amely be van építve a Google Maps és GPS-be
A képelemzés az IT szakértők számára a legnagyobb kihívások egyike. A nagy mennyiségű információ, ami a képek felvitelénél történt a külső tényezők megváltozása (megvilágítás, mozgás, a tárgyak megjelenése és idővel azok elmozdulása) és az ábrázolt berendezések műszaki korlátai (kirakati képek és videókamerák) - okoznak nehézséget a fejlődő és hatékony algoritmusok felismerésének.
Az eredmények, amelyeket a Google megvalósított, többek között ebben a mezőben történt. A munka 2010. április 10-e után lendületet kapott, amikor a Google egy forradalmi keresőmodult szerzett be - PlinkArt - amely a műalkotásokat tárta fel. A motort a fiatal Oxford Egyetem diplomásai fejlesztették ki - Mark Cummins és James Philbin - kapta meg 2009-ben a 100 000 dolláros díjat az Android Developer Challenge 2. Kevesebb mint egy évre rá a Google megvette a vállalatukat és technológiájukat, így megcsinálták az első akvizíciót a brit piacon. Ezt tervezik mobiltelefonoknál is alkalmazni, amelyek Android operációs rendszerrel vannak ellátva.

A képfelismerési módszerek egy mentális folyamatnak az utánzása (a neuronhálózatok az idegrendszer modelljeire vannak alapozva) vagy a különféle algoritmusok alapján működnek. Az áttörés az algoritmikus módszerek fejlesztésében Scale-Invariant Feature Transform volt (SIFT). Ennek az algoritmusnak a felfedezése ami leírja a kép jellemző pontjait. A pontok nem hajlamosak forgásra, skála beli változásokra - bizonyos mértékig - a megvilágításban bekövetkező változásra. A módszerét, hogy tárgyakat észleljenek az algoritmus alapján 1999-ben mutatták be először, amely a képelemzésben egy áttörést hajtott végre, amely során nem igényelték a különleges megvilágítási körülményeket, vagy ami megváltoztatta a tárgyak helyét. A következő lépés a képelemzés fejlesztésében Speeded Up Robust Features felbukkanása volt (SURF) 2005-ös algoritmus. Ez számításba veszi a gyorsabb adatfeldolgozást és kevesebb számítógépes teljesítményt igényel.

"Megnyerően az antennákról" pályázat. Már több mint 70 képet kaptunk eddig az évi Megnyerően az antennákról" pályázatra. A 9. alkalommal kiírt versenyre a felvételeket 2010. szeptember 30-ig küldhetik be. A verseny nyerteseit, valamint a pályaműveket 2010. október 4-én fogjuk bemutatni a DIPOL Heti Hírmondójában. A beérkezett fotók elbírálását a jól ismert fényképész Krakkóból Pawel Zechenter Úr végzi el. Az első helyezett díja a DVB-S/T Ferguson Ariva HD combo vevőkészülék A99381 lesz.


Engagingly about Antennas - 9th DIPOL's Summer Holiday Contest 2010
Engagingly about Antennas - 9th DIPOL's Summer Holiday Contest 2010
Engagingly about Antennas - 9th DIPOL's Summer Holiday Contest 2010
Antennagubanc
Jakub Rybicki
Szuper készlet extra hűtéssel
Tomasz Nowak
Ketten az erkélyen
Jakub Welnowski
TERRA multiswitch rendszerek távolról történő tápfeszültség ellátása. A TERRA multiswitchek lehetővé teszik a központosított áramellátást a rendszerekben. A tervezése és annak megvalósítása az ilyen rendszereknek az eszközök és a hálózati összetevők közötti távolságától is nagy mértékben függ.

Az áramellátást a koaxiális kábelen keresztül a kábel ellenállása is korlátozza. A feszültségesés az adott ellenállással rendelkező elemen közvetlenül arányos az elektromos áram intenzitásával. A Triset-113 E1015 kábel ellenállása 30 ohm/km (a belső és külső vezetők ellenállásának az összege).
Az SA-501 R70501 és az SA-901 R70901 erősítők multiswitcheket hajthatnak meg a H útvonalon keresztül (18 V, maximálisan 2 A). Az MSV A multiswitchek feszültsége 12-18 V között ingadozhat és mindegyikük fogyasztása 90-60 mA. Ezáltal az erősítő közel 20-30 multiswitchet képes árammal ellátni.
Steel Satellite Dish: FAMAVAL Off-Set 110 LH (110cm)Universal QUATRO LNB: Inverto Red Extended 0.3dBUHF TV Antenna: DIPOL 44/21-69 Tri DigitCoaxial Cable (75 ohm): TRISET-113 1.13/4.8/6.8 [1m]Amplifier SA 501 Terra for 5-input multiswitchesTV/SAT Tap: Terra SS-910 (9-in, 18-out, 10dB)Multiswitch Terra MSV-508 (5-in, 8-out) - with IF gain adjustment
Tápfeszültség ellátás a H vonalon keresztül
A számítások, Ohm törvénye alapján, azt mutatják, hogy az erősítő maximális terhelésnél (2 A) és a 0.032ohm/m ellenállással számolva, kb. 6 V feszültségesés várható 100 m hosszú kábel esetén. Mellékesen megjegyezzük, hogy ez a maximális távolság, amikor az áramellátásban ez még nem okoz problémát (18 V - 6 V = 12 V, ennél kevesebb esetén már erősen korlátozza a multiswitch megfelelő működését).
A gyakorlatban a multiswitchek száma általában sokkal kevesebb, mint amit az erősítő áramellátása lehetővé tenne. Például öt az MSV-516 R70716 multiswitchek esetében, az aktuális fogyasztás az erősítőből 0.45A. Az értéke a feszültségesésnek az E1015 kábel alkalmazásánál körülbelül 1.44 V per 100 m, amelyik 400 m-es maximális távolságot jelent (hozzáadva még a passzív elemekben létrejövő feszültségesés értéke - SS leágazások - 0.1 V).

Ez azt mutatja, hogy a TERRA multiswitchek nagyon energiatakarékosak még nagyobb távolságban történő áramellátás esetében is és rendkívüli hatékonyak. Gyakorlati megvalósításoknál a maximális távolságokat a multiswitch rendszerekben a minimálisanan előírt jelszintek befolyásolják és nem a DC feszültségesés a kábeleken.
Egy új minőségi CCTV kamera - 600 TVL. Az n-cam 640 + IR M11273 és az n-cam 680 + IR M11274 kamerák 1/3 Sony Super HAD II CCD + új CP DSP-vel rendelkeznek. A kamerák nagy felbontású videót képesek szolgáltatni azáltal, hogy csúcstechnológiás képábrázoló technológiát és különleges algoritmusokat használnak. A megnövelt felbontás és a nagyon magas S/N arány miatt (több mint 50 dB) jó minőségű képet biztosítanak finom árnyalat dús részletekkel.
600 TVL a színes képek felbontása (700 TVL a B/W képek esetében) és 0.01lx érzékenységű (IR megvilágítás nélkül), amely lehetővé teszi a kamerák használatát rossz megvilágítású helyek esetében is, ahol a követelmény a magas minőségű videó.
Külső beállító gombok segítségével a gyújtótávolságot 2.8-12 mm tartományon belülre állíthatjuk, a látószög 87o...16o! A kamerák további előnye, hogy tartalmazzák azt a képességet, hogy beállítható az IR megvilágítás szintje és a tesztvideó kimenetének a felhasználásával lehetőség van a gyújtótávolság gyors beállítására anélkül, hogy szétkapcsolnánk a fő útvonalat.

Color CCTV Camera: n-cam 680 + IR (2.8-12 mm, 600 TVL)
Az n-cam 680 + IR M11274 kamera nézete
Online videó az n-cam 680 + IR kamerából.
A digitalizálást és a videó streamot az analóg kamerából végrehajtja az ACTi videószerver - TCD-2100 K2150. Az alkalmazott technológia számításba veszi az egyidejű hozzáférést 100 internetes felhasználó számára. Sajnos a szerver az 540 soros videót digitalizálja. Így az a kép amit a csatlakozáskor látunk a kamerából az interneten keresztül nem mutatja a kamera teljes potenciálját.
Az ellenőrző rendszer egyszerű kiterjesztése - drótnélküli adatmodulok. Egy vállalat tulajdonosa videokamerás megfigyelőrendszert használt, amelynél több kamera esetében PTZ eszközökre kívánta a kamerákat lecserélni. Mindazonáltal akadályt jelentett annak hiánya, hogy ellenőrző jelzéseket tudjon küldeni.
A megoldás a CD04 M1570 drótnélküli telemetrikus rendszernek a használata volt, amelyet a PTZ kamerák távvezérléséhez terveztek. A drótnélküli telemetriamodul 500 mW teljesítménnyel az engedély nélküli ISM sávban működik (869 MHz) és rendszerint professzionális CCTV rendszerekben használják, amely 6 kilométerig képes irányítani a mozgatását a PTZ kameráknak. A modul teljes egészében felválthat egy vezetékes kapcsolatot, mert ez nem korlátoz semmilyen vezérlőfunkciót. Kompatibilis minden fajta PTZ kamerával és DVR-el, támogat bármilyen vezérlésű protokollt RS485, vagy a RS232 interfészek használatával. Ezt a sokoldalú modult a modern automatizálási rendszerekben is használhatják.

Speed Dome Camera: C4399/FCB-EX1010PWireless Telemetry Module CD04 (for PTZ cameras) System Control Unit DS-1003 Wireless Telemetry Module CD04 (for PTZ cameras) Speed Dome Camera: C4399/FCB-EX1010PWireless Telemetry Module CD04 (for PTZ cameras) System Control Unit DS-1003 Wireless Telemetry Module CD04 (for PTZ cameras) Speed Dome Camera: C4399/FCB-EX1010PWireless Telemetry Module CD04 (for PTZ cameras)
Példa a CD04 M1570 modul felhasználására
Három PTZ kamera lett beépítve C4399/FCB-EX1010P M12291. Közülük egyet a műhelybe tettek a maradékot pedig az épületeken kívülre helyezték el. Mindegyik PTZ kamera kapcsolatban áll a CD04 M1570 modullal. A kamerákat két DS-1003 M77920 rendszervezérlő egység irányítja. Közülük egyet a menedzser szobájába helyeztek el, másodperc alapú felügyeleti pozícióban.
Az egész rendszer a 6 CD04 modult használja, amely pont-pont pozicióban működik, multipointos konfigurációban. Az 869 MHz-es sáv még optikai láthatóság nélkül is képes a drótnélküli kapcsolódásra. A vállalat tulajdonosa elégedett volt az eredményekkel - a telepítési munka nagyon kicsi időt vett igénybe és nem volt hatással a vállalata normális működésére, az alrendszerek a PTZ kamerákkal nagyon stabil és rugalmas kapcsolatot biztosítanak.

Egy piactér online ellenőrzése. Az egyszerű videokamerás megfigyelőrendszer az Aviosys 9070 IR K1162 és Aviosys 9070 CS K1161 IP HD kamerákat alkalmazza, amelyek Tokina, 16-48 mm F2.0 M2237 objektívekkel rendelkeznek. A K1161 kamerát beépítették a vízmentes Marathon M5406 házba, amely fűtéssel is el van látva, ami megakadályozza, hogy az objektív bepárásodjon. A kamera a RouterBoard 450g N24505 csatlakozik MikroTik licens 5 rendszerrel. A WLAN eszközök a sokcélúan felhasználható kültéri házban nyertek elhelyezést - N93400. Ez a légmentesen záródó ház megvédi az eszközöket a változékony időjárási viszonyokkal szemben. A biztonságos működés érdekében, hogy kiküszöböljenek bármilyen potenciális üzemszünetet a képek továbbításában, az üzemzavar elhárítására a rendszer az IP power switch &watchdogot használja Aviosys 9258 HP (N3410 ), amely lehetővé teszi a rendszer automatikus vagy kézi újraindítását. Az aktív eszközök mindegyikét a hatékony puffertápegység hajtja meg ZBP-13.8V/3A AWZ 300 M18287.
IP Camera AVIOSYS 9070 IRBuffer Power Supply ZBP-13.8V/3A AWZ 300 (in metal housing)IP Camera AVIOSYS 9070 CSMegapixel Lens: Tokina 16 - 48 mm F2.0Outdoor Camera Housing: Marathon MH-806/12Versatile Outdoor Housing<br />(for WLAN devices)RouterBoard 450g (MikroTik license level 5)IP Power Switch &Watchdog (4-ch): Aviosys 9258HPIP Camera AVIOSYS 9070 CS
Videokamerás megfigyelőrendszer, amely egy piactér gépjárműparkolójára felügyel és az Aviosys IP kamerákat használja
A képbeállítások és továbbítási paraméterek könnyen módosíthatók egy webböngésző használatával, mint például Internet Explorer, Firefox, vagy Google Chrome.
A videó stream az Aviosys 9070 CS kamerából érhető el a K1161 katalógus oldalon.

Megkülönböztető jellemzője az Aviosys kamerának:
  • Cserélhető SD kártya (akár 8 GB - Kingston) helyi felvétel számára
  • Felbontás HD 720P
  • Három stream
  • Elektronikus PTZ
  • CNT technológia
  • Támogatás az SSL, gmail, EZ Blog, a Webnek
  • Támogatja az Apple iPhone-t
Az internetes kapcsolódást szolgáltatja a ZAX vállalat.

Többet az Aviosys kamerákról és a watchdogról.
Wi-Fi hálózat TP-LINK eszközökre alapozva. Ebben a témában és még néhányban más választási lehetőséget kínálunk a TP-LINK berendezések felhasználásával az otthon/SOHO hálózat kialakítására.
ADSL szolgáltatás (Asymmetric Digital Subscriber Line) - szolgáltatásról analóg telefonvonalakon keresztül gondoskodik az (Annex A). Magyarországon már nem használják!
A telepítésnél beépíthetik a TD-W8901G N2902 routert, (Annex A). Az eszköz lehetővé teszi a kapcsolódást UTP/FTP-kábelen, vagy anélkül a számítógépekhez a TL-WN321G N2920 drótnélküli USB adapterek (laptopok , stb.), vagy, az asztali számítógépek esetében - TL-WN551G N2970 drótnélküli PCI adapterek segítségével.

Wireless ADSL2+ (Annex A) Router: TP-Link TD-W8901G (integrated with 4-port switch and AP)Wireless USB Adapter: TP-Link TL-WN321G (2.4GHz 54Mbps)
Az otthoni Wi-Fi hálózat a TD-W8901G (Annex A) routerre van alapozva N2902


Setting up a home network within 5 minutes - TP-Link TD-W8901G
A számítógépes hálózati beállítás 5 percen lehetséges - TP-Link TD-W8901G N2902 felhasználásával
Korábbi számainkban írtuk:

Két jel egy kábelen. Lehetséges továbbítani egy műholdvevő által vett csatornákat ugyanazon koaxiális kábelen keresztül, amelyik csatlakozik az LNB-vel?
Igen, két DC-009 R85300 TV / SAT közösítő segítségével, (diplexerek), amelynek felhasználásával elkerülhetjük egy másik koaxiális kábel beszerelését. A kábel a két közösítőn keresztül viszi a SAT IF jeleket az LNB-ből a műholdvevőhöz (TUNER) és ellenkező irányban - a vett csatornákat pedig átkonvertálja RF jelekké egy Signal R95175 (vagy R95176) segítségével. A közösítő nem adja át az egyenfeszültséget az IF bemenetről a földi TV áramkörébe.

Egy szállodai televízió antennarendszer korszerűsítése - SMATV alapozva a TERRA fejállomásra. A tavasz a vendéglátó helyeken és a szállodákban a szabadságolási időszak intenzív előkészületének az ideje. Sok befektető arra gondol, hogy a műholdas adások segítségével gazdagíthatja a földi csatornákat, felhasználva a kábelezést, amelyet a földi televízió elosztására használtak.
A legjobb megoldásnak tűnik egy fejállomás alkalmazása, amelyik képes működni bármelyik már meglévő, megfelelően tervezett és megvalósított televízió antennaelosztó rendszerrel, nincs probléma azzal sem, ha ez egy csillagpontos telepítésű, vagy egy vegyes felépítésű rendszer...
Építési terület ellenőrzése. A weboldalon látható építkezések mindennapos tevékenysége a befektetőket, ingatlanfejlesztőket és építési vállalkozókat is érdekli. Az építési vállalkozó, CCTV IP használatával javítja a biztonságot (egészséget és biztonságot is beleértve), dokumentálni tudja a munka folyamatát, ellenőrizi az alvállalkozókat, elemezheti a lehetséges fennakadásokat. A befektető/fejlesztő felügyelheti a munka folyamatát, szervezését és elkötelezettségét...

Írások, cikkek különböző témákról

DVB-T információk
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI