KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 30/2010 (2010. szeptember 20.)
A Google jövőbe látása az IFA 2010 alatt Berlinben. A jövő fogja megmutatni, hogy az IFA fogyasztói elektronikai vásár egyik legfontosabb eseménye volt-e a széles körben meghirdetett 3D TV show műsor, vagy ez az egy órás bemutató, csak a szakértőkből álló kicsi csoportnak lett címezve.
Szeptember 7-én, Eric Schmidt - a Google igazgatótanács elnöke és vezérigazgatója - bemutatta a vállalat fejlesztését. "Mobile First" lesz az irányadó jelszava a Google'nak a következő néhány évben
A program, amelyet a Google mutatott be, felülmúlt minden előzetes IT várakozást - pénzügyi kiadásokban, műszaki bonyolultságban és potenciális hatását a társadalmi életre. Az okostelefonok széles sávval kapcsolódnak az internethez és támogatja a "cloud computingot", amely Google véleménye szerint a világot forradalmi módon fogja megváltoztatni. A mobil eszközök, amelyek a globális hálózathoz kapcsolódnak és azokat a szuperszámítógépek is segítik, hozzáférést tesznek lehetővé az adatok hatalmas erőforrásaihoz és a feldolgozásukra alkalmas legújabb szoftverekhez.
Az asztali és laptop korszak után az összegyűjtött és feldolgozott adatokkal az íróasztalnál vagy az ember ölében az okostelefon korszak egy személyes segítséget ad bármilyen helyzetben. Egy hanggal vezérelt eszköz, amely idegen nyelveket fordít le, (közvetlenül egy beszélgetésben), adatok dolgoz fel a közlekedési dugókról - hogy megfelelően kiválasszák az optimális utat, helyeket és tárgyakat ismer fel, megkeresi a legvonzóbb kereskedelmi ajánlatokat, jó minőségű tévécsatornákat biztosít - illeszkedni fog mindenki zsebéhez. Ezeken kívül még szállításhoz és sok más szolgáltatáshoz alkalmazni lehet, mindegyik okostelefon támogatni fogja a szuperszámítógépek hatalmas számítástechnikai erejét, amelyek minden kérdésre, tudakozódásra választ fognak adni.
Eric Schmidt kijelentette, hogy az egyetlen megszorítás az új rendszerben a felhasználók személyiségi jogainak a védelme lesz és a Google az archivált adatokat az érintett személyek beleegyezése nélkül nem hozza nyilvánosságra. Bár az okostelefon objektívjét egy arra elhaladó személyre ráirányítva, műszakilag lehetséges volna már információt szerezni az illető személy beazonosítására, telefonszám, email cím, hol dolgozik, érdeklődési köre, stb. - a Google-nek nem áll szándékában ilyen jellemzőket bemutatni. Az alapja a komplett kiépítés megoldásának az Androidnak kell lennie, egy nyílt forrású operációs rendszernek és az állandóan fejlesztett Chrome - egy webböngészőnek mindig több fejlesztési iránya van. Az Android nyitottsága megenged kihasználni a lehetőséget az újításra - az első bemutató tartalmában új felhasználásokat mutattak be és ezeknek 1788 gyakorlati hasznosítását több mint 70 országból szerezték be.
Az előadás tartama alatt bemutatták a mobil eszközök új funkcióit is, ezeknek az ötleteknek alapján megvalósítva, olyan haladó hangszolgáltatást - mint a mobil angol-német-angol tolmács.

Egy másik téma a Google TV indítása volt. Még ebben az évben elindul a Google TV az Egyesült Államokban, de 2011-ben már más országokban is meg fogják valósítani. A televízió elérhető lesz a TV felhasználók számára a TV készülékekben, amelyek rendelkezni fognak az erre a célra kifejlesztett Set Top Box-al, (STB).
A keresőmodulba való begépelés után, pl."futball", a felhasználók a közelgő mérkőzésekkel kapcsolatos információkat tudják lekérni, hogy továbbítsák a YouTube archívumban elérhető rögzített felvételeket, vagy egyéb más sportklubok eseményeit.
A Google szolgáltatja az STB szoftverét az Intel processzorok segítségével, Logitech drótnélküli billentyűzetekkel és távirányítókkal. Végül ez egy nyitott platform lesz, amely megengedi a képzettebb felhasználók számára, hogy létrehozzák a saját alkalmazásaikat, vagy harmadik fél-szoftverét alkalmazzák. A Google TV elérhető lesz okostelefonon az Android OS és Chrome böngészővel is.

Eric Schmidt az IFA-n Berlinben
A Google TV ötleteket szolgáltat a bővítésre, amelyet az Apple TV-ben valósítottak meg egy olyan kicsi eszközben, ami egy hálózati számítógép és audió-videó-anyagok lejátszására alkalmas. A videókat az Apple TV számára online az Apple Store-ról tölti le, ahol egy sorozat epizódjának a bérlete 0.99$-ba kerül, egy HD film 3.99$- 4.99$-ig. Ráadásul még lehetséges multimédiás szolgáltatásokat is igénybe venni, mint például YouTube-ot és Netflixet és filmeket, TV show műsorokat nézni iTunes-en, az otthoni számítógépen tárolva - és mindezt az éter hullámain keresztül. Az eszköz el van látva Ethernettel, HDMI, optikai S/PDIF, USB és Wi-Fi "n"szabvánnyal. A Google TV eszközöknek (STB) rugalmasabbnak kell lennie. Az Android nyitott operációs rendszer és a Chrome böngésző használata egyre szélesebb körben terjed és nagy népszerűségnek örvend, sok alkalmazást fog lehetővé tenni.

A multimédiás Apple TV
Online szavazás a nyomtatott katalógus fedeléről DIPOL 2011. Melyik legyen a nyomtatott katalógusunk fedele 2011-ben? Minden évben megkérjük, hogy szavazással döntsenek ebben - a választás az Öné!

Online Poll on the Cover of Printed Catalog DIPOL 2011
Online Poll on the Cover of Printed Catalog DIPOL 2011
Online Poll on the Cover of Printed Catalog DIPOL 2011
Online Poll on the Cover of Printed Catalog DIPOL 2011
Fotópályázat - "Megnyerően az antennákról" - csak 2010 szeptember 30-ig
Engagingly about Antennas - 9th DIPOL's Summer Holiday Contest 2010
Engagingly about Antennas - 9th DIPOL's Summer Holiday Contest 2010
Engagingly about Antennas - 9th DIPOL's Summer Holiday Contest 2010
Godzilla kontra radar
Kacper Walczak
Parabolatükör-Rabka-Park
Ryszard Wroblewski
Nézd meg holnap
Artur Dybek
Multiswitch rendszer 700 előfizetővel egy 35 emeletes épületben. A terv és annak kivitelezése a tervezőnek és a telepítőnek jelentős kihívást jelent.
A munka csak akkor lesz megfelelően kivitelezhető, ha a tervező és az építési vállalkozó első osztályú berendezéseket fog alkalmazni.
Multiswitch rendszer terve egyetlen épületben 700 előfizető számára
A projekt MSV-932 R70882, MSV-924 R70874, és MSV-912 R70862 TERRA multiswitcheket használ fel. A telepítés számára nagyon magas alapossággal kellett a megoldás kiválasztani és az MSV multiswitchekkel sokkal jobb eredmények érhetők el. Meghibásodás esetén a multiswitchek kaszkádos kapcsolatánál a jel nem lenne elérhető 13 szinten, amelyiknek hatása körülbelül 300-400 előfizető kiesését jelentené.
Az MSV multiswitchek alkalmazása és passzív leágazások megengedik az ilyen problémákat elkerülni. A passzív elemek gyakorlatilag hibamentesek és egy meghibásodás esetén a multiswitch jele csak egy szinten vész el. A Terra multiswitchek nagyon fontos jellemzője a támogató eszköz könnyű elérhetősége, amely jelentősen megkönnyíti a tervező munkáját - a SatNet 2.3 használata. Mindössze körülbelül 20 percet vett igénybe a rendszer vázlatának teljes elkészítése.

A SatNet használata előtt az érdeklődőknek célszerű elolvasni a cikket, amely leírja a szoftver funkcióit: SMATV rendszerek tervezése TERRA SatNet szoftver segítségével.

SatNet program - zip file (12.1 MB).
A gyors és biztonságos adatátváltás - száloptika kapcsolat. Egy kórházi komplexum két épülete közötti folyamatos adatáramlás számára, ahol a távolság 10 kilométert jelentett eldöntötték, hogy egy megbízható és biztos kapcsolatot kell létrehozni, ahol 1 Gb/s stabil adatátvitelt kell szavatolni. Ahhoz, hogy a továbbított adat maximális biztonságát szavatolják, létrehoztak egy különálló száloptika-kapcsolatot. Az épületek között már meglévő száloptika-infrastruktúrának köszönhetően, elegendő volt, hogy egy egymódusú optikai kábelt béreljenek ki. A kapcsolat kiépítése Ethernet médikonverter használatával megoldódott ULTIMODE M-207G L11525. A két médiakonverter közül mindegyik SC csatlakozókat használt a jel továbbításhoz (Tx), vagy a vételnél (Rx). Ez a hullámhossz-felosztás használata miatt volt lehetséges multiplexing technológia (WDM) - a lézerfény jeleit különböző hullámhosszúsággal továbbítják a rost egyik szálán. Az eszközök egyike továbbítja az optikai jelet az III. átviteli ablakban (1550 nm), míg a másik a II. ablakot veszi igénybe (1310 nm). Ez jelentősen csökkenti a telepítési költségeket.

Ethernet Media Converter ULTIMODE M-207G 1Gbps<br />(one single-mode fiber up to 20 km)
Az optikai kapcsolat megbízható hosszú távú kapcsolatot biztosít.
Gazdaságos DVR-k - ami még fontosabb - gyors képfrissítés, vagy nagy felbontás? Sok telepítő keres olyan felvevőket, amelyek jó minőségű videofelvételt készítenek, (gyors képváltással működik) és a képek nagy felbontásúak.
Azonban azok a DVR-k, amelyek a videofelvételt 4CIF felbontásban 25 képkocka/ másodperc képesek biztosítani (minden csatornában) a legtöbbször a legdrágább kategóriába tartoznak.

Egy jó kompromisszum a minőség és az ár csökkentésének megőrzése mellett a maximális képfelbontás. Ebben az esetben a berendezés a nagy felbontású felvevő 8100HDI HIKVISION-Ultimax-S (E). A készülékek mindegyikénél 12 képkocka / mp felbontás 704 x 576 pixel (4CIF). A felvett anyag szinte teljesen sima, amely lehetővé teszi a rögzített eseményt jobban elemezni és könnyebben azonosítani.
A menü úgy lett kialakítva, hogy megkönnyítse navigációt és a felvevőn a módosítások beállítását. Mind az elrendezés és mind a grafikai dízájn követi a leggyakrabban használt funkciókat és megfelel a legújabb ipari szabványoknak.

Network DVR: HIKVISION/ULTIMAX DS-8108HDI-S H.264 (8-ch.)Network DVR: HIKVISION/ULTIMAX DS-8116HDI-S H.264 (16-ch.)Network DVR: HIKVISION/ULTIMAX DS-8108HDI-SE H.264 (8-ch.) Wireless Router: TP-Link TL-WR542G - eXtended Range<br />(with 4-port switch)Network DVR: HIKVISION/ULTIMAX DS-8116HDI-SE H.264 (16-ch.) HDD SEAGATE 1 TB SV35.5 (for CCTV DVRs)
Videomegfigyelési lehetőségek (élő és rögzített anyag) Hikvision-Ultimax DVR - PDA segítségével, egy távoli számítógép (online kapcsolat), az offline PC (lejátszás egy csatlakoztatott HDD-n)
Kétségtelen a legerősebb jellemzője a DVR-HIKVISION Ultimax rögzítőnek, amely megkülönbözteti a többi berendezéstől, egy kiváló működés az interneten. A gyártó számunkra ezt a szoftverben biztosította:
  • IVMS4000 élő monitoring és archívumok megtekintése egy PC-n,
  • IVMS4500 - mobiltelefon-felügyelet alkalmazása,
  • Helyi Playback Software - DVR felvételek elemzése a számítógépen (lejátszás külső HDD-ről).
Az M76080, M76081, M76160, M76161 modellek együtt működnek más Hikvision-Ultimax DVR-ekkel, amelyek lehetővé teszik a CCTV-rendszer további bővítését (akár több tucat DVR-t képes kezelni a telepítő program).
Az M76081 és M76161 modellek is a levehető előlapon biztosítják a szabad hozzáférést a merevlemez beépítésére (hozzáférés nem lehetséges működés közben).


Egy neves gyártója a felvevőknek a HIKVISION cég - egy globális ipari óriás, amely korszerű CCTV biztonsági rendszereket gyárt az egész világon. Ez biztosítja, hogy minden megoldásra tekintettel vannak és termékeik megfelelnek a legmagasabb minőségi követelményeknek.
Pixord PL-621 - kiváló képminőséget alacsony áron. Kültéri megapixel IP kamera a Pixord PL-621E K1533 egy profi modell nagy felbontással (1600 x 1200) és egy nagyon kedvező áron. Kompakt méretű ház, beépített infravörös reflektor, 2 megapixeles érzékelő és nagyon fejlett H.264 video tömörítés az alapvető jellemzői, amely a könnyű telepítést és kényelmes működést biztosítja.
Outdoor Megapixel IP Camera: Pixord PL-621E (2Mpx, H.264, PoE)
Pixord PL-621E - K1533
Megkülönböztető jellemzők:
  • Nappal / Éjjel funkció (mechanikusan kapcsoló IR szűrő),
  • IR megvilágítás (15 m),
  • Mozgásérzékelés,
  • H.264 / MPEG-4 / MJPEG tömörítés (három független stream, választható tömörítés H.264, MPEG-4, MJEPG),
  • DDNS protokoll támogatása,
  • PoE (IEEE-802.3af),
  • IP68 ház.
Műszaki részlegünk promóciós jelleggel elindított egy online bemutatót a Pixord PL-621E kamerával (szeptember hónapban), amely során egyszerre 100 vendég nézheti a képet. A kamera teljes felbontásban működik (1600 x 1200), 8 kép / mp. Főleg nappal nyújt természetes színeket és itt a tárgyak szélei, kontúrjai élesek, nagyon alacsony sávszélességet használ fel, de a magas érzékenysége folytán lehetővé teszi a sötétben, éjjel történő megfigyelést is. A kép megtekinthető teljes képernyős üzemmódban is, kattintson az ikonra a jobb alsó sarokban.
Outdoor Megapixel IP Camera: Pixord PL-621E (2Mpx, H.264, PoE)
Kép a Pixord PL-621E K1533 kamerából
Gamma korrekció CCTV kameráknál. A Gamma korrekció a kamerának az a funkciója, amely lehetővé teszi a nemlineáris méretezésből eredő fényt a kép jellemzőinek a kijelzőn és az emberi szem számára elfogadhatóvá tenni.
Az eredeti jel szintje lineárisan függ a beeső fény erősségétől, amíg a ragyogásnak a benyomása, amit észlel a szem, arányos a kijelző fényerősségének a logaritmusával (fényesség).
Az emberi szem egy területen a fényerő duplájára való növekedését érzékeli, holott a fényerősség szintje a valóságban körülbelül hatszor magasabb lett. Ezért szükséges az, hogy a képnél kompenzáljuk ezt a jelenséget. Ezt általában a digitális algoritmusba beágyazódott kamera feldolgozó chipje végzi el. Meghatározza a terület határai közötti különböző fényerőt és megfelelően beállítja a megfelelő fényerő szintjét. A gyakorlatban a gamma értéke meghatározza a kiegyenlítési mértékét a kép egyes részei közötti ellentétek alapján, hogy jobban megkülönböztethessük azok elemeit. A tipikus gamma érték kameráknál általában 0,45, amelyik egyezik az emberi szem érzékenységének és tipikus kijelzők logaritmikus jellemzőivel.
Példaként, az M11208 kamera használható az automatikus gamma korrekcióval (az algoritmus a gyártó által beépített), vagy a felhasználó által megadottak alapján (egy viszonylagos korrekciós tényező a tartományon belül 25-100).


A gamma korrekciós tényező hatása az érzékelt kép minőségére
Kamerák, amelyek a fent leírt funkcióval rendelkeznek:
High resolution camera: SN-580CA (with audio module)
Color Vandal-proof Camera: SN-FXP3200MIR (WDR)
Color Day/Night Camera: SN-586C/B WDR Pixim (w/o lens, mechanically switching IR filter)
Sunell
M11215
Sunell
M10790
Sunell
M11208
Stabil és megbízható hálózat üzleti környezetben - TP-Link eszközök professzionális alkalmazása. Az alábbiakban bemutatunk egy példát egy létesítményben, amely három szinten helyezkedik el. A szerverek és a központi router a második emeletre kerültek. A fő követelmény a széles sávú internetes kapcsolat és hozzáférés a gerinchálózathoz .
A kereskedelmi létesítmény informatikai hálózati infrastruktúrája
A hálózat alapja a Fast Ethernet és Giga Ethernet. A gerincek közötti kapcsolatoknál (switchek) használják a Giga Ethernet (1000 Mbps), az ügyfél kapcsolatok használatánál Fast Ethernet kapcsolattal.
Annak érdekében, hogy a hálózat megbízhatóságát növeljék, a gerincet egy további kábeles kapcsolat védi - ezzel megakadályozzák, hogy hiba esetén az adatszolgáltatás megszakadjon.

Managed Switch: TP-LINK TL-SL5428E 24+4G 2xSFPManaged Switch: TP-LINK TL-SL5428E 24+4G 2xSFPWeb Smart Switch: TP-LINK TL-SL2218WEB 16+2G 1xSFP
Telepítési diagram
(Narancssárga színű - Gigabit Ethernet, kék színű - Fast Ethernet,
szaggatott vonal - biztonsági kábel)

A bemutatott TP-Link eszközök lehetővé teszik a hálózati forgalom kezelését. Megbízható működését a hálózat is támogatja a fa-struktúrájú protokolljával, QoS és a robusztus biztonsági funkciókkal.
A rendelkezésre álló kezelési lehetőségek a következők: parancssori felület (CLI), telnet tevékenység, SNMP, irányítás webböngészőn keresztül.
A védelmi mechanizmusok, amiket ezekben a professzionális TP-Link eszközökben megvalósítottak, lehetővé teszik a hálózati diagnosztikai kábelezést.


Új DIPOL részleg Katowicében.
Katowice - a new DIPOL branch in Poland
DIPOL Katowice
Korábbi számainkban írtuk:

Stadionok és szórakoztató helyszínek - egy nagy probléma van a jelminőséggel. A stadionok és a szórakoztató helyszínek kiváló infrastruktúrát követelnek meg a televíziójelektől. Ez az uplink és downlink kapcsolatok közül mindkettőre vonatkozik, főleg a műholdak segítségével. Ilyen helyeket arra használnak fel, hogy különböző eseményeket, szervezzenek, amelyeken sport és művészeti eseményeket egyenes közvetítésben továbbítsanak, amelyen egyre inkább nagyobb tömegek vesznek részt...

Szétszórt területen elhelyezkedő fűszerraktárak távoli felügyelete. Belchatowban lévő kicsi fűszerraktárak hálózatának a tulajdonosa az irodájában kívánta a bolt egészének videó felügyeletét megoldani. Az iroda a városon kívül helyezkedett el. Ráadásul a befektető magas minőséget szeretett volna kapni, versenyképes áron. A piacon pillanatnyilag a rendelkezésre álló legjobb megoldás volt az ULTIMAX 204 M72040 DVR-k felhasználása a hozzátartozó IVMS 4000 szoftverrel távfelügyeleti célokra...
Color CCTV Camera: CAM 508 (2.8-12 mm)Color CCTV Camera: CAM 508 (2.8-12 mm)Network DVR: ULTIMAX-204 (H.264, 4 channels)Color CCTV Camera: CAM 508 (2.8-12 mm)Outdoor Color Camera: VF-515 IRNetwork DVR: ULTIMAX-204 (H.264, 4 channels)Network DVR: ULTIMAX-204 (H.264, 4 channels)
Blokkséma a felügyeleti rendszer elosztásáról
CDMA járműveken? Használja a körsugárzó CDMA antennát a TRANS-DATA CDMA DZ10.2. A probléma, ami egy hajó fedélzetén megtörténhet, hogy pl. a jachton, stb. gyakorlatilag nincs lehetősége az irányantennának az adatátvitelre (azokat mindig a CDMA bázisállomásra kell irányítani). A megoldás a körsugárzó antenna használatával lehetséges, anélkül, hogy megváltoztatnánk az irányt. TRANS-DATA CDMA DZ10.2 A742020 egy külső körsugárzó antenna, amivel lehetséges a CDMA jeleket fogadni és továbbítani különféle környezetekben...

Írások, cikkek különböző témákról

DVB-T információk

MinDigTV Extra kártyák értékesítése üzletünkben 3 hónap, 6 hónap, 12 hónap - már dobozos változatban is

Vedd és Vidd!!

A határozott idejű kártyák készpénz fizetése ellenében azonnal elvihetők!

Ajándékozza meg családtagjait ezzel a Magyarországon újdonságnak számító kártyaértékesítési formával!
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI