KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 32/2010 (2010. október 4.)
Közeledik a földrengés a világ távközlésében. Ahogy az már korábban is várható volt, az elemzők egy nagyméretű LTE kereskedelmi rendszert látnak maguk előtt. A telekommunikáció terén 2010 vége vízválasztó fontosságú lehet a GSM számára is.
Az első kereskedelmi LTE hálózatot ez év fordulóján a skandináv TeliaSonera elindította. Tavasszal Kínában is tesztelés céljából üzembe helyeztek egyet éppen az Expo Sanghajban.
Global Mobile Suppliers Association (GSA)becslése szerint 2010 végére 22 ilyen hálózat lesz készen. Mára már 110 üzemeltető 48 országban kezdte meg az LTE beruházásokat. Az új technológia lehetőséget ad a globális távközlési infrastruktúra kiegyenlítődési kisérletére - a hálózatok egyidejűleg alkalmazásával az ilyen területeken, mint pl. az USA, Európa és Üzbegisztán.
Miközben a történelmet felidézzük a GSM bemutatkozása is megrázta a nemzeti telekommunikációs üzemeltetők hatalmát, mivel új társaságok alakultak, amelyek kizárólag a drótnélküli kapcsolatokra összpontosítottak. Ma a vezető szolgáltatók, emlékezve erre a helyzetre már gondosabban ellenőrzik a piacot, de néhány átrendeződés ennek ellenére végrehajtásra került, ami úgy tűnik, hogy elkerülhetetlen. Például, a világ első LTE hálózatának beüzemelése megkezdődött az 1800 MHz-es sávban Huawei berendezésekkel Lengyelországban éppen szeptemberben két vállalat részvételével, akik kapcsolatban vannak a legnagyobb lengyel pay-TV szolgáltatóval a Cyfrowy Polsattal. Hardvergyártóknak is sürgősen reagálniuk kell az új technológiákra. Időközben az egyik GSM piacvezető, a Nortel csődbe ment, egy másik a Motorola nem a legjobb állapotban van. A legfontosabb piaci szereplők - az Ericsson, az Alcatel Lucent, a Nokia, Siemens Networks - aktívan versenyeznek a szerződésekért, különösen azt szem előtt tartva, nehogy elveszítsék a piacukat az újonnan megjelenőkkel - gondolva itt a Huawei, ZTE és a Samsungra.

A TD-LTE rendszer indult Shanghaiban 2010 tavaszán
A legérdekesebb dolog lehet a versenyben maga a technológia. Az LTE két fő irányban halad FDD-LTE és a TD-LTE. Ezek az átviteli közeg használati módjában különböznek egymástól.
Az FDD-LTE esetében az átviteli csatorna két frekvenciasávon történik - az egyiket a bázisállomás felé használják átvitelre és a másikat a bázis terminálon. A TD-LTE uplink és downlink használja az egész csatornát. Az idő aminél a továbbítást végrehajtják, az úgynevezett "időpontok". Az egyetlen "idő slot" a továbbítás céljából történő kezelés csak egy irányban megy végbe. Ezt lehetővé teszi a rugalmas átviteli csatornakapacitást.
A TD-LTE technológiát jelentős nagy amerikai cégek vették át: a Verizon, Clearwire, az AT &T. Valószínűleg ezt fogják Indiában is támogatni. A TD-LTE preferált szerepet kap Kínában is, abban az országban, amelyik sok szakértő szerint lehetséges, hogy a szabadalmaknak akár a 40%-t vallhatja születését ezen a területen. Egy ilyen helyzetben már nem lehet meglepő, hogy a Chunghwa Telecom - tajvani üzemeltetője - úgy döntött, hogy elindítja a versenyképes FDD-LTE megoldást és vásárolt a Nokia Siemens Networksból.
Vajon az LTE technológia két változatának használata veszélyt jelent kompatibilitásban a globális távközlésben? - Nem, mindkét változat 90%-ban összhangban vann egymással, az egyesítésüket kell a jövőben elérni a technológia ezen változatának - LTE-A (Speciális) - a becsült kapacitása 1 Gbit/s (letöltés) és 500 Mbps (feltöltés), egy 100 MHz széles csatorna. A munkát a chip képes az FDD-LTE és a TD-LTE rendszerekben elvégezni, amit már bejelentettek a China Mobile és a WordPhone cégek.
A negyedik generációs vezeték nélküli hálózatnak (4G) garantálnia kell a100Mbps adatátviteli sebességet és a helyhez kötött berendezésnél - 1 Gbps. Az LTE (Long Term Evolution) - egy ilyen fejlesztési rendszer a mobil kommunikáció terén. Jelenleg az LTE lehetővé teszi akár a 326 Mbps letöltési sebességet és a 86 Mbps feltöltési sebességet (egy csatorna sávszélessége 20 MHz, 64QAM a moduláció és a MIMO 4x4). Annak a ténynek köszönhetően, hogy a feltöltési sebesség nem felel meg a kritériumnak a 100 Mb/s-nek, ezért pillanatnyilag a 3.9G technológiának nevezik.
További fejlődését majd ez a technológia teszi lehetővé, hogy továbbítsa a széles körű multimédiás tartalmakat, éppen "útközben".

Megnyerően az antennákról - a IX. DIPOL Nyári szünidei fotópályázat 2010 A IX. alkalommal rendezett verseny véget ért, a fotópályázat lezárult. Mint minden évben, a zsűri elnöke egy hivatásos fényképész a krakkói Pawel Zechenter Úr volt, aki eldöntötte az 1. és a 2. hely sorsát. Egy másik külön díj is kiírásra került, amelyet a DIPOL Műszaki Osztálya ítélt oda.
A nyertes alkotások és minden beküldött fénykép megtekinthetők a verseny pályázati oldalán.

Gratulálunk a nyerteseknek és ezúton is nagyon megköszönjük valamennyi résztvevő fáradságos munkáját és a versenyre beküldött felvételeket...
Már, most ezennel szeretnénk meghívni Önöket következő jubileumi versenyünkre, amelynek témája hasonló lesz "Megnyerően az antennákról" .

Két tuner, egy kábel - twinsender. A műholdas platformok növekvő vonzerejét a reklámok is segítik, hogy további vevőket szerezzenek be és itt a népszerűsége erősödik az iker tunerrel felszerelt PVR készülékeknek, amelyek merevlemezzel vannak ellátva és ahol igény van rá a két SAT jelet egy koaxiális kábelen vezethessük le. Ez sok esetben nem is olyan egyszerű feladat, különösen már kiépített hálózat esetén.

Ha a felhasználó csatlakoztatni szeretne egy dupla tunerrel rendelkező PVR vevőt, vagy egy másik műholdvevőt és a már meglévő telepítésnél eddig egy teljes sávú LNB-t és egy antennakábelt használt a levezetéshez, a legegyszerűbb megoldás, hogy az egyes LNB helyett egy kettős (twin) fejet szerel fel és hozzá meg egy másik kábelt köt be.
Ha a telepítésnél a második kábel bekötése lehetetlen, fizikálisan nincs rá lehetőség, esztétikai okok miatt szeretnék ezt elkerülni, létezik egy olyan eszköz, amelynek segítségével lehetséges két jelet lejuttatni a már meglévő kábelen - Twinsender R85260.


Cable transmitter TWINSENDER (2xSAT and FM/TV)
Twinsender adó
R85260
Az eszköz lehetővé teszi két független jel továbbítását, műholdas és földi FM/TV adások jeleit egyetlen koaxiális kábelen.
Universal TWIN LNB Inverto 0.3 dBTwin Monoblock LNB: Inverto IDLP-231TWMONO (0.2 dB)Cable transmitter TWINSENDER (2xSAT and FM/TV)Cable transmitter TWINSENDER (2xSAT and FM/TV)
A Twinsender R85260 egyik alkalmazási módja
TREND DVR - tökéletesség a legegyszerűbb formában. A követelmény a modern elektronikus berendezésektől manapság a szemléletesen kezelhető és megbízható szoftver. Ezt az intelmet meg is fogadták a TREND digitális videó felvevő tervezői és gyártói.
A TREND DVR jellemzően tömör felépítésű szerkezet - ezeknek célja a hosszú távú működés biztosítása kezelőjének beavatkozása nélkül. A mesterséges huzat optimális környezeti feltételeket biztosít az elektronikai alkatrészeknek. A 8 és 16 csatornás modelleknél még két ventillátort használnak (közel a HDD rekeszhez).
Kis méretük lehetővé teszik a TREND DVR-k használatát számukra még korlátozott körülmények között is.

A TREND sorozat 4-csatornás M72504, 8-csatornás M72508, és 16-csatornás M72516 modellekből áll.

Megkülönböztető jellemzők:
 • H.264 videó tömörítés
 • Valós idejű operációs rendszer: egyidejű felvétel, lejátszás, ellenőrzés, archiválás
 • Audió felvétel G.726 tömörítés
 • Képesség, akár hét független felhasználói fiók és egyéni jogok létrehozására (helyi és távoli menedzsment;
 • Külső eszközök támogatása (riasztási bemenet és kimenet)
 • Kompatibilitás PAL, NTSC, SECAM videó rendszerekkel
 • Felvétel felbontása 4CIF
 • Maximális felvételi sebesség 25 fps (mindegyik csatornán)
 • Egyidejű lejátszása a felvételeknek négy csatornán
 • Értesítés az eseményekről e-mail-ben
 • Egyszerű archiválás több formátumban, beleértve az avi és mp4 formátumot
 • Beépített web szerver elérhető az Internet Explorer segítségével
 • Ingyenes szoftver, távfelügyelet mobiltelefonon keresztül, működő 3G/3.5G hálózatokon (Windows Mobile, Symbian, iPhone)
A DVR beállítható helyben a tartozék USB egér, távirányító, vagy a gombok segítségével az előlapon, valamint távolról az interneten keresztül (Internet Explorer).


Audio Module: MP-6/D (microphone w/ balanced output) Outdoor Color CCTV Camera: n-cam 210 + IRColor Camera CAM 502 (4-9 mm)Color CCTV Camera: CAM 508 (2.8-12 mm)Professional CCTV Monitor: SAMSUNG SMT-1922P (19CCTV Network DVR: TREND 250X04 (H.264, 4 channels)
Telepítési vázlat
A telepítés és a konfigurálás a sorozat minden modelljénél néhány percet vesz igénybe. Bár a termékcsalád új, a piacon már a telepítők és a felhasználók használatba is vették...

Új funkciók a CCTV kamerákban - DIS. DIS (digitális képstabilizátor) lehetővé teszi, hogy megszüntesse azokat a torzító hatásokat a kamerák rázkódásából kifolyólag, amelyeket a szél, vagy a mechanikus vibráció okozott. Amellett, hogy javítja a képminőséget (nem elmosódott), az ilyen funkció lemezterületet takarít meg - extrém körülmények között akár ez 50%-os is lehet.
A funkciót speciális algoritmusok hajtják végre, például: Cubic Spline Interpolation a DIS funkciót a Samsungnál a kamerák A1 képérzékelőinél népszerűsítették.

A kép a CCTV kamerából, amit egy mozgó autóban helyeztek el (DIS ki) ...
...és a kamera képe DIS funkcióval
Drótnélküli otthoni felügyelet CCTV IP TP-Link TL-SC3130G kamerával. A drótnélküli IP kamera a TP-Link TL-SC3130G K1150 egy ideális nagyobb biztonságot növelő megoldást jelent a lakásban. Az 54 Mbps átviteli sebesség sima streameket biztosít azokról a helyekről, ahol nincs vezetékes hálózat kiépítve és a lakást körülvevő falak, vagy a mennyezet nem akadályozza a drótnélküli jelek terjedését.
Hozzáférés a kamerához internetes böngészőn keresztül történik, a tartozékként szolgáló szoftverrel, vagy a kompatibilis GSM telefonon.
Wireless IP Camera: TP-LINK TL-SC3130G ADSL Router w. 4-port Switch &802.11n AP: TP-Link TD-W8960N
Amellett, hogy az alapvető funkciókat, mint a mozgásérzékelés és az e-mailben történő értesítést tartalmazza, további igen fontos jellemzőkkel is rendelkezik: kétirányú hangtovábbítás, két stream, kompatibilitás a 3GPP-vel, hibaészlelés és watchdog.
A kamera telepítése egyszerű, tiszta, áttekinthető, logikus menüje részletesen ismertetve van a kézikönyvben. A hozzáférést a helyi hálózaton az interneten keresztül lehet biztosítani ADSL router 4 portos switchel és 802.11n AP (300 Mbps) TP-Link TD-W8960N (N2904).


Vezeték nélküli kapcsolat egy közbenső ponttal - ULTIAIR. Sok esetben lehetetlen közvetlen kapcsolatot létesíteni különböző helyszínekkel, hogy össze tudjanak kapcsolódni. A kölcsönös láthatóság hiánya azonban nem zárja ki a vezeték nélküli technológia alkalmazását. A legtöbb esetben a megoldás, létre kell hozni egy köztes csomópont.
A rendszer kombinációja két pont-pont közötti kapcsolat, ahol a második kezdődik azon a ponton, ahol az első véget ér. Az eszközök kialakításánál a közbenső csomópont közvetlenül csatlakoztatható Ethernet kábelen keresztül.


A legegyszerűbb pont-pont közötti kapcsolatnál szükség van ULTIAIR 3. licenc szint Bridge és egy másik ULTIAIR licenc szint 3 Kliens. Természetesen a kapcsolatnál alkalmazhatunk két ULTIAIR eszközt 4. licenc szinttel.
Példa a pont-pont közötti kapcsolatra:
Wireless Access Point: ULTIAIR 323KCWireless Access Point: ULTIAIR 423KCWireless Access Point: ULTIAIR 423KCWireless Access Point: ULTIAIR 323KC
Korábbi számainkban írtuk:

Videó adatátvitel 3G hálózaton - egy építési terület ellenőrzése. Az építési területek több okból kifolyólag gyakran kerülnek videokamerás megfigyelőrendszer alá, mint például: a tulajdon védelme, az építési folyamatok dokumentációja, munkavédelmi ellenőrzések. Ideiglenes jellege miatt a működési területen mobilnak kell lennie, a munkafolyamat bármelyik fázisánál és könnyen hordozható legyen egy másik építési területre.
A nagyobb probléma távoli helyszíneken van (erdők, hegyek , stb.) a széles sávú internethez való hozzáférés hiánya. Ennek a problémának a megoldása az IP kamerák és a drótnélküli helyi hálózat alkalmazása...
Wireless Access Point: ULTIAIR 419KCSwitch TP-Link TL-SF1005D (5 ports)RouterBoard 411U (MikroTik license level 4)Outdoor IP Camera: ACTi ACM-1231 (1.3 Mpx)Video Card PCI-4100 MPEG-4
Egy építési terület IP videokamerás megfigyelőrendszere,
mobil hálózaton keresztül történő hozzáféréssel
Két jel egy kábelen. Lehetséges továbbítani egy műholdvevő által vett csatornákat ugyanazon koaxiális kábelen keresztül, amelyik csatlakozik az LNB-vel? Igen, két DC-009 R85300 TV / SAT közösítő segítségével, (diplexerek), amelynek felhasználásával elkerülhetjük egy másik koaxiális kábel beszerelését. A kábel a két közösítőn keresztül viszi a SAT IF jeleket az LNB-ből a műholdvevőhöz (TUNER) és ellenkező irányban - a vett csatornákat pedig átkonvertálja RF jelekké egy Signal R95175 (vagy R95176) segítségével.

Stadionok és szórakoztató helyszínek - egy nagy probléma van a jelminőséggel. A stadionok és a szórakoztató helyszínek kiváló infrastruktúrát követelnek meg a televíziójelektől. Ez az uplink és downlink kapcsolatok közül mindkettőre vonatkozik, főleg a műholdak segítségével. Ilyen helyeket arra használnak fel, hogy különböző eseményeket, szervezzenek, amelyeken sport és művészeti eseményeket egyenes közvetítésben továbbítsanak, amelyen egyre inkább nagyobb tömegek vesznek részt.
A minőség, a megbízhatóság és az átvivő képesség miatt - a stadionokban és szórakoztató termekben nincs a száloptika-megoldásokkal szemben alternatíva...

Írások, cikkek különböző témákról

DVB-T információk


Vedd és Vidd!!

A határozott idejű kártyák készpénz fizetése ellenében azonnal elvihetők!

Ajándékozza meg családtagjait ezzel a Magyarországon újdonságnak számító kártyaértékesítési formával!
Ready for DVB-T
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI