KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 35/2010 (2010. október 25.)
Jobb "szemek", kifinomított "agyak ". A kameránál az érzékelő jelfeldolgozó processzorát a szemhez és az agyhoz hasonlítják. Az új technológiák bevezetésénél a két elem mindegyikének alapvető fontossága van a korszerű CCTV kameráknál, beleértve az analóg készülékeket is, amelyek még mindig a legnépszerűbb csoportja a videó megfigyelő rendszerek piacán.
Amíg a legújabb fejlesztésű technológiák a CCD és CMOS képérzékelők vonatkozásában már gyorsan ment az alkalmazás számos területen (digitális fényképezőgépek, videokamerák, okos telefonok), de nem volt egyértelmű, hogy a gyártókat is érdekelje a jelprocesszorok fejlesztése a hagyományos CCTV piacon.

A CCTV IP kamerák dinamikus fejlődése és a gyártók harsány közleményei, az árak csökkentése és a szabványok harmonizálásával gyors bővülést okozott a piacon, úgyhogy sok telepítő elkezdett gondolkodni azon, hogy az analóg kamerák elavult termékekké váltak.

De a hatalmas népszerűség és a fogyasztók folyamatos érdeklődése után több vezető vállalat úgy döntött, hogy befektetnek a "régi" technológia fejlesztésébe. Az eredmények lenyűgözőek - az általuk kifejlesztett új generációs digitális jelprocesszor nagy áttörést hozott a videó megfigyelő rendszerekben.
Hála az új generációs digitális jelfeldolgozó processzoroknak (DSP), az analóg kamerák számos olyan képminőség javító szolgáltatását sikerült kialakítani (HLC - High Light Compensation, DIS - Digital Image Stabilization, DNR - Digital Noise Reduction), amelyek képessé teszik az intelligens képelemzés elemeinek a bevezetését.
Az új DSP-k lehetővé teszik a kamerák számára az ilyen feladatok elvégzését:

 • arcfelismerés,
 • mozgásészlelés,
 • elhagyott tárgyak észlelése (csomagok, bőröndök),
 • a színhelyről tárgyak eltűnésének az észlelése (lopás),
 • egy bizonyos vonalon kereszteződés észlelése (pl. egy kerítés),
 • egy bizonyos területre való irányítás észlelése (pl. nincs parkolóterület),
 • nyomon követik a tárgyak mozgásának irányát (pl. a megfigyelt személy lépett-e be a megfelelő bejáraton),
 • magánélet zónák.
Az elmúlt hónapokban meg lehetett figyelni a digitális jelfeldolgozó processzorok dinamikus fejlődését.
Az új jelfeldolgozó Effio elnevezéssel (Enhanced Featurest és Fine Image Processor) hatalmas siker volt és nagy verseny alakult ki a CCTV IP kamerák piaci részesedésének harcában. A sikeres, korszerű megoldások jelentős javulása a képminőségben arra inspirálta a gyártókat, hogy még szélesebb körű termékcsaládot fejlesszenek ki.
Az Effio sorozat 4 modellből áll: Effio, Effio-E (jelenleg gyártott), Effio-S és Effio-P (mely várhatóan 2011 elején indul).
Még a funkciók kialakítása folyik az Effio-E (Entry level) változatában (HLC - High Light Compensation, ATR - Adaptive Tone Reproduction, 2D-NR - Digital Noise Reduction) de máris a kategórianyertesek közé sorolják a chipsetet.

Más gyártók sem vesztegetik közben az idejüket. A PIXIM kifejlesztette a Seawolf chipset, amely a zaj csökkentése mellet jobb fehéregyensúlyt biztosít.
2009 második felében a Samsung bemutatta a digitális jelfeldolgozó processzorok új vonalát az úgynevezett A1-est (All In One). A legújabb a Winner DSP sorozatát jellemzi az intelligens képelemzés, a kiterjesztett dinamikus tartomány (XDR) és a VPS szkennelési technológia.

Az analóg kamera felismerve az emberi arcokat képeket és felvételt készít a beépített memóriakártyára
Az új DSP bemutatása a gyártóknak az analóg kamerák egy új fegyver a csatában a videó megfigyelési piacon. Ugyanakkor ez megerősíti azt a véleményt, hogy mindkét technológia, az analóg és a digitális is növekedni fog párhuzamosan és összeilleszti azok képességeit az egyedi ügyfelek igényeinek megfelelően.
SatKrak 2010. A SatKrak-on a digitális televíziózással kapcsolatos kiállításra került sor Krakkóban 2010. október 14-16 között. A DIPOL különleges elismerést kapott a berendezések azon köréért, amelyek lehetővé teszik az antennarendszerek méréseit, vizsgálatát és a DVB-T adások vételét.

Bővebben ezekről a termékekről olvashat itt a cikkben "A DVB-T készen áll" .


DVB-T Receiver Signal HD-507 (MPEG-2/4, PVR Ready)
Outdoor Digital TV Antenna Signal HDA-5000
DVB-T Signal Meter: Digiair PRO
Outdoor DVB-T Antenna Amplifier: Terra AB001 (5VDC)
DVB-T vevőkészülék
Signal A99250
DVB-T antenna
Signal A6040
DVB-T mérőműszer
R10510
Ready for DVB-T - DIPOL on Satkrak 2010 fair
DIPOL SatKrak 2010 vásáron
Olvasók szavazása - "Megnyerően az antennákról". 182 kép érkezett be a versenyre és ebből 21-et választottunk ki, amelyek szélesebb körű érdeklődést váltottak ki.
Kérjük a Kedves Olvasót, szavazzon arra a felvételre, amelyik ezek közül a leginkább tetszik.
Csak egy szavazat leadására van lehetőség.
A "DIPOL Hungaria" felajánlott egy palack márkás Tokaji bort annak a fotónak a szerzőjének, aki a legtöbb szavazatot fogja kapni.
Az online szavazás november 28-ig tart.
A képek szerzőinek odaítéltük a "Mágikus bögréket.".

Vote for the most interesting picture of the 2010 photo contest
Vote for the most interesting picture of the 2010 photo contest
Vote for the most interesting picture of the 2010 photo contest
Csomópont vörösben
Radosław Kazmierczak
A Narwia folyón
Andrzej Montwill
Villámok vétele
Mariusz Daciuk
DVB-T vevőkészülék, PVR és multimédiás lejátszó - a Signal HD-507. A Signal HD-507 A99250 az egyetlen eszköz a piacon, amelyik egy kicsi praktikus házban DVB-T vevőkészülék és egy többfunkciós multimédiás készülék is. Ennek a digitális vevőnek a használata az egyik legolcsóbb mód arra, hogy egy régebbi analóg TV készülékhez, LCD, vagy plazma televízióhoz alkalmazzák (amennyiben az LCD vagy plazma TV csak MPEG-2 tunerrel rendelkezik), ezáltal részesei legyenek az MPEG-4 digitális televíziózás világának. Még az MPEG-4 tunerrel teljesen felszerelt televíziók tulajdonosait is érdekelheti egy ilyen multifunkciós eszköz, a beépített médialejátszó és a Personal Video Recorder miatt (PVR Ready - lehetőség van felvenni a DVB-T adásokat külső USB-memória tárolóra). A Signal HD-507 képes lejátszani képeket, zenét és videókat - beleértve a nagy felbontású műsorokat is. A készülék egyben képes rögzíteni a DVB-T programokat. A vevőkészülék ideális minden LCD / plazma TV számára, amelyet a falra kívánnak szerelni - attól függően, hogy a TV-modellt és a tartót hogyan szeretnék elhelyezni, gondoskodni kell a készülék megfelelő szellőzéséről, tehát kellő távolságot kell a TV készülék és a fal között hagyni.
DVB-T Receiver Signal HD-507 (MPEG-2/4, PVR Ready)
A nappal/éjjel kamera Sunell SN-BXC59/30CDN M11209. A kamera amely új videó jelfeldolgozó megoldásokat tartalmaz az analóg CCTV kamerák számára: a Sony HAD CCD II ExView tényleges felbontása 976 (H) x582 (V) és a Sony Effio-E DSP. A kamera mechanikus IR szűrővel (ICR) is rendelkezik.
Day/Night Camera: SN-BXC5930CDN (650TVL, Sony Effio-E DSP, ICR)
Sunell SN-BXC59/30CDN
M11209
Az ExView Sony HAD CCD IIérzékelőnél alkalmazott technológia a Super HAD CCD II. fejlesztése. A vízszintes képpontok száma nő, elérte a magasabb szintű telítettséget és a nagyobb érzékenységet.
A sokkal magasabb érzékenységet az IR spektrumban is hasznosíthatják (800 - 900 nm).
Grafikon bemutatja a függőségét az érzékenységnek a hullámhossztól az Exview és a tipikus képérzékelő számára
Felhasználása a Sony Effio-E digitális jelfeldolgozó processzornak (DSP) kiterjeszti a képfeldolgozás lehetőségeit és a fejlett képszenzort használva együtt képessé teszi, hogy a vízszintes videó felbontás 650 TVL legyen. A processzor lehetővé teszi, hogy használja a fejlett képfeldolgozást és az OSD funkciókat, mozgásérzékelési zónák és a magánéleti kitakarások alkalmazását.
A videó nagy felbontása lehetővé teszi a kép egy részének a nagyítását a minőség elvesztése nélkül; továbbá 2 D - NR (zajcsökkentés) minimalizálja a blur hatást, megmenti a tárgyak éles széleit.
Jó minőségű a kép kinagyított része
A képminőséget a különböző világítási körülményeknél javítani kell ATR (Adaptive Tone Reproduction) funkció, amely csökkenti az ellentétet a legsötétebb és legvilágosabb területeknél és lehetővé teszi, hogy a részletek láthatók legyenek a kép mindkét részében.
Az ATR funkció hatása (jobbra) a kép láthatósága
(A - a legvilágosabb területén, B - a legsötétebb területén)
Rugalmas CCTV rendszerek hibrid AVerMedia DVR-re alapozva. Azok a felhasználók, akik analóg megfigyelő rendszereket használnak és szeretnék bővíteni CCTV hálózatukat IP kamerákkal nagyobb felbontással, nem kényszerülnek arra, hogy egy újabb különálló telepítést hozzanak létre. Az új hibrid AVerMedia DVR EH sorozata egyesíti a DVR és NVR jellemzőit.


Két modell is van kínálatunkban - a 8-csatornás EH5108H+ M75108 és a 16-csatornás EH5216H+ M75216. Mindegyik csatornája támogatja az analóg és IP-kamerákat. A készülék képes rögzíteni a videó stream-kódolt H.264, MPEG-4, vagy M-JPEG kamerákból érkező jeleket, amelyek több mint 45 gyártó cégtől származnak.
A maximális felbontás az IP csatornák felvételénél 2,3 Mpx.

IP Speed Dome Camera: ACTi CAM-6630 Megapixel Day/Night IP Camera: ACTi ACM-5611Vandal Proof CCTV Camera: SN-VP3050 Graphite(color, with IR illuminator) 1.3 Mpix IP Dome Camera: ACTi ACM-3401Outdoor IP Camera: ACTi ACM-1231 (1.3 Mpx)Color CCTV Camera: n-cam 680 + IR (2.8-12 mm, 600 TVL)Color CCTV Camera: n-cam 640 + IR (4-9 mm, 600 TVL)Compact Color Camera: V-CAM 315 IRSwitch TP-Link TL-SF1005D (5 ports)Hybrid DVR/NVR: AverMedia EH5216H+ (16-ch. H.264)Hybrid DVR/NVR: AverMedia EH5108H+ (8-ch. H.264)Professional CCTV Monitor: SAMSUNG SMT-1922P (19
Egy példa a videó megfigyelő rendszerre, amely a hibrid AVerMedia DVR-re van alapozva
A fenti ábra egy példát mutat be a hibrid CCTV rendszerre. A meglévő analóg kamerák is csatlakozhatnak a BNC bemeneten, amely a hátlapon található. A további IP-kamerák is csatlakozhatnak a LAN-on keresztül a hálózathoz, ugyanazon a használt DVR-en, vagy telepíteni lehet minden helyen (felvétel az interneten keresztül.)
A DVR szabályzása az egérrel vagy a távirányítón keresztül lehetséges. Ez egy önálló eszköz, amely képes együttműködni a VGA monitorral és további video monitorral (pl. a meglévő CRT monitor). Ha a DVR csatlakoztatva van az internethez, akkor lehetséges beállítani, kezelni és ellenőrizni távolról is a rendszert hálózaton keresztül.

A rögzítőhöz mellékelt erőteljes szoftver csomag:
 • Central Management System (CM3000/CM3000 Gold) - ügyfélszoftver, amely több NVR-t integrál a hálózatban
 • Remote Console - távellenőrzés és egyetlen NVR menedzsmentje
 • WebViewer - hálózati illesztő az Internet Exploreren keresztül történő vezérlésre
 • Dispatch Server - szoftver az adatstreaming számára több felhasználónak
 • JavaViewer, PDAViewer, iPhoneViewer, iBlackberryViewer
 • 3 GViewer (Dispatch Serveren keresztül, amelyik növeli a lehetőségeket egyidejűleg több ügyfél csatlakoztatására)
Az AVerMedia digitális videó rögzítők ismertek és közkedveltek az egész világon. Kifinomult hardver és szoftver architektúrája stabil működést biztosít a CCTV rendszerben. Ellentétben a PC-alapú rendszerekkel, itt nincs szükség további drága szoftverek beszerzésére, nem áll fenn a rossz berendezés beszerzésének a kockázata, semmi gond nincs a kiegészítő folyamatokhoz használt számítógépekkel. Az első telepítés mindössze néhány percet vesz igénybe és a készülékek folyamatosan üzemelnek az üzemeltető minden különösebb beavatkozása nélkül. Egy figyelemre méltó rugalmassága mutatkozik az együttműködő eszközök és azok paramétereivel, az EH sorozat DVR/NVR készülékei bármilyen videó megfigyelő rendszerben működhetnek.


Pixord kamerák H.264 tömörítéssel. Az új sorozatú Pixord kamerák: P606 K1530, K1531 P606W, K1532 P600E, és a PL-621E K1533 - mindegyike a H.264 tömörítést alkalmazza, amelyek lényegesen alacsonyabb sávszélesség-igénnyel rendelkeznek, mint az MPEG-4 vagy MJPEG eszközök.
A H.264 tömörítésnek nagy jelentősége van több kamerával rendelkező rendszerek esetében, ahol igen magas forgalom van a hálózaton. Ezt ki is lehet használni, ha egyetlen élő videó kamerát használunk egy internetes honlapon, miután a kapcsolat korlátozott a sávszélességgel kapcsolatosan.

Megapixel network camera: PIXORD P606 (2.0 Mpx, H.264, IR)
Wireless megapixel network camera: PIXORD P606W<br /> (2.0 Mpx, H.264, IR)
Megapixel network camera: PIXORD P600E (2.0 Mpx, H.264, PoE)
Outdoor Megapixel IP Camera: Pixord PL-621E (2Mpx, H.264, PoE)
Pixord P606
K1530
Pixord P606W
K1531
Pixord P600E
K1532
Pixord PL621E
K1533
Köszönhetően a szabad felhasználású SDK (Software Development Kit)-nek, a Pixord kamerák H.264 kódolása lehetővé teszi, hogy a honlapon beágyazza a videót. Perceken belül, bárki saját honlapján láthatja egy pár sornyi kód beírásával a programban, amely ezek után lehetővé teszi az online videó megjelenítését.
Több tapasztalt felhasználó RTSP protokollt használ, majd átadja a videót egy streaming szervernek és ezzel egyszerre több felhasználó számára van lehetőség a képet élőben megtekinteni.

Élő videó a Pixord kamerákból:
Multimédia otthon, alapozva a 802.11n szabványra. A 802.11n szabvány lehetővé teszi az adatok átviteli sebességét akár 300 Mbps teljesíteni, amely tökéletesen megfelel az otthoni multimédiás továbbításoknak. A drótnélküli zene vagy videó átadása egy laptopra vezeték nélkül sokkal kevesebb időt vehet igénybe, mint egyidejűleg fájlokat küldeni és vezetékes "Fast Ethernet" kapcsolatot használni.
A 802.11n eszközök kompatibilisek a régebbi 802.11b és 802.11g berendezésekkel, így a 802.11n router együtt fog működni a 802.11b és 802.11g vezeték nélküli kártyákkal.

Az "n" szabványú eszközök kínálatunkban
Wireless PCMCIA Adapter: TP-Link TL-WN910N (300Mbps)Wireless-N 802.11n PCI Adapter: TP-Link TL-WN851N (300Mbps)Access Point 802.11n (draft 2.0): TP-Link TL-WR941N <br />(300Mbps, built-in router and 4-port switch)Wireless 802.11n USB Adapter: TP-Link TL-WN821N (300Mbps)Wireless 802.11n Mini-PCI Adapter: TP-Link TL-WN861N (300Mbps)
Egy megbízható multimédiás otthoni hálózati platform - 802.11n TP-Link eszközökkel
Készülékek listája, amelyek alkalmazhatók a muiltimédiában a családi házban:
 • Access Point N3251 TP-Link TL-WR941ND 802.11n 300 Mbit/s beépített routerrel - A készülék lehetővé teszi a felhasználó számára a vezeték nélküli hálózatot (vezeték nélküli kliens kártya) és a megosztott internetkapcsolatot DSL segítségével (RJ-45);
 • Wireless PCMCIA kártya N3231 TP-Link TL-WN910N, 802.11n 300 Mbit/s - ideális megoldás laptopok és notebookok számára PCMCIA interfészen keresztül;
 • Wireless-N PCI kártya N3271 TP-Link TL-WN851N, 802.11n 300 Mbit/s - PCI interfészen elérhető asztali számítógépek számára;
 • Wireless 802.11n Mini-PCI kártya N3261 TP-Link TL-WN861N, 802.11n 300 Mbit/s - miniPCI interfész mobil számítógépek számára ezzel az interfésszel;
 • Wireless 802.11n USB kártya N3221 TP-Link TL-WN821N, 802.11n 300 Mbit/s - USB interfész használatával ideális minden mobil számítógép számára.
Korábbi számainkban írtuk:

Miért a 360 fokos infravörös LED dom Redbeam megvilágítók ideálisak a belső helyiségek felügyelete számára? A Redbeam 360 fokos infravörös LED dom reflektorok a LED sorozat egy új generációja a SECUREX szakkiállításon Arany Érmet nyert. A dom reflektorokat rendszerint a mennyezetekre szerelik. A tartomány helyett jobb feltüntetni a kapacitásukat, amely a maximális területet jelöli meg, amit valójában megvilágíthatnak. A Readbeam sorozat esetében ez - 60 m2 (M1642) vagy 120 m2 (M1643)...

Redbeam - IR illuminators
Drótnélküli otthoni felügyelet CCTV IP TP-Link TL-SC3130G kamerával. A drótnélküli IP kamera a TP-Link TL-SC3130G K1150 egy ideális nagyobb biztonságot növelő megoldást jelent a lakásban. Az 54 Mbps átviteli sebesség sima streameket biztosít azokról a helyekről, ahol nincs vezetékes hálózat kiépítve és a lakást körülvevő falak, vagy a mennyezet nem akadályozza a drótnélküli jelek terjedését...

Írások, cikkek különböző témákról

DVB-T információk


Vedd és Vidd!!

A határozott idejű kártyák készpénz fizetése ellenében azonnal elvihetők!

Ajándékozza meg családtagjait ezzel a Magyarországon újdonságnak számító kártyaértékesítési formával!
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI