KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 37/2010 (2010. november 8.)
Felügyelő központ a kamerában. A megfigyelő központ, vagy a helyileg őrzött objektumok, amelyeknél analóg kamerákat szereltek be, időzített videó felvételeket készítettek az eseményekről - ez volt a kezdete a CCTV rendszereknek.
A mérföldkő volt a videokamerás megfigyelőrendszerek fejlesztésében az IP kamerák megjelenése és a hálózat, amely a videó jeleket átviszi és lehetővé teszi az elszórt épületek megfigyelését is. De az egyre növekvő videó anyag és ezzel arányosan beszerelt kamerák felesleges terhet jelentettek az ilyen rendszereknek. A felügyelő központ vagy az őrzött hely, általában több videómonitorral van ellátva és ezt megfelelő módon üzemeltetni kellett a felügyelő személyzetnek. A vizsgálatok azt mutatják, hogy egyetlen monitor folytonos megfigyelése, amelyen 20 percen át figyelték a felügyeleti kamerából érkező képeket, akár 90%-t is elszalaszthatja az üzemeltető a fontosabb eseményeknek. Az ilyen esetek elkerülésére találták ki a fejlett képelemző szoftvert, amely nagy mértékben támogatja az üzemeltető munkáját.
Sajnos, ha a rendszer több video streamot rögzít és elemez egyszerre, a minőségi igényeket a hardver és szoftver nagymértékben megnöveli. A másik probléma az a tény, hogy egy hatékony képelemzés megköveteli a jó minőségű videót, amelyet csak a széles sávú hálózatokban lehetséges továbbítani. Gyakran előfordul, hogy a rendelkezésre álló hálózatok, nem képesek teljesíteni ezt a követelményt.

Az igény, hogy ezeket az akadályokat le is győzzék, a mérnökök kitartó munkájának volt köszönhető. Végül, eljutottunk a biztonsági iparban végbemenő forradalom határára. Az új elgondolás alapján közvetlenül a kamerában kell elemezni a képet és ennek eredményét eljuttatni bármelyik koordináló központba, vagy még a közvetlen akció csoportnak is. Annak a lehetősége, hogy a kamerákban egy képelemző szoftvert is telepítsenek, kapcsolatban áll a digitális jelprocesszorok egy új generációjának a fejlesztésével.
A szabványos képelemzés, amely analitikus szervert használ és az funkciói a kameráknak, lehetővé teszik a képek közvetlen továbbítását a járőrszolgálatok okostelefonjaiba.
Az elemzés legegyszerűbb alkalmazási módja a kameránál a korlátozás, amely csak abban az időszakban vesz a videóra továbbítási parancsot, miután mozgást észlel. miután észlelt egy kevés mozgást. Ez lehetővé teszi csökkenteni a forgalmat a távközlési hálózatokon, olyan mértékben, hogy ezáltal valamennyi anyagot elemezni képesek.

A kamera képeket küld, amikor egy forgalmi dugó keletkezik, miközben jelzi az útvonalat, ahol az autók akadályba ütköznek.
Az esemény filmfelvételét letölthetik a memóriakártyáról, ami be van építve a kamerába.

A kamerákat beépített képelemzővel arra is használhatják, hogy a forgalmat felügyeljék és információt adjanak arról is, amikor közlekedési szabálysértést észlelnek, az előzések során, vagy veszélyes parkolási helyeken. Ismerjék fel a jármű rendszámát és küldjék azt el a rendszernek.

Látni akarják Bromót. Minden nap korábban pirkad ott, az emberek többsége tudja, hogy a hegytetőn egy telekommunikációs torony van. Csak terepjárókkal lehet oda feljutni, de ez senkit nem akadályoz meg a hatás élményszerűségéről. Mindenki hajnalban látni akarja a Bromót.

Hajnalban látni akarják Bromót. Hogyan néz ki napkeltekor
és hogyan lehetséges odamenni és megnézni azt? - Ennek a hírlevélnek a végén megtudhatja

DVB-T és analóg TV műszer a Digiair PRO. A Digiair PRO R10510 műszert az Emitor cég tervezte és gyártja Svédországban. A fő célja, hogy segítse a telepítőket a televízió antennák pontos beállításában. A készülék méri az analóg és digitális adások, DVB-T paramétereit - COFDM jeleket, beleértve a bit hibaarányt (BER) és a modulációs hibaarányt (MER). Egyúttal megtekinthetők a digitális jelek konstellációs diagramjai és hat analóg csatorna egyidejű paraméterei.
Digiair PRO - DVB-T &analog TV meter
Egy rövid filmbemutató a Digiair PRO R10510 földfelszíni digitális DVB-T műszer funkcióiról.
A kábel TV-jelének veszteségmentes elosztása több vételi helyre. A jel több televízió elosztásánál a jelszintnek a 62 dB és 80 dB-es tartományban kell lennie. Ha a bemeneti jel túlságosan alacsony ahhoz, hogy megfeleljen a fenti értékeknek az elosztás után (passzív osztók/leágazók), az előfizetőnek egy erősítőt kell használnia.
A legtöbb antennaerősítőt nem lehet erre a célra felhasználni, mivel a kábeltévé csatornái más paraméterekkel rendelkeznek. Ezt az űrt töltik ki az AWS-1145 B117028 és AI-223 R90452 erősítők. Minden erősítő már passzív visszirányú csatornával rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy csatlakoztassa a kábel modemet. Emellett lehetőség nyílik távirányító használatára is, pl Signal-Link R93109. Az erősítés kiigazítása, korrekciója a kábel veszteséget kompenzálja. Maximális kimeneti szintje az erősítőknek (100 dBuV és 105 dBuV), ami elegendő akár 10-15 antenna aljzat ellátására.


Az AI-223 R90452 erősítőt, mint egy jelosztó eszközt lehet használni, beleértve a kábeltelevíziós hálózatokat is
Kényelem és rugalmasság - videó megfigyelés mobiltelefonok segítségével. Nagyon kényelmes és hasznos funkciója a CCTV rendszereknek azon lehetősége, hogy a távfelügyeleti CCTV képeket mobiltelefonon, vagy okostelefonokon nézhetik meg az üzemeltetők. Eddig megfelelő szoftvert kellett telepíteni az erre alkalmas telefonoknál a telepítő cégeknek (a telefonokat el kellett szállítani a vállalatoknak, hogy betöltsék a szoftvert).
Az AverMedia vállalat mérnökei megoldották ezt a problémát. Az M76004, M76008 NVR, M75108 és M75216 hibrid digitális adatrögzítők lehetővé teszik a felhasználóknak (bejelentkezés nélkül) hozzáférni a telepítő fájlokhoz a mobiltelefonok számára, amelyek Windows Mobile rendszert vagy a JAVA-t támogatják.
Mobiltelefon az Android rendszert és JAVA környezetet futtatja
(JAVA nézegető program)

Ezáltal a felhasználók hozzáférhetnek a képekhez a kameráról a telefonokon keresztül, amelyeket nem az NVR/DVR berendezésekkel történő együttműködésre készítettek elő. Az irányítása a funkcióknak egyszerű és intuitív. A videó stream továbbítása megfelelő felbontással a mobil telefon kijelzőjén megjelenik, jelentős internetes sávszélességet megtekarítva. PDA Viewer alkalmazás az alábbi funkciókat tartalmazza:


 • több csatorna képeit mutatja be;
 • egy audió továbbítása, kiválasztott csatorna;
 • teljes kijelző vagy quad mód;
 • távoli felvételek lejátszása;
 • a kimeneti relék távirányítása.
Amellett, ezeket is lehet használni az alkalmazásuk során: iPhoneViewer és iBlackberryViewer. Ezek az alkalmazások lehetővé teszik, hogy az objektumot bárhol a világon ellenőrizhessék.
Távfelügyelet helyi monitoring rendszerei. A gyakori problémája a videó megfigyelő rendszerekben a szétszórt helyszíneken a megfelelő paraméterekkel rendelkező szélessávú hálózatok hiánya amely az adatok továbbítását szolgálná. A legjobb megoldás az ilyen esetekben, a rendszert speciálisan dedikált NVR szerverekkel kisebb egységekre kell osztani. A teljes rendszer kliens alkalmazással ellenőrizhető.
Megfelelő szoftver konfigurációval, csak a jogosult felhasználók férhetnek hozzá a rendszerhez egy web böngészőn keresztül bárhonnan a világon.

Outdoor IP Camera: ACTi TCM-1232 (1.3 Mpx, H.264, IR) 1.3 Mpx IP Dome Camera: ACTi TCM-3511 (H.264, IR)
Egy koncepció távfelügyeleti vázlata
Az elgondolást egy lakótelepen valósították meg. A videokamerás megfigyelőrendszer lehetővé teszi az épületek ellenőrzése mellett a gépjárműparkolókat is felügyelni.
A rendszer ACTi kamerákat TCM-1232 K1020, K1040 TCM-3511 és szervereket alkalmaz többek között olyan funkciókkal, mint pl. felvételi időbeosztás, mozgásérzékelés és a kamera beállításai.
Hozzáférés az NVR-hez a LAN/WAN/WLAN-on lehetséges. Az egész létesítmény felügyeletét az őr a felügyeleti hely bejáratánál látja el. Nagy kényelem a biztonsági személyzetnek, amikor járőröznek a területen az a lehetőség, hogy a kamerák képeit a kamerákból a saját okostelefonjaikon és PDA-kon tekinthetik meg, WiFi kapcsolat segítségével (WLAN).Otthoni LAN/WLAN vezeték nélküli hozzáféréssel csatlakozás az internethez és CCTV IP rendszerhez Lent látható, hogy az internet elérhető a vezeték nélküli hozzáférési ponttal és beépített antennával. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy a készüléket az épületen belül, UTP kábelen keresztül csatlakoztassa. A hozzáférési pont kiválasztása függ a frekvenciától, amelyik a jelet szolgáltatja az ISP-n - ebben a példában az AP az 5 GHz-es sávban működik.


A hálózat központi eszköze a hozzáférési pont beépített routerrel és Gigabit switchel rendelkezik - TL-WR1043ND N3253. Ennél a következő jellemzők találhatók:
 • router - lehetővé tesz sok számítógépet csatlakoztatni a LAN-hoz, egy külső IP cím használatával
 • AP - a hozzáférési pont támogatja az n szabványt - lehetővé teszi az adatok továbbítását 300 Mb/s sebességgel vezeték nélkül,
 • Gigabit switch - a hálózat vezetékes részét támogatja, lehetővé teszi az adatátvitelt egészen 1000 Mb/s-ig,
 • USB port lehetőséget biztosít egy külső HDD csatlakoztatására , amely rendelkezésre áll minden számítógépen a LAN-ban,
 • beépített tűzfal javítja a LAN biztonságát.
Wireless Access Point: ULTIAIR 319KCAccess Point TP-Link TL-WR1043ND (w. router &GbE switch, 802.11n, 300Mbps)Outdoor IP Camera: ACTi ACM-1231 (1.3 Mpx)Outdoor IP Camera: ACTi ACM-1231 (1.3 Mpx)8-port Gigabit Ethernet Switch: TP-Link TL-SG1008D8-port Gigabit Ethernet Switch: TP-Link TL-SG1008DIP DVR/NVR: AverMedia EXR6004Mini (4-ch. H.264 VGA)IP VGA Camera: ACTi ACM-4001IP VGA Camera: ACTi ACM-4001Multifunction Peripheral (MFP) &Storage Server<br /> TP-LINK TL-PS310U
Otthoni LAN/WLAN rendszer
A legfontosabb funkciói a multimédiás számítógépes hálózatoknak:
 • hozzáférés minden eszközhöz, amelyek csatlakoztak a hálózathoz;
 • számítógépek és multimédiás eszközök hozzáférése (pl. TV) NAS/NVR-hez, ami lehetővé teszi a videó, audió, képek, stb. közvetlen lejátszását;
 • nyomtatás hálózati nyomtatókba;
 • különféle USB eszközök csatlakoztatásának lehetősége pl. USB flash meghajtó, szkenner, külső merevlemezes meghajtó, webkamera Multifunction Peripheral(MFP) &Storage Serveren N3312 keresztül.
A CCTV IP rendszer hálózati kamerákból és NVR-ból áll. A rendszer kamerái együtt megapixel és VGA felbontásban alkalmazhatók.
A CCTV IP rendszer alapvető funkciói:

 • a K1511 kamera videó streamjeit az M76004 NVR veszi fel;
 • online videó és a felvételek, amelyeket az NVR-re vettek fel, megnézhetők bármilyen számítógépen, amely csatlakozott a hálózathoz;
 • a router megfelelő beállításával a felügyeleti adatok elérhetők az interneten keresztül.
Eiffel torony a Sat Krak 2010 kiállításon. Kérjük nézze meg a róla készült filmet.
Multiswitch Tower like Eiffel Tower
Mount Bromo - Indonézia. Mount Bromo egy működő tűzhányó Kelet - Jávában, Indonéziában. A tengerszint fölötti magassága 2329 méter, a kráter átmérője 700 méteres. A vulkán nagyon aktív és a 2004. június 8-i utolsó erős kitörésénél két embert ölt meg. Az állandó veszély ellenére a területet gyakran hajnalban a szép látvány miatt a turisták százai látogatják meg. A turisták a vulkánt a Mount Penanjakan pontról nézik (Gunung Penanjakan).
Korábbi számainkban írtuk:

Videó felügyelet egy társasház komplexumban. Edgewater Courtban helyileg Fort McMurray (Idaho) központjában a lakók a biztonságuk érdekében egy zárt láncú modern CCTV rendszert szereltetett fel a lakók nagyobb biztonsága érdekében. Összességében 75 magánlakásból és 25 épületből állt az épületegyüttes. A fő irányelv a megfigyelő rendszernél a magas minőségű kép és a szolgáltatás megbízhatósága volt, így a tervező a megoldáshoz ezek alapján az ACTi megfelelő berendezéseit és szoftverét választotta...
A megfigyelő rendszer felépítési sémája
A TERRA MSV-932 - egy igazi gyöngyszem a multiswitchek között. Az MSV-932 R70832 Multiswitch a Terrától egy professzionális eszköz, amelyet családi házakban, épületekben, vagy nagyobb SMATV rendszerekben több száz vételi helyet kialakítva alkalmazhatnak...

Stadionok és szórakoztató helyszínek - egy nagy probléma van a jelminőséggel. A stadionok és a szórakoztató helyszínek kiváló infrastruktúrát követelnek meg a televíziójelektől. Ez az uplink és downlink kapcsolatok közül mindkettőre vonatkozik, főleg a műholdak segítségével. Ilyen helyeket arra használnak fel, hogy különböző eseményeket, szervezzenek, amelyeken sport és művészeti eseményeket egyenes közvetítésben továbbítsanak, amelyen egyre inkább nagyobb tömegek vesznek részt.
A minőség, a megbízhatóság és az átvivő képesség miatt - a stadionokban és szórakoztató termekben nincs a száloptika-megoldásokkal szemben alternatíva. Ez egy közismert dolog, hogy ennek a fajta továbbítási módnak a legnagyobb előnye abban áll, hogy nagyobb távolságokon belül is nagyobb adatrátákkal dolgozik, mint a rézkábeles rendszerek esetében...

Írások, cikkek különböző témákról

DVB-T információk


Vedd és Vidd!!

A határozott idejű kártyák készpénz fizetése ellenében azonnal elvihetők!

Ajándékozza meg családtagjait ezzel a Magyarországon újdonságnak számító kártyaértékesítési formával!
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI