KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 41/2010 (2010. december 6.)
A japánok fogják a világpiaci árak szintjét beállítani? LTE - áttörést jelent a távközlésben. NTT DoCoMo Inc., Japánban az uralkodó mobiltelefon-szolgáltató, akinek 2010. december 24-én el kell indítani az LTE szolgáltatást. A szolgáltatás nemcsak lenyűgöző átviteli sebességet produkál (75 Mpps letöltési sebesség - körülbelül 10-szer nagyobb, mint a leghatékonyabb megoldást biztosító jelenlegi GSM-hálózatok), de kellemes meglepetés a szolgáltatás költsége is. A havi előfizetési díj mindössze $ 60, amely korlátlan hozzáférést biztosít az internethez. Az első fázisban, a szolgáltatás a modemes és mobil számítógépes felhasználók számára érhető el, mivel az LTE kompatibilis mobiltelefon 2011 tavaszán jelenik meg. Kezdetben a szolgáltatás Tokyo, Nagoya és Osaka területeken érhető el.
Ugyancsak decemberben beindul a kereskedelmi LTE szolgáltatás az USA-ban is. Ha az ár hasonló lesz mint Japánban, az első ajánlatok alakítják ki a globális árszinteket az ilyen szolgáltatásoknak.

Ebben a helyzetben úgy tűnik a költségek elfogadhatók sok felhasználó számára, ez a technológia nagy mértékben felgyorsítaná a Google projekteken alapuló új stratégiák fejlesztését a következő években - "Mobilban az Első". Az okostelefonok számára szélessávú internet-hozzáférést biztosít és támogatja a "cloud computing"-t ezek alapján fogja a Google, megváltoztatni a világot forradalmian új módon. Mobil eszközök is csatlakoznak a globális hálózatokhoz és a szuperszámítógépek segítségével lehetővé teszik az óriási erőforrások az adatoknak és a legújabb szoftvereknek a feldolgozásukat.

Az asztali és laptop korszak után, az összegyűjtött és feldolgozott adatokat az íróasztalnál, vagy az ember ölében, az okostelefonok korszakában személyi asszisztensnek tekinthetjük, bármilyen helyzetben. Egy hangvezérelt eszköz segítségével lefordítható az idegen nyelv (közvetlenül a beszélgetés során), adatfeldolgozás, forgalmi dugók - annak érdekében, hogy kiválasszuk az optimális útvonalat, felismerjük a helyeket és tárgyakat, keressük a legkedvezőbb üzleti ajánlatokat, segít a kiváló minőségű TV-csatornák kiválasztásában - mindenkinek a zsebéhez mérten illeszkedik. Hogy ezeket és számos más egyéb szolgáltatást is az egyes okostelefonok támogatni képesek legyenek az együttes számítási teljesítményekre a szuperszámítógépekre vonatkozóan választ fognak adni a vizsgálatok.
A negyedik generációs vezeték nélküli (4G) hálózatnak garantálnia kell a mobil adatátviteli sebesség100 Mbps értékét és abban az esetben, ha a berendezéshelyhez kötött - 1 Gbps. az LTE (Long Term Evolution) elérési teljesítménye a mobilhálózatoknak.
Jelenleg az LTE lehetővé teszi a letöltési sebességet 326 Mbps és a feltöltési sebességet akár 86 Mbps biztosítani (egy csatorna sávszélessége 20 MHz, 64QAM moduláció és MIMO 4x4). Annak a ténynek köszönhetően, hogy a feltöltési sebesség nem felel meg a kritériumnak a 100 Mb/s-nak, ezért 3.9G technológiának nevezik.
További fejlődése során ez a technológia lehetővé teszi, hogy a széles körű multimédiás tartalmakat éppen "útközben" továbbítja.

Római kori romok videófelügyelete. Római kori város látható az alábbi képeken, amelyek a néhány legérdekesebb, leggazdagabb és legjobban őrzöttek között található. Az ősi város, Gerasa valószínűleg a negyedik században Nagy Sándor, vagy az ő általános Perdiccasa által lett alapítva. A város jelenleg Jerash néven ismert.
A terület nagysága miatt a monitoring rendszert IP kamerákkal és vezeték nélküli átviteli eszközökkel oldották meg. A helyek ilyen típusú leghatékonyabb módja a felügyeletnek, még mindig jobb ezeket elviselni a történelmi értékű helyeken, mint a kábeles technológiákat.
Melyik országban található az ősi Gerasa romjai? A választ hírlevelünk végén megtalálhatja.

DVB-T - a legolcsóbb korszerűsítést jelenti a hotel TV rendszerében. Jó napot kívánok! Tanácsot szeretnék kérni a digitális vétellel kapcsolatban. Hallottam, hogy szinte az ország egész területén lehet fogni a DVB-T adásait. Nekem van egy kisebb szállodám, ahol a szobákban még régebbi televíziók vannak, vajon mit kell csinálni, hogy a későbbiekben is használni tudjam? Ha használhatók, akkor mit kell vásárolni, hogy a régi televíziókkal foghassuk a digitális TV-csatornákat?


A hotelek tulajdonosai, akiknek a TV rendszerében a földi jelek elosztása is szerepel a kínálatban szembesülnek a problémával, amely szükségessé teszi a hálózat megfelelő átalakítását az új digitális televíziózáshoz. Általában, a probléma nem vonatkozik az antennákra, kábelekre és erősítőkre, mert ezekkel többnyire megfelelően fog működni a rendszer és a digitális jelek továbbítására alkalmas. A szükséges változás, amiről beszélni kell a televíziók kérdése.


A digitális jeleket az analóg TV nem képes venni (még mindig a legtöbb hotelben ez található) csak zaj látszik rajta ("havazás"). Tehát mit kell tennie egy szálloda, panzió tulajdonosának, hogy az analóg adások lekapcsolása után ne érintse kellemetlenül, ne okozzon veszteséget számukra a TV vétel kiesése a szobákban?
Több megoldás is létezik. A szobák számától függően (televízió), a csatornák száma, amelyeket el kell osztani a hálózaton és a rendelkezésre álló pénzforrások, amelyben a tulajdonos választhat úgy, hogy:
  • professzionális fejállomás, amely konvertálja a digitális multiplexeket az analóg TV csatornákon,
  • bizonyos számú DVB-T vevő, amelyek RF modulátorokhoz kapcsolódnak
  • a legújabb TV modellek, amelyekben a DVB-T tuner MPEG-2/MPEG4 vételére alkalmas,
  • külső DVB-T vevőegység beszerzése, minden "régi" TV készülékhez.
Ezeknek a lehetőségeknek megvan a maguk előnye és hátránya. A hotel tulajdonosai, akik a saját költségvetésükről gondoskodnak, különös figyelmet kell fordítaniuk az utolsó megoldásra. Ez lehetővé teszi akár a 80%-os megtakarítást is, anélkül, hogy az összes televíziót kicserélnék.
DVB-T Receiver Signal HD-507 (MPEG-2/4, PVR Ready)
DVB-T vevőkészülék (MPEG-2/4, PVR Ready)
Signal HD-507 A99250
Az ideális megoldás a szállodák számára a Signal HD-507 A99250. A kicsi mérete és beépíthetősége miatt a SCART csatlakozással, a digitális vevőt mindegyik TV készülék mögött el tudják olyan módon helyezni, hogy az nem látható a felhasználó számára.
Hogyan lehet megtekinteni a CCTV kamera képeit egy mobiltelefonon Windows Mobilevel? A film bemutatja a HTC HD2 konfigurációját és együttműködését az ULTIMAX-204 M72040 DVR-el. A megfelelő beállítások, a videó és a CCTV kamera megtekinthetők a telefon képernyőjén.


Mobile video monitoring with a Windows Mobile (TM) cell phone
A CCTV rendszerek - integrált megközelítése a minőségirányításnak. Gyakorta előfordul, hogy a telepítés után a videó megfigyelő rendszer videó felvétel minőségével a felhasználó nem elégedett. A leggyakoribb oka ennek az eredménynek a DVR (ek) nem megfelelő kiválasztása. A kiváló minőségű kamerák és egyéb alkatrészek a rendszert lehetővé teszik a tökéletes videó élő ellenőrzésre, de az alkalmazott DVR (ek) egy bizonyos alsó árkategóriában nem teszik lehetővé, hogy nagy teljesítmény esetén a felvételeket kellő minőségben megőrizzék.
A legjobb eredmények akkor érhetők el, ha a rendszer összes komponense is hasonló színvonalon van. Például a kamerák legújabb generációs képérzékelői szükségessé teszi első osztályú DVR-ek alkalmazását, amelyek alkalmasak nagy felbontású képek rengeteg részletének és teljes körű finom színeinek rögzítésére. Fontos biztosítani a jó minőségű kábeleket, csatlakozókat és tápegységeket.


Power Supply ZI-1500 12/1.5ANetwork DVR: HIKVISION/ULTIMAX DS-8108HDI-S H.264 (8-ch.)Network DVR: HIKVISION/ULTIMAX DS-8116HDI-S H.264 (16-ch.)Network DVR: HIKVISION/ULTIMAX DS-8108HDI-SE H.264 (8-ch.) Network DVR: HIKVISION/ULTIMAX DS-8116HDI-SE H.264 (16-ch.) Professional Compression BNC Connector PCT<br />(for CAMSET cables)CCTV cable: CAMSET 100 75-0.59/3.7+2x1.0 [1m]<br />(92% braid coverage, 2 power wires up to 230V AC)Professional Compression BNC Connector PCT<br />(for CAMSET cables)Day/Night Box Camera: SN-BXC5930CDN (WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, ICR, 0.03 lx)CCTV Lens: Tokina 3-8.2 mm F0.98 (IR, DC A/I)CCTV Cable: CAMSET/YAR 75-0.59/3.7+2*0.50 (2 power wires up to 230VAC) [100m]
Egy példa a videó felügyeleti rendszer minőségi összetevőiből.
A nagy teljesítményű eszközök, amelyek alkalmasak a CCTV kamerák segítségével a legújabb technológiákkal való együttműködésre a Hikvision - Ultimax sorozatú fejlett DVR-k. Számos rendelkezésre álló modellek kiváló minőségben és különböző konfigurációkban biztosítják a videó streamek felvételét a legnagyobb felbontásban ebben az osztályban szereplő berendezések közül. További előny az ingyenes szoftver, amelyik fut a számítógépek Windows operációs rendszerén (iVMS4000) és a mobil telefonok népszerű rendszerein (iVMS4500). A mobiltelefonokra alkalmas szoftverek jelenlegi verziói az összes főbb operációs rendszerrel működnek: Symbian, Android, Windows Mobile, BlackBerry és iPhone.
Az említett kamerák között található a legújabb generációs Sunell SN-BXC5930CDN M11209, beépítve Sony ExView HAD CCD II érzékelővel, effektív felbontása 976 (H) x 582 (V), valamint a Sony Effio-E DSP.
Az ilyen gépekhez használható objektívek is megfelelnek a legmagasabb színvonalúaknak, pl a Japán Tokina cég termékei.

A kábelezés, amelyek a kiváló minőségű CAMSET 100 M6100 vagy CAMSET Yar 75 M5995 kábelek felhasználásával készül, továbbítja a videót-és tápfeszültség ellátást a paraméterek jelentős változásai nélkül a telepítés utáni években is. A ZL-1500 M1814 tápegységek és PCT E8293 kompressziós csatlakozók alkalmazásával, amelybe fektették a pénzt, a videomegfigyelő rendszer biztosítani fogja a legmagasabb fokú védelmet, amely az analóg CCTV-ből nyerhetők.


Videóbeállítók az Etrix sorozat aktív videó balunjai. Az Etrix 1VADA-T M16742 aktív video-audio-adatok a balun (adó) CCTV jeleket küld (videó, hang, adat - például riasztás) egy kamera segítségével 8 eres CAT5e UTP kábelen, nagyobb távolságokra (max. 2400 m), megőrizve az eredeti minőséget. A készülék 75 ohmos impedanciája megfelel az illesztetlen videó forrás és az impedancia hang-és adatátviteli csatornák illesztett vonalak által alkotott UTP kábel párokkal. A videó megfigyelő rendszerek, ezekkel az eszközökkel lehetővé teszik a kábelezést a hatékony kialakítását merev kemény drót felhasználása nélkül.
Ha egy videojelet M16742 transzformátorral továbbit, a paramétereket be kell állítani a távolságtól függően.Outdoor Compact Camera: n-cam 559 (540 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.05 lx, 9-22mm, IR 50m)Active Video-Audio-Data Balun: Etrix 1VADA-T (transmitter)Active Video-Audio-Data Balun: Etrix 1VADA-R (receiver)Professional CCTV Monitor: SAMSUNG SMT-1922P (19
Egy aktív adó és vevő kombinációja, amely lehetővé teszi a továbbítását a video, audio és adatoknak
Az átviteli vonal hosszától függően, a "Level" kapcsoló csuszkáját be kell állítani a legalacsonyabb szintre (bal oldali pozíció) 1400-1700 m távolság esetén, a közepes szintet (középső pozíció) a távolság 1700 -2000 méter, illetve a legmagasabb szintű (jobb oldali pozíció) a távolság több mint 2000 méter.
A kiegészítő eszköz az Etrix 1VADA-R alkalmasak a videó, audió, és adatok továbbítására UTP kábelen keresztül. Az "élesség" DIP kapcsoló lehetővé teszi, hogy beállítsa a vevőnél a paramétereket a vezetéken való továbbításnál annak érdekében, hogy a legjobb eredményt (kontraszt és élesség) érhessék el. A lehetséges kombinációk száma (a jobb oldali képen).
Másodszor, "Brightness", lehetővé teszi a fényerő szabályzását. Szabályozza potenciométerrel.

Egy kép nem megfelelő helyzetű a "Level" M16742 balun kapcsolója
A kép beállítása után optimális helyzetben a "Level" kapcsolója Az M16742 Balun
A WDR kamerák le tudják olvasni a rendszámokat. A kamerák a hagyományos képérzékelőivel gondok vannak, amikor erős fényhatások érik, például a gépkocsi fényszórója, amely lehetetlenné teszi a rendszám felismerését.
A megoldás a WDR (Wide Dynamic Range) kamerák alkalmazása. Minden pixele a képérzékelőnek egyfajta független analóg-digitális átalakító, így egyénileg tud alkalmazkodni a helyi körülményekhez és gondoskodik a megfelelő kimeneti jelről, amely megmutatja a fontos részleteket.


WDR működésben
A kültéri ACTi TCM-1231 K1021 IP kamera nappal/éjszaka WDR funkciókkal és infravörös reflektorral is fel van szerelve, amely segít azonosítani a rendszámokat még gyenge fényviszonyok esetében is.

Eredményeinek bemutatásával a kamera WDR funkciójának szolgáltatása a kamera adatlapon is látható K1021.

Nyílt forráskódú szoftverek a TP-LINK TL-WR1043ND N3253 számára. A router lehetővé teszi kiterjeszteni az internetkapcsolatot több számítógép között, amelyre szükség van minden otthoni és irodai számítógépes hálózatban. A folyamatos működés miatt (össze vannak kapcsolva tápellátással és a számítógépes hálózattal), az eszközök elvégzéséhez és a további feladatok végrehajtásához egy külön szoftverre van szükség.
Access Point TP-Link TL-WR1043ND (w. router &GbE switch, 802.11n, 300Mbps)
Access Point TP-Link TL-WR1043ND N3253 router &GbE switch, 802.11n, 300Mbps
Új funkciókat hozzáadni lehetséges azáltal, hogy a FLASH memóriával rendelkező eszköznél, a gyári firmware helyére nyílt forráskódú szoftvereket telepítünk le. A nyílt forráskódú szoftver a routerek esetében egy viszonylag új terület. A firmware módosítása a garancia elvesztését okozhatja, de a tapasztalt szakemberek, amelyet ez magával hozhat, egy csomó új lehetőséget kínál a hálózatukon.
Az Interneten van az OpenWRT szoftver a TP-LINK TL-WR1043ND N3253, folyamatosan fejlesztjük. Egy nagyon érdekes új funkciót biztosít az OpenWRT egy NAS szervert. Csatlakozva a router egy tipikus USB-meghajtó, minden felhasználó a hálózaton hozzá tud férni az erőforrásokhoz.


A szoftver konfigurációjának ablaka
OpenWRT szoftver lehetővé teszi a routert irányítani az okostelefonon keresztül, amik el Android rendszerrel vannak ellátva. Egyebek között lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy távolról irányítsa az internetes rádiót és MP3 lejátszót, amelyet az új szoftverben valósítottak meg.
Abban az esetben, ha a felhasználók a fájlok letöltését az interneten keresztül végzik, a szoftver lehetővé teszi, hogy mentse a fájlokat a merevlemezre és értesíti a felhasználót, ha a letöltés befejeződött egy szöveges üzeneten, vagy e-mailen keresztül.
Jordánia. Jordánia egy hegyvidéki ország, területén a síkságok többsége nagy magasságban, 700 m - 1000 m tengerszint feletti magasságban helyezkednek el. A legmagasabb csúcs a Jabal Umm ad Dami (1854 m) található a hegyek Jabal-ash-Shari'ah az az ország nyugati, míg a legalacsonyabb pontja a Holt-tenger, 420 méterrel a tengerszint alatt.
Az ország déli részén vannak a félsivatagok, amelynek neve Moáb és Idumea, a keleti része - Harra sivatagban van és fekete vulkanikus láva folyam maradványa. Csak az ország észak-nyugati részén vannak meg a kedvező feltételek a településfejlesztésre, a föld mesterséges öntözés nélkül nem alkalmas a mezőgazdasági termesztésre.
Forrás: A lengyel Wikipedia alapján
Petra - Jordánia legértékesebb műemléke
Korábbi számainkban írtuk:

Power over Ethernet (PoE) adapter. A PoE adapter N9206 lehetővé teszi a LAN eszközök megtáplálását tipikus továbbítási kábeleken keresztül (FTP/UTP , stb.) - 1. ábra
Ez a megoldás nagyon hasznos az Access Pointok esetében, ahol az AP-t éppen az antennával együtt tudják egy hermetikus dobozba tenni (csökkentve a csillapítást az RF kábelen) és a meghajtás a kábelen keresztül a házon belül történik...
Drótnélküli otthoni felügyelet CCTV IP TP-Link TL-SC3130G kamerával. A drótnélküli IP kamera a TP-Link TL-SC3130G K1150 egy ideális nagyobb biztonságot növelő megoldást jelent a lakásban. Az 54 Mbps átviteli sebesség sima streameket biztosít azokról a helyekről, ahol nincs vezetékes hálózat kiépítve és a lakást körülvevő falak, vagy a mennyezet nem akadályozza a drótnélküli jelek terjedését...

Írások, cikkek különböző témákról

DVB-T információk


Vedd és Vidd!!

A határozott idejű kártyák készpénz fizetése ellenében azonnal elvihetők!

Ajándékozza meg családtagjait ezzel a Magyarországon újdonságnak számító kártyaértékesítési formával!

DVB-T Receiver Signal HD-507 (MPEG-2/4, PVR Ready)
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI