KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 42/2010 (2010. december 13.)
Az amerikaiak kevesebbet szeretnének fizetni az IPTV és OTT televízióért. Az SNL Kagan jelentése szerint a fizetős TV piacon a második negyedévben csökkent az USA-ban az előfizetők száma, jelenleg 246.000 előfizetőjük van. A csökkenő tendencia a harmadik negyedévben is folytatódott, amely nagyon jó a fizetős televízió szolgáltatóknak, a csökkenés 119.000 volt. Az összehasonlítás kedvéért - 2009 harmadik negyedévében a növekedés még 346.000 előfizető volt.

Különösen érdekes következtetések vonhatók le a jelentés gondos elemzését követően. 2010. harmadik negyedében a fizetős TV három fő szegmensében drámai csökkenés következett be a kábeltelevíziós területen - mintegy 741.000, a műholdas fizetős TV növekedése 145.000 volt, de az igazi szenzáció az IPTV növekedése ...476.000.

Mi az oka a fokozott igénynek a fizetős IPTV iránt, annak ellenére, hogy vonakodnak fizetni?

Az IPTV egy meghatározott előfizetői körnek szól. Sokkal nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé - minden előfizető befolyásolhatja a programozást azáltal, hogy kiválaszt és megrendel külön programokat (Video on Demand). A televíziózásnak ez a módja viszonylag kevesebbe kerülhet, mint a kábeltévé csomagok előfizetése és az elvesztegetett műsorok. Ezért az IPTV az egyik olyan technológia, amely jelentős növekedést mutatott és a fizetős TV piaci részesedése 6,4%volt, szemben a 4,7%-kal az elmúlt évben.

De ez a televíziós technológia, amelynek a tapasztalatok alapján az idei fellendülését az USA-ban tapasztalhatták, egy maroknyi lelkes támogatója a kalóz tartalmaknak, az OTT TV. Ezt is az IP hálózatokon osztják el, azonban nyitottsága miatt eltér az IPTV -től - a továbbítása nem csak a normál internetes infrastruktúrán keresztül, hanem a dedikált hálózatokon is történik, és a sokoldalúság jellemzi - szinte minden eszközön elérhető, amely lehetővé teszi az internet használatát ( számítógépek, telefonok, televíziók, internetes felületek) - szemben az IPTV-vel, amely előírja a dedikált set-top boxokat.
A fellendülés és a sok érdeklődés hatására az új technológiával kapcsolatosan elindult útjára az év elején a Google TV. A Google marketing erőfeszítéseknek a hatására megerősítette más OTT szolgáltatókat is (Hulu, Ustream, Justin TV, Apple TV), mivel látták a "Fekete péntek" eljövetelét.
"Fekete péntek" a hagyományos kezdete karácsonyi bevásárlásoknak, a nap az őrült kedvezményeknek és értékesítéseknek a napja. Egyik csúcspontja az idei értékesítésnek a Roku lejátszó, amely lehetővé teszi a streaming médiának a lejátszását az internetről (OTT) a hagyományos tévéken.
Hagyományosan január elején van az ideje a Consumer Electronics Show (CES) Las Vegasban.
Piaci elemzők érdeklődéssel várják, hogy mi lesz a fő témája a kiállításnak - OTT TV vagy 3D-s TV.
Az OTT TV kifejezés (Over-The-Top Television) meghatározásánál a videó tartalom átvitelénél elkerüli a hagyományos értékesítési csatornákat (földi és műholdas műsorszórás, kábel TV).
A kifejezés Over-The-Top az I. világháború lövészárkaiból származik, ahol a jelentések továbbításánál a "normális" katonai rendet szem elől vesztve háborús trauma lenne engedelmeskedni megbízásoknak és átmászni a védelmi árkok tetején, kockáztatva az életüket. A hagyományos televíziós műsorszórásról való átállást jelenti a "lövészárokból" a kijövetel az internetbe.
De az ellene való küzdelemben a hagyományos műsorszolgáltatók szövetsége és a tartalom-szolgáltatók is legalább ilyen harcosok lesznek, mint a Google. A Fox TV, ABC, CBS, NBC és a Viacom letiltotta a webhelyek tulajdonosainak a Google TV-be való hozzáférést. Másrészt az OTT tartalom terjesztése annyira egyszerű, hogy az új műsorszolgáltatók az összes rendelkezésre álló szegmensét kihasználják a lehetőségnek, egyre növekvő népszerűséggel. Például, Justin TV már több mint 2000 aktív csatornával és 30 millió felhasználóval rendelkezik.
Minden arra utal, hogy a válságból kilábalva az emberek nem hajlandók fizetni a magas számlákat, ami felgyorsítja az OTT felfutását és töréshez vezet a védelmi vonalaknál a hagyományos műsorszolgáltatók vonatkozásában.

Digitális platform a festett ortodox egyházak és a vidám temetők országában. Műholdas platformon a Digi TV létrehozott egy platformot Közép-és Kelet-Európában. Ez magában foglalja Romániát, Magyarországot, Szlovákiát, Csehországot, Szerbiát és Horvátországot. A becslések szerint a platform körülbelül 2,5 millió nézőt ér el.
Az ország északi részén, ahol a platform létrejött érdekes kolostorok épültek a XVI. Században. Építészetileg ezek szintézise a bizánci, nyugati gótikus és reneszánsz stílusnak. Nyolc közülük az UNESCO Világörökség listájára került.
A listán a világörökség részeként megtalálható egy sokkal fiatalabb műemlék is - egy vidám temető. A temető egyedülálló a világon - a sírok elrendezése teljesen más módon van, mint más temetőkben. Nem tagadja a halál komolyságát, hanem egy népies kertre emlékeztet.
Melyik országban alapították a Digi TV-t?
Digi TV - műholdas platform 6 országban érhető el.
Az egyik festett templom az UNESCO listáján
Multiswitch rendszerek - a hálózati topológia fontossága. A megfelelően működő SMATV rendszer végrehajtásának az alapja a tárgyhoz tartozó terv. A rendszer felépítését a tervezési szakaszban célszerű megoldani, így sok problémát kerülhetünk el a kivitelezés, a végrehajtás során.
Egy példa arra, amelyet a nem megfelelő topológia kiválasztás okozott a SMATV rendszerben az egyik a labdarúgó-stadionban.
A televíziós jelek megfelelő jelszintje az egész stadion területén egy kihívást jelentő feladat. A problémákat a hosszú kábelek okozta jelveszteség okozza.


Az RTV/SAT aljzatok elrendezésének elképzelése a stadionban. A probléma többnyire hosszú szakaszokon jelentkezik a hosszú kábel miatt. A fali aljzatok száma összesen 64 volt.
A tervező kaszkádban történő telepítés mellett döntött.

A bal oldalon - telepítés kaszkád multiswitchekre alapozva, amelyet a stadionban alakítottak ki. Ez okozta a problémát, amely már előre látható volt a tervezési szakaszban.
Jobbra: a megfelelő terv a 9-es kábelrendszer, amely jelentősen csökkenti az aktív eszközök számát.
A tervező a kaszkád multiswitchek felhasználása mellett döntött, amelyhez két készülék vált szükségessé minden terítési csomóponton. Probléma volt a gyenge jelekkel (különösen a földi TV) a legtávolabbi aljzatoknál. További erősítőket kellett használni, amely növelte a költségeket és bonyolultabbá tette az egész rendszert.


Fejlettebb megoldások a műholdas és földi jelek elosztására stadionok és szórakozóhelyek számára ez évi 22. Heti Hírmondónkban található.
Az IP videó felügyelet egyszerűbbé válik. A probléma a CCTV IP rendszerek fejlesztésénél a készülékek bonyolult telepítése és konfigurálása okozza, amely az analóg CCTV berendezéseknél lényegesen egyszerűbb.
Sok szerelő keresi az egyszerűbb és hatékonyabb megoldásokat, amelyek lehetővé teszik a gyors és egyszerű kapcsolat beállítását a berendezésnek és a felvételi funkcióknak, kombinálva a digitális rendszerek megbízhatóságát és sokoldalúságát.

IP Day/Night Camera: ACTi ACM-5711IP VGA Camera: ACTi ACM-4001Outdoor IP Camera: ACTi ACM-1231 (1.3 Mpx)Megapixel Day/Night IP Camera: ACTi ACM-56111.3 Mpix IP Camera: ACTi ACM-5601Megapixel IP Camera: ACTi ACM-4201 (1.3 Mpx)IP Speed Dome Camera: ACTi CAM-6630 1.3 Mpix Pan-Tilt IP Camera: ACTi ACM-82111.3 Mpix Dome Camera: ACTi ACM-74111.3 Mpix IP Dome Camera: ACTi ACM-3401Switch TP-Link TL-SF1016D (16 ports)IP DVR/NVR: AverMedia EXR6008Mini (8-ch. H.264)
CCTV IP rendszer alapozva az NVR Avermedia M76008
Az előbb említett telepítők elégetettek lesznek az IP DVR / NVR AVerMedia EXR6008 M76008 rögzítővel. Ez a hálózati felvevő lehetővé teszi 8 IP kamera képét felvenni H.264 tömörítéssel, azzal a képességgel együtt, hogy támogatja a nagy kapacitású SATA merevlemez tárolót, amely alkalmas a CCTV felvételek több napos felvételét tárolni. A készülék képes felvételt készíteni a maximális felbontással 5 Mpx (egy csatornán) és a 2,3 Mpx (más csatornákon).
A DVR/NVR nem rendelkezik olyan VGA kimenettel, amely haszontalan lenne a hálózat működése szempontjából. Két Gigabites LAN csatlakozó, a valós idejű rendszer, amely a készüléken is használhatja tömörítetlen adatstreameket.
Intelligens felvételi funkciók - mozgásérzékelés, riasztás kezelés, e-mail értesítés az eseményekről és az a képessége, hogy külső eszközök révén a relé kimenetek ellenőrizhetők, irányíthatók - a legmodernebb szabványoknak is megfelel.


A hálózati felvevő gyártója is rendelkezik egy átfogó szoftvercsomaggal a távoli menedzsment számára: Remote Console (távoli ellenőrzés és felügyelet a nemzeti járműnyilvántartásból történő felhasználásra), WebViewer (telepíthető, ha a nemzeti járműnyilvántartásban az Internet Exploreren keresztül megtekinthető), Dispatch Server (többfelhasználós streaming-szerver). Más rendelkezésre álló elemek a mobil felhasználásra: JavaViewer, PDA Viewer, iPhoneViewer, iBlackberryViewer.


Az AverMedia NVR együtt tud működni több mint 200 IP kamera modellel, amelyek 58 gyártó termékei közül kerülnek ki (beleértve a 31 ACTi kamerát is). A kompatibilis kamerák száma mindig növekszik. Folyamatosan fejlesztik az új változatát az új szoftvernek, amely lehetővé teszi a frissítéseket és a feladatok bővítését.
Hogyan lehet megtekinteni a CCTV kamera képeit egy mobiltelefonon Android és Symbian operációs programokkal? A film bemutatja az LG és a Nokia okostelefonok konfigurációját és az együttműködést az ULTIMAX-204 M72040 DVR-el. A megfelelő beállításokkal a CCTV kamera videója megtekinthető a telefonok kijelzőjén.
Mobile video monitoring with an Android cell phone
Mobile video monitoring with a Symbian phone
CCTV kamerák feladatfüggő kiválasztása. A gyors fejlődés és a beruházások a drága gépekben is alapos korszerűsítést kíván a meglévő és üzemelő videó megfigyelő rendszerekben. Az épületek belsejében szerelt kamerák nem tették lehetővé a képekhez való hozzáférést a kívánt adatokhoz és az épületen kívüli eseményeknél sem volt lehetőség összehasonlítást tenni. A befektetők új követelményei között már szerepel az emberi arcfelismerő rendszer az épületen belül és lehetőséget kínál az idegenek felismerésére bizonyos helyeken a környéken az épületekben, de még a sötétben is.


Az optimális választás a beltéri kamerák számára a CAM 622 M10741. Nagy felbontás 600 TVL, nagy-látószögű objektívvel (67 o) biztosítja a tér jelentős részének a bemutatását, miközben nagyon jó adatokat szolgáltat. A kis méretéből kifolyólag nem volt nehéz felszerelni a kamerákat a mennyezetre és a falakra.
A helyiségek megvilágítása nem mindenütt egyforma. A bejárat által ellenőrzött kamera SN-BXC59/30CDN M11209 Tokina objektívvel (6-60 mm F1.6) M2313. A kamera számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek javítják a képminőséget, beleértve a HLC (Higlight Compensation - csökkenti a túlzott expozícióját a képnek az autók fényszóróinak használatánál ), és a BLC (Back Light Compensation - javítja expozícióját azoknak a tárgyaknak, amelyek a napfény előtt vannak). Az objektív nagy mélységélességű, így a képalkotásnál az emberek és az autók élesek maradnak a teljes ellenőrzött területen, amelyek szükségesek a könnyebb azonosíthatóság érdekében.
A megvilágított területeken kívül az üzem megfigyelése u-cam 575 M11181 kamerával és Tokina objektívekkel történik M2311 (3-8,2 mm-es, F0. 98). A nagy érzékenységű kamerák kombinálva a kiváló fényerővel rendelkező lencsével biztosítja a jó láthatóságot a meglévő világításnál, így nincs szükség további fényre. A kamerák MHB-806/12 Marathon házban helyezhetők el M5408.


Kivilágítatlan területeken kompakt kamerákat alkalmaznak n-cam 559 M11268 beépített IR megvilágítókkal, amelynek megvilágítási tartománya akár 50 m. A kamerák lehetővé teszik a látószög beállítását (12,5-30 o), nagyon érzékenyek (0,05 lx éjszakai üzemmód infravörös megvilágítás nélkül) sok részletet mutat be (550 TVL).


A videót a kamerákból felveszi a 16 csatornás DVR TREND 250X16 H.264 M72516. Nagy felbontású üzemmódban használva (4 CIF: 704 x 576) és videó mozgásérzékelésnél a képek a kültéri kamerákból üzemidőn kívül. Nagy felbontású VGA kimenet (FullHD - 1920 x 1080 pixel) lehetővé teszi, hogy 40"-os LCD monitort használjanak és egyidejű felügyeletet biztosítson 4 kamera számára saját natív felbontással. A befektető követelményeinek megfelelnek az emberek azonosítására, rendszámok felismerésére, stb.
A felvett anyag biztonságát növeli a két merevlemez meghajtó Seagate 1 TB SV35.5 M89265, kifejezetten a CCTV alkalmazásokhoz. A 35.5SV (TM) sorozat biztosítja a megbízható működést, jobban ellenáll a rezgéseknek és a magas hőmérsékletnek, alacsony energiafogyasztású és zajkibocsátású.


Professional CCTV Monitor: SAMSUNG SMT-1922P (19Day/Night Box Camera: SN-BXC5930CDN (WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, ICR, 0.03 lx)CCTV Network DVR: TREND 250X16 (H.264, 16 channels) Ceiling Dome Camera: CAM 622 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.1 lx, 3.6mm)Outdoor Compact Camera: n-cam 559 (540 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.05 lx, 9-22mm, IR 50m)Day/Night Box Camera: u-cam 575 (550TVL, CCD Sony Super HAD, 0.01 lx)
Egy blokkséma, ahol a rendszer figyelembe veszi a kamerák jó kiválasztását és a fényviszonyokat
CCTV Lens: Tokina 6-60 mm F1.6 DC
CCTV Lens: Tokina 3-8.2 mm F0.98 (IR, DC A/I)
Outdoor protective housing: Marathon MHB-806/12
HDD SEAGATE 1 TB SV35.5 (for CCTV DVRs)
M2313
Tokina objektívek
6-60 mm F1.6
M2311
Tokina objektívek (IR korr.)
3-8.2 mm, F0.98
M5408
Kültéri kameraház
Marathon MHB-806/12
M89265
HDD SEAGATE 1 TB
ajánlott CCTV-hez
CCTV IP rendszer ACTi kamerákkal egy iskolában. A középfokú iskola Nagy-Britanniában modern CCTV IP rendszerrel megapixeles ACTi kamerákkal. A rendszer védi a jól felszerelt tantermeket, számítástechnikai berendezéseket stb lopás és a vandalizmus ellen, valamint javítja a diákok és a tanárok biztonságát.
A WDR funkció használata a kültéri kameráknál lehetővé teszi az egyszerű azonosítását a gépkocsik rendszámának az iskola területén, még nehezebb fényviszonyok között is.

Outdoor IP Camera: ACTi TCM-1231 (1.3 Mpx, H.264)1.3 Mpx IP Dome Camera: ACTi TCM-3511 (H.264, IR)
Videó felügyeleti rendszer az iskolában: Nottingham, Egyesült Királyság ACTi IP-kamerákkal
Több mint tíz TCM-3511 K1040 kamera lett telepítve beépített reflektorral az iskolai létesítményeknél az épületen belülre. Ezek biztosítják a láthatóságot még teljes sötétségben is. A riasztási bemenetek kapcsolatban állnak az érzékelőkkel, amelyeket az ajtókra telepítettek a laboratóriumoknál. A jogosulatlan behatolás esetén a szobákban automatikusan elkezdődik a videofelvétel.

A külső területek ellenőrzését több kamera végzi TCM-1231 K1021. A videó felvételeket az összes kamera rögzíti a szerver segítségével ingyenes szoftver alkalmazásával ACTi NVR Enterprise, amely maximum 64 IP eszközt támogat. Ez lehetővé teszi a jövőbeli bővítését a rendszernek. Az iskolát felügyelhetik LAN hálózaton és interneten kliens alkalmazás segítségével.
GSM repeaters - use certified (and legal) equipment covering the whole band. Most GSM repeaters available on the market do not operate in full GSM band. The additional EGSM band (Extended GSM) spans the frequency ranges of 880-890 MHz and 925-935 MHz (the "standard" GSM900 uses 890-915 MHz and 935-960 MHz ranges).
When buying/installing a GSM repeater it is necessary to determine whether it works in EGSM band - otherwise it will not strengthen signals of many European operators and the incoming and outgoing calls using that frequency range will not be possible.
GSM/DCS/UMTS Antenna: TRANS-DATA KYZ8.2/9.5GSM Amplifier/Repeater SIGNAL GSM-305 Three-way GSM SplitterGSM/DCs/UMTS Antenna: TRANS-DATA DW3-AGSM/DCS/UMTS Antenna: TRANS-DATA KYZ8.2/9.5GSM/DCs/UMTS Antenna: TRANS-DATA DW3-B
An application of GSM repeater
DIPOL has launched a new series of GSM repeaters that also amplify the EGSM band (880-915 MHz, 925-960 MHz).
The series of GSM900 full band repeaters:
GSM Amplifier/Repeater SIGNAL GSM-305
GSM Amplifier/Repeater SIGNAL GSM-505
GSM Amplifier/Repeater SIGNAL GSM-1205
Signal GSM-305
A6765
Signal GSM-505
A6775
Signal GSM-1205
A6785
SIGNAL repeaters are among the first devices that amplify the whole GSM+EGSM frequency range and comply with ETSI 300 609-4 standard that is the basis for CE declaration. The evidence of compliance with all required standards has been issued by the National Institute of Telecommunications in Warsaw, Poland. Additional tests conducted in November 2010 by Central Laboratory of Technical Research, at the request of the Office of Electronic Communications in Poland (UKE), confirmed the results.
Románia. A festett templomok az UNESCO Világörökség listáján megtalálható Moldvában, az Arbore, Humor, Moldovita, Patrauti, Probota, Suceava, Voronet, Sucevita.

A vidám temető Szaploncában található, Máramaros megyében. A temető egyedülállósága a színes, fából készült síremlékek, faragott fából a falusiak életéből, akiket eltemettek oda gyakran kísérik szellemes rímek, a halott népről mond valamit.

A temető 1935-ben kezdte kialakítani jelenlegi formáját, amikor Ioan Patras helyi művész először hozott létre egy vicces sírkövet. Jelenleg a Cimitirul Vesel, több mint 800 síremlékkel bír, Románia egyik legnépszerűbb turista csalogatója.
Vidám temető Szaploncában, Máramaros megyében, Romániában
Freskó egy régi Orthodox templomban Romániában
WISP Access Point: TL-WR743ND (with router and 4-port switch)
Active Video-Audio-Data Balun: Etrix 1VADA-R (receiver)
Antenna Wall Mount: UML-38L10Y (painted)
Day/Night Box Camera: u-cam 595 (550TVL, Sony EXView CCD, 0.01 lx)
WISP Access Point
TP-Link TL-WR743ND
N2956
Aktív balun
Video-Audio-Data
M16743
Antennatartó
UML-38L10Y
E8680
nappal/Éjjel Box kamera
(Sony EXviewCCD 0.01 lx)
M11190
Korábbi számainkban írtuk:

Szétszórt területen elhelyezkedő fűszerraktárak távoli felügyelete. Belchatowban lévő kicsi fűszerraktárak hálózatának a tulajdonosa az irodájában kívánta a bolt egészének videó felügyeletét megoldani. Az iroda a városon kívül helyezkedett el. Ráadásul a befektető magas minőséget szeretett volna kapni, versenyképes áron. A piacon pillanatnyilag a rendelkezésre álló legjobb megoldás volt az ULTIMAX 204 M72040 DVR-k felhasználása a hozzátartozó IVMS 4000 szoftverrel távfelügyeleti célokra. A szoftver lehetővé teszi 50 DVR irányítását mindegyiken 16 csatornával és egyidejűleg be tud mutatni 64 csatornát...

DVB-T és analóg TV műszer a Digiair PRO. A Digiair PRO R10510 műszert az Emitor cég tervezte és gyártja Svédországban. A fő célja, hogy segítse a telepítőket a televízió antennák pontos beállításában. A készülék méri az analóg és digitális adások, DVB-T paramétereit - COFDM jeleket, beleértve a bit hibaarányt (BER) és a modulációs hibaarányt (MER). Egyúttal megtekinthetők a digitális jelek konstellációs diagramjai és hat analóg csatorna egyidejű paraméterei...
Digiair PRO - DVB-T &analog TV meter
Egy rövid filmbemutató a Digiair PRO R10510 földfelszíni digitális DVB-T műszer funkcióiról.
Multiswitch rendszerek áramellátása. A multiswitch rendszerek több száz felhasználót szolgálnak ki manapság. A multiswitcheket gyártó cégek igyekeznek lehetőséget biztosítani a hatékony áramellátás érdekében az ilyen nagy rendszereknek. Az ismertebb multiswitch gyártók általában két módját választják az áramellátásnak.
A TERRA multiswitchek az MSR sorozatnál beépített AC/DC adaptert, míg a kaszkád multiswitchek és az MSV sorozatúak esetén a meghajtás külső áramforrásról R71465 vagy többcsatornás erősítőről történik SA-x01 R70501, R70901...

Írások, cikkek különböző témákról

DVB-T információk


Vedd és Vidd!!

A határozott idejű kártyák készpénz fizetése ellenében azonnal elvihetők!

Ajándékozza meg családtagjait ezzel a Magyarországon újdonságnak számító kártyaértékesítési formával!

 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI