KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 43/2010 (2010. december 20.)
Kedves Olvasónk!

Egy csodálatos és örömteli
Karácsonyt és

a 2011. esztendőben békességet, boldogságot,
és mindannyiuk számára megelégedettséget kívánunk!
Heti Hírmondó szerkesztősége
DIPOL karácsonyfa
DIPOL angyalka

A Heti Hírmondó következő számát 2011. január 3-án olvashatják.
Megmozgatja majd az Apple a laptop tájképet? A következő év áprilisában várhatjuk az Apple laptopok egy professzionális sorozatának a piacra dobását - MacBook Pro. A cég ismert egyedülálló piaci meglátásokban. Általában helyesen cselekednek a vásárlók elvárásainak megfelelően, és néha ügyes marketing előzi meg termékeik piacra juttatását. Nem csoda, hogy a leendő laptop felkavarja az érzelmeket a piaci versenytársakban és a potenciális felhasználókban még most is.

Milyen nyúl lesz kihúzva a Apple kalapból? A "trendi"-vel együtt meg kell szabadulni a régi laptopoktól és feltétlen meg kell vásárolni a MacBook Prot?

Nem tudjunk, azonban számos részlet a felépítéséből az előzetes információk alapján lehetővé teszi, hogy az általános koncepciók és alapvető funkciók az új laptopban is megmaradnak.
A laptopokat fel kell szerelni a HDD meghajtó helyett SSD meghajtóval, amely egy érthető tendenciának tűnik. Az optikai meghajtó hiánya és megvalósítása azonban az Intel egy új típusú interfészét jelenti, jól mutatja az új fajta megközelítését a használatának és funkcionalitásának a hordozható számítógépeknek.
Az előző floppy lemezekhez hasonlóan manapság az optikai adathordozók kezdik elveszteni azokat a hasznosságukat, mint adathordozó. Ezeknek gyakorlatilag a helyébe a flash memoria került mindenekelőtt a hálózati erőforrások közvetlen használata - mind a számítástechnikai feldolgozások és az adatok archiválása/letöltése miatt.
A modern laptopot kell használni "cloud computing" , valamint a különböző típusú könyvtárakat. Ebből a célból lehetőséget kell teremteni, hogy gyorsan letölthetők legyenek a források a webről. Ez elvezet minket ahhoz az elemhez, hogy nem csak a laptopok működése fog változni, hanem az otthoni elektronikai berendezések sok összetevője - Light Peak csatlakozó.
Az Apple valószínűleg az első, aki az innovatív csatlakozót nagyobb mértékben használja. Továbbá, novemberben a vállalat megkapta a szabadalmi oltalmát a Light Peaknek a saját fejlesztésű MagSafe tápkábelnek. Ez lehetővé teszi, hogy egyetlen hálózati adapter és az adatok számos felülete kommunikáljon a laptoppal. Az új csatlakozó alkalmazását az üvegszálas technológia teszi lehetővé, amivel gyorsabb az adatcsere a hálózatban, így a laptop az egyik a hálózati eleme. Ez alapvetően megváltoztathatja az eszköz teljesítményét és a készülék alkalmazási területét, további lendületet ad az üvegszálas hálózatok fejlesztésének.

A LightPeak konnektor blokkdiagramja MagSafe tápellátó rendszerrel - Apple szabadalom
Light Peak egy szabadalmaztatott optikai kábel interfész, amelyet az Intel tervezett azokhoz az eszközökhöz, amelyek perifériabuszban csatlakoznak. Fel lehet felváltani a jelenlegi buszokat/ interfészeket, mint a SCSI, SATA, eSATA, USB, FireWire, PCI Express, HDMI, Display Port, és még Ethernet.
A technológia nagy sávszélességet 10 Gb/s ajánl és ez még csak a kezdet - a tervek 100 Gb/s elérését jelzik 2020-ig. Az átviteli sebesség 10 Gb/s, amely lehetővé teszi egy teljes HD film átvitelét tipikusan Blu-Ray lemezen 30 másodpercen belül! Az Apple egy lépéssel tovább megy a csatlakozóval a támogatása mellett adatátvitelen felül, perifériákat is szállít.

Lesz-e a csatlakozási felületre gyógyír a túlzottan sok megoldásnak? Megfigyelhető a tendencia, az elektronikai és számítástechnikai iparban a különböző interfészek számának csökkentésében. Az ilyen egyesítések mind a gyártók és a felhasználók számára előnyös lenne, így megengedné a "skip" a jelenleg használatos különböző szabványok korlátozásainak kihagyását. Még a USB3.0 interfész, amelyet ez év elején véglegesítettek, hasonlóan magas sávszélességű (5 Gb/s), és szigorú korlátozásokat ír elő (hasonlóan a HDMI).
Az Intel technológiai elméletileg számításba veszi az egyik csatlakozót kiválasztani és egyesíteni a megfelelő ráépülő protokollokat és az adatátviteli egymódusú kábelt. Támogatja az eszközök lánckapcsolatban történő csatlakoztatását. A példának okáért lenne olyan helyzet, amelyben az összes periféria, műholdvevő, média lejátszó, Blu-ray lejátszó, PC, láncban kapcsolódnak egymáshoz, de csak egyikük csatlakozik közvetlen a televízióhoz.
Nem tűnik valószínűnek, hogy a Light Peak technológia hamarosan kiszorítja az ilyen szabványokat, mint az USB vagy az Ethernet. Nehéz elképzelni, hogy a népszerű USB 14 év után gyorsan felváltaná egy másik interfész. Másfelől az összeesküvés-elméleteket kiagyalói azt állítják, hogy az Intel szándékosan elhalasztotta az USB3.0 interfész alkalmazását a platformon, az újonnan kifejlesztett technológia miatt.
Az antennák illegálisak ebben az országban. Nehéz találni egy érdekes antennát az országban, ahol a parabola-antennák telepítése tilos és 2005 óta földfelszíni televíziós műsorszórást gyakorlatilag monopolizálta egy cég. Azonban a helyzet nem politikai okokból kifolyólag alakult így, de a nagy urbanizáció magával hozta ezt a viszonylag kis piacon és az önkormányzati rendeletek, amelyek a nyilvános tereken nem szeretne látni parabolaantennákat. Ehelyett több, mint 99%-a háztartásoknak kábel TV-vel van ellátva.
Melyik országról beszélünk itt? - A válasz hírlevelünk végén megtalálható.


Nincsenek parabolaantennák és nehéz megtalálni a földi TV antennákat, valamint...
- azok legfeljebb csak a régebbi épületeken és szálláshelyeken találhatók. Hol van ez? - Válasz hírlevelünk végén.
Optikai átvitel a kábel TV hálózatokban - TERRA MOS211. A kábel televíziós hálózat WizjaPlus Debicában üzemel, Lengyelországban mintegy 2600 felhasználóval. A tulajdonos úgy döntött, hogy modernizálja a rendszert. A törzskábelét a hálózatnak száloptikás technológiával kívánta megoldani. Ez a professzionális megoldás kiváló optikai adókat alkalmaz a TERRA cégtől.
Optical transmitter TERRA MOS-211A
Optikai adó TERRA MOS-211A
R81720
A jel a fejállomásból egy koaxiális kábelen (réz) érkezik, amelyet átalakítanak fényjelekké és egymódusú optikai kábelen keresztül továbbítják (optikai adathordozó). A rendszer két DFB lézeradót a TERRA MOS sorozatút alkalmazza, amelyeknek teljesítménye 6 dBm és 12 dBm. A vevőkészülékek segítségével az optikai jeleket több mint 30 kilométer és 60 kilométer távolságra továbbíthatják.
A TERRA MOS-211A és TERRA MOS-211D adók
a kábeltévé hálózatban
A hálózat esetében, a jel továbbítása kb. 4 km-re Fibrain optikai osztók segítségével történik az egyes lakótelepekhez, amelyek optikai vevőkkel vannak ellátva.
Megkülönböztető jellemzői a TERRA MOS sorozat adóinak:
 • automatikus thermo-cooler vezérlés az állandó lézerhőmérséklet érdekében
 • bemeneti jelszint mérése
 • felhasználó által választható automatikus/kézi RF szint vezérlés
 • AGC áramkör az állandó lézerteljesítményért
 • választható kimenő teljesítmény szint
Cserélhető merevlemez CCTV rendszerekben. egyszerű CCTV rendszerek az egész lemezterületet használják, a legrégebbi fájlokat felül írják.Több megbízható rendszer hosszabb távra igényli az adatok archiválását. Megoldások során kiderült, hogy a lemeztömbök drágának bizonyultak és az eszközök elég sok energiát fogyasztanak.


HDD SEAGATE 1 TB SV35.5 (for CCTV DVRs)Additional 3.5HDD SEAGATE 1 TB SV35.5 (for CCTV DVRs)Additional 3.5Color CCTV Camera: n-cam 680 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 2.8-12mm, IR 30m)Compact CCTV Camera: n-cam 640 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 4-9mm, IR 30m)CCTV Network DVR: TREND 250X08 (H.264, 8 channels) CCTV Network DVR: TREND 250X16 (H.264, 16 channels) Color CCTV Camera: n-cam 680 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 2.8-12mm, IR 30m)Compact CCTV Camera: n-cam 640 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 4-9mm, IR 30m)
Cserélhető HDD alkalmazása a CCTV rendszerekben
Abban az esetben, ha a rendszer a TREND250x08 M72508 és M72516 DVR TREND250x16 van alapozva, egyszerű és olcsó megoldás, hogy az újabb meghajtók alkalmazásánál rack fiókot használjon M72501. Ezekbe beépíthetők pl. HDD SEAGATE 1 TB SV35.5 M89265.
A merevlemez fiókba helyezésével, amely a felvevővel van formázva, tárolóként is használhatják az adathordozót. Lehetséges a bezárása a kulcs segítségével a DVR-ben. Ezeknek a felvételeknek a hozzáférése lehet blokkolva a DVR opciójában, a felhasználó tájékozódhat arról, hogy nincs szabad lemezterület egy hangjelzéssel, vagy e-maillel.


A megtelt merevlemez gyorsan cserélhető. A levéltári anyagot a HDD-n védeni lehetséges az illetéktelen hozzáféréssel szemben tárolása bármely megfelelő helyre lehetséges.
A TREND DVR a modern digitális videó felvevők sorozata, amely a CCTV képeknél képes minden egyes csatornán a felvételt 4CIF (704 x 576), 6 fps, vagy 2CIF (704 x 288) 12 fps felvenni. Ezek felhasználhatók olyan megfigyelő rendszerekben, amelyek megkövetelik a nagy felbontású felvételeket, előnézeti valós időben és hatékony tömörítési szabványban, de nem működik nagyon dinamikus környezetben.
H.264 tömörítés és összeegyeztethetőség merevlemez kapacitása akár 2TB lehetővé teszi a felvételét a nagy mennyiségű videó adatnak. A VGA kimenet maximális felbontása 1920x1080 képpont (HD) is, együttműködik az LCD vagy CRT monitorokkal. További videó kimenet (BNC - CVBS) ugyanazok az információk a felbontásnál, ami korlátozza a PAL vagy NTSC szabványt.


Modern CCTV kamerák az I/O portok funkciói. A modern jelfeldolgozó processzorok a high-end analóg kamerák lehetővé teszik a képelemzés és a munkairányítás bemutatását. A hozzáférés a funkciókhoz az Input/Output portokon lehetséges. Ha megváltozik a feszültség az egyes pontokon (pl. rövidzárlat a földre) át tudunk irányítani bizonyos funkciókat a kamerákon. A feszültség szint megváltoztatása a pontokon más külső eszközök elindítását is lehetővé teszi.
Az egyik legmodernebb digitális jelfeldolgozó processzor a Sony Effio, a Sunell SN-BXC5930CDN M11209 kamerában már dolgozik. A 8 érintkezős (pin) I/O port a kamerán lehetővé teszi:


 • a kameramódról információt ad,
 • megkapja a mozgásészlelés jelét,
 • kapcsolja a kamerát b/w módba (az automatikus küszöb fölött).
I/O csatlakozó bekötése a Sunell kameráknál

A csatlakozó leírása az M11209 kameránál (a vezeték színei, kiegészítő kábel, H &L - logikai szint, kb. 3 V és 0 V):
 • 1. érintkező (fekete): nem használt;
 • 2. érintkező (barna),: nem használt;
 • 3. érintkező (narancs),: nem használt;
 • 4. érintkező (kék): üzemmód információ (H - színes, L - B/W) - A szinteket lehet vezérlésre használni további IR reflektor (a kamera átvált B/W módba gyenge fényviszonyok mellett);
 • 5. érintkező (zöld): riasztó kimenet - mozgás észlelés (H - nincs mozgás, L - mozgás) - együtt működhet a DVR riasztó kimenetével, vagy egy független riasztó rendszerrel;
 • 6. érintkező (sárga): földelés
 • 7. érintkező (fehér): külső üzemmód irányítás (H - B/W, L - színes) - az üzemmód korrigálása a különleges követelményeknek;
 • 8. érintkező (piros): 3.3 VDC kimenet.
Az SN-468C/W M11206 és az SN-586C / B M11208 kamerák esetében az aktív érintkezők 6-8, és a 8 pin teljes 5 VDC feszültséget szolgáltat. A kamerákat opcionálisan az RS-232 porton is kezelhetjük a PC és dedikált szoftveren keresztül. Ez az opció használat kitűzhető az 1. érintkezőn RS232TX, a 2. érintkező az RS232RX, és 3. érintkező az RS232GND.
Day/Night Box Camera: SN-468C/W (540 TVL, Sony EX-View CCD, ICR, 0.008 lx)
Day/Night Box Camera: SN-586C/B (WDR, 540 TVL, Wide Dynamic Pixim, ICR, 0.5 lx)
Day/Night Box Camera: SN-BXC5930CDN (WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, ICR, 0.03 lx)
Sunell SN-468C/W
nappal/éjjel, 540 TVL, Sony
EX-View CCD, ICR, 0.008 lx
M11206
Sunell SN-586C/B
nappal/éjjel, WDR, 540 TVL, Wide
Dynamic Pixim, ICR, 0.5 lx
M11208
Sunell SN-BXC5930CDN
nappal/éjjel, WDR, 650 TVL, Sony
Effio-E, ICR, 0.03 lx
M11209
Építőanyag tároló felügyelete. A tulajdonos úgy döntött, hogy felszereltet egy új videó felügyeleti rendszert. A fő kamerák, amiket használnak gyors ACTi CAM-6630 K1216 dóm kamera, amelyek lehetővé teszik a részletes megfigyeléseket az oldalon. A kaput figyeli a Pixord PL621E K1533 kamera. A felhasznált IR megvilágító lehetővé teszi a területére belépő járművek rendszámait felismerni még teljes sötétségben is. Az irodákat és a pénztárakat Pixord P606 K1530 kamerák ellenőrzik. Ezek biztosítják a nagy felbontást a videónak és a kis méretű tárgyaknak.
Megapixel network camera: PIXORD P606 (2.0 Mpx, H.264, IR)Outdoor IP Camera: Pixord PL-621E (2Mpx, H.264, PoE)Wireless Access Point: ULTIAIR 417SBMegapixel network camera: PIXORD P606 (2.0 Mpx, H.264, IR)Megapixel network camera: PIXORD P606 (2.0 Mpx, H.264, IR)Software Package: NUUO SCB-IP+04Software Package: NUUO SCB-IP+04Outdoor IP Camera: Pixord PL-621E (2Mpx, H.264, PoE)Wireless Access Point: ULTIAIR 417SBWireless Access Point: ULTIAIR 323KCIP Speed Dome Camera: ACTi CAM-6630 IP Speed Dome Camera: ACTi CAM-6630 Wireless Access Point: ULTIAIR 323KCIP Speed Dome Camera: ACTi CAM-6630 Wireless Access Point: ULTIAIR 323KC
Telepítési séma CCTV IP rendszerre ACTi és Pixord kamerákra alapozva
Mivel gyakorlatilag képtelenség lenne a kábeleket a földbe helyezni, ezért a videó streameket a PTZ kamerákból vezeték nélkül továbbítja a ULTIAIR N2311 hozzáférési pontokhoz. A beltéri kamerák N29940 switch segítségével NETSET UTP kábellel.

Minden a kamera egyetlen egységes rendszerbe van építve és szerveren fut NUUO K3104 szoftverrel.
Munkaidőben a videó streamet folyamatosan veszik, de később a rendszer átkapcsol mozgásérzékelés módba és ekkor a rögzítést csak a mozgásérzékelés indítja el abban az esetben, ha meghatározó ilyen esemény történik.
Az alkalmazásnál automatikusan elküldi figyelmeztetést SMS-ben vagy e-mailben, bármikor, amikor a riasztás céljából be van kapcsolva az egyik kamera. A 3GPP szolgáltatást használja, ami lehetővé teszi, hogy a tulajdonos mobiltelefonon keresztül ellenőrizheti az oldalon.


GSM repeaters - adjustment of input signal. A serious problem during the installation of a GSM repeater is to ensure adequate signal level at the input of the amplifier. In the case of too weak or too strong signal, the system will not function properly (broken calls, problems to establish connections etc.).
View of the attenuator installed in Signal GSM repeaters
A convenient solution to this problem in Signal A6765, A6775, A6785 repeaters is provided by the built-in attenuator allowing to adjust the level of the input signal (attenuation 0-31 dB, step 1 dB). The suitable attenuation level is indicated by green color of the LEDs (Alarm Low and Alarm High) located on the front panel. In addition, the AGC function of the devices allows to compensate for the influence of changeable propagation conditions.
GSM Amplifier/Repeater SIGNAL GSM-305
GSM Amplifier/Repeater SIGNAL GSM-505
GSM Amplifier/Repeater SIGNAL GSM-505
SIGNAL GSM-305
A6765
SIGNAL GSM-505
A6775
SIGNAL GSM-1205
A6785
GSM/DCS/UMTS Antenna: TRANS-DATA KYZ8.2/9.5
GSM/DCS/UMTS antenna TRANS-DATA KYZ8.2/9.5
A741030
The outdoor antenna dedicated for GSM amplifiers is TRANS-DATA GSM/DCS/UMTS KYZ8.2/9.5 A741030 with gain of 8.2 dBi and half-power angle of 60/90 degrees (V/H). These parameters help installer to quickly pair the antenna with the suitable base station.
Szingapúr. A név szingapúri és két szanszkrit szóból áll: Singa (oroszlán) és a Pura (város), így ezért néha "Lion City"-nek is nevezik. Szingapúr gazdasága az egyik legliberálisabb a világon. Az Index szerint a gazdasági szabadság tekintetében a második helyen van a világon Hong Kong után.
2010-ben Szingapúrban újabb gazdasági fellendülés tapasztalható. Az első negyedévben a gazdasági növekedés 45,8%-al csökkent. Éves szinten azonban az év első felében 18,1%-kal nőtt. Ha a tendencia folytatódik a szingapúri lesz a leggyorsabban fejlődő ország a világon.
Ez az ország a világ negyedik legnagyobb pénzügyi központja London, New York és Tokió után.
Szingapúr kikötője a második Sanghaj után a konténerek száma alapján a világon.

A szingapúriak életszínvonala az egyik legmagasabb a világon. Az összes lakos az elkövetkezendő években ingyenesen hozzáférhet az internethez, amelyet az adókból finanszíroz a kormányzat.
2010 Karácsony előtti időszak Szingapúrban
Video Balun Set: 1VP-C (2 pcs., BNC lead)
HDMI Extender Signal-HD (2x Cat 5e, 50m)
Switching Power Supply 18VDC/1A
Wall Antenna Mount: USL-38/300-S (angled, Al-Zn coating)
Videó transzformátor
M16658
HDMI extender
H3602
Kapcsolóüzemű tápegység
N93318 (18 VDC /1 A)
Fali antennatartó
E8731

Korábbi számainkban írtuk:

Internet elektromos konnektorból? - Igen, ez lehetséges! A TP-LINK gyártja az áramvezetékes Ethernet adaptereket TP-LINK TL-PA201 N3355 és TP-LINK TL-PA101 N3350, amelyek lehetőséget adnak továbbítani az Ethernetet jeleket a működő elektromos hálózatban. A pár, vagy az adapterekből álló készlet egy eszményi megoldás minden esetben, amikor lehetetlen beszerelni az Ethernet kábeleket, vagy a környezeti akadályok nem engedik meg a drótnélküli kapcsolat létrehozását...
Pont-pont közötti kapcsolat
Powerline Ethernet Adapter: TP-Link TL-PA201 (200Mbps)Router TP-Link TL-R460 (4 LAN / 1 WAN ports)Powerline Ethernet Adapter: TP-Link TL-PA201 (200Mbps)PCI Network Interface Card: TP-Link TF-3239DL 10/100MbpsPCI Network Interface Card: TP-Link TF-3239DL 10/100MbpsPowerline Ethernet Adapter: TP-Link TL-PA201 (200Mbps)
Pont-több pont közötti kapcsolat
Drótnélküli otthoni felügyelet CCTV IP TP-Link TL-SC3130G kamerával. A drótnélküli IP kamera a TP-Link TL-SC3130G K1150 egy ideális nagyobb biztonságot növelő megoldást jelent a lakásban. Az 54 Mbps átviteli sebesség sima streameket biztosít azokról a helyekről, ahol nincs vezetékes hálózat kiépítve és a lakást körülvevő falak, vagy a mennyezet nem akadályozza a drótnélküli jelek terjedését...

Írások, cikkek különböző témákról

Írások, cikkek különböző témákról

DVB-T információk


Vedd és Vidd!!

A határozott idejű kártyák készpénz fizetése ellenében azonnal elvihetők! Most már DVB-T vevőkészülékek is vannak 12 havi előfizetéssel kedvező áron!

Ajándékozza meg családtagjait ezzel a Magyarországon újdonságnak számító kártyaértékesítési formával!
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI