KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 8/2011 (2011. február 21.)
A femtocellek fogják megmenteni a GSM szolgáltatókat? A mobiltelefon fejlesztése kapcsolatban van az előfizetők számának növekedésével, valamint a továbbított adatok mennyiségével. Az első szakaszban a mobiltelefonok csak az alkalmi hívásokra terjedtek ki. Jelenleg jóval alacsonyabbak árakat kérnek a hívásokért és egyéb szolgáltatásokért és a megváltozott szokások egyre növekvő számú előfizetőt generáltak, akik áttértek a vezetékes telefonról a mobil telefonokra, megszorozva ennek a gyakoriságát és idejét belátható, hogy ezáltal sokkal nagyobb a forgalom.
Valójában nem az egyre növekvő számú beszélgetések száma okoz gondot a mobil szolgáltatóknak, hanem az egyre jobban elterjedő internet, ami hozzáférést biztosít a multimédiás tartalmakhoz az okostelefonokon keresztül is. Ez hamarosan hatalmas forgalmat fog okozni, mint ami jelenleg megvalósult. Mivel a bázisállomások átviteli kapacitása fizikailag is korlátozott, ez gondot okozhat a hálózathoz való hozzáférésben. Már tapasztalható tömegrendezvények, vagy más hasonló eseményeknél is, de az okostelefonok számának növekedésével az ilyen problémákat ki kell küszöbölni, különös tekintettel nagyobb embercsoportok találkozó helyén.

A femtocell eszközök azok, amelyek megoldják ezt a problémát, már 2005 óta ismert, de csak 2010-ben kezdték újból felfedezni és azóta egyre népszerűbb. Ezek csökkentik a jel útjának távolságát a vezeték nélküli továbbítás során a telefonról a bázisállomásra. Egy ilyen mikro-bázisállomást egy épületbe szerelnek be és vezetéken kapcsolódik az üzemeltető gerinchálózatába, amely enyhíti a meglévő mobil bázisállomások terheltségét és növeli a mobil hálózat lefedettségét az épületen belül. A legfontosabb bázisállomások fel nem használt forrásai az épületen kívül tartózkodó emberek számára zökkenőmentes kapcsolatot biztosít a mobilhálózathoz. Számos ilyen mikro bázisállomás elhelyezhető irodaházakban, bevásárló központokban, stb, jelentősen csökkentve ezáltal a hálózat terhelését a hagyományos bázisállomásoknál.
A femtocell ötlete alapján - a mikro-bázisállomás az épületben van elhelyezve és az csatlakozik az üzemeltető gerinchálózatához (vagy más szélessávú szolgáltatáshoz) felszabadítja a meglévő mobil bázisállomás terheltségét - más emberek, az épületen kívül tartózkodók, könnyebben tudják használni mobiltelefonjaikat.
Az áttörés a femtocellek alkalmazásában 2010-ben következett be, amikor a növekedés 2009-hez képest 300%-al megugrott. Ezeket jelenleg is számos szolgáltató használja, köztük a Sprint (USA), StarHub (Szingapúr), a Verizon (USA), Vodafone (Nagy-Britannia, Spanyolország, Katar, Görögország), az AT &T (USA), az SFR (Franciaország), Docomo (Japán) , China Unicom, Optimus (Portugália), SingTel (Szingapúr), SoftBank (Japán), KDDI (Japán), Movistar (Spanyolország), a T-Mobile (Nagy-Britannia), Moldtelecom (Moldova).
A kék szín jelzi azokat a helyeket, ahol jelenleg is femtocell alkalmazás található.
Az Informa Telecoms &Media arra számít, hogy 2014-ig a femtocellek száma a világon 49 millióra emelkedik és egyedül 2014-ben az eladott szolgáltatás száma 25 millió lesz.
Az érdeklődés a mobilhálózatok fejlesztésének vonatkozásában a femtocell hozzáadásával a tagjainak száma fokozatosan emelkedik a Femto Fórum szerint - a szervezet, amelyben a szolgáltatók jelenleg 77 berendezést üzemeltetnek és ebben 58 mobilszolgáltató található világszerte.

Vatikáni Rádió - az "elektroszmog" káros az emberekre? A Vatikáni Rádió 1931-ben kezdte sugározni programjait a Santa Maria di Galeriából - a hely Róma közelében van. Hosszú ideje viták vannak arról, hogy milyen hatással van a műsorszolgáltatói tevékenység a szomszéd városokban a lakosság egészségi állapotára.
Tavaly júliusban egy szakértői csoport, amelyet Andrea Micheli professzor vezetett Milánóban az Országos Rákkutató Intézetben egy 300 oldalas jelentésben megállapította, közvetlen hatását a sugárzásnak 19 gyermek halálában a vizsgált 1980-2003. években. Gyermek leukémiában és lymphomában haltak meg.
Mindazonáltal a következtetések a statisztikai felmérésekből, amelyeket az American Journal of Epidemiology mutatott be, ellentétes Andrea Micheli professzor vizsgálatával. Az átlagos előfordulási aránya a ráknak Európában 1,4 gyermek a tízezerhez. A kitettség a területen a 10 km sugarú körön belül, mintegy 50 000 embert érint, így a rák előfordulása a 20 év fölöttieknél az európai átlag alatt van. Hasonló nézeten volt egy másik csapat is, amelyet Umberto Veronesi professzor vezetett.

Az egyetlen dolog, amiben valamennyi fél egyetért, hogy korábbi vizsgálatokban nincs anyagminta. Manapság nehéz találni az élő népességben a fejlett ipari térségben, aki nincs kitéve az elektromágneses sugárzás hatásainak, így nem tudni, hogy az európai átlag használható-e referenciaként, vagy sem.
A vatikáni rádió székháza
A vatikáni rádió antennái Rómában
TERRA fejállomás egy szállodában. Egy szálloda komplexum tulajdonosa, amely esküvői szolgáltatásokat kínál, úgy döntött, hogy TV-rendszerét korszerűsíti a DVB-T és műholdas csatornákkal.


Fő elemei az épületkomplexumnak a házasságkötő terem és szobák a vendégek számára (25 konnektorral) és a szálloda 1,5 km-re (60 konnektorral).
A befektető már az építés kezdeti szakaszában jelezte, hogy a csatlakozásnál mindkét épület egy hálózatot képez, amely egyesíti a CCTV, számítógépes-hálózatot és a SMATV rendszert. Ez a kapcsolat a több szálas optikai kábelekkel vált lehetségessé.
A műholdas csatornákat az MMH-3000 TERRA fejállomás rendszere osztja el..

UHF TV Antenna: DIPOL 44/21-69 Tri DigitAluminum Satellite Dish: FAMAVAL Off-Set 100 LH (100cm)Universal QUATRO LNB: Inverto Red Extended 0.3dBRemote Control Interface PCS-200 (for MMH-3000)2-Way TV/FM Splitter R-2 SignalOptical transmitter TERRA MOS-211AOptical Node TERRA OD-120
A komplexumban levő televízió rendszer telepítési diagramja, amely két teljesen integrált alrendszerből áll

Az MMH-3000 R8710 fejállomás lehetővé teszi, hogy 9 műholdas csatorna vételét (esetleg 7 csatorna bővítését). A jeleket a fejállomáson felerősítik a csatornaerősítővel - ZG Alcad - egyesítve a felerősített földfelszíni sugárzású digitális televízió jelekkel (DVB-T).


A fejállomás a házasságkötő terem épületében nyert elhelyezést. A távolság miatt a szállodába a jel eljuttatásánál a természetes megoldást az optikai adó és vevő jelentette.
A befektető végül a megbízható TERRA eszközök mellett döntött - optikai adó MOS-211A R81720 (6 dBm) és optikai csomópont OD-120 R81724. A magas kimeneti szint a csomóponton (113 dBuV) lehetővé tette a jelek elosztását réz koaxiális kábelekkel eljuttatni a szálloda 60 aljzatába, anélkül, hogy további erősítőkre lett volna szükség.


Fontos szempont a rendszer csomópontjainak ellenőrzése. A PCS-200 R81716 modul használatával a fejállomást a technikus távolról is felügyelni képes és néhány paramétert állítani tud anélkül, hogy fizikai hozzáférése lenne a berendezéshez. Hasonlóképpen, a technikus távolról is nyomon követheti az OD-120 R81724 csomópont állapotát, csatlakozva a helyi hálózatra az Ethernet porton keresztül.


Távoli videó felügyelet interneten keresztül. A telepítőnek gondoskodni kellett a távoli videó felügyeletről analóg PTZ kamera használatával. Nem volt szükség a folyamatos felvételre, de a felhasználónak szüksége volt screenshotokra és rövid videóklipekre.
A telepítő azt javasolta, hogy használjanak Ultinet 701 K2140 videószervert és PH-10H M1192 kamerát. A kamera SONY Interline Transferrel rendelkezik a CCD horizontális felbontása 500 TVL (színes) és 570 TVL (B/W). Az ULTINET videószerver H.264 videotömörítést használ és 4 CIF képeket 25 fps (PAL) továbbít.


Video Server: ULTINET-701 (H.264)High Speed Dome Camera: PH-10H (3.8-38 mm, 500 TVL,Sony Interline Transfer CCD, 0.7 lx)
Távoli videó felügyelet interneten keresztül
A videószerver a hálózathoz külső IP-címmel csatlakozik.
Az irodában a számítógépen iVMS4000 szoftver fut és betekintés lehetséges a videóba és a képekbe az ULTINET videó szerverről. A szoftver lehetővé teszi, hogy ellenőrizzék a PTZ kamera segítségével képernyőn a kezelőpanelt.
A befektető is figyelemmel tudja kísérni a kamera képeit otthon az Internet Explorerrel. Hozzáférés a kamerához, mind a szoftverrel és az IE alkalmazásával lehetséges, a védett jelszóval. Ha szükséges, a jövőben a video streamet Ultinet 701 videószerver segítségével lehet folyamatosan rögzíteni, szabad felhasználású szoftverrel.

A magas funkcionalitás és megbízhatóság mellet az alacsony ár, ami az IP videó felügyeleti rendszerekben és létesítményekben példa lehet a felhasználásra, amely erős ellenőrzési kapacitást hoz létre a PTZ kamerák számára.


Az IR megvilágítók tesztjei - Redbeam sorozat 0.3 és 0.03 lx kamerákkal együttműködve. A berendezés használt:
  • BOX kamera Sunell SN-BXC5930CDN (nappal/éjjel, 650 TVL, Sony Effio-E, 0.03 lx, WDR) M11209,
  • BOX kamera Sunell SN-BXC0483 (nappal/éjjel, 450 TVL, Sony CCD, 0.3 lx) M11212,
  • IR reflektor Redbeam IR40 M1640 - hatótávolság30 m,
  • IR reflektor Redbeam IR100 M1647 - hatótávolság 90 m.
Klikk a képre a nagyításhoz
Balra - az SN-BXC0483 kamera 10-szer érzéketlenebb, mint az SN-BXC5930CDN és ez mutatja a gyenge eredményeket éjszaka.
0.3 lx Sunell SN-BXC0483 kamera
nincs megvilágítás
0.03 lx SN-BXC5930CDN kamera
nincs megvilágítás
A Readbeam IR40 reflektor nagyobb távolságra világít, mint a feltüntetett 30 m.
Sunell SN-BXC0483
Redbeam IR40
névleges távolság 30 m
Sunell SN-BXC5930CDN
Redbeam IR40
névleges távolság 30 m
A Redbeam IR100 hatékonyan világítja meg a tárgyakat, a sziluettje felismerhető volt körülbelül 60 m-re is.
Sunell SN-BXC0483
Redbeam IR100
névleges távolság 90 m
Sunell SN-BXC5930CDN
Redbeam IR100
névleges távolság 90 m
Ahogy ezek a tesztek megmutatták, egy IR reflektor megvilágítási tartománya nagy mértékben függ a használt kamera érzékenységétől. A vizuális vizsgálatok is megerősítették az automatikus eljárásokat a DVR ULTIMAX-104 M71040 felvevőnél, amely észleli a mozgó tárgyakat a képen már 60 méter távolságról (az érzékenyebb kamera), és ez a távolság csak 20 m a második kamera esetében. Érdemes megjegyezni, hogy erőteljesebb reflektoroknál a tárgyak a kevésbé érzékeny kameránál hasonlókat mutatott, mint a gyengébb IR reflektor érzékenyebb kamerával.
Videó megfigyelő rendszer gyógyszertárak számára - ACTi kamerák. Az egyik legújabb telepítési projekt az ACTi rendszerekkel, videó felügyelet egy gyógyszertárakból álló láncban. A megoldást úgy tervezték, hogy optimális megoldás legyen ebben az ágazatban.
A rendszer minden egyes gyógyszertárban alkalmazható akár 16 megapixeles nappali/éjszakai IP-kamerákkal ACM-5611 K1512. Az ok a választott modell nagy felbontású 1280 x 1024 pixel és PoE tápellátás lehetséges - ezáltal mindegyik kamera egy UTP kábellel csatlakozik, amely jelentősen csökkenti a kábelezési költségeket.

A létrehozott CCTV IP rendszer legnagyobb előnye, hogy a felügyelet központosítható. Az üzemeltető, felhasználó az ACTi NVR szoftverrel, nézheti az élő videót a kamerákból és lejátszhatja a felvételeket az összes helyszínről. Ez különösen akkor fontos, ha az üzletek zárva vannak, és csak egy alkalmazott felügyelete biztosított. Mindegyik bolt menedzsere az ellenőrzést megtekintheti bárhol a világon az Internet Explorer segítségével.
A lopások száma drasztikusan csökkent, a rendszer növelte az alkalmazottak teljesítményét is és a boltok általános biztonságát.

Telepítési vázlat
PoE adapter LAN kapcsolatok számára. A PoE szett N9205 két passzív eszközt tartalmaz, amely a képen látható. Ezek fel vannak szerelve RJ-45 és a 2.1/5.5 mm (tápfeszültség) csatlakozókkal és elő vannak készítve a népszerű WLAN eszközök (TP-Link, Linksys, Planet, Mikrotik), valamint egyéb IP-eszközök, mint például PIXORD kamerákkal való munkára. Egy ilyen adapter segítségével elég az eszközt csak egy UTP kábellel csatlakoztatni, kettő helyett (UTP kábel + tápkábel).
PoE Adapter (with leads)
PoE adapter LAN hálózatokhoz
N9205
Teszteltük az együtt működését a PoE adapternek a TP-Link TL-WR543G N2955 eszközzel, használva az eredeti AC/DC adaptert (kimenet: 9V/0.8A) a készlethez tartozik. Mi 15 m hosszú UTP kábelt használtunk a végén RJ-45 csatlakozókkal. A kábel nem volt negatív hatással az eszközre, illetve az adatátvitel minőségére.
PoE Adapter (with leads)PoE Adapter (with leads)
Felhasználási séma PoE adapterrel
Új termékek a DIPOL kínálatában:
SMPS AC/DC Adapter ZI-1000 12V/1A (for CCTV cameras)
SAT-Finder plus - Schwaiger SF9000 (with accessories)
Digital Satellite Meter Satlook Micro HD (DVB-S/S2)
Powerline Ethernet Adapters: TP-Link TL-PA201KIT (200Mbps, 2pcs)
SMPS AC/DC tápegység
ZI-1000 12V/1A
M1812
SAT-Finder plus
Schwaiger SF9000
R10807
DVB-S/S2 műszer
Satlook Micro HD
R10740
Áramvezetékes Ethernet adapter
TL-PA201KIT 200 Mb/s
N3356
Korábbi számainkban írtuk:

A gyors és biztonságos adatátváltás - száloptika kapcsolat Egy kórházi komplexum két épülete közötti folyamatos adatáramlás számára, ahol a távolság 10 kilométert jelentett eldöntötték, hogy egy megbízható és biztos kapcsolatot kell létrehozni, ahol 1 Gb/s stabil adatátvitelt kell szavatolni...
Ethernet Media Converter ULTIMODE M-207G 1Gb/s (one single-mode fiber up to 20km)
Flat Panel Wall Mount: DP108S (23-37 inches, tilt &swivel)
AVerMedia DVR/NVR kapcsolata Android telefonnal. Az AndroidViewer alkalmazás távoli hozzáférést biztosít az Android telefonokkal videó felügyeleti rendszerekben, amelyek AVerMedia NVR-en alapultak és a Hybrid DVR hivatalosan december 14-én lett elindítva.
Az EH5216H + M75216 és 5108H + M72508 modern 16-csatornás és 8-csatornás digitális hibrid videó felvevők (DVR/NVR). Ezek a termékek az új trendek terén meghatározóak az IP kamerák videó adatrögzítése során, valamint egyesíti a videó felvevő előnyeit az együttműködő analóg kamerákkal...

Írások, cikkek különböző témákról

DVB-T információk


Vedd és Vidd!!

A határozott idejű kártyák készpénz fizetése ellenében azonnal elvihetők! Most már DVB-T vevőkészülékek is vannak 12 havi előfizetéssel kedvező áron!

Ajándékozza meg családtagjait ezzel a Magyarországon újdonságnak számító kártyaértékesítési formával!
Day/Night Box Camera: SN-BXC5930CDN (WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, ICR, 0.03 lx)
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI