KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 11/2011 (2011. március 14.)
Kevesebb beruházás, több szórakozás - CeBIT 2011. Centrum für Büroautomation, Informationstechnologie und Telekommunikation (Center for Office Automation, Information Technology and Telecommunication) bezárta kapuit Hannoverben március 5-én. A világ legnagyobb számítógép-expo-jának szervezői impozáns számokat hoztak nyilvánosságra, 339,000 látogató - mintegy ötezer kiállítóval, több, mint tavaly, amikor 4,200 kiállító volt (2010-4157). A növekedés bátorítóan hat, azonban a kilencvenes évek számainak csak mintegy fele ez, amikor a GSM és az internet hirtelen fellendülése a CeBIT-et a világ legújabb technológiai központjává tette. Távközlés és informatika, bank és irodatechnika - ezek a területek meghatározzák a modern ipar versenyképességét. Európa többször is kinyilatkozta és hangsúlyozta, hogy eltökélt szándéka ezen területek fejlődésének felgyorsítása.

Visszaigazolta a szakkiállítás a gyakorlatban ezeknek a terveknek a megvalósítását?

CeBIT 2011 in 5 minutes
Videó riport a CeBIT 2011 szakkiállításról
Visszaigazolta a szakkiállítás a gyakorlatban ezek a terveknek a megvalósítását?
A CeBIT 2011 megnyitása előtt sok minden elhangzott okostelefonokról, táblagépekről, cloud computingról, 3D, LTE.

A legnagyobb meglepetés sok szakértő számára az LTE kínálatának teljes hiánya volt. Az LTE egy vezeték nélküli technológia, amely lehetővé teszi a vezeték nélküli adatátvitelt a mobiltelefon hálózatokon az átviteli sebességet a 100 Mb/s-t meghaladóan továbbítani. A technológiának a CeBIT-en való kihagyása csak egy dolgot jelenthet - az európai távközlési piac vezetői ebben az évben nem vezetik be a 4G szolgáltatásokat. Egyszóval, a legfejlettebb mobil szolgáltatások az okostelefonok, tablet PC-k, stb. számára nem lesznek elérhetők az európai fogyasztók számára. Európa ezen a területen visszaminősül a második sorba a távközlésben. A kereskedelmi LTE üzemszerűen már megkezdődött működni Japánban és az USA-ban. Az LTE késedelmes végrehajtása Európában többek között összefüggésbe hozható a GSM-engedélyezési eljárások procedúrájának elhúzódásával. Az európai kormányok rossz politikája is hozzájárult ahhoz, hogy a távközlési cégek a végrehajtásához szükséges új technológiákat kihagyták fejlesztéseik során.
Gyakorlatilag a CeBIT-en az egyetlen jelzés az
LTE-technológia területén a Fritz márkájú
vezeték nélküli modem volt.


A cloud computinggal kapcsolatos projektek előrejelzései voltak a legforróbb témák a vásáron, azonban a valóság kiábrándítónak bizonyult. Nem voltak konkrét projekteket, csak marketing nyilatkozatok. Úgy tűnik, hogy Európa már nem az a hely, ahol ezek a legkorszerűbb kezdeményezések és a projektek megvalósíthatók, amit a Google vagy az Amazon tervezett megvalósítani.
"Az út a felhőhöz itt kezdődik." - A Microsoft mottója ezt jelentette a CeBIT 2011-en.
A Microsoft úgy véli, hogy a cloud computing a jövő.
A tavalyi eufóriát, a három dimenziós televízió által is támogatott "Avatar" sikere után, az idei érdeklődés a 3D-ben jelentősen csökkent. Kevesebb stand volt, ahol 3D-s TV-t mutattak be és lényegesen kevesebb látogatót vonzott, mint az elmúlt évben. Általában sokan nem szeretik a speciális szemüveget felvenni és a 3D programozása is még mindig gyerekcipőben jár, ezért a gyártók számára igazi kihívás a 3D televíziózás valódi igénye. Mindazonáltal a 3D technológiának az alkalmazása a játékok világában inkább növekszik. Sok érdekes megoldást mutatott be ezen a területen az ASUS és a Nintendo.


3D-s győzelem a játék piacon.
A Nintendo hordozható játékkonzolokat mutatott be 3D képpel.

A számítógépes játékok, szórakoztató eszközök és a különböző alkalmazásaik olyan területek, amelyek kétségkívül megfogják a nyilvánosság képzeletét. Két pavilon mindenféle játékot mutatott be telekommunikációs megoldásokkal hasonló méretekkel. Minden alkalommal az Intel Extreme Masters VB a világ egyik legnagyobb videójáték versenye, amely több ezer látogatót vonz oda. Az új formula a videojátékok vonatkozásában, amelyet a Microsoft indított el Kinect néven, amely felkeltette a tömegek érdeklődését. Hasonló megoldást mutatott be az Asus is.
A vásáron a játékok népszerűsége gondolatokat provokál, hogy a CeBIT megváltoztatja profilját a kereskedelemről a fogyasztói eseményekre. Az európai informatika és távközlés vezérhajója elveszti rangját és lassan a számítógépes játékok fórumává válik.

Az Asus standját folyamatosan emberek tömege vette körül
a vállalat kiváló piaci érzékének köszönhetően - bemutatták a netbookok mellett,
a tablet PC-ket és a különleges számítógépes játékokat

Mint rendesen, díjat kaptak a legjobbak -
Itt van néhány díjnyertes termék:

Rack szekrények
PTZ kamera
"Walkie-talkie" a tűzoltók számára
A díjnyertes termékek között televíziók is találhatók.
42 collos TV, meglepően vékony képernyővel,
köszönhetően az elegánsan megoldott csatlakozóknak.

CeBIT-nek azért megvan a maga varázsa...
Gólya Echelon. Az Echelon egy globális hálózat az elektronikus hírszerzés számára, amelyet az Egyesült Államok National Security Agency (NSA) irányít. A műszaki berendezések képesek világszerte lehallgatni az adatforgalmat. Jelenleg a rendszer főleg a terrorizmus elleni harcban kap szerepet. Speciális számítógépes programok elemzik az e-mailek, faxok, telefonhívások tartalmát.
Négy gólyacsalád Marrakech-ben (Marokkó) úgy döntött, hogy kihasználja a modern technikát - ezek elsőnek fognak értesülni a tavaszról Európában.

Négy gólyacsalád Marrakech-ben (Marokkó) úgy döntött, hogy kihasználja a modern technikát
- elsőnek fognak értesülni a tavaszról Európában.
Belső zajok a DVB-T antenna rendszerekben. Az RF erősítők zaj paraméterei még fontosabbak a digitális televíziós rendszerekben, mint az analóg TV-ben. Ennek oka a jelentősen alacsonyabb a DVB-T jelek szintje az analóg jelekhez képest. Így a tipikus zajtényező az 5 dB az UHF sávban jobban befolyásolja a digitális jelet, mint az analóg jelet ugyanazon a sávtartományban, ugyanazon a helyen. Azok az erősítők felelnek meg a legjobban ennek a kihívásnak a piacon, amelyeknek zaj adatai 5 db és 3 dB között vannak, vagy ennél alacsonyabbak.

Egy péda arra az erősítőre, amelynek zaja az alacsonyabb tartományban szerepel TERRA HS sorozat.Egyik fontos tényező, ami befolyásolja a zaj szintjét, hogy milyen módon történik ennek elérése és az hol van (az erősítő felépítésében), figyelembe véve különösen az erősítést, hogy azt két vagy több fokozatban érik el. Sokkal jobb eredményt (kevesebb zaj adódik hozzá a jelhez) az interstage szabályzású erősítők adnak (csökkentett bemeneti jel helyett).
A HS-016 R82030 erősítő blokksémája. Külön VHF és UHF utakon történik az erősítés vezérlése és ez biztosítja a nagyon jó zaj paramétereit a készüléknek.

Ajánljuk több vételi hely kialakításához.

VHF/UHF Amplifier: Terra HS-016 (Cabrio, 1-in/2-out)
Az erősítő alkalmazható kis/közepes antennarendszerekben, néhány, vagy tucatnyi aljzat RF jellel való ellátására. Ajánlott a DVB-T rendszerekben, az átmeneti időszakban is. Az analóg adásokkal párhuzamosan történő használatra.
A képminőség javítására - HDR technika. High Dynamic Range egy olyan technikai megoldás, amely lehetővé teszi a fényesség nagyobb dinamikus tartományát egy kép legvilágosabb és legsötétebb területei között a fények és árnyékok megjelenítését. Ez lehetővé teszi a pontosabb ábrázolását a különböző intenzitású szinteknek. A fényképészetben a HDR technika már régóta jelen van, amely tulajdonképpen egy expozíciós sorozat, amelynek során több hagyományos fénykép egyesítése után alakítja ki a HDR képet.
A technológia úttörő kutatói a Warwick University, Egyesült Királyság, akiknek sikerült létrehozni egy olyan arra szolgáló rendszert, amely létre hozza a videót HDR technikával.
A HDR video rendszer teljes körű HD videót hoz létre 30 fps-el, nagy színmélységgel. Szó szerint a keretet a kamera négy felvétellel hozza létre különböző expozíciós időkkel, amelyek létrehoznak egy egységes képet. A legnagyobb probléma a hatékony képfeldolgozás volt. Mindegyik képkockáért a kamera egy 24 MB-os adatfájlt generál. Annak érdekében, hogy az adatok feldolgozására a szokásos számítógépek alkalmasak legyenek, a tudósok kifejlesztettek egy speciális tömörítési rendszert, amely az adatok összegét százszorosan csökkentik.

A kép a HDR kamerából négy kép egyesítésével különböző expozíciókkal származnak
a képek www.gohdr.com

A természetes képek rendkívül széles fényű dinamikus tartománnyal rendelkeznek. Az emberi szem képes megbirkózni az ilyen képekkel, de a hagyományos kamerák korlátozott képességekkel rendelkeznek. Attól függően, hogy mennyi fény jut a képérzékelőre, bizonyos részei a képnek alulexponáltak, vagy túlexponáltak lehetnek. HDR (High Dynamic Range) egy olyan technológia, amely lehetővé teszi a képek olyan megjelenítését a dinamikus tartományon belül hasonlóan az emberi szemhez. Nagyon hasznos lehet olyan esetekben, ahol nagy felbontású képek szükségesek kiváló minőségben, például videófelvétel sebészeti műtétnél.
Digitális adatrögzítős hordozható PROTECT kamera egyszerű, olcsó és hatékony videó megfigyelési célokra. Vannak vállalatok, hivatalok és más intézmények - ahol különböző gazdasági, műszaki, üzemeltetési okok miatt - nem tudnak telepíteni CCTV rendszereket. Ügyfeleink gyakori kérdéseire a választ a DIPOL ajánlatában megjelent PROTECT új sorozata adja meg.


Portable DVR Camera: PROTECT 501 (HD, MPEG-4, SDHC/MMC, adjustable LCD screen)
PROTECT 501 M70501
Portable DVR Camera: PROTECT 701 (HD, H.264, SDHC/MMC, adjustable LCD screen)
PROTECT 701 M70701
A mobil PROTECT eszközök (beltéri alkalmazásokra) egyesítik a nagy felbontású kamera és a DVR képességét a rögzítésére a nagy felbontású videónak (720p) MPEG-4 (M70501) és H.264 M70701 tömörítés és hang. Az ilyen nagy felbontású videó felvételek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy könnyen felismerjék az emberi arcokat, bankjegyeket, részleteket a közúti baleseteknél, stb. A fix objektívek nagyon kis torzítása biztosítja a nagyon széles 120 fokos látószöget. Minden készlet tartalmaz egy tapadókorongot fogantyúval (felszerelhető, sík felületen, száraz üvegre, csiszolt vagy zománcozott fémfelületre - a pénztárgépeknél, járművekben stb.) Áramellátása 12-24 VDC/5 VDC tápegységről, szivargyújtó csatlakozóról.
A PROTECT eszközök járművekben történő alkalmazásokra vannak előkészítve, videófelvételre a jármű belsejében, vagy mögötte. A beépített IR LED 701 a PROTECT M70701 modell képes arra, hogy a felvételeket még teljes sötétségben is rögzíteni tudják. A forgatható LCD képernyő lehetővé teszi a felhasználó számára azt a kényelmes helyet megtalálni, ahol a kamera a kocsiban elhelyezhető és az élő videó könnyen megtekinthető.
A videót AVI fájlként menti egy SD/SDHC/MMC kártyával. A legnagyobb támogatott kapacitása 64 GB. A felvett anyagot archiválni lehet a DVR egy USB kábellel történt csatlakozása után a számítógéphez - az egység kártyaolvasó lesz majd. A fájlok könnyen megtalálhatók - felvétel közben azok egy könyvtárstruktúrára alapozva dátumok (év, hónap, nap), és számozással lesznek ellátva, abban a sorrendben, ahogyan a felvétel történt a nap folyamán. A videó, amit az eszköz felvett megtekinthető helyben is, vagy egy külső monitor hozzácsatlakoztatásával HDMI kábel segítségével.
Fény a CCTV rendszerekben. A CCTV kamerák érzékenységénél általában a minimális megvilágítási értéket adják meg (egy adott objektív F-száma alapján), amely során még látható a kép. A megvilágítás mértékegysége a lux (lx).

A következő táblázat szemléletesen megmutatja a megvilágítás néhány tipikus értékét.

Megvilágítás [lx]Példa
0.0001Éjszaka. Borult ég
0.002Éjszaka. Holdmentes, tiszta éjszakai égbolt megvilágítással
0.01Éjszaka. Negyed Hold
0.27 Éjszaka. Telihold és tiszta égbolt
1Éjszaka. Holdfény a trópusi övezet felett
100Sötét felhős nap
400Napkelte/napnyugta tiszta égbolt
10000-25000Teljes napfény (nem közvetlen napfény)
32000-120000Közvetlen napfény
Interaktív eseménykezelő az ACTi kamerákban. Az Event Handler egy olyan szoftvercsomag, amely az ACM sorozatú kamerákban a firmwareban van beépítve. Amikor valami történik a kamera beállítási ponton: valaki elhalad és az ajtó kinyílik, tűz üt ki, vagy ha változik a megvilágítás - a felhasználó kijelölhet egy olyan szabályt, amely megváltoztatja működési paramétereit a videó megfigyelő rendszernek annak érdekében, hogy a kívánt hatás bekövetkezzen. Például, az észlelt mozgás területén a felderítés növelheti a kamera felbontását és a frame rate értékét, vagy áthelyezi a kamerát egy meghatározott, a PTZ előre beállított pozíciójába és töltsön fel néhány képet egy FTP szerverre vagy e-mail címre, stb.


Az Event Handler folyamatábrája
Egy érdekes megoldás az a képessége, hogy ellenőrzi más ACM kamerák paramétereinek a beállítását. Például, ha valaki bekapcsolja a kamerát éjszakai módba, a kamera 2 felvételt tud elindítani, ha a PTZ megváltoztatta helyzetét, hangjelzést ad. Tehát az Event Handler lehetővé teszi a felhasználó számára az interaktív szabályozást és ellenőrzését számos paraméternek a felügyelt területen további költség nélkül.
A szoftver elérhető itt A rövidfilm szemléletesen bemutatja az alkalmazást, amely elérhető YouTube.


How to choose the best mobile repeater? Most problems with GSM/DCS/3G signals occur in buildings with steel and concrete structures (supermarkets, airport halls), with thick walls (traditional hotels), in underground facilities (parking lots, pubs in cellars etc.), in tunnels.
The solution to this problem is application of a GSM, DCS, or 3G repeater, being a two-way amplifier of wireless cellular signals. To select a suitable repeater, we have to know some facts:
  • The basic information that one should know before purchasing a repeater is the kind of cellular service which will be used:
   • GSM, EGSM - used mainly outside cities, but also in many metropolitan areas; the bands ensure voice connections and low/medium speed Internet connectivity.
   • DCS - used mainly in cities (due to higher capacity of a single base station).
   • WCDMA (3G) - used in cities, ensures high-speed data transmission (HSDPA), video calls and other 3G services.
  • Another important information is how much area is to be covered with the amplified signal:
   • In the case of GSM/EGSM systems:
    • < 300m2 - the suitable device is Signal GSM-305 A6765,
    • > 300m2 but < 800m2 - the suitable device is Signal GSM-505 A6775 with several indoor antennas A741001,
    • > 800m2 up to 1200m2 - the suitable device is Signal GSM-1205 A6785,
    • > 1200m2 - the suitable device is also the repeater Signal GSM-1205 A6785, cooperating with several indoor antennas A741001.
   • In the case of DCS systems (Signal DCS-500 A67120) and 3G systems (Signal 3G-500 A67100), the repeaters can cover areas up to 500 m2 using single indoor antennas.
More information on installing the repeater can be found here.
GSM/DCS/UMTS Antenna: TRANS-DATA KYZ8.2/9.5GSM Amplifier/Repeater SIGNAL GSM-305 Two-way GSM SplitterGSM/DCs/UMTS Antenna: TRANS-DATA DW3-AGSM/DCs/UMTS Antenna: TRANS-DATA DW3-ATwo-way GSM SplitterTwo-way GSM SplitterGSM/DCs/UMTS Antenna: TRANS-DATA DW3-AGSM/DCS/UMTS Antenna: TRANS-DATA KPV7.5/10
Example of using the Signal GSM-305 A6765 repeater
Új termékek a DIPOL kínálatában:
Compression RCA Plug PCT-9-NT (for TRISET-113)
TERRA TDX-311 (8PSK/COFDM FTA receiver for MMH-3000)
SAT-Finder plus - Schwaiger SF9000
Kompressziós RCA dugasz
PCT-9-NT (TRISET-113)
E80450
MPEG-2 Encoder
TERRA MD-330
R81713
8PSK/COFDM FTA
TERRA vevő
R81711
SAT-Finder plus
Schwaiger SF9000
R10805
Korábbi számainkban írtuk:

TERRA fejállomás egy szállodában. Egy szálloda komplexum tulajdonosa, amely esküvői szolgáltatásokat kínál, úgy döntött, hogy TV-rendszerét korszerűsíti a DVB-T és műholdas csatornákkal.
Fő elemei az épületkomplexumnak a házasságkötő terem és szobák a vendégek számára (25 konnektorral) és a szálloda 1,5 km-re (60 konnektorral).
A befektető már az építés kezdeti szakaszában jelezte, hogy a csatlakozásnál mindkét épület egy hálózatot képez, amely egyesíti a CCTV, számítógépes-hálózatot és a SMATV rendszert. Ez a kapcsolat a több szálas optikai kábelekkel vált lehetségessé...

Aluminum Satellite Dish: FAMAVAL Off-Set 100 LH (100cm)Universal QUATRO LNB: Inverto Red Extended 0.3dBUHF TV Antenna: DIPOL 44/21-69 Tri Digit2-Way TV/FM Splitter R-2 SignalOptical transmitter TERRA MOS-211AOptical Node TERRA OD-120
A komplexumban levő televízió rendszer telepítési diagramja, amely két teljesen integrált alrendszerből áll


Otthoni/SOHO hálózat 3G routerre alapozva. Egyre több az internetes kapcsolat a mobilszolgáltatók hálózatában. Az ajánlott modemek lehetővé teszik a mobil kapcsolatot egy számítógépen (szükséges a jel). Használják ki a lehetőséget és építsenek hálózatot a TP-LINK 3G/3.75G router segítségével.
ADSL Annex A Router: TP-Link TD-88163G Wireless Router: TP-LINK TL-MR3420 (802.11n, UMTS/HSPA)Wireless 802.11n USB Adapter: TP-Link TL-WN821N (300Mbps)
Egy példa az eszköz felhasználására

Írások, cikkek különböző témákról

DVB-T információk


Vedd és Vidd!!

A határozott idejű kártyák készpénz fizetése ellenében azonnal elvihetők! Most már DVB-T vevőkészülékek is vannak 12 havi előfizetéssel kedvező áron!

Ajándékozza meg családtagjait ezzel a Magyarországon újdonságnak számító kártyaértékesítési formával!
DVB-T Receiver Signal HD-507 (MPEG-2/4, PVR Ready)
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI