KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 13/2011 (2011. március 28.)
A Google egy bankár akar lenni? Az elkövetkező négy hónapban tanúi leszünk a Near Field Communication (NFC) mobil fizetési rendszer tesztelésének, amely a New Yorkban és San Franciscoban veszi kezdetét. Sem az ötlet, sem a technológia nem új, de a Google bevonulása komoly ébresztőként hatott a vetélytársak számára.
A megvalósítás alapja az NFC - egy rádió kommunikációs szabvány, amely lehetővé teszi a vezeték nélküli adatcserét akár 20 centiméteres távolságban is.
A tesztrendszerek már erre a szabványra vannak alapozva számos országban, a legnagyobb mobilszolgáltatók és a fizető kártyát üzemeltetők pedig azon fáradoznak, hogy a végleges szabványokat együtt dolgozzák ki. Az elemzők a Frost &Sullivannál a 2015-ös esztendőt jelölik meg, hogy közel 800 millió felhasználó 110 milliárd dollár éves forgalmat fog generálni.
Néhány nappal ezelőtt még úgy tűnt, hogy a NFC-alapú fizetés a folyamatos fejlesztések ellenére akadályokba ütközhet, mivel az Apple elhatározta, hogy nem vezeti be ezt a megoldást az iPhone 5-nél. Ezt az információt azonban tagadta az Egyesült Államokbeli Forbes magazin, így valószínűleg a két rivális - a Google és az Apple - hozzá fognak járulni a kifizetéseknek mobiltelefonon keresztül történő terjesztéséhez.

Felismerve a tervet, a Google bemutatta elképzelését, támogatását a NFC részére az Android 2.3 "Gingerbreaid" operációs rendszerben. Az első telefon, amelyikben a rendszer az új funkciót futtatja a Samsung Nexus S. A terminálok készek arra, hogy az érintés nélküli tranzakciókat készítsék elő a VeriFone Systems Inc-nál.
Ilyen módon a Google belépett a piacra, amelyet eddig a PayPal uralt (az EBay Inc. tulajdonában lévő). és az ISIS.

A piacvezető fizetési szoftver mobiltelefonok számára a VIVOtech
(Kép www.vivotech.com)

Az NFC egy olyan rádió technológia, amely lehetővé teszi az adatcserét 106- 848 kbit/s sebességgel felhasználva a 13,56 MHz-es üzemi frekvenciát. A tipikus távolság az együttműködő eszközök esetében kb 10 cm.
Az NFC-nek két módja van: aktív és passzív. Az aktív módban az eszköz az adatcsere során elektromágneses mezőket bocsájt ki. A passzív módban a berendezés generál egy elektromágneses mezőt, hogy a másik készüléknél (passzív) lehetővé tegye az információcserét. A passzív eszközök lehetnek például, intelligens kártyák, RFID-címkék.

Az antennák az országban visszahozzák az életet. Az ország még nem heverte ki azokat a drámai eseményeket, amelyek 1975-1979 között zajlottak le. Ezekben az években a véres rezsim átvette az irányítást és megölte a lakosság mintegy 30%-át. Kiürítették a városokat, elküldték a teljes lakosságot vidékre és a dzsungelbe. Még jelenleg is az országban a városlakók száma körülbelül 15% és az írástudatlanság aránya mintegy 50%.
Az elmúlt években egy nagyon jó időszak következett be az ország életében, magas a születési arány, segítik újjáépíteni a nemzetet, a gazdaságot és az idegenforgalom is nagyban növekedett.
Hol vannak ezek a mobil bázisállomások, amelyek a képen láthatók? - Hírlevelünk végén megtalálhatja a választ.

A vezeték nélküli átvitel adja a gerincét a távközlésnek ebben az országban
Második generációs fejállomások megengedik a csatornák kiválasztását a multiplexekben. Az analóg TV adások lekapcsolása után a gyártott televíziókban a piaci kínálatban nem találhatók analóg tunerek. Így a jelenleg telepített fejállomásoknak képeseknek kell lennie átalakítani 8PSK/QPSK műholdas adásokat a digitális földfelszíni COFDM jelekké. Hogy megfeleljen a műszaki előírásoknak, a fejállomásoknak SMATV/CATV rendszer tulajdonosainak már most meg kell állapodnia a multiplexekben található csatornák kiválasztásánál.
Egy multiplexben a csatornák beállításának tervezésénél figyelembe kell venni a a csatornák bitrátáját, amelyeket el kell osztani a hálózatban. Ez főleg a digitális multiplexek korlátozott kapacitása miatt van így. A maximális kapacitás a védett intervallumban 1/32 és FEC 7/8 31,66 Mb/s.
A www.linowsat.de német weblap a műholdas tévécsatornák bitráta adatait adja meg
Mennyi SD vagy HD-csatornát lehet egy multiplexen létrehozni? Számos mód van a probléma megoldására. A legegyszerűbb az, hogy látogassa meg a LinowSat.de német honlapot. Ez a szolgáltatás széles választékát kínálja a Hotbird és az Astra műholdak statisztikájának. Ingyenes regisztráció után lehetőség van megtekinteni a transzponderek minden paraméterét és a benne foglalt egyedi azonosító számokat a rendelkezésre álló szolgáltatásoknak. De a legfontosabb paraméterek ebben az esetben a műholdas csatornák átviteli sebessége.


A legnagyobb előnye ennek a szolgáltatásnak az a lehetőség, hogy megtekinthető az archívum statisztikái. A fenti ábra mutatja az átviteli sebesség értékeit, amelyet 7 napon keresztül rögzítettek a következő csatornáknál: Eurosport HD, Canal+ Film HD, Canal+ Sport HD. Nyilvánvaló, hogy az átviteli sebesség pillanatnyi értékei nagyon változékonyak. Ezért szükséges a paraméterek hosszú távú elemzését időben megtenni, hogy a digitális fejállomások összetevői időben elkészüljenek.
Költséghatékony videomegfigyelő rendszerek ATU DVR-el. A piaci bevezetése az ATU digitális videó felvevőnek igen kedvező árával mindenképpen áttörést jelent azok számára, akik egy professzionális videó megfigyelő rendszert szeretnének alacsony költségekkel kialakítani.
Az ATU M71000 DVR ajánlatában a rögzítésnél négy csatornának 4CIF (704 x 576) 12 fps-nál, vagy négy 2CIF (704 x 288) csatorna 25 fps. Azoknak a videó megfigyelő rendszereknek ajánljuk akik a nagy felbontású felvételeket valós időben kívánják nyomon követni magas szintű videó tömörítéssel.

Compact CCTV Camera: n-cam 690 (550 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.5 lx, 4-9mm, IR 30m) Compact CCTV Camera: n-cam 690 (550 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.5 lx, 4-9mm, IR 30m) Compact CCTV Camera: n-cam 690 (550 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.5 lx, 4-9mm, IR 30m) Compact CCTV Camera: n-cam 690 (550 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.5 lx, 4-9mm, IR 30m) Network DVR: ATU H.264 (4ch)
Az ATU M71000 beépített internetes szervere lehetővé teszi a távellenőrzést, az Internet Exploreren, vagy az ajánlott alkalmazáson keresztül

A H.264 tömörítésű és támogatást ad a merevlemezek számára, akár 2TB-ig és lehetővé teszi a tárolását a nagy mennyiségű megfigyelési adatoknak. A VGA kimenet maximális felbontása 1024x768 és együttműködik egy LCD vagy CRT monitorral. Egy másik lehetőség a BNC videó kimenet (CVBS).
A legfontosabb jellemzők a következők:
 • Magas képminőség, H.264 kompresszió
 • Sok konfiguráció beállítása függetlenül mindegyik csatornánál
 • Egyszerű, intuitív grafikus menü. Könnyű hozzáférés további funkciókhoz
 • 4 CIF 12 fps-nál (mindegyik csatorna)
 • E-mail értesítési opció
 • Lehetőség adatok külső adattárolóban való rögzítése
 • SATA HDD-nek nyújtott támogatás 2TB.
 • Beépített internetes szerver - távellenőrzés Internet Exploreren keresztül vagy elkötelezett alkalmazás
 • Mozgás észlelés - kijelölt zónák érzékenység beállításának alkalmazása
Az ATU DVR nagy teljesítményű, amelyet nagyon sokféle felügyeleti rendszerben tudnak alkalmazni és képes arra, hogy megfeleljen még a legigényesebb felhasználók elvárásainak is.
A CCTV kamerák vezetéken történő áramellátásánál fellépő veszteségek feszültség kompenzációja. A kamerák megfelelő működéshez stabil és hatékony áramforrások szükségesek. A feszültség eltérése a kameráknál általában nem haladhatja meg az 1V feszültséget, ezért fontos kompenzálni a nagyobb feszültségeséseket a vonalakon. Ez akkor lehetséges, ha a kimeneti feszültség beállítható.
Jó példa erre a AWZ05122 M18286 stabilizált tápegység. A készülék öt kimenetet biztosít az állítható feszültségű DC stabilizált tartományon belül 11,0 ÷ 15,0 V között, mindegyiknek a névleges kapacitása 0,4 A, és külön 500 mA-es olvadó biztosítékot, vagy PTC áramkorlátozóval rendelkezik. A védelmi elemek kiválasztása a jumperek beállításával lehetséges. Ez a megoldás olyan helyzetekben alkalmazható, amikor a kamerák áramellátás szempontjából azonos távolságban vannak és kimenő feszültséget egyidejűleg beállíthatják mind az öt kimenetnél.

Abban az esetben, ahol a kamerák különböző távolságokra helyezkednek el a tápegységtől, sokkal jobb megoldás, ha a AWZ09123 M18290 tápegységet alkalmazzuk. Kilenc kimenettel rendelkezik és mindegyik 0,33A terhelhetőségű, amelyek három részre oszthatók. Minden szakasz egy független stabilizált, állítható feszültségtartománnyal rendelkezik 11,0 és 15,0 V között.
A kamerákat a rendszerben három csoportba kell sorolni a hasonló hosszúságú vezetékkel rendelkezőket azonos csoportba sorolni, amely lehetővé teszi az optimális feszültség beállítását a csoportnak.


Day/Night Box Camera: u-cam 575 (550TVL, CCD Sony Super HAD, 0.01 lx) Ceiling Color Camera: CAM-612D (550 TVL, Sony Super HAD CCD, 0.8 lx, 3.6mm)Color CCTV Camera: CAM-500 (420 TVL, Sony Super HAD CCD, 3.6mm, IR 25m, mounted in drywall) Stabilized power supply: ZS 12/9x0.33A AWZ09123 (metal casing)
Az AWZ09123 M18290 tápegység alkalmazása megoldja a problémát azokban az esetekben, ahol a tápfeszültség vezetékei különböző távolságban találhatók a kameráktól

A PTZ IP kamerák irányítása. NVR programok általában egy grafikus ábrázolást használnak a PTZ kamerák irányításához, amely dinamikus helyzetekben az irányítás végrehajtása nagyon kényelmetlenné válik számítógépen keresztül.
USB Control Unit (PTZ)
USB irányító egység PTZ IP kamerák számára
K9153
A problémát könnyen megoldja az USB-vezérlő egység (K9153), amely perifériás eszközt a pan-tilt kamerák irányítására terveztek. A joystick az x, y tengelyek mentén működik - a Pan &Tilt gombja irányítja a Zoomot. A készülék fel van szerelve 12 programozható gombbal, amely irányítja a PTZ kamera funkcióit (nagyítás, forgatás), illetve, a korábban meghatározott pozíciókba való állítás. A készülék az USB porton keresztül van csatlakoztatva. Ez egy univerzális eszköz, amely együtt tud működni különféle alkalmazásokkal, mint pl. az ULTISYSTEM, NUUO, ACTi, NVR, Digifort.


Web Smart TP-Link switchek. Ez a professzionális sorozata a TP-Link Gigabit Ethernet switcheknek teljesen kompatibilis az IEEE szabványokkal 802.3/802.3u/802.3ab/802.3, amelyet a közepes-és nagyvállalati számítógépes hálózatokhoz terveztek.
A TP-Link switch nagy teljesítményű processzorral van ellátva, ami biztosítja a stabil adatáramlást, és meghatározza a prioritását a portnak (statikus prioritás portot, valamint a QoS, az IEEE 802.1p). QoS A rendszergazdáknak lehetővé teszi a hálózati forgalom prioritását. Ez a folyamat biztosítja a sima és zavarmentes VoIP és videokonferencia lebonyolítását.
A VCT funkció érzékeli line-to-line hibákat és vezetékmegtöréseket mindkét átviteli irányban és megbecsüli a távolságokat a portok és a hibahely között. A MAC címek dinamikus menedzsmentje lehetővé teszi a rendszergazda számára a hozzáférés szabályozást a switch egyéni portjaihoz. Ráadásul bármikor vissza lehet állítani a rendszert és biztonsági másolat készíthető a konfigurációs fájlokról. Ezek a funkciók mind kényelmesen kezelhetők a web böngésző felületén.

A Web smart TP-Link switch megkülönböztető jellemzői:
 • Gyors és könnyű telepítés egy internet böngészőn keresztül
 • Támogatás a Port-Based VLAN és IEEE 802.1Q VLAN címkének
 • Statikus MAC címnek és MAC címszűrésnek nyújtott támogatás
 • Port sávszélesség irányítás
 • Port Trunking támogatás
 • Támogatás a Port Security, Broadcast Storm Control és Port Mirror
 • Virtuális kábelteszt (VCT)
 • Támogatás Static Port Priority és IEEE 802.1 Class of Service (CoS) 4 szintű prioritás várakoztatás
 • A firmware frissítés lehetősége, biztonsági mentés és helyreállító konfiguráció
 • Rack-szekrénybe építhető
 • Beépített tápegység (AC/DC adapter)
SFP bővítőhely támogatása miniGBIC modulokat lehet beszerelni megfelelő optikai modulokkal (egy vagy multimódusú, különböző csatlakozókkal, lézerekkel, paraméterekkel) csatlakoztatni távoli switchekkel optikai kábelek segítségével. Ez a megoldás magas sávszélességet és nagy rugalmasságot biztosít
A web smart switchek kínálata a DIPOL cég kínálatában:
Web Smart Switch: TP-LINK TL-SL2218WEB 16+2G 1xSFP
Web Smart Switch: TP-LINK TL-SL2428WEB 24+4G 2xSFP
Web Smart Switch: TP-LINK TL-SL2452WEB 48+4G 2xSFP
TP-LINK TL-SL2218WEB
16+2G 1xSFP
N29950
TP-LINK TL-SL2428WEB
24+4G 2xSFP
N29951
TP-LINK TL-SL2452WEB
48+4G 2xSFP
N29952
Kambodzsa. A vörös khmerek uralkodása egy nemzeti tragédia volt. Jelenleg az ország gazdaságának a motorja a turizmus. Az idegenforgalmi látványosságok közé tartozik Angkor városának romjai, a Khmer Birodalom fővárosa időszámítás után 802 - 1432 között létezett. Úgy vélik történészek, hogy ez volt a középkorban a legnagyobb város a világon, több mint egymillió lakossal (a tizenegyedik században Párizsnak mintegy 200 000 lakosa volt), több tucat templom és több mint 1000 víztároló volt. Angkor Wat, a legnagyobb templom, amelyet 120 000 rabszolga épített 37 éven keresztül.
1432-ben a főváros elköltözött Phnom Penhbe és Angkort elborította a dzsungel.

Angkor Wat a dicsőséges korában
Angkor ma
Új termékek a DIPOL kínálatában:
Stabilized power supply: ZS 12/9x0.33A AWZ09123 (metal casing)
Stabilized power supply: ZS 12/5x0.4A AWZ05122 (metal housing)
Network DVR: ATU H.264 (4ch)
Cat 5e UTP Cable: NETSET UTP PE (outdoor) [305m]
Szabályozható tápegység.
ZS 12V/9x0.33A
M18290
Szabályozható tápegység.
ZS 12V/5x0.4A
M18286
DVR ATU H.264
M71000
UTP PE kábel
E1412_305
Korábbi számainkban írtuk:

Hibrid Pixord kamerák. A jól kialakított és megfelelően felszerelt analóg CCTV rendszerek megbízhatóan működhetnek éveken keresztül. Mindazonáltal folyamatosan csökken az áruk az IP kameráknak, amely vonzóan hat a befektetőkre. Mi a helyzet ezzel kapcsolatosan, meg kell szabadulniuk a már meglévő DVR-ektől, hogy a képeket az interneten továbbítani tudják?
Nem, nem szükséges. Egy válasz erre a piaci keresletre a Pixord kamerák új sorozata - A K1532 és K1533 kamerák. Ezek az IP kamerák fel vannak szerelve CVBS kimenettel (BNC), amelyek jól kapcsolódnak az analóg adatrögzítőkhöz.

Megapixel network camera: PIXORD P600E (2.0 Mpx, H.264, PoE)
Internet bármilyen hálózati konnektorból. Az áramvezetékes Ethernet adapter a TP-LINK TL-PA201 N3355 lehetővé teszi továbbítani az Ethernetet jeleket, a már létező villamos vezetéken.
Köszönhetően az önkonfigurálási módnak, az eszköz gyorsan beállítható, a felhasználó könnyen tudja az internet jelet az épület elektromos vezetékén továbbítani. Elég csatlakoztatni egy adaptert egy routerhez ( mellékelve az RJ-45 patch kábel is) és dugja be a konnektorba. A második és minden következő adapter más konnektorba kerül az azonos, vagy más helyiségbe és csatlakozik a számítógéphez. A legnagyobb távolság a hálózati vezetéknél nem lehet több 200 méternél. A szükséges feltétel, hogy a felhasznált konnektorok ugyanazon a fázison legyenek...
Powerline Ethernet Adapter: TP-Link TL-PA201 (200Mbps)Router TP-Link TL-R460 (4 LAN / 1 WAN ports)Powerline Ethernet Adapter: TP-Link TL-PA201 (200Mbps)PCI Network Interface Card: TP-Link TF-3239DL 10/100MbpsPCI Network Interface Card: TP-Link TF-3239DL 10/100MbpsPowerline Ethernet Adapter: TP-Link TL-PA201 (200Mbps)
Modern antennarendszer - multiswitch és kártyamegosztók. A rajzon látható antenna rendszere lehetővé teszi a földfelszíni televíziós adások, FM rádió és műholdas adások jeleinek vételét két műholdról (FTA csatornák és a pay-TV platform - segítségével egy-egy kártyával és több vevővel), valamint CCTV kameramegfigyelés...

Írások, cikkek különböző témákról

DVB-T információk


Vedd és Vidd!!

A határozott idejű kártyák készpénz fizetése ellenében azonnal elvihetők! Most már DVB-T vevőkészülékek is vannak 12 havi előfizetéssel kedvező áron!

Ajándékozza meg családtagjait ezzel a Magyarországon újdonságnak számító kártyaértékesítési formával!
DVB-T Receiver Signal HD-507 (MPEG-2/4, PVR Ready)
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI