KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 14/2011 (2011. április 4.)
Interaktív televízió - iTV. Március végén a YouView elnöke az angliai televíziós piac vezetőivel közös kezdeményezést jelentett be, (BBC, ITV, a Channel 4, Channel Five, TalkTalk, BT, Arqiva), hogy 2012. február 14-én elindítja az interaktív televíziózást Nagy-Britanniában

Nehéz túlbecsülni a kezdeményezés fontosságát a jövőbeni televíziózást illetően.

A YouView egy olyan interaktív platformot kíván bevezetni, amely egyesíti a televíziót és az internetet. A nézőknek hozzáférésük lesz az új szolgáltatásokhoz, mint például a videóhoz kérésre (VoD), az interaktív játékokhoz, elektronikus újságokhoz, YouTube videók, fényképalbumok. Lehetőség az elmúlt héten sugárzott műsorok is megnézésére. A televíziós műsorok az új szolgáltatással tematikus portálokon érhetők el (például az internet), mely több lehetőséget kínál, mint a jelenlegi TV csatornák kiválasztása. Az iTV megváltoztatja a hagyományos tartalmat nyújtó passzív modell helyzetét és a nézőt beavatja az aktuális programozások eldöntésébe.

A brit koncepció hasonló a kontinentális HbbTV kezdeményezéshez, de van egy szélesebb dimenziója. Indítása után, az interaktív funkciók elérhetők lesznek a sugárzott műsorokban is mind a műholdas (Freesat) mind a földi adásokban (Freewiew). Egyszerűen, a nagyobb fokú digitalizálás folytán a brit televíziós piac lehetővé teszi a fejlettebb megoldások alkalmazását.
A remények szerint a február 14-i időpont valóban a tényleges időpont lesz az indulásban, mivel a YouView sok akadállyal találkozott a fejlesztésben. A Sky és a Virgin Media tiltakozást jelentettek be, hogy akadályozzák meg a YouView munkájának folytatását a versenyjogok kérdésében, a Google tiltakozása, amely elismerte a neve YouView jogok megsértéséből származó regisztrációs Youtube kérdésekben. A konzorciumnak több műszaki problémát kellett megoldania a műszaki szabványok egyeztetése kérdésében.

A film bemutatja az interaktív televíziózás lehetőségeit
Az alapvető kérdés az interaktív televízióval kapcsolatban a megfelelő szoftver. Számos szabvány van, ami alkalmas a televízió és az internet összekapcsolására. A legfontosabbak az MHP (GEM) (Multimedia Home Platform), MHEG (Multimedia and Hypermedia Experts Group), OpenTV, OCAP (OpenCable Application Platform), ACAP (Advanced Common Application Platform), DAVIC, MediaHighway.

A YouView az MHEG-t fogja használni, amely egy nyílt forrású szabvány, amely leírja az alkalmazás során a programozási felületet (API), amelynek célja, hogy a műsorszolgáltatókat feljogosítsa az interaktív / hibrid szolgáltatásokra, a hagyományos műsorszórás audió és videó tartalmait is beleértve. Az MHEG fejlesztette ki az ISO Multimedia és Hypermedia információt kódolását az Expert Groupot (MHEG) és a Digital Audio Video Council (DAVIC).
A szabvány egyre növekvő népszerűségét Angliának tulajdonítják, amelyik úttörő szerepet játszott a földfelszíni televízió megoldásaiban. A szabványt átvette a brit televíziós platform is a DVB-T, amely alkalmazkodik a hibrid alkalmazásokhoz.
Ezt a profilt is szabványosították (ETSI ES 202 184 V1.1.1, 2004 MHEG-5 a műsorszórás profilja), és ennek a prototípusa lett az MHEG-5 és jelenleg az egész világon használják, például a Hong Kongban (TVB) és Németországban (TechniSat).
Sok ország néz szembe azzal a dilemmával, hogy a fizetős szabványokat használják (likeMHP), amelyek növelnék a set top box árakat, vagy pedig a nyílt forrású szabványokat.

Antennák az "Arany Háromszögben". Az" Arany Háromszög "egy népszerű kifejezés az egyik fő ópiumtermelő régióra a világon, területe mintegy 350.000 négyzetkilométer, amely hegyvidéki területen található. Ezek a területek nagyon gyéren lakottak, így a műsorszóró műhold a C-sávot használja (3,4-4,2 GHz). Sajnos, az ország, ahol az antenna látható a műholdas vétel számára a viszonylag gyenge jel miatt nagyobb tükröket kell alkalmazni és ez problémát okoz a gazdaság egyes szereplői számára.
Melyik országról beszélünk itt? A válasz hírlevelünk végén található.


Parabolatükrök az "Arany Háromszögben"
Optikai csomópont Terra OD-003 FTTH rendszerek számára. Modern, tágas lakások, irodaházak, sportlétesítmények, vagy terítési pontok közötti nagyobb távolságok esetében a jelek továbbításánál az optikai kábelek és rendszerek igénye merülhet fel.
Jellemzően az optikai szálak csillapítása 4000-szer kisebb, mint a kiváló minőségű koaxiális kábelek.
Optical transmitter TERRA MOS-211AOptical Node TERRA OD-003 (FTTH receiver)
Az optikai adó MOS-211A R81720 és az FTTH OD-003 R81728 Terra optikai csomópont sematikus ábrázolása. A megoldást már használják a fogyasztói elektronikát gyártók, hogy teszteljék a DVB-T vevőket. Segítségével a különféle optikai kábelrendszereket lehetséges kombinálni az antennával és a két készlettel.

A közelmúltig köszönhetően a magas költségek az FTTH összetevőinek egy ajánlat volt a televíziós rendszerek számára, amelyet a nagy távolságok miatt alkalmaztak, révén mind a vastag és drága réz kábeleknek és a kaszkádban használt RF erősítőknek. Ma már nem modern és nem is költséghatékony ez a megoldás.


Optical Node TERRA OD-003 (FTTH receiver)
A Terra OD-003 R81728 optikai csomópont ideális az FTTH rendszerek előfizetői vevő rendszerek számára. A maximális RF kimeneti jelszint 80 dBuV és ez alkalmas csatornák elosztására a passzív elemeken keresztül az egész lakásban, irodában, vagy egy családi házban.
Mini HD kamera DVR Protect 701. Az egyik biztonsággal foglalkozó ügynökség úgy döntött, hogy egy ilyen rendszert vezetnek be a videofelvételek készítésére a járőröző kocsijukban. A projekthez a Protect 710 M70701 DVR kamerákat választották.
Protect - Portable DVR Cameras
A DVR kamera működése egyszerű, az audió-videó felvétel automatikusan elindul a tápfeszültség bekapcsolás után. A készülék egy 800 mAh-s akkumulátorral van felszerelve, amely lehetővé teszi a folyamatos felvételt áramkimaradás esetén is.
A rögzített videó egy vízjelet az aktuális dátumot és időt is tartalmazza. Köszönhetően az objektív 120 fokos látószögének a felvétel 1280 x 720 pixel, és a képkocka aránya 25 fps, a kamera DVR részletes fedettséget biztosít az útvonalon.

Visszatérve a bázishoz, minden vezető köteles az egész napi archívum adatait megnézni. Az eredeti adatok tárolva vannak egy igen népszerű és egyszerűen cserélhető flash média memória tárolóra, amely ellenáll a különféle rezgéseknek és ütéseknek (SD/SDHC/MMC). Ez olvasható egy kártyaolvasóval, vagy ha csatlakoztatja a felvevőt a PC-hez egy USB kábellel.
Az archivált adatokat egy dedikált számítógép elemzi az adatbázis-kezelőben. A felvételek dokumentálják a járőr munkáját, lehetővé teszi a bekövetkezett események elemzését, valamint az esetleges KRESZ-be ütköző történések vizsgálatát, amely a gyorsan kiérkező helyszínelők számára segítséget jelent.


Fehér egyensúly a Sony Effio DSP kamerákban. A fehéregyensúly funkció (WB) a felelős a képek színének a beállításában, amelyeket a képérzékelő vett fel a valós színekről.
Az automatikus fehéregyensúly (AWB) vagy az automatikusan követő fehéregyensúly (ATW) beállítását a kamera hajtja végre. További korrekciója a fehéregyensúly paramétereknek konkrétan az OSD menüben lehetséges.

ATW menü egy Sony DSP Effio kamerában
Fehéregyensúly módok:
 • ATW: automatikus fehéregyensúly követés - a fehéregyensúly kiigazítása az aktuális fényviszonyokhoz. A kamera figyeli és szabályozza a színskálát a környezeti fénynek megfelelően. A tartomány színhőmérséklete 8500...2500K...
  • SPEED: a fehéregyensúly beállításának ideje. Minél kisebb az érték, annál gyakrabban kell a fehéregyensúlyt korrigálni. A túl alacsony érték miatt a színek bizonytalanok.
  • DELAY CNT: a fehéregyensúly feldolgozásának késését jelzi.
  • ATW CNT: szín hőmérsékleti tartomány beállítása. Az értékét x1-el nagyobbra bővíti a színhőmérsékletnek.
  • ENVIROMENT: a fehéregyensúly optimalizálása a környezethez, amelyben a kamera működik: KÜLTÉRI (magas színhőmérsékletű - a napfény) vagy BELTÉRI (alacsony színhőmérséklet - mesterséges világítás ).
 • PUSH: a fehéregyensúly automatikus követése a színhőmérséklet szélesebb skálájának megfelelően (1800 K...10500 K). Ezt a módot kell használni, amikor egy fényforrás színhőmérséklete nem tartozik az ATW hatályába, például a halogénlámpák esetében. Ezt nem ajánlatos használni azokon a színhelyeken, ahol a színek megtévesztőek lehetnek.
 • USER1, USER2: az egyéni fehér egyensúly beállításai; B GAIN - kék összetevő erősítése, R GAIN - piros összetevő erősítése.
 • ANTI CR (Anti-color rolling): funkció, amely csökkenti a színingadozások problémáját, fénycsövek vibráló fénye.
 • MANUAL: fehéregyensúly kézi beállítása.
 • PUSH LOCK: a fehér minta beállítása (a kamerát egy fehér tárgyra kell irányítani, mint például egy darab papírra, amelyik a fehér referenciává válik. A fehéregyensúly beállítása csak a középső menü gomb nyomásával lehetséges.
Egy intelligens "halszem" kamera. A Pixord IP Panorama kamerája PD636E K1560 beépített halszem objektívével egy egész szoba képét bemutatja, anélkül, hogy további kamerákat kellene felszerelni.
Panorama IP Camera: PIXORD PD636E (2MP, H.264, Fish-Eye)
A K1560 kamera nézete
A kép "hardveresen korrigált", így a kamerák nem veszik igénybe a szerveren a vezérlés számítógépes erőforrásait.
Pixord 360° Camera
Hogyan működik a "halszem" kamera? - Kérjük nézze meg a filmet!
A kamera főbb jellemzői:
 • H.264 / MJPEG kódoló,
 • 360 fokos "Halszem objektív",
 • 9 képkiosztás,
 • Mennyezetre/falra szerelhető,
 • Haladó e-PTZ,
 • Nappali/éjszakai funkció mechanikus IR szűrővel,
 • Kétirányú audió,
 • Micro SD interfész helyi archiválás céljából,
 • PoE
A PIXORD PD636E K1560 irányítható a CCTV IP kereskedelmi szoftver segítségével, pl. NUUO , vagy Digifort, amely figyelemre méltóan növeli a kamera felügyeleti potenciálját.
A K1560 kamera tökéletes irodák, bolt, bár, étterem, szálloda, stb. felügyeletére.

Villámlás - RF berendezések védelme - 1.rész. Sok antennánál védeni kell a villámcsapás ellen a készülékeket, mint például a hozzáférési pontok, adó-vevő berendezések stb. Ezek az antennák DC rövidre zártak (pl. ATK-16 / 2,4 GHz A7124). Azonban ez sem ad tökéletes védelmet, mivel nem véd a közvetlen villámcsapás ellen. Egy jobb megoldás, ha az antennaárbocra szereljük az antennát, ami földelve van és csatlakozik a villámvédelmi rendszerhez, az antennát pedig jóval az árboc csúcs alatt szereljük fel. Egy közvetlen villámcsapás esetén az elektromos töltés a földbe vezetődik el, ami a telepítésnél az árboc a villámhárító szerepet tölti be. Javasoljuk, hogy a réz kábel keresztmetszete legalább 16 mm2 legyen.


Egy antenna alapvető védelme a villámok ellen
Az elektronikus áramkörök védelme érdekében a túlfeszültség, a villámcsapás okozta elektromágneses impulzus kivédésére (LEMP) az antenna az AP, vagy más eszköz közé kell iktatni egy arra alkalmas túlfeszültségvédőt. A villámvédőt földelni kell a rögzítő sarún keresztül és alacsony impedanciájú vezetékkel összekötni. A túlfeszültségvédő csatlakoztatását kis ellenállású földeléshez kell rögzíteni csavarral, vagy forrasztással (4 ohm alatt). Földelésként nem használható semmilyen villámhárító/levezetése, vagy gázvezetékek, vízvezetékek csövei.
RF Surge Protector: TRANS-DATA 900-2500MHz
RF túlfeszültségvédő TRANS-DATA 900-2500MHz
A6815
Laoszban.+ Az "Arany Háromszög" részeit foglalja magában Burma, Vietnam, Laosz, Thaiföld, és néhány területen a kínai Yunnan tartomány. Laosz lakossága mintegy 6 millió ember, ennek nagy része a Mekong folyó és mellékfolyói mentén élnek. A főváros: Vientiane (180 ezer lakos).
A CIA Factbook szerint Laoszban az emberek mintegy 130 000 vezetékes telefont és több mint 3 millió mobiltelefont használnak.


Pha That Luang Vientianéban, Laosz fővárosa
Új termékek a DIPOL kínálatában:
Web Smart Switch: TP-LINK TL-SL2428WEB 24+4G 2xSFP
POS Terminal Antenna: TRANS-DATA DW5 (GSM/DCS/UMTS)
Gigabit Ethernet Media Converter: TP-LINK MC220L SFP
CDMA 450 Antenna: ATK-10 (15m cable + FME)
Web Smart Switch
N29951
POS terminal
antenna A741005
Médiakonverter (SFP)
CDMA antenna
A6912_15
Érdemes felidézni...

Olcsó otthoni vezeték nélküli n hálózat. Nagyon népszerű a vezeték nélküli TP-Link router a TL-WR740N N3252, a következő jellemzőkkel bír:...
Wireless USB Adapter: TP-Link TL-WN721N (802.11n, 150Mb/s)Access Point: TP-Link TL-WR740N (w. router, 4p-switch, 150Mb/s 802.11n) Wireless USB Adapter: TP-Link TL-WN721N (802.11n, 150Mb/s)
Példa egy WiFi hálózatra otthoni vagy kis irodai alkalmazásra
A leágazók osztályozott csillapításai különböző távolságokban kárpótolhatnak a falicsatlakozóknál. Bármilyen TV csatorna jelszintjének mindegyik előfizetői ponton 62 - 80 dBuV között kell lennie. A gyengébb jelek láthatóan hangyás, szemcsés képet adnak, az erősebb jel előállításához pedig a berendezést csúcson kell járatni, ahhoz, hogy a kívánt jelszint meg legyen. Közösségi üzembe helyezéseknél a távolságok a leágazók és falicsatlakozók között a lakásokban általában különbözőek. A leágazók egyik fajtája olyan megoldásokat tartalmaz, amely ezt a problémát megoldja. A leágazók, amelyek különböző kicsatolási értékekkel rendelkeznek - R6024, R6026, R6028 - megengedi az elosztó hálózatot úgy kiépíteni még a leágazók és a kivezetések közötti egyenlőtlen távolságok esetén is, hogy a fali aljzatokban ezek a jelszint különbségek a falicsatlakozókban már kiegyenlítődjenek....
8-way Tap: Signal O-8 (5-1000 MHz)
8 utas Signal leágazó különböző leágazási csillapításokkal.
A CCTV kamerák megfelelő földelése. A CCTV berendezés helytelen földelése azt eredményezheti, hogy különféle hálózati brummok jelentkezhetnek, amelyet a földhurkok okoznak 50Hz- vagy 60 Hz-es hálózati frekvenciánál. A földelési jelzéseknek (mindegyik berendezés alvázán) együttesen kell jónak lennie a rendszer központjában, pl. a kapcsolóknál, DVR-nél és nem a kameráknál. Az is nagyon fontos nem használhatjuk a védelemre a videókábelek közös tápfeszültségének földelési pontjait.
A földhurok és interferencia problémák, amelyek inkább a nagyobb rendszerekben jellemző, kiküszöbölhetik azzal, hogy használják a videóleválasztót az SV-1000 M1711-et...
Egy példa az SV-1000 M1711 alkalmazására
Írások, cikkek különböző témákról


DVB-T információk


Vedd és Vidd!!

A határozott idejű kártyák készpénz fizetése ellenében azonnal elvihetők! Most már DVB-T vevőkészülékek is vannak 12 havi előfizetéssel kedvező áron!

Ajándékozza meg családtagjait ezzel a Magyarországon újdonságnak számító kártyaértékesítési formával!
DVB-T Receiver Signal HD-507 (MPEG-2/4, PVR Ready)
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI