KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 15/2011 (2011. április 11.)
A légy szemének a mintázatát használták. Összetett szemeket főként rovaroknál találunk. Jó példa erre a légy szeme, amelynek minden része valójában egy külön "mini - szem" saját lencsével, ahol a fényt egyetlen receptorra összpontosul.
A "Mini - szemek" mozaikszerű mintázattal vannak rendezve és minden szem csak egy szűk részét figyeli meg a területnek. Egy rovar "összes" szeme látja a külvilágot, mint egy mozaik foltot, amelyek egymás mellett találhatók és ezeknek a kombinációját szintéziseként a rovar agya teljes képként érzékeli. Az ilyen összetett szem érzékeli a fény intenzitását és annak változásait, de nem adja egyértelmű felismerését a részleteknek. Helyette az összetett szem látómezeje nagyon tág, ami akár 360 fokos is lehet.
Az összetett szem megihlette az EPFL kutatóit (Fr. École Polytechnique Fédérale de Lausanne - az egyik svájci Szövetségi Műszaki Intézetet).
Több mint száz kamerát helyeztek el egy narancs méretű fémből készült félgömbbe. A miniatűr kamerák közel voltak egymáshoz, így azok látótere kölcsönösen átfedték egymást.
A felhasználója egy ilyen kamerának elemezni tudja a teljes panoráma képet, vagy ki tud választani a kamerák közül néhányat, amely annak egy különleges részét figyeli meg. A speciális algoritmusok használatával lehetővé válik a képet három dimenziós képekké alakítani.

Az integrált multikamera olyan, mint egy rovar szeme
(Forrás: mediatheque.epfl.ch)

A projekt fejlesztésének fontos része volt olyan algoritmusok létrehozása, amely lehetővé teszi a panorámaképek megjelenítését és a képek átalakítását 3D nézetre. A másik kihívás az volt, hogy a feldolgozás során összegyűjtsék a több gigabites adatokat, amelyet több száz videó stream hozott létre magas képkocka számmal.
A multikamera bemutatása Pierre Vandergheynst által a Signal Processing Laboratory 2-ből
(Microelectronic Systems laboratórium)

A 360-fokos multikamera a járművön elhelyezve egy ideális eszköz lehet a navigáció számára, amely 3D-s videók készítésére is alkalmas, valóság hű hátteret generál a videó játékokra, valamint kiváló felvételeket biztosít a műtéteknél, stb.
Antennák az úszó falvakban. Ez az egyik legnagyobb tó a világon. A felület nagysága változik az évek során, az évszaktól függően 3.000 és 30.000 négyzetkilométer között. Annyira, hogy amikor a tó felszíne a legnagyobb, ez méretileg egyenlő Belgium területével. Mélysége 0,3 m és 14 m. között van. A tó körül úszó falvak vannak és számos halászattal foglalkozó település gólyalábakon, cölöpökön áll, összesen mintegy 170 ilyen található a tó mentén. Az egyik legfontosabb eleme a gólyalábas házaknak az antennák.
Hol található ez a tó? Hírlevelünk végén megtalálja a választ.

HD jelek elosztása nagyobb területen. Több klub szoba, összesen 9 HD televízióval, benne "tematikus zónák." A jelek két műholdas platformról és a média lejátszóról vannak megtáplálva, elsősorban a sportesemények, kulturális és szórakoztató programok bemutatására. A felosztás miatt a zónákat indokolt volt beállítani a televízió hálózatba, így a megfelelő csatornák szabadon választhatók a kijelölt területeken.
A központi pontja az elosztórendszernek egy szerelvény doboz a következő Signal eszközökkel:
 • három HDMI splitter H3214 a két műholdas vevőkészülék és a médialejátszó jeleit szétosztani,
 • három HDMI H3131 3 különböző forrásból származó jelek kapcsolására, (minden egyes csomag kijelölése mindegyik terület számára)
 • további három HDMI osztó H3214 egyéni televíziók számára szolgáltat kiválasztott jeleket.
HDMI Extender Signal-HD (Cat 5e, 50m)Signal-HD HDMI Splitter 1x4Signal-HD HDMI Switcher 3x1Signal-HD HDMI Splitter 1x4
A HD tartalom kiválasztása és elosztása a különféle forrásokból a klubban három területre
Ráadásul a nagy távolságok miatt a szerelvény doboz és a televíziók között a rendszer Signal-HD HDMI Extendert használ CAT5e kábellel H3601. A tároló szekrény kilenc adónak és vevőkészüléknek ad helyet a televíziókészüléknél.
Egy ilyen megoldást sok hasonló helyzetben alkalmazhatnak, köszönhetően a sodrott érpárú kábel használatának, ami alkalmas számos nagyobb szobában is. Abban az esetben, ha a két HD jelforrást kisebb szobákban is a felhasználó igénybe kívánja venni a Signal-HD HDMI Switcher-Splitter H3324 (2x4) ezt biztosítja. A felerősített kimeneti jel átvihető HDMI 1.3b kábeleken akár 15 m.távolságra is.
A Mini NVR kompatibilis az RTSP-vel. Az IP DVR/NVR AVerMedia EXR6004Mini M76004 egy modern négy csatornás hálózati videó felvevő.
A készülék képes rögzíteni a videó streamjeit H.264, MPEG-4, vagy M-JPEG kódolásban, amely kamerák több mint 50 gyártó termékei közül kerül ki. A firmware új változata támogatja az RTSP protokollt (videó streamek továbbítása akár 1,3 MP felbontásban is).

Outdoor Compact Camera: n-cam 559 (540 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.05 lx, 9-22mm, IR 50m)1.3 Mpix IP Camera: ACTi ACM-5601Megapixel network camera: PIXORD P600E (2.0 Mpx, H.264, PoE)Switch TP-Link TL-SF1008D (8 ports)IP DVR/NVR: AverMedia EXR6004Mini (4-ch. H.264 VGA)
A diagram egy példa az IP-kamerák és videó szerverek konfigurációjára integrálva egy rendszerbe RTSP protokoll használatával


Az ONVIF szabvány késedelmes bevezetése jelentősen növeli a Real Time Streaming Protocol népszerűségét. Egyszerűen, hatékonyan tud audió és videó streameket küldeni, amelyik a legfontosabb magja a CCTV IP rendszereknek. Az ilyen típusú adatstreameknek a megvalósítása azt jelenti, hogy EXR6004 M76004 DVR/NVR támogatja szinte az összes IP kamerát és videó szervereket, amelyek kompatibilisek ezzel a protokollal. Azok közül az eszközök közül, amelyek még nem voltak beépítve az NVR-be, könnyen elfogadja a rendszer például a Pixord kamerák esetében.


A DVR/NVR AverMedia EXR6004 minden felhasználó számára tökéletes megoldás, aki híres gyártók nagy teljesítményű videokamerás megfigyelőrendszereit használja, amely berendezések alaposan tesztelve lettek.
A firmware frissítő fájlok listája és a támogatott IP kamerák elérhetőek download section.

A méterek távoli olvasása, kijelzése, stb. CCTV kamerák használatával. A legtöbb jelenleg használt kameránál nem lehet leolvasni méter távolságot. Gyakran előfordul, hogy a mérőberendezést kell alkalmazni rendszeres időközönként a leolvasásoknál, különösen ipari üzemekben, amely előírja és megköveteli ezt a munkát az emberektől, ami egyúttal kötelességük is. A tevékenység időigényesebb része a hozzáférés biztosítása a távolság méréséhez a különböző helyszíneken. A problémák elkerülhetők a CCTV legkorszerűbb technológiájával.

Egy nagy felbontású U-CAM 575 M11181 kamera segítségével lehetséges megfigyelni a különféle csoportosított métereket. A nagy érzékenység és az auto írisz használata éles, tiszta képet biztosít alacsony és változó fényviszonyoknál is a területen.. Az objektív gyújtótávolságát kell megfelelően kell kiválasztani, azok méretét és távolságát is figyelembe véve (általában erre a célra táblákat, szerelési anyagokat, ládákat, stb használnak) .. Példaképpen a méréshez helyezzünk el egy 0,5 mx 0,5 m nagyságú tárgyat 4 méter távolságban, amihez egy 35 mm gyújtótávolságú objektívet kell használni. A megfelelő objektív erre a célra a JENSEN M2159 (6-60 mm).

A képeket a kamerákból archiválni lehet, amely lehetővé teszi az előző naptól nézni. Ha a DVR csatlakoztatva van az internethez, az adatok elérhetőek mobiltelefonon keresztül is.


Day/Night Box Camera: u-cam 575 (550TVL, CCD Sony Super HAD, 0.01 lx) CCTV Lens: JENSEN 5 - 50 mm DC IR F1.6Professional CCTV Monitor: SAMSUNG SMT-1922P (19CCTV Network DVR: TREND 250X08 (H.264, 8 channels)
Kamerák használata mérőeszközként
Közúti forgalom elemzése. A forgalmi nehézségeket a közúti hatóságok csak akkor tudják enyhíteni a városokban, ha legfontosabb paraméterek a mozgásban lévő járműveknek a sebességük, irányuk, haladásuk stb. rendelkezésükre állnak.
A paraméterek meghatározhatók a Digifort K3001, K3002, K3003, K3004 szoftververzió és a fejlett kép-elemző modul segítségével K3040.
A szoftver telepítése után (a próbaverzió elérhető itt), amennyiben a felhasználó a rendszert az 1400 támogatott kamerák közül egyet a kereszteződésben elhelyez és alkalmazza a képelemző modult, úgy meghatározható a mozgó járművek mennyisége, a forgalom iránya, sebessége a forgalom, stb.

Digifort VCA - image analysis module
Közúti forgalom képelemző modul K3040
A Digifort modul fejlett képelemzést használ:
 • tárgyak számlálása,
 • új tárgy észlelése,
 • azoknak a tárgyaknak az észlelése, amelyeket eredeti helyükről mozdítanak el,
 • arc észlelése,
 • lézengés észlelése,
 • kamera babrálásának az észlelése,
 • létrehozza a virtuális sorompót,
 • felgyorsítja a riasztást,
 • iránytartás,
 • különleges tárgy keresése,
 • különleges esemény és riport keresése.
A K3040 képelemző modul videó klippeket tartalmaz, amelyek bemutatják a szoftver képességeit.
RF és számítástechnikai berendezések villámvédelme - 2. rész Az érzékeny elektronikus áramköröket megkárosíthatja nemcsak a közvetlen villámcsapás - ennek oka lehet a magas feszültség is, a sztatikus elektromosság, amely a hosszú kábelekben keletkezhet.
Az antennához kapcsolódó berendezéseket és műholdvevőket is védeni kell az ilyen kockázatokkal szemben és erre kiválóan alkalmas a túlfeszültség elleni védelmet nyújtó R48602 villámvédő (75 ohmos)

TV-Sat Surge Protector: SIGNAL (F-plug/F-socket)
Computer Network Protector: NetProtect
TV-Sat villámvédő: SIGNAL (F-dugasz/F-aljzat)
R48602
Számítógépes hálózatok védelme: NetProtect
J2830
A NetProtect a biztonságos szintre korlátozza a feszültséget, amely megfelel az európai szabványok előírásainak, amit az ilyen típusú berendezéseknél alkalmazni kell. Ez lehetővé teszi, hogy ne következzen be strukturális károsodás. A készülék nem igényel elektromos áramot és nincs befolyásoló hatással az adatátvitelre.
Az eszköz csak azt a berendezést védi meg, amelyiknek közvetlen csatlakozása van. A földelés hiánya, amely az egyik számítógéphez csatlakozik a koncentrátornál túlfeszültség bekövetkezéséhez vezethet minden külső ok nélkül.
Computer Network Protector: NetProtect
A NetProtect felhasználási sémája
Audió/videó/számítógépes berendezések túlfeszültség elleni védelme. A hálózatban hirtelen fellépő túlfeszültség tönkreteheti a tápegységeket és ehhez bekötött eszközöket. Az 5 csatlakozóaljzattal rendelkező elosztó túlfeszültségvédőt tartalmaz - az Acar XProtector P1315 - hatékonyan védi a berendezéseket a távvezetékekben fellépő túlfeszültség ellen, különös tekintettel a zivataros időszakokban.
5-outlet Power Strip with Surge Suppressor: Acar XProtector
Az 5 aljzattal rendelkező elosztósáv az Acar XProtector P1315
Az új, nagy nyereségű vezeték nélküli N USB adapter TP-Link TL-WN822N, 300 Mb/s. A TP-LINK TL-WN822N egy 300 Mbps nagy nyereséggel rendelkező vezeték nélküli USB adapter, teljesen kompatibilis az IEEE 802.11n/b/g vezeték nélküli eszközökkel. Magas átviteli sebesség, feltéve, ha az N szabványt és a magas kimeneti teljesítményt használják, akadás mentes online játékok, videó streaming, VoIP hívások.


Az átviteli sebesség 300 Mbps is lehet a szélesebb lefedettség miatt, mivel két kompakt külső antennával is rendelkezik. A QSS (Quick Setup Security) gomb a TL-WN822N esetében lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy biztonságos kapcsolatot hozzon létre könnyedén. A készülék egy 1,5 m-es USB hosszabbító kábelt is tartalmaz, ami kényelmessé teszi a telepítést, még egy asztali számítógép esetében is.
Megkülönböztető jellemzői az USB TL-WN822N N2926 drótnélküli adapternek:
 • Az átviteli sebesség akár 300 Mbp/s - sima online játékok, videó streaming, VoIP hívások,
 • Nagy sebesség és szélesebb körű lefedettség a két kompakt külső antennával,
 • QSS (Quick Setup Security) gomb, a biztonságos kapcsolat könnyebb létrehozásához,
 • WPA/WPA2 biztonsági protokollok és a 64/128/152 bites WEP titkosítás,
 • Mini-USB interfész,
 • A támogatja az ad-hoc és infrastrukturális módokat,
 • Windows 2000/XP/Vista/7 használatra,
 • Teljesen kompatibilis az összes IEEE 802.11b/g/n termékkel,
 • Támogatja a Sony PSP X-link online játékokat (Windows XP),
 • CD-ROM segédeszközként az egyszerű és problémamentes telepítés és konfiguráció érdekében.
High Gain Wireless N USB Adapter: TL-WN822N 300Mbps
High Gain Wireless N USB Adapter TL-WN822N 300 Mbps 100 mW
N2926
Új termékek a DIPOL kínálatában:
RF Surge Protector: TRANS-DATA 900-2500MHz
Gigabit PCIe Network Adapter: TP-LINK TG-3468
3G Antenna: ATK-16/2GHz (16dBi, outdoor, 15m cable and FME socket)
Web Smart Switch: TP-LINK TL-SL2452WEB 48+4G 2xSFP
RF villámbiztosíték
900-2500 MHz
A6815
Gigabit PCIe
Network Adapter
N2998
UMTS antenna
15m kábellel
A7036_15
Web Smart Switch
48+4G 2xSFP
N29952
Tonle Sap - a Nagy-tó Kambodzsában. A Tonle Sap a legnagyobb édesvízi tó Délkelet-Ázsiában. A tó kapcsolódik a Tonle Sap folyónál a Mekong folyóval. Az esős évszak kezdetekor a Tonle Sap tavon hamarosan megfordul az áramlás iránya, ami felduzzasztja a tó vizét és a Mekong folyót.
Még a festményen is az antenna szerves részét képezi a háznak a gólyalábakon
Az élet a lebegő falvakban sok meglepetést tartogat
Érdemes elolvasni:

Kliens alkalmazás a TREND DVR-k számára PDA/okostelefonokon Android rendszerrel. A legújabb KWeye alkalmazást 2011 februárjában hozták ki. Ezek célja a TREND DVR-k távoli felügyelete mobiltelefon/PDA segítségével, miközben különböző operációs rendszereket használ, beleértve a Symbian, Android, a BlackBerry, iPhone és WindowsMobile...
Color CCTV Camera: n-cam 680 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 2.8-12mm, IR 30m)Compact CCTV Camera: n-cam 640 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 4-9mm, IR 30m)CCTV Network DVR: TREND 250X04 (H.264, 4 channels)CCTV Network DVR: TREND 250X08 (H.264, 8 channels) CCTV Network DVR: TREND 250X16 (H.264, 16 channels)
Egy példa a TREND DVR hálózat kialakítására
PoE adapter LAN kapcsolatok számára. A PoE szett N9205 két passzív eszközt tartalmaz, amely a képen látható. Ezek fel vannak szerelve RJ-45 és a 2.1/5.5 mm (tápfeszültség) csatlakozókkal és elő vannak készítve a népszerű WLAN eszközök (TP-Link, Linksys, Planet, Mikrotik), valamint egyéb IP-eszközök, mint például PIXORD kamerákkal való munkára. Egy ilyen adapter segítségével elég az eszközt csak egy UTP kábellel csatlakoztatni, kettő helyett (UTP kábel + tápkábel)...
PoE Adapter (with leads)PoE Adapter (with leads)
Felhasználási séma PoE adapterrel

ULTIAIR - eszközök a drótnélküli CCTV IP részére. Az ULTIAIR család kiépítéséhez a rendszerek gerincei közül mindkettőt megengedi és drótnélküli hozzáférési hálózat építésére van lehetőség. Az eszközök egyedülálló sokoldalúsága az alkalmazott Linux szoftveren alapszik, ami különböző alkalmazásokat enged meg az egyszerű helyközi kapcsolatokból a nélkülözhetetlen kiterjedtségű IP-videófelügyeleti rendszerekbe, az adatátvitel nagyon kifinomult rendszereibe...
Wireless Access Point: ULTIAIR 319KCWireless Access Point: ULTIAIR 323KCWireless Access Point: ULTIAIR 319KCWireless Access Point: ULTIAIR 323KCMPEG-4 IP Camera: ACTI CAM-5321 (Day/Night)IP Speed Dome Camera: ACTi CAM-6630
Írások, cikkek különböző témákról


DVB-T információk


Vedd és Vidd!!

A határozott idejű kártyák készpénz fizetése ellenében azonnal elvihetők! Most már DVB-T vevőkészülékek is vannak 12 havi előfizetéssel kedvező áron!

Ajándékozza meg családtagjait ezzel a Magyarországon újdonságnak számító kártyaértékesítési formával!
DVB-T Receiver Signal HD-507 (MPEG-2/4, PVR Ready)
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI