KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 16/2011 (2011. április 18.)
Hány ördög fér el egy gombostű fején? Németországban, a Fraunhofer Intézet az Awaiba céggel együtt kifejlesztett egy mikro-kamerát gombostű fejéhez hasonló méretekkel. A kocka alakú kamera, amelynek oldala 1 mm endoszkópiai alkalmazásokra készült. Egy új fajta gyártási technológiából kifolyólag a kamera egyszeri használat után eldobható lesz.
A kamera alacsony költségének megvalósítása köszönhető az integrált képérzékelőnek, amely a gyártási folyamat során a szilícium lemezkén mintegy 28.000 érzékelő ponttal rendelkezik (kristály szelet). A képérzékelők CMOS technológiában készülnek, ahol egy pixel mérete 3 mikron. Egy érzékelő 62.500 ilyen pixelből áll.
Bár a felbontás 250 x 250 képpont, a mai videókamerákhoz képest alacsonynak tűnik ennél a forradalmian új eszköz esetében.
A kamera képe egy vékony kábelen keresztül továbbítható akár több méteres távolságra, például egy számítógép USB portjához, valamint különböző alkalmazások számára.

Az ilyen kis kamerák felhasználásának lehetőségei jóval túlmutatnak a gyógyászaton, mivel lehetséges beépíteni egy szemüveg keretbe, amely megakadályozza, hogy elbóbiskoljon az autó vezetője.

Nehéz meghatározni, hogy hány ördög fér el gombostű végén, de annyi van, hogy egy mikro-kamera számára elegendő legyen...

A miniatűr kamera képe egy eldobható tű mellett
(forrás: www.fraunhofer.de)

A Fraunhofer Társaság (Fraunhofer-Gesellschaft), egy német kutatási szervezet, amely 60 intézetet fog össze, amelyek mindegyike a különböző alkalmazott tudományokra koncentrál. Ez a legnagyobb európai kutatási szervezet, mintegy 18.000 alkalmazottal, elsősorban a tudósokból és mérnökökből áll, éves kutatási költségvetésük mintegy 1,7 milliárd euró. Az intézetek bizonyos területekre szakosodtak, mint az informatika és a távközlés, mikroelektronika, gyártási folyamatok, energetika, közlekedés, környezetvédelmi tervezés, technológiai anyagok.
Több mint 1,4 milliárd eurója származik a teljes költségvetésnek a szerződéses kutatásokból. Kétharmada a bevételeknek szerződések alapján keletkezik, amelyek az ipar és a közfinanszírozású kutatási projektekhez tartozik. A szervezet eredményei között megtalálhatók : MP3 szabvány, napelem a legmagasabb fotoelektromos hatásfokkal (41,1%). Az intézet is részt vett a H.264 szabvány kidolgozásában.

Jaisalmer lakói első kézből tapasztalhatták. Az ázsiai országok, különösen a nagy területekkel rendelkezők a felzárkózáshoz a távközlési infrastruktúrához a modern technológiával a vezeték nélküli hálózatokat részesítik előnyben. A hálózatok gyors telepítését gyakran kapcsolatba hozzák a lakóépületek használatával, mint alapokat nyújtva a tornyokban elhelyezhető antennák számára. Az antennák gyakran nagy teljesítményű jeleket bocsájtanak ki, amelyek hatással lehetnek az egészségre az élők környezetre.
Milyen mértékben? Nézzen az alábbi képre, Jaisalmer lakói lesznek az elsők, hogy ezt tudni fogják.
Hol van Jaisalmer? A válasz hírlevelünk végén van.

A vezeték nélküli hálózatok gyors építésének lehetőségét gyakran alapnak veszik az antennák felállításához. Hol van Jaisalmer? A válasz hírlevelünk végén található..
Ajánlások a TV jelszintek számára az előfizetői antennaaljzatokban. A szerelők megszokták az analóg elosztóhálózatoknál, hogy a digitális televízió használatánál sokkal alacsonyabb jelszintek szükségesek.
A megfelelő vételi jelszint a digitális földfelszíni televíziónál alacsonyabb, mint az analóg TV esetében, általában körülbelül 17 dB. Ez annak köszönhető, hogy sokkal nagyobb a hatékonysága a digitális modulációnak, amely az RF jel az amplitúdó és fázis moduláció kombinációja. Ez megnehezíti az adó-és vevőkészülékeknél annak megvalósítását, hogy az adó azonos teljesítményű legyen, mint a régebbi analóg adó is által befedett nagyobb területeken.


A modern telepítések tervezése során a DVB-T jelek elosztásánál, a telepítőknek figyelembe kell vennie az alábbi táblázatban található jelszinteket.
Ajánlások az jelszintek számára az előfizetői aljzatokban
az analóg (D1/PAL, FM) és digitális (DVB-T, DAB) jelek számára

MédiumSzabványModulációCsatornakapacításMinimális jelszint(dBµV)Maximális jelszint (dBµV)
TelevízióD1/PALAM-VSB-5780
DVB-T
COFDM
QPSK1/22674
2/32874
3/43074
5/63374
7/83574
16-QAM1/23274
2/33674
3/43974
5/64274
7/84574
64-QAM1/24274
2/34574
3/44874
5/65174
7/85474
RádióMonoFM-4074
SztereóFM-5074
DABOFDM-2874
Amint az a táblázatban is látható DVB-T technológia a rádiófrekvenciás jelekre meglehetősen különböző korlátozásokat ír elő, mint az analóg TV-ben. Lengyelországban és Magyarországon (64-QAM, FEC 3/4, illetve 5/6) A határértékek 48 és 51dBuV (minimum szintek) és 74 dBuV (maximális szint).
Így a szükséges minimális jelszint függ a használt modulációs rendszertől, a FEC értéket is beleértve. Egy másik példa néhány szlovák adó lehet, amelyek a jelek átvitelénél a FEC = 2/3, ami 45 dBuV jelszintet jelent.


Távoli videó megfigyelési adatok biztonsági mentése. A betörés, lopás, tűz, árvíz, stb., hatással lehet a megfigyelő rendszerre is, kár keletkezhet itt is a fontos tárolt adatokkal.
A legjobb módja annak, hogy megvédjük a videofelvételeket a veszteségtől, hogy egyidejűleg a képeket a kamerákból két médián két különböző helyen rögzítjük.
Az Ultimax - Hikvision DVR-k sorozata kiterjedt szoftvercsomaggal rendelkezik, amely lehetővé teszi ennek a koncepciónak a megvalósítását.


Network DVR: HIKVISION/ULTIMAX DS-8108HDI-S H.264 (8-ch.)Network DVR: HIKVISION/ULTIMAX DS-8108HDI-SE H.264 (8-ch.)
Archiválás a fő médián - 8 csatornás DVR 8108HDI-S (E) Hikvision,
és a tartalék - számítógép, amely futtatja az NVR szerveren a szoftvert .

Az NVR Server alkalmazás, amely elegendő lemezterülettel rendelkezik a számítógépen telepítve van a számítógépre fogadja az adatfolyamot a DVR-ről és rögzíti azt a számítógép HDD-re. A frame rate és a kép felbontása ugyanaz, mint a DVR-re mentett anyag. Az adatokhoz való hozzáférés lehetséges az iVMS4000 alkalmazása révén mind a számítógépnél (ez a felvétel szerver), és távolról, a hálózaton keresztül.
A felvétel a meghatározott ütemterv szerint történik a szerveren minden egyes kamera folyamatosan, mozgásérzékelésre, vagy vegyes üzemmódban. Az alkalmazás tájékoztatást nyújt a rögzített csatornákról, kamerákról az aktuálisan használt lemezterületről.

Az NVR szerver, hasonlóan a többi fejlett alkalmazásokhoz a Hikvision DVR számára ingyenes. Összefüggésben az iVMS4000 alkalmazással, lehetővé teszi egy erőteljes szoftver csomag létrehozását az összetett videó felügyeleti rendszerek számára.
Vandálbiztos kamerák. A CCTV rendszerek általában olyan helyeken találhatók, ahol nagy a kockázata a vandalizmusnak, mint például az iskolák, parkok, vagy a börtönök, ahol fel kell szerelni a vandál kamerákat. Ezek a kamerák fém burkolatúak és a kupola kamerák burkolata polikarbonátból, nagyon tartós, átlátszó műanyagból készül. Ez az anyag köszönhetően jó tulajdonságainak repülőgépek és az űrhajók ablakainál a Forma-1 versenyzők sisakjainál használják.
Az ütközésekkel szembeni ellenállást növelik a kupolák gömb alakú formái. A kamerákat mennyezetekre, falakra vagy rudakra szerelik, ahol a kábelek takarva vannak, hogy ezáltal is kiküszöböljék a CCTV rendszer gyenge pontjait.


A vandálbiztos kamerák beépített IR megvilágítókkal vannak felszerelve, hogy a sötét területeket is meg lehessen figyelni. A kamerák kapacitása tovább növelhető az állítható (varifocal) objektívek alkalmazásával.
Vandal-proof Dome Camera: V-CAM 540 (550 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 4-9mm, IR)
Az M10752 vandálbiztos kamera beépített IR reflektorral és állítható, varifokális objektívvel rendelkezik.
Digifort konzol. A Digifort DGF-K3081 KB1000 konzolt kifejezetten a Digifort rendszereket használók számára tervezték. Ez lehetővé teszi a kezelőnek gyors hozzáférést az összes rendelkezésre álló funkcióhoz és minden Digifort modul ellenőrzésére, miközben csökkenti az ellenőrizetlen beavatkozásokat a szoftver.
A készülék funkcionalitása felülmúlja az ember-gép kommunikáció hagyományos kapacitását a hagyományos egeret, vagy a billentyűzetet. A konzol egy multifunkcionális alfanumerikus kijelző beépített joystickkal, ami lehetővé teszi a teljes körű hozzáférést a PTZ kamerákhoz.
Digifort Console
A Digifort konzol nézete K3081
A konzol megkülönböztető jellemzői:
 • Gyors átkapcsolás a kamerák között - azonnali hozzáférés a kívánt csatornából a képhez.
 • Virtuális tömb: a képernyők gyors megváltoztatása (előző, következő, teljes képernyő).
 • A kiválasztott kép teljes képernyő méretre nagyítása.
 • Eszköztár elrejtése.
 • Mindegyik kameránál a magánélet zónák kitakarásának gyors váltása.
 • Támogatás a meghatározott intézkedésekre a mozgásészlelés után.
 • A megjelenő képernyőn a virtuális billentyűzet nyitása és zárása.
 • Virtualis egér - funkció a billentyűzetről való kurzor irányítása, köztük a bal és jobb gombbal.
 • PTZ kamerák teljes irányítása: írisz, fókusz, zoom, forgatás, döntés, billen, előre beállított, funkciók, PTZ zár.
 • Lejátszási mód: miközben elindítja a lejátszást, a kamerát és az időt, gyors előre/hátra, átkapcsolás, videoklippek.
 • Kameraállapot megjelenítése az LCD kijelzőn.
A konzol együttműködik a Digifort Explorer K3001, K3002 Digifort Standard, Professional Digifort K3003, K3004 és a Digifort Enterprise változatokkal, amelyek bővíthetők a rendszám felismerő modullal K3020 és a képelemző modullal K3040. Az ingyenes próbaverzió a Digifort szoftver elérhető itt.


Könnyebb tápfeszültség elosztás - PoE switch TP-LINK TL-SF1008P. A PoE switch TL-SF1008P N29930 lehetővé teszi a zökkenőmentes adatátvitelt 10/100 Mbps Ethernet hálózatokon. A nyolc RJ-45 port támogatja az automatikus sebesség funkciót, négyen pedig biztosítja a Power over Ethernet (PoE funkciót).
A kapcsoló automatikusan észleli, hogy a készülék kompatibilis az IEEE 802.3 szabvánnyal és biztosítja számukra a tápfeszültség ellátást. Ez a funkció lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy bővítse a hálózati lefedettséget a területeken, ahol nem jut hozzá a hálózati feszültséghez és hozzáférési pontokhoz, IP kamerákhoz, IP telefonokhoz, stb

A kapcsoló kiemelt funkciója megvédi a rendszer fő funkcióit túlterhelés esetén. A maximális fogyasztás (az összes PoE eszköz) nem haladhatja meg a 53 W-t túlterhelés esetén, a kapcsoló megszakítja a hálózati eszközök tápellátását az alacsonyabb prioritású portokra kapcsoltaknál.
PoE Switch: TP-LINK TL-SF1008P (8x10/100Mb/s incl. 4xPoE)
Az 1...4 portok TL-SF1008P N29930 switch PoE szolgáltatással
Főbb jellemzők:
 • Négy PoE port (mindegyik biztosítja a kommunikációt és az áramellátást a hálózati eszköz számára egyetlen UTP kábelen)
 • Nincs szükség telepítésre, vagy konfigurációra
 • Maximális kapacitás minden PoE portnál: 15,4 watt
 • Teljes PoE kapacitás: 53 W
 • Támogatja a (PD) PoE eszközöket, amelyek kompatibilisak az IEEE 802.3 szabvánnyal
 • Támogatja a sávszélesség szabályozást teljes duplex (IEEE802.3x) és az ellennyomás funkciót half-duplex üzemmódban
 • Támogatja az automatikus tanulás és automatikus elavulás 1k MAC-cím bejegyzés
 • LED kijelzők tájékoztatást adnak a státuszról/sebesség/tevékenység/PoE
Egy séma a telepítésről
Indiában. Jaisalmer - egy város Indiában Rajasthan államban található, közel Pakisztán határához. Az ország népessége mintegy 80,000 ember. A város "megkoronázza" a Jaisalmer Fort, amely 1156-ban épült és nagyon jó állapotban maradt meg, amely a palotát és a díszes Jain Templomokat tartalmazza.
A régi és a modern telekommunikációs infrastruktúra találkozása
A gazdag kereskedők házai és a szegény kerületek
Új termékek a DIPOL kínálatában:
High Speed HDMI Cable with Ethernet (v1.4, 5m)
Optical Node TERRA OD-003 (FTTH receiver)
SMPS AC/DC Adapter ZI-5000 12V/5A (for CCTV cameras)
Antenna support URL-38Z50 (galvanized)
HDMI 1.4 kábel
H1052
FTTH csomó
R81728
Tápegység 12V/5A
M1825
Tartó
E8820
Érdemes elolvasni:

Digitális adatrögzítős hordozható PROTECT kamera egyszerű, olcsó és hatékony videó megfigyelési célokra. ...A mobil PROTECT eszközök (beltéri alkalmazásokra) egyesítik a nagy felbontású kamera és a DVR képességét a rögzítésére a nagy felbontású videónak (720p) MPEG-4 (M70501) és H.264 M70701 tömörítés és hang. Az ilyen nagy felbontású videó felvételek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy könnyen felismerjék az emberi arcokat, bankjegyeket, részleteket a közúti baleseteknél, stb. A fix objektívek nagyon kis torzítása biztosítja a nagyon széles 120 fokos látószöget...
Protect - Portable DVR Cameras
Kérjük nézze meg a filmet, amely bemutatja a DVR felhasználhatóságát
9 kábeles rendszer - multiswitch telepítéseknél. A legtöbb multiswitches építés soklakásos épületekben történik kilences kábelezési rendszerben (két Quatro LNB jelei és a földi TV antenna). Mindegyik helyen osztókat alkalmazunk, amely jeleket a multiswitchek szolgáltatnak. Ez megenged tényleges követelményeket támasztani és formálni a hálózatban a TV-SAT adások vételét illetően - a gyakorlatban korlátlan lehet a kivezetések száma...
SAT/TV TAP: Terra SS-510SAT/TV TAP: Terra SS-510SAT/TV TAP: Terra SS-510SAT/TV TAP: Terra SS-5109/16 Multiswitch: Terra MSR-916 (active terrestrial path)9/12 Multiswitch: Terra MSR-912 (active terrestrial path)
Szétszórt területen elhelyezkedő fűszerraktárak távoli felügyelete. Belchatowban lévő kicsi fűszerraktárak hálózatának a tulajdonosa az irodájában kívánta a bolt egészének videó felügyeletét megoldani. Az iroda a városon kívül helyezkedett el. Ráadásul a befektető magas minőséget szeretett volna kapni, versenyképes áron. A piacon pillanatnyilag a rendelkezésre álló legjobb megoldás volt az ULTIMAX 204 M72040 DVR-k felhasználása a hozzátartozó IVMS 4000 szoftverrel...
Ceiling Dome Camera: CAM 508 (550 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 2.8-12mm)Ceiling Dome Camera: CAM 508 (550 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 2.8-12mm)Network DVR: ULTIMAX-204 (H.264, 4 channels)Network DVR: ULTIMAX-204 (H.264, 4 channels)Network DVR: ULTIMAX-204 (H.264, 4 channels)Ceiling Dome Camera: CAM 508 (550 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 2.8-12mm)Outdoor Color Camera: VF-515 IR
Blokkséma a felügyeleti rendszer elosztásáról
Írások, cikkek különböző témákról


DVB-T információk


Vedd és Vidd!!

A határozott idejű kártyák készpénz fizetése ellenében azonnal elvihetők! Most már DVB-T vevőkészülékek is vannak 12 havi előfizetéssel kedvező áron!

Ajándékozza meg családtagjait ezzel a Magyarországon újdonságnak számító kártyaértékesítési formával!
Panorama IP Camera: PIXORD PD636E (2MP, H.264, Fish-Eye)
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI