KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No.17/2011 (2011. április 26.)
M2M - Játsszunk együtt 650,000 US dollárért, aztán majd a milliárdokért. Április közepén a Vodafone Americas Foundation és mHealth Allience harmadik alkalommal adta ki a Vodafone Americas Foundation által alapított vezeték nélküli Innovációs Projekt Díjakat és harmadik alkalommal a mHealth Szövetség díját. Kathy Calvin az Egyesült Nemzetek Alapítványának ügyvezető igazgatója az otthont adó mHealth Szövetségben azt mondta: "Célunk a mHealth Szövetség díjával ösztönözni az innovációt, amely megoldja a vezeték nélküli globális egészségügyi kihívásokat, különösen a fejlődő országokban", ami azt jelenti, támogatja a leginkább kreatív és úttörő alkalmazásokat a betegek távoli megfigyelésében. A drága, helyhez kötött berendezések működési szerepét szakemberek végeznék a mikro-berendezések által küldött adatok és információk alapján, amely GSM-hálózatokon keresztül lenne elküldve a számítógépes rendszereknek. A legtöbb esetben az emberi egészségügyi ellátások a diagnosztikai és intervenciós feladatokra korlátozódnak. A készülék éjjel-nappal működne, miközben felügyeli az idős emberek egészségét, a terhes nőket, a krónikus betegségben szenvedőket, vagy a veszélyeztetettek rohamszerű, váratlan előfordulásával szemben.
A 300,000 dolláros fődíjat a 650.000 dolláros nyereményalapból a MIT Media Lab részesedett, a mobil vizuális tesztelési eszköznek a létrehozója a NETRA . A kis sapka fel van szerelve a szemüvegre, ahonnan egy mobiltelefon képet küld és figyelemmel kíséri a felhasználó szemét a képernyőről és megvizsgálja annak koncentrációját a szerv belsejében (az úgynevezett inverz módszerrel Shack-Hartmann). Az interaktív szoftver komponensekből képes megállapítani a sok paraméterből az emberi szem, fénytörési hibáit, fókusztartományát, élességre állás sebességét, szemlencse homályosságát. A diagnosztikai információk alapján, amit a szoftver feldolgozott telefonon tovább lehet küldeni a szemész, vagy optikus számára. A gyors és olcsó vizsgálat lehetővé teszi, hogy jelentős előrelépés történjen a látássérülteket érintő küzdelemben, amely mintegy 700 millió embert érint a világon. Mobiltelefon az egyik legszélesebb körben használt elektronikus eszköz a világban, azonban sok országban a hozzáférés szemészek számára még mindig nagyon korlátozott. A Netra okular ára mindössze csak kb 2 dollár.


A második helyen a Vodafone Americas Foundation végzett, a vezeték nélküli innovációs projektje és további díjas az mHealth Allience volt a Smart Diaphragmmal az University of California, San Franciscóból. Ez a vezeték nélküli megfigyelő és korai előrejelző rendszert a magas kockázatú terhességekre tervezték. Észleli a kollagén csökkenő szintjét a méhnyaknál (a közelgő koraszülést mutatja ki) - továbbítja az eredményeket egy adatbázis felhőbe, amelyet szakorvosok ellenőriznek. Egy másik döntős volt egy kis vezeték nélküli eszköz, amelyik az emberek alvását és a csecsemők bölcsőhalál kockázatát ellenőrzi.
Az alkalmazások az M2M (Machine-to-Machine) technológián alapulnak a kommunikációs eszközök és felhasználók között a központ feldolgozza és elemzi a telemetrikus adatokat. A Vodafone már régen felismerte, hogy a vezeték nélküli M2M technológia jelentősen javíthatja az emberi élet minőségét, különösen a fejlődő országokban. Ebben az évben körülbelül 100 belépés történt a projektbe. Sokan közülük a tudományos központokból kerültek ki. Köszönhetően a növekvő együttműködésnek a mHealth Allience és a Vodafone között több alkalmazás történt az egészségügyi ellátás területén.

A mobiltelefonok által támogatott M2M eszközök képesek integrálni az embereket a számítógépes rendszerekbe. Ezek képesek kezelni a mindennapi élet szempontjait: beállítja a felhasználó ébresztő óráját, figyelembe veszi a forgalmat a városban és kiválasztja a várható útvonalat, ellenőrzéseket végez az otthoni rendszerekben annak érdekében, hogy segítsen előkészíteni a reggelit, stb. A nap folyamán a szervezéseket frissíteni képes folyamatosan, biztosítja az optimális ütemezése a feladatokat, figyelembe véve az összes szóba jöhető tényezőt.

Hogyan fogja a M2M szolgáltatás megváltoztatni az életünket?
(Forrás: Vodafone)
Az M2M (Machine-to-Machine) technológiának az alapja az a képesség, hogy az eszköz csatlakozik a hálózathoz gyűjtésére, feldolgozására és az információcsere emberi beavatkozás nélkül megtörténik.
A technológia eredete nem más, mint a termelési rendszereknek és a gyártási folyamatoknak a nyomon követése. A mobil technológia fejlesztésének köszönhetően több mint egy évtized óta az M2M piaci részesedése a fogyasztói elektronikában egyre növekszik, amelynek mértéke a becslések alapján 20%-ot tesz ki évente. 2015-re az M2M kapcsolatok száma valószínűleg meg fog háromszorozódni (a jelenlegi 80 millióról). Ugyanakkor a keletkező bevétele a szolgáltatásoknak legalább kétszeresére fog nőni, ennek becsült értéke 6,7 milliárd dollár lesz, ami azt jelenti, hogy az M2M szolgáltatások a leggyorsabban növekvő piaci szegmense a vezeték nélküli technológiának. A fejlesztés kéz a kézben fog járni a 4G/LTE bővülésével - nagy sebességű vezeték nélküli internetes technológia.

Jubileumi - X "Megnyerően az antennákról". Már június 1-én indul a következő fotópályázat a "Megnyerően az antennákról ".
Milyen érdekessége lehet az antennának? A korábbi versenyek alapján kijelenthetjük, hogy az antennák körül veszik a világot, bizonyos értelemben esztétikai értékük is van, sokszor szabadjára engedik a képzeletet és a szellemességet. Reméljük, hogy pályázóink meg fogják találni azokat az érdekes momentumokat az antennáknál, amelyek kiolvashatók a képekből és tanulságként szolgálhat, ugyanakkor előhozza a megfigyelőképességet, a tehetséget is a témával kapcsolatosan...

Versenyszabályok és az előző évben beküldött fotók
Agnieszka Sienkiewicz
Ola Wasag
Barbara Sieja
Tomasz Kozlowski
Tomasz Kozlowski
Ryszard Literacki
Néhány kép a 2007-es pályázatból
Azonosító paraméterek a DVB-T hálózatokhoz. Mivel a túlnyomó többsége a DTT vevőkészülékeknek képes rendezni a csatornák számos paraméterei szerint, mint például a ONID, vagy LCN, fontos tudni ezeknek a jelentését és más rövidítéseket. A dokumentum a DVB rendszerekben meghatározza a szolgáltatóinformációt, az EN 300 468 szabvány alapján.
A DVB streamek egyedi azonosítókkal rendelkeznek, hogy biztosítsák a vevőkészülékek helyes működését és értesítéseket küldjön a programozásban bekövetkező változásokról és ne kelljen a felhasználóknak rendszeres keresést végrehajtani. Különösen támogatott funkciók a következők:
 • automatikus felismerése a vevőkészüléknek az összes rendelkezésre álló szolgáltatásoknak és telepítési folyamatnak;
 • a telepítés után - értesíti a felhasználót az új, áthelyezett vagy megszüntetett szolgáltatásoknak;
 • csatornák listájának a létrehozása.
A csatorna azonosítók listája:
 • Original Network ID (ONID) - leírja egy adott ország kódját pl. 0x20FA Franciaországban, 0x2114, 0x2268 Lengyelországban;
 • Network ID (NID) - alhálózat azonosítója egy meghatározott régióra;
 • Transport Stream ID (TSID) - azonosító egyes multiplexekre;
 • Service ID (SID) - egyedi azonosító az egyes programokra az egyes multiplexen,
 • Logical Channel Number (LCN) - logikai szám, amit kijelöltek minden csatornára.
DVB-T Receiver Signal HD-507 (MPEG-2/4, PVR Ready)
Válogatás az LCN csatornalista szerint a Signal A99250-507 HD DVB-T vevőben
Azok a vevőkészülékek, amelyek nem támogatják az LCN-t (garantálja a csatornák elrendezését összhangban a szolgáltatónak a rendszerével) a csatornákat rendezheti a SID paraméterrel.
Hibrid rendszerek irányítása alapozva Hikvision DVR-kre ingyen! Az NVR Server alkalmazás a Windows operációs rendszerrel lehetővé teszi a képeket rögzíteni az IP fényképezőgépekből, megapixeles IP kamerákból, DVR-és video szerverekből.
A felvételi folyamat lehetséges folyamatosan, vagy kiválthatja mozgásészlelési események. Hozzáférés a videó adatokhoz lehetséges iVMS4000 alkalmazással.
A funkciói tartalmazzák a hálózati eszközök konfigurációját és a távellenőrzést hálózaton keresztül.


Network DVR: HIKVISION/ULTIMAX DS-8108HDI-S H.264 (8-ch.)Network DVR: HIKVISION/ULTIMAX DS-8108HDI-SE H.264 (8-ch.) H.264 IP Camera: ULTICAM DS-2CD892PFIP camera: ULTICAM DS-2CD852F (2.0 Mpix)IP Camera ULTICAM DS-852MF-E (2.0 Mpix)Video Server: ULTINET-701 (H.264)
Egy hibrid ellenőrző rendszer ábrája, alapozva Hikvision DVR-re, Ulticam kamerákra és Ultinet videó szerverekre
Az iVMS4000 és NVR Szerver alkalmazások ingyenesek a hatékony professzionális hibrid CCTV rendszerek számára, kivételes rugalmasságot biztosítva minden szakaszban: a rendszer tervezése, konfigurációja és a mindennapos működés során.


Különlegesen fejlett képelemzés. Üdvözöljük és kérjük nézze meg a filmet, ahol bemutatjuk a Digifort képelemző szoftvert.
Digifort - advanced image analysis
Gyakorlati alkalmazása a képelemzésnek
Jel-zaj (S/N) arány a CCTV kamerákban. Az egyik paraméter, ami meghatározza, hogy milyen képminőséget szolgáltat a kamera az S/N arány. A meghatározás szerint ez az arány a hasznos jel által keltett aránya annak a zajnak, amit az elektronikus alkatrészek a kamerában termelnek.
Ennek a paraméternek a mérését elvégezhetjük anélkül, hogy a funkciók közül bármelyiket is használva módosítaná a kimeneti videó jelet mint pl. AGC, BLC, HLC, stb.

A zajt, amelyet minden kamera létrehoz, nem lehet teljesen kiküszöbölni, legfeljebb csak a minimalizálása lehetséges. Ennek szintje a képérzékelő és az elektronika minőségétől függ, valamint a kamerában található valamennyi összetevő által termelt hőmennyiségtől is. Az alacsonyabb hőmérséklet kevesebb zajt is jelent. Például, azokat a kamerákat, amelyeket a csillagászatban használnak, az üzemi hőmérsékletük -50o C.


A kép részletessége nem csak a felbontástól függ, hanem a jel-zaj aránytól is.
A jobbra levő kép sokkal zajosabb és nem szolgáltat olyan tiszta képet, mint a balra elhelyezkedő kép.
Köztudott, hogy a növekvő paraméter S/N 3 dB-nél a zaj csökkenését jelenti 30%-kal.
Ezért, amikor összehasonlítjuk a kamerák S/N arányát 48 dB és 51 dB-nél, láthatunk egy jelentős különbséget a kép minőségét illetően, ami különösen nyilvánvalóvá válik, amikor a kamera gyenge fényviszonyok között dolgozik.

Biometrikus ujjlenyomat-biztonsági rendszer. A BioPass K3084 integrálja a Digifort K3001, K3002, K3003, K3004 IP videó felügyeleti rendszerekkel. Lehetővé teszi a felhasználók számára az azonosítást és szabályozhatja a hozzáférést a CCTV rendszerek biometrikus módszer - ujjlenyomat beolvasását. A biometrikus bejelentkezés kiküszöböli a jogosulatlan hozzáférés lehetőségét és azt a problémát, hogy a jelszavakra emlékezzenek és az ami a jelszavak elvesztéséből, vagy feltöréséből fakadnak stb., továbbá jelentősen javítja a CCTV rendszer biztonságát.
BioPass - Digifort biometric identifier
Ujjlenyomat szkennelési eljárás
Otthoni vezeték nélküli N hálózat. A modern 802.11n eszközök lehetővé teszik a felhasználóknak, hogy könnyen telepíthető és nagyon hatékony vezeték nélküli hálózatokat hozzanak létre, ahol az adatátviteli sebessége akár a 300 Mb/s. is lehetséges.
Wireless 802.11n USB Adapter: TP-Link TL-WN821N (300Mbps)Access Point 802.11n: TP-Link TL-WR841ND(300Mbps, built-in router and 4-port switch) High Gain Wireless N USB Adapter: TL-WN822N 300Mbps Wireless-N 802.11n PCI Adapter: TP-Link TL-WN851N (300Mbps)
Az otthoni modern vezeték nélküli hálózat összetevői
 • TP-LINK TL-WR841ND N3250 - hozzáférést biztosít az internethez és segítségével több számítógép csatlakoztatható a WiFi és vezetékes hálózaton keresztül
 • TP-LINK TL-WN821N N3221 és N3271 TL-WN851N - vezeték nélküli adapter, amely lehetővé teszi a hálózati hozzáférést (TL-WR841ND vezeték nélküli routeren keresztül)
 • TL-WN822N N2926 - a nagy átviteli teljesítmény miatt, a kártyát több mint 10 méterre lehet telepíteni a routert, lehetővé teszi a teljes sebességű és megbízható átvitelt
Új termékek a DIPOL kínálatában:
Wireless Pan-Tilt IP Camera: TP-Link TL-SC4171G (0.5 lx, VGA, IR, 30fps, MPEG-4, 4.3 mm)
DVB-S Receiver: FERGUSON FK-7000
Wireless Day/Night IP Camera: TP-LINK TL-SC3171G (0.5 lx, VGA, IR, 30fps, MPEG-4, 4.3 mm)
WLAN Directional Antenna: TRANS-DATA KGZ15 (2.4GHz)
Wireless
Pan-Tilt IP Camera
K1154
DVB-S vevőkészülék
FERGUSON FK-7000
A99240
Wireless
IP kamera
K1152
WLAN antenna
KGZ15 (2.4 GHz)
A744036
Érdemes elolvasni:

Tervezési szabályok MATV rendszerek számára. A diagram lent bemutat egy példát az antennarendszerre vonatkozóan egy épületben. A táblázat tartalmazza a jelszinteket a három kiválasztott antennaaljzaton (megjelölve "1", "2", "3") 862MHz-nél, feltételezve annak:
 • a jelszint, amit az erősítő bemeneténél mértek 75 dBuV,...
A berendezések kiválasztása az EIRP értékének figyelembevételével. Megengedi a törvény, hogy magas nyereségű antennákat használjunk?
A jogszabály nem nyújt arról információtl, hogy van-e határértékeke a nyereségnek, amelynél már nem megengedett a túllépés, tehát annál a személynél, akinél az antenna nyereség 15 dBi, míg a másiknál a telepítés után az antenna nyereség 10 dBi esetleg már megszegi a törvényt.
A válasz a kérdésekre közvetlenül a szabályzásokból következik Effective Isotropic Radiated Power (EIRP maximális szintjével kapcsolatban). Ez a vonatkozó rendelkezések értelmében a megengedhető legnagyobb kisugárzott teljesítmény EIRP.
Sok országban különleges engedély nélkül a maximális EIRP = 100 mW, pl. 20 dBm a 2.4 GHz-es sávban és 1 W (30 dBm) az 5.47 - 5.725 GHz sávban. Az EIRP-nek ugyanazt a szintjét teljesítheti sok eszköz:...
..
19" RACK adapter ULTIMODE médiakonverterek számára. Az ULTIMODE L5215 adaptert 14 ULTIMODE médiakonverter tárolására és tápfeszültség ellátására tervezték. A ház teljesen kompatibilis a 19" RACK szabvánnyal. Dupla áramellátás miatt (redundancia) és mesterséges szellőztetés miatt (ventilátor), az adapter a médiakonverterek bajmentes folyamatos munkáját biztosítja. A 14 nyílás lehetővé teszi felszerelni bármilyen ULTIMODE médiakonvertert, amelyik nagyon fontos, hogy ezáltal megkönnyíti az FTTH felépítését és irányítását (Fiber to the Home), FTTB (Fiber to the Building), vagy az FTTC (Fiber to the Curb) hálózat...
Írások, cikkek különböző témákról


DVB-T információk


Vedd és Vidd!!

A határozott idejű kártyák készpénz fizetése ellenében azonnal elvihetők! Feltöltő kártyák megérkeztek! Most már DVB-T vevőkészülékek is vannak 12 havi előfizetéssel kedvező áron!

Ajándékozza meg családtagjait ezzel a Magyarországon újdonságnak számító kártyaértékesítési formával!
Panorama IP Camera: PIXORD PD636E (2MP, H.264, Fish-Eye)
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI