KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 18/2011 (2011. május 2.)
Kommunikáció az éteren keresztül. A vezeték nélküli technológiák forradalmasították az emberi kommunikációt és a távközlést. A közelmúltig úgy tűnt, hogy a késedelmes építése a távközlési infrastruktúrának az elmaradott országok számára szinte behozhatatlan. Időközben a mobiltelefon-használók száma 5,3 milliárd fölé emelkedett, amely megtörte a távközlési szolgáltatásokhoz való hozzáférés gátjait.
Mobiltelefont használnak a világ 80%-ban, amely a népesség mintegy 90%-t érinti az adott területen.
Az előfizetők közül mintegy 940 millióan szélessávú szolgáltatásokkal rendelkeznek (a szám 1 milliárdra nőhet 2011-ben). Az előfizetők százalékos aránya, akik szélessávú mobil szolgáltatásokat használnak, az LTE bemutatása után drámaian növekedni fognak - ez a technológia, amelyet a mobiltelefon fejlesztésével a következő ütemben a hálózatoknál építeni fognak.

Az adat az ITU idei jelentésből származik, amelyik azt is kijelenti, hogy a telekommunikációs piac egyre inkább a versenyt helyezi előtérbe. 2010-ben a piacot az országok több mint 90 százalékban versenyképesnek találják a távközlési szolgáltatások vonatkozásában a világon.
A drótnélküli rendszerek elterjedtsége hatással van a szociális hálózatot építő weboldalak használatára is. Az összeállított statisztikák alapján kderült, hogy 2010 végén 40%-a 600.000.000 Facebook felhasználó mobil eszközökkel fér hozzá a honlaphoz. Ugyanez az aktív felhasználók esetében 37% azaz 200 millió a Twitter közösségnél.
Okostelefonok és a szélessávú szolgáltatások
elősegítése a világ minden táján a kommunikáció területén
ITU (Nemzetközi Távközlési Unió) az ENSZ egy szakosodott ügynöksége, amelyet azért hoztak létre, hogy szabályozza a rádió és telekommunikáció piacát és végezze el azok szabványosítását.
Antennák a régi épületek tetőin. Csak fel kell nézni az épületek háztetőire, hogy eldönthessük mikor is voltak azok karbantartva. A nemrég felújított tetők nem tartalmaznak annyi antennát - a modern jelelosztó rendszereknél nem szükséges mindenkinek egy külön antennát felhasználni.
Hol lehet megtalálni ezeket a tetőket az "antennaerdőkkel" ami lentebb látható? A válasz hírlevelünk végén található.

MMH-3000 fejállomás fitnesz klubok hálózatában. Pure Life virágzó hálózata a korszerű egészségmegőrző kluboknak, amelyekből egyre több van Lengyelország városaiban.
A beruházó úgy döntött, hogy a különböző helyszíneken QPSK CI vevőkészülékkel látja el a fejállomásokat (QPSK/PAL transmodulatorok). Mindegyik szett 8 fizetős csatorna elosztását biztosítja. A csatlakozó aljzatok száma a klub méretétől függ (egy tucattól százig).


A fejállomás telepítésével és beállításával az Innex vállalatot bízták meg Wroclaw-ból, akinek komoly tapasztalatai vannak a tervezés terén és a televízió, valamint a számítógépes rendszerek kivitelezésében.
Az MMH-3000 fejállomás nézete a RACK szekrényben, helyileg az egyik klubban.
Az állomás moduljainak nézete.
Az egyéni csatornákat a QPSK CI vevők által veszik az RDC-313 R81710 és MPEG-2 dekóder segítségével TS DM-313 R81712 (a master-slave technológia csökkenti a fejállomás költségeit). A rack szekrénybe került az egyik központi egység UC-380 R81700. A jel a fejállomásból a hagyományos huzalozott televízió elosztóhálózatokhoz hasonlóan osztókon és leágazókon jut el a fali aljzatokhoz.
Gazdaságos felügyeleti rendszer egy kis bolt számára. A kisvállalkozások tulajdonosai gyakran pénzügyi okokból nem telepítenek CCTV rendszereket üzleteikben. Azt gondolják, hogy az ilyen rendszerek költségei magasabbak, mint a feltételezhető veszteségek, amelyek a lopásokból erednek. Azonban a videó felügyelet puszta jelenléte elriasztja a potenciális tolvajokat és olyan biztonsági funkciókat szolgáltat, amelyek nem találhatók meg más rendszerekben.
Ceiling Dome Camera: CAM 622 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.1 lx, 3.6mm)Ceiling Dome Camera: CAM 622 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.1 lx, 3.6mm)Outdoor Compact Camera: n-cam 550 (540 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.5 lx, 4-9mm, IR 30m)Network DVR: ATU H.264 (4ch)Outdoor Compact Camera: n-cam 550 (540 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.5 lx, 4-9mm, IR 30m)
ATU DVR - egy ideális alapja egy kisvállalkozás felügyeleti rendszerének, 2 kültéri kamera M11264,
2 beltéri kamera M10741.

Az ATU DVR egy ideális alapja a kisvállalkozások felügyeletének. Felvételt készíthet négy csatornán 4CIF (704 x 576) 12 fps-nél mindegyiknél. A felvétel időzítve készíthető. A H.264 tömörítés és a 2TB-os merevlemez támogatása lehetővé teszi a megfigyelés nagy mennyiségű adatainak a tárolását. A VGA kimenet 1024x768 maximális felbontásával egy LCD-vel vagy egy CRT monitorral működhet együtt. Egy másik lehetőség a BNC videó kimenet (CVBS).
A tulajdonos vagy más személy is engedélyezhet hozzáférést a rendszerhez a weben keresztül távolról. Több bolt esetében a honlap csoportosíthatja a DVR-eket a hálózaton. A rendszer használata egyszerű és nem szükséges hozzá alkalmazni egy képzett személyzetet.
Van egy opció, hogy a felhasználó értesítést kapjon a rendszertől e-mailben a riasztási eseményekről.

Analóg kamerák váltottsoros letapogatása. A kamera felbontása az a képessége, hogy a képet részletesen mutassa be. Az analóg kamerák esetében megkülönböztetünk vertikális és horizontális felbontást.


Vertikális felbontás
Horizontális felbontás
Függőleges felbontás. a vízszintes vonalak maximális számát lehet megkülönböztetni. Elméletileg ez a szám a CCIR esetében 625 és a PAL-nál ez 525 az EIA/NTSC rendszereknél a valódi függőleges felbontás jóval kisebb. Figyelembe véve az aktív (látható) vonalakat, a számok 576 és 480. A gyakorlatban a vízszintes vonalak számát tovább szükséges csökkenteni a Kell faktornak megfelelően (0,7-0,9 a szenzor és a kijelző jellemzőitől függően.) Annyira, hogy a sorok száma a Kell faktor szerint PAL-ban 400 és az NTSC rendszerekben 330-ra esik vissza.
Vízszintes felbontás a függőleges vonalak maximális számát lehet megkülönböztetni. Ennek a paraméternek a mértékegysége a TVL. A vízszintes felbontás amit a műszaki adatokban megadnak a sorok száma a képernyő szélességének azonos magasságban. A műszaki korlátozások miatt a tényleges horizontális magasság a CCTV képeknél nem haladja meg a 540 TVL értéket.


A váltottsoros letapogatás olyan módszer, amely adatokat gyűjt a képérzékelőből, amely 2-szer tapogat minden egyes képkockánál. Először a páros sorokat olvassa be, majd a páratlan sorokat. Az így kapott kép a két típusú vonalak kombinációja. A sorkövető letapogatással a vonalak beolvasása egy lépésben történik.
TP-Link vezeték nélküli nappal/éjjel IP kamerák. A TP-LINK TL-SC3171G K1152 egy kényelmes eszköz az otthonok és irodák felügyeletére. A berendezés vezeték nélkül 54 Mb/s sebességgel működik, egy tökéletes megoldás a vezetékes infrastruktúra nélküli helyeken.

A kamera egy vezeték nélküli vagy vezetékes hálózathoz történő csatlakoztatása után, lehetőség van a képek megtekintésére a helyi számítógépen (ingyenes szoftver egyidejűleg 16 kamera kezelésére), bárhol a világon az interneten keresztül kompatibilis 3G telefon használatával.Wireless Day/Night IP Camera: TP-LINK TL-SC3171G (0.5 lx, VGA, IR, 30fps, MPEG-4, 4.3 mm)Access Point 802.11n (draft 2.0): TP-Link TL-WR941N <br />(300Mbps, built-in router and 4-port switch)
A kamera tipikus felhasználása rendszerben
A TL-SC3171G kamerába be van építve 12 IR LED dióda és támogatja az ICR funkciót, ami kiváló minőségű képet biztosít nappal és éjszaka egyaránt.
A kamera beállítása nagyon egyszerű módon lehetséges, az egyértelmű menüt részletesen megtalálhatják a használati utasításban.

Megkülönböztető jellemzők:
 • 1/4" CMOS progresszív letapogatás
 • Mechanikusan kapcsoló IR szűrő,
 • 12 IR LED dióda akár 10 m hatótávolság,
 • Vezeték nélküli 802.11b/g,
 • Két utas hangtovábbítás,
 • Digitális be-és kimeneti portok (érzékelő/riasztás)
 • MPEG-4 és MJPEG kettős adatfolyam,
 • 3GPP megfelelőség lehetővé teszi a hozzáférést a 3G telefonokhoz,
 • Ingyenes szoftver egyidejűleg 16 kamera kiszolgálására,
 • SSL/HTTPS titkosítás,
 • Beágyazott watchdog hiba esetén az automatikus újraindításnál,
 • E-mail értesítés mozgásérzékelésnél,
 • 25 fps VGA felbontásban.
A TP-Link megnyerte a piacot! Az In-Star szervezet jelentéséből kitűnik a népszerűsége a végberendezések területén a 2010. negyedik negyedévben és azt mutatja, hogy a TP-LINK elfoglalja az első helyet többi között a WiFi eszközök és berendezések forgalmazása vonatkozásában a szélessávú internet az otthonokban és a kis irodákban. A piaci siker forrása a TP-LINK magas minősége.

Category
WiFiBroadband CPE equipment
(xDSL & DSL routers)
Switches
RankingManufacturerMarket share [%]ManufacturerMarket share [%]ManufacturerMarket share [%]
1TP-LINK20.8TP-LINK16.9Cisco29.5
2D-LINK18.8D-LINK13.3HP Networking19.1
3NETGEAR17.6NETGEAR10.4D-LINK16.4
4Linksys 8.8Technicolor 8.8TP-LINK13.5
5Technicolor 8.5ZyXEL 6.1NETGEAR 7.4
Lengyelország. Kazimierz egyik kerülete Krakkónak. Alapítása a tizennegyedik századra tehető, a tizenkilencedik század elején még Kazimierz egy önálló település volt, elkülönítve a várostól délre Krakkótól a régi Visztulánál (jelenleg a folyónak már nem létező ága, amely védelmi feladatokat látott el a régi Lengyelország fővárosában.). Kazimierz észak-keleti része volt a történelmi zsidó negyed. Sok évszázadon keresztül Kazimierz az együttélés helye volt a zsidó és keresztény kultúrának. Ma ez az egyik fő turisztikai látványossága Krakkónak, fontos központja a kulturális életnek a városban.
Egy udvar részlet a "Schindler Lista" filmből
A Corpus Christi templom
Az egykori Városháza Kazimierzben
Új termékek a DIPOL kínálatában:
Day/Night IP Camera: TP-LINK TL-SC3171 (0.5 lx, VGA, IR, 30fps, MPEG-4, 4.3 mm)
Rack Chassis (for 2x RB450)
High Speed HDMI Cable with Ethernet (v1.4, 5m)
GSM/DSC/UMTS/HSDPA Antenna: ATK-LOG (10m cable, SMA plug)
IP kamera
K1153
RACK sasszi
N934501
HDMI v1.4 kábel
H1052
GSM/DCS/UMTS antenna
A7041_10
Érdemes elolvasni:

SMATV néhány percben - új funkciók a TERRA SatNet használatában. A SatNet program növekvő népszerűségnek örvend telepítők között, akik kiterjedt multiswitch-rendszereket terveznek...

Egy 72 aljzattal rendelkező multiswitch-rendszer mintaterve, amelyet a SatNet program segítségével terveztünk meg. Az aktív eszközök beállításait automatikusan számolta ki a program.
Hogyan kell beszerelni a Signal TV/SAT telefon és internetes aljzatot. A Signal TV-FM-SAT/RJ-45/RJ-11 multifunkciós aljzat szerelése.
How to install TV/SAT outlet incl. phone and internet
Hogyan kell a Signal multifunkciós aljzatot beszerelni.
Satlook Micro HD - mérések multiswitch rendszerekben. A Satlook Micro HD R10740 műszert az Emitor cég mérnökei tervezték és gyártják Svédországban.
A fő célja az R10740 műszernek, hogy segítsen megtalálni a telepítőnek a kiválasztott műholdat (Easy Find funkció), majd pontosan be tudja állítani a parabola antennát és az LNB-t a paramétereknek megfelelően a kiválasztott transzponder digitális jeleit...
Digital Satellite Meter Satlook Micro HD (DVB-S/S2)
Digitális műholdas műszer Satlook Micro HD (DVB-S/S2) R10740
Írások, cikkek különböző témákról


DVB-T információk


Vedd és Vidd!!

A határozott idejű kártyák készpénz fizetése ellenében azonnal elvihetők! Feltöltő kártyák megérkeztek! DVB-T készülékek egy éves előfizetéssel, rendkívüli kedvező áron!

Ajándékozza meg családtagjait ezzel a Magyarországon újdonságnak számító kártyaértékesítési formával!
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI