KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 19/2011 (2011. május 9.)
Nagy sebességű videó átvitel a gépi látás számára. Az eljárás elfogadásával közeledik a vége a GigE Vision szabvány új változatának kiadása - egy nyílt szabvány a streaming video-és ellenőrző eszközök számára Ethernet hálózatok felhasználásával.

A szabvány nagyon fontos az automatizálási szakemberek és robotmérnökök munkájában. Ez biztosítja a lehetőséget, hogy továbbítsa a nagyfelbontású képeket valós időben és teljes mértékben megfeleljen a különböző gyártóktól származó termékeknek. Az ilyen eszközök a kamerák, video szerverek, átkódolók és ellenőrző/irányító alkalmazások tökéletesen együttműködnek egymással az Ethernet platformokon. A GigE Vision célja, hogy alkalmazkodjon az átviteli hálózatokhoz és megfeleljenek az ipari képfeldolgozó rendszerek követelményeinek.

A GigE Vision 10. változata lehetővé teszi a videó továbbítását akár 100 fps képváltással és az adatátvitelt10 Gb/s sebességgel továbbítani, amelyet a második félévben kell jóváhagyni.
A automatizálásban konstruáló mérnöknek az adatok továbbítását a "valóságban" is valós időben kell továbbítani, azaz a késések a legkisebb mértékben sem változtathatják meg az ellenőrző rendszerek jellemzőit. Ez előírja, hogy a csökkentett késedelem érdekében a berendezéseknél nagy sávszélességű kapcsolatokat kell biztosítani. Mindkét problémát megoldja a 10. változata a GigE Visionnak, amely tovább növeli a maximális átviteli távolságot 100-150 méterre.


Minőség-ellenőrzési rendszer vázlatos diagramja GigE Vision adatátvitel és képelemzés alapján
Forrás: www.tmworld.com


A modern automatizálási rendszerekben és a robottechnikában kezdik bevezetni a mesterséges intelligencia alapú neurális hálózatokat és az alakfelismerést. Mindkét szolgáltatáshoz magas színvonalú átviteli csatornák szükségesek, így az új verziójának a GigE Visionnak is szükséges ennek megfelelni.
A GigE Vision kamerákat főleg az ipari üzemekben a gyártott termékek minőségének az ellenőrzésére használják, a termékeket rendezi alaktól, vagy a színtől függően, stb. A GigE Vision szabvány az alap és ezt használják katonai célra, orvosi diagnosztikában, repülőgépiparban, a forgalom felügyeletére és még sok más iparágban.

Nem a könnyebbik megoldást választották!
Saigon, Vietnam. A kiterjesztett rács szerkezet ellenére,
az ingatlan tulajdonosa úgy döntött, hogy antennaárbocot szerel fel, de nem a falra
ezáltal ő nem a könnyebbik utat választotta.
Ha valaki érdeklődik egy hasonló felépítésű ház iránt,
legnagyobb sajnálatunkra nincsenek kapcsolataink a tervezővel....

DiSEqC - Átkapcsolás a műholdak között egyéni és multiswitch rendszerekben. A műholdas jelek kiválasztásának szüksége egy, vagy több LNB-ből adta az okot a speciális megoldások kifejlesztésére. Kezdetben a kapcsolásokat kézzel végezték, majd reléket vezéreltek különböző módszerekkel (pl.Tone Burst, ellenőrző jel a SCART-ról). A korszerűbb megoldás igényének és a szabvány kidolgozásának szükségességét támogatta az Eutelsat műholdas szolgáltató és ennek eredménye lett a DiSEqC szabványok létrejötte. Az egyik iránya a szabványok további fejlesztésének a kétirányú protokoll volt a vezérelt eszközöket illetően (LNB, multiswitch, pozicionerek).
Annak ellenére, hogy a DiSEqC protokoll majdnem húsz évvel ezelőtt lett kifejlesztve számtalan változatban és az előre nem gondolás következtében a műholdas berendezéseket gyártók megfelelő jelöléseinek a hiánya problémákhoz vezetett és ez okozza némely esetben a műholdas rendszerek helytelen működését még manapság is.


A főbb DiSEqC változatok:
  • DiSEqC 1.0 - 4 műholdas forrás között kapcsol,
  • DiSEqC 1.1 - 16 műholdas forrás között kapcsol,
  • DiSEqC 1.2 - akár 16 műhold között kapcsol, plusz motorvezérlés is,
  • DiSEqC 2.0, 2.1, 2.2 - 1.0, 1.1, 1.2 kétirányú kommunikációval rendelkező verziók megfelelői 1.x.

1.01.11.22.02.12.2
1.0+--+--
1.1++-++-
1.2++++++
2.0+--+--
2.1++-++-
2.2++++++
A kompatibilis vevők és kapcsolók különböző változatai a DiSEqC szabványnak. Az oszlopban találhatók a kapcsolók a szabványok különféle változataiban, míg a sorokban a megfelelő vevők találhatók. Például, amíg egy DiSEqC 2.0-vevő csak az 1.0 és 2.0 vevőkkel fog megfelelően működni, addig egy DiSEqC 2.2 vevőkészülék garantáltan jól működik bármelyik DiSEqC kapcsolóval.
A gyártók és forgalmazók a műholdas berendezéseinél az alábbi leírásokat is megtaláljuk:
  • miniDiSEqC (Tone Burst) - hanggenerátor két pozíciójú kapcsoló,
  • DiSEqC 1.3 - DiSEqC 1.2 plusz támogatás a USALS protokoll számára (fejlett motorvezérlő rendszer),
  • DiSEqC 2.3 - DiSEqC 2.2 plusz támogatás a USALS protokoll számára (fejlett motorvezérlő rendszer).
A fenti jelölések egyike sem felel meg a DiSEqC szabványnak. A DiSEqC 1.3 vagy 2.3 készülékeknél lehetséges és előfordulhat, hogy nem működnek együtt a legfontosabb DiSEqC változatokkal.


2 MPixel nappali/éjszakai IP-kamera - ULTICAM. A korszerű ellenőrző rendszerek magasabb követelményeket támasztanak a kamerákkal szemben.
Mozgás érzékelés, kétirányú audió továbbítás, közvetlenül a kamerán lévő videó helyi on line felvétele, stb., ami lehetővé teszi a rendszer tulajdonosának, hogy leegyszerűsítse a felügyelő központot.

IP Camera ULTICAM DS-852MF-E (2.0 Mpix)
Egy példa az ULTICAM K1441 kamera telepítésére, távoli hozzáférés a számítógépen és PDA-n egy szerveren keresztül a PC-n bárhonnan.


A tökéletes válasz ezekre a követelményekre az ULTICAM K1441 a DS-852MF-E kamera, amely fel van szerelve 1/3" CMOS szenzorral. Eredeti felbontása 1600x1200 (UXGA). Az F1.2 objektívvel a kamera érzékenysége 0.5 lx. Együtt működik egy változtatható fókuszú lencsével (AI nélküli) C/CS foglalattal, amely nagy rugalmasságot biztosít a látómező környezetének beállításában.
Az ULTICAM DS-852MF-E kamera MPEG-4 videó streamet szolgáltat. A kamera képes a képet UXGA felbontásnál 12.5 fps-el, vagy HD720p, SVGA (800x600) és csökkentett felbontású videóban 25-nél fpsel küldeni. Lehetséges alacsonyabb sávszélességgel is egy további streamot beállítani. A videó streamok megnézhetők egy webböngésző segítségével, vagy az iVMS4000 ügyfél alkalmazásokon keresztül. Vannak alkalmazások a mobiltelefonok számára, amelyek támogatnak minden népszerű mobil operációs rendszert, beleértve az Android, Symbian és WinMobilet is. A kamerához való hozzáférést jelszavak védik a 15 szintű elérési jogoknak.
A videó stream felvétele az élő ellenőrzés során a kamerából a szabad felhasználású NVR szerver alkalmazással lehetséges. Az ULTICAM kamera mindenki számára egy tökéletes megoldást jelent, aki magas képminőséget igényel a jellemzők alapján gazdaságos és jutányos áron.
További védelem a CCTV kamerák számára. A videó leválasztó SV-1000 M1711 kiküszöböli több a CCTV kamerák tápegységének a problémáját. Az eszköz megvédi a CCTV berendezéseket a villámcsapástól, a feszültség és az elektromos áramlökésektől.

A videó leválasztónak az alkalmazásával SV-1000P a következő rajz alapján a kamera és a monitor földelésének potenciálkülönbsége miatt kiküszöböli a torzítást. Ellenkező esetben a földhurok zajt okozhat és zavarhatja a videót (hullámzó fekete sávok függőlegesen futnak keresztül a képernyőn a monitoron).

Az eszközök védelmére a villámcsapások ellen a felhasználónak a továbbítási vonal mindkét oldalán alkalmaznia kell két videóleválasztót:

Automatikus rendszámtábla felismerő. Az egyik modulja a Digifort szoftvernek a rendszámfelismerő. A járművek rendszámtábláinak automatikus leolvasására és felismerésére használják. Amikor egy jármű kerül a kamera látóterébe a szoftver elkészíti a felvételt, a képelemzésre a karakterfelismerést használja, ekkor egy adatbázisba kerül a dátummal, időpontjával és helyével együtt. Ha egy másik adatbázisban megtalálható a rendszám, akkor együttműködik a Digifort szoftverrel, például megvizsgálja a jog megadását egy adott területen.

Egy screenshot az LPR modulról K3020

A szíve az alkalmazásnak a "Carmen" motor ARH Inc. Ezt jellemzi a 98%-os magas sikerességi arány, amely támogatja a világ minden részében található betűtípusokat, a kínai, latin, cirill és arab (egyedi jellemző) karaktereket. Egyetlen rendszámtábla azonosítása kb 0,08 másodpercet vesz igénybe.
Különböző szabályokat használ a rendszergazda, ahol többszörös szűrőket alkalmaznak, ahol megkeresi a lopott autókat, az érvényes biztosítással nem rendelkező járműveket, egyéb bizonyítványokat, be nem fizetett bírsággal és a parkolási díjak elmaradásával kapcsolatos járművek, stb.

Otthoni vezeték nélküli internetes hálózathoz való hozzáférés ADSL-en keresztül. Ha az internetes szolgáltatás ADSL vonalon keresztül történik, a legjobb megoldás az otthoni használatra egy vezeték nélküli router ADSL modemmel.
A koncepciót az alábbi ábra mutatja, ahol a lakosok hozzáférhetnek az internethez és a hálózati nyomtatóhoz, minden számítógépről csatlakozhat az otthoni hálózathoz.


Otthoni drótnélküli hálózat sémája
Az otthoni hálózat összetevői és a funkcióik:
Wireless ADSL2+ (Annex A) Router: TP-Link TD-W8901G (integrated with 4-port switch and AP)
Hozzáférést biztosít az internethez ADSL kapcsolaton keresztül és biztosítja a kapcsolatot a helyi hálózaton belül.
Wireless Print Server: TP-Link TL-WPS510U
Az eszköz átkonvertál egy USB nyomtatót hálózati nyomtatóvá.
High Power Wireless USB Adapter: TP-LINK TL-WN422G<br />(2.4GHz, 54Mbps, external antenna connector - SMA R/P)
Ez a kártya lehetővé teszi az adatátvitelt az N2902 router és a PC között, amely beépített kártyával rendelkezik. A számítógépek a hálózatban adatokat cserélhetnek egymás között, az internettel és a hálózati nyomtatóval.

Otthoni 3G hálózat 5 perc alatt - TP-LINK TL-MR3420.
Home 3G network in 5 minutes - TP-LINK TL-MR3420
Rövid film, amely bemutatja az otthoni hálózattelepítést, amely egy 3G modemet és TP-Link 3G routert használ.
Új termékek a DIPOL kínálatában
DVB-T Receiver Opticum T50
CATV/DTT (DVB-T) Switch MST-01 (IR control)
QUATRO LNB: Inverto BLACK Ultra 0.2dB
IP CCD Camera: Sunell SN-IPC54/50DN (1.3MP, H.264, ONVIF)
DVB-T vevőkészülék
Opticum T50
A99280
KábelTV/DVB-T
kapcsoló MST-01
E2024
QUATRO LNB
Inverto 0.2dB
A98266
ONVIF IP CCD kamera
SN-IPC54/50DN
K1620
Korábbi számainkban írtunk erről:

DVB-T antennaerősítő. Először kínálunk DVB-T antennaerősítőt TERRA AB001 R82001, amelyet kifejezetten külső felhasználásra terveztek (tipikusan az antennaárbocra szerelhető) és megtáplálása RF kábelen egy 5 VDC tápfeszültség forrásból történik. Általában ez a forrás maga a DVB-T vevőkészülék, amely az EN 300 744 szabványnak megfelel és gondoskodik az antennabemeneten az 5 VDC feszültséggel az antennaerősítőt meghajtani...
SD DVB-T Receiver: OPTICUM FT16pUHF TV Antenna: DIPOL 16/21-69 DVB-TOutdoor DVB-T Antenna Amplifier: Terra AB001 (5VDC)
Flat Panel Wall Mount: DP108S (23-37 inches, tilt &swivel)
Videóbeállítók az Etrix sorozat aktív videó balunjai. Az Etrix 1VADA-T M16742 aktív video-audio-adatok a balun (adó) CCTV jeleket küld (videó, hang, adat - például riasztás) egy kamera segítségével 8 eres CAT5e UTP kábelen, nagyobb távolságokra (max. 2400 m), megőrizve az eredeti minőséget. A készülék 75 ohmos impedanciája megfelel az illesztetlen videó forrás és az impedancia hang-és adatátviteli csatornák illesztett vonalak által alkotott UTP kábel párokkal. A videó megfigyelő rendszerek, ezekkel az eszközökkel lehetővé teszik a kábelezést a hatékony kialakítását merev kemény drót felhasználása nélkül...
Outdoor Compact Camera: n-cam 559 (540 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.05 lx, 9-22mm, IR 50m)Active Video-Audio-Data Balun: Etrix 1VADA-T (transmitter)Active Video-Audio-Data Balun: Etrix 1VADA-R (receiver)Professional CCTV Monitor: SAMSUNG SMT-1922P (19
Írások, cikkek különböző témákról


DVB-T információk


Vedd és Vidd!!

A határozott idejű kártyák készpénz fizetése ellenében azonnal elvihetők! Feltöltő kártyák megérkeztek! DVB-T készülékek egy éves előfizetéssel, rendkívüli kedvező áron!

Ajándékozza meg családtagjait ezzel a Magyarországon újdonságnak számító kártyaértékesítési formával!
DVB-T Receiver Signal HD-507 (MPEG-2/4, PVR Ready)
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI