KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 20/2011 (2011. május 16.)
Áttörés a televíziózásban! Az ANGA Cable Show Köln, Németországban - Európa vezető kiállítása és vására a kábeles, a műholdas, multimédia és szélessávú átvitel területén - vonzza a kiállítókat a távközlési és média ágazatból egyaránt. Az ipar a modern technológia egyik leggyorsabban fejlődő ága között található. Ugyanakkor az idei év kínálata nagy meglepetés volt a piac elemzőinek.

Az igazi győztes az idei ANGA kábel show kiállításon a Hybrid TV lett. A másik két hely a dobogón: IPTV és a Next Generation Network (NGN).

Az IP hálózatokban a televíziós tartalmak elosztása valósággá vált a Continental HbbTV és a brit YouView kereskedelmi projektekre épülő technológiával.
A hibrid TV egy interaktív platformon egyesülő digitális televízió és internet, amely lehetővé teszi a műholdas, földi és kábel TV-csatornák fogadását, valamint az új szolgáltatásokhoz való hozzáférést, mint a video on demand - video lehívásra (VoD), interaktív játékok, elektronikus újságok, YouTube videók, fényképalbumok. A szolgáltatás a felhasználók számára további rugalmasságot kínál - hozzáférést biztosít az utóbbi hét összes programjához. A televíziós műsorokat és az új szolgáltatásokat a tematikus portálokon keresztül választhatják ki (például a weboldalak az interneten ma), sokkal nagyobb választékot kínál mint a jelenlegi programokkal rendelkező TV-csatornák. A hibrid TV megváltoztatja a hagyományos, passzív modell tartalmát aktívvá, ahol a nézők dönthetik el, hogy mit akarnak nézni pillanatnyilag.
Sok kiállító a hibrid TV megoldásokat helyezte előtérbe, amelyek a tv-piacon vihart jeleznek előre. A standokon történt beszélgetések és tárgyalások, előadások, amelyeket a szakemberek folytattak velünk, azt a következtetést vetítik előre, hogy a hagyományos televíziós műsorszolgáltatás kombinált lesz az internetes technológiával, amit a műsorszerkesztők alakítani fognak majd a televízió jövőjéért.

Kérjük tekintse meg filmes riportunkat az Anga Cable 2011. kiállításról
Az IPTV virágzik. A digitális televíziós műsorszórás szabványainak átalakítása (DVB-S/S2, DVB-C/C2, DVB-T/T2) IP protokollba lehetővé teszi a piaci szereplőknek, hogy több interaktív szolgáltatást adjanak hozzá.
Az IPTV szolgáltatás belépett a kórházakba, hotelekbe, egyéb intézményekbe és a vállalkozásokba, mely különböző tartalom-és kiegészítő funkciókat ajánl fel. Azonban további fejlesztésére van szükség szélesebb körű szélessávú hálózatokhoz való hozzáférés tekintetében, mely már az "utolsó kilométert" jelenti. A kiállítók bemutatták a megoldást erre a problémára az ANGA Cable kongresszusán. Általános az egyetértés abban, hogy a jövő az optikai hálózatokhoz fűződik, de továbbra is komoly versenytárs marad a DOCSIS (Data Over Cable Service Interface Specification) a kábelhálózaton. A mobil TV ki fogja használni az LTE potenciálját (Long Term Evolution).

Érdekes, hogy a harmadik dimenziós televízió - HDTV 3D - csak egy kis tárgy volt.

Még több képet láthat fotóriportunkból "ANGA Cable Show 2011 - Köln, május 3-5 ".
Antennák a világ legkisebb országában. A rádió-adóantenna az alábbi képen található a mini-állam központi részén. Hol van ez? - Válasz a kérdésre hírlevelünk végén.


Nincs több probléma az azonos, vagy szomszédos RF csatornák programjainak vételével. A határmenti régiók lakosai gyakran szeretnék kihasználni azt a vételi lehetőséget, hogy még több csatornát vegyenek a szomszédos országból (vagy országokból). Sajnos a további antennák, amiket a másik országban működő adók vételére irányítunk, néha a VHF/UHF csatornákon hasonló, vagy éppen mellette lévő csatornákon üzemelnek, ami különböző vételi problémák forrása lehet.
Hasonló a helyzet abban az esetben is, ha valaki egyaránt szeretné venni a kábel TV és a földi sugárzású csatornák műsorait. Jellemzően ez a probléma a földfelszíni digitális adások beindulásával került jobban előtérbe. Vannak és lesznek olyan települések, ahol a kábeltévé üzemeltetője rendszerét nem fejleszti és emiatt ügyfelei nem láthatják a HD adásokat, ezért kénytelenek lesznek külön antennákat is felszerelni ennek érdekében. Eddig sikerült az analóg rendszerben különböző szűrőkkel és egyéb alkalmazásokkal megoldani a vételt. Most azonban merőben más helyzet alakult ki.
.
Az egyszerű, passzív közösítőknek kicsi az esélyük a megfelelő siker eléréséhez. Az eredménye az lenne, hogy az erős zavaró jel blokkolná a csatornákat. Az RF kapcsoló, "közösítő" antennabemeneteinél nagyon fontos a magas elválasztási szigetelés. A piacon számos kézzel váltható megoldás létezik - az antennák közötti váltás a megfelelő nyomógomb megnyomásával történik. Tény és való, hogy nem a legkényelmesebb megoldások közé tartozik.
Az MST-01 E2024 RF kapcsolóval ezek a műveletek könnyen a fotelből elvégezhetők. A bemenetek közötti magas fokú szigetelésnek köszönhetően a jelforrások még szomszédos, vagy ugyanazon csatornákon működő csatornákat is tartalmazhatnak (a digitális TV esetében). Az MST-01 eszközt minden infravörös távirányító képes vezérelni (TV, DVD, SAT, stb). A bemenetek közötti váltást végre tudjuk hajtani, ha bármelyik gombját a távirányítónak 3 másodpercig lenyomva tartjuk. Erre a célra javasolt egy olyan gomb felhasználása, amely nem módosítja a vevőkészülék eredeti beállításait.


UHF TV antenna: DIPOL 19/21-69 DIGITALCATV/DTT (DVB-T) Switch MST-01 (IR control)UHF TV Antenna: DIPOL 44/21-69 Tri DigitUHF TV Antenna: DIPOL 44/21-69 Tri DigitCATV/DTT (DVB-T) Switch MST-01 (IR control)
A fenti ábrán bemutatunk két tipikus helyzetet, ahol az MST-01 E2024 kapcsolót feltétlen használnunk kell. Az első esetben két földi televíziós multiplex jelforrás vétele a szomszédos csatornán. A másodikban az egyik a kábel TV-csatorna átfedésben van a földi TV-csatornával. A legtöbb Magyarországgal szomszédos országban elindultak a DVB-T adások és ez az eszköz teljes biztonságot ad a kiváló, zavarmentes kép eléréséhez, bármilyen közel is legyenek a csatornák egymáshoz.
KWeye - képek a DVR-ből mobiltelefonokon. Az ATU és Trend DVR-k ugyanazt a szabványt használhatják a videó streamok szolgáltatásánál mobil eszközökhöz (mobiltelefonok, PDA-k, stb.). A streameket dekódolhatja a KWeye alkalmazás (Android operációs rendszerek számára tervezett). Ez a szokatlan megoldás lehetővé teszi a felügyeleti hálózat bármilyen konfigurációját, integrációját és távoli elérését bárhol a világban. A KWeye letöltése lehetséges Android Market.


Network DVR: ATU H.264 (4ch)CCTV Network DVR: TREND 250X04 (H.264, 4 channels)CCTV Network DVR: TREND 250X08 (H.264, 8 channels) CCTV Network DVR: TREND 250X16 (H.264, 16 channels)
KWeye - képek a mobiltelefonon az ATU és TREND 205 adatrögzítőkről
Az ATU DVR (M71000) ajánlata a rögzítésnél négy 4CIF csatorna (704 x 576) 12 fps, vagy négy csatorna 2CIF (704 x 288) 25 fps. Azoknak a videó-megfigyelő rendszereknek ajánljuk, ahol nagyfelbontású felvételekre, valós idejű nyomon követésre, valamint magas szintű videó tömörítésre van igény. A H.264 tömörítés támogatja a nagy mennyiségű megfigyelési adat merevlemezeken történő tárolását akár a 2TB-ig. További előny a képek megnézése, több DVR-ből egyetlen webhelyen.

A TREND M72504, M72508, M72516 adatrögzítők a felvétel során 4CIF (704 x 576) képet 6 fps, vagy 2CIF (704 x 288) képet 12 fps sebességgel (mindegyik csatornán). Ezek felhasználhatók bármely ellenőrzési rendszerben, ahol előírás a nagyfelbontású és valós idejű kép, a hatékony tömörítési szabvány, azonban nem működik dinamikus környezetekben. Hasonlóképpen az ATU adatrögzítőkhöz a H.264 tömörítést alkalmazza és kompatibilis a merevlemezes meghajtóval, amely a nagy mennyiségű videó adatokat akár 2TB-ig tárolja. A rögzített képekhez hozzáférhetnek élő videón Internet Explorer vagy CMS alkalmazás segítségével.
A Sunell CCD IP kamera kompatibilis az ONVIF szabvánnyal. Az ONVIF (Open Network Video Interface Forum) egy nyílt iparági fórum, amelynek célja, hogy összehangolják az erőfeszítéseket és közös, globális szabványokat hozzanak létre a videó-felvételeknél a CCTV IP rendszerekben . Az ONVIF alkalmas az eszközök rugalmasságát biztosítani a videó felügyeleti rendszerekben a különböző gyártóktól. A szabványosítás kiterjed a digitális interfészek, a CCTV IP eszközök, tömörítések és továbbítások egyesítése, a videó stream-, eszközök konfigurációja, menedzselése, eseménykezelés, stb., A felhasználó egy könnyen kezelhető és egységes platformot kap.
IP CCD Camera: Sunell SN-IPC54/50DN (1.3MP, H.264, ONVIF)
Egy videó klip a Sunell K1620 kamerából
A Sunell SN-IPC54/50DN K1620 kamera teljesen kompatibilis az ONVIF szabvánnyal, így együtt működik minden olyan eszközzel, amelyik megfelel ennek a szabványnak.
Az ingyenes NVR szoftver a kamerával van szállítva - NVMS - lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy 16 Sunell IP kamerát kezeljen. A CCTV IP rendszerek, amelyekben főleg Sunell kamerák találhatók, a NUUO kereskedelmi szoftverekkel is irányíthatók: K3104, K3108, K3116, K3132, K3164. A szoftver kompatibilis az ONVIF-el is.

A vezeték nélküli hálózat kiszélesítése. Könnyen előfordulhat az, hogy egy nagyobb lakásban, vagy házban a lakók nem használhatják a saját WiFi hálózatukat egyes szobákban a jel magas gyengülése miatt, amelyet a falak vastagsága és a mennyezet okoz. A megoldás erre a problémára az, hogy egy további elérési pontot kell félúton létrehozni, amely által a lefedettség nélküli területen is megnő a jel erőssége. A telepített eszköznek repeater üzemmódban kell működnie.
Wireless PCI Adapter (eXtended Range): TL-WN551GAccess Point with eXtended Range: TP-Link TL-WA500G<br />(AP/APC/WDS 2.4GHz, PoE)Access Point with eXtended Range: TP-Link TL-WA500G<br />(AP/APC/WDS 2.4GHz, PoE)ADSL Annex A Router: TP-Link TD-8816High Power Wireless USB Adapter: TP-LINK TL-WN422G<br />(2.4GHz, 54Mbps, external antenna connector - SMA R/P)
Vezeték nélküli hálózat repeaterrel
A felhasznált készülék:
  • Access Point TP-LINK TL-WA500G N2941 "Access Point" módban csatlakozik a kliens vezeték nélküli hálózati kártyához.
  • Egy másik elérési pont a TP-LINK TL-WA500G N2941 "Repeater" módban ismétli meg a jelet a távolabb lévő kliensek számára a WiFi hálózatban.
  • A vezeték nélküli kártya (adapter) TL-WN551G N2970 és N2921 TL-WN422G. Ezek az interfészben különböznek egymástól (PCI és USB).
Mit kell tenni, amikor egy televíziónak csak egy HDMI bemenete van? A megoldás egy olyan HDMI kapcsoló, amely megengedi a felhasználónak, hogy több HD eszközt csatlakoztasson egy tévéhez, amelynél kevés volt a HDMI bemenetek száma. Nincs probléma egyidejűleg csatlakoztatni egy műholdvevőt, DVD lejátszót, PC-t, vagy egy játékkonzolt. Ráadásul amikor a tévének elegendő számú HDMI bemenete van, elegánsabb lehet a könnyebb telepítés érdekében csak egy HDMI kábelt csatlakoztatni a falon LCD/plazma tartók. Ez igazán javítja az esztétikai kinézetét a tévének, amit a falra szereltek. Két jó minőségű HDMI kapcsoló van, a H3121 két bemenettel és a H3131 három bemenettel. A forrás megfelelő kiválasztását a hozzátartozó távirányító használatával, vagy kézzel végezhetik.

Felhasználási séma
Signal-HD HDMI Switcher 2x1
Signal-HD HDMI Switch 2x1
H3121
Vatikánváros. A Vatican szó gyökere a latin vates szóból ered, amely látnokot gondolatolvasót, jövendőmondót jelent. A Vatikáni domb nem Róma híres hét dombja közül az egyik, bár ezt IV Leo pápa uralkodása alatt beleértették Róma város határain belül, aki 848 és 852 között kiterjesztette a város falait, hogy megvédje a Szent Péter Bazilikát és a Vatikánt. Így a vatikáni domb Róma falain és városi határain belül volt (a Lateran Treaties 1929-ben része volt Borgo Rionenak) több mint 1100 éven keresztül.
forrás: WikipediaSzent Péter Bazilika
Sorbaállás a vatikáni Múzeumba
Új termékek a DIPOL kínálatában:
IP CCD Camera: Sunell SN-IPC54/50DN (1.3MP, H.264, ONVIF)
VoIP Gateway/Router 8level IPG-802
DVB-S Receiver: Opticum X80 + TNK (2-month prepaid card)
Portable DVR Camera: PROTECT 520 (HD, MPEG-4, SDHC/MMC)
H.264 ONVIF
CCD kamera
K1620
VoIP Gateway/Router
8level IPG-802
N4002
DVB-S vevőkészülék
Opticum X80 + TNK
A99418
Mobil DVR kamera
PROTECT 520
M70520
Érdemes elolvasni:

MIG-29 - 3.5" szerviz LCD monitor - CCTV telepítésekre szolgáló eszköz. A MIG-29 M3104 szervizmonitor egy nagyon jól használható kézi műszer a CCTV rendszerek beállítására. A kicsi méreteknek és a mobil alkalmazás lehetőségének köszönhetően könnyen és gyorsan csatlakoztatható a CCTV kamerához, vagy a DVR-hez (amelyet végül a hálózaton keresztül kell irányítani) és a fontos működési paraméterek beállíthatók segítségével. A MIG-29 M3104 szervizmonitor OSD menüvel...
3.5
A szervizmonitor M3104 - egy nélkülözhetetlen eszköz az OSD kamerák beállítására - a menü közvetlenül megnézhető az ernyőn

Sok lakásos épületek számára SMATV rendszer 60-1000 aljzattal. A rendszer ellátja mindegyik aljzatot minden elérhető földi adással és műholdas programokkal két műholdról (pl. Astra 19.2 E és HotBird 13 E). Az antennák (a nagy nyereségű UHF antennát is beleértve A2670) és a triplexer is a tetőre vannak szerelve. A csatornaerősítőket és a berendezéseket az épületben helyezik el. Az erősítők lehetővé teszik kiegyenlíteni a földi jelek bemeneti jelszintjeit, amelyik nagyon fontos a nagy elosztási hálózatok építése során...
Drótnélküli otthoni felügyelet CCTV IP TP-Link TL-SC3130G kamerával. A drótnélküli IP kamera a TP-Link TL-SC3130G K1150 egy ideális nagyobb biztonságot növelő megoldást jelent a lakásban. Az 54 Mbps átviteli sebesség sima streameket biztosít azokról a helyekről, ahol nincs vezetékes hálózat kiépítve és a lakást körülvevő falak, vagy a mennyezet nem akadályozza a drótnélküli jelek terjedését...
Wireless IP Camera: TP-LINK TL-SC3130G (0.5 lx, VGA, 30fps, MPEG-4, 4 mm)ADSL Router w. 4-port Switch &802.11n AP: TP-Link TD-W8960N

Írások, cikkek különböző témákról


DVB-T információk


Vedd és Vidd!!

A határozott idejű kártyák készpénz fizetése ellenében azonnal elvihetők! Feltöltő kártyák megérkeztek! DVB-T készülékek egy éves előfizetéssel, rendkívüli kedvező áron!

Ajándékozza meg családtagjait ezzel a Magyarországon újdonságnak számító kártyaértékesítési formával!
Panorama IP Camera: PIXORD PD636E (2MP, H.264, Fish-Eye)
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI