KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 23/2011 (2011. június 6.)
A következő nagy ugrás - az LTE-Advanced. Tavaly év elején a Goole egy korszerű ötletet továbbvitt: "Think Big Witht a Gig," bejelenti, hogy a szélessávú hálózatok építésénél lehetővé teszik a végső felhasználók számára az adatok továbbítását 1 Gbps sebesség fölött. A fogyasztók számára ez mintegy 100-szoros gyorsulást jelent az átlaghoz viszonyítva a szélessávú interneten az USA-ban
A kihívás komoly, de már nem lenyűgöző egy olyan szabvánnyal összehasonlítva, amelyik 1 Gbit/s kapcsolatot igér de...a +mobiltelefon! számára.
Ez az LTE-Advanced, amelynek fejlesztése belép az LTE szabvány piacára. Az Agilent Technologies Inc.. bizonyította a Mobile World Congresson Barcelonában, hogy ez a rendszer generálása és elemzése az LTE-Advanced (3GPP Release 10). Ez meggyorsítja a munkát a technológiánál, amely lehetővé teszi a mérnökök számára az új eszközök tesztelését.
Az NTT DoCoMo japán mobilszolgáltató már az 1 Gbps-es és a 200 Mbps letöltési sebességet laboratóriumi körülmények között tesztelte, megkapta a szükséges engedélyeket és azt tervezi, hogy a technológiát a valós körülmények fogják igazolni.
Iparági szakértők szerint 2015-ben az LTE-Advanced szabványt bevetik a kereskedelmi hálózatokba.
Nehéz túlbecsülni a jelentőségét az új szabvány fejlesztésére irányuló informatikai és kommunikációs technológiáknak. Amíg az LTE belép a piacra lehetőség lesz körülbelül 10-szeres gyorsulást elérni az adatátvitelre, az LTE-Advanced berendezések csaknem 100-szor gyorsabb szolgáltatást biztosítanak, mint a jelenleg kínált legjobb HSDPA és a HSPA (15 Mbps letöltési, feltöltési 5 Mbit/s). Egy ilyen vezeték nélküli infrastruktúra lehetővé teszi, hogy teljes mértékben kihasználják a cloud computing előnyeit, a hatalmas adatközpontok elérését a szoftver segítségével
Egészen a közelmúltig a kihívás az volt, hogy elérjék az 1 Gbps-t a LAN városi vezetékes hálózatokban, ami egy álomnak tűnt. Három éven belül az ilyen paraméterek a mobiltelefonokon lesz elérhető.
Egy otthoni drótnélküli router, amely támogatja az LTE technológiát - FRITZ!Box 6840 LTE - bemutatva CeBIT 2011
Ki kell építeni a szélessávú mobilhálózatokat, ami sokban megváltoztatja a mobiltelefonok felhasználási módját. Egy felhasználó, aki beszélgetésre használja a telefont 300 percnél havonta mintegy 20 MB adatátvitel történik, a jelenlegi okostelefonok esetében ez a fogyasztás több GB is lehet. A továbbiakban a kereslet növekedni fog, ezért szükség van az infrastruktúra gyors modernizációjára.
A jelentés, amit a Globális mobil Szállítók Egyesülete adott ki májusban (GSA), 208 üzemeltető 80 országban már befektetések helyezette az LTE-ben. Ma már LTE-hálózatok működnek 14 országban: Ausztria, Dánia, Észtország, Finnország, Németország, Hong Kong, Japán, Litvánia, Norvégia, Fülöp-szigetek, Lengyelország, Svédország, USA, Üzbegisztán.

"Megnyerően az antennákról" fotópályázat. Az első képek a versenyre érkezettek közül.

Versenyszabályok
Az antennák földje - J. Herein
Antennák: Wadi Musában. Wadi Musa városának már mintegy 25 000 lakosa van, de több mint 50 szállodája is van. Közelében található az egyik legismertebb és leglátogatottabb műemlék a világon.
A vezeték nélküli kapcsolat nagy jelentőséggel bír az országban, ahol a település található, amely egy gazdaságos megoldás a gyéren lakott sivatagi területeken.
Milyen híres emlékmű közelében található Wadi Musa? - Válasz hírlevelünk végén található.

Milyen híres emlékmű közelében található Wadi Musa? - Válasz hírlevelünk végén található.
Villámlott egyet ... és minden kipurcant! A tavasz és nyár a zivatarok és viharok időszaka, amelynek során az elektromos készüléket érzékeny károk érhetik. Az antenna-berendezések (mind a földi és műholdas vételnél) a legnagyobb kockázatnak vannak kitéve, de hasonlóan az összes csatlakozó eszköz, amelyek az antenna rendszerekben találhatók. Alul találhatók példák, amelyeket villámcsapás okozott.


Villámlott egyet ... és minden kipurcant!
Felhívjuk figyelmét, hogy a rendelkezések összhangban vannak az európai szabvánnyal (EN 62305-3:2009), amelyek villámok elleni hatások kivédését szolgálja, ennek alapján az antennaárbocokat már a tetőn kell megvédeni a közvetlen villámcsapástól. Ilyen védelmet lehet biztosítani az árbocnak az antenna tömbön belül egy "árnyékolt" területen való elhelyezésére, illetve egy egyedi villámvédelmi rendszer kialakításával. Egy példa egy ilyen védelemre, amelyet az alábbi ábra mutat.


Az antennaárboc és az antenna védelme a közvetlen villámcsapástól
A megoldás alapja az antenna-rendszer és a csatlakoztatott eszközök védelmének, ami jelentősen korlátozza a lehetőségét villám által megnövekedett áramnak a rendszerben való elterjedésére.
Azonban sok esetben ez sem garantálja a teljes védelmet. Fennáll a veszélye a villám elágazására és túlfeszültség indukálására. A helyes gyakorlat az, hogy a villámvédelmi eszközöket az első aktív elemek bemeneteinél helyezzük el, mint például erősítő(k) földi TV-k esetében, vagy a multiswitch rendszerekben.


TV-Sat Surge Protector: SIGNAL (F-plug/F-socket)
A TV-Sat villámvédő a SIGNAL R48602 képes a teljes FM/TV/SAT frekvenciasávban működni (5-2400 MHz). Ez 8000 A-ig tudja kezelni a túlfeszültség megerősödéseket.
Vikendházak CCTV felügyelete. A nagy probléma a nyaralók védelme. Az alábbi ábra egy példát mutat a telepítésre, alapozva a DVR TREND 250x04 M72504 készülékre.


3G Wireless Router: TP-LINK TL-MR3420 (802.11n, UMTS/HSPA)CCTV Network DVR: TREND 250X04 (H.264, 4 channels)
Egy költség-hatékony megoldás egy hétvégi ház védelmére,
a TREND 250x04 DVR, TP-LINK router és egy USB HSPA/UMTS-modem.

A DVR közvetlenül nem támogatja az USB UMTS / HSPA modemeket, ezért szükség van egy egy 3G routerre, pl TP-LINK TL-MR3420 N2957 3G/3.75G. Kommunikáció az interneten a 3G-hálózaton keresztül történik az USB-interfészen keresztül, amelyhez be kell kötni a megfelelő 3G modemet.
A minimálisan szükséges a szélessávú távfelügyelethez körülbelül 200 kbps egy videó csatornához (kiegészítő videó stream), a szolgáltatásnak egy egyedi IP-címének kell lennie. Az adatátvitel korlátozására a felvevő csak riasztási esetekben kerül sor.
A routernek köszönhetően a tulajdonos és a vendégek is hozzáférhetnek a vezeték nélküli internethez az egész házban, akik a házban tartózkodnak.

IR megvilágító kiválasztása. Egy IR reflektor kiválasztásakor emlékeznünk kell arra a tényre, hogy a fény intenzitása a fényforrástól számítva fordítottan csökken a távolság négyzetével.
Például, ha a tárgyat 10 méterre helyezik el a fényforrástól és a fény intenzitása a felületükön 1990 lux, a tárgy elmozdítása után, amikor a távolság 30 m lesz, a fény intenzitása csökken 10 lx-ra (3-szor nagyobb távolság = 9-szer kisebb fényerősség).
Fény intenzitása a fényforrástól a távolság függvényében
A kamerák széles látószögű objektívekkel hasonlóan nagyobb látószögű IR megvilágítókat igényelnek, ilyen például az IR40 Redbeam M1640 (teljes működési szöge 60 o, hatótávolsága 30 m).
Összhangban a fent leírtakkal kapcsolatban, a tartomány megnövelhető kétszeresére négy ilyen világítótest alkalmazásával (megőrizve ugyanazt az irányt/szöget).

Day/Night Camera Redbeam IC40 (470 TVL, Sony HAD CCD, 0.02 lx, 2x IR 40m)
Kompakt kamera Redbeam két IR megvilágítóval IC40 M1130.
40 m-es tartománnyal, 45o nyílásszöggel

CCTV IP kamerák még soha nem voltak ilyen olcsók! Az új 1,3 megapixeles IP kamera TP-Link TL-SC3430 K1155, felhasználhatók fontos feladatok teljesítésére az otthonokban az IP-alapú CCTV rendszerekben, boltokban, lakásokban, üzletekben, bankokban, irodákban stb. , világos és részletesebb képet adnak, mint a hagyományos analóg kamerák. A K1155 csúcsminőségű CCTV IP kamerák tudásukkal mindenki számára megfizethetők.
IP Camera: TP-Link TL-SC3430 (0.5 lx, 1.3MP, 30fps, H.264, 4.2mm)Wireless ADSL2+ (Annex A) Router: TP-Link TD-W8901G (integrated with 4-port switch and AP)
A K1155 kamera csatlakoztatási lehetőségei
Main features of the camera:
  • mozgásérzékelés
  • hang észlelése
  • web interfész, amelyet a böngészők többsége támogat többsége (Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari)
  • támogatás a NAS számára
  • képek megtekintésének lehetősége 3G mobiltelefonokkal/PDA
  • lehetőség a válaszokra videoklipek formájában, üzenetek küldése e-mail címekre, vagy egy megadott FTP szerverre.
HTTPS protokoll és az IP-cím szűrése véd az adatok kiszivárgása ellen, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy bejelentkezzen a kamerába a vezeték nélküli hálózatokon.
A kamera szállított szoftvere képes akár 16 kamerát kezelni. Ez lehetővé teszi az élőkép megtekintését a videofelvételt a videó sterameket és a felvett anyag lejátszását minden modern PC-n, így nincs szükség megvásárolni egy viszonylag drága NVR-t.

IP kaputelefon. A befektetőnek egy VoIP telefonközpontja volt az épületben, amely kaputelefon együttműködik bármilyen telefonnal is. Az IP kamera PL-621E Pixord K1533, amely a kapu fölött van felszerelve nyomon követhető lenne bármilyen számítógépen. A megrendelő egy hasonló funkcionalitást akart egy másik épületben is, amelyik 600 méterre van ettől a helytől - a probléma a kábelkapcsolat hiánya volt az épületek között.
A problémát a DAW vállalat oldotta meg. A továbbítás az épületek között TP-LINK TL-WA5210G N2350 drótnélküli hozzáférési pont segítségével oldódott meg. A hozzáférési pontok közül az egyik a switchbe csatlakozott (lent látható a diagram), amely együttműködik a PBX-szel és az IP-kamerával. A második hozzáférési pont, amelyik a távoli épületnél lett telepítve, a VoIP Gateway/Router 8level IPG-802 N4002 működik együtt.
Outdoor IP Camera: Pixord PL-621E (2Mpx, H.264, PoE)Access Point TP-LINK TL-WA5210G (outdoor)Access Point TP-LINK TL-WA5210G (outdoor)VoIP Gateway/Router 8level IPG-802
Telepítési rajz
A videó mindkét épületben tökéletesen működik, a felhasználók beszélhetnek egyidejűleg a VoIP gatewayen keresztül az emberekkel a kapunál.
A projekt végén az ügyfél teljesen elégedett volt, mind a funkcionalitásában és az igen méltányos bekerülési költségében.

DAW vállalat megkapta a"Kaméleon bögrét".
Felkérjük a telepítő cégeket, hogy küldjék be az ilyen és hasonló telepítéseket, amely termékeink felhasználásával kerülnek kivitelezésre.

Petra, Jordánia. Petra most Nabataeans romvárosa, Délnyugat-Jordániában. Egy sziklás völgyben található, ahová csak egy keskeny szoroson a sziklák között juthatunk el - az al-Siq szurdok. Az ókorban, a harmadik századtól az első századig a város fénykorát élte a fővárosban a Nabataeans királyságban. Petra már az UNESCO világörökség része 1985 óta.
A vízellátás mindig is komoly problémát jelentett Wadi Musa és Petra számára. Ahhoz, hogy a menta teát kortyolhassák, Nabataeans épített egy olyan rendszert, ahol összegyűjtötték a lefolyó vizet a sziklákról. Ezt a vizet tárolták a hosszan tartó szárazság idejére.
Új termékek a DIPOL kínálatában:
Powerline Ethernet Adapter: TP-Link TL-PA211 (200Mbps)
VSB TV Modulator: Terra MT-31 (21-69 BG/DK)
IP Camera: TP-Link TL-SC3430 (0.5 lx, 1.3MP, 30fps, H.264, 4.2mm)
WLAN Omni Antenna: TRANS-DATA DZ12 5GHz
Powerline Ethernet adapter
N3357
VSB modulátor
R871736
1.3MP 30fps IP kamera
K1155
5GHz WLAN antenna
A743040
Érdemes elolvasni:

A vezeték nélküli hálózat kiszélesítése. Könnyen előfordulhat az, hogy egy nagyobb lakásban, vagy házban a lakók nem használhatják a saját WiFi hálózatukat egyes szobákban a jel magas gyengülése miatt, amelyet a falak vastagsága és a mennyezet okoz. A megoldás erre a problémára az, hogy egy további elérési pontot kell félúton létrehozni, amely által a lefedettség nélküli területen is megnő a jel erőssége. A telepített eszköznek repeater üzemmódban kell működnie...
Wireless PCI Adapter (eXtended Range): TL-WN551GAccess Point with eXtended Range: TP-Link TL-WA500G<br />(AP/APC/WDS 2.4GHz, PoE)ADSL Annex A Router: TP-Link TD-8816High Power Wireless USB Adapter: TP-LINK TL-WN422G<br />(2.4GHz, 54Mbps, external antenna connector - SMA R/P) Access Point with eXtended Range: TP-Link TL-WA500G<br />(AP/APC/WDS 2.4GHz, PoE)
Gazdaságos és professzionális - TREND DVR. A CCTV telepítőknek igen gyakran fell kell nőniük a nagy vásárlók elvárásainak, amelyek nem rendelkeznek olyan költségvetéssel, amelyek lehetővé tennék a kiváló minőségű berendezések telepítését. A megoldás a TREND DVR 250 sorozat lehet. A TREND 250X16 egy 16 csatornás DVR, amely felvételi képessége 4CIF (704 x 576) - a maximális felbontást biztosítva az analóg kameráknak. A H.264 tömörítés és a kompatibilitás merevlemezhez, amelynek kapacitása akár 2TB lehetővé tesz a nagy mennyiségű videó adat...
Vandal-proof Dome Camera: V-CAM 515 (550 TVL, Sony Super HAD II CCD , 0.01 lx, 4mm, IR)Outdoor Compact Camera: n-cam 550 (540 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.5 lx, 4-9mm, IR 30m)High Speed Dome Camera: PH-10H (3.8-38 mm, 500 TVL,Sony Interline Transfer CCD, 0.7 lx)CCTV Network DVR: TREND 250X16 (H.264, 16 channels)
Veszteség nélküli kábel TV jel elosztás. A sok szobából álló lakás kábel TV jelénél, akár szabályként is kimondhatjuk, olyan igény van az erre a célra használt erősítőknél, hogy 62 és 80 dB közötti jelszinteket kell biztosítaniuk. A leginkább használt antennaerősítőket nem használhatjuk erre a célra, mert a nem részletezett paraméterek miatt speciális kábeles csatornák is vannak ( S csatornák a VHF és UHF sávok között). Ezt az űrt töltik ki a következő RF erősítők az AWS-1145 B117028 és...
Az AI-223 R90452 kiemelkedő jelterítési eszközként használják kábel TV hálózatokban

Írások, cikkek különböző témákról


DVB-T információk


Vedd és Vidd!!

A határozott idejű kártyák készpénz fizetése ellenében azonnal elvihetők! Feltöltő kártyák megérkeztek! DVB-T készülékek egy éves előfizetéssel, rendkívüli kedvező áron!

Ajándékozza meg családtagjait ezzel a Magyarországon újdonságnak számító kártyaértékesítési formával!
DVB-T Receiver Signal HD-507 (MPEG-2/4, PVR Ready)
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI