KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 24/2011 (2011. június 13.)
Kinyitod az autót és...ott van a Google. 250,000 kilométer baleset nélkül, csak egy lökhárító sérüléssel - egy gondatlan vezető hajtott az autó hátuljába. Úgy tűnik itt a beszélgetésnek vége is szakad - kik a jobb vezetők, a férfiak, vagy a nők - a végeredmény itt van: a robotok nyertek!
Az autók saját magukat irányítják, amelyek a Google projektjében találhatók, a Toyota Prius módosított változatában. Ezeket tesztelik az amerikai utakon. A teszteket természetesen emberi felügyelettel végzik, mert a törvény nem engedélyezi másképpen. A "kisegítő" emberi járművezető bizonyos beavatkozásokat végez el, például, ha egy biciklis fut vörös fénnyel elhalad az autó közelében. Az eredmények azonban annyira kielégítőek és a projekt fejlesztése olyan gyors, hogy Nevada államban fontolgatják a jogszabályi változtatásokat és egy jogszabály elfogadását, amely lehetővé teszi az ilyen robotautók részvételét a rendes forgalomban.
Nevadát szándékosan választották ki - több mint 600 km gyorsforgalmi úttal rendelkezik és mindössze 2,7 millió ember lakja, könnyűek az útvonalak és kicsi a forgalom, és ...a katonai bázisok. A projekt érdekli a Defense Advanced Research Projects Agencyt (DARPA) - egy ügynökség, amely keresi a lehetőséget az új technológiáknak a hadseregben történő bevezetésre.

Úgy tűnik, hogy a harcban az ütések, a karcolások és a festék nem lehet akadálya a végrehajtásban ... személyzet nélküli tankok.
Az autók felszereltsége:
 • videó kamera - a visszapillantó tükör közelében szerelve, közlekedési lámpák és a mozgó akadályok érzékekése;
 • távolságérzékelők - három radar van felszerelve az első lökhárítóra (két oldalon és középen, és egy pedig a hátsó lökhárítóra, méri a távolságokat a különböző akadályoknál és lehetővé teszi a rendszer, hogy az autó sebességet csökkentse;
 • pozíció becslés - egy szenzor van a bal hátsó keréknél beszerelve, amely méri az oldalirányú mozgásokat és meghatározza az autó helyzetét a térképen;
 • lézerszkenner - forgó érzékelő a tetőn, szkennelési területe 60 méter sugarú, amely egy dinamikus három dimenziós térképet hoz létre a környezetében.
A módosított Toyota Prius és a kiegészítő berendezések
(Forrás: The New York Times)
A vezetők nélküli járművek lehetséges használatának óriási jelentősége van, kezdve a magán gépkocsiktól, taxik, rakományok szállítására használt teherautókig, amelyek a rakományt határidőre el tudják szállítani a többi szállítmánnyal együtt. Az elképzelése a projektnek az, hogy a hibákat megelőzze, ami a vezetők a fáradtság okozta hibákból, vagy zavaró körülményekből fakad és ezáltal kizárja az embert a vezetőülésből és helyébe a "tévedhetetlen gépeket" helyezi.
Az Egészségügyi Világszervezet szerint, több mint 1,2 millió ember hal meg évente a közúti balesetekben és a kutatások alapján azt mondják, hogy felére lehetne csökkenteni ezt a szégyenletes statisztikát.
Egy dolog biztos, ha a terméknek sikerül elindulni a piacon, akkor az alkoholtartalmú italok kedvelői lélegzethez jutnak!

A Google Car vezetési bemutatója
"Megnyerően az antennákról" fotópályázat. Az első beérkezett pályázati fotók.

Versenyszabályok
Antennaerdő Algirban
Lukasz Berezowski
Antennák Dalmáciában. Ősi időkben a régiót Dalmáciában az illir törzsek lakták. A hetedik és hatodik században a görögök több gyarmatot is létrehoztak, a harmadik század volt a kezdete a római uralomnak. A második világháborúig, ez része volt Bizáncnak, Magyarországnak, Velencének és Ausztriának.
Antenna láthatók a képeken, amelyek az egyik a dalmáciai városban találhatók. Melyikben? - Válasz hírlevelünk végén található.

Antennák láthatók a képeken, amelyek az egyik a dalmáciai városban találhatók.
Melyikben? - Válasz hírlevelünk végén található.
Gazdaságosak és professzionálisak - TERRA MT-31 VSB modulátorokkal a SMTV/MATV-rendszerekben történő programok elosztása, ahol problémát jelent az új csatornák beépítése a rendszerbe.
A probléma megoldható a VSB modulátorok használatával (VSB - csonkaoldalsávos Vestigal Side Band), amely a fejlettebb modulációs technikának köszönhetően, a szomszédos csatornákat is képes működtetni, anélkül, hogy további csatornát kellene kihagyni (legalább egy csatornát), mint ami a DSB (Dual Side Band) modulátorok felhasználása esetében merül fel.
VSB TV Modulator: Terra MT-31 (21-69 BG/DK)
VSB TV Modulátor Terra MT-31 (21-69 BG/DK)
R871736
Egészen a közelmúltig a VSB modulátorok vásárlása összefüggött a telepítési költségek jelentős növekedésével. A TERRA MT-31 R871736 modulátorok mostantól kezdve eltörlik ezt az akadályt ebbe a szegmensbe tartozó eszközöknél.
Lehetővé teszi sokkal hatékonyabban kihasználni az UHF-sávot. Tipikus bemeneti jelek közé tartoznak az alapsávú videó/audió jelek, amelyek analóg kamerákból, DVR, DVD-lejátszókból, számítógépekből és a média lejátszókból származnak.


A modulátorokat sikerrel használhatják otthoni telepítéseknél, vagy kis méretű MATV rendszerekben. A 80 dBuV kimeneti szint biztosítja az RF jelek közvetlen elosztását több antennaaljzat számára. Összetettebb rendszerekben szükség lehet UHF csatornaerősítőkre. Az aprólékos minőség ellenőrzés aTerra vállalatnál szinte gyakorlatilag hibamentessé teszi ezeket a készülékeket.
RTSP ATU DVR. Az RTSP egy protokoll, amit általában a multimédiás adatok továbbítására használnak. Ez a protokoll népszerűsége miatt könnyen átalakítható és a tartalom is hozzáférhetővé tehető a szélesebb közönség számára.
A DVR ATU M71000 képes videót küldeni az egyes csatornákból az RTSP protokoll segítségével. Ebből a célból a felhasználónak előre kell továbbítania az 554. portra.

VLC médialejátszó ablaka - egy kép az ATU DVR 1. csatornájáról, RTSP protokollon keresztül küldve
Az RTSP stream több programban is szerepet kaphat, valamint a megfelelő plug-inek, amelyek a telepített böngészőbe vannak építve. Az egyik ilyen a VLC Media Player. A stream lejátszásához felhasználónak ki kell jelölni a "Use RTP over RTSP (TCP)" opciót a program beállításainál és adja meg a következő címet a cím mezőben:
rtsp://IP:554/CH
IP - IP címe a DVR-nek
CH - csatorna száma: 01, 02, 03, stb.
Az így küldött videó az RTSP stream gyengébb minőségű, mint a felvétel, amely a rendelkezésre álló sávszélességet menti meg. A protokoll használata tökéletes megoldás azok számára, akik gyors és könnyű hozzáférést szeretnének a felvevőből a képekhez.
Védelem a kisfeszültségű berendezések áramkimaradásai ellen. Felelős létesítmények, amelyek meghajtása 12 VDC feszültséggel történik AC/DC adapterrel, mint a riasztó-és videó-megfigyelő rendszerek, védeni kell az átmeneti hálózati áramkimaradásoktól.
Szünetmentes tápegységek garantáltan a puffer tápegységek. DIPOL ajánlatában két modell található: ZBP-13.8V/3A AWZ 300 M18287 és M1853 CS24U12V/2A.


Az M1853 puffer tápegységet kamerák, adó-vevők, riasztóközpontok, érzékelők, zárak és egyéb eszközök 12 VDC és 2 A történő meghajtására tervezték. A tápegység főbb jellemzői:


 • Nagyon széles bemeneti feszültség-tartomány: 85-264 VAC, 47-70 Hz
 • A kommunikációs interfész információt szolgáltat az akkumulátor állapotáról (biztonsági mentési műveletek, alacsony töltési szint, rongálódás)
 • Hallható riasztás, ami figyelmeztet az akkumulátor lemerülésére stb.
 • Hidegindítási-opció (AC nélkül)
 • Lehetőség egy külső újratölthető elem csatlakoztatására.
Buffer Power Supply: CS24U12V-12 (12V/2A, 12Ah)Buffer Power Supply: CS24U12V-12 (12V/2A, 12Ah)Outdoor Compact Camera: n-cam 550 (540 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.5 lx, 4-9mm, IR 30m)Vandal-proof Dome Camera: V-CAM 540 (550 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 4-9mm, IR)ADSL Router w. 4-port Switch &802.11n AP: TP-Link TD-W8960NCCTV Network DVR: TREND 250X04 (H.264, 4 channels)
Példa a puffer tápegység alkalmazására M1853
Videókamerás megfigyelőrendszer egy egyiptomi vidámparkban. A biztonság növelése érdekében a Dream Parkban Egyiptomban beszereltek egy videókamerás megfigyelő rendszert ACTi IP-kamerákra alapozva.
A létesítmény 150 holdas területét három tematikus részre bontva befedte a kiépített összefüggő rendszer. Ez az IP-kamerák alapvető jellemzőinek köszönhetően valósulhat meg: nagyon nagy területeken lehetséges a telepítés és támogatja a megapixel felbontást.

Dream Park Egyiptomban
A fő rendszer 3 kültéri kamerából áll TCM-1231 K1021, gyors dom nappali/éjszakai kamera ACTi CAM-6611 K1214, és 5 kamera ACM-4001 K1503 telepítve az épületek belsejében. Az egész rendszer magában foglalja a meglévő analóg kamerákat is, amelyek 10 videó szerverrel vannak összekötve TCD-2100 K2150.


H.264 Video Server: ACTi TCD-2100Outdoor IP Camera: ACTi TCM-1231 (1.3 Mpx, H.264)IP Speed Dome Day/Night Camera: ACTI CAM-6611 (MPEG-4)IP VGA Camera: ACTi ACM-4001
Az IP CCTV rendszer felépítése a vidámparkban
A rendszer biztosítja a megbízható, stabil működést és kiváló képminősége lehetővé teszi az arcok azonosítását. Az ACTi hardver konfigurációja és menedzsmentje az ACTi NVR ingyenes szoftverével elérhetőek egy Internet Explorer böngészővel, amely alkalmas a videó-felvételre.
Hogyan lehet spórolni a telefon szolgáltatásoknál? Az egyik módszer az, hogy egy VoIP gateway N4002 alkalmazunk, amely egyidejűleg lehetőséget biztosít három VoIP szolgáltatást egyetlen DSL vonalon keresztül. Ez a fajta kapcsolat lehetővé teszi a felhasználó számára jelentősen csökkenti a telefon és fax szolgáltatás költségeit.
Az átjáró VoIP N4002 két telefon jack használata lehetővé teszi analóg telefonok számára a beszélgetést interneten keresztül.

Access Point: TP-Link TL-WR740N (w. router, 4p-switch, 150Mb/s 802.11n)
Az eszköz alkalmazása egy LAN hálózatban.

Főbb jellemzők:
 • 3 SIP támogatása,
 • két Ethernet port,
 • Két FXS port (két telefon),
 • beépített router, amely lehetővé teszi az internet-kapcsolat megosztását,
 • több dekódoló támogatása: G.711a / u, G.723, G.726, G.729A, G.729B
 • telefon beállítások/funkciók: hangerő, gyors tárcsázás, telefonkönyv, hívás kapcsolás.
VoIP Gateway/Router 8level IPG-802
VoIP Gateway/Router 8level IPG-802 N4002

Split, Horvátországban. A második legnagyobb város Horvátországban 210.000 lakossal, Zágráb után. Az egyik műemlék a római Diocletianus palotája, aki a közelben született.
A középkorban a város püspöki székhely volt az egyetemes hagyományokhoz hű latin katolikus egyházhoz, ellentétben a Nin püspökséggel. Splitben van egy szobra Gergely püspöknek, aki 10. században élt és a püspök tagadta a pápa hatalmát, és az egyházi szertartásokban bevezette horvát nyelvet az addig kizárólagosan használt latin helyett. Ez a horvát nyelv fejlődése, és a horvátországi egyház megerősödése szempontjából egyaránt fontos lépés volt.

Nini Gergely püspök szobra, a babona szerint a szobor nagylábujjának megérintése szerencsét hoz, és hogy mennyien hisznek ebben, az látszik a nagylábujj eltérő színéből. A szűk utcák és a Dóm téren az Utolsó vacsora művészeti megformálása - azt is jelentheti, hogy még nem volt Splitben.
Új termékek a DIPOL kínálatában:
Powerline Ethernet Adapter: TP-LINK TL-PA111 (85Mb/s)
Combo HD Receiver: Ferguson Ariva 200 COMBO (DVB-S/S2+DVB-T)
SFP Module: TP-LINK TL-SM311LM (1000Base-SX MMF 550m 2xLC)
Wireless USB Adapter: TP-Link TL-WN723N (802.11n, 150Mb/s)
Powerline Ethernet Adapter
N3352
Combo HD vevő
A99382
SFP modul
L1402
Wireless USB Adapter
N2927
Korábbi számainkban írtuk:
SMATV rendszer 232 aljzattal. Az egyik tervező irodából hozzánk fordultak segítségért egy bérház SMATV rendszerének tervezése ügyében.
Azt igényelték, hogy minden apartmanban két antennaaljzat legyen a digitális földfelszíni televíziós jelek (DVB-T) és a műholdas csatornák vételére a Hotbird és az Astra műholdakról...
A SMATV rendszer diagramja, amelyet a SatNet a TERRA szoftver segítségével fejelesztettek ki. A tervező iroda alkalmazottjai meglepődtek a nagy projekt egyszerű és elegáns kialakításán, amely multiswitchekre lett alapozva.

Hogyan alkalmazzuk a DLNA funkciót? A piacon léteznek televíziók, amelyek LAN portokkal rendelkeznek és az Ethernetet kapcsolatát más berendezésekkel való együttműködésre tudja használni, aminek DLNA (The Digital Living Network Alliance) certifikációja van. A DLNA szabványt televíziókban, PVR-ben, DVR-kben, mobiltelefonokban, NAS meghajtók, hifi-rendszerek, PC-k, marokszámítógépek, hálózati nyomtatókban valósították meg...
Az otthoni hálózat, amely lehetővé teszi a digitális televízió vételét, (DVB-T/DVB-S/DVB-S 2) és a multimédiák elosztását

HD képek egyszerre több vevőkészüléken? A Signal-HD HDMI 1 x 4 H3214 osztó képessé teszi a felhasználót arra, hogy akár 4 modern TV készüléket csatlakoztasson a HDMI bemenetekhez nagy felbontású jelforráshoz. A felerősített kimenő jeleket HDMI 1.3b kábelen keresztül továbbíthatják akár 15 m távolságig...
HD képek egyszerre több vevőkészüléken - felhasználási példa a Signal-HD HDMI 1x4 H3214 splitterrel
Írások, cikkek különböző témákról


DVB-T információk


Vedd és Vidd!!

A határozott idejű kártyák készpénz fizetése ellenében azonnal elvihetők! Feltöltő kártyák megérkeztek! DVB-T készülékek egy éves előfizetéssel, rendkívüli kedvező áron!

Ajándékozza meg családtagjait ezzel a Magyarországon újdonságnak számító kártyaértékesítési formával!
DVB-T Receiver Signal HD-507 (MPEG-2/4, PVR Ready)
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI