KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 25/2011 (2011. június 20.)
Nyári Szünet

Mint minden évben, a nyári szünet idejére a szerkesztőség szünetelteti tevékenységét.
Legközelebbi számunk 2011. augusztus 23-án fog megjelenni.

Minden Tisztelt Olvasónknak kellemes kikapcsolódást és örömteli nyári vakációzást kívánunk!
Smart TV - hogyan találkozott a Samsung Van Gogh-al. A kiállítás Vincent Van Gogh, Jean F. Millet és Claude Monet munkáinak a bemutatója a Hangár Művészeti Múzeumban Szöulban, Dél-Koreában, júniustól szeptemberig zajlik ebben az évben. Ilyen kiállítást sok helyen rendeznek a világon, de a szponzor és szervezője a kiállítás címe alapján "Reve et realite" (Álmok és valóság) Koreában, a Samsung nem túlságosan jártas a művészetek világában. A fogyasztói elektronika nagy gyártója egy új megközelítéssel rukkolt elő - a falakon nem festmények, hanem 46 collos LED LCD televíziók találhatók Smart TV technológiával, amelyek bemutatják a kiválasztott műveket a festményt készítő mesterekkel kapcsolatos információkkal, és ezek segítenek megértetni a nézőket a festés technikájával, a művészetükkel.

Kész csoda lenne, ha a művészek emiatt "nem forognának a sírjukban", mert a jövőben hasonló projektek válhatnak elfogadottá a valódi kiállítások mellett. Egy ilyen megközelítése a bemutatónak drámaian növelné a közönséget. Minden TV előfizető gyakorlatilag letöltheti a kiállítás anyagát az internetről. Így ez a technológia, amelyik kapcsolódik a televízióval, internettel és multimédiával belép az emberi tevékenység egy másik dimenziójába...


Kiállítás a nyugati mesterek munkáiból,
amelyet megcsodáltak a keleti emberek köszönhetően a koreai technológiának
(Forrás: akihabaranews.com)

Smart TV vagy a "Connected TV" nem egy különleges rendszer, de a tendencia egy eszközben az integrációban, hogy a szolgáltatás elérhető legyen az interneten keresztül (multimédiás szolgáltatások, közösségi hálózatok, hírek és sok más egyéb) a hagyományos televíziókban. A vezető televízió gyártók a Samsung, a Sony és a Philips az európai piacon ezt igyekszik felkarolni. A leghíresebb globális projekt a Google TV és más érdekes kezdeményezések, amelyeket Európában fejlesztettek ki, a HbbTV és Youview és ezek kiegészítik a "normál" programozású csatornákat az internet segítségével.
"Connected TV" nem lett még szabványosítva, de a gyártók a tartalmat szeretnék kihasználni az új csatornák elosztásában, amit bizonyít az is, hogy több mint 100 millió darab ilyen készüléket adtak már el.

A témát az egyik Google-alkalmazott jól foglalta össze: "A legjobb dolog a Google TV körül az, hogy mi sem tudjuk, mi lesz a legmenőbb dolog a későbbiekben." Úgy tűnik, hogy a "Connected TV" sokkal fontosabb a TV felhasználóknak számára, mint a másik új technológia a 3D, inkább vásárol egy olyan televíziót, amelyik együtt működik az internettel.
Egy bázisállomás és egy romantikus stílus. A bázisállomás látható a képen lent Európa egyik legérdekesebb palotái közül, amelyik az oszlopok között látható. A palota a tizenkilencedik századból származik és romantikus stílusban épült, olyan német várak mint a Neuschwanstein, Wartburg, és Hohenschwangau.
Ebben az esetben a palotában stílusok keverednek: neo-gótikus, reneszánsz és neomanuelino.
Az ország, ahol a híres palota épült, a homlokzatot kerámia borítja és az épületen látható a parabola antenna. Egy jellegzetes motívum látható a szobron , ami közvetlenül a palotából való.
Hol van ez a "romantikus kastély"? - A válasz hírlevelünk végén található.


Hol van ez a "romantikus kastély"? - A válasz hírlevelünk végén található.


Az ország, ahol a híres palota épült, a homlokzatot kerámia borítja és az épületen látható a parabola antenna.
A jellegzetes motívum látható a szobron , ami közvetlenül a palotából való.
Hogyan alakítsuk át az analóg TV rendszereket a szállodákban és kórházakban DVB-T-re? A digitális földfelszíni televízió sok programja az oka, hogy a szállodák és kórházak tulajdonosait érdekli az analóg televíziókkal kapcsolatosan az új platform, miként változik a helyzet az analóg adások lekapcsolása után. Számos módja van a digitális jelek elosztására az analóg TV rendszerekben. A fő kiválasztási szempont a vevőkészülékek száma a helyiségekben:
  • különféle vevőkészülékek - két alternatíva van - a tévék cseréje egy új DVB-T hangolóval rendelkezőre, vagy a külső DVB-T vevőkészülékek alkalmazásával pl. Signal HD-507 A99250 (mindegyik TV készülékhez);
  • kicsi és közepes TV számnál - a jelentős költség miatt a tévék cserje helyett a legjobb megoldás külső DVB-T vevőkészülékek alkalmazása pl. Signal HD-507 A99250 (mindegyik TV készüléknél);
  • tizenöttől több száz tévéig - ebben az esetben a televíziók cseréje túlzottan költséges volna és sok külső DVB-T vevőkészülék alkalmazásával működési problémák léphetnek fel - a legjobb megoldás egy fejállomás alkalmazása, amely CODFM-PAL konverterekkel átkonvertálja a digitális jeleket az analóg PAL csatornákra.
Amennyiben a tulajdonos a fejállomás mellett dönt nem kell megváltoztatni az elosztó hálózatot sehol a helyiségekben, ahol a televíziók üzemelnek - így minden digitális program, amelyek a multiplexekben vannak analóg csatornaként elérhetők lesznek.
Az MMH-3000 fejállomás mintaalkalmazása a DVB-T jelek vételére és analóg PAL csatornákra való átkonvertálása (8 program két multiplexről). A fejállomásnál két OFDM vevőkészüléket/DSB modulátort RT-316 R81707 és hat MPEG2/H.264 TS dekódolót/DSB modulátorokat DM-316 R817121 alkalmaznak.
Az MMH-3000 fejállomás alapvető eszközei, amelyeket ehhez az alkalmazáshoz használunk a következők:
  • Alap egység UC-380 R81700 a tápegységet az, RF erősítőt és az intelligens adatbuszt, valamint helyet biztosít 8 modul számára;
  • OFDM vevőkészülék/DSB modulátor RT-316 R81707 - "master" modul a DVB-T OFDM jelek vételére (MPEG2/H.264, FTA multiplexek) és elosztja azokat MPEG2/H.264 tobábbítási streamként "slave" modulokhoz;
  • MPEG2/H.264 TS dekódoló/DSB modulátor R817121 - a "slave" modul dekódolja a DVB-T MPEG2 és H.264 jeleket (TS) és konvertálja azokat analóg TV csatornákra.
Amellett, hogy jelentős költségcsökkentés érhető el ezáltal, a további előnyei a fejállomásnak még: nem kell használni kiegészítő berendezéseket a szobákban, szabadon dönthetnek az elosztásra kerülő csatornák számában és lehetőség a kódolt fizetős televíziós csatornák vételére, egyúttal az egész rendszer számára elosztani. Az utóbbi funkció nem érhető el abban az esetben, ha egyedi DVB-T vevőkészüléket alkalmaznak.
A fejállomás alkalmazása nem zárja ki a DVB-T jelek forrásának az elosztását ugyanabban a telepítésben. A vegyes televíziók felhasználása esetén, az analóg tévék felhasználói megkapják azokat a DVB-T programokat, amelyeket átkonvertáltak az MMH-3000 fejállomásban, míg DVB-T hangolókkal rendelkező televíziók felhasználói - az eredeti DVB-T programokat használhatják.Igényes vevőknek teljes CCTV termékskála. A Hikvision eszközök teljes sorozata, a kiegészítő szoftverrel lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a legfejlettebb videó megfigyelő rendszereket hozzák létre. A jelenlegi követelmények az ilyen rendszerekre igen magasak, a berendezéseknek megbízhatónak, méretezhetőnek és teljes funkcionalítással rendelkezőnek kell lennie.
A Hikvision DVR-k képviselik a felső osztálybeli adatrögzítő berendezéseket. A vezető modellek a 8108HFI-S M78080 és 8116HFI-S M78160, maximális felbontással képesek a videót felvenni és az analóg CCTV rendszerekben használt keretarány (704 x 576 @ 25 fps) egyidejűleg minden csatornánál azonos lehet.
Rendszervezérlőegység a DS-1003 M77920 lehetővé teszi az üzemeltető számára, hogy irányítsa a DVR-eket és a csatlakoztatott PTZ kamerákat. Egy egység akár 31 digitális adatrögzítőt és 255 kamerát irányíthat.
A kamerák koaxiális kábeleken keresztül csatlakozhatnak a digitális adatrögzítőkhöz ( E1015, M6000, M5995, M6100), UTP E1408, E1515, vagy optikai kábeleken (pl. ULTIMODE V-024D L2402 száloptikai videó konverterrel négy videócsatorna és egy telemetrikus adatcsatorna egy multimódusú rostkábelen 2 km-ig).
Az üzemeltető a felügyelő központban, vagy a felügyeleti poszton (a rendszer méretétől függően) nézi az élő videót és a felvételeket merevlemezről VGA monitoron. A Hikvision DVR 8100-es sorozata a ( M76080, M76081, M78080, M78160, M76081, M76161) képes akár nyolc 2 TB HDD-t befogadni, amelyik számításba veszi a maximális videóminőséget, menti meg a felügyeleti filmfelvételek több mint 40 napját és mindezt takarékosan. Az ajánlott HDD modell a Seagate SV35.5 M89265, amelyet kimondottan felügyeleti digitális videó-felvételek számára gyártanak.
Compact CCTV Camera: n-cam 640 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 4-9mm, IR 30m)High Speed Dome Camera: PH-33 (3.5-111.5 mm, 540 TVL, Sony Super Had CCD, 0.7 lx)High Speed Dome Camera: PH-10H (3.8-38 mm, 500 TVL,Sony Interline Transfer CCD, 0.7 lx)Fiber Optic Video Converter ULTIMODE V-024D (multimode-WDM, 4x video, 1x data)Fiber Optic Video Converter ULTIMODE V-024D (multimode-WDM, 4x video, 1x data)IP Camera ULTICAM DS-852MF-E (2.0 Mpix)System Control Unit DS-1003 Network DVR: HIKVISION/ULTIMAX DS-8108HFI-S H.264 (8-ch.)Network DVR: HIKVISION/ULTIMAX DS-8116HFI-S H.264 (16-ch.)Ethernet Media Converter ULTIMODE M-207M (one single-mode fiber up to 20km)Ethernet Media Converter ULTIMODE M-207M (one single-mode fiber up to 20km)HDD SEAGATE 1 TB SV35.5 (for CCTV DVRs)
Egy hibrid CCTV rendszer diagramja, ami nagy hatósugarú adatátvitelnél a száloptikát használja
A Hikvision digitlis adatrögzítők csatlakoztathatók az internethez. A globális hálózat hozzáférést biztosít a DVR-hez bárhol a világban. A médiakonverterek alkalmazása pl. M-207M L11521 számításba veszi a nagy kapacitású optikai infrastruktúra kiépítését kiterjedt videokamerás megfigyelőrendszer-rendszerek építésénél, (az L11521 konverter esetében kiváló minőségű videó-átvitel lehetséges 20 km távolságban). A rendszerek IP-kamerákat is tartalmazhatnak, pl. Ulticam K1441. A videóadatot az IP-kamerákból és a biztonsági mentésadatokat a digitális adatrögzítőkből szervereken tárolhatják, amelyeket a szervereken futtatnak NVR Server szoftver. Egy másik alkalmazás - iVMS4500 - képessé teszi a rendszerek felhasználóit arra, hogy a kamerákat megfelelő okostelefonokon és PDA-kon keresztül kezeljék. Az egész rendszer (szerver, DVR, analóg és IP-kamerák) egy PC képes irányítani, amely iVMS4000 alkalmazást futtatja, lehetővé teszi egy élő előzetes megtekintését, hozzáférés-szabályozást, a paraméterek beállítását és a felvételek lejátszását a digitális adatrögzítőkön és az NVR szerveren is. Minden alkalmazás ingyenes hozzáférést biztosít.
CMRR videó-transzformátorokban (balunokban). Balun a Balance-Unbalance angol kifejezés rövidítése, amelyeket CCTV alkalmazásokban használják, ahol egy transzformátor átalakítja a továbbítási csatornákat egy koaxiális kábelről egy sodrott érpárra és fordítva. A legnagyobb előnye a szimmetrikus továbbításra használt kábelek alacsonyabb költsége, a külső zavarokkal szembeni magasabb ellenállás és a nagyobb távolságra történő továbbítás lehetősége. Mivel azonos a szimmetrikus kábel két drótjának az elrendezése, a zavarok kioltódhatnak a szimmetrikus bemenetnél. Ez nem lehetséges egy koaxiális kábelen történő továbbítás esetében.
Az, hogy egy videó transzformátor megszünteti a közös zavarokat azonosan mindkét vezetékben jellemzi a Common Mode Rejection Ratio (CMRR). Ez a hibajel arány az aszimmetrikus kimenetnél a transzformátornak az interferenciához való aránya mindkét bemeneten. A paramétert lehetséges mérni, például a jelentkező közös zavaró jel csúcspontja által Vz mindkét szimmetrikus bemenet (pl. zárlatos, egy differenciál jel megszüntetése). Ilyen körülmények között egy ideális transzformátor nem nyújt semmilyen aszimmetrikus jelet a kimenetén 0 V, de az igazi eszköz megmutatja a Vb értéket. A CMRR kiszámítása a képlet alapján:
CMRR = 20*LOG(Vb/Vz)
Video Transmitter/Receiver (Balun): 1VP-B (BNC, angular, 2pcs)
Video Transmitter/Receiver (Balun): 1VP-A (BNC, 2 pcs)
Video Balun Set: 1VP-C (2 pcs., BNC lead)
Video Transmitter-Receiver Set: 1VAP (BNC, DC-2.1/5.5)
Videó balunok 1VP-B
M16654
Videó balunok 1VP-A
M16655
Videó balunok 1VP-C
M16658
Videó balunok 1VAP
M16659
Az Etrix balunok CMRR-je ( 15 kHz-től 6 MHz tartományig) 60 dB. Ez azt jelenti, hogy gyengíti a közös jeleket (zavarokat) 1000-szeresen.
Otthonok megfigyelése a nyári szünetben. A szabadságolások ideje alatt a lakások gyakran hetekig felügyelet nélkül maradnak, amely kockázatot jelent a betörési kísérletekkel, az áramellátással, épületgépészeti rendszerekkel szemben, stb., vagy tűz. A szomszédok, vagy a család nem található mindig a helyén, hogy mentse az ingatlant, vagy minimalizálja a kárt és veszteséget. Az állandó aggodalom egyáltalán nem jó dolog a szabadság ideje alatt...


A megoldás a problémákra, ha felügyelet nélkül hagyja otthonát a TP-Link TL-SC3430 kamera K1155 használata. Az IP kamera felbontása 1,3 MP és támogatja az összes népszerű böngészőt, kezdve az Internet Explorertől a Firefoxig, így a felhasználó megtekintheti a videót a világ bármely pontjáról az Interneten keresztül, továbbá a mobiltelefonok, PDA-k, stb. segítségével. Ellenőrizheti bármelyik pillanatban ami a megfigyelt lakásban történik. A mellékelt szoftver akár 16 ilyen kamerát képes kezelni. Lehetővé teszi az élő videó megtekintését, a videó stream rögzítését és a felvett anyag lejátszását. A felvételt elindíthatja a videó mozgás érzékelője, ( behatolás a helyszínre), hang érzékelés (a törött üveg hangja, stb.)


IP Camera: TP-Link TL-SC3430 (0.5 lx, 1.3MP, 30fps, H.264, 4.2mm)Wireless ADSL2+ (Annex A) Router: TP-Link TD-W8901G (integrated with 4-port switch and AP)
A TP-LinkTL K1155 kamera-SC3430 kommunikációs képességei
Az automatikus funkcióknak köszönhetően a felhasználónak nem kell néznie a tulajdonát túl gyakran. A TL-SC3430 észlel bármilyen behatolást és emailen keresztül figyelmezteti a felhasználót a mozgás, vagy hang észleléséről. Ugyanakkor az adatot elküldi egy meghatározott FTP szervernek, az eseményről filmfelvételt szolgáltat, ami kiváltotta a riasztást. Ez lehetővé teszi a tulajdonosnak, hogy nemcsak az otthon online előzeteséhez férjen hozzá, hanem a korábban történt riasztást kiváltó eseményt megtekinthesse.


Egy biztonsági mentése az internet kapcsolatnak. Sok vállalatnál az internet hirtelen megszakadása nagy veszteségeket válthat ki. Az ilyen balesetek elkerülése érdekében a hálózatot üzemeltetőknek célszerű két ISP szolgáltatással is rendelkeznie. A leggyakoribb megoldás egy kábeles (DSL) és egy GSM szolgáltatóval történő szerződéskötés (mobil internet).
A Failover funkció megvalósítja a 3G TP-LINK TL-MR3420 N2957 segítségével az irodák és vállalkozások számára az ideális veszteségmentes internet-kapcsolatot a szokásos üzleti tevékenységben. Abban az esetben, ha DSL hiba következik be, a kommunikáció a 3G hálózat internetes szolgáltatását veszi igénybe. (a 3G modem csatlakozik az USB-interfészen keresztül). Miután a DSL vonal javítása megtörtént, a készülék automatikusan átvált az eredeti állapotra (a DSL internetes szolgáltatásra). Ennek a megoldásnak az előnye az állandó internet-hozzáférés lehetséges minden számítógépen a LAN-on keresztül, mind a vezeték nélküli interfészen (b/g vagy n szabvány, akár 300 Mb/s) vagy Ethernet porton.


Wireless USB Adapter: TP-Link TL-WN722N (802.11n, 150Mb/s)3G Wireless Router: TP-LINK TL-MR3420 (802.11n, UMTS/HSPA)
3G Internet kapcsolat biztonsági mentés LAN csatlakozás számára
TP-Link TL-MR3420 N2957 drótnélküli routerrel
A problem with GSM coverage? There are many locations where the range of a cellular network allows for use of mobile phones out of buildings, but is insufficient for indoor operation. Such locations include some remote places, e.g. recreational areas (long distances to base stations), but more often rooms in old buildings with thick walls or in basements and cellars (e.g. pubs, coffee shops). A strong barrier can also be modern windows with panes covered with metallic layers.
The solution to this problem is to install a suitable GSM or 3G repeater.
GSM Amplifier/Repeater SIGNAL GSM-305
GSM Amplifier/Repeater SIGNAL GSM-505
GSM Amplifier/Repeater SIGNAL GSM-1205
SIGNAL GSM-305 A6765
SIGNAL GSM-505 A6775
SIGNAL GSM-1205 A6785
3G Repeater Signal 3G-505
SIGNAL 3G-305 A67105
DIPOL offers GSM repeaters intended for different areas (from 300 too 1200 m2) and 3G repeater suitable for area up to 500 m2.

More on the repeaters you can find in the following articles:
- New cellular amplifiers/repeaters compliant with the latest standards and legal requirements
- Tests of GSM repeaters conducted by the National Institute of Telecommunications in Warsaw, Poland
- FAQ - GSM, DCS, 3G repeaters
Sintra, Portugália. A Pena National Palace (a portugál: Palácio Nacional da Pena) egy UNESCO világörökségi weboldal Portugália hét legérdekesebb emlékműve listájának a témája. A palota Lisszabonhoz közel található és azt szerették volna, hogy a portugál királyok nyári rezidenciája legyen.
Wireless Pan-Tilt IP kamera TP-LINK TL-SC4171G.
Wireless Pan-Tilt IP camera TP-Link TL-SC4171G
Videóklip a TP-LINK TL-SC4171G K1154 telepítéséről és konfigurálásáról
A X. jubileumi "Megnyerően az antennákról" fotó pályázat. Javasoljuk, hogy vegyen részt ebben a kihívásban...

A versenyre beérkezett első pályázati munkák

Részvételi szabályok
Engagingly about Antennas - 10th DIPOL's Summer Holiday Contest 2011
A szuperparabola
Alexander Marko
Új termékek a DIPOL kínálatában:
Buffer Power Supply: CS24U12V-12 (12V/2A, 12Ah)
MPEG2/H.264 TS Decoder / DSB Modulator: Terra DM-316 (MMH-3000)
OFDM Receiver / DSB Modulator: Terra RT-316 (MMH-3000)
Puffer tápegység
(12V/2A, 12Ah akkumulátorral.)
M1853
MPEG2/H.264 TS dekóder &DSB modulátor
R817121
OFDM vevő
&DSB modulátor
R81707
Érdemes elolvasni:

HD jelek szétosztása kocsmákban és klubokban - egy teljes megoldás a Signal-HD HDMI berendezés alkalmazásával. A szabadságok letelte után, a legtöbb európai liga elindítja az új évadot a Bajnokok Ligáját is beleértve. A kocsmák és klubok tulajdonosai az utolsó pillanatban vannak most, hogy a legérdekesebb mérkőzéseket vendégeik számára a legjobb HD képminőségben mutathassák be.
Bemutatunk egy olyan megoldást, amelyet egy kocsmában már megvalósítottak...
Multimedia Player: Ferguson Ariva HDplayer 110DVB-S/S2 Receiver: FERGUSON Ariva 100ESignal-HD HDMI Switcher-Splitter 2x4Signal-HD HDMI Splitter 1x4HDMI Extender Signal-HD (Cat 5e, 50m)HDMI-HDMI Cable (15m, braided, 26AWG)HDMI-HDMI Cable (15m, braided, 26AWG)HDMI Extender Signal-HD (Cat 5e, 50m)Projector Ceiling Mount: PD102Flat panel wall mount: DP107B (32-60 inches, tilt &swivel)CAT 5e UTP Cable: NETSET UTP 5e [1m], indoor
Elosztási rajz a HD jelek HDMI kábelek felhasználásával
Végül, ez az! Kliens alkalmazás a TREND DVR-k számára PDA/okostelefonokon Android rendszerrel. A legújabb KWeye alkalmazást 2011 februárjában hozták ki. Ezek célja a TREND DVR-k távoli felügyelete mobiltelefon/PDA segítségével, miközben különböző operációs rendszereket használ, beleértve a Symbian, Android, a BlackBerry, iPhone és WindowsMobile...

Trend DVR: M72504, M72508, M72516.
Vikendházak CCTV felügyelete. A nagy probléma a nyaralók védelme. Az alábbi ábra egy példát mutat a telepítésre, alapozva a DVR TREND 250x04 M72504 készülékre...

3G Wireless Router: TP-LINK TL-MR3420 (802.11n, UMTS/HSPA)CCTV Network DVR: TREND 250X04 (H.264, 4 channels)
Írások, cikkek különböző témákról


DVB-T információk


Vedd és Vidd!!

A határozott idejű kártyák készpénz fizetése ellenében azonnal elvihetők! Feltöltő kártyák megérkeztek! DVB-T készülékek egy éves előfizetéssel, rendkívüli kedvező áron!

Ajándékozza meg családtagjait ezzel a Magyarországon újdonságnak számító kártyaértékesítési formával!
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI