KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 29/2011 (2011.szeptember 19.)
Jobbak, mint a kötvények? Augusztus vége óta a Hulu OTT előfizetéses szolgáltatást, elérést kínál a TV műsorokból a weben az USA-ban és Japánban, most azonban eladásra ajánlották.
Az előzetes információk szerint fontolgatják a vásárlást a Google, Amazon, Yahoo, Dish Network. Az utóbbi időben a potenciális csoportok vevői már csatlakoztak a szolgáltatáshoz mint.pl. a Microsoft és az Apple.

A Bloomberg becslése szerint a tranzakció értéke elérheti a 2 milliárd dollárt is, ami igen magas ár a várható nyereséget számítva az adott évben, amelynek összege csak körülbelül 45 millió dollár lehet. Figyelembe véve a hasonló modelleket, a Hulunak nem szabadna lenne többe kerülnie 500 millió dollárnál.

Miért hajlandók egyáltalán a piac globális szereplői ennyit fizetni?
A Hulu egy olyan platform, amely hatékony együttműködési rendszert ajánl a tartalomszolgáltatókkal. Ez egy közös vállalata 260 TV producernek, köztük a FOX, NBC Universal, ABC, Criterion, A&E Networks, Lionsgate, Endemol, MGM, az MTV Networks, a Comedy Central, National Geographic, a Digital Rights Group, a Paramount, a Sony Pictures, a Warner Bros. Tehát, az új tulajdonosnak nem lenne jelentős problémája bármelyik televíziós műsorszolgáltatóval kapcsolatot termteni.
Meg kell jegyezni azonban, hogy az egyik oka a korlátozott bővítésének a Google TV volt, a Fox, ABC, CBS, NBC és a Viacom szövetsége ellene volt az új kezdeményezésnek.

Ennek kapcsán az új tulajdonos szembe kerül majd az infrastruktúra kiépítésének problémájával, hogy a fogyasztók az egész világon elérhessék. A globális hálózat kiépítésének várható kiadásai az "adatközpontok", amelyek lehetővé teszik a tartalom széles körű kiterjesztését, óriásira rúgnak majd. A közelmúltban épült hasonló méretű "adatközpontok" közül a Facebook és az Apple körülbelül 1 milliárd dollárba került. A globális internetes televízió kiépítéséhez legalább tíz központra lenne szükség. Valószínű ez az egyik ok is a Hulu eladására.
Egy dolog biztos, hogy érdemes megfigyelni a jövőben ezt az ügyletet, mert fontos hozzájárulást jelenthet a globális Internet TV elterjedésének.

A Hulu reméli, hogy tabletek növelik a szolgáltatás iránti keresletet.
A Hulu egy OTT szolgáltatás. Az OTT TV kifejezés (Over-The-Top Television) meghatározása szerint a videotartalom továbbítását a hagyományos értékesítési csatornákat megkerüli (földi és műholdas műsorszórás, kábel TV). Az OTT TV nyitottsága miatt különbözik az IPTV-től - az átvitelt normál internetes infrastruktúra végzi, amelyet elérhetnek minden eszközön, amely lehetővé teszi az az internet használatát (számítógépek, telefonok, televíziók, internet interfészek)
"Megnyerően az antennákról" - várjuk képeiket még szeptember 30-ig.

Bejelentkezés a szerkesztőségbe

Részvételi szabályok
Engagingly about Antennas - 10th DIPOL's Summer Holiday Contest 2011
Engagingly about Antennas - 10th DIPOL's Summer Holiday Contest 2011
Engagingly about Antennas - 10th DIPOL's Summer Holiday Contest 2011
A vulkánnál
Tomasz Bogusz
A legújabb DVB-T vevő már elérhető a DIPOL üzletekben. A legújabb ajánlatunk a Signal HD-527 A99252 - kiegészítő modellje a Signal HD-507 A99250.

Melyek a megkülönböztető jellemzői a HD-527 készüléknek?
Az Mstar7818 chipnek köszönhetően, a vevőkészülék nagyon gyorsan reagál a felhasználó parancsaira.
A Signal HD-527 A99252 is egy teljes funkcionalitású médialejátszó. A felhasználó lejátszhat képeket, audió és videó fájlokat, beleértve az mkv-t is. Egy külső memóriával, lehetséges felvenni a jelenleg nézett és a tervezett programokat, valamint igénybe vehető a timeshift funkció is.
Az előlapon a Signal HD-527 alfanumerikus LED kijelzővel rendelkezik, tájékoztat az aktuális csatornáról és a működési állapotáról, az IR-érzékelő és az USB 2.0 interfész is itt található. A hátsó panel két SCART csatlakozót, HDMI és SPDIF kimenetet, antenna bemenet és RF hurok kimenet tartalmaz.

Mi célt szolgál az RF hurok?
Nagyon hasznos dolog különösen azokban a régiókban az átmeneti időszakban, ahol néhány csatorna továbbra is elérhető az analóg formában. A hurokkal a televízió is elérheti az analóg csatornákat anélkül, hogy egy további splitterre lenne szükség a bejövő antennajel elosztásához, de csatlakoztatható hozzá még további set-top-box is.


DVB-T Receiver Signal HD-527 (MPEG-2/4, PVR Ready)
CCTV videó erősítők. A videó átvitele a koaxiális kábeleken keresztül még mindig a legnépszerűbb módja a CCTV kamerák és a DVR közötti kapcsolatok esetében. Sok rendszerben a továbbítási vonalaknak a videojelet nagyobb távolságra kell eljuttatni (több mint 300 m), ami csökkenti a jel amplitúdóját és egyes esetekben a minőség az elfogadható szint alá eshet.A probléma megoldható a CCTV videó erősítőkkel:

  • Videó jel erősítő VCA-1/2000 M1842,
  • Videó jel erősítő korrektorral VCA-4/1200 M1843.
Vandal-proof Dome Camera: V-CAM 515 (550TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 4mm, IR, bracket)CCTV Cable: YAR Solo Standard Cu (RG-59) [100m]Video Signal Amplifier VCA-4/1200 (with correction)CCTV Network DVR: TREND 250X08 (H.264, 8 channels) Vandal-proof Dome Camera: V-CAM 515 (550 TVL, Sony Super HAD II CCD , 0.01 lx, 4mm, IR)Video Signal Amplifier VCA-4/1200 (1-in/1-out, with correction)Coaxial Cable 75 ohm: TRISET-113 PE (gel-filled) [1m]
CCTV rendszer videó erősítővel
Minden erősítő kompenzálni fogja a jel elvesztését a hosszabb továbbítási vonalon, még abban az esetben is, ha a kamera esetleg 2000 m-re van a digitális adatrögzítőtől. Másik előnye az erősítős megoldásnak, hogy közvetlenül a DVR mellé is lehet szerelni, ezáltal nincs probléma a tápegységgel. Az erősítés állítható csatornánként külön-külön.
ULTIMODE Home System - otthoni optikai kábelhálózat 2. rész. A POF optikai hálózat kiváló és biztonságos választás otthoni használatra.
A POF ULTIMODE eszközök egy teljes termékskálával rendelkeznek és minden lakásban lehetővé teszik ezáltal a legmodernebb szolgáltatások elérését, mint például:

  • Video streaming,
  • IPTV,
  • VoIP,
  • CCTV,
  • 100 Mbps Internet.
Az a lehetőség, hogy közvetlen kapcsolat jöhet létre az üvegszálas hálózattal (FTTH), az előfizető élvezheti a magas adatátviteli sebességet és a teljes körű szolgáltatásokat nyújtó szélessávú internetet.
A felhasználók saját maguk telepíthetik a POF optikai hálózatot, mert nem szükségesek hozzá különleges készségek, vagy drága eszközök.
A döntő előnye a POF kábeleknek a kis méretük. A külső átmérője egy szálnak mindössze 2,2 mm, így könnyen el lehet rejteni a szegélylécek mögött és nem feltétlen szükséges csövek kiépítése a falban, de ha már ki van építve, minden további nélkül ott is elvezethetők. Mivel az elektromágneses hullámokra semleges és érzéketlen, így a vezetékeket párhuzamosan is lehet szerelni az elektromos és távközlési kábelekkel, vagy más kommunikációs kábelekkel együtt.


POF PCI Adapter: ULTIMODE POF-100NCPOF USB Adapter: ULTIMODE POF-100USB (USB/OptoLock)POF Ethernet Switch: ULTIMODE POF-8S (8x OptoLock) Ethernet Media Converter: ULTIMODE POF-100MC Ethernet Media Converter: ULTIMODE POF-100MC
ULTIMODE Home System
Eszközök az ULTIMODE otthoni rendszer számára:
POF Ethernet Switch: ULTIMODE POF-8S (8x OptoLock)
Ethernet Media Converter: ULTIMODE POF-100MC
POF Ethernet switch ULTIMODE
POF-8S L6108
Médiakonverter ULTIMODE
POF-100MC L6213
POF USB Adapter: ULTIMODE POF-100USB (USB/OptoLock)
POF PCI Adapter: ULTIMODE POF-100NC
POF USB adapter ULTIMODE
POF-100USB L6242
POF PCI adapter ULTIMODE
POF-100NC L6245
CCTV kamera, amely ellenáll a túlexponálásnak. A Digital Pixel System (DPS) technológiát a Pixim cég fejlesztette ki és szabadalmaztatta. A DPS technológia beállítja az expozíció minden egyes pixelét, az érzékelőbe helyezi a fényerősségtől függően. Tehát minden egyes pixel egyfajta önálló A/C konverter, amely lehetővé teszi a kiegyensúlyozott kép megvalósítását, különösen abban az esetben, ahol nagyok a kontrasztkülönbségek és a fény intenzitása a kép egyes részein.
A DPS technológia alkalmazásával az expozíció minden egyes pixelnél a szenzorban egyénileg állítódik be.
(forrás: www.pixim.com)
A kamerák ennek a technológiának az alapján jól teljesítenek még nehéz megvilágítási körülmények között is.
Erre példa a Sunell SN-BXC0586DCN (II) M11207 Pixim Seawolf, amely már ilyen képérzékelő alapú. A legnagyobb előnye az új WDR kameráknak (Wide Dynamic Range) a következők: jelentősen nagyobb érzékenységgel rendelkezik, képes a fény felé is dolgozni és 3DDNR digitális zajcsökkentővel is rendelkezik. Jellemzőinek köszönhetően azokon a helyeken lehetséges kihelyezni, ahol erős fénynek vannak kitéve a kamerák, mint például az épületek bejáratai, utak és utcák éjszaka, művészeti események és koncertek helyszínei, szobák ablakokkal láthatók a háttérben, stb

Day/Night Box Camera: Sunell SN-BXC0586DCN(II)(WDR, 690HTVL, Wide Dynamic Pixim, ICR, 0.06 lx)
Nappal/éjjel box kamera Sunell SN-BXC0586DCN(II)(WDR, 690HTVL, Wide Dynamic Pixim, ICR, 0.06 lx)
M11207
CCTV kamera, amely ellenáll a túlexponálásnak. Több mint 200 ezer ember jött el az idei rendezvényre az International Air Showra Radomba, Lengyelországba. A résztvevők biztonságát a rendőrökön és a biztonsági őrökön kívül szavatolták egy hatékony szolgáltatással is, mivel bevetettek egy mobil videókamerás megfigyelő rendszert. A terepfeltételek miatt úgy döntöttek, hogy egy mobil IP CCTV rendszert alkalmaznak IP kamerákkal és vezeték nélküli átvitellel.
A nehéz feladatot a KRYSMAR cég vállalta.
Az egész rendszerhez nyolc 2 MP nappal/éjjel kamerát Sunell SN-IPC54/12DN K1630 és egy nagysebességű dóm IP kamerát Sunell D1 SN-IPS54/60DN/Z36 K1650 telepített.


Három K1630 kamera került a repülőtér bejáratához. A fennmaradó öt K1630 kamera a repülőtér közepénél lett elhelyezve és a K1650 kamera pedig az egyik jármű tetejére épített árbocra került. Az autó elektromos rendszere hajtotta meg a kamerákat és a felügyeleti rendszer többi összetevőjét. A megapixeles kamerák igen részletes képet szolgáltattak a környezetről, s közben az üzemeltető követni tudta a nagy sebességű PTZ kamerával a gyanúsan viselkedőket. A kamerák és a hozzá tartozó eszközök is könnyen áthelyezhetők olyan helyekre, ahol szükséges a különleges felügyeletet, csupán a pozícióját kell az autónak megváltoztatni.
A hálózati kapcsolat a bejáratoknál elhelyezett kamerákkal és az autóban lévő felügyeleti hellyel az 5 GHz-es hozzáférési pontok AirMax5 N2405 segítségével történt.
Az ellenőrzési és felvételi funkciókat a Sunell kamerákba telepített szabad NVR szoftver látta el - Sunell NVMS.

Hogyan építsünk egy Wi-Fi hálózatot n szabványban? Ha az internetes kapcsolatot a kábeltelevíziós szolgáltató vagy a helyi ISP kábelmodem Ethernet interfészen, vagy közvetlenül Ethernet kábelen keresztül szolgáltatja a felhasználónak szüksége van egy routerre WAN porttal Ethernet port csatlakozóra (RJ-45). Jelenleg a legjobb megoldás egy router alkalmazása a 802.11n szabvány segítségével.
Az otthoni/SOHO hálózat kialakítása:
  • 1 - a TP-LINK TL-WR740N N3252 router megosztja az internetkapcsolatot egy vezetékes hálózaton belül (4 LAN porton keresztül) és drót nélkül továbbítja ( 150 Mb/s sebességgel),
  • 2, 3 - TP-LINK TF-3239DL N2999 - az asztali számítógép PCI hálózati illesztő-kártyák csatlakoznak a vezetékes LAN-hoz,
  • 4, 5 - drótnélküli USB adapterek TP-LINK TL-WN722N N2922 - lehetővé teszi a számítógépeknek, hogy 150 Mb/s sebességgel csatlakozzanak drót nélkül külső antenna csatlakoztatásával, az adapter hatótávolsága 100 méter (nyilt területeken).
Új termékek a DIPOL kínálatában:
19
Ethernet Media Converter: ULTIMODE M-102M/SFP
UHF DVB-T Antenna: DIPOL 3/21-69 DVB-T
POF Cable ULTIMODE POF-22D (duplex, 1/2.2)
19" rack szekrény
R912012
Médiakonverter
L1305
DVB-T antenna
A0315
POF cable
L6521_1
Érdemes elolvasni:
A CCTV kamerák vezetéken történő áramellátásánál fellépő veszteségek feszültség kompenzációja. A kamerák megfelelő működéshez stabil és hatékony áramforrások szükségesek. A feszültség eltérése a kameráknál általában nem haladhatja meg az 1V feszültséget, ezért fontos kompenzálni a nagyobb feszültségeséseket a vonalakon. Ez akkor lehetséges, ha a kimeneti feszültség beállítható.
Jó példa erre a AWZ05122 M18286 stabilizált tápegység...
Az AWZ09123 M18290 tápegység alkalmazása megoldja a problémát azokban az esetekben, ahol a tápfeszültség vezetékei különböző távolságban találhatók a kameráktól

CCTV csatornák elosztása DVB-T jelek mellett a TERRA MMH-3000 fejállomás rendszerében. IEgyre inkább az antennarendszerekben a médialejátszók és az analóg CCTV kamerák képei is megjelennek.. Ezt a funkciót gyakran használják szállodákban (videó konferenciaterem, sípályák, strandok) lakóépületekben (videó megfigyelés a parkolókban, játszóterekben, stb.)
Az ilyen rendszerekben a megvalósítás gyakran akadályokba ütközik, mivel nincs szabad csatorna és a jövőbeni televíziókban már nem lesz analóg tuner. Ezek megoldhatók kódolókkal és DVB-T modulátorokkal...
Egy elképzelés az MD-330 kódoló és TRX-360 modulátor alkalmazásáról.
Egy DVB-T multiplex (1 csatornás) 6-digitális streamet tud továbbítani
6 CCTV kamera videó és hang tartalmát.

Stabil és megbízható hálózat üzleti környezetben - TP-Link eszközök professzionális alkalmazása. Az alábbiakban bemutatunk egy példát egy létesítményben, amely három szinten helyezkedik el. A szerverek és a központi router a második emeletre kerültek. A fő követelmény a széles sávú internetes kapcsolat és hozzáférés a gerinchálózathoz .
A hálózat alapja a Fast Ethernet és Giga Ethernet. A gerincek közötti kapcsolatoknál (switchek) használják a Giga Ethernet (1000 Mbps), az ügyfél kapcsolatok használatánál Fast Ethernet kapcsolattal...
Telepítési diagram
(Narancssárga színű - Gigabit Ethernet, kék színű - Fast Ethernet,
szaggatott vonal - biztonsági kábel)
Írások, cikkek különböző témákról


DVB-T információk


Vedd és Vidd!!

A határozott idejű kártyák készpénz fizetése ellenében azonnal elvihetők! Feltöltő kártyák megérkeztek! DVB-T készülékek egy éves előfizetéssel, rendkívüli kedvező áron!

Ajándékozza meg családtagjait ezzel a Magyarországon újdonságnak számító kártyaértékesítési formával!
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI