KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 31/2011 (2011. október 3.)
Wafer keksz" módjára készülhet akár 1000-réteg - a jövő elektronikájában. A Sony bejelentette, hogy megvásárolta az USA-ból a Ziptronix cég chip ragasztási technológiáját. A látszólag lényegtelen információ azonban potenciális technológiai áttörést jelenthet számos területén a modern technológiának, beleértve az elektronikát, a távközlést, a fényképezést.


A Ziptronix kifejlesztett egy módszert a félvezető rétegek összekötésére vonatkozóan. A ZiBond (TM) alacsony hőmérsékletű oxid ragasztó és a DBI(R) közvetlen kötést biztosít a kombinált rétegek számára, amely korábban lehetetlen volt.
A Sony ezeket a technológiákat a képérzékelőknél fogja használni minden típusú mozgásfajtánál és a kameráknál. A cég piacvezető ezen a területen. A piac értéke 16 milliárd dollár és a Sony jelentős összegeket fordít arra, hogy piaci pozícióit tartani tudja.
Különösen az új technológiát fogják használni a modern háttér-világító CMOS (BSI CMOS) képérzékelőkben, amely fényérzékeny elemeket, erősítőket és szilicium-szubsztrát analóg-digitális átalakítókat tartalmaznak.
Az új kötési mód lehetővé teszi a pontosabb kapcsolatokat és nagyobb sűrűséget a fényérzékeny elemeknél (nagyobb lesz a pixelek száma) ugyanazon a felületen.


A mostani 5 megapixeles kamerák képesek lesznek a 16 megapixelt is elérni, ami különösen fontos a mobil eszközök gyártása során.
A ZiBond technológia egy a sok közül, amelyik kapcsolódik a 3D IC-khez. Az IBM és a 3M is bejelentettek hasonló technológiát a fejlesztésükben, amely akár 1000 réteget is képes összekötni.
(Forrás: ibm.com)

A ZiBond egyik módja, hogy három-dimenziós integrált áramköröket állítsanak elő - 3 D IC. A 3D-IC egy chip, amelyben kettő vagy több rétegű aktív elektronikus komponenseket integrálnak be mind függőlegesen, mind vízszintesen kialakítva egy áramkört. Az integráció jelentősen csökkenti az elektronikai alkatrészek méretét, valamint hosszát a kapcsolt elemeknek és a fogyasztását. A 3D-s kommunikációs technológiák úgy tűnik, hogy a jövőben az elektronikai ipar intenzíven fejleszteni kívánja és javítják az eddig felmerült hiányosságokat. A legnagyobb problémát a tervezők és gyártók számára a pontos kapcsolatok jelentik (különösen, ha a ragasztás magas hőmérséklet és nyomást igényel) a hő elvezetése és a hűtés.
Egy 3D-IC, amely négy rétegből áll. A szerkezet nagyított része bemutatja a kapcsolatot a szilícium réteg (TSV) és mikrocsatorna között a hő elvezetésére.
(forrás: esl.epfl.ch)

A verseny lezárása megtörtént "Megnyerően az antennákról" - eredményhirdetés október 17-én.

Belépés a versenyművekhez
Engagingly about Antennas - 10th DIPOL's Summer Holiday Contest 2011
Engagingly about Antennas - 10th DIPOL's Summer Holiday Contest 2011
Engagingly about Antennas - 10th DIPOL's Summer Holiday Contest 2011
Istentisztelet, ahol nincs Isten, de...
Jerzy Malicki
Ablak Morokkóra
Marcin Wolnik
Antennák
Wojciech Romanski
Háromdimenziós tartalom több televíziókészüléken. A Signal HDMI 3D splitter 1x4 H3215 lehetővé teszi a felhasználónak, hogy 4 modern HDMI bemenettel ellátott televíziókészüléket rákapcsoljon az eszközre, amelynek a forrása nagy felbontású jel, beleértve a 3D-s tartalmat is. A felerősített kimenő jeleket továbbítani lehet HDMI kábel segítségével akár 15 m távolságra. Ez a termék ideális a HD és 3D televíziók, valamint egyéb berendezések a boltokban történő bemutatására, az ajánlataikat bemutató szupermarketekben, stb, valamint a konferenciatermekben, ahol a jeleket szétosztják a számítógépből több monitorra.
H3215 - felhasználási séma
Optikai szálak - új lehetőségek a videó megfigyelőrendszerekben. Az alábbi ábra bemutatja a lehetőségét az optikai szálnak és a kiterjedtebb CCTV rendszerekben történő alkalmazását.
A DVR csatlakoztatva van a koaxiális kábelen keresztül 4 kamerával, amely ugyanabban az épületben található. Másik négy kamera található az épületen kívül, ezek videó konvertereken keresztül kapcsolódnak ULTIMODE L2402. A videót a kamerákból optikai kábelen keresztül továbbíthatják akár 2000 méterre.

Professional CCTV Monitor: SAMSUNG SMT-1922P (19Fiber Optic Video Converter ULTIMODE V-021D (multimode-WDM, 1 x video, 1 x data)System Control Unit DS-1003 Fiber Optic Video Converter ULTIMODE V-021D (multimode-WDM, 1 x video, 1 x data)Ethernet Media Converter M-023G (1Gb/s, for two multimode fibers up to 2km) Network DVR: HIKVISION/ULTIMAX DS-8108HFI-S H.264 (8-ch.)Compact Outdoor Camera: Sunell SN-IRC4920AJ (day/night, D-WDR, 600 TVL, Sony Effio-E, 0.08 lx, 2.8-10mm, OSD, IR up to 40m) Fiber Optic Video Converter ULTIMODE V-024D (multimode-WDM, 4x video, 1x data)Fiber Optic Video Converter ULTIMODE V-024D (multimode-WDM, 4x video, 1x data)Compact Outdoor Camera: Sunell SN-IRC4920AJ (day/night, D-WDR, 600 TVL, Sony Effio-E, 0.08 lx, 2.8-10mm, OSD, IR up to 40m)
Az ábra bemutatja az ULTIMODE eszközök felhasználását a helyi és a globális átvitel esetében.
A Hikvision DS-8108HFI-S DVR M78080 a Fast Ethernet interfésszel kapcsolódik a GbE optikai kábelhálózaton keresztül M-023G 1Gb/s L10025 média konverter útján.
A videó-és vezérlőjeleket a felügyeleti állomáson az ULTIMODE V-021D L2102 multimódusú média konverter szolgáltatja.
Az optikai szál egy időben küldi a videót a DVR BNC kimenetéről és az adatokat a rendszer vezérlő egysége és a DVR portja között. Az ilyen konfiguráció lehetővé teszi az üzemeltetőnek, hogy ellenőrizze a rendszert még akkor is, ha a DVR 2 km-re található a megfigyelő állomástól.

A száloptikának a használata ajánlatos nem csak nagyobb távolságok esetében, hanem azokon az adatátviteli területeken is, ahol magas szintű elektromágneses interferencia van és ezeken a helyeken a vezeték nélküli eszközökkel nem lehet boldogulni. Az ULTIMODE eszközök alkalmazásával optimális eredményt érhetünk el és a legolcsóbb módja annak, hogy egy nagy videó megfigyelő rendszert építsenek ki.
Hogyan csatlakoztassunk két optikai szálat? - Mechanikus csatlakozás. A fő probléma az optikai hálózatok telepítésénél az optikai szálak csatlakoztatása. Ha az optikai kapcsolat hossza nem nagy, a telepítő használhatja a már korábban megrendelt patch kábeleket a megfelelő csatlakozókkal. A probléma a hosszú kábelekkel rendelkező rendszerekben van és ahol a szálak találkoznak az aknákban és a csatornákban.

Három lehetőség van a csatlakozásra/végponti optikai szálak számára:

 • összeragasztás,
 • mechanikus összeillesztés,
 • gyorsan szerelhető csatlakozók használata.
A mechanikus kapcsolatra alkalmas optikai vonalak számára hasonló esetekben fúziós kötéseket alkalmaztak, például ha pigtaillel csatlakoznak elosztószekrénybe, sérült optikai kábelek javításánál, stb, így bonyolult és költséges folyamat a rost szál összeolvasztása. Ez a mechanikus módszer nagyban megkönnyíti és felgyorsítja a szerelési munkákat és hasonló eredményeket ad (jellemző csillapítás a fúziós hegesztésnél 0,1 dB és a mechanikus összeillesztésnél 0,15 dB alatt van).

Mechanikus kötések kiküszöbölik a költséges fúziós kötéseket és szolgáltatáshoz szükséges magasan képzett személyzetet - ebben az esetben mindent a telepítőnek kell végeznie, hogy eltávolítsa a védőréteget, felhasítja a szálakat és beilleszti a csatlakozót. Az összeszerelési folyamat nem tart tovább mint 60 másodperc. A mechanikus kötések újrafelhasználhatók - a szálakat bármikor szétszedhetik.

A főbb jellemzői a mechanikai kötésnek, amelyet a DIPOL kínál ULTIMODE FAST-MS1 L5550 :

 • mechanikus összekötő az ULTIMODE FAST-MS1 az optikai szálak számára puffer bevonattal átmérője 250 mikron és 900 mikron
 • alkalmas multi és egymódusú optikai szálakhoz
 • szükséges idő a művelet végrehajtásához kb 30-60 másodperc
 • alacsony veszteség: 0,1 ... 0,15 dB
 • újbóli felhasználás akár 5-ször is és nem romlik a teljesítmény
Fiber Optic Mechanical Splice: ULTIMODE FAST-MS1 [5 pcs.]
Fiber splicing
Mechanikus öszzekötő ULTIMODE FAST-MS1 L5550
A mechanikus összekötő telepítése
Hogyan használhatók ki a modern CCTV kamerák. A fő meghatározó tényezők közé tartozik, hogy a CCTV kamerát milyen változó fényviszonyok közötti környezetben használják, milyen típusú az érzékelője, jelfeldolgozója és ICR szűrőt alkalmaz-e.
Day/Night Box Camera: Sunell SN-BXC0586DCN(II)(WDR, 690HTVL, Wide Dynamic Pixim, ICR, 0.06 lx) Compact Outdoor Camera: n-cam 250 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 3.6mm, IR up to 40m, OSD)Day/Night Box Camera: u-cam 630 (D-WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, ICR, 0.03 lx) Ceiling Dome Camera: CAM 622 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.1 lx, 3.6mm)
A kamerák adott fényviszonyok közötti kiválasztása
A kamerák jellemzői a diagramból kiolvashatók:
KódMegnevezésTulajdonságaiAjánlott felhasználás
 M11207  SN-BXC0586DCN
BOX
690HTVL. ICR. OSD
WDR Pixim. 0.06lx
emberek megfigyelése gyenge fényviszonyoknál
 M11192u-cam 630
BOX
650TVL. Effio. OSD ICR.  2D-NR. 0.03lxvideó megfigyelés szürkületben 
 M10741cam 622
ceiling
 600TVL. 3.6mm.
OSD. 0.03lx
helyiségek általános megfigyelésére
 M11249n-cam 250
compakt
600TVL. OSD
3.6mm. 0.01lx. IR up to 40 m
gyengén megvilágított külső területeken
Day/Night Box Camera: u-cam 630 (D-WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, ICR, 0.03 lx)
Élő videó U-cam 630 M11192 kamera ellátva DSP Effio
Ez biztosítja az élénk színeket napközben és a jó látást éjszaka
Melyik CCTV rendszer lesz jobb a vásárló számára, a megapixel IP vagy az analóg? A kérdést talán úgy kellene megválaszolni, hogy minden cég kínál CCTV rendszereket telepítésre. A piaci pozíciója a megapixel kameráknak fokozatosan nő, mivel kiváló képminőséget biztosít és elérhető ára folyamatosan növekszik a mennyiségi eladások miatt is. Egy példa az ilyen eszközre a Pixord P600 K1532 kamera. A kép felbontása 1600x1200 pixelt kínál, ami azt jelenti, hogy majdnem ötször több képelemet tartalmaz, mint egy nagy felbontású analóg kamera (704 x 576).
Képernyőképek CCTV felvételekből (a skála nyilvános)
Analóg CCTV rendszer
Megapixel IP CCTV rendszer
Képek az analóg és megapixel kamerákból.
A különbségek azonnal láthatók, különösen akkor, ha rákattintunk a képekre és megnagyítjuk azokat.

Hogyan lehet vezeték nélkül kapcsolódni az internethez a 802.11n szabványban? Amikor az internetet vezeték nélkül kívánjuk szétosztani szükség van egy AP (vezeték nélküli router), amely WISP (Wireless Internet Service Provider) módban engedélyezi beállításával a vezeték nélküli interfész WAN portot.
A router közvetlenül csatlakozhat egy alkalmas kültéri antennához 50 ohmos RF kábelen (pl. Tri-Lan 240 E1171_100 kábel).

Egy internetes otthoni hálózat vezeték nélküli kapcsolattal
A berendezések listája, amit ilyen telepítéseknél használhatnak:
 • 1. eszköz - a készülék biztosítja az internetes elosztást több számítógép számára a helyi hálózaton belül:
  • N2956 - WISP elérési pont beépített routerrel és 4 portos switch TP-Link TL-WR743ND.
 • 2. eszköz - vezetékes hálózati hozzáférés egy asztali PC-hez:
  • N2997 - PCI NIC TP-LINK TG-3269 10/100/1000 MB/s,
  • N2998 - PCIe NIC TP-LINK TG-3468 10/100/1000 MB/s,
  • N2999 - PCI NIC TP-LINK TF-3239DL 10/100 MB/s.
 • 3. eszköz - vezeték nélküli hozzáférés egy asztali, vagy egy mobil PC-hez:
  • N2922 - 802.11n USB adapter TP-LINK TL-WN722N, 150 Mb/s külső 4 *dBiantenna,
  • N2924 - 802.11n USB adapter TP-LINK TL-WN721N, 150 Mb/s ,
  • N2925 - 802.11n USB adapter TP-LINK TL-WN7200ND, 150 Mb/s High Power (500 mW),
  • N2926 - 802.11n USB adapter TP-LINK TL-WN822N, 300 Mb/s 100 mW,
  • N2927 - miniatura 802.11n USB adapter TP-LINK TL-WN723N 150 Mb/s,
  • N3221 - 802.11n USB adapter TP-LINK TL-WN821N, 300 Mb/s.
Új termékek a DIPOL cég kínálatában:
Compact Outdoor Camera: n-cam 250 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 3.6mm, IR up to 40m, OSD)
AC Power Strip (230 VAC, 9 outlets, 19
Optical Power Meter PM-212
Wireless Transmitter/Receiver Set: Signal TR-3000 (AV+IR@5.8GHz)
Kompakt kamera
600 TVL 0.01 lx
M11249
AC hálózati elosztó
R912023
Optikai teljesítmény mérő
L5812
AV+IR vezeték nélküli jeltovábbító
R94110
Érdemes elolvasni:
A vezeték nélküli hálózat kiszélesítése. Könnyen előfordulhat az, hogy egy nagyobb lakásban, vagy házban a lakók nem használhatják a saját WiFi hálózatukat egyes szobákban a jel magas gyengülése miatt, amelyet a falak vastagsága és a mennyezet okoz. A megoldás erre a problémára az, hogy egy további elérési pontot kell félúton létrehozni, amely által a lefedettség nélküli területen is megnő a jel erőssége. A telepített eszköznek repeater üzemmódban kell működnie...
Multiswitch rendszerek áramellátása. Multiswitch systems for hundreds of users are becoming increasingly commoA multiswitch rendszerek több száz felhasználót szolgálnak ki manapság. A multiswitcheket gyártó cégek igyekeznek lehetőséget biztosítani a hatékony áramellátás érdekében az ilyen nagy rendszereknek. Az ismertebb multiswitch gyártók általában két módját választják az áramellátásnak.
A TERRA multiswitchek az MSR sorozatnál beépített AC/DC adaptert, míg a kaszkád multiswitchek és az MSV sorozatúak esetén a meghajtás külső áramforrásról R71465 vagy többcsatornás erősítőről történik SA-x01 R70501, R70901...
Flat Panel Wall Mount: DP108S (23-37 inches, tilt &swivel)
Írások, cikkek különböző témákról


DVB-T információkVedd és Vidd!!

A határozott idejű kártyák készpénz fizetése ellenében azonnal elvihetők! Feltöltő kártyák megérkeztek! DVB-T készülékek egy éves előfizetéssel, rendkívüli kedvező áron!

Ajándékozza meg családtagjait ezzel a Magyarországon újdonságnak számító kártyaértékesítési formával!
DVB-T Receiver Signal HD-527 (MPEG-2/4, PVR Ready)
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI