KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 32/2011 (2011. október 10.)
Az otthonok következő generációja a hálózati rendszerekben - 50 Gb/s POF Véget ért egy három éves projekt a POF-PLUS, melynek célja a gigabites átviteli technológia a polimer optikai hálózatokban, ahol a POF központi magja 1mm (Plastic Optical Fiber angol nyelven) kereskedelmi fejlesztése és tesztelése. 2008-ban indított és az EU által támogatott három éves projekt a POF-PLUS, amelyben részt vettek a legnagyobb európai távközlési szolgáltatók és azok kutatási központjai, mint például a Eindhoven University of Technology, Firecomms, France Telecom, a Telecom Italia, a Fraunhofer Institute for Integrated Circuits, POF Application Center (POFAC), Luceat SpA.
A projekt befejezését a jelek továbbítását illetően a műanyag optikai szálakon (POF) három lehetőség bemutatását eredményezte:
 • jelátvitel sebessége 1 Gbps 90 m távolságra,
 • jelátvitel sebessége 60-10 Gbps 50 m távolságra,
 • jelátvitel sebessége 20-50 Gbps 90 méterre a multi-core és szalagkábelen.
Az eredmények lehetővé tették az optikai elemek optimalizálását a magas átmenő teljesítmény érdekében. Az egyik legnagyobb vívmánya a projektnek két fejlesztés volt, a (2QW) a négy (4QW) kvantum és az RC-LED, ami lehetővé teszi az 1 Gbps átvitelt. Egy új többrétegű fénydetektort fejlesztettek ki, amely megfelelő mennyiségű Si, Ge és C kristályokat tartalmaz. A modulációs jel megváltoztatásával kialakítottak egy különálló diszkrét 64-QAM-os hangmodulációt.
A gigabites POF modult bemutatta a Firecomms cég
Minden összetevő gondosan kiválasztásra került, hogy minimalizálják a jövőbeli bekerülési költségeket, így a POF optikai hálózatok minden előfizető száma kedvező áron elérhetők lesznek. Ezen kívül a POF otthoni telepítések sokkal felhasználó barátabbak, mint a hagyományos üveg optikai szálak, vagy akár a hagyományos alapokon nyugvó réz kábeles megoldások (UTP, koaxiális, stb) .. Minden, aminek köszönhetjük az eszközök közötti kapcsolatot egy kis átmérőjű egyetlen POF kábel, aminek átmérője 2.2 mm.

Az elkövetkező öt évben figyelemre méltó bővülés várható az otthoni szélessávú szolgáltatásokban, mint pl. az IPTV (beleértve a HD adásokat), videokonferencia, stb. A sávszélesség növekedése mellett tökéletes otthoni hálózat is kell (a FTTH, VDSL, vezeték nélküli vagy WiMax kapcsolat). Ennek fényében új lehetőségeket kapnak a POF hálózatok úgy tűnik nagyon versenyképesek lesznek.
A POF polimer szálakból álló átviteli közeg, amelyben a modulált jel nyalábja továbbítja több módusban a látható fényt, általában a 650 nm hullámhosszon - (látható vörös fény)
Az MMH-3000 digitális fejállomás egy fitness klub láncban. A Pure Life modern egészségügyi klubokkal virágzó hálózattal rendelkezik, amely egyre több városban található meg Lengyelországban. Az eddigi helyszíneken a televíziós hálózatok fejállomásainak alapját meghatározták a QPSK CI vevők (QPSK/PAL transzmodulátorok RDC-313 R81710). Ugyanakkor az újonnan megnyílt klub Kielcében használni kívánja a második generációs fejállomást az MMH+, ami elosztja a digitális DVB-T jeleket. A programozás során hét ilyen csatornát állítottak be. Mint kiderült, a digitális megoldás még olcsóbb, mint a korábbi analóg, mivel kevesebb a készülékek száma.


A fejállomás telepítésével és konfigurációjával megbízták az Innex vállalatot Wroclaw-ból, mivel tapasztalt tervező és kivitelező a televízió és számítógépes rendszerek területén.
A fejállomás nézete, amely RACK szekrénybe lett építve
A fejállomás a következő elemekből áll:
 • az alap egység UC-380 R81700 - annak a ténynek köszönhetően, hogy 8 modult képes befogadni, több program hozzáadásával akár 8 digitális csatornát képes befogadni,
 • 3x QPSK CI vevő RDC-313 R81710 - a transzponderek kiválasztásával dekódolja a kiválasztott csatornákat,
 • DVB-T modulátor (COFDM) TRX-360 R81709 - a kódolt csatornákat kiválasztja a DVB-T multiplexből egy szabad RF csatornára.
A kapcsolatok kivitelezése az antennacsoportok és a fejállomás között, valamint az RF elosztó hálózatban Triset E1015-113 kábellel és kompressziós F csatlakozókkal Platinum E80274 történt.
A digitális fejállomások legfontosabb előnyei a következők:
 • azonos, nagyon jó jel minőség az egész rendszeren keresztül,
 • lehetőség a HD programok elosztására
 • lehetőség az elektronikus program kalauz szolgáltatásra (EPG)
 • gyakran alacsonyabbak a telepítési költségek (a transzpondereken a csatornák elosztásától függően).
Signal DVR védi a lakótelepet - lakossági videókamerás megfigyelő rendszer. Bármilyen ellenőrző rendszer szíve egy önálló DVR egység, vagy egy speciális szerver, amelyen kijelölt szoftver fut. Azok a lakásszövetkezetek, amelyek videó megfigyelő rendszereket telepíttetnek, gyakran lehetővé teszik a lakók számára a felügyeleti videó megtekintését. Azonban a DVR által megszabott határon belül maximális számú egyidejű hálózati kapcsolat létezik. A nem megfelelő hozzáférési jogok hierarchiája használhatatlanná teheti a monitoring rendszert. A prioritás minden felügyeleti rendszernél a megbízhatóságát, azaz a stabil működését szolgálja.
Professional CCTV Monitor: SAMSUNG SMT-1922P (19Web Smart Switch: TP-LINK TL-SL2452WEB 48+4G 2xSFP RACKCCTV Network DVR: SIGNAL DL-8316 (H.264, 16ch-4CIF-25fps, HDMI)Compact Outdoor Camera: n-cam 610 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 4-9mm, IR up to 40m, OSD) High Speed Dome Camera: PH-33 (3.5-111.5 mm, 540 TVL, Sony Super Had CCD, 0.7 lx)
Példa rajz a lakossági videó felügyeleti rendszerek kialakítására SIGNAL DVR felhasználásával
A SIGNAL DVR lehetővé teszi az optimális hozzáférési szintek kinevezését akár 63 előzőleg meghatározott fióknak. Lehetőség van korlátozni több egyidejű kapcsolatot a tartományban 1-10 felhasználó számára. Egy lépcsőház lakóinak azonos hozzáférésük van az elérhető kamerákhoz, azonban a többi kamerák irányítását, vezérlését nem célszerű kiadni lakóknak, mivel ezzel jóvátehetetlen kárt okoznának - a kiváncsi bámészkodók megszüntetése is cél. A DVR elérése csak speciális MAC és IP címekre lehetséges..
A Signal DVR DL 83xx sorozat egy modern kifinomult sorozatú DVR. A teljesítménye és a funkciók az élvonalba helyezték megoldásaival a piacon. Köszönhetően a sok innovatív megoldásnak a DVR minden modern analóg CCTV rendszerben kiválóan használható.
Hogyan csatlakoztatható össze két optikai kábel? - Gyors összeszerelésű csatlakozók. Modern és olcsó módszer végpontok/optikai kábelek csatlakozásánál és patch kábeleknél is az optikai gyors szerelésű csatlakozók. Az ilyen csatlakozó egy szál végén van és időigényes ragasztás és polírozás nélkül szerelhető. Az eljárás nem teszi szükségessé a "steril" körülményeket, mert a végén a beépített optikai töredék végprofilját ragasztotta és csiszolta a gyártó. Az alacsony veszteség a 0,25 dB szint köszönhető a korszerű elhelyezése a beillesztett szál végén lévő V-alakú hornyoknak. Az optikai gélt is használják a csatlakozónál, ami csökkenti a hatását a pontatlan ragasztásnak és az előforduló különbségnek a végén a szálak profiljainál.

Ez a megoldás ideális épület FTTD hálózatainál (fiber to the desk), különösen az előfizetői vonalaknál és végpontoknál. Kis épületek rendszereiben is fel lehet használni - a szerelőknek nem kell már előkészíteni a munkahelyen. Ugyanezen okból a csatlakozók ideálisak javítási munkálatoknál, csere, karbantartás és más átalakításokkal járó munkálatoknál, vagy az optikai kábelek áthelyezése során.


Quick Assembly Connector: ULTIMODE FAST-05SC/APC
Gyors összeszerelésű csatlakozó ULTIMODE FAST-05SC/APC L5712
Intelligens IR megvilágítók a Sunell kamerákban. A kompakt kamerákban gyakran nagy teljesítményű IR megvilágítókat építenek be a tartomány növelési érdekében. Ennek a megoldásnak azonban van egy nagy hátránya: ha a megfigyelt tárgy felé közeledik a kamera, akkor túlexponált lesz, és felismerhetetlenné válik.
A Sunell SN-IRC4920AJ M11245 és SN-IRC5920AHLDN M11280 kameráknak van egy funkciója az intelligens IR világítás számára (Smart IR). A jelfeldolgozó folyamatosan elemzi a képet és ha túlzott a fényerő bizonyos területen, csökkenti a kimenő teljesítményét az IR megvilágítónak. Így a képen az emberek vagy járművek a kamera közelében is felismerhetők. Ilyen funkció különösen hasznos abban az esetben, ha a megfigyelés a bejáratokra és minden olyan helyre kiterjed, ahol a megfigyelt objektumok a kamera felé közelednek.
Kép egy tipikus infravörös reflektorral rendelkező kamerából, amely a túlexponált területeken lévő közeli tárgyakat tartalmaz.
A kép a Sunell SN-IRC4920AJ M11245 kamerából, ahol a SMART IR kiigazítja az IR megvilágító teljesítményét.
Kamerák Smart IR funkcióval:
Compact Outdoor Camera: Sunell SN-IRC4920AJ (day/night, D-WDR, 500 TVL, Sony Effio-E, 0.05 lx, 3.6mm, OSD, IR 30m)
Compact Outdoor Camera: Sunell SN-IRC4920AJ (day/night, D-WDR, 600 TVL, Sony Effio-E, 0.08 lx, 2.8-10mm, OSD, IR up to 40m)
Sunell SN-IRC4920AJ
IR tartománya 30 m M11245
Sunell SN-IRC5920AHLDN
IR tartománya 40 m M11280
IP CCTV rendszer a "Rynek 16" szálloda Sandomierzben, Lengyelországban. A szálloda egy történelmi házban van, professzionális IP CCTV rendszerrel ellátva, amely a fejlett NUUO K3104 szoftvert és 2 megapixeles Pixord kamerákat tartalmaz. A dóm kamerák K1550 powered ove Ethernet (PoE) szereltek fel a lépcsőházakban, míg a kompakt kamerák K1533 került a szabadba, így biztosítva van a szálloda parkolójának is a megfigyelése.


A szállodai videokamerás megfigyelőrendszer NUUO szoftver és Pixord kamerák alapján.
Az alsó képernyőképek megmutatják a 2 MP képek nagyított töredékeit.

Köszönhetően a nagy felbontású képeknek a szálloda személyzete képes felismerni egy csomó részletet, mint például az arcok a belépő emberek, rendszámtáblák, stb. azonosítani képes idegeneket és járműveket, amelyek nem tartoznak a szálló vendégekhez. A vandalizmusnak is sikerült gátat szabni.
A szerkezeti kábelezés alapja a magas színvonalú NETSET kábel E1408 és a TP-LINK TL-SF1008P PoE switch N29930. A NUUO szoftver telepítve van a számítógépre, amely be van szerelve a 19 "RACK R912021 szekrénybe. A perifériás PC kapcsolódik a szerverhez a kliens szoftverrel. A rendszer tulajdonosának lehetősége van távoli kapcsolatra a szerverre bárhonnan az interneten keresztül (PC vagy Smartphone), beleértve az élő felügyeletet és az archívum áttekintését.
WiFi irodai hálózat 802.11n szabványban. Az internet-hozzáférés hiánya nagyban csökkenti a funkcionalitását az épületekben és a helyiségekben. Vezetékes LAN hálózatot lehetséges építeni egy nagyobb felújítás alkalmából egy meglévő létesítményben, vagy egy új építésénél. Lehetetlen azonban előre meghatározni a felhasználók elhelyezkedését (a hardver elhelyezése). Gyors, olcsó és hatékony módja a probléma megoldására a vezeték nélküli hálózat kialakítása. Az alábbi ábra egy példát mutat be a széleskörű irodai hálózatra.


Példa egy iroda WiFi hálózatának kialakítására
 • 1. eszköz - a készülék internetes hozzáférést biztosít, elosztásával több számítógép üzemelhet a helyi hálózaton:
  • N3252 - access point TP-LINK TL-WR740N with built-in router, 150 Mb/s 802.11n,
  • N3254 - access point TP-LINK TL-WR741N with built-in router, 150 Mb/s 802.11n,
  • N2958 - 3G wireless router TP-LINK TL-MR3220, 802.11n 150 Mb/s, UMTS/HSPA,
  • N2957 - 3G wireless router 3G TP-LINK TL-MR3420, 802.11n 300 Mb/s, UMTS/HSPA,
  • N3250 - access point TP-LINK TL-WR841ND 802.11n 300 Mb/s with built-in router and 4-port switch,
  • N3251 - access point TP-LINK TL-WR941ND 802.11n 300 Mb/s with built-in router and 4-port switch,
  • N3253 - access point TP-LINK TL-WR1043ND 802.11n 300 Mb/s with built-in router, Gigabit switch, USB.
 • 2. eszköz - vezeték nélküli hálózati hozzáférést biztosít egy asztali vagy hordozható PC számára
  • vezeték nélküli USB adapter lehetőséget biztosít külső antenna csatlakoztatására:
   • N2922 - 802.11n USB adapter TP-LINK TL-WN722N, 150 Mb/s 4 dBi külső antennával,
   • N2925 - 802.11n USB adapter TP-LINK TL-WN7200ND, 150 Mb/s High Power (500 mW);
  • vezeték nélküli PCI adapter asztali PC-k számára külső antenna csatlakoztatásával:
   • N2972 - PCI card TP-LINK TL-WN951N 300 Mb/s,
   • N2974 - PCI Express card TP-LINK TL-WN781N 802.11n 150 Mb/s,
   • N3271 - PCI card TP-LinkTL-WN851N 802.11n 300 Mb/s.
 • 3. eszköz - antenna jelének javítása abban az esetben, ha távolabbi helyeken található az épület:
  • A72713 - beltéri körsugárzó antenna TP-LINK TL-ANT2405C 5 dBi 2.4 GHz,
  • A72714- beltéri körsugárzó antenna TP-LINK TL-ANT2408C 8 dBi 2.4 GHz.
 • 4. eszköz - WiFi repeater:
  • N2942 - access point TP-Link TL-WA701ND 2.4 GHz, 150 Mb/s 802.11n,
  • N2944 - access point TP-Link TL-WA901ND 2.4 GHz, 300 Mb/s 802.11n.
Új termékek a DIPOL kínálatában:
Vandal Proof Camera: v-cam 500 (D-WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, 0.15 lx)
Wireless Transmitter/Receiver Set: Signal TR-3000 (AV+IR@5.8GHz)
Wireless Remote Control Extender Signal DIR-300 (FSK)
Day/Night Box Camera: u-cam 630 (D-WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, ICR, 0.03 lx)
v-cam 500
M10772
D-WDR 650 TVL Effio-E
Signal TR-3000
R94110
AV+IR transm. 5.8 GHz
DIR-300
R94120
Remote control extender
BOX u-cam 630
M11192
650 TVL Effio-E, ICR
Érdemes elolvasni:
Azonosító paraméterek a DVB-T hálózatokhoz. Since the vast majority of DTT receivers have the ability to sort channels Mivel a túlnyomó többsége a DTT vevőkészülékeknek képes rendezni a csatornák számos paraméterei szerint, mint például a ONID, vagy LCN, fontos tudni ezeknek a jelentését és más rövidítéseket. A dokumentum a DVB rendszerekben meghatározza a szolgáltatóinformációt, az EN 300 468 szabvány alapján...
Válogatás az LCN csatornalista szerint a Signal A99250-507 HD DVB-T vevőben

Vikendházak CCTV felügyelete. A nagy probléma a nyaralók védelme. Az alábbi ábra egy példát mutat a telepítésre, alapozva a DVR TREND 250x04 M72504 készülékre. DVR közvetlenül nem támogatja az USB UMTS / HSPA modemeket, ezért szükség van egy egy 3G routerre, pl TP-LINK TL-MR3420 N2957 3G/3.75G. Kommunikáció az interneten a 3G-hálózaton keresztül történik az USB-interfészen keresztül, amelyhez be kell kötni a megfelelő 3G modemet.
Egy költség-hatékony megoldás egy hétvégi ház védelmére,
a TREND 250x04 DVR, TP-LINK router és egy USB HSPA/UMTS-modem.
Aszférikus objektívek - igazság, vagy mítosz? Egy aszférikus objektív, amelyet kamerához használnak aszférikus elemeket tartalmaz, (optikai lencsék olyan profilokkal rendelkeznek, amelyek nem egy gömb részét képezik hanem inkább hiperbola formájúak). A nem gömbölyű alakú optikai lencsék alakja effektív nagyobb átmérőjűek az objektív bemeneténél, ezáltal nagyobb nyílást és nagyobb fényt biztosítva. Ezek a lencsék különböző profillal a torzításokat kompenzálják az éleknél. Azt a fényt, amely rendszerint elvész a hagyományos lencséknél az aszférikus lencse estében ezt továbbítja a képérzékelőbe...
A szférikus objektívek (balra) fókuszproblémákkal rendelkeznek
Írások, cikkek különböző témákról


DVB-T információkVedd és Vidd!!

A határozott idejű kártyák készpénz fizetése ellenében azonnal elvihetők! Feltöltő kártyák megérkeztek! DVB-T készülékek egy éves előfizetéssel, rendkívüli kedvező áron!

Ajándékozza meg családtagjait ezzel a Magyarországon újdonságnak számító kártyaértékesítési formával!
Ready for DVB-T - DIPOL at SatKrak 2011
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI