KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 33/2011 (2011. október 17.)
A 10. jubileumi DIPOL fotópályázat elbírálása megtörtént. Mint minden évben a pályaműveket a jól ismert fényképész Krakkóból, Mr. Pawel Zechenter bírálta el, aki az 1. és 2. helyezetteket nevezte meg. Egy külön díj is volt, amelyet a Dipol műszaki osztálya bírált el.
Az első helyet nyerte Mr. Michal Straszewski a "Televízió fekete-fehérben".
A döntést hozókat nagy mértékben befolyásolta a érdekes kompozíció és a Photoshop ügyes használata, bár általában ellene vannak, de a számítógép alkalmazásával "javítani" sikerült a képeket. Ebben az esetben a manipuláció új minőséget hozott létre.
A második díjat Mr. Slawomir Gawryluk nyerte el - egy kisváros éghajlata, álmos hangulat, és minden a műholdas antennák "védnökségében".
A harmadik helyet és a díjat a DIPOL műszaki részlegének bírálata után Mr. Jacek Niwiński kapta az "adó, átjátszó állomások, vevők" képsorozatáért.. A műszaki részleg javasolta, hogy a díjnyertes munka felirata inkább legyen: "Használjunk más helyeken multiswitcheket".

Engagingly about Antennas - 10th DIPOL's Summer Holiday Contest 2011
A fődíjak átadása mellett tiszteletdíjakat is kaptak a következő pályázók: Mr. Maciej Wojda (Antenna and more ...), Mr. Marcin Bakowski (Meeting), Mr. Jaroslaw Urban (Two Worlds), Mr. Stanislaw Ruminowicz (Antenna sin old Lublin), Ms. Sandra Nowak (Windows to the world), Mr. Wojciecha Romanski (Antennas), Mr. Marcin Wolnik (A look at Morocco), Mr. Tomasz Grzyb (In a guerrilla village, Rest) és Mr. Jerzy Malicki (Worship no god but ...).

Az idei verseny a korábbiaktól abban is különbözött, hogy nagyon sok művészi szintű munka érkezett be. Köszönjük a szerzőknek az éles meglátásukat - ezek a képek is az antennákon túlmenően azt is bemutatják, hogy sokkal több változást fedezhetünk fel, ami befagyasztja a civilizáció fejlődését. A képek sokat árulnak el azokról az emberekről is, akik azt felszerelik, de azok tulajdonosairól is.
Heti videofelvétel egy körömnyi méretben. Szeptemberben a SanDisk világpremiert jelentett be az új microSD Mobile Ultra (15x11x1mm) memória kártyájával, amelynek kapacitása 64 GB és átviteli sebesség 95 MB/s. Bár a piacon nem ez az első ilyen flash memória (az első cég, amelyik bejelentette a 64 GB-os kapacitást ebben a formában a Kingmax volt), az ára sokkal alacsonyabb lesz (kb. $ 220). Ez egy újabb lépés a az SDXC szabvány további fejlesztésében.
A közeljövőben a MicroSDXC kártya 2 TB kapacitást érhet el 300 MB/s átviteli sebesség mellett
2009-ben az első SDXC kártyák is megjelentek a Toshibánál. Jelenleg a piacon megtalálhatók olyan kártyák, amelyeknek tároló kapacitása 128 GB és átviteli sebesség "csak" maximum 20 MB/s. Végül, a szabvány lehetővé teszi a 2 TB kapacitást és akár 300 MB/s. adatátviteli sebességet.

A memóriakártyák ilyen paraméterekkel forradalmasítani fogják a felügyeleti CCTV kamerákból származó felvételek biztonságos tárolását. Ez az eljárás közvetlenül a kamera és a DVR között zajlik, amely csak kezelni fogja a rendszert. Sok esetben elbocsátásokkal is járhat, mivel a felügyeleti központ csak a riasztási eseményekről értesül.


Eddig bármilyen felügyeleti rendszer szíve és egyben legdrágább összetevője a DVR, vagy NVR volt (videó szerver) ahol a helyi és távoli felügyeleti adatokat hagyományos HDD meghajtókra rögzítették. A SATA II szabvány lehetővé teszi az átvitelt akár 3 Gb/s sebességgel és 2 TB merevlemez elegendő ahhoz, hogy néhány napon keresztül Full HD-ben vegye fel a videót (1080p). Sok esetben ez nem elég. Videofelvétel a DVR és NVR fő feladata, így az adattárolási technológia használata nagyon fontos a CCTV rendszerekben. A válasz a növekvő szükségletek kielégítésére három modern módot ajánl az archiválási információk tekintetében: SSD, Cloud Computing, flash memória kártya.
Az SSD (Solid-State Drive) alapuló félvezető flash memória meghajtókban hasonlóan nincsenek mozgó alkatrészek. Mind az SSD és az SDXC memóriakártyák biztosan megtalálják a mobil megoldásokat, ahol a robosztus méretei az adattárolónak sokáig gátolták a bővítés új funkcióit.
A Protect 701 - nemcsak a járművek számára. Az egyik telepítőnek létre kellett hozni egy ellenőrző rendszert az egyik cég testületi ülésére. A követelmények alacsony költséget írtak elő, a kiváló minőségű videó és audió, valamint a mobilitási rendszer mellett - az üléseket emellett különböző helyszíneken tartották meg.
Portable DVR Camera: PROTECT 701 (HD, H.264, SDHC/MMC, adjustable LCD screen)
A Protect 701 egy ideális eszköz konferenciák és találkozók videó felvételére
A célok elérése érdekében a telepítő nem PC-alapú IP CCTV megoldást választotta, hanem a hordozható DVR PROTECT 701 kamerát M70701. A felvett videó felbontása 1280x720 pixel-ig (HD Ready 720p) 25 képkocka másodpercenként, amely elegendő az emberek és tárgyak mozgásának rögzítésére és ez megfelelő sima képet biztosít. A beépített mikrofonnal kiváló minőségű hangfelvétel lehetséges, a lencse széles látószögű (120 fok) képes befedni az egész termet további kamerák felhasználása nélkül.
A videót és hangot AVI fájlokként menti egy SD/SDHC/MMC kártyára. A legnagyobb támogatott kapacitás 64 GB. A népszerű 32 GB SDHC kártya körülbelül 11 órát képes 720p felbontás mellett felvenni. A felvett anyagot lehetséges archiválni, ha csatlakoztatja a DVR kamerát a PC USB kábelén keresztül - a készülék, majd egy kártyaolvasóvá válik. Az eszköz által rögzített videó megtekinthető helyben is, vagy egy külső monitoron keresztül HDMI kábellel csatlakoztatva.
Könnyű használhatóság, kiváló minőségű felvételek és fel lehet szerelni bármilyen helyen, a Protect 701 megfelelő választás.
Antennarendszer telepítése azokon a területeken, ahol a jelszint magas (20 km-re a nagy és közepes teljesítményű adóktól) Ebben a példában a DVB-T jel két TV készüléket szolgál ki, közülük egyikük alkalmas a digitális csatornák vételére (beépített tunere MPEG-2/MPEG-4 kompatibilis), a második egy analóg készülék, amelyet egy külső DVB-T vevő lát el jellel. Jó választás lehet erre a piacon most megjelent Signal HD-527 vevő A99252.

Inductive FM/TV 2-Way Splitter RI-2/1 FCoaxial Cable (75 ohm): TRISET-113 1.13/4.8/6.8 [1m]DVB-T Receiver Signal HD-527 (MPEG-2/4, PVR Ready) Coaxial Cable (75 ohm): TRISET-113 1.13/4.8/6.8 [1m]Outdoor Digital TV Antenna Signal HDA-5000 UHF DVB-T Antenna: DIPOL 3/21-69 DVB-T
Mindkét antenna, amelyek az ábrán láthatók az A6040 és A0315 természetesen árbócra is szerelhetők, azonban városokban lehetséges kicsi méretűknél és könnyű szerelhetőségüknél fogva erkélyen, oldal falon is telepíteni. Az A0315 antenna sikeresen alkalmazható nyílt területeken, ahol az adó láthatósága biztosított. Abban az esetben, ha akadályok, épületek, stb. találhatók az antenna útjában, a visszavert jelek és és azok fogadására javasoljuk inkább a Signal HDA-5000 antennát használja. Az A6040 antenna erősítővel van ellátva és szélesebb látószögű vételt biztosít.

Telepítésekor, amikor egy antennát erősítővel szerel be, a felhasználónak fel kell az erősítőhöz juttatni a tápfeszültséget. A tápegység a legtöbb televízióban már rendelkezésre áll (5V). Egy ilyen telepítésnél az elosztást biztosító eszköznél a splitternél olyan megfelelő típust kell választani, amelyiknek egyik ága lehetővé teszi a tápfeszültség feljuttatását. Ebben az esetben a megfelelő választás az E2094 induktív osztó, amely a DVB-T jelet a két vevő számára elosztja. Lehetőség van nagyobb számú TV/vevő alkalmazásánál több kimenetű. osztót használni.
ULTIMODE Building System - modern kábel technológia. Több módon telepíthető optikai kábel egy épületben:

 • csatlakozás az elosztási ponton külön az optikai kábeleknek kábelrendezővel minden szinten (magas munkaerő szükséglet, valamint megfelelően képzett személyzet és fúziós összekötő berendezések szükségesek)
 • épületben történő telepítés moduláris kábelrendszerben (5 mm-es cső, egy-egy előfizetőnek), és az optikai kábel bekötése az előfizető számára (a rendszer hasonlóan munkaigényes)
 • könnyen hozzáférhető elosztó kábel az épületen keresztül (gyors és egyszerű telepítés nem szükséges fúziós kötés).
ULTIMODE Building System egy új megoldás hálózatok létrehozására épületekben FTTH (Fiber To The Home). A rendszer teljes körűen üvegszálas termékeket használ az optikai kapcsolattal minden lakásban/irodában, beleértve a "nyitott terű" irodákat és tereket.. Ennek alapja a könnyű hozzáférést biztosító kábelek, ahol nem szükségesek fúziós kötések a telepítés bármelyik szakaszában. Speciális kialakítása lehetővé teszi a kábelekhez való nagyon egyszerű hozzáférést, a szálak a vágását, a köpeny egyszerű tisztítását ablakok (VC-VOT L5911), és az optikai szálak elvezetését maximum 25 méter távolságra. Az optikai szálak sértetlenek. Ez lehetővé teszi a telepítő számára a munka gyors elvégzését.
VertiCASA felmenő kábelek telepítése

A vágással egy elérési ablakot nyitunk a VertiCASA kábelen. Az egyik ablakot a legfelső emeletre nyitjuk, a másikat pedig a padlónál, ahol az előfizető csatlakozik a kábelre.
Az ablak nézete, ami a VertiCASA kábelen lett kivágva

Az ablakban a legfelső szálat függőlegesen és finoman húzza ki majd a szálat vágja el
Ugyanezen rostot óvatosan húzza ki az előfizető szintjére
A megfelelő kameramód kiválasztása. Az alacsony megvilágításban a nappal/éjszaka CCTV kamerák átváltanak színesről fekete-fehér módba. Ebben a módban a kamera növeli az érzékenységét és használható képet ad nagyon rossz feltételek közepette is. Azonban néhány felhasználó inkább színes képeket nézne, annak ellenére, hogy a fényviszonyok nagyon alacsonyak. Érdemes egy tesztet elvégezni, ha a kamera a kapcsolási küszöb alatt is megfigyelésre alkalmas színes képet produkál.
A kép az u-cam 630 M11192 kamerában automata üzemmód állásban van. A gyári beállításokkal jó minőségű fekete-fehér képet kapunk.
A kép az u-cam 630 M11192 kamerában színes módba van kapcsolva. Mivel nagy az érzékenysége a kamerának színes üzemmódban (0,1 lx), így a fény szintje elegendő egy elfogadható minőségű színes képhez.
A legtöbb kamerában az OSD-vel a felhasználó beállíthatja a kamera módját (automata váltás, színes, fekete-fehér). A fejlettebb modellek lehetővé teszik a kapcsolási küszöböt kiigazítani annak érdekében, hogy a felhasználó optimalizálni tudja a kamera-műveleteket a valós környezeti fényviszonyokhoz, illetve az együttműködést az IR reflektorokkal.
Nappal/éjjel beállítások a Sunell SN-BXC5930CDN M11209 kamerában
Autóbontó udvar videó megfigyelése. A befektető néhány lopás után elhatározta, hogy emelni kívánja a biztonsági előírásokat és úgy döntött figyelemmel akarja kísérni az egész területet IP kamerákkal.
Ennek érdekében felvette a kapcsolatot a Milenium-IT vállalattal, aki ebben a témában már nagy gyakorlattal rendelkezik.

Az igények a rendszerre a következők voltak:

 • magas minőségű kép,
 • ember nélküli működés,
 • stabil, bajmentes működés,
 • sima videó kép,
 • a telepítés és a rendszer üzemeltetése a legalacsonyabb legyen.
Nézet a kamerákból (9/9 ablak)
Nézet a kamerákból (9/13 ablak)
A fenti követelmények teljesülnek a Full HD Sunell K1630 kamerákkal, amely együttműködik az UltiEye 3-8 mm F1.0 DC lencsékkel M2263 és a 8-csatornás hálózati videó rögzítővel NVRmini K4108. Minden eszközt a hálózatban a 16-portos switch TP-LINK TL-SF1016D N29926 fogja össze.
Az ablak megjelenítése a kamerák állapotáról
A kamera beállítása az ablakban
A felvételek minősége teljes mértékben megfelelt a befektető követelményeinek. Az archivált videó felbontása 2 megapixel volt, lehetséges kinagyítani a képernyőn és részletesen bemutatja részleteket, ami lehetetlen volna megvalósítani egy analóg CCTV rendszerben.
A monitoring rendszer nem igényli az üzemeltető felügyeletét, így az teljesen karbantartás mentes. Ha szükséges az archív felvételek és az élő videó a kamerák is elérhetők a világ bármelyik pontjáról, a kliens szoftver alkalmazással, vagy egy web böngésző segítségével. Alacsony energiafogyasztása az NVRmininek, valamint a rendszer futtatásának költsége mintegy 7-szer kisebb, mint egy tipikus szerver esetében.
ADSL kapcsolat megosztása és használata TP-LINK router segítségével. Az egyik legnépszerűbb módja szétosztani az internetet otthon, amivel a legtöbb otthoni felhasználó kapcsolódik az internethez ADSL vonalon keresztül (Asymmetric Digital Subscriber Line).
Egy példa egy számítógépes hálózatra, ahol ADSL kapcsolat van egy családi házban
A router (1) az ADSL modembe integráltan felelős a kapcsolatok elosztásában több számítógép számára vezetékes vagy vezeték nélküli eszközökkel.
Az eszközök listája, amelyek felhasználhatók az ilyen telepítéseknél:
 • 1. eszköz - a készülékek internet-hozzáférést biztosítanak, felelősek a forgalmazásnál több számítógépre a helyi hálózaton:
  • N2902 - wireless ADSL2+ (Annex A) router TP-Link TD-W8901G (with 4-port switch and AP),
  • N2904 - ADSL router with 4-port switch &802.11n AP (300 Mb/s) TP-Link TD-W8960N,
  • N2908 - wireless ADSL2+ modem router TP-Link TD-W8950ND (integrated with 4-port switch and 802.11n 150 Mb/s AP),
  • N2906 - ADSL (Annex A) router TP-Link TD-8816 (without WiFi),
  • N2907 - ADSL (Annex A) router with 4-port switch TP-Link TD-8840T (without WiFi).
 • 2, 3 eszköz - vezetékes hálózati hozzáférés egy asztali géphez:
  • N2997 - PCI NIC TP-LINK TG-3269 10/100/1000 Mb/s,
  • N2998 - PCIe NIC TP-LINK TG-3468 10/100/1000 Mb/s,
  • N2999 - PCI NIC TP-LINK TF-3239DL 10/100 Mb/s.
Új termékek a DIPOL kínálatában:
HDMI Splitter Signal 3D 1x4
Panel Antenna: GigaEter 23 Econo (5GHz 23dBi)
Sector Antenna: GigaSektor BOX 5GHz 15dBi/120 HV
2MP IP Camera: HIKVISION DS-2CD853F-E
SIGNAL3D
HDMI splitter
1x4
H3215
Panel antenna
GigaEter 23 Econo
5GHz
A73504
Szektor antenna
GigaSektor
5GHz 15dBi/120deg HV
A75125
2MP IP kamera
HIKVISION
DS-2CD853F-E
K1443
Érdemes elolvasni:
SMATV rendszer 240 fali aljzattal egy elektronikai gyár irodáiban.. Az egyik irodaépület Varsóban található, ahol több emeletet foglalnak el a tervező irodák az egyik legnagyobb elektronikai gyártónál: a rendszer multiswitch kialakítású.
Mivel professzionális célokra készült a rendszer, ezért a legmagasabb minőségű alkatrészek lettek beépítve. Az egész rendszer 240 aljzat...
Kinyitod az autót és...ott van a Google. 250,000 kilométer baleset nélkül, csak egy lökhárító sérüléssel - egy gondatlan vezető hajtott az autó hátuljába. Úgy tűnik itt a beszélgetésnek vége is szakad - kik a jobb vezetők, a férfiak, vagy a nők - a végeredmény itt van: a robotok nyertek!
Az autók saját magukat irányítják, amelyek a Google projektjében találhatók, a Toyota Prius módosított változatában. Ezeket tesztelik az amerikai utakon. A teszteket természetesen emberi felügyelettel végzik,..
Az incidens - felvétel jobb minőségben. Előfordul, hogy a felvétel a mozgásérzékelés és az előre programozás után - nem elegendő ahhoz, hogy a személyek azonosítása és az azt követő elemzés a gyenge képminőség miatt elfogadható lenne .
A megoldás erre a problémára az, hogy átmenetileg növelik a felvétel felbontását. Egy ilyen funkció valósult meg az Ultimax Hikvision-7300 a DVR sorozatban M74040, M74080, M74160 és a 8100 sorozat M76080, M76160, M78080, M78160...
Írások, cikkek különböző témákról


DVB-T információkVedd és Vidd!!

A határozott idejű kártyák készpénz fizetése ellenében azonnal elvihetők! Feltöltő kártyák megérkeztek! DVB-T készülékek egy éves előfizetéssel, rendkívüli kedvező áron!

Ajándékozza meg családtagjait ezzel a Magyarországon újdonságnak számító kártyaértékesítési formával!
DVB-T Receiver Signal HD-527 (MPEG-2/4, PVR Ready)
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI