KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 34/2011 (2011. október 24.)
A DIPOL sikere a SatKrak 2011. Kiállításon. Az idei műholdas és digitális TV-vásár a SatKrak múlt szombaton október 15-én Krakkóban befejeződött. A DIPOL köszönetet mond mindazoknak, akik meglátogatták a standot és részt vettek a szakmai tanfolyamokon, amelyeket mérnökeink tartottak.
Örömmel jelentjük, hogy a DIPOL megnyert egy díjat, amelyet a legjobb összetevőkkel rendelkező SMATV rendszer kapott meg. A győztes az MMH-3000+ TERRA fejállomás.

DIPOL Singing Robot
Ready for DVB-T - DIPOL at SatKrak 2011
A rokonszenves DIPOL éneklő Robot volt a kiállítás egyik nagy attrakciója.
1 Gb/s közelében vezeték nélkül - 802.11ac. Az ABI Research piackutató cég bejelentést tett közzé az új WiFi szabványról. 2014-ig jelentős számú készülék lesz dupla sávos chipsetekkel, amelyek a jelenlegi 802.11n és a 802.11ac szabványban is működnek.
802.11ac szabvány az 5 GHz-es sávot használja, a jogutód a 802.11n (elfogadva 2009 szeptemberében). Magában foglalja több antenna alkalmazását is (MIMO technológia - Multiple Input Multiple Output). A csatorna szélessége 20, 40, 80 vagy akár 160 MHz.
A vezető RF chipset gyártók: az Atheros, Qualcomm, az Intel, a Texas Instruments, a Broadcom bejelentették, hogy az új modelleket az új szabvánnyal hamarosan a fogyasztói eszközök gyártóival együtt fogják megvalósítani a piacon.
A jelenlegi eszközök adatátviteli sebessége akár 450 Mb/s is lehet.
Az új 802.11ac szabvány lehetővé teszi az 1 Gb/s. elérését.
A készülékgyártók meggyőződése, hogy az új szabvány sikeres lesz hasonlóan a 802.11n-hez. A hajtó erő a vezeték nélküli átviteli eszközök fejlesztésénél az állandó nyomás a felhasználók részéről az átmenő teljesítmény növelésére irányul. Ez az egyre növekvő mennyiségű multimédiás tartalomból ered, különösen a videónak a hálózaton keresztül történő továbbításánál csúcsosodik ki.

Meg kell jegyezni, hogy a 802.11n eszközök alapuló eszközök kiszorították a régieket 802,11 köszönhetően háromszorosára nőtt sebességnek (akár 150 Mb/s egyetlen átviteli vonalon). Az esély a szabvány gyors végrehajtására rövid időn belül a piacon jó, mert a történelem a 802.11n szabványt igazolta: a kutatóintézetek fejlesztettek, miközben a gyártó cégek termeltek a szabványosításnak megfelelően. A káosz mielőtt sor került volna a bevezetésére, mindenki arra a következtetésre jutott, hogy a legfontosabb cél a termék gyors és sikeres bevezetése, mert csak akkor térülnek meg a kiadások.Érdemes emlékeztetni arra, hogy az első 802.11 vezeték nélküli szabvány által kínált átviteli sebesség 1 Mb/s és 2 Mb/s, a következő 802.11b - 11 Mb/s, míg a jelenleg legnépszerűbb 802.11n elméleti sebesség határa 600 Mb/s. Az új szabvány gigabit sebességet szolgáltat.


Olcsó és hatékony hibrid CCTV rendszerek. A hibrid megoldások - analóg CCTV és IP megapixel kamerák - előtérbe került alkalmazásuk, hogy megfeleljenek a piaci igényeknek. Egyesíti az analóg videó megfigyelő rendszerek (népszerű és olcsó kamerák, egyszerű telepítés, helyi felvétel) és az IP CCTV rendszereket (megapixel kamerák használatának lehetősége, távoli hozzáférés az IP hálózatokban). Általában a leghatékonyabb módszer, hogy modernizálják a meglévő analóg CCTV rendszert és egy hibrid megoldást valósítanak meg.
Sok esetben egy hibrid CCTV rendszer a legmegfelelőbb megoldást is jelenthet egy új telepítésnél. A tulajdonos/befektetőnek célszerű jeleznie, hogy a rendszer milyen fontossággal bírjon, milyen veszélyeztetett területeket kell a létesítménynél megfigyelni (általában a bejáratok az épület és a parkolók, pénztárak stb.), amelyeknél célszerű a megfigyelést megapixeles kamerával végezni. A létesítmény többi részén sikeresen alkalmazhatók az analóg kamerák, amely tökéletesen megfelelő egy általános megfigyelésnél.


Access Point: TP-Link TL-WR740N (w. router, 4p-switch, 150Mb/s 802.11n) Network DVR: HIKVISION DS-7204HVI-ST/E (4-ch H.264)Vandal Proof Camera: v-cam 500 (D-WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, 0.15 lx) 2MP IP Camera: HIKVISION DS-2CD853F-E CCTV Lens: Tokina 3-8.2 mm F0.98 (IR, DC A/I)2MP IP Camera: HIKVISION DS-2CD8253F-E
Hibrid monitoring rendszer egy élelmiszerboltban
A HIKVISION egy sor átfogó szolgáltatást biztosít a hibrid felügyeleti rendszerekben. A minta megoldás egy élelmiszerüzletben látható a fenti ábrán. A 4 csatornás DVR DS-7204HVI-ST / E M71041 4CIF videót fesz fel 12 fps-el (mindegyik csatornán), a felvételen kiértékelhető az emberek viselkedése a boltban. A vandálbiztos kamerák V-CAM 500 M10772 kiváló képminőséget biztosítanak (4CIF felbontás), köszönhetően a Sony ExView HAD CCD II képérzékelőnek és a Sony Effio-E DSP processzornak, valamint a magas minőségű AI varifokális objektívnek.
A parkoló és az áruház bejáratát, valamint a pénztárakat Hikvision IP kamerák ügyelik fel. A 2 megapixeles felbontás a parkoló kameráknál (Hikvision DS-2CD8253F-E K1450) alkalmas a járművek rendszámait leolvasni. A pénztárakat és a bolt bejáratát 2 megapixeles kamerák felügyelik Hikvision DS-2CD853F-E K1443, így könnyen azonosíthatók személyek, áruk és bankjegyek.
Az egész rendszer LAN-on, egy PC-n futó ingyenes iVMS4000 + NVR szerveren szoftvert futtat. A szoftver lehetővé teszi a DVR és IP kamerák irányítását, a felügyeleti videó felvételeket és azok lejátszását. A külső IP-címekkel az eszközök rendelkezésre állnak a világ bármely pontjáról, sőt mobiltelefonon keresztül is. Jelszavas védelem és hierarchikus hozzáférési jogok biztosítják a magas biztonsági szintet.


Az egyszerűség és a nagy hatékonyságú megoldások a Hikvisiontól megoldják a kompatibilitás hiányosságokat az IP készülékeknél, a nehéz konfigurációt és a drága kezelését a felvételi szoftvernek.
Antennarendszer kialakítása az adóállomástól 20-40 km-re lévő területeken, ahol a jel elosztása 4 televízió számára történik. A telepítés során az irányított A1911 irányított yagi antenna és Terra HA-024 R82292 erősítő került felhasználásra, amely kompenzálja az megosztásnál kapcsolódott vevőknél fellépő veszteségeket. Abban az esetben, ha kisteljesítményű az adó, vagy a vételi hely a lefedett terület peremén helyezkedik el, célszerű egy előerősítőt telepíteni, amelyet az antenna balun illesztő helyére építünk be. Ebben az esetben az R82292 erősítő helyett a Terra R82010 HS-013 erősítőt célszerű alkalmazni, mivel ez biztosítja az előerősítő számára a tápfeszültséget is.

Mindenki tartsa szem előtt, hogy antennaerősítőket a rendszer számára úgy kell megválasztani, hogy ne legyenek azok túlhajtva az erősítők. Általában az optimális modellek az alacsony, vagy közepes erősítéssel rendelkezők (pl. az LNA sorozat: B4007 és B4008). A nagy erősítésű előerősítő az LNA-177 B4009 használatára csak kivételes esetekben kerüljön sor, ha a jelszint valóban nagyon alacsony és távoli adók vétele a cél. Általában az előerősítők, vagy erősítők túlzott erősítése sok esetben vezethet jeltorzuláshoz és vételi problémákat okozhat szinte minden csatornán.

UHF TV antenna: DIPOL 19/21-69 DIGITALShielded Antenna Preamplifier LNA-101 15dBShielded Antenna Preamplifier LNA-169 24dBVHF/UHF Amplifier - Terra HS-013(1-input / 2-output, 12V)DVB-T Receiver Signal HD-507 (MPEG-2/4, PVR Ready)Flush Outlet: Satel GAR-BG-DK (end-of-line)Flush Outlet: Satel GAR-BG-DK (end-of-line)Coaxial Cable (75 ohm): TRISET-113 1.13/4.8/6.8 [1m]Flush Outlet: Satel GAR-BG-DK (end-of-line)4-way TV / FM Splitter - Signal R-4Building Amplifier: Terra HA-024Flush Outlet: Satel GAR-BG-DK (end-of-line)DVB-T Receiver Signal HD-527 (MPEG-2/4, PVR Ready) High Speed HDMI Cable with Ethernet (v1.4, 1m, 28AWG)
A DVB-T jelet a Signal R60104 elosztja négy TV fali aljzat számára. Amikor nagyobb számú fali aljzat számára történik elosztás, választani lehet további Signal osztók.
Különböző típusú televíziók csatlakoztatása.
  • A fenti ábrán a két televízió beépített H.264, MPEG-4 vevővel rendelkeznek, így közvetlenül az antennarendszerbe csatlakoztathatók.
  • A harmadik televízió HDMI bemenettel rendelkezik, azonban vevője csak MPEG-2-es, ami nem megfelelő a vételhez. Ennek ellenére együttműködik a külső DVB-T H.264, MPEG-4 vevővel, mivel HDMI kábelen keresztül csatlakozik hozzá.
  • A régi analóg tévé a külső DVB-T vevőkészülékhez SCART csatlakozón keresztül kapcsolódik.
DVB-T Receiver Signal HD-527 (MPEG-2/4, PVR Ready)
DVB-T Receiver Signal HD-507 (MPEG-2/4, PVR Ready)
Signal HD-527 A99252
Signal HD-507 A99250
Mindkét vevő ugyanazon funkciókat ajánlja - a DVB-T (MPEG-2/MPEG-4) csatornák vétele mellett rögzíteni tudják a programokat külső tárolóeszközökre (flash drive, merevlemez - PVR Ready funkció) és számos média lejátszására is képesek: képek, zenék és filmek. Az A99250 egy ideális modell azon felhasználók számára, ahol kevés hely van más eszköz számára és szeretnék elrejteni a TV vevő mögött (a vevő közvetlenül a TV-SCART csatlakozón keresztül kapcsolódhat). Az A99252 egy tipikus set-top-box felszerelve kijelzővel, azoknak a felhasználók, akik inkább a hagyományos megoldásokat kedvelik.

Videó megfigyelő rendszer szakosodott egészségügyi intézmények számára. Kórházak, klinikák stb. speciális berendezések, betegek állapotának figyelemmel kísérése, ezért ajánlatos kerülni a vezeték nélküli átviteli eszközöket, amely elektromágneses mezőt gerjesztenek. Ráadásul a modern kórházi komplexumok nagy területet foglalnak el és több épületből állnak. A megfigyelő központ és a kamerák közötti távolság messze meghaladja 100 m-t, a sodrott érpárú kábelek felhasználásának a határát jelenti.
A legjobb megoldás az optikai átviteli közeg alkalmazása, köszönhetően az elektromágneses semlegességnek, amely nagy kapacitású és képes az információkat nagyobb távolságokra továbbítani. A speciális jellemzők a könnyen elérhető kábel lehetővé teszi a gyors és egyszerű telepítést. Az optikai kábel a felügyeleti központtól fut a folyosón/előszoba leágazásokhoz a szobákban található kamerapontokhoz. Az ágak a szálak ,,ablakon" történő kihúzásával alakíthatók ki.


192MP IP Camera: HIKVISION DS-2CD853F-E Network Video Recorder: NUUO NV-4160S (16ch/120fps/1.3MP)2MP IP Camera: HIKVISION DS-2CD853F-E Ethernet Media Converter ULTIMODE M-207M (one single-mode fiber up to 20km)2MP IP Camera: HIKVISION DS-2CD853F-E Ethernet Media Converter ULTIMODE M-207M (one single-mode fiber up to 20km)
Videó megfigyelés száloptikával egy egészségügyi intézményben
Mindegyik 2 megapixeles IP kamera Hikvision DS-2CD853F-E K1443 a rendszerhez egy különálló egymódusú kábelen keresztül csatlakozik az ULTIMODE M-207M L11521 Ethernet médiakonverterhez. A kábel másik végét, ahol az összes szál belép a felügyelő központba, a megfelelő szálak csatlakoznak az ULTIMODE médiakonverterekhez, amelyek csatlakoznak az L5215 adapterrel a 19"rack szekrényben. A konverterek Ethernet kimenetei kapcsolódnak a NUUO NV-4160S NVR K4116 .
A hálózatok a könnyen hozzáférhető kábel segítségével lehetővé teszik a rugalmas átalakítását vagy bővítését a rendszernek, csak ablakot kell nyitni a kábelen, majd kihúzni a megfelelő helyen elvágni és csatlakoztatni a kívánt kameraponthoz. Fontos az a tény is, hogy az ellenőrző központban csatlakoztatni lehet az optikai szálat más helyekre is, ami a létesítmény számára minimális költséget jelent.

Hálózati kamerák nagyobb fogyasztással nagyobb távolságokra. Az áramfelvétel a kompakt kamerák típusától függ (teljesítmény) az infravörös reflektorokkal együtt. Általában 400 mA-től 1 A-ig. A Box kamerákban elhelyezett külső burkolathoz felszerelt fűtőberendezések és ventilátorok megkövetelik a nagyobb áramot, akár 1 A is lehet.
Feltételezve, hogy a minimális megengedett tápfeszültség a kameránál 11 V és a kamera (pl. M11275) áramfelvétele 650 mA, egy 12 V-os tápegység és a kábel 0.5 mm2, a maximális távolság a kamera és az áramforrás között csak 23 m. Egy speciális tápegység használatával M18283 6 kimenettel 1 A kapacitással, három különálló szakaszon (csatorna) független feszültség-szabályozás lehetséges 12-15 V tartományon belül, kompenzálni tudjuk a feszültségesést maximálisan 92 m. távolságban.
Egy másik módja a maximális távolság növelésének, ha egy vastagabb keresztmetszetű kábelt használunk. A változás arányos, így amikor a kamerát 1 mm2 keresztmetszetű kábelen tápláljuk meg M18283 a távolság elérheti a 184 métert.
Stabilized Power Supply: ZSIT-62-8 (SMPS, 230VAC/12-14VDC, 8x0.65A)Compact Outdoor Camera: n-cam 710 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 4-9mm, IR up to 30m, OSD) Compact Outdoor Camera: Sunell SN-IRC4920AJ (day/night, D-WDR, 600 TVL, Sony Effio-E, 0.08 lx, 2.8-10mm, OSD, IR up to 40m) Compact Outdoor Camera: n-cam 610 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 4-9mm, IR up to 40m, OSD) Compact Outdoor Camera: n-cam 250 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 3.6mm, IR up to 40m, OSD)
A ZSI-T-62-8 M18281 tápegység állítható kimeneti feszültséggel rendelkezik 12-14 V-os tartományon belül,
amely lehetővé teszi a kompenzálását a feszültségnek a hosszú tápvonalon.


Stabilized Power Supply: ZSI-90-KZ (230VAC/12-15VDC with 3 channels, 6x1A)Day/Night Camera Redbeam IC40 (470 TVL, Sony HAD CCD, 0.02 lx, 2x IR 40m)Outdoor Compact Camera: n-cam 559 (540 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.05 lx, 9-22mm, IR up to 50m)Color CCTV Camera: n-cam 680 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 2.8-12mm, IR up to 30m)
A ZSI-90-M18283 KZ tápegység hat kimenettel rendelkezik, egyenként 1 A kapacitással,
három részre osztva (csatorna) független feszültség-szabályozással a 12-15 V tartományban.
a tápegység kapacitása elegendő a kamerák számára a legmagasabb teljesítmény igények kielégítésére.


A következő táblázat az aktuális fogyasztás függvényében bemutatja a maximális távolságot az erőforrás és a kamera között két fajta kábelnél, ahol a megengedett feszültségesés 1 V (20oC) hőmérsékleténél.
Áram [mA]Vezeték
0.5 mm2
Vezeték 1.0 mm2
4003774
5002958
6002550
7002122
8001836
9001632
10001530
Távoli hozzáférés CCTV IP rendszerhez mobiltelefonon keresztül. NUUO NUUO NVR az NVRmini a sorozatból ( K4108, K4116) és a NUUO szoftvercsomagok ( K3104, K3108, K3116, K3132, K3164 ) lehetővé teszi a távoli hozzáférést a CCTV IP rendszerekhez a 3G mobiltelefonokon és PDA-kon keresztül. Ez a funkció megengedi a felhasználóknak, vagy a különféle szolgáltatásoknak az ellenőrzését a védett területeken bármikor és bárhonnan a 3G hálózati tartományán belül, például vészhelyzeti intézkedéseknél, embereket azonosításánál stb.
Videó bemutatása az iPhone konfigurációjáról és a szoftver által kínált lehetőségekről
A telepített alkalmazások a mobiltelefonokon lehetővé teszik:
  • Kamerák élő ellenőrzése,
  • Screenshotok készítése és mentése azoknak a telefon memóriájában,
  • PTZ vezérlése érintőképernyővel és gombok segítségével,
  • Motoros akadályok, korlátok, kapuk, ajtók, stb. vezérlése (riasztóinterfészeken keresztül).
NUUO szoftver és a mobil telefonokra/PDA való használata itt érhető el. A PDA Client / iViewer telepítése után szükséges megadni a konfigurációs varázsló számára a szerver nevét, IP cím, port, felhasználói név és jelszó a szerver/NVR eléréséhez. Mostantól kezdve a felhasználó hozzáférhet a funkciókhoz, amit az alkalmazások kínálnak.
Nagy felbontású jeleket továbbítása több forrásból egyetlen HDMI kábellel. A Signal-HD HDMI kapcsoló lehetővé teszi a felhasználónak, hogy akár három ( H3131 ) nagyfelbontású jelforráshoz csatlakozzon egy modern TV készülékhez, amelyik HDMI bemenettel van ellátva. A felerősített kimenő jelet továbbítani lehet HDMI 1.3b kábellel akár 15 m távolságra is a kiválasztott készülékhez, amelyet a mellékelt távirányítóval kapcsolható a kiválasztott készülékhez. A készülékek ideális műholdvevő, DVD lejátszó, PC vagy játékkonzol egy televízióhoz való csatlakozatására, amelyik HDMI bemenettel rendelkezik. Ráadásul, ha a TV több HDMI bemenettel rendelkezik csatlakoztatható a falra szerelt LCD/plazma tartón lévő TV-hez. Ez igazán javítja a TV megjelenését a falon.
Felhasználási rajz
Új termékek a DIPOL kínálatában:
2MP IP Camera: HIKVISION DS-2CD8253F-E
Broadband Cable Amplifier: Terra BA203U (high power, return channel)
Universal Distribution Amplifier: Terra DA-233
Managed Switch: TP-LINK TL-SG3424 (24xGbE 4xSFP)
2MP IP kamera
HIKVISION DS-2CD8253F-E
K1450
Szélessávú kábeltévé
erősítő
TERRA BA203U
R82410
Univerzális elosztó erősítő
TERRA DA-233
R82430
Managed switch
TP-LINK TL-SG3424 24xGE 4xSFP
N29957
Érdemes elolvasni:
Hogyan alakítsuk át az analóg TV rendszereket a szállodákban és kórházakban DVB-T-re? A digitális földfelszíni televízió sok programja az oka, hogy a szállodák és kórházak tulajdonosait érdekli az analóg televíziókkal kapcsolatosan az új platform, miként változik a helyzet az analóg adások lekapcsolása után. Számos módja van a digitális jelek elosztására az analóg TV rendszerekben...
Az MMH-3000 fejállomás mintaalkalmazása a DVB-T jelek vételére és analóg PAL csatornákra való átkonvertálása (8 program két multiplexről). A fejállomásnál két OFDM vevőkészüléket/DSB modulátort RT-316 R81707 és hat MPEG2/H.264 TS dekódolót/DSB modulátorokat DM-316 R817121 alkalmaznak.

Láthatatlan videokamerás megfigyelőrendszer. A DIPOL két új modelljét kínálja fel az IR megvilágítóknak: Redbeam IRN60 940 nm M1653 - 60 m-ig használható és IRN40 940 nm M1649 - tartománya 40 m-ig terjed.
Sajátos jegyük a fényüknek a teljes láthatatlanság az emberi szem számára - infravörös sugárzást bocsátanak ki a 940 nm-es hullámhosszon.
Az IR megvilágítókat azokban a CCTV rendszerekben használnak, ahol szükség van a felügyeletet, megfigyelést teljes sötétségben elvégezni. Az infravörös világítótestek hasonlóan a látható fényforrásokéhoz, különböző teljesítménnyel és sugárzási szögekkel rendelkeznek.
IR reflektor Redbeam IRN60 M1653
Otthoni vezeték nélküli internetes hálózathoz való hozzáférés ADSL-en keresztül. Ha az internetes szolgáltatás ADSL vonalon keresztül történik, a legjobb megoldás az otthoni használatra egy vezeték nélküli router ADSL modemmel.
A koncepciót az alábbi ábra mutatja, ahol a lakosok hozzáférhetnek az internethez és a hálózati nyomtatóhoz, minden számítógépről csatlakozhat az otthoni hálózathoz...
Otthoni drótnélküli hálózat sémája
Írások, cikkek különböző témákról


DVB-T információkVedd és Vidd!!

A határozott idejű kártyák készpénz fizetése ellenében azonnal elvihetők! Feltöltő kártyák megérkeztek! DVB-T készülékek egy éves előfizetéssel, rendkívüli kedvező áron!

Ajándékozza meg családtagjait ezzel a Magyarországon újdonságnak számító kártyaértékesítési formával!
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI