KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 35/2011 (2011. október 31.)
Itt jön a szilicium utódja! 2011. márciusában az Institute of Electronic Materials Műszaki és Fizika Tanszék a Varsói Egyetemen bejelentést tett egy közös fejlesztésű anyag Grafen (Grafén) ipari méretekben történő gyártására. A gyártási folyamatot már szabadalmaztatták Lengyelországban és jelenleg folyik a szabadalmaztatott eljárás globális szabadalmi oltalom megszerzésére is.
Egy jelentős eredmény értek el a gyártási technológiában az új anyaggal kapcsolatosan az amerikai tudósok is az University of California, Santa Barbarában, akik 2011. október 11-én bemutattak egy módszert a grafén tömegtermelésére az LPCVD eljárás felhasználásával (alacsony nyomású kémiai ülepítés ).
A Grafén az egyik allotropic formája a szénnek. 2010-ben Andre Geim és Konstantin Novoselov kapták a fizikai Nobel-díjat, akik "az úttörői voltak kísérleteikkel a kétdimenziós anyag a grafén" tekintetében. Az anyag egyetlen réteg szénatomokból tevődik össze méhsejt szerű rendezett kristályrácsban.
A grafén egyes tulajdonságai:
 • Nagyon jó hővezető,
 • Magas elektromos vezetőképesség miatt nagyfokú mobilitással bír - mintegy 200 000-szer magasabb, mint a tiszta szilícium,
 • Nagyon jó az optikai átláthatósága - csak 2. 3%-át nyeli el a látható fénynek,
 • Rugalmasság - a réteg bővíthető 20%-kal anélkül, hogy károsodást szenvedne,
 • 100-szor nagyobb erőt képvisel, mint az acél.
Mostanáig a tiszta grafén előállítása elektronikai alkalmazásokra laboratóriumi méretekben volt csak lehetséges. Az így előállított módszerrel 1 cm 2 100 millió dollárba került, amely gyakorlatilag meggátolt bármilyen kereskedelmi alkalmazást.
A forradalmi megoldás ezután jött, ez év márciusában, miután a bemutatták az ipari a grafén felületére felvittek egy SiC szubsztrátot, amelyet a félvezető iparban használnak.

A grafén felhasználásának előnyei óriásiak lehetnek, most még csak a képzelet szab határt erre vonatkozóan:
 • a processzorok több százszor gyorsabbak lesznek, mint ma - úgy becsülik, hogy elérheti az 1 THz-t,
 • vezeték nélküli hálózatok sokkal nagyobb kiterjesztésűek lehetnek, mint jelenleg,
 • monitorokat is fel lehet csavarni,
 • rugalmas elektronika, mint a laptopok, mobiltelefonok,
 • az optikai szálak sokkal nagyobb sávszélességgel rendelkezhetnek, mint a jelenlegi.
A szakértők véleménye szerint az új "szuper anyag" előállítása alapvetően megváltoztatja majd az emberek életmódját szerte a világon a következő 10 évben.
Professzionális és megfizethető a - SIGNAL DL-8300. Az ügyfél szeretett volna telepíteni egy videó megfigyelő rendszert az ő üzleti felügyeletére. Arra kérte a telepítőt, hogy 8 kamerát telepítsen, amelyek alkalmasak az éjszakai megfigyelésre is. A rendszer legyen gazdaságos, de magas színvonalú és a felvett videók pedig mozgás esetén zavarmentesek legyenek. A másik kívánsága az volt, hogy figyelemmel tudja kísérni a helyiségeket távolról éjjel-nappal, még egy okostelefonon is.
Compact Outdoor Camera: Sunell SN-IRC4920AJ (day/night, D-WDR, 500 TVL, Sony Effio-E, 0.05 lx, 3.6mm, OSD, IR 30m) Video Transmitter-Receiver Set: 1VAP (BNC, DC-2.1/5.5)Video Transmitter-Receiver Set: 1VAP (BNC, DC-2.1/5.5)Vandal Proof Camera: v-cam 430 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 3.6mm, IR up to 20m)CAT 5e UTP Cable: NETSET UTP 5e [1m], indoorCAT 5e UTP Cable: NETSET UTP 5e [1m], indoorVideo Transmitter-Receiver Set: 1VAP (BNC, DC-2.1/5.5)Video Transmitter-Receiver Set: 1VAP (BNC, DC-2.1/5.5)Stabilized Power Supply: ZSIT-62-8 (SMPS, 230VAC/12-14VDC, 8x0.65A)CCTV Network DVR: SIGNAL DL-8308 (H.264, 8ch-4CIF-25fps, HDMI)HDD Western Digital 2TB AV-GP SATA (for CCTV DVRs)
A CCTV rendszer a telephely üzleti helyiségeiben a Signal DL-8308 M78308 DVR-re van alapozva és a video átvitel UTP kábelen E1408 történik
Ahhoz, hogy a rendszer a követelményeket teljesítse, a Signal DL-8308 M78308 DVR került alkalmazásra. A felügyeleti szobában található a tápegység ZSIT-62-8 M18281, amelyből a feszültség eljuttatása a kamerákba UTP kábelen E1408 és a videó jel továbbítása a kamerákból is ezen a kábelen következik be. Hogy az impedancia megfeleljen az átviteli kábelnek a kamerák videó kimeneteivel és a DVR videó bemenetével a telepítő passzív video adó-vevő készletet használt Etrix 1VAP M16659 BNC csatlakozóval, amelyet arra terveztek, hogy a videó (a balunok) és a feszültség továbbítása egyetlen sodrott érpáron keresztül történjen.


A kamerarendszer kompakt és dóm kamerákból tevődik össze. Az épület bejáratait Sunell SN-IRC4920AJ M11245 nappali/éjszakai kamerák felügyelik D-WDR funkcióval, melynek felbontása 500 TVL. A Sony Effio-E digitális jelfeldolgozó processzorokkal rendelkeznek kiváló képminőséget biztosítanak még rossz fényviszonyok között is. A szobák felszereltsége: mennyezeti kamerák v-cam 430 M10754. A kamerák fémburkolata megvéd a külső sérülésektől, a 600 TVL felbontás a Sony Super HAD II processzorral kiváló videót biztosít még mesterséges fénynél is. Kamera üzemi paraméterei megváltoztathatók az on-screen menün, amely a kábelen található billentyűzettel vezérelhető.
A videót a kamerákból négy HDD Western Digital 2TB AV-GP SATA rögzítődik, amely lehetővé teszi az archiválást több, mint 6 hét időtartamra a legnagyobb videó teljesítménynél (25 fps, 4 CIF). A videó a kamerákból megfigyelhetők a helyi vagy hálózaton keresztül (egy PC-n futó CMS szoftverrel, vagy böngészővel), valamint okostelefonokon (támogatja az összes népszerű operációs rendszert).
Megosztott antennarendszer (DVB-T + SAT) nyolc 2xSAT + TV aljzatokon. A tulajdonos követelménye az egyik Katowicében lévő bérházban a régi MATV rendszer korszerűsítésének érdekében az volt, hogy a digitális földfelszíni televízió adások vétele is lehetséges legyen. Ezen kívül minden lakónak lehetőséget kellett biztosítani, hogy vehesse a műholdas jeleket (DVB-S) és távolítsanak el több parabolaantennát, amelyek az épület homlokzatát esztétikailag rontották. A korszerűsítés tartalmazta a régi vezetékek cseréjét és a földi TV vételét kiszolgáló erősítőket is, valamint a multiswitch telepítését.


Az új SMATV rendszer a Tech-Sat cég kivitelezésében történt meg Katowicéből.
Mivel a telepítés annak érdekében történt, hogy az analóg és digitális földi TV jelek minden egyes aljzatban kifogástalanul vehetők legyenek, a régi erősítőt felváltották egy univerzális többsávos erősítővel TELMOR WWK-861 R89860, amely alkalmas analóg és DVB-T adások jeleinek erősítésére. Ez kiegyenlíti a földi jelek szintjét, amelyek ezután a multiswitchbe csatlakoznak. A korszerűsítés előtt történt a helyi digitális multiplex közül kettőnek az elindítása, hat még nem használható. Ezeket is figyelembe kellett venni a telepítés során, mivel később felerősít minden (hangolt) UHF csatornát.
Tekintettel arra, hogy az átmeneti időszakban a digitális műsorszórás volt betervezve és kis teljesítményű helyi adó (2,5 kW) üzemelt, a meglévő UHF antennát felváltotta a nagy nyereségű Tri-Digit A2670 antenna.
A kábelezés teljesen a Triset-113 kábelcsaládból került ki. Az antenna és a multiswitch között E1017 koaxiális kábel lett felhasználva, amelynek fekete polietilén köpenye ellenáll az UV sugárzásnak. A beltéri kábelezés E1015 koaxiális fehér kábel PVC bevonattal.
Eddig a sugaras rendszerű TERRA MSR-916 R70816 multiwitchek két független műhold jeleit osztották el (Hotbird és Astra), hét dupla aljzatra Signal R694140. Ez lehetővé teszi, hogy a bérlők minden lakásban két műholdvevőt, vagy egy dupla tuneres PVR vevőkészüléket csatlakoztassanak. A két jelenleg használaton kívüli kimenetet lezáró ellenállásokkal kell R66205 lezárni. A rendszer magas megbízhatóságához hozzájárulnak a PCT E80340 kompressziós csatlakozók és a TV-Sat túlfeszültségvédő Signal R48602, amelyeket az erősítő bemenetei és a multiswitch közé szereltek be.


Gyors telepítés és magas megbízhatóság - videó ellenőrzés egy családi házban. A CCTV rendszer az otthonokban gyakran nagyon kellemetlen a lakók számára. A fő problémát a kábelezés okozza. A koaxiális és UTP kábelek átmérője mintegy 7 - 8 mm, amelyek előírják a kábelcsatornák, vagy csövek használatát a falak belső vagy külső részén.

Egy jó alternatíva arra a "klasszikus" megoldásra, hogy az IP CCTV rendszer megvalósításánál, mint átviteli közeget a műanyag (polimer) optikai kábelt (POF) ULTIMODE POF-22d L6521_1 alkalmazzunk. Az átmérője a "simplex" POF kábelnek csak 2,2 mm. Ezen kívül az optikai kábelek immunisak az elektromágneses mezőkre és a villámlásra és mellé lehet helyezni a hálózati kábelezésnek. Az elektromos jelek az UTP kábelen érkeznek, ahol az ULTIMODE POF-100MC L6213 média konverterek átalakítják optikai jelekké. A videó streameket a kamerák az optikai switchre küldik S8 ULTIMODE POF-S8 L6108, majd a hálózati videó rögzítőre kerül.
Ethernet Media Converter: ULTIMODE POF-100MC 2MP IP Camera: HIKVISION DS-2CD8253F-E Ethernet Media Converter: ULTIMODE POF-100MC 2MP IP Camera: HIKVISION DS-2CD8253F-E POF Ethernet Switch: ULTIMODE POF-8S (8x OptoLock) 2MP IP Camera: HIKVISION DS-2CD8253F-E
Egy családi ház videó felügyelete POF optikai hálózattal
Érdemes megjegyezni, hogy az eszközök csatlakozásához, amelyek POF kábellel készültek nem igényelnek semmilyen további optikai csatlakozót vagy toldást. A POF optikai kábelek csak vághatók a kívánt hosszúságúra és közvetlenül lehet illeszteni az OptoLock csatlakozókhoz és az integrált eszközökkel.
Hogyan lehet videót küldeni a távoli kamerákból nagy CCTV rendszerekben? Az alábbi ábra mutatja a telepítést, ahol a DVR egy irodaházban található, mintegy 1 km-re egyik csoport kamerától és 3 km-re a második csoport kamerától.
High Speed Dome Camera: PH-33 (3.5-111.5 mm, 540 TVL, Sony Super Had CCD, 0.7 lx)Outdoor Compact Camera: n-cam 550 (540 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.5 lx, 4-9mm, IR 30m)Compact Outdoor Camera: n-cam 610 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 4-9mm, IR up to 40m, OSD) Video Balun Set: 1VP-C (2 pcs., BNC lead) Fiber Optic Video Converter ULTIMODE V-204D (WDM, 4x video, 1x data)Fiber Optic Video Converter ULTIMODE V-204D (WDM, 4x video, 1x data)4-channel Active Video Balun: Etrix 4VA-R (receiver)Network DVR: HIKVISION/ULTIMAX DS-7308HI-S H.264 (8-ch.)Professional CCTV Monitor: SAMSUNG SMT-1922P (19
Egy CCTV rendszer sémája, amely lehetővé teszi a nagyobb távolságú videó átvitelt
A jelek négy analóg kamerából érkeznek (3x n-cam 550 M11264, és egy PTZ kamera PH-33 M1196) és elküldik a száloptika videó konvrteréhez ULTIMODE V-204D L2421 egy egymódusú optikai kábelen (a rost kábel hossza akár 20 km is lehet). A jelek továbbítása fénykábelen keresztül egy másik előnnyel is jár nagyobb távolságra. Kiküszöböli a minőségi jelek továbbításánál az elektromágneses zavarokat és fel lehet használni, még nehezebb ipari környezetben is.


A jelek az n-cam 710 M11270 kamerából UTP kábelen keresztül érkezik videó transzformátorok (balunok) felhasználásával. Az alkalmazásnál az aktív vevő Etrix 4VA-R M16745 és a passzív balunok az Etrix 1Vp-C M16658 lehetővé teszik a videó átvitelt akár 1500 m távolságon felül is. Ebben az esetben a nagyobb távolság miatt (akár 2400 m), a passzív balunokat fel kellett váltani aktív UTP videó adóval, például az Etrix 4VA-T M16744.


Gyanús viselkedés észlelése. A Digifort K3002, K3003, K3004 szoftver lehetővé teszi az integrációt a magas szintű képelemző modul a VCA K3040, amely felismeri a lehetséges fenyegetéseket. A rendszer kiválthatja a riasztást, ha a meghatározott területen az objektum (általában egy személy, autó, állat), mozog egy bizonyos határidőn belül hosszabb ideig, mint amit az üzemeltető beállított.
Az elemző csomag számos más lehetőséget kínál:
 • arcfelismerés,
 • a távozott (új) objektumok észlelése,
 • bármilyen változás kimutatása a konfigurált objektumnál pl. egy tárgy elfoglalása,
 • figyelmeztetés sebesség túllépésénél,
 • kamera szabotázs kimutatása,
 • virtuális akadályok létrehozása,
 • tárgyak mozgás irányának ellenőrzése,
 • meghatározott objektumok keresése,
 • objektumok számlálása,
 • keresés és beszámoló minden eseményről, amit a videó elemző modulok hoztak létre.
A Digifort videórögzítő szoftvercsomagok K3001, K3002, K3003, K3004 és a Digifort VCA képelemző modul K3040 letöltése itt.
Hogyan lehetne javítani az LTE-kapcsolatot? A külvárosi területeken gyakran jelentkeznek problémák az LTE kapcsolattal. A megoldás ezekre a problémákra egy kültéri antenna használata az LTE modemhez. Különösen ajánljuk TRANS-DATA LTE KYZ 7.5/8/10 A741031 4G/3G/GSM antennát, amely 698-800 MHz, 800-960 MHz és 1700-2700 MHz-es sávbanban működik - az utóbbit az LTE hálózatokhoz használják.
Megkülönböztető jellemzői az antennának:
 • Kültéri használatra, irányított jellegű (log periodikus rendszerű);
 • Szélessávú eszköz: 698-800 MHz, 800-960 MHz, 1700-2700 MHz;
 • Több célúan használható: GSM, DCS, UMTS, WLAN, LTE alkalmazások;
 • Nyereség:
  • 7.5 dBi (698-800 MHz),
  • 8.0 dBi ( 800-960 MHz),
  • 10 dBi (1700-2700 MHz);
 • VSWR <1.5;
 • 55 cm kábel N csatlakozóval;
 • Ház ABS-műanyagból, UV-álló és időjárásálló;
 • Szerelés U bilinccsel;
 • Dőlési tartomány: 00-90 o;
 • Felszerelés lehetséges függőlegesen, vízszintesen, vagy ferdén (45 o) csőre
4G/3G/GSM Antenna: TRANS-DATA LTE KYZ 7.5/8/10
A TRANS-DATA LTE KYZ 7.5/8/10 A741031 antenna nézete
A TRANS-DATA egy nagy teljesítményű antenna a digitális adatok vezeték nélküli vételére és továbbítására. Köszönhetően a kiváló minőségű anyagoknak és a kiváló kivitelezésnek az antennák a megbízható és stabil paraméterek jellemzik. TRANS-DATA antennák jelentősen javítják a jelerősséget és a fedettség növelését a térségben.
Új termékek a DIPOL kínálatában:
Computer Network Protector: AXON PoE Multi NetProtector
Stabilized Power Supply: ZSIT-62-8 (SMPS, 230VAC/12-14VDC, 8x0.65A)
2MP IP Camera: HIKVISION DS-2CD8253F-E
Panel Antenna: GigaEter Duo 19 5GHz WideBand 2x2 MIMO
Network Protector
AXON PoE Multi NETProtector
J2837
Tápegység ZSIT-62-8
12-14 VDC, 8 x 0.65 A
M18281
2MP IP kamera
HIKVISION DS-2CD8253F-E
K1450
GigaEter Duo 5GHz antenna
WideBand 2x2 MIMO
A75105
Érdemes elolvasni:
DiSEqC - Átkapcsolás a műholdak között egyéni és multiswitch rendszerekben. A műholdas jelek kiválasztásának szüksége egy, vagy több LNB-ből adta az okot a speciális megoldások kifejlesztésére. Kezdetben a kapcsolásokat kézzel végezték, majd reléket vezéreltek különböző módszerekkel (pl.Tone Burst, ellenőrző jel a SCART-ról). A korszerűbb megoldás igényének és a szabvány kidolgozásának szükségességét támogatta az Eutelsat műholdas szolgáltató és ennek eredménye lett a DiSEqC szabványok...
A kompatibilis vevők és kapcsolók különböző változatai a DiSEqC szabványnak.
 1.01.11.22.02.12.2
1.0+--+--
1.1++-++-
1.2++++++
2.0+--+--
2.1++-++-
2.2++++++
Vezeték nélküli CCTV IP rendszer. A CCTV IP technológia lehetővé teszi vezeték nélküli felügyeleti rendszerek videóátvitelét minden lehetséges probléma nélkül.
A végső rugalmasság azáltal is megvalósítható, ha az IP-kamerák külön hozzáférési pontokat használnak, például a N2301, N2311. Lehetővé teszik a továbbítást az épületek tetején, amely nem lehetséges abban az esetben, ha a kamerákban beépített AP van....
Tervezési szabályok MATV rendszerek számára. A diagram lent bemutat egy példát az antennarendszerre vonatkozóan egy épületben. A táblázat tartalmazza a jelszinteket a három kiválasztott antennaaljzaton (megjelölve "1", "2", "3") 862MHz-nél, feltételezve annak:
 • a jelszint, amit az erősítő bemeneténél mértek 75 dBuV,
 • a ZG erősítő erősítése be van állítva 45 dB-re, így a kimenő szint 120 dB.
A csatornaerősítők alkalmazása miatt, nem szükséges csökkenteni a kimeneti jelszinteket...
Írások, cikkek különböző témákról


DVB-T információkVedd és Vidd!!

A határozott idejű kártyák készpénz fizetése ellenében azonnal elvihetők! Feltöltő kártyák megérkeztek! DVB-T készülékek egy éves előfizetéssel, rendkívüli kedvező áron!

Ajándékozza meg családtagjait ezzel a Magyarországon újdonságnak számító kártyaértékesítési formával!
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI