KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No.37/2011 (2011. november 14.)
Egér mikroszkóppal a fején. A Stanford Egyetem kutatói kifejlesztettek egy olyan miniatűr mikroszkópot, amely lehetővé teszi a tanulmányozását az idegrendszer kapcsolatoknak az agyban. Azzal a célzattal tervezték, hogy nagyobb tudással rendelkezzenek arról, hogy melyek azok a tényezők, amelyek befolyásolják az idegrendszer működését és milyen változások mennek végbe bizonyos károsodások esetén. Ennek a kis készüléknek a súlya kevesebb mint 2 gramm és teljes mértékben alkalmas a fluoreszcens markerek megfigyelésére az idegsejtek vizsgálatánál alkalmazott eljárásoknál, illetve a sejtekben lévő fehérjék jelenlétéről. A mikroszkóp felépítése a legújabb fejlesztései az optoelektronika területén: kicsi, de nagyon erős fényű LED-ek, képérzékelők kis mérettel és nagy érzékenységgel, amelyek CMOS technológiával készülnek. A készülék egy kis zárt házban található, térfogata 2,4 cm 3. A mikroszkóp lehetőséget biztosít egy 600 * 800 mikron nagyságú terület megfigyelésére is.
Az első tanulmányt az új mikroszkóppal kísérleti egerekkel végezték kutatás céljából, ahol sikerült megfigyelni az agyban lezajló folyamatokat, beleértve azokat is, amelyek felelősek a mozgás koordinációs hibák kimutatásában, melyek azok amik ezt kiváltják.

Az újjhegy méretű mikroszkóp lehetővé teszi az agysejtek működését vizsgálni, amelyek felelősek a mozgás koordinálásában (forrás: Stanford University)
A mikroszkóp a fluoreszcencia jelenséget használja fel, amely a képnek a forrása, amit a kutatók tanulmányozni tudnak. A megfigyelt objektum előre megvan színezve, majd azt megvilágítva megfelelő hullámhosszúságú fénnyel fluoreszcenciát váltanak ki (általában ultraibolya fény).
Az ábra bemutatja a mikroszkóp felépítését
(forrás: Stanford University)
Egy fluoreszkáló festék beinjektálása utáni egyetlen idegsejt nézete
(forrás: www.britannica.com)

Egy ilyen miniatűr mikroszkóp forradalmat hozhat mind a tudományban és a neurológiai betegségek diagnózisának felállításában. A kis súly és kicsi mérete lehetővé teszi az eszköz elhelyezését az állatokra, amely nem korlátozza a szabad mozgásukat. Ez lehetővé teszi a kutatások során, hogy feltárja azokat a kérdéseket, amelyek agyi központokban lejátszódnak és felelősek a mozgásfunkciók irányításában.
A mikroszkóppal lehetséges diagnosztikai funkciókat is végezni. Lehetővé teszi a kutatások során a laboratóriumokban csatlakoztatni egy laptophoz és tovább küldhetik az eredményeket egy diagnosztikai központba. Egy nagyon fontos tényező, hogy az eszköz nagyon olcsó (a becslések szerint 10 dollár tömegtermelés esetén), így lehetséges a legszegényebb országokban is alkalmazni, ezáltal növelhetik a jó és pontos diagnózis megalapozását.

Megfigyelő rendszer elosztása 12 kamerával. Egy kisebb gyártó cég ismétlődő lopások és vandalizmus miatt úgy döntött, hogy létre hoznak egy felügyeleti rendszert. A kialakítás legfontosabb paramétereinél a projektnek tartalmaznia kell a magas színvonalú felvett anyagot és távvezérlési lehetőséget biztosít minden rendszerelemnek LAN-on keresztül.
High Speed Dome Camera: PH-10H (3.8-38 mm, 500 TVL,Sony Interline Transfer CCD, 0.7 lx)Vandal Proof Camera: v-cam 450 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 2.8-10mm, OSD)Network DVR: HIKVISION DS-7204HVI-ST/M (4-ch H.264, alarm, PTZ)Network DVR: HIKVISION DS-7204HVI-ST/E (4-ch H.264)Fast/Gigabit Ethernet Switch: TP-LINK TL-SL1226 (24/2)Vandal Proof Camera: v-cam 450 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 2.8-10mm, OSD)Network DVR: HIKVISION DS-7204HVI-ST/E (4-ch H.264)
Az ábrán látható rendszer három HIKVISION DVR-re van alapozva, amely a létesítményben van telepítve
A telepítő úgy döntött, hogy a projekt végrehajtására független HIKVISION digitális videó felvevőket alkalmaznak hálózati kapcsolattal. Mivel a távolság nagy az épületek között és a monitoring hálózat három alhálózattal rendelkezik. Az első DVR elhelyezése a raktárban történt az alapanyagok megfigyelésére, a második a gyártó épületben, a harmadik pedig az irodaházban. Ez a telepítés minimalizálja a DVR és a kamerák közötti távolságot és kiküszöböli az esetleges problémákat videó jelek továbbításánál és a hosszú kábelek okozta hálózati megtáplálást.


A DVR elhelyezése a raktárban történt DS-7204HVI-ST / M M72041, amely lehetővé teszi a videofelvétel felbontását 704x576 pixel (4 CIF) képváltás 12 fps, függetlenül minden csatornán. Négy nagy sebességű PTZ dóm kamerával működik együtt PH-33 M1196, amelyek megfelelően elhelyezett útvonalakon vannak a munkaterületen és tárolási helyeken. Az iroda és a gyártó épületekben a DS-7204HVI-ST/E M71041 és a DS-7204HVI-ST/M M72041 találhatók (gazdaságos változat azonos felvételi paraméterekkel). Annak érdekében, hogy megfelelő kép legyen különböző fényviszonyoknál és magas megbízhatósággal rendelkezzen, a telepítő vandálbiztos dóm kamerákat telepített V-CAM 450 M10749 beépített IR megvilágítókkal.
Minden DVR el van látva 2TB HDD Western Digital M89270 az AV-GP SATA sorozatból, amelyet CCTV alkalmazásokhoz ajánlanak. Ez a kapacitás lehetővé teszi a videó folyamatos felvételét a kamerákból, mintegy 40 nap és éjszaka. Munkaidőn kívül, a felvétel az irodaházban mozgásérzékelésre történik, ami megnöveli a tárolási időt legalább háromszorosára. A három DVR egyetlen LAN rendszerbe csatlakozik. A biztonsági őrök élőben nézhetik a képeket a kamerákból, a monitorok közvetlenül csatlakoznak a DVR-hez, míg a vezetők számára a rendszer erőforrásait a számítógépükön az irodában nézhetik, az ingyenes szoftver iVMS4000 segítségével a mobil telefonon.
Mi mindent kell tudnia a felhasználónak a Signal DVB-T vevőkészülékekről. A DVB-T vevőkészülékek manapság tömegtermékekké váltak. Sok felhasználó nem olvassa el az utasításokat és csak az elsődleges funkciója érdekli - a televíziós adások vétele.
A Signal DVB-T vevőkészülékek - a HD-507 A99250 és a HD-527 A99252 - lehetséges nem csak a TV nézésére digitális minőségben, hanem a felvett anyagok lejátszására is alkalmas még más médiákból származóktól is. A következőkben néhány érdekességet fogunk bemutatni ezekkel a funkciókkal kapcsolatosan a DVB-T vevőkészüléknél.
  • Egyidejű felvétele és nézése a különböző programoknak ugyanazon a multiplexen.
  • Kevesen vannak tisztában azzal a ténnyel, hogy a program felvétele alatt egy külső memóriát szabadon tudnak működtetni más csatornákon keresztül egyazon programcsomagban (multiplex vagy mux). Így, ha a multiplex történetesen 7 csatornát tartalmaz, az egyik csatornát rögzíteni lehetséges és bármelyik másik hatot böngészheti és nézheti.
  • Mennyi hely szükséges a diszken egyórás felvételhez?
  • Egy lemezen lévő felvétel mérete az adatfolyam jellemzőitől függ, amelyet az adóállomás küld és ez kapcsolatban van az adás minőségével is (SD vagy HD) és annak változékonysága is, hogy mi történik a képernyőn. Az INFO gomb megnyomása után a Signal vevők információt adnak a lemezmérettel kapcsolatosan, mennyi a szabad hely, a rögzített adatfolyam bitrátája (KB/s), a stream maximális felvételi ideje, a tényleges mérete a jelenlegi felvételnek MB-ban. Érdemes megemlíteni, hogy a teszt kép mintegy 130 kB/s.-t generál. Átlagosan az adatfolyam az SD programok tartományában 320-640 kB/s, tehát egy egyórás felvétel kétszeresére is változhat, kb 1 GB-ról több mint 2 GB-ra.
Kép az INFO ablak megnyitása után RECORD módban
  • Mi a tényleges energiafogyasztása a Signal vevőknek?
  • A tényleges fogyasztása a Signal HD-527 A99252 vevőkészüléknek vételi üzemmódban laboratóriumunkban 6,33 VA volt, míg készenléti állapotban nem haladta meg az 1 W-t, az EU által előírt határérték erre 0,952 VA. Ez azt jelenti, ha a vevőkészülék vételi üzemmódban van egy egész hónapban, akkor a fogyasztása nem több mint 4,7 kWh, amelynek költsége (Lengyelországban) mintegy 0,5 euró. Készenléti állapotban ez mindössze 0,7 kWh, kevesebbe kerül, mint 10 cent. Ezek a tények azt mutatják, hogy magas energiahatékonysággal rendelkezik a vevőkészülék.
Üvegszálas optikai (GOF) és a műanyag optikai szálak (POF) összekapcsolása a hálózatokban. A műanyag optikai szálaknak sok előnye van az üvegből készült optikai szálas alkalmazásokkal szemben Fiber To The Desk (FTTD). A legjobb megoldás erre az otthoni/SOHO hálózatokban ULTIMODE Home System. Az ilyen egyszerű optikai otthoni/irodai hálózatoknál teljes mértékben sikerült kiváltani a felhasználónak a polimer optikai szálaknak és az OptoLock csatlakozóknak köszönhetően.

A demarkációs vonala az üvegszálas optikai kábelnek ott van, ahol a szolgáltató belép az épület Fiber To The Home (FTTH) hálózatba és onnan kapcsolódik az otthoni POF hálózatba egy optikai média konverteren keresztül mint például a ULTIMODE POF-105SFP L6221. Az eszköz telepítése találkozásánál a két üvegszálas hálózattal az előfizető otthonában, ahol az ULTIMODE POF-8S L6108 switch és az ULTIMODE Home System eszközök használatával további bővítései lehetségesek az otthoni/irodai FTTD hálózatnak.
SFP Transceiver: ULTIMODE SFP-203M (two single-mode fibers up to 20 km) Optical Media Converter: ULTIMODE POF-105SFP (1xOptoLock, 1xSFP)
A két optikai hálózat találkozási pontja
Optikai médiakonverter az ULTIMODE POF-L6221 105SFP megváltoztatja a jelet egy üvegszálas hálózatból (általában FTTH rendszer), hogy a POF optikai hálózatba csatlakozzon (100 Mbit/s), és fordítva. A média konverter SFP slottal rendelkezik teljesen kompatibilis az IEEE 802.3u 100Base-FX szabvánnyal. Az SFP slot lehetővé teszi az együttműködést a multimódusú vagy single-mode optikai szálakkal a modul telepítésétől függően. Minden optikai átviteli paraméter a modultól függ.
Egy diszkrét megfigyelő rendszer. A bemutatott megoldás lehetővé teszi a tulajdonosnak, hogy figyelemmel kísérje a videót a megfigyelő helyeken, ahol éjjel-nappal szükség van a megfigyelésre, de láthatatlanná kell válnia az emberek számára a megfigyelt területen. A példák olyan rendszerekre vonatkoznak, ahol szükség van az utak és erdők ellenőrzésére, például fa lopás megelőzésére és az illegális hulladéklerakásra.


Wireless A/V Transmission System: TCO5807h 5.8GHz (outdoor, 2km)Day/Night Box Camera: u-cam 630 (D-WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, ICR, 0.03 lx) Outdoor Camera Housing: Marathon MH-806/12IR illuminator: Redbeam IRN40 (940nm)Wireless A/V Transmission System: TCO5807h 5.8GHz (outdoor, 2km)Network DVR: HIKVISION DS-7204HVI-ST/M (4-ch H.264, alarm, PTZ)
Konfiguráció egy rendszerre diszkrét ellenőrzés mellett vezeték nélküli videó továbbítással
Egyik létfontosságú eleme a monitoring rendszernek az infravörös reflektor IRN40 M1649, amely egy sugárnyalábot generál és ez az infravörös fény láthatatlan az emberi szem számára, de látható az u-cam 630 M11192 kamera számára. A videót vezeték nélkül továbbítják TCO5807h M1559 adó/vevő készüléken keresztül, a hatótávolsága 2 km. A megfelelő működéshez szükséges biztosítani egy közvetlen akadálytalan útvonalat (LOS) az adó és a vevő antennák között. Abban az esetben, ha környezet kölcsönösen akadályozza a közvetlen láthatóságát az antennáknak, ehhez egy másik alkalmazást kell igénybe venni a vezeték nélküli A/V átviteli szettet M1559, mint egy relé portot. Az átjátszót olyan helyre kell szerelni, ahonnan ezt a pontot mindkét antenna látja.
A videó adatokat egy 4-csatornás DS-7204HVI HIKVISION-ST / M M72041 DVR rögzíti és lehetővé teszi a távoli megfigyelést és hozzáférést felvételekhez az interneten keresztül, egy számítógép és két mobiltelefon számára. Biztosítja a valós idejű ellenőrzést a felügyelt területen és a lehetőséget kínál a gyors beavatkozásra.
Megapixel videó felügyeleti rendszer egy lakásépítésnél. Privát lakásszövetkezet található a Dobrego Pasterza utcában Krakkóban, ahol úgy döntöttek 2 MP Pixord kamerát telepítenek annak érdekében, hogy növeljék a lakók biztonságát. A megrendeléssel a Dipvision vállalatot bízták meg.


Ebből a célból három kamerát használtak fel P600 K1532 varifokális (2,8-12 mm) objektívvel M2136 Jensen. A kamerák a lencsékkel kültéri kamera házba építették Marathon M5406, megtáplálása kültéri NETSET UTP PE 5e kábelen történik E1412 M1835 tápegységből. A K1532 kamerák beépültek a LAN hálózatba web smart switch TP-LINK N29951 keresztül, rack szekrénybe szerelve R912018, amely az egyik épület alagsorában lett elhelyezve. A switch multimódusú optikai kábelen keresztül kommunikál kültéri L7370, ahol egy mások egység ( N29951 ) található a felügyeleti helyiségben. Az optikai patch kábel megfelelő hosszúságú és a DIPOL-nál készült.
A képeket a kamerákból megfigyelik és rögzítik a szerver által kezelt NUUO K3104 szoftverrel. A felügyelettel megbízott személy ellenőrizheti bármikor archív anyagokat és ha szükséges létrehoz egy AVI fájlt, amit elküldhet a rendőrség vagy az önkormányzati rendőrség számára. Emellett a szoftver figyelmezteti a kezelőt, amennyiben a kamerát manipulálni próbálnák (képvesztés, vagy élesség változása), hallható riasztással, vizuális értesítést küld a képernyőre, vagy e-mailben.
A lakásszövetkezet tovább fogja növelni a kamerák számát, egészen 16 kamerára a következő év elején. A rendszer felépítése, az átvitel infrastruktúrája és a hálózati eszközök lehetővé teszik a bővíthetést könnyedén a hálózat túlterhelés veszélye nélkül. A NUUO szoftver lehetővé teszi a felhasználónak, hogy további bővítést tudjanak végrehajtani.


Hogyan továbbítható 3D videó több TV készülék számára? A megoldás a HDMI Splitter Signal 3D 1x4 H3215 alkalmazása, amely lehetővé teszi a felhasználónak, hogy csatlakozzon akár 4 modern TV készülékkel, amelyek HDMI bemenettel rendelkeznek és a forrása nagy felbontású jel, beleértve a 3D-s tartalmakat is. A felerősített kimenő jeleket továbbítani lehet a HDMI kábel segítségével akár 15 m távolságra is. Ez a termék ideális a HD és 3D tartalmak televíziók és egyéb berendezések bemutatására a boltokban, különböző ajánlatok bemutathatók segítségével szupermarketekben, stb, valamint konferenciatermekben és lehetséges megosztani a jelet a számítógép és több monitor számára.
HDMI Splitter Signal 3D 1x4
Felhasználási séma
Új termékek a DIPOL kínálatában:
Outdoor Antenna Amplifier: ALCAD AM-356 (UHF-UHF-FM/DAB)
4G/3G/GSM Antenna: TRANS-DATA LTE KYZ 7.5/8/10
Broadband Cable Amplifier: Terra BA213U (high power, return channel)
Network DVR: HIKVISION DS-7204HVI-ST/M (4-ch H.264, alarm, PTZ)
Kültéri antennaerősítő.
UHF-UHF-FM/DAB
ALCAD AM-356 R903056
TRANS-DATA KYZ 7.5/8/10
LTE antenna
A741031
Szélessávú házerősítő
TERRA BA213U
R82412
4 csatornás DVR HIKVISION
DS-7204HVI-ST/M
M72041
Érdemes elolvasni:
Nincs több probléma az azonos, vagy szomszédos RF csatornák programjainak vételével. A határmenti régiók lakosai gyakran szeretnék kihasználni azt a vételi lehetőséget, hogy még több csatornát vegyenek a szomszédos országból (vagy országokból). Sajnos a további antennák, amiket a másik országban működő adók vételére irányítunk, néha a VHF/UHF csatornákon hasonló, vagy éppen mellette lévő csatornákon üzemelnek, ami különböző vételi problémák forrása lehet.
Hasonló a helyzet abban az esetben is, ha valaki egyaránt szeretné venni a kábel TV és a földi sugárzású csatornák műsorait...
Mobil videó felügyelet repülőbemutatón. Több mint 200 ezer ember jött el az idei rendezvényre az International Air Showra Radomba, Lengyelországba. A résztvevők biztonságát a rendőrökön és a biztonsági őrökön kívül szavatolták egy hatékony szolgáltatással is, mivel bevetettek egy mobil videókamerás megfigyelő rendszert. A terepfeltételek miatt úgy döntöttek, hogy egy mobil IP CCTV rendszert alkalmaznak IP kamerákkal és vezeték nélküli átvitellel.
A nehéz feladatot a KRYSMAR cég vállalta...
Hogyan állítsuk be az IP-TP-LINK kamerát, hogy az Nokia telefonokon keresztül nézhető legyen? Egy IP kamerából a képeknek mobiltelefonon történő megnézéséhez a kamerának egy külső IP címének kell lennie, amelyet a 80 és 554-e portokra továbbít.
A videó streamet a következő Tp-Link kamerák szolgáltatják, amelyek könnyen telepíthetők gyakorlatilag bárhol: K1150, K1151, K1152, K1153, K1154, K1155...
Írások, cikkek különböző témákról

Tisztelt Partnereink! Itt szeretnénk jelezni megrendeléseikkel kapcsolatosan, hogy a biztosabb megrendelés teljesítés érdekében szíveskedjenek azokat legkésőbb kedden 14 óráig elküldeni, hogy azokat szerdai napon el is tudjuk hozni a Dipol központi raktárából!

DVB-T információk


Beindult a fehérgyarmati adó (Penyige) DVB-T tesztsugárzása


Vedd és Vidd!!

A határozott idejű kártyák készpénz fizetése ellenében azonnal elvihetők! Feltöltő kártyák megérkeztek! DVB-T készülékek egy éves előfizetéssel, rendkívüli kedvező áron!

Ajándékozza meg családtagjait ezzel a Magyarországon újdonságnak számító kártyaértékesítési formával!
DIPOL at Energetics trade fair
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI