KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 38/2011 (2011. november 21.)
A szabványt elfogadták és Kína "sakk-mattot" csinált. Október 26 talán az egyik legfontosabb nap az idén a globális távközlési szektorban. Ekkor jelentette be az ITU (Nemzetközi Távközlési Unió) Telecom World Genfben, hogy megkapták világ első minősített tanúsítványát a G-PON eszközökről. A Gigabit elérésére képes passzív optikai hálózat (G-PON) az egyik legnépszerűbb optikai szálas architektúrás alkalmazásokat jelentik a távközlésben.
A szabványnak megfelelteket megerősítette a termékeket előállító 7 cég: Alcatel-Lucent, Broadlight, Cambridge Industries Group, Huawei, PMC-Sierra, PT Inovacao és Tecom. Ők elfogadták a Broadband Forum G-PON ONU Certification Programot és eleget tesznek a Broadband Forum TR-156 és az ITU-T OMCI G.984.4/G.988 követelményeinek.
A GPON hálózati elemekre vonatkozó tanúsítási rendszer bevezetése az ITU (Nemzetközi Távközlési Unió) a 2008-ban elkezdődött szabványosítási folyamat következménye volt. A hálózatok és eszközök szabványosítása lehetővé teszi a gyors elterjedését ennek a már nagyon népszerű technológiának. Az együttműködésre képes berendezések a szolgáltatók számára nagyobb lehetőséget fognak biztosítani, hogy tovább növeljék a nagy sebességű széles sávú költséghatékony szolgáltatásokat.

Mit jelent ez a gyakorlatban?
Ebben az esetben Mr.Wei Leping a China Telecom nevében elmondta, hogy 2015-ig hazájában 250 millió száloptikás kábelt fognak csatlakoztatni a GPON hálózatokban főleg a lakosság részére. Ha a projekt átkerül Európába, azt fogja jelenti, hogy optikai kapcsolat jön létre az interneten gyakorlatilag minden háztartásban, Portugáliától az Urálig. Ez voltaképpen egy telekommunikációs forradalom lenne a 21. században, ami az európai gazdaságot erősen meghajtja.
A kínaiak lelkesedését mérsékelhetik a széles körű elterjedésben egyéb problémák, de a start jól indul - 2011. november 10-én az Alcatel aláírta a szerződést a China Unicommal berendezések szállítására 6 millió GPON sorozat számára. Hol van a világ többi része?

PON (Passive Optical Network) jelenleg a legnépszerűbb optikai megoldás. A gigabit verzió (GPON) átviteli rátája jelenleg a tipikus sávszélességnél 2,488 Gbit/s (letöltés)/1,244 Gbit/s (feltöltés).


A PON egy pont-multipont architektúrának nyilvánított Triple-Play szolgáltatást használ (tv, internet, telefon) egy optikai szálon keresztül. Az optikai elosztó hálózat passzív, azaz bármely aktív eszköznél (áramellátási igény) csak a szolgáltató központi helyiségében és a végfelhasználói helyeken szükséges (más szóval - a hálózati csomópontok szélén). Ez egy óriási előny, ami lehetővé teszi olyan átviteli csatorna építését, amelynek hossza mintegy 20 km és csak a szolgáltató és az előfizető oldalán hajtanak meg. A jelek elosztása kizárólag passzív elemek között történik - optikai kábelek és osztók.

A PON hálózat áll:
 • Elosztó eszköz (hozzáférési csomópont): OLT (Optical Line Termination),
 • Végponti egységek a helyi elosztó csomópontban: ONU (Optical Network Unit),
 • Ha az optikai kapcsolatot közvetlenül futtatják az ügyfelek telephelyén/lakás (FTTH)
  el vannak látva ONT (Optical Network Termination).
Professzionális CCTV rendszer 32 kamerával. A befektető egy hatalmas területet 32 analóg CCTV kamerával szándékozott felügyelni. Tekintettel a jelentős kockázatokra a befektető úgy döntött, hogy a létesítmények helyszínén a szükséges legmagasabb szintű biztonsági szabványoknak megfelelő, legkorszerűbb digitális videó rögzítőket kíván használni.


Mivel a terület kiterjedése meglehetősen nagy, ezért a DVR elhelyezése két helyen történt meg. Egyikük felvételt készít a 12 fix és 4 PTZ kültéri kameráról. A második DVR-hez 8 fix kültéri kamera, 4 PTZ kamera és 4 vandál biztos kamera van csatlakoztatva.
A program megvalósítása érdekében a rendszert két SIGNAL DL-8316 M78316 DVR-re alapozták, amely képes rögzíteni a képet minden csatornán 4CIF 25 fps mellett. Mindkettő LAN-on csatlakozik a rendszerhez. A továbbítása után a megfelelő portok a TP-Link TL-WR941ND N3251 routeren az internet-kapcsolat segítségével lehetővé teszi a jelszóval védett hozzáférést biztosítani a megfigyelő rendszerhez bármilyen számítógépről, vagy okostelefonról.
High Speed Dome Camera: PH-33 (3.5-111.5 mm, 540 TVL, Sony Super Had CCD, 0.7 lx)Compact Outdoor Camera: Sunell SN-IRC4920AJ (day/night, D-WDR, 600 TVL, Sony Effio-E, 0.08 lx, 2.8-10mm, OSD, IR up to 40m) Compact Outdoor Camera: Sunell SN-IRC4920AJ (day/night, D-WDR, 600 TVL, Sony Effio-E, 0.08 lx, 2.8-10mm, OSD, IR up to 40m) Vandal Proof Camera: v-cam 500 (D-WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, 0.15 lx) High Speed Dome Camera: PH-33 (3.5-111.5 mm, 540 TVL, Sony Super Had CCD, 0.7 lx)CCTV Network DVR: SIGNAL DL-8316 (H.264, 16ch-4CIF-25fps, HDMI)CCTV Network DVR: SIGNAL DL-8316 (H.264, 16ch-4CIF-25fps, HDMI)Access Point 802.11n (draft 2.0): TP-Link TL-WR941N <br />(300Mbps, built-in router and 4-port switch)Video Signal Multiplexer RV-2/4System Control Unit K01 for SIGNAL DVRsSystem Control Unit K01 for SIGNAL DVRs
A CCTV rendszer felépítése, amely két SIGNAL DL-8316 M78316 DVR-t tartalmaz, két irányító helyiségben
A legsebezhetőbb pontokat az első osztályú PH-33 M1196 PTZ kamerák ellenőrzik, amelyek nagyon részletes képet képesek adni egy nagy sugarú körben. A fix megfigyelési pontokat Sunell SN-IRC5920AHLDN M11280 kamerákkal ellenőrzik. Köszönhetően a nagy teljesítményű IR megvilágítóknak, nagy érzékenységű, manuálisan sok paraméter állítását lehetővé tevő (BLC, AGC, fehéregyensúly, zajcsökkentés és mások), ez a modell sikeresen működik 20 helyszínen, különböző tulajdonságokkal. A v-cam 500 M10772 a Sony legújabb DSP Effio E kamerája lett választva, amely egy vandálbiztos modell.
A fő követelmények közül az egyik az élő ellenőrzés megbízhatósága. Az élő videót mindkét DVR-nél közvetlenül a biztonsági szobába és a menedzsment irodába továbbítják. A rendszer teljesen vezérelhető a K-01 M77925 konzolok segítségével, amelyet a SIGNAL 83xx sorozathoz ajánlanak. A távirányító teljes mértékben végrehajtja az előlapi gombokkal is lehetséges beállításokat a készüléken. A konzolok két helyszínre kerültek, de az egyik a fő irányító szobában található, magasabb prioritással rendelkezve az ütközések elkerülése érdekében. Ugyanakkor mindkét felügyeleti szoba el van látva két monitorral és egy-egy DVR-el. Ez lehetővé teszi a felügyeletet mind a 32 kamerából és kiválasztva bármelyiket, amely a legfontosabb a felügyelet számára. A képek való időben "élő"-ben érkezik, késedelem nélkül. Mivel a videó-és a vezérlő jeleket egy külön hálózaton továbbítják, a monitoring rendszer független a meglévő számítógépes rendszertől, amely különböző LAN alhálózatokat használ.


A nagyobb létesítmények videó megfigyelése, mint például a stadionok, pályaudvarok, illetve városok, utcák, terek ellenőrzése, stb a legnagyobb tesztje a CCTV berendezések számára. Sok esetben a hagyományos analóg CCTV rendszerek a leghatékonyabb megoldásokat képesek biztosítani. Megfizethetőségen és a könnyű telepítésen alapuló rendszerek a modern DVR-ek nemcsak ezekkel az előnyökkel járnak. A felhasználó szempontjából a legfontosabb funkciók közé tartozik a rendszer könnyű, ergonómikus irányítása és a magas megbízhatósága - ezek tökéletesen beépülnek a SIGNAL DVR-be.


Hogyan szereljünk fel antennákat egy árbocra - 1. rész. Sok ember érdeklődik, hogy a DVB-T csatornák vételéhez milyen módon tudná korszerűsíteni az antennarendszerét. Néhányan ezek közül, sajnos ideértve a szerelőket is, nincsenek tisztában azzal a ténnyel, hogy több antenna egy helyre való szerelésénél, hogyan kell az árbocra megfelelően módon szerelni, hogy az megfeleljen az alkalmazott előírásoknak. Bár ez a téma igen kiterjedt és főként a nagyobb antennarendszereknél jellemző, de érdemes tudni, hogy milyen szabályok vonatkoznak az antennák telepítésénél, amennyiben az antenna árbocát a falra, vagy kéményre rögzítik...


UHF TV Antenna: DIPOL 44/21-69 Tri Digit
A Tri-Digit 44/21-69 A2670 - a legnépszerűbb földi TV antenna
A feltételek, amelyeket a nemzetközi szabványban leírnak IEC 60728-11:2010 az antennák telepítését az árbocon számításba kell venni. Fontos, hogy ennek összegét a telepített antennák hajlítónyomatéka adja meg, amelynél az nem haladhatja meg az árboc megengedett maximális hajlítónyomatékát. A hajlítónyomatékot, amit az antenna okoz, egyszerű képlettel ki lehet számítani:
Bm = WL * d,

ahol: Bm a hajlítási nyomaték [Nm], WL az erő, amit a szélterhelés okozott az antennában [N], d a rögzítési pont távolsága az antennától az antennatartó bilincsig [m].
Steel Satellite Dish: FAMAVAL Off-Set 100 LH (100cm)UHF TV Antenna: DIPOL 44/21-69 Tri DigitVHF TV Antenna: DIPOL 11/6-12 (11-element)FM Antenna: Dipol 1/RUZ B (omnidirectional)
Példa antennák elrendezésére egy árbocon. Érdemes megemlíteni, hogy a DIN EN 50083-1 szabvány szerint, a szomszédos antennatartó bilincsek közötti távolság nem lehet rövidebb, mint 1/6 része az árboc hosszának

A következő táblázat bemutatja a fent bemutatott példa számítási adatait
AntennaKódSávWL [N]d [m]Bm [Nm]
1RUZ BA0210FM   162.9  46.4
Dipol 11/6-12A1116VHF   562.5140.0
Tri-DigitA2670UHF   961.7163.2
Famaval 100 LHA9664SAT6190.5309.5
A teljes hajlítónyomaték az összes antennánál 659 Nm, a megengedett maximális hajlítónyomatéka az árbocnak (1250 Nm). Tehát a fenti konfiguráció biztonságosan használható bármilyen feltétel közepette.
A fenti számítások tartalmazzák a szél terhelését, amely az egyes antennákra hat. Többet erről és más kérdésekről a következő hírlevelünkben fogunk leírást adni.
Kiterjedt ellenőrző rendszer központi kezelése. Videó megfigyelő rendszereket kis városokban (akár 24 kamera) gyakran egyetlen menedzsment központból irányítják, például a (települési) rendőrségen. Egy ilyen rendszer általában lefedi a piacot, vasútat/buszállomást, a közeli területeken lévő iskolák és más leginkább veszélyeztetett helyeket. Tehát a jelátvitel útvonala a kamera pont és a központ között általában elég hosszú (gyakran több mint 500 méter). Ha a befektető úgy dönt, hogy a kábeles rendszert kíván használni, a legjobb választás optikai átviteli közeg alkalmazása. A kamerák optikai videó konverterekre csatlakoznak miközben az analóg videojeleket megváltoztatja, (1-16 kamerából) fényjelekké átalakítva a kijelölt továbbítási ablakban.

A legfontosabb előnye az optikai jelátvitelnek a CCTV rendszerekben:
 • videó átvitel akár 16 analóg kamerából egyetlen optikai szálon,
 • PTZ jelek továbbítása a felügyeleti központból a kamerákhoz azonos optikai szálon keresztül,
 • nagy távolságú átviteli tartomány késedelem, vagy minőségi problémák nélkül,
 • nem érzékeny az elektromágneses zavarokra, villámlásra stb.
Compact Outdoor Camera: n-cam 610 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 4-9mm, IR up to 40m, OSD) Compact Outdoor Camera: n-cam 610 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 4-9mm, IR up to 40m, OSD) Compact Outdoor Camera: n-cam 610 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 4-9mm, IR up to 40m, OSD) Fiber Optic Video Converter ULTIMODE V-216D (single-mode, WDM, 16x video, 1x data, RACK 19'') Professional CCTV Monitor: SAMSUNG SMT-1922P (19Professional CCTV Monitor: SAMSUNG SMT-1922P (19Fiber Optic Video Converter ULTIMODE V-216D (single-mode, WDM, 16x video, 1x data, RACK 19'') CCTV Network DVR: SIGNAL DL-8316 (H.264, 16ch-4CIF-25fps, HDMI)CCTV Network DVR: SIGNAL DL-8316 (H.264, 16ch-4CIF-25fps, HDMI)Fiber Optic Video Converter ULTIMODE V-216D (single-mode, WDM, 16x video, 1x data, RACK 19'') High Speed Dome Camera: PH-33 (3.5-111.5 mm, 540 TVL, Sony Super Had CCD, 0.7 lx)Fiber Optic Video Converter ULTIMODE V-216D (single-mode, WDM, 16x video, 1x data, RACK 19'') Compact Outdoor Camera: n-cam 610 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 4-9mm, IR up to 40m, OSD) System Control Unit DS-1003 for HIKVISION/ULTIMAX DVRs
A videó felügyeleti rendszer, amely befed egy városközpontot és iskolát,
ahol a biztonsági szoba pl. az önkormányzati rendőrségnél található
1 - iskola, 2 - a biztonsági központ, 3 - városközpont

Videó továbbítása több analóg kamerából egy koaxiális kábelen keresztül. A telepítőnek, csak egy koaxiális kábel állt rendelkezésére és nem volt lehetősége további vezetékeken küldeni a jelet 4 kamerából a DVR-re.
Ezért úgy döntött, hogy egyszerű és viszonylag olcsó megoldást alkalmaz erre a problémára az alábbi ábra. A videó jelek a négy v-cam 450 M10749 kameráról a négy csatornás modulátorhoz csatlakoznak Mixpol MDP-4S R95163. A modulátor átalakítja az alapsávi video jeleket modulált RF jelekké (TV csatornák). A kimeneti RF jeleket a modulátor könnyen keresztül küldi a 75 ohmos koaxiális kábelen és a TV jelekkel együtt az antennarendszerben megjelenik az antennacsatlakozón és vehető a hagyományos televíziókon. A helyileg telepített DVR a kamerákból a videó jelet a végén található dupla AV demodulátorból kapja R87204.
Vandal Proof Camera: v-cam 450 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 2.8-10mm, OSD)Quadruple RF Modulator MIXPOL MDP-4S (ch. 1-69)2-Way TV/FM Splitter R-2 SignalDouble AV Demodulator (TV Tuner): Mixpol DTV-02Double AV Demodulator (TV Tuner): Mixpol DTV-026-Way Splitter R-6 SignalCCTV Network DVR: TREND 250X04 (H.264, 4 channels)
A rendszer diagramja, amely lehetővé teszi a képek továbbítását 4 analóg CCTV kamerából egy koaxiális kábelen keresztül. Lehetőség van az élő felügyeletre általánosan használt TV-k számára is.

Megapixeles kamerával ellátott IP videó felügyeleti rendszer elosztása. Videó megfigyelő rendszerek az üzleti láncokban (piacok, gáz/benzinkutak, stb), a helyi, nemzeti és nemzetközi hálózatokban egyre népszerűbb. Mindegyikük lehetővé teszi a videó felügyeletben, láncban lévő helyeken egy egységes monitoring központ kialakítását. Gazdaságos és megbízható rendszerek kivitelezése lehetséges a hálózati videó felvevők használatával NUUO K4108 / K4116 és Sunell megapixeles IP kamerákkal K1620, K1630, K1670, K1680.
A rendszerek elosztásának architektúrája az alábbiak szerint lehetővé teszi a videó streamek helyi felvételét a kamerákból. Ez biztosítja a megbízható és jó minőségű videofelvételt, függetlenül az internet szolgáltatástól. Másrészt, az internetkapcsolat lehetővé teszi a távoli felügyeletet, valamint a keresést, a megtekintését és letöltését az archív anyagoknak a távoli számítógépekről. A távoli műveletek közé tartozik az NVR beállítások (kamera mód megváltoztatása, milyen típusú és minőségű a felvétel készüljön, stb.) A központi iroda az aktuális információkat az ügyfelek számára munkaidő alatt és zárás után az üzemeltető, vagy vállalkozás azonnal értékelheti a fenyegetés fajtáját és mértékét (betörés, tűz, vagy egyszerűen egy téves riasztás).
A NUUO K4108 / K4116 NVR használható mindenféle karbantartást nem igénylő rendszerben. Az ilyen kis-és közepes méretű rendszereknek az NVR csatlakoztatása minden IP-hálózat csomópontjában megoldható és a szolgáltatást a fogyasztók számától függetlenül (ügyfelek) hierarchikus hozzáférési jogokkal lehet ellátni. Az NVR helyben archiválja a videó streameket a csatlakoztatott kamerákból, míg a távoli hozzáférést ezekhez a felvételekhez lehetséges minden pontján a hálózatnak. Az NVR hozzáférése lehetséges a távoli számítógépek használatával, a kliens szoftverrel, vagy az Internet Explorerrel. A webböngésző használata kiküszöböli további alkalmazások használatát, de a kliens szoftver lehetővé teszi a több felhasználós működést is.
IP CCD Camera: Sunell SN-IPC54/50DN (1.3MP, H.264, ONVIF)Outdoor IP Camera: Sunell SN-IPR54/50DN (720p CCD)IP CMOS Camera: Sunell SN-IPC54/12DN (2MP, H.264, ONVIF)Outdoor IP Camera: Sunell SN-IPR54/12DN/V (1080p)Network Video Recorder: NUUO NV-4080S (8ch/240fps/1.3MP)Web Smart Switch: TP-LINK TL-SL2210WEB 8+2G 1xSFP RACK Network Video Recorder: NUUO NV-4160S (16ch/120fps/1.3MP)Web Smart Switch: TP-LINK TL-SL2210WEB 8+2G 1xSFP RACK
Az elosztott felügyelet működési elve
A Linuxos operációs rendszer a NUUO NVR stabil működést és a számítógép vírusokkal szembeni ellenállást biztosít a Windowssal szembeni támadásoknál és alkalmazásoknál. A karbantartási költségei a NUUO NV-4080S többszörösen alacsonyabb, mint egy tipikus szervernek, köszönhetően a nagyon alacsony fogyasztásnak (kb. 30 W).
Drótnélküli kapcsolat egy közbenső ponttal. Sok esetben lehetetlen közvetlen kapcsolatot létesíteni a helyek között, aminek kapcsolódnia kellene. Ugyanakkor a kölcsönös láthatóság hiánya nem szünteti meg a vezeték nélküli technológia alkalmazását. A legtöbb esetben a megoldás, létre kell hozni egy köztes csomópontot. A rendszer kombinációja a két pont-pont közötti kapcsolat, ahol a második kezdődik annál a pontnál, ahol az első véget ér.


A használati utasítások bemutatják a kapcsolatot, hogyan kell helyesen konfigurálni egy pont-pont kapcsolatot (BRIDGE) módban, amely rendelkezésre áll minden egyes katalógus oldalon.
Példák a pont-pont közötti konfigurációkra:
Egy pár eszköz kiválasztásánál a felhasználónak a következőkre kell figyelnie:
 • az antennák nyeresége - nagyobb nyereség lehetővé teszi a nagyobb távolságú kapcsolatot,
 • vezeték nélküli szabvány - 802.11a (54 Mb/s) vagy a 802.11n (150 Mb/s),
 • Mikrotik licenc szint - kiterjesztése a pont-pont kapcsolatoknál pont-multipont konfigurációban a 4. szint szükséges.
Wireless Access Point: ULTIAIR 323KCWireless Access Point: ULTIAIR 423KCWireless Access Point: ULTIAIR 423KCWireless Access Point: ULTIAIR 323KC
Példa a drótnélküli kapcsolatra egy közbenső ponttal, ULTIAIR eszközökre alapozva.
Új termékek a DIPOL kínálatában:
DVB-C Signal Meter: Digiair PRO CATV
Optical Media Converter: ULTIMODE POF-105SFP (1xOptoLock, 1xSFP)
Power Injector Terra J-PIM
Outdoor IP Camera: Sunell SN-IPR54/50DN (720p CCD)
DVB-C mérőműszer
DigiAir Pro CATV
R10610
ULTIMODE médiakonverter
POF-105SFP OptoLock, SFP
L6221
J-PIM power injector
kábel TV számára
R82472
Kültéri IP kamera
SN-IPR54/50DN (720p)
K1670
Érdemes elolvasni:
Belső zajok a DVB-T antenna rendszerekben. Az RF erősítők zaj paraméterei még fontosabbak a digitális televíziós rendszerekben, mint az analóg TV-ben. Ennek oka a jelentősen alacsonyabb a DVB-T jelek szintje az analóg jelekhez képest. Így a tipikus zajtényező az 5 dB az UHF sávban jobban befolyásolja a digitális jelet, mint az analóg jelet ugyanazon a sávtartományban, ugyanazon a helyen. Azok az erősítők felelnek meg a legjobban ennek a kihívásnak a piacon, amelyeknek zaj adatai 5 db és 3 dB...
A HS-016 R82030 erősítő blokksémája. Külön VHF és UHF utakon történik az erősítés vezérlése és ez biztosítja a nagyon jó zaj paramétereit a készüléknek.

Protect 520 - új hordozható DVR kamera. A DIPOL egy másik modellt ajánl a hordozható DVR kamerák családjából. A Protect 520 M70520 eszköz az, amely áthidalja a szakadékot az alacsony költségű Protect 501 M70501 és rendkívül hatékony Protect 701 M70701 között. A felvételt a felhasználó által bármikor aktiválni lehet, egy külső áramforrásra válthat (a jármű szivargyújtó aljzatába), stb. Az eszköz állapota ikonként jelenik meg az LCD kijelzőn, vagy amikor ki van kapcsolva, egy diszkrét LED jelzi. A mellékelt újratölthető 800 mAh Li-Ion akkumulátor kb 3 órai önálló működést biztosít...
A PROTECT 520 egy mobil eszköz (beltéri használatra) kombinálva a nagy felbontású kamerával és HD DVR-el képes rögzíteni nagy felbontású videót (SXGA: 1280x960, MPEG-4 tömörítéssel ). A készlet tartalmaz egy tapadókorongot a fogantyúval (sík felületekre történő szerelésnél, mint pl. az üveg, csiszolt felület, vagy zománcozott fém), 12-24 VDC/5 VDC tápegység, dugasszal a szivargyújtó aljzatába és egy USB kábelt a készülék csatlakoztatása a számítógéphez.
Protect - Portable DVR Cameras
Web Smart TP-Link switchek. Ez a professzionális sorozata a TP-Link Gigabit Ethernet switcheknek teljesen kompatibilis az IEEE szabványokkal 802.3/802.3u/802.3ab/802.3, amelyet a közepes-és nagyvállalati számítógépes hálózatokhoz terveztek.
A TP-Link switch nagy teljesítményű processzorral van ellátva, ami biztosítja a stabil adatáramlást, és meghatározza a prioritását a portnak (statikus prioritás portot, valamint a QoS, az IEEE 802.1p). QoS A rendszergazdáknak lehetővé teszi a hálózati forgalom prioritását. Ez a folyamat biztosítja a sima és zavarmentes VoIP és videokonferencia lebonyolítását...
Írások, cikkek különböző témákról

Tisztelt Partnereink! Itt szeretnénk jelezni viszonteladó Partnereinknek megrendeléseikkel kapcsolatosan, hogy a gyorsabb és biztosabb teljesítés érdekében szíveskedjenek azokat legkésőbb kedden 14 óráig elküldeni, hogy már a szerdai napon el is tudjuk hozni a Dipol központi raktárából!

DVB-T információk


Beindult a fehérgyarmati adó (Penyige) DVB-T tesztsugárzása


Vedd és Vidd!!

A határozott idejű kártyák készpénz fizetése ellenében azonnal elvihetők! Feltöltő kártyák megérkeztek! DVB-T készülékek egy éves előfizetéssel, rendkívüli kedvező áron!

Ajándékozza meg családtagjait ezzel a Magyarországon újdonságnak számító kártyaértékesítési formával!
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI