KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 40/2011 (2011. december 5.)
Az internet és a rakéták célba csapódnak. "Másik 3 milliárd" - ez része a világ népességének, és Greg Wyler vállalkozó nyereséget akar. Azt tervezi, hogy internet-hozzáférést hoz létre elsősorban a déli féltekén, különösen Afrikában és Dél-Amerikában komoly befektetők segítségével: a Google, HSBC, Fejlesztési Bank Dél-Afrika, a SES világ Skies, Liberty Global, Allen and Company, Northbridge Venture Partners , Soroof International, Sofina és a Satya Capital. Hogy hangsúlyozza is az elérendő célokat, a cég koordinálja a megvalósítását a projekt neve pedig "O3b Networks".
Az "O3b Networks" az internet használatát műholdak segítségével kívánja megoldani. 2013 első felében nyolc műholdat juttatnak pályára, majd ennek számát 16-ra emelik. A teljes kiépítése és a műholdak indítása 1,2 milliárd dollárra becsülhető.
A műholdak konstellációja, amelyek az O3b Networks gerincét alkotják
(forrás: www.o3bnetworks.com)

Az új hálózat a globális internethez és más szolgáltatókhoz csatlakoznak nyolc kommunikációs központba. A jelet műholdak fogják továbbítani elsősorban a helyi szereplők számára a vezeték nélküli technológiát felhasználva (pl. WiMAX, 3G) rövidebb távon pedig vezetékes hálózatokon történik a szétosztás a felhasználók számára. Tehát nem lesz szükséges drága berendezéseket telepíteni a felhasználói oldalakon, vagy költséges infrastruktúrát építeni a nehéz terepeken.

A műholdak 8000 km magasságban helyezkednek el (kb. 4-szer alacsonyabban, mint a geostacionárius műholdak), ami jelentősen csökkenti az információs jelek késleltetését.
A lefedettségi térképe a O3b hálózat szolgáltatásának
(forrás: www.o3bnetworks.com)
Az O3b Networks projekt egy újabb kezdeményezése a fogyasztói kommunikációs rendszernek, amelyeket a mesterséges műholdak indítanak el. Eddig a két legnagyobb projekt a Globalstar és az Iridium szenvedett látványos gazdasági katasztrófát. A Globalstar befektetők 3 milliárd dollárt vesztettek el, az Iridium befektetők mintegy 5 milliárd dolláros veszteséget könyvelhettek el. Ugyanakkor egy másik befektetői csoport, aki megvásárolta a csődbe ment Iridium rendszert 25 millió dollárral egy jó üzletet csinált.

A modern háború pontos helymeghatározó rendszereket (GPS, GLONASS) és biztonságos kommunikációs eszközöket igényel. Az együttműködés az új tulajdonosokkal az Iridium rendszer és a Pentagon között annyira sikeres volt, hogy úgy döntöttek, megépítik az Iridium NEXT műholdat. A 72 műhold, amely felváltja a jelenleg működő rendszert a tervek szerint bevetik a pályára 2015-2017 között, a költségek körülbelül 3 milliárd dollárra fognak rúgni.Mikor kell használni a vezeték nélküli videó megfigyelő rendszereket? Túlnyomó többsége a telepítőknek nem sok meggyőződéssel használja vezeték nélküli továbbításra a CCTV eszközöket. Aggályaik általában megalapozatlanok. A mai vezeték nélküli rendszerek stabil működést biztosítanak késedelem nélkül a videó átvitelnél.

Összefüggés a kapcsolat költsége és hosszának a különböző átviteli médiáknak.
2 km fölött a költségek a rádiókapcsolat miatt ugrik egy kis igény miatt az
erősebb vezeték nélküli kapcsolatra, például CAM5816h 5.8 GHz M1558 a hatótávolság 3 km.

Összehasonlítva az árakat a berendezéseknél a koaxiális és csavart érpárú kábeleknél arra a következtetésre jutunk, hogy a vezeték nélküli rendszerek egyre olcsóbbakká válnak, ha a távolság a kamera és a DVR között eléri a kb 500m-t.
Másik előnye a vezeték nélküli videó átvitelnek az alábbi példában látható egy bolt felügyeleténél. A tulajdonos azt akarta, hogy a bejárat és a kirakat teljes egészében látható legyen, amely csak akkor volt lehetséges, ha a kamerát a falon az utca szemközti épületén a túloldalon szerelik fel. Az ingatlan tulajdonosa hozzájárult a berendezés telepítéséhez, de a következő problémát az okozta, hogy a kábelt csak fent, vagy az úttest alatt vezethették volna át. Ezt könnyen megoldható volt azonban az A/V átviteli rendszerrel TCO5807h M1559, amely az 5,8 GHz-es frekvencián működik, képminősége pedig megegyezik a vezetékes kapcsolattal.
Compact Outdoor Camera: Sunell SN-IRC4920AJ (day/night, D-WDR, 600 TVL, Sony Effio-E, 0.08 lx, 2.8-10mm, OSD, IR up to 40m) BNC to BNC Cable: Etrix (0.5m)Wireless A/V Transmission System: TCO5807h 5.8GHz (outdoor, 2km)Wireless A/V Transmission System: TCO5807h 5.8GHz (outdoor, 2km)Network DVR: HIKVISION DS-7204HVI-ST/E (4-ch H.264)
A vezeték nélküli videó kapcsolatot a helyi problémák leküzdésénél alkalmazzák - A/V átviteli rendszer TCO5807h M1559
A drótnélküli átvitel jelentősen egyszerűsítette a telepítési folyamatot és ezáltal sikerült elkerülni a hosszadalmas engedélyeztetési eljárásokat, amely a vezetékes megoldásnál jelentkezett volna, ami a drótnélküli technológiánál nem jelentkezik.
A drótnélküli videó felügyeletnél a kapcsolat kivitelezésnél a telepítőnek figyelembe kell venni a következőket:
  • az of line-of-dight (LOS) látnia kell a Tx és Rx antennáknak egymást,
  • a lehetőség van soros kapcsolatokra a szomszédos helyközi kapcsolatok között, amikor többféle továbbítási igény merül fel és nincs LOS probléma, megteremthető a továbbítási pontok közötti kapcsolat,
  • az M1558 és M1559 szettek működhetnek több egymást nem fedő videó (és audió) csatornán, így a rendszer több vezeték nélküli kapcsolatot is tartalmazhat,
  • a szett kompatibilis minden analóg (PAL) kamerával.
Félprofesszionális DVB-S-PAL fejállomás egy kis szállodában. Az egyik ügyfél megkérte a telepítőt, hogy valósítson meg egy egyszerű TV-rendszert a szállodájában, amely 24 szobával rendelkezik. Mivel a szálloda területén a földi TV jelek szintje nagyon alacsony volt, ezért az egyetlen ésszerű és leggazdaságosabb megoldás az volt, hogy egy rendszert hozzon létre szokványos műholdas vevőkészülékekkel és professzionális modulátorokkal. Amellett, hogy több tv-csatorna vétele lehetséges, az minden szállodai szobában, recepciónál, étkezőben, továbbá az egyik nagyobb méretű TV készüléknél a HD programok is láthatók legyenek.
Universal QUATRO LNB: Inverto Red Extended 0.3dBSteel Satellite Dish: FAMAVAL Off-Set 100 LH (100cm)5/8 Multiswitch: Terra MSR-508 (active terrestrial path)Coaxial Cable 75 ohm: TRISET-113 PE (gel-filled) [1m]Twin VSB Multi-standard Modulator Terra mt420 (ch. 6-12, 21-69, S1-S40)DVB-S/S2 Receiver: Ferguson Ariva 102DIN Rail Power Supply DR-60-12 (12VDC/4.5A, for Terra at/mt/ma modules)Coaxial Cable (75 ohm): TRISET-113 1.13/4.8/6.8 [1m]
A hotel TV rendszerének rajza
A rendszer alapját egy sor professzionális dupla VSB modulátor a TERRA mt420 R82515 és ajánlott AC/DC adapter DR-60-12 R82532 képezi. Minden összetevő DIN szabványú tartó sínre R82538 van szerelve, amely R912021 Rack szekrénybe van elhelyezve, valamint a rendszer más elemei. A három telepített mt420 egységben hat műholdas csatorna elosztása történik. A kimeneti szint 90 dBuV jele elegendő arra vonatkozóan, hogy a legjobb minőségű jel legyen mind a 24 aljzaton a szobákban.
A műholdas jelek a Terra MSR-908 R70608 multiswitchből 6 Ferguson Ariva 102 A99370 vevőkészülékbe jut. A másik két multiswitch kimenet az étkezőben felszerelt műholdvevőre és egy fizetős TV platformú műholdvevőre kerül. A platform a nagy felbontású HD csatornák vételét is lehetővé teszi.
Az egész rendszer Triset-113 E1015 koaxiális kábelt és PCT kompressziós csatlakozókat használt fel: F E80340, E80450 RCA, IEC E3005.
Hogyan terjeszthető ki a multimódusú kábellel a továbbítási tartomány? A székhely áthelyezése kapcsán a vállalat kénytelen volt kiterjeszteni az optikai kapcsolatot a régi székhelyére, ahol a raktárral csatlakoztatja a régi központi irodát. A régi székhely 1 kilométerre van helyileg a raktártól. A kis távolság miatt a tulajdonos úgy döntött, hogy egy multimódusú optikai kábelt használnak fel. Miután megváltoztatta a helyszínt, a távolság 10 kilométerre növekedett.
A befektető két lehetőség közül választhatott:
  • saját optikai kapcsolatot létesít bérelt föld alatti távközlési vezetékkel,
  • két egymódusú optikai kábelt bérel, amely elérhető a régi és az új helyen a végeken.
A cég úgy döntött, hogy az utóbbi megoldást választja, mivel alacsonyabb költséggel oldható meg és rövidebb időbe telik a kivitelezése. Ez konvertálja az optikai jelet a multimódusú vonalból és formálja a szükséges egymódusú vonalba, amihez megvásárolták az MT-202G ULTIMODE L1573 1310 média konvertert, Gbps átmenő teljesítménnyel.
Optical Media Converter: ULTIMODE MT-202G 1310 (SM - MM)
Az optikai kapcsolat összeköti az új irodát a raktárral
Univerzális kamera Effio-E képérzékelővel. A DIPOL bemutatta új kameráját az 1/3''Sony Exview HAD CCD II, amelynek sorfelbontása 650 TVL (színes) és a legújabb Sony Effio-E digitális jelfeldolgozóval rendelkezik - M11284. Ez a fajta kamera az, amely különösen keresett a szakemberek által. Ez az OSD menüben vezérelhető, az univerzális 2,8-12 mm varifokális objektívvel és az IR megvilágító hatótávolsága 30 m. Az összetevők, amelyek a kompakt házba lettek beépítve, kiváló megoldást biztosít a terek, utak, parkolók, házak felügyeletére. A működése nagyon változó fényviszonyok környezetében további követelményeket is kielégít, amelyet segít két funkció a magánélet maszk és a DWDR. Az adatvédelmi maszkok használata megakadályozza a magán terület megtekintését, mint például az épületek ablakait. A DWDR funkció jelentősen kibővíti a színhely dinamikus tartományát, ahol az esemény pontosan reprodukálható a kamerával, a nagyon sötét vagy nagyon világos részleteknél. Egy minimális környezeti fénynél (a küszöb állítható), a kamera átvált a B/W módba és bekapcsolja az infravörös reflektort.
Outdoor Compact Camera: n-cam 670 (day/night, D-WDR, 650TVL, Sony Effio-E, 0.03 lx, 2.8-12mm, OSD, IR up to 30m)
Mobil hozzáférés az IP CCTV rendszerekhez. A Digifort szoftvercsomagok K3001, K3002, K3003, K3004 lehetővé teszik a távoli hozzáférést a CCTV IP rendszerek forrásaihoz mobiltelefon/PDA/tabletek, 3G internet-hozzáféréssel. Ezzel a funkcióval a felhasználó nyomon tudja követni a védett területet bárhol a világon (3G kapcsolat) és reagálni képes arra bármilyen helyzetben.
A videó bemutatja az iPhone konfigurációját és a szoftver által kínált lehetőségeket
A felhasználó a különféle műveletek végrehajtásához közvetlenül hozzáférhet a mobil készülék segítségével, mint például:
  • Online ellenőrzése a kameráknak,
  • Rögzítése és mentése a screenshotoknak,
  • PTZ vezérlés érintőképernyő vagy a gombok segítségével,
  • különböző eszközök vezérlése integrált Digifort rendszerekben (lámpák, szirénák, kapuk, ajtók, stb)
A Digifort szoftver teljesen működőképes próbaverziói (Explorer, Standard, Professional, Enterprise) elérhetők itt. Az alkalmazás az iPhone részére letölthető az iTunesról. A telepítés után az iDigifort konfiguráció tartalmazza a Digifort szerver/NVR regisztrációját, pl. a belépő neve, IP-címe, portja, felhasználóneve és jelszava. Mostantól fogva, az IPhone felhasználója képes a jellemzők mindegyikét alkalmazni, amit a szoftver biztosít.
Hogyan dolgozik a DDNS? A számítógépek gazdái az interneten láthatják számszerű formában az IP-címeket, például a 62.121.128.13. Több IP-címre ebben a formában nehéz emlékezni, ezért a DNS (Domain Name System) nyújt lehetőséget a "normál" nevekre. Ez azt jelenti, hogy nem kell szem előtt tartani a címet 62.121.128.13, elég csak emlékezni www.dipol.com.pl. A fordítását a domain névnek a sorozat számok alapján végrehajtja a megfelelő DNS-szerver, amely a felhasználó számítógépéről küld egy kérést a cím fordítására. Miután a számszerű címmel megkapta a választ, a számítógép csatlakozik az adott számítógéphez, szerverhez.


Ha szeretnénk futtatni a szerveren a website hostingot vagy CCTV kamera hozzáférést, hogy elérhető legyen bármely internetes helyen és nincs statikus IP-címe, hanem egy dinamikus, amit a DHCP szerver szállított (jellemzően ADSL szolgáltatás), akkor kell használni a DDNS (Dynamic Domain Name System) szolgáltatást.


A DNS-kiszolgálóhoz hasonlóan, ez biztosítja az adatbázist, amely a tartomány és numerikus címek közötti kapcsolatokat tartalmazza, de az adatbázist a domain tartomány tulajdonosának kérésére frissíteni lehet. Köszönhetően ennek a funkciónak, a kiszolgáló elérheti a domain címet, függetlenül annak tényleges IP számától. Ez lehetővé teszi a kliens számítógépén és a szerveren csak a domain nevet szerepeltetni, ami lefordítja és frissíti a DDNS szervert.
www.No-IP.com egy szabad DDNS szolgáltatás
DDNS szolgáltatást nyújt sok honlap. Egy az népszerű, dyndns.org, fizetős szolgáltatás lett. Szolgáltatását ajánlani tudjuk No-IP.com.

DDNS konfigurációs példa TP-LINK TL-W8960N N2904 ADSL routernek és No-IP.com service

Új termékek a DIPOL kínálatában:
Fiber Optic Box (19
Fiber Optic Splice Tray: ULTIMODE P-21
Stabilized Power Supply ZK-65 (11.4-13.2VDC, 9x0.5A)
Switch Mode Power Supply: DR120-12 (12-14VDC/10A)
19'' Fiber Optic Box
ULTIMODE MT-024
L5024
Fiber Optic Splice Tray
ULTIMODE P-21
L5521
Stabilizált PS ZK-65
(11.4...13.2V; 9x0.5A)
M18294
SMPS
DR120-12 12V, 10A
M1836
Érdemes elolvasni:
A digitális és analóg televízió jelek erősítése. A digitális földi televízió jelszintjei jellemzően alacsonyabbak 17dB körüliek, összehasonlítva az analóg jelekkel. Ez a tény nagy fontossággal bír a szélessávú erősítők működésében és azok felhasználását illetően.
Amikor egy szélessávú erősítő legalább kétféle jelhordozót kap, a kívánt jeleken felül több intermodulációs jelet is létrehoz. Jelentős a kockázata annak, hogy a intermoduláció zavarja a digitális multiplexekben jelen lévő csatornákat. A sokkal alacsonyabb jelszint a digitális vételnél az erősítés hiánya esetén a digitális csatornák vételét adott esetben lehetetlenné is teszi...
TERRA AB010
R82002
TERRA AB011
R82003
TERRA AB012
R82004
Hogyan mérjük az optikai szál veszteségét? Az optikai csillapítás mérővel PM-212 L5812 a mérés két lépésben végezhető. Először csatlakoztassuk a műszert a megfelelő fényforrásra (pl. - Ethernet média konverter M-203G L11025) L3211 patch kábelen keresztül és állítsuk be a mért teljesítményt, mint 0 dB referencia szintként. A következő mérést a szál végén végezzük ugyanazon fényforrás csatlakoztatása után a bemenetre és leolvassuk az értékét a referencia értéket is figyelembe véve...
Az optikai kapcsolat útjának veszteség mérése
CCTV kamera, amely ellenáll a túlexponálásnak. A Digital Pixel System (DPS) technológiát a Pixim cég fejlesztette ki és szabadalmaztatta. A DPS technológia beállítja az expozíció minden egyes pixelét, az érzékelőbe helyezi a fényerősségtől függően. Tehát minden egyes pixel egyfajta önálló A/C konverter, amely lehetővé teszi a kiegyensúlyozott kép megvalósítását, különösen abban az esetben, ahol nagyok a kontrasztkülönbségek és a fény intenzitása a kép egyes részein.
A kamerák ennek a technológiának az alapján jól teljesítenek még nehéz megvilágítási körülmények között is.
Erre példa a Sunell SN-BXC0586DCN (II) M11207 Pixim Seawolf, amely már ilyen képérzékelő alapú. A legnagyobb előnye az új WDR kameráknak (Wide Dynamic Range) a következők: jelentősen nagyobb érzékenységgel rendelkezik, képes a fény felé is dolgozni és 3DDNR digitális zajcsökkentővel is rendelkezik...
A DPS technológia alkalmazásával az expozíció minden egyes pixelnél a szenzorban egyénileg állítódik be. (forrás: www.pixim.com)

Írások, cikkek különböző témákról

Tisztelt Partnereink! Itt szeretnénk jelezni viszonteladó Partnereinknek megrendeléseikkel kapcsolatosan, hogy a gyorsabb és biztosabb teljesítés érdekében szíveskedjenek azokat legkésőbb kedden 14 óráig elküldeni, hogy már a szerdai napon el is tudjuk hozni a Dipol központi raktárából!

DVB-T információk


Beindult több gerinc adó és átjátszó adó is - kiváló antennák kaphatók Magyarország egyik legnagyobb antennákat forgalmazó áruházában, amelyek határon belül és határon túl is kifogástalan vételt biztosítanak.


Vedd és Vidd!!

A határozott idejű kártyák készpénz fizetése ellenében azonnal elvihetők! Feltöltő kártyák megérkeztek! DVB-T készülékek egy éves előfizetéssel, rendkívüli kedvező áron!

Ajándékozza meg családtagjait ezzel a Magyarországon újdonságnak számító kártyaértékesítési formával!
Optical fiber quick connectors
Egy rövid videó, ami bemutatja az ULTIMODE FAST csatlakozó szerelését az optikai kábelre.
Panorama IP Camera: PIXORD PD636E (2MP, H.264, Fish-Eye)
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI