KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 41/2011 (2011. december 12.)
Az IBM - egy régi vállalat új technológiákkal. 2011 novemberében megalapították az M2M munkacsoportot. Alapító tagok az Eclipse Foundation, Eurotech, az IBM, Sierra Wireless.
Műszaki munkacsoportok gyakran támogatják a szabványokkal foglalkozó testületeket. Ezek általában az iparági vezetők közül kerülnek ki, akik hatással akarnak lenni a legfontosabb döntésekben az adott szakterületen. Egy ilyen munkacsoport létrehozása azt jelzi, hogy egy adott technológia megérett és a tömegtermelés fázisába jutott.
Az IBM úgy tűnik a vállalatok között, hogy fontos szerepet játszik ebben a feladatkörben. Az IBM megfontolása alapján úgy véli, hogy az M2M-el kapcsolatos kérdések kiemeltek és stratégiailag fontosak és már az elején hozzájárult a projekthez a Message Queuing Telemetry Transport (MQTT) protokollal. Az MQTT egy nyílt protokoll, amely lehetővé teszi az üzenetek továbbítását telemetrikus adatok formájában.
Úgy tűnik az elfogadott stratégia hasonló ahhoz, amely már korábban megvalósult a személyi számítógépeknél. Nem az IBM találta fel PC-ket, de az architektúráját 1981-ben létrehozta és ez lett az ipari szabvány, ami hozzájárult ahhoz, hogy a cég rekonstrukció révén pozícióját megerősítse.
Jelenleg az IBM jelentős szerepet játszik a "Smarter Planet" programban, amely az M2M eszközökre van alapozva. A jóslatok alapján 2015-re a közelmúltban kinevezett IBM elnök-vezérigazgatója szerint mintegy 10 milliárd dolláros forgalmat fognak elérni.

Emlékeztetőül néhány adat: az IBM 1911-ben lett alapítva, az alkalmazottai között öt Nobel-díjjal kitüntetett található, mintegy 450 000 alkalmazottat foglalkoztatnak világszerte és a cég tulajdonában van a legtöbb szabadalom az Egyesült Államokban

A 100 éves történelmének ellenére az IBM egészséges és szívélyes, azonban tartani akarja kulcsfontosságú helyét a jövő technológiájában.

A személyhez kötött eszközök csatlakoztathatók a mobilhálózatok hatalmas számítástechnikai és diagnosztikai központjaihoz, amelyek forradalmasítani fogják a medicinákat. Az NMR (Nuclear Magnetic Resonance) egy módszer a tesztelésére bizonyos fehérjék jelenlétére a szervezetben, amelyek a rák biológiai markerei. A diagnosztikát támogatja a smartphone. A diagnózis pontossága eléri a 96%-ot.
M2M (machine-to-machine) - a technika alapján képes a készülék csatlakozni a hálózathoz gyűjti az adatokat, feldolgozza és információcserét hajt végre emberi beavatkozás nélkül.
Jelenleg nehéz egy területet említeni, ahol ennek a technikának kilátásai nem lennének. Figyelembe véve csak a fogyasztói piacot, érdemes megemlíteni az ellenőrzési feladatok sokszínűségét az "intelligens otthonokat", az elektronikus fizetést, az automatikus mérési rendszereket (villany, gáz, víz, stb mérő órák). Hasonlóan ajánlásokat kínál a járművek területén is (felügyelet, információk vétele a közúti infrastruktúrából stb.)
Érdemes megjegyezni a népesség elöregedésében játszott szerepében, az M2M rendszerek a betegek és fogyatékkal élőknél, az egészségükre történő felügyelet óránkénti ellenőrzésében kaphatnak feladatot.
Az AT &T és a Verizon, két az amerikai távközlési piacot vezető cég bejelentette, hogy 2011 első felében növekvő kereslet mutatkozott a járműkövető rendszerek és más telematikai szolgáltatásokban - mintegy 30-40%-ánál az új celluláris kapcsolatot létesítő M2M alkalmazások álltak.CCTV egy üzletben - lehet megapixeles? Egy kis bolt tulajdonosa úgy döntött, hogy modernizálni kívánja a videó felügyeleti rendszert. A jelenlegi analóg rendszer a VHS videó felvétellel nem felel meg az ő elvárásainak - a tolvajok nem voltak beazonosíthatók. Így hát inkább egy olyan megoldást szeretne, amely nagyon részletes videó anyagot biztosít.
Az új rendszer magja az IP DVR/NVR AVerMedia EXR6004Mini M76004. Ez a videó streameket 4 IP kamerából 2,3 MP felbontást biztosít. A felvevő el van látva WD AV-GP M89270 merevlemezzel, amely egy teljes hét videó anyagát képes tárolni.


Megapixel Day/Night IP Camera: ACTi ACM-5611PoE Switch: TP-LINK TL-SF1008P (8x10/100Mb/s incl. 4xPoE)19IP DVR/NVR: AverMedia EXR6004Mini (4-ch. H.264 VGA) - CLEARANCE SALE!
A CCTV IP rendszer felépítése.
Az élő képek és felvételek is megnézhetők a monitoron a LAN hálózatban lévő számítógépeken és az interneten keresztül.

A hálózati felvevő négy megapixeles kamerából ACTi ACM-5611 K1512 kapja a video streameket. A kamera a kijelölt pontokon található, figyelemmel kíséri a teljes területét az üzletnek, amely világos és extra nagy felbontású képet ad. A PoE technológia a felesleges vezetékelést küszöböli ki, minden kamera a rendszerbe csak egy UTP kábelen keresztül van bekötve. A kamerák és a DVR/DVR beépülnek a helyi hálózatba a TP-LINK TL-SF1008P N29930 switch segítségével, amely a kamerák tápellátását is megoldja.
Köszönhetően az egyszerűségének és a kiváló minőségű digitális elemek alkalmazásának, a rendszer megbízható és pontos. A tiszta megapixeles képek lehetővé teszik a fenyegetések tökéletes meghatározását és a problémák tisztázását, amelyek az emberek okoztak. A felhasználót támogatják a DVR/NVR speciális funkciói, amelyek segítenek elemezni a felvett anyagot gyorsan és hatékonyan.
DVB-T antennarendszer több mint száz aljzatra. A tervező iroda, amelyik az egyik ingatlanfejlesztőnek dolgozik Krakkóban felkérték, hogy tervezzen egy átfogó gyengeáramú rendszert egy új épületben, beleértve a digitális földfelszíni televízió elosztását is. A TV antennarendszernek a DVB-T jeleket is szolgáltatnia kell több mint 100 fali aljzatban, amely a két nagy épületszárnyban helyezkedett el.
A tervezőknek ki kellett választani a megfelelő erősítőt a rendszer számára. A fő követelmények tartalmazzák:
 • Magas kimeneti szint,
 • Stabil paraméterek,
 • A változó feltételekhez való alkalmazkodás az átmeneti időszak alatt (a DVB-T adók indulásától a későbbi analóg TV-csatornák lekapcsolásáig).
Twin Channel Amplifier: Terra at420 (UHF, analog TV &DVB-T, AGC)
Digitálisan hangolható, dupla csatornás erősítő, AGC-vel - TERRA at420 R82510
A tervezők által kiválasztott megoldás alapján at420 TERRA R82510 csatornaerősítők lettek kiválasztva. Ezeket az erősítőket két független útvonallal szerelték fel, külön Automatic Gain Control (AGC), amely automatikusan beállítja a kimeneti jeleket az időszakos változásoknak és ingadozásoknak megfelelően, ami a bemeneti jeleknél bekövetkezik (ideális megoldás abban az esetben, ha módosul az adók teljesítménye, vagy a vételi határ tartománya). Ezzel a megoldással a telepítő már előre tudja, milyen szintű jel lesz elérhető a kimeneteken. Emellett a szint digitálisan beállított lehet a tartományon belül 10 dB ..- 0.. Az RF csatorna (multiplex) kiválasztható, csak a gombok találhatók az előlapon. Ezért at420 erősítők ideális megoldást jelentenek az átmeneti időszakban, ahol az analóg adók ki vannak kapcsolva és a digitális multiplexek még nem érik el a célparamétereket.


Példa a Terra erősítőkre és modulátorokra egy MATV rendszerben.
A Terra mérnökei egy olyan erősítő sorozatot terveztek, amelyek sokoldalúan és gyorsan felhasználhatók a telepítéseknél. Az eszközök felszerelhetők a falra a hagyományos telepítő dobozokban, vagy a szabványos DIN sínekre (hasonlóan RACK szekrényekben is).
Ez garantálja a megfelelő kimeneti jelszintet a bemeneténél a passzív disztribúciós hálózatnak, a tervezők eltökéltek voltak abban, hogy azonos keretben legyenek MA400 erősítő R82520, amely közösíti és kiegyenlíti a jeleket az UHF, VHF és FM sávban. A maximális kimeneti szintje 118 dBuV és ez elegendő mintegy 200 vételi hely kialakítására további erősítők felhasználása nélkül.Megbízható gyors szerelésű csatlakozók a ULTIMODE sorozatból. Sok telepítő félelmeinek ellenére az optikai kábelek szerelése viszonylag könnyű anélkül, hogy erre a célra drága eszközöket kellene vásárolnia. A DIPOL kiváló minőségű ULTIMODE gyorsan szerelhető csatlakozókat ajánl, amelyek azonos átviteli paraméterű csatlakozók, amik laboratóriumi körülmények között lettek szerelve.

Az eredmények eléréséhez a tervezők számos modern megoldást használtak, többek között:

 • a beillesztett szál végének ötletes elhelyezése a V-alakú horonyban - a szál átmérője 125 mikron és pontosan illeszkedik a rost felületével, amit beépítettek a csatlakozó részébe,
 • a rost két pontban záródik - a pontosan illeszkedő szál két ponton rögzítődik, amely biztosítja a stabilitást és a kapcsolat tartósságát.
Az ULTIMODE csatlakozók különleges konstrukciója biztosítja, hogy a gyakorlatban a szerelési idő körülbelül 30 másodpercig tart, a legtöbb a szál végének előkészítéséből áll. Ajánlatunkban szerepelnek az ULTIMODE gyors SC/PC csatlakozók FAST-02SC L5711 és SC/APC csatlakozók FAST-05SC/APC L5712.
Az ULTIMODE FAST gyors szerelésű csatlakozó felépítése
Hogyan védjük meg a CCTV berendezést a túlfeszültségtől? Az egyik leggyakoribb oka a CCTV berendezések meghibásodásának a villámcsapások. A rendszerekben a legnagyobb kockázatot azok a hosszú külső kábelek jelentik, amelyekben még a távoli villámcsapások is túlfeszültséget generálnak. A túlfeszültség veszélyes az eszközök számára a távvezetékek mindkét oldalán.
Az olyan eszközöket, amelyek koaxiális kábeleken keresztül kapcsolódnak a rendszerhez meg kell védeni az egyes ( M1701 ), vagy négyes ( M17014 ) CCTV videó túlfeszültség védővel. A csatlakoztatott eszközökhöz sodrott vezetéket szükséges használni AXON túlfeszültség védők. Az AXON AIR NET védőt J2835 túlfeszültség elleni védelemre tervezték Ethernet 10/100/1000 Mb/s hálózatokra UTP/FTP kábelekhez, az AXON PoE Net Protector túlfeszültség elleni védelmet biztosít a csatlakoztatott eszközöknek az Ethernet 10/100/1000 Mb/s hálózatoknál és alkalmazásuknál a nem használt pár vezetéket használjuk az UTP/FTP kábelnél a tápfeszültség eljuttatására, az AXON ADSL Protector J2810 védi azokat az ADSL berendezéseket, amelyek csatlakoztatva vannak a távközlési vonalhoz.


A túlfeszültség elleni védőket közel a védett berendezéshez és azok mindkét oldalán el kell helyezni a kábelen.


Compact Outdoor Camera: Sunell SN-IRC4920AJ (day/night, D-WDR, 600 TVL, Sony Effio-E, 0.08 lx, 2.8-10mm, OSD, IR up to 40m) Network Video Recorder: NUUO NV-4080S (8ch/240fps/1.3MP)Computer Network Protector: AXON PoE NetProtectorComputer Network Protector: AXON PoE NetProtectorOutdoor IP Camera: Sunell SN-IPR54/50DN (720p CCD)CCTV Video Surge Protector OPV-4Video Surge Protector OPV-1Network DVR: HIKVISION DS-7204HVI-ST/E (4-ch H.264)
CCTV eszközök védelme, amelyek koaxiális és UTP/FTP kábeleken keresztül csatlakoznak
Hogyan védheti meg otthonát, ha elutazik szabadságra? Miközben szabadságát tölti valahol, sokan azon töprengenek, hogy vajon mi lehet otthon, milyen károsodás történt, amelyet az erős szél, a vihar, csőtörés, vagy a tolvajok okoztak. Megfelelő pan-tilt kamera telepítésével csatlakozhat az internetre, rajta tarthatja a szemét az otthoni dolgokon és legyőzheti félelmeit.

A TL-SC4171G K1154 pan-tilt kamera VGA felbontású készülék, amely mechanikus IR szűrővel és IR reflektorral rendelkezik. A webes felület lehetővé teszi, hogy bejelentkezzen bárhol a világon, bármilyen webböngészővel (még mobil telefonból is) és megnézheti mi történik jelenleg a lakásban.
A videó-és hangfelvételt kiváltja mind a videó-mozgásérzékelés (a behatoló megjelenése) és a hang érzékelése ( üvegtörés hangja). Pan-tilt vezérlésével jelentősen növelheti a felügyelt területet és megadja a felhasználónak a lehetőséget, hogy bármely részét megnézheti a kamera tartományában.
A TL-SC4171G K1154 kamera kommunikációs lehetőségei
Miután egy ajtó érzékelőt is csatlakoztatott a kamera automatikusan az ajtó felé irányul és a program alapján feltölti a képeket egy külső FTP szerverre. Ezzel a funkcióval, a tulajdonos megtekintheti az otthonát nem csak online, hanem hogy visszaállítsa az eredeti helyzetet, hogyan történt az esemény és mi váltotta ki a riasztást, amelyet a kamera és a DVR is rögzített.
Problems with GSM coverage in industrial halls. Despite the continued expansion of GSM infrastructure there are places with problematic coverage. Most of them are large industrial halls, shopping malls, conference rooms, cellars. Loss of connection or communication problems have particularly negative impact on working comfort and interests of the company and customers.
Such problems can be solved by installing the Signal GSM-1205 repeater A6785 to improve cellular connectivity throughout the facility. The device can be used in halls up to 1200 m2.
Additionally, the distribution of the signals can be improved by application of the three-way GSM splitter A6813 cooperating with indoor antennas A741001. It helps optimize the positions of the internal antennas for even better coverage of the whole facility.
Distinguishing features of the GSM-1205 A6785 repeater:
 • Support for GSM networks (GSM+EGSM) - 880-960 MHz;
 • Compliance with ETSI 300 609-4 required for this kind of devices;
 • AGC (ALC) - automatic gain/level control;
 • MGC - manual gain control (attenuator);
 • Gain suitable for the coverage area;
 • Indoor coverage area up to 1200 m2;
 • Easy installation (Plug and Play);
 • 2-year warranty.
GSM/DCS/UMTS Antenna: TRANS-DATA DW3-AGSM Amplifier/Repeater SIGNAL GSM-1205GSM/DCS/UMTS Antenna: TRANS-DATA KYZ8.2/9.5Three-way GSM SplitterGSM/DCS/UMTS Antenna: TRANS-DATA DW3-AGSM/DCS/UMTS Antenna: TRANS-DATA DW3-A
Application of the Signal GSM-1205 A6785 repeater in an industrial hall
Új termékek a DIPOL kínálatában:
Twin VSB Multi-standard Modulator Terra mt420 (ch. 6-12, 21-69, S1-S40)
Stabilized Power Supply ZK-25 (12VDC, 4x0.5A)
Optical Media Converter: ULTIMODE MT-202G 1310 (SM - MM)
Wireless N Kit TP-LINK TL-W150KIT (TL-WR741ND + TL-WN721N)
Twin VSB modulátor
Terra mt420
R82515
Tápegység
ZK-25 (12VDC, 4x0.5A)
M18292
ULTIMODE Médiakonverter.
MT-202G 1310 (SM-MM)
L1573
Wireless N Kit (AP+USB)
TP-LINK TL-W150KIT
N3255
Érdemes elolvasni:
DVB-T és analóg TV műszer a Digiair PRO. A Digiair PRO R10510 műszert az Emitor cég tervezte és gyártja Svédországban. A fő célja, hogy segítse a telepítőket a televízió antennák pontos beállításában. A készülék méri az analóg és digitális adások, DVB-T paramétereit - COFDM jeleket, beleértve a bit hibaarányt (BER) és a modulációs hibaarányt (MER). Egyúttal megtekinthetők a digitális jelek konstellációs diagramjai és hat analóg csatorna egyidejű paraméterei.
Egy rövid filmbemutató a Digiair PRO R10510 földfelszíni digitális DVB-T műszer funkcióiról.

ULTIMODE Building System - modern kábel technológia. Több módon telepíthető optikai kábel egy épületben:
 • csatlakozás az elosztási ponton külön az optikai kábeleknek kábelrendezővel minden szinten (magas munkaerő szükséglet, valamint megfelelően képzett személyzet és fúziós összekötő berendezések szükségesek)
 • épületben történő telepítés moduláris kábelrendszerben (5 mm-es cső, egy-egy előfizetőnek), és az optikai kábel bekötése az előfizető számára (a rendszer hasonlóan munkaigényes)
 • könnyen hozzáférhető elosztó kábel az épületen keresztül (gyors és egyszerű telepítés nem szükséges fúziós kötés).
A vágással egy elérési ablakot nyitunk a VertiCASA kábelen. Az egyik ablakot a legfelső emeletre nyitjuk, a másikat pedig a padlónál, ahol az előfizető csatlakozik a kábelre.
Az ablakban a legfelső szálat függőlegesen és finoman húzza ki majd a szálat vágja el.
A femtocellek fogják megmenteni a GSM szolgáltatókat? A mobiltelefon fejlesztése kapcsolatban van az előfizetők számának növekedésével, valamint a továbbított adatok mennyiségével. Az első szakaszban a mobiltelefonok csak az alkalmi hívásokra terjedtek ki. Jelenleg jóval alacsonyabbak árakat kérnek a hívásokért és egyéb szolgáltatásokért és a megváltozott szokások egyre növekvő számú előfizetőt generáltak, akik áttértek a vezetékes telefonról a mobil telefonokra, megszorozva ennek a gyakoriságát és idejét belátható, hogy ezáltal sokkal nagyobb a forgalom.
Valójában nem az egyre növekvő számú beszélgetések száma okoz gondot a mobil szolgáltatóknak, hanem az egyre jobban elterjedő internet, ami hozzáférést biztosít a multimédiás tartalmakhoz az okostelefonokon keresztül is...
A femtocell ötlete alapján - a mikro-bázisállomás az épületben van elhelyezve és az csatlakozik az üzemeltető gerinchálózatához (vagy más szélessávú szolgáltatáshoz) felszabadítja a meglévő mobil bázisállomás terheltségét - más emberek, az épületen kívül tartózkodók, könnyebben tudják használni mobiltelefonjaikat.

Írások, cikkek különböző témákról

Tisztelt Partnereink! Itt szeretnénk jelezni viszonteladó Partnereinknek megrendeléseikkel kapcsolatosan, hogy a gyorsabb és biztosabb teljesítés érdekében szíveskedjenek azokat legkésőbb kedden 14 óráig elküldeni, hogy már a szerdai napon el is tudjuk hozni a Dipol központi raktárából!

DVB-T információk


Beindult több gerinc adó és átjátszó adó is - kiváló antennák kaphatók Magyarország egyik legnagyobb antennákat forgalmazó áruházában, amelyek határon belül és határon túl is kifogástalan vételt biztosítanak.


Vedd és Vidd!!

A határozott idejű kártyák készpénz fizetése ellenében azonnal elvihetők! Feltöltő kártyák megérkeztek! DVB-T készülékek egy éves előfizetéssel, rendkívüli kedvező áron!

Ajándékozza meg családtagjait ezzel a Magyarországon újdonságnak számító kártyaértékesítési formával!
Compressing F connector on Triset-113 coax
A kompressziós F csatlakozó szerelési módja TRISET 113 kábelre
DVB-T Receiver Signal HD-527 (MPEG-2/4, PVR Ready)
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI